Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Floriian avatar
Tegnap megláttam az RX 460-as kártyát. Ilyen olcsó csak? 42k. Szerintettek RX 460 vagy R7 360?
Természetesen mindkettőből a 2GB-s váltóztatott venném.
https://i.imgur.com/S1I6osz.pnghttps://i.imgur.com/7M7aKjD.png
0
0
0
0
Spazzz avatar
Értem 😃 nem baj majd a következő csere úgy is a proci lett volna,csak nem most 😃 elég volt igy is a gtx950, hogy megtudtam venni.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
TabSnije

Szia!

Azért nem megy 3.0-ban a GTX 950 mert a procid "csak" 2.0-át tud.

[LINK]
Egy 3XXX-es I5 kel minimum hogy menjen a 3.0

[LINK]
0
0
0
0
Spazzz avatar
Sziasztok
Nem ertem en itt a dolgok mivel az alaplapom oldalan[LINK] azt irja hogy pcie 3.0 slot van de a gpuz meg a siw is 2.0 nak erzekeli akkor most he ? regi videokartyam gt630 az 2.0 de ma raktam be a gtx 950 es az 3.0 de meg mindig 2.0 erzekel es ahogy elnezem nem csokkent a gpu minosege szoval wtf?!
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Piero: Tudom, hogy épített gép, de azt valaki akkor is összerakta. 😃 És attól még ugyanúgy nincs helye annak a kártyának abban a konfigban!
0
0
0
0
Puffin avatar
Hát én sem rokontól vagy ismerőstől kaptam a kártyát ilyen jó áron. Pont találtam egy ilyen kihagyhatatlan hirdetést. 😃
0
0
0
0
Luger avatar
Luger: használt piacon vettem a kártyám 3 hónaposan. Spoiler! Garanciális még több mint 2 évig és semmi gondja nincs. 😃

Én nem voltam ilyen szerencsés vele, igaz azt idegentől vettem, a környékemen már csak én vagyok az egyetlen gép építő! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Luger: használt piacon vettem a kártyám 3 hónaposan. Spoiler!
80ezer forintért
Garanciális még több mint 2 évig és semmi gondja nincs. 😃
0
0
0
0
Luger avatar
Jó a 750TI kártya nem vitatom, de személy véleményem, na meg a neten való olvasgatás alapján egy GTX 660 is erősebb tőle.

Persze... GTX 660 "időt állóbb" kártya volt 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Jó a 750TI kártya nem vitatom, de személy véleményem, na meg a neten való olvasgatás alapján egy GTX 660 is erősebb tőle.
0
0
0
0
Luger avatar
merojavor megvettél egy 4gb-os kártyát csak azért mert 4gb az a kártya egy vicc mindenki annyira dicséri a 750ti csak azt nem tudom miért árához képest egy kalap kula az a kártya

Azért nem így van... 😀 Tudod te is hogy a mai világban egy 80-90 ezres kari kell minimum hogy rendesen tudjál gamelni a mostani játékokkal... (1920x1080, 50-60FPS Ultra-Very HIGH beállításokkal) A gtx 750ti elég szépen elvisz egy jó pár játékot, PL: MK10,FIFA 16 ezeket maxon stabil 60FPS-el. Az a kártya kb 2013-as játékok-ig ajánlott(Persze nem maxon!), az újabbakkal eléggé már meg szenved. Nem mindenki keresi a használt piacot, én is kerülöm. Még télen az árához képest szerintem elég jó volt, nyilván most az ár zuhanások miatt változások történtek. (Ismétlem: a használt piacot nem vettem most ide).

Kiegészítve: A mai világba (ÚJ) 30-40 ezres kártyák "retro" játékokhoz valók, sajnos ilyenek az árak.
Régen azért 20 ezres kártyával lehetett üzérkedni 😆
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
merojavor megvettél egy 4gb-os kártyát csak azért mert 4gb az a kártya egy vicc mindenki annyira dicséri a 750ti csak azt nem tudom miért árához képest egy kalap kula az a kártya
0
0
0
0
Puffin avatar
NoobHUN: azt írta összerakott gép! Gondolom egybe volt, nem összeválogatva!
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Nem is értem, hogy egy 750ti mégis, hogyan került oda?! Vagy a videokártyán lett spórolva? 😲
0
0
0
0
Luger avatar
Sziasztok! Segitseget szeretnek kerni! Osszerakott gepem van, NVIDIA GTX 750 TI (4GB) kartya, intel core i7 6700 (3,4 ghz) es proci.
GTA V-el jatszottam, es a jatek 8GBos videokartyat jelzett. Furcsa volt, de nem foglalkoztam vele. felnyomtam maxra a grafikat, mert ezzel a geppel mennie kene szepen, kozel max grafikan. Megis Laggos volt nagyon, elvezhetetlen. mininumon fut csak ugy a jatek ahogy kell. Nem ertettem. Megneztem vezerlopultba, s ott lattam, ket videokarim van. a masik egy Intel graphics HD 3000. megneztem az illeszto programokat is, az intel kartyan friss van, az NVIDIAN csak tavalyi. ez mennyit szamit? erdemes frissiteni? Ugy gondoltam azert ilyen rossz a jatek, mert talan az intel kartyat hasznalja a gepem, es azert fut minimumon, mert a tobbi dolog felhuzza. ki akartam vetetni ezt az intel kartyat,Beszeltem a sraccal aki osszerakta a gepet, azt mondta nem tusja kiszedni ezt a masik videokartyat, mert benne van a core i7es prociba. Mit csinaljak? Tenyleg nem lehet kiszedni? segitsetek legyszi, elore is koszonom a valaszokat!!!
NoobHUN avatar
NoobHUN6
2016. 08. 17. 14:20:52 #

Szevasz!

Az alattam szólóknak igaza van, a GTX 750ti nem egy mai darab.... (Nekem médiumon vitte a 2GB-ás változat, jobbra ne számítsál vele.) 😀
Most már GTX 970-em van, de így sincs minden maxra húzva, állítva, mert nem lenne meg a stabil 60FPS-em. 😀 A gtx 750ti klasszisokkal gyengébb kártya. Egy erősebb kártyát vegyél bele! 😉
0
0
0
0
Manyik75 avatar
merojavor

Gyanus nekem az integrált vga...( meg az egész gép)
Egy cpu-z +egy gpu-z jo lenne akkor jobban tudnánk segíteni.
Biztos hogy I7 6700-ad van ?
Mert abban tudtommal Intel® HD Graphics 530-van.

[LINK]
0
0
0
0
xsebix avatar
Nem tudom kicsit csalódott vagyok azért többet vár az ember szerintem egy ilyen kártyától...😊

Vagy lehet tényleg a gépemmel van vmi gebasz... bár őszintén szólva van mert nem mindig tölti be a win-t elsőre van, hogy nem sikerül be bootolni ctr-alt-del után általában sikerül meg néha mielőtt betölt a win kék halál.. 😃 De amúgy, ha betölt a win onnantól már nem szokott gond lenni és játékokkal is gond nélkül játszok ezért talán a leírt jelenség, ha nem is egészséges talán a teljesítményt nem befolyásolja..
Minden esetre, holnap újra rakom a Win-t biztos ami biztos.. 😀

Szerk. : ja amúgy felhúztam mindent maxra, elvártam volna, hogy megy is azért 35-40fps-el..
de akkor nem vágom mi kellhet ennek a gamenek mert így talán még az 1080 se viszi full simán...
0
0
0
0
Puffin avatar
xsebix: hát ha minden xart felhúztál maxra (az advanced-ben is) akkor előfordulhat! 😆
0
0
0
0
xsebix avatar
Sikerült szerválnom egy MSI GAMING 980ti kártyát (New Factory Refurbished) 2 év garival 400euro volt kb 120ezer ft , elég jó ár volt érte szerintem...
Pár játéknál már leteszteltem pl: Farcry Primal, The Division , Metro latlight 2033 , Middle-earth - Shadow of Mordor, GTA V ezek közül a régi kártyával(Gtx 780Ti) is ment 1080p maxon minden játék elég szépen most kb. 15-30 FPS -el több van játéktől függöen , viszont a GTA V a kivétel amit ha full maxra húztam mindent a Gtx780Ti-vel a sivatagos, füves területen 15fps-re is bezuhant... Na ezeken a helyeken 980Ti-vel is beesik 23fps-re is akár...
Ez normális? Azt hittem azért ez a 980Ti, ha nem is fix 60fps-t , de azért egy 40et tartani fog 1080p maxon mindent... Vagy valami nálam nem stimmel? Kicsit hihetetlen lenne számomra, ha nem vinne ez a kártya mindent 1080p-n maxon azért egy 40fps-el legalább vagy túl sokat képzeltem a kártyától?
Amúgy nem eredeti a GTA V , ha ez számít valamit...
0
0
0
0
showtekk avatar
Na ezért vicc kategória az előre összerakott gépes üzlet. Ki az aki egy i7 6700as proci mellé 750Ti-t tesz? Ráadásul a 4GBosat aminek eleve nincs semmi értelme főleg ha a játékra akarja valaki használni? Közbe meg az egész rendesen túl is van árazva 😃

A Prociból nem tudod kivenni a videókártyát, mert integrálva van. Igazából azt se értem h mutat Intel HD 3000et miközben nem az van a 6700ashoz bár ebben annyira nem vagyok otthon. A GTA V meg más sem fog maxon menni amíg nem cseréled le a 750Ti-t egy jobb kártyára sajnos.
0
0
0
0
Puffin avatar
merojavor: azzal a kártyával közel sem kellene mennie max grafikán!!! 😆 A 4GB-os 750Ti egy vicc.... Rakattál volna össze valami értelmesebb konfigot! A tápod is Overkill hozzá! 😃
0
0
0
0
Default avatar
Biosba letiltod (integrated peripherals)
0
0
0
0
merojavor avatar
Sziasztok! Segitseget szeretnek kerni! Osszerakott gepem van, NVIDIA GTX 750 TI (4GB) kartya, intel core i7 6700 (3,4 ghz) es proci.
GTA V-el jatszottam, es a jatek 8GBos videokartyat jelzett. Furcsa volt, de nem foglalkoztam vele. felnyomtam maxra a grafikat, mert ezzel a geppel mennie kene szepen, kozel max grafikan. Megis Laggos volt nagyon, elvezhetetlen. mininumon fut csak ugy a jatek ahogy kell. Nem ertettem. Megneztem vezerlopultba, s ott lattam, ket videokarim van. a masik egy Intel graphics HD 3000. megneztem az illeszto programokat is, az intel kartyan friss van, az NVIDIAN csak tavalyi. ez mennyit szamit? erdemes frissiteni? Ugy gondoltam azert ilyen rossz a jatek, mert talan az intel kartyat hasznalja a gepem, es azert fut minimumon, mert a tobbi dolog felhuzza. ki akartam vetetni ezt az intel kartyat,Beszeltem a sraccal aki osszerakta a gepet, azt mondta nem tusja kiszedni ezt a masik videokartyat, mert benne van a core i7es prociba. Mit csinaljak? Tenyleg nem lehet kiszedni? segitsetek legyszi, elore is koszonom a valaszokat!!!
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Nem hiszem hogy a 380 elbírná a Riftet. :/ Azért az már egy egész más kategória. Ott a minimumra sem mennék nem hogy kevesebbre! :/ Ahhoz tényleg jobb kell!
0
0
0
0
Puffin avatar
Rifthez vegyél Rx480-at
0
0
0
0
levi1998 avatar
Nézegettem az R9 380-at Oculus Rifthez használnám, de nem tudom elég lenne-e rá, mivel sokan írták, hogy rosszabb mint az R9 290, szerintetek megérné rá beruházni?
0
0
0
0
VeresAdam avatar
dogmaw1: természetesen. Biosba belépsz és lehet. DE!! A ramot fogja csökkenteni. értsd: Ha a igp alapból 256 mega, akkor a 4gb rendszermemóriából csak csak 3,75-öt látsz (Ha 4 giga), Ha még 512-re állítod az igp memóriáját, akkor csak 3,5GB rendszermemória lesz. Hozzáteszem egy IGP-nek a 256MB teljesen elég, mivel gyenge, sajnos.
0
0
0
0
no avatar
Üdv mindenkinek 😀 Lehet, hogy hülyeséget kérdezek de lehet integrált videókártyánál a memóriát növelni?
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Piero: Úgy néz ki vesz egy gpu-t szóval mindegy 😃 Talán egy 3 magos amd-vel
0
0
0
0
Puffin avatar
VeresAdam: elvileg igen. Milyen processzorral van együtt?
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Sziasztok! (Ismerősöm nevében kérdezek) AMD 760G chipset képes HD720P filmeket lejátszani hangcsúsztatás és egyéb hibák nélkül?
0
0
0
0
Hunork avatar
sakamatee: én először azt próbálnám, hogy a gyári driver-el mit csinál? Tehát nem a legújabb meghajtóval.
Aztán: lehet coin-miner is, ami maxon hajtja a VGA-t, aztán csak néz az ember, melegszik, nincs fps. De mivel mondtad, hogy WIN reinstall volt, ennek kicsi az esélye.
Ha meg vírus, az szereit rundll32-nek álcázni magát. Ez is benne van a pakliban. Feladatkezelőben tudod megnézni, mi terheli le a gépet. De oprendszer reinstall esetén ennek is kicsi az esélye.

Én még letolnék egy 3DMark, és / vagy Unigine, Luxmark tesztet is. Hogy ott hogy operál és összehasonlítani a neten fellelhető eredményekkel.

Fentieket azért írtam, mert az is lehet, hogy valami a CPU-t terheli le nagyon, és amiatt nem megy a játékban a megfelelő fps.

Ha még garis (3 év pl), akkor érdemes megnézetni. Ha szerencséd van, akkor kapsz egy hasonló tudású újabb kártyát. Érdemes megpróbálni, ha megvan a számla, és még él a gari.
0
0
0
0
sakamateee avatar
nem vagyok benne biztos de mintha az uj ati frissités utan kezdte vna el...de mar ujraraktam a gépet és ugy se volt jó...ugy h nem tudom mi lehet😞
0
0
0
0
ddkk22 avatar
sakamateee
Vagy esetleg vírus?
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
sakamateee:

Egyik pillanatról a másikra?
Csak úgy?
Valami progit nem raktál fel esetleg?
0
0
0
0
sakamateee avatar
Probáltam egy darabig jó utána visszaugrik...😞vmi más tipp???nem lehet h megadta magat a kari?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Tegyél vissza egy régebbi drivert.
0
0
0
0
sakamateee avatar
sziasztok.Van 1 sapphire hd 7870-es karim,amivel csak csgo-zok....kb 2 évig fix 200 fps-el toltam....egyik pillanatról a másikra 30-40-50-max 90 fps-em van...vki esetleg tud segíteni mi lehet ez?nagyon idegesítő és nem tudom mit tegyek...aidaval teszteltem a kari stabilitást és 99%on megy max 68fok....hardveres vagy szoftveres lehet a probléma?előre is köszi...win 10 64 bit legujabb ati frissités...
0
0
0
0
Hunork avatar
Én RX470 alá nem mennék, akkor már inkább egy R9 380/390/Fury 😀 Utóbbi persze erős túlzás, árát nézve, de hát akkor is. RX 480 már rendben van. legalábbis a tesztek alapján!
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Én ezt nem értem: az AMD kiadja az RX460-at, ami kb R7 370-GTX750Ti szinten van, és 40e forint körül adják. Miért lenne érdemes megvenni? Terveztem RX460-at venni, de látva a teljesítmény-árbeli különbséget, inkább GTX750Ti-t vennék 35-ért, vagy R7 370-et kb. ugyanannyiért, de az erősebb is.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Nekem nem tölt be a kép, így nem tudok sokat mondani, biztos hogy van, mintha valaki már kérdezte is volna, de nem emlékszem.
Látom hogy phantom hűtős, ha lekapod a gépház oldalát, nem látszik semmi belőle?
0
0
0
0
attila421 avatar
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy van-e olyan program amivel megtudnám nézni hogy hány ventilátor van használatban a videó kártyán? Előre is köszönöm

[LINK]

https://www.kepfeltoltes.hu/view/160807/bf4_2016_08_06_14_43_50_782_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerintem egy kicsit magas
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Az a burkolat még mindig olyan, mint valami régi Sokol rádió
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
GIGABYTE RX 480 8GB [LINK]
0
0
0
0
Hunork avatar
Rx480 = kb R9 390. Viszont kevesebb lesz a fogyasztása. Ára nem ismert, 90k körülire ígérik... (de sci-fi egyelőre...) 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Informálódni szeretnék a Radeon RX 480-as kártyájáról.. mit kell róla tudni, milyen árban kapható stb.. ? 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
low11: Itt tudsz keresgélni!

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok érdemes használt vga-t venni ??
Tudnátok oldalt ajánlani hol keresgéljek?Meg hogy milyet? a keret max 40e
0
0
0
0
no avatar
Köszi a gyors választ!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció