Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Titan Killer avatar
Asus r9 290 videókártyához valaki tud ajánlani valami hűtőt?
Lehet elromlott az egyik ventulátor véletlen belenyultam.
Arctic Accelero Xtreme IV?
Raijintek Morpheus?
0
0
0
0
Puffin avatar
Attila007: szerintem egy újrapasztázást próbálj először!
0
0
0
0
Joker avatar
Sziasztok.Lenne egy kis problémám.Elég kicsi a gépházam és szeretnék bele valamilyen hűtést mert elég hangosan jelzi hogy melege van.Ráadásul a vga-nak sincs túl sok helye sajna.Tudna valaki valami hűtés ajánlani erre?Előre is köszi.https://kepfeltoltes.hu/150810/20150810_202432_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Istvan1995 avatar
Csenke:

2 közül, Én a Cooler Master R4-L2R-20AC-GP-t választanám. 😉
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Hello
Tudtok ajánlani nekem valamilyen hűtőt egy zalman z11 plus házba.
Alulra szeretném betenni a tápo mellé főleg ezt a videókártya véget szeretném.
Ezeket néztem:Arctic F9
Cooler Master R4-L2R-20AC-GP
Ezek közul valamelyik?Vagy ajánlatok másikat is.
0
0
0
0
winrar avatar
Inkább ezt vedd: [LINK]
A TX3 EVO ventije csak 9,2 centis, így gyorsabban kell pörögnie, mint egy 12 centisnek, ebből adódóan hangosabb is, szóval inkább azt ajánlom, amit a fentebb linkeltem.
0
0
0
0
Underworld avatar
azt tudom,de az nyáron normális,tuti nem az a gond,szerintem valami más túlmelegszik és azért fagy ki csak nem tudom micsoda..
0
0
0
0
winrar avatar
A merevlemez eléggé melegszik.
0
0
0
0
Underworld avatar
Szerintetek magas valaminek a hőmérséklete?? cseréljek pasztát vagy mi lehet a gond,hogy kifagy a gép,egy idő után?? temp2 az a north bridge?? és az lehet a gond?

https://www.imageupload.co.uk/images/2015/08/07/Nevtelend5774.png
0
0
0
0
Bronson avatar
DEEPCOOL ICE EDGE MINI FS V2.0 - 4k
LCPOWER Cosmo Cool LC-CC-95 -3,5k

ezektől csodát ne várj, valamennyivel halkabbak lesznek a gyárinál, de ha nem zavar a zaj, akkor várj még és spórolj kicsit, 8-9k környékén lehet venni értelmesebb hűtőt, mert ezek nem olyan sokkal jobbak a gyárinál...
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Phenom X4 9650-hez milyen hűtőt ajánlanátok? Úgy hallottam a gyári hűtő nagyon hangos és nem is hűt valami jól. Lehetőleg 3-4 ezer forint alatt, az sem gond ha hangos...
0
0
0
0
toxicity avatar
Most már nem szaggat a játék se, köszi a segítséget 😀

Pedig csak a procit sikerült átkenni, a videókártyára rá van rohadva a borda, meg se mozdult, úgyhogy azt hagytam.

A lényeg, hogy KÖSZÖNÖM 😉
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
egy ilyen mennyit fogyaszt egy atlag fanhoz viszonyitva?
https://i.imgur.com/l7WSRDhh.jpg
0
0
0
0
Zoli73 avatar
toxicity: Teljesen jó lett! 😉
0
0
0
0
winrar avatar
Kicsit hagyni kell melegedni, hogy megfelelően elkenődjön a paszta.
0
0
0
0
Bronson avatar
toxicity: semmi köze a szaggatáshoz, azt valami más okozza...
0
0
0
0
toxicity avatar
Itt a pasztázás eredménye: [LINK]😆

Ennek örülök, de ha játszok, akkor valamiért egy kicsit szaggatnak azok a játékok, amik eddig korábban nem. Vajon ez lehet a pasztázás eredménye? Lehet hogy még be kell állnia?
0
0
0
0
Bronson avatar
nem gáz! meleg szobában, ez még egész jó!
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
35 Celsius van nalunk
Gaz az ha felmegy a CPU-m 82 celsiusra GTA kozben? Atlag az olyan 70-75 C
0
0
0
0
toxicity avatar
Ok akkor úgy ahogy mondtátok megcsinálom még ma. Egy csepp paszta középre és a hűtő meg majd szépen szétnyomja. Hú remélem menni fog 😜
0
0
0
0
Zoli73 avatar
toxicity: igen le kell róla szedni a bordát a gpu-ról! De azért óvatosan mert az már szerintem úgy ki van száradva hogy rákövült a procira! Alkohollal vagy akár arcszesszel old le a gpu-ról is meg a bordáról is a rászáradt pasztát nem szabad maradni semminek sem egyik felületén sem!
0
0
0
0
winrar avatar
Hátulján csavarokat kicsavarod és óvatosan leemeled a hűtőbordát. Ha lejött, akkor teszel egy kis pasztát a GPU-ra (miután a mostani, nagy valószínűséggel odaszáradt pasztát zsepivel vagy vécépapírral óvatosab letörölted, legalábbis én így szoktam).
0
0
0
0
toxicity avatar
Ok, a proci pasztázása az nem olyan nagy dolog, de a videókártyát azt hogy kéne? A hátulján kicsavarozni a csavarokat és alatta kell bekenni?
0
0
0
0
winrar avatar
Takarítás fontos. Persze ne tapogass össze kézzel mindent, sűrített levegővel fújd ki a port.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha játék után is marad az nem jó... nagytakarítás! 😉
0
0
0
0
winrar avatar
Ráférne egy pasztázás. Esetleg egy halk ventit ha tudsz, rakhatsz a kártyára.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
toxicity:Akkor nagyon gyorsan pasztázd újra a procit és a VGA-t is! Én kb évente másfél évente megcsinálom! 😉
0
0
0
0
toxicity avatar
És akkor mi a helyzet ha az előbb mért hőmérsékletek megmaradnak a játszás után is amikor a gép alapjáraton fut? Ez se nagy baj?

Az segítene, ha a videókártyámat (8600 GT passzív hűtéssel) meg a procimat átkenném pasztával?

A gép maga már majdnem 8 éves lesz lassan, és azóta nem volt megcsinálva a kenés?

Vajon segítene? Előre is köszönöm
0
0
0
0
Bronson avatar
még a tűrhető kategórián belül van...
0
0
0
0
toxicity avatar
[img][LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK][/img]

[LINK]

Üdv, az lenne a kérdésem, hogy ez a hőmérséklet nem nagyon rossz játék közben? Előre is köszönöm...
0
0
0
0
vazsan avatar
Köszönöm mindenkinek a segitséget,próbálkozni fogok! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
vazsan: Én ebben az esetben azt tenném, hogy felrakom a gyári hűtőt, ha azzal tényleg stabil. Utána BIOS frissítés, majd újra fel az Artic hűtő. Ha ezek után sem jó, akkor vissza a boltba az Articot és kérni egy jót belőle. Hacsak nincs valakinek tapasztalata azzal a konkrét hűtővel, hogy lenne valami különlegessége, mert én nem nagyon tudok elképzelni más hibát.
0
0
0
0
Kehbya avatar
Mielőtt leszednéd, előtte terheld a gépedet... melegedjen a processzorod és a hűtőpasztád is, azután kapcsold le és próbáljad meg leszedni. Elméletileg melegen majd többet fog engedni a pasztád.
Próbáld meg. 😀

ui: minőségi pasztát!
0
0
0
0
no avatar
Nekem a proci odatapadt a hűtőhöz és meg sem mozdul. Própaáltam belegìteni a bordát háta megolvad a paszta, de semmi. Mint ha oda lanne ragasztva. Nem tudjátok, hogy hogyan tudnám kioldani a pasztát?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Valószínű rosszul rakták fel a hűtőt és a hővédelem kapcsol le. A kábelekkel semmi baj, ha a hűtő venti forog akkor jól dugtad be. Egy le felrakás nem árthat. Lehet az alján lévő műanyag átlátszó fólia rajta maradt vagy nincs rajta paszta.
0
0
0
0
vazsan avatar
Aa uj proci a hozzá kapott hütövel tökéletesen fut,csak ugye ha már rendeltem hozzá más hütöt jolenne ha menne...ugye az alap hütön ugyvannak a kábel szinek hogy: fekete,piros,kék,sárga.Ezen a Freezer 7 pro rev.2-es hütön pedig ugyvannak a szinek hogy: fekete,piros,sárga,kék...ezlehet a baj? Az alaplapom ASRock N68C-GS FX! Nemértem miért ne menne.. üzletbe is bevittem már a gépet,ott se tudták megoldani.. aztmondták hogy nemértik miért kapcsol ki 4-5 sec után a gép..ök biztos jól tették bele..szval nemértem milehet a probléma
0
0
0
0
csuz-li avatar
vazsan: Jól raktad fel a hűtőt? Van rendesen paszta is és ráfekszik a hűtő a processzorra? Amúgy megnézheted a gyári hűtővel is, hogy azzal mit mutat, de ez inkább szerelési hiba, mint hűtőprobléma. Ha a gyári hűtővel jó minden, akkor hagyhatod azt is, nincs azzal semmi baj, lehűti az a processzort, csak hangos, mint a fene.
A BIOS frissítés sem árthatna meg, csak ugye ahhoz az kéne, hogy a gép stabilan menjen legalább addig, amíg a BIOS frissül, mert ha közben leáll, viheted szervizbe az alaplapot is. Ha még meg van a régi proci, akkor azt tedd vissza addig, amíg a BIOS-t frissíted, de első lépésben nézd meg, hogy fizikailag jól van-e berakva minden a gépbe.
0
0
0
0
vazsan avatar
Sziasztok! Vettem egy Amd Fx 6300 x6 procit magamnak,rendeltem rá hütöt mivel sok forumon olvastam hogy a gyári hütés nem a legjobb,vettem egy ARCTIC Freezer 7 Pro Rev.2 -t, mikor ráteszem a procira a hütöt, bekapcsolom a gépet....felpörög a venti és 4 másodperc mulva kikapcsol a gép..leáll!! Segitsetek mert már nemtudom visszaküldeni sajnos...!! Mi lehet a baj? Köszi elöre is
0
0
0
0
Bronson avatar
elvileg be kell hogy férjen! nekem sima viszonylag noname atx házam van és befért!
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Szevasztok 😀 az lenne a kérdésen, hogy egy Cooler Master Hyper T4 CPU hűtő elférne-e a gépházamban egy Gigabyte 970A-UD3P alaplapon?
0
0
0
0
Dani46 avatar
Ottvan a raijintek triton,igaz ventiket ajánlatos cserélni rajta,szerintem nagyon jól hűt,pumpájának a hangját én nem hallom pedig nyitott házba van,jól néz ki,bármikor megbontható,cpu+vga teszteknél se rossz a hűtése!22 rongy!Én biosba visszavettem a ventiket a legkissebb fordulatra max ilyen 700 at pörögnek,semmi hang,legmelegebb időkbe is a proci játék közben max 50 fok,de inkább alatta!!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én teszteket néztem róla és elég meggyőző volt. Noctua NH-U14S szintjén van a hűtési képessége csak hogy ez nem kerül 32.000-be csak 18.000-be. Szerintem azért az nem lehet olyan rossz. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Danys : ez nem egy teszt volt, csak bemutató, ez alapján venni nem ajánlott semmit...
0
0
0
0
rollo avatar
Enermax ELC-LMR120S-BS Liqmax II 120 Nekem ez van es nagyon meg vagyok vele elegedve 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Csak dizájn miatt lehet értelme vízhűtést venni ilyen árkategóriában, a léghűtés hatékonyabb.
0
0
0
0
Bronson avatar
iponon és máshol youtube-on is találni róla elrettentő példákat... te tudod... lehet ha még jól is hűt, de hangos.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Néztem teszteket és egész jól szerepelt mindegyiknél pedig nem a gyártó tesztelte egyik tesztél sem!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció