Igen ki fogom próbálni egy másik táppal akkor tesom gépéből majd kiveszem , de azzal sajnos holnapig várnom kell mert nincs itthon azt kinyír ha bele nyúlok ugy hogy nincs itthon... 😃
Így karácsony elott nagyon összejönnek a dolgok...
A monitorom egy hete halt meg érintkezési hibás volt azt addig basztattam a táp kábeljet amig ki nem szakadt a foglalat... Mind1 ugy is már egy ideje álmodoztam egy IPS monitortol mondom akkor itt az alkalom... Erre most meg a gépem kocsogszik.. :/
*** ki van komolyan , gépet is szerettem volna cserélni lassacskán, de azert nem most , remélem csak a táp halt meg, bár azt pont nem cseréltem volna az új gépbe a vinyokkal együtt :/
xsebix:
Én is kipróbálnám egy másik táppal először.Bár annak a tápnak bírni kéne azt a konfigurációt.Ha az a ludas és van még rá garancia akkor küld vissza.Egyébként nekem is Hexa 500W tápom van, ráadásnak több HDD van rákötve na meg erősebb proci jobban tuningolva és VGA is újabb van nekem..(Bár a VGA az lehet hogy kevesebbet fogyaszt mint a tied.)
Lenne egy elég aggasztó problémám...
1-2 órája még használtam a gépem és egyszer csak kikapcsolt...
Azóta ha megnyomom a bekapcsoló gombot semmit nem reagál...
Szét húztam összeraktam, elemet kivettem az alaplapból, de semmi...
Az alaplap elvileg kap áramot mert egy LED világít rajta ami szokott is és a hang kártyámon is világít a LED ami szintén szokott...
Mi lehet a baj? Valaki próbáljon meg segíteni pls... :/
Tápra gyanakszom, bár ha az lenne akkor talán azok a ledek se vilagitananak vagy igen?
Vagy lehet, hogy a táp a ludas? Lehet eddig bírta a gépemet, túl sok volt neki a terhelés?
Gépem adatait láthatjátok a profilomban a procim 3ghz-ig van felhúzva, de feszt nem emeltem rajta nem tudom mennyire számítanak ezek az információk ha van vmi kérdés megpróbálok válaszolni...
Bixorly: Kékhalálban pontosan milyen hibaüzenetet kapsz, illetve mi okozza (Bluescreenview nevű programmal megnézheted a kékhalál után)?
De ha csak ennél az 1 játéknál jön elő, akkor valószínűleg a crack hibás, nem a géped.
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a baj: Euro Truck Simulator 2-vel játszok, és rendszeresen kékhalált kapok(csak ettől a játéktól..), szóval az lenne a kérdésem, hogy géphiba, vagy pedig játékhiba(tört verzió). Más játék, nagyobb gépigényűek is simán mennek semmi probléma.
Jól van kösszi a tanácsokat, majd még jelentkezem még átgondolom, hogy mi a szart csináljak.
Lehet aztán az lesz, hogy valami normálisabb tápot veszek és akkor azzal már nem kell törődnöm jövőre.
Hello, hát pöttyet idegbajt kapok, mert sajnos ujraindul a gépem... bármilyen terhelés alatt csökkentett módban is mindenhogyan ha kiveszem a VGA-t úgy is.. Mert először azt hittem meghalt, pont játék közben indult újra aztán mikor megint elindítottam bármelyik játékot rögtön ujraindult a gép... Szóval valószínüleg annyi a tápnak és nem bír már akkora feszt adni..
A kérdésem az volna, hogy max 5 ezerért tudnátok ajánlani egy tápot ? Ami viszonylag bírja addig ameddig lesz egy kicsivel több pénzem, mert így ünnepek elött még ez az 5 rugó sem valami kellemes kiadás...
Válaszokat ötleteket előre is köszönöm srácok ! ( Ékezetes stb hibákért bocsessz laptopról pötyögök )
Triton szivárgott
Igazából nem tudom miért,annyi volt hogy cseréltem benne vizet,kb 1 óráig nem is lett visszarakva a helyére,és kb ugyan annyi időt ment hibátlanul utánna,a csavarokat rendesen meghúztam itt nem lehet hiba,2 dologra gondolok,nem lehet hogy x szerelés után csövet kell cserélni?illetve nem mértem esetleg több víz?légmentesre nem volt gyárilag se megcsinálva,és úgy is csináltam meg.
A triton szivárgott...? Most nem azért hogy itt verjem a mellemet, de én óva intettem mindenkit aki érdeklődött az a hűtés iránt a topikban, mivel nagyon sok panasz volt rá, hogy szivárgott, meg alapból doa volt sok közülük...
Eljött az a pillanat amitől féltem hogy a vízhűtés elkezd szivárogni😞Rácsöppent a vga ra elkezdett villogni a gépen minden led és kikapcsolt!Megszárítottam a vga-t visszarak hál isten elindult,megy,okozhatott ez vminek vmi problémát?és örüljek hogy levizsgázott a tápon a zárlatvédelem?
Értem. Hát nem mai az biztos.. de újabb konfigra váltani nincs pénzem. The elder Scrolls Skyrimot még jól viszi. Majd az leteszteli. csak furcsálom mert a másik processzorom az be 2350 az is 2 magos Amd.. de annak nem ilyen forró a maghőmérséklete
Hát, én annyira nem értek az AMD-hez, de ez már egy lassan 10 éves proci... Szóval attól függően, hogy mennyit volt nyüstölve nincs semmi különös a belső mag hőmérsékleten.
Persze, azért terhelés alatt is megkéne nézni mennyire megy fel, de a szimpla 33 fok teljesen rendbe van.
Ha a 2 különálló mag nem megy 75 fölé huzamosabb terhelés alatt, akkor szerintem nincs gond.
Üdv! Lenne egy kérdésem. Szereztem be egy x2 4200+ procit. Működik ő rendesen, meg minden. Viszont az aida szerint a következő hőmérséklet értékeket látom: cpu:33 fok, cpu1/cpu2: 61 fok. Csak netezem épp. Kérdés miért ilyen forrók a magok? Hűtés jól van rajta, pasztáztam, nem poros
Sziasztok ujratettem a gépet, de pl a dead island ugyanugy darabos maradt, akadozgat, pedig bevan löve a vsnyc.. ez a game hibája?? legujabb nvidia driver van fent.. emlékeim szerint egy gt440-el sokkal jobb ment folyékonyan nekem mint most.. nem vágom....
TerrorDom:Az az átrakott vinyó ugyanaz az alaplap,memória és proci kombóhoz van téve vagy másikhoz?Mert ha másikhoz szerintem mindenképp újra kell telepíteni a rendszert, mert tudomásom szerint kötődik hozzá.
Piero: Igen olyan, de semmi baja. Megoldottam CMOS resettel. De megint van egy problemam... Én nem értek a vinyókhoz főleg biosban. Az a problem, hogy nem latok sehol sata opciót csak 4 db ide helyet ír ki amiben a lemez olvasó van az 1. helyen. Amikor elakarom inditani azt mondja tegyek be lemezt. Hol lehet beállítani, hogy lássa? A mostani rossz gepembol szedtem ki. Van rajta Win7.
kabdzsi: Köszi, ez sokat segített! Akkor már teljesen biztos vagyok a hibaban.
De van másik is. Felhoztam a régi gépem a pinceből, kicsereltem a házat, összetettem. Most meg inditaskor addig megy csak el amikor kiírja az adatokat és ott a hyper threading enabled-nel lefagy. Nem érzékeli a billeket se (régit egyaránt). Elemet csereltem. Most probalom a RAM-okat.
Ui.: Megcsinaltam.
Piero. 2 sata 3as foglalat van egyiken az ssd masikon a hdd, cserelgettem mar oket akkot is produkalta ezt... Sata2 nel nem csinalt ilyet. De valamikor nem is csinalja, valamikor meg heti1 alkalom.
TerrorDom: Még anno egyszer szétkaptam a gépet, viszont amikor szedtem ki a processzort akkor véletlen elhajlott 2 tüske. Miután összeraktam, akkor pont ugyan azt a dolgot produkálta, mint amit neked. Ventilátorok felpörögnek és a gép 1-2 másodperc után lekapcsol, majd magától vissza.
Olyan problémám van, hogy amikor bekapcsolom a gépet nem tölt semerre. Kiírja a csatlakoztatott perifériákat viszont a hddt ssdt nem... és ilyenkor kattog is a hdd... restart és betölt rendesen minden. Heti 1szer eljátssza... Ez mitől lehet?
Bronson: Igen, itt sajna nem ezekkel a komponensekkel van a probléma. Valahol azt olvastam, hogy ez a windows 8 hülyesége, mondjuk ameddig win7 volt a gépen addig nem is adódtak ilyen jellegű problémák. Csak ha lehet az oprendszert is szeretném megtartani.
Nálam most az lenne a gond hogy még mindig kifagy a gép a hang kiakad a kép kimered és ha rá nézek a gépre nem tölt semmi nem is világít a vinyó és csak 1 reset működik a gépen. 3 napja cseréltem ramot hát ha az volt a gond nem. 2 VGA-val néztem mind a 2-nél ugyan az. HDD-t 3 progival néztem át egyiknél se mutatott hibát. Táppal sincs gond mert nem állt le a rendszer. Procival sincs gond nincsen semmi csipogás nincsen kék halál. Minden friss a windows 10 is 1 hetes. Valaki esetleg tudja a problémát lehet hogy az alaplap? Esetleg valami alaplap teszt nincsen?
Sziasztok.
Pontosan nem tudom, hogy most szoftveres vagy hardveres hiba, így úgy vagyok vele, hogy leírom ide, hátha tudtok nekem segíteni. Egy olyan gondom adódott, hogy valamilyen ok folytán a hang gondol egyet és izomból el kezd recsegni. Többnyire játék közben szokott rákezdeni a dologra és onnantól kezdve minden hang recseg, de van mikor szimplán csak bekapcsolom egy álmos reggelen a gépet és már úgy kezdi, hogy recseg. Általában megoldódik ha újra rakom a realtek drivert, de 1-2 napon belül újra előjön ez a probléma és nem sok hangulatom vana hhoz, hogy ezt kis procedúrát minden egyes alkalommal elvégezzem. 64 bites Windows 8.1 van a gépemen. Remélem tudtok segíteni. A válaszokat előre köszönöm.
Cserelve lett alapla es proci. Amikor elindítom felpörög minden. Kigyulladnak a CPU Power Phase LED-ek egy pillanatra és utána elalszanak. Ezt kovetően leáll a gép majd újraindil. Addig csinálja míg le nem kapcsolom a tápot. A power gombra nem reagál. Az alaplap 8 pines de a táp csak 4. Ez lehet baj? Vagy az alaplap foglalat problémas? Elvolt hhajolva rajta 2 tüske de apám "megcsinaltatta" egy ismerossel. Azt mondták jó, de a fenytoresen láttam, hogy nem teljesen az igazi.. Monitoron nem jön be semmi. Elemet csereltük.
Thomech:Nyugodtan vehetsz bele egy 120 GB-os SSD-t a rendszer részére.A vinyó meg maradhat adat tárolásra és letöltésekre.Az SSD-re telepített rendszer meg sokkal gyorsabb lesz.
Moonlight366:Tartsd nyomva a Windows gombot és a p gomb nyomkodásával válaszd a másolás funkciót.
Sziasztok! Ez ügyben nem vagyok jártas úgyhogy lehet csak rontottam valamit 😃. Vettem egy DVMI Átalakítót és Mikor HDMI-val összekapcsolom, bedugom az egyik felét a TV-be a másikat a gépbe. a TV-n rendesen látom az asztalt és mindent, de a gépen elmegy minden és csak a háttérképet látom és az egeret. Miért van ez?
Így karácsony elott nagyon összejönnek a dolgok...
A monitorom egy hete halt meg érintkezési hibás volt azt addig basztattam a táp kábeljet amig ki nem szakadt a foglalat... Mind1 ugy is már egy ideje álmodoztam egy IPS monitortol mondom akkor itt az alkalom... Erre most meg a gépem kocsogszik.. :/
*** ki van komolyan , gépet is szerettem volna cserélni lassacskán, de azert nem most , remélem csak a táp halt meg, bár azt pont nem cseréltem volna az új gépbe a vinyokkal együtt :/
Én is kipróbálnám egy másik táppal először.Bár annak a tápnak bírni kéne azt a konfigurációt.Ha az a ludas és van még rá garancia akkor küld vissza.Egyébként nekem is Hexa 500W tápom van, ráadásnak több HDD van rákötve na meg erősebb proci jobban tuningolva és VGA is újabb van nekem..(Bár a VGA az lehet hogy kevesebbet fogyaszt mint a tied.)
Lenne egy elég aggasztó problémám...
1-2 órája még használtam a gépem és egyszer csak kikapcsolt...
Azóta ha megnyomom a bekapcsoló gombot semmit nem reagál...
Szét húztam összeraktam, elemet kivettem az alaplapból, de semmi...
Az alaplap elvileg kap áramot mert egy LED világít rajta ami szokott is és a hang kártyámon is világít a LED ami szintén szokott...
Mi lehet a baj? Valaki próbáljon meg segíteni pls... :/
Tápra gyanakszom, bár ha az lenne akkor talán azok a ledek se vilagitananak vagy igen?
Vagy lehet, hogy a táp a ludas? Lehet eddig bírta a gépemet, túl sok volt neki a terhelés?
Gépem adatait láthatjátok a profilomban a procim 3ghz-ig van felhúzva, de feszt nem emeltem rajta nem tudom mennyire számítanak ezek az információk ha van vmi kérdés megpróbálok válaszolni...
Előre is köszönöm !
Én ezt használtam közben.
[LINK]
De ha csak ennél az 1 játéknál jön elő, akkor valószínűleg a crack hibás, nem a géped.
Lehet aztán az lesz, hogy valami normálisabb tápot veszek és akkor azzal már nem kell törődnöm jövőre.
Bronson neked is köszi, de valahogy nem biztató számomra az a táp, 1 sata csatlakozó van rajta, ha véletlenül valami nem stimmel vele...
[LINK]
A kérdésem az volna, hogy max 5 ezerért tudnátok ajánlani egy tápot ? Ami viszonylag bírja addig ameddig lesz egy kicsivel több pénzem, mert így ünnepek elött még ez az 5 rugó sem valami kellemes kiadás...
Válaszokat ötleteket előre is köszönöm srácok ! ( Ékezetes stb hibákért bocsessz laptopról pötyögök )
Sziasztok ötlet?? mi lehet a gáz?? driver hiba vagy ram?? nagyon idegesitenek ezek a random kék halálok..
Igazából nem tudom miért,annyi volt hogy cseréltem benne vizet,kb 1 óráig nem is lett visszarakva a helyére,és kb ugyan annyi időt ment hibátlanul utánna,a csavarokat rendesen meghúztam itt nem lehet hiba,2 dologra gondolok,nem lehet hogy x szerelés után csövet kell cserélni?illetve nem mértem esetleg több víz?légmentesre nem volt gyárilag se megcsinálva,és úgy is csináltam meg.
Persze, azért terhelés alatt is megkéne nézni mennyire megy fel, de a szimpla 33 fok teljesen rendbe van.
Ha a 2 különálló mag nem megy 75 fölé huzamosabb terhelés alatt, akkor szerintem nincs gond.
De van másik is. Felhoztam a régi gépem a pinceből, kicsereltem a házat, összetettem. Most meg inditaskor addig megy csak el amikor kiírja az adatokat és ott a hyper threading enabled-nel lefagy. Nem érzékeli a billeket se (régit egyaránt). Elemet csereltem. Most probalom a RAM-okat.
Ui.: Megcsinaltam.
Pontosan nem tudom, hogy most szoftveres vagy hardveres hiba, így úgy vagyok vele, hogy leírom ide, hátha tudtok nekem segíteni. Egy olyan gondom adódott, hogy valamilyen ok folytán a hang gondol egyet és izomból el kezd recsegni. Többnyire játék közben szokott rákezdeni a dologra és onnantól kezdve minden hang recseg, de van mikor szimplán csak bekapcsolom egy álmos reggelen a gépet és már úgy kezdi, hogy recseg. Általában megoldódik ha újra rakom a realtek drivert, de 1-2 napon belül újra előjön ez a probléma és nem sok hangulatom vana hhoz, hogy ezt kis procedúrát minden egyes alkalommal elvégezzem. 64 bites Windows 8.1 van a gépemen. Remélem tudtok segíteni. A válaszokat előre köszönöm.
Cserelve lett alapla es proci. Amikor elindítom felpörög minden. Kigyulladnak a CPU Power Phase LED-ek egy pillanatra és utána elalszanak. Ezt kovetően leáll a gép majd újraindil. Addig csinálja míg le nem kapcsolom a tápot. A power gombra nem reagál. Az alaplap 8 pines de a táp csak 4. Ez lehet baj? Vagy az alaplap foglalat problémas? Elvolt hhajolva rajta 2 tüske de apám "megcsinaltatta" egy ismerossel. Azt mondták jó, de a fenytoresen láttam, hogy nem teljesen az igazi.. Monitoron nem jön be semmi. Elemet csereltük.
Moonlight366:Tartsd nyomva a Windows gombot és a p gomb nyomkodásával válaszd a másolás funkciót.