Asus r9 290 videókártyához valaki tud ajánlani valami hűtőt?
Lehet elromlott az egyik ventulátor véletlen belenyultam.
Arctic Accelero Xtreme IV?
Raijintek Morpheus?
Sziasztok.Lenne egy kis problémám.Elég kicsi a gépházam és szeretnék bele valamilyen hűtést mert elég hangosan jelzi hogy melege van.Ráadásul a vga-nak sincs túl sok helye sajna.Tudna valaki valami hűtés ajánlani erre?Előre is köszi.
Hello
Tudtok ajánlani nekem valamilyen hűtőt egy zalman z11 plus házba.
Alulra szeretném betenni a tápo mellé főleg ezt a videókártya véget szeretném.
Ezeket néztem:Arctic F9
Cooler Master R4-L2R-20AC-GP
Ezek közul valamelyik?Vagy ajánlatok másikat is.
Inkább ezt vedd: [LINK]
A TX3 EVO ventije csak 9,2 centis, így gyorsabban kell pörögnie, mint egy 12 centisnek, ebből adódóan hangosabb is, szóval inkább azt ajánlom, amit a fentebb linkeltem.
Szerintetek magas valaminek a hőmérséklete?? cseréljek pasztát vagy mi lehet a gond,hogy kifagy a gép,egy idő után?? temp2 az a north bridge?? és az lehet a gond?
ezektől csodát ne várj, valamennyivel halkabbak lesznek a gyárinál, de ha nem zavar a zaj, akkor várj még és spórolj kicsit, 8-9k környékén lehet venni értelmesebb hűtőt, mert ezek nem olyan sokkal jobbak a gyárinál...
Phenom X4 9650-hez milyen hűtőt ajánlanátok? Úgy hallottam a gyári hűtő nagyon hangos és nem is hűt valami jól. Lehetőleg 3-4 ezer forint alatt, az sem gond ha hangos...
Ennek örülök, de ha játszok, akkor valamiért egy kicsit szaggatnak azok a játékok, amik eddig korábban nem. Vajon ez lehet a pasztázás eredménye? Lehet hogy még be kell állnia?
toxicity: igen le kell róla szedni a bordát a gpu-ról! De azért óvatosan mert az már szerintem úgy ki van száradva hogy rákövült a procira! Alkohollal vagy akár arcszesszel old le a gpu-ról is meg a bordáról is a rászáradt pasztát nem szabad maradni semminek sem egyik felületén sem!
Hátulján csavarokat kicsavarod és óvatosan leemeled a hűtőbordát. Ha lejött, akkor teszel egy kis pasztát a GPU-ra (miután a mostani, nagy valószínűséggel odaszáradt pasztát zsepivel vagy vécépapírral óvatosab letörölted, legalábbis én így szoktam).
vazsan: Én ebben az esetben azt tenném, hogy felrakom a gyári hűtőt, ha azzal tényleg stabil. Utána BIOS frissítés, majd újra fel az Artic hűtő. Ha ezek után sem jó, akkor vissza a boltba az Articot és kérni egy jót belőle. Hacsak nincs valakinek tapasztalata azzal a konkrét hűtővel, hogy lenne valami különlegessége, mert én nem nagyon tudok elképzelni más hibát.
Mielőtt leszednéd, előtte terheld a gépedet... melegedjen a processzorod és a hűtőpasztád is, azután kapcsold le és próbáljad meg leszedni. Elméletileg melegen majd többet fog engedni a pasztád.
Próbáld meg. 😀
Nekem a proci odatapadt a hűtőhöz és meg sem mozdul. Própaáltam belegìteni a bordát háta megolvad a paszta, de semmi. Mint ha oda lanne ragasztva. Nem tudjátok, hogy hogyan tudnám kioldani a pasztát?
Valószínű rosszul rakták fel a hűtőt és a hővédelem kapcsol le. A kábelekkel semmi baj, ha a hűtő venti forog akkor jól dugtad be. Egy le felrakás nem árthat. Lehet az alján lévő műanyag átlátszó fólia rajta maradt vagy nincs rajta paszta.
Aa uj proci a hozzá kapott hütövel tökéletesen fut,csak ugye ha már rendeltem hozzá más hütöt jolenne ha menne...ugye az alap hütön ugyvannak a kábel szinek hogy: fekete,piros,kék,sárga.Ezen a Freezer 7 pro rev.2-es hütön pedig ugyvannak a szinek hogy: fekete,piros,sárga,kék...ezlehet a baj? Az alaplapom ASRock N68C-GS FX! Nemértem miért ne menne.. üzletbe is bevittem már a gépet,ott se tudták megoldani.. aztmondták hogy nemértik miért kapcsol ki 4-5 sec után a gép..ök biztos jól tették bele..szval nemértem milehet a probléma
vazsan: Jól raktad fel a hűtőt? Van rendesen paszta is és ráfekszik a hűtő a processzorra? Amúgy megnézheted a gyári hűtővel is, hogy azzal mit mutat, de ez inkább szerelési hiba, mint hűtőprobléma. Ha a gyári hűtővel jó minden, akkor hagyhatod azt is, nincs azzal semmi baj, lehűti az a processzort, csak hangos, mint a fene.
A BIOS frissítés sem árthatna meg, csak ugye ahhoz az kéne, hogy a gép stabilan menjen legalább addig, amíg a BIOS frissül, mert ha közben leáll, viheted szervizbe az alaplapot is. Ha még meg van a régi proci, akkor azt tedd vissza addig, amíg a BIOS-t frissíted, de első lépésben nézd meg, hogy fizikailag jól van-e berakva minden a gépbe.
Sziasztok! Vettem egy Amd Fx 6300 x6 procit magamnak,rendeltem rá hütöt mivel sok forumon olvastam hogy a gyári hütés nem a legjobb,vettem egy ARCTIC Freezer 7 Pro Rev.2 -t, mikor ráteszem a procira a hütöt, bekapcsolom a gépet....felpörög a venti és 4 másodperc mulva kikapcsol a gép..leáll!! Segitsetek mert már nemtudom visszaküldeni sajnos...!! Mi lehet a baj? Köszi elöre is
Ottvan a raijintek triton,igaz ventiket ajánlatos cserélni rajta,szerintem nagyon jól hűt,pumpájának a hangját én nem hallom pedig nyitott házba van,jól néz ki,bármikor megbontható,cpu+vga teszteknél se rossz a hűtése!22 rongy!Én biosba visszavettem a ventiket a legkissebb fordulatra max ilyen 700 at pörögnek,semmi hang,legmelegebb időkbe is a proci játék közben max 50 fok,de inkább alatta!!
Én teszteket néztem róla és elég meggyőző volt. Noctua NH-U14S szintjén van a hűtési képessége csak hogy ez nem kerül 32.000-be csak 18.000-be. Szerintem azért az nem lehet olyan rossz. 😀
Lehet elromlott az egyik ventulátor véletlen belenyultam.
Arctic Accelero Xtreme IV?
Raijintek Morpheus?
2 közül, Én a Cooler Master R4-L2R-20AC-GP-t választanám. 😉
Tudtok ajánlani nekem valamilyen hűtőt egy zalman z11 plus házba.
Alulra szeretném betenni a tápo mellé főleg ezt a videókártya véget szeretném.
Ezeket néztem:Arctic F9
Cooler Master R4-L2R-20AC-GP
Ezek közul valamelyik?Vagy ajánlatok másikat is.
A TX3 EVO ventije csak 9,2 centis, így gyorsabban kell pörögnie, mint egy 12 centisnek, ebből adódóan hangosabb is, szóval inkább azt ajánlom, amit a fentebb linkeltem.
LCPOWER Cosmo Cool LC-CC-95 -3,5k
ezektől csodát ne várj, valamennyivel halkabbak lesznek a gyárinál, de ha nem zavar a zaj, akkor várj még és spórolj kicsit, 8-9k környékén lehet venni értelmesebb hűtőt, mert ezek nem olyan sokkal jobbak a gyárinál...
Pedig csak a procit sikerült átkenni, a videókártyára rá van rohadva a borda, meg se mozdult, úgyhogy azt hagytam.
A lényeg, hogy KÖSZÖNÖM 😉
Ennek örülök, de ha játszok, akkor valamiért egy kicsit szaggatnak azok a játékok, amik eddig korábban nem. Vajon ez lehet a pasztázás eredménye? Lehet hogy még be kell állnia?
Gaz az ha felmegy a CPU-m 82 celsiusra GTA kozben? Atlag az olyan 70-75 C
Az segítene, ha a videókártyámat (8600 GT passzív hűtéssel) meg a procimat átkenném pasztával?
A gép maga már majdnem 8 éves lesz lassan, és azóta nem volt megcsinálva a kenés?
Vajon segítene? Előre is köszönöm
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK][/img]
[LINK]
Üdv, az lenne a kérdésem, hogy ez a hőmérséklet nem nagyon rossz játék közben? Előre is köszönöm...
Próbáld meg. 😀
ui: minőségi pasztát!
A BIOS frissítés sem árthatna meg, csak ugye ahhoz az kéne, hogy a gép stabilan menjen legalább addig, amíg a BIOS frissül, mert ha közben leáll, viheted szervizbe az alaplapot is. Ha még meg van a régi proci, akkor azt tedd vissza addig, amíg a BIOS-t frissíted, de első lépésben nézd meg, hogy fizikailag jól van-e berakva minden a gépbe.