Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Természetesen mindkettőből a 2GB-s váltóztatott venném.
Szia!
Azért nem megy 3.0-ban a GTX 950 mert a procid "csak" 2.0-át tud.
[LINK]
Egy 3XXX-es I5 kel minimum hogy menjen a 3.0
[LINK]
Nem ertem en itt a dolgok mivel az alaplapom oldalan[LINK] azt irja hogy pcie 3.0 slot van de a gpuz meg a siw is 2.0 nak erzekeli akkor most he ? regi videokartyam gt630 az 2.0 de ma raktam be a gtx 950 es az 3.0 de meg mindig 2.0 erzekel es ahogy elnezem nem csokkent a gpu minosege szoval wtf?!
Én nem voltam ilyen szerencsés vele, igaz azt idegentől vettem, a környékemen már csak én vagyok az egyetlen gép építő! 😀
Persze... GTX 660 "időt állóbb" kártya volt 😀
Azért nem így van... 😀 Tudod te is hogy a mai világban egy 80-90 ezres kari kell minimum hogy rendesen tudjál gamelni a mostani játékokkal... (1920x1080, 50-60FPS Ultra-Very HIGH beállításokkal) A gtx 750ti elég szépen elvisz egy jó pár játékot, PL: MK10,FIFA 16 ezeket maxon stabil 60FPS-el. Az a kártya kb 2013-as játékok-ig ajánlott(Persze nem maxon!), az újabbakkal eléggé már meg szenved. Nem mindenki keresi a használt piacot, én is kerülöm. Még télen az árához képest szerintem elég jó volt, nyilván most az ár zuhanások miatt változások történtek. (Ismétlem: a használt piacot nem vettem most ide).
Kiegészítve: A mai világba (ÚJ) 30-40 ezres kártyák "retro" játékokhoz valók, sajnos ilyenek az árak.
Régen azért 20 ezres kártyával lehetett üzérkedni 😆
GTA V-el jatszottam, es a jatek 8GBos videokartyat jelzett. Furcsa volt, de nem foglalkoztam vele. felnyomtam maxra a grafikat, mert ezzel a geppel mennie kene szepen, kozel max grafikan. Megis Laggos volt nagyon, elvezhetetlen. mininumon fut csak ugy a jatek ahogy kell. Nem ertettem. Megneztem vezerlopultba, s ott lattam, ket videokarim van. a masik egy Intel graphics HD 3000. megneztem az illeszto programokat is, az intel kartyan friss van, az NVIDIAN csak tavalyi. ez mennyit szamit? erdemes frissiteni? Ugy gondoltam azert ilyen rossz a jatek, mert talan az intel kartyat hasznalja a gepem, es azert fut minimumon, mert a tobbi dolog felhuzza. ki akartam vetetni ezt az intel kartyat,Beszeltem a sraccal aki osszerakta a gepet, azt mondta nem tusja kiszedni ezt a masik videokartyat, mert benne van a core i7es prociba. Mit csinaljak? Tenyleg nem lehet kiszedni? segitsetek legyszi, elore is koszonom a valaszokat!!!
NoobHUN avatar
NoobHUN6
2016. 08. 17. 14:20:52 #
Szevasz!
Az alattam szólóknak igaza van, a GTX 750ti nem egy mai darab.... (Nekem médiumon vitte a 2GB-ás változat, jobbra ne számítsál vele.) 😀
Most már GTX 970-em van, de így sincs minden maxra húzva, állítva, mert nem lenne meg a stabil 60FPS-em. 😀 A gtx 750ti klasszisokkal gyengébb kártya. Egy erősebb kártyát vegyél bele! 😉
Gyanus nekem az integrált vga...( meg az egész gép)
Egy cpu-z +egy gpu-z jo lenne akkor jobban tudnánk segíteni.
Biztos hogy I7 6700-ad van ?
Mert abban tudtommal Intel® HD Graphics 530-van.
[LINK]
Vagy lehet tényleg a gépemmel van vmi gebasz... bár őszintén szólva van mert nem mindig tölti be a win-t elsőre van, hogy nem sikerül be bootolni ctr-alt-del után általában sikerül meg néha mielőtt betölt a win kék halál.. 😃 De amúgy, ha betölt a win onnantól már nem szokott gond lenni és játékokkal is gond nélkül játszok ezért talán a leírt jelenség, ha nem is egészséges talán a teljesítményt nem befolyásolja..
Minden esetre, holnap újra rakom a Win-t biztos ami biztos.. 😀
Szerk. : ja amúgy felhúztam mindent maxra, elvártam volna, hogy megy is azért 35-40fps-el..
de akkor nem vágom mi kellhet ennek a gamenek mert így talán még az 1080 se viszi full simán...
Pár játéknál már leteszteltem pl: Farcry Primal, The Division , Metro latlight 2033 , Middle-earth - Shadow of Mordor, GTA V ezek közül a régi kártyával(Gtx 780Ti) is ment 1080p maxon minden játék elég szépen most kb. 15-30 FPS -el több van játéktől függöen , viszont a GTA V a kivétel amit ha full maxra húztam mindent a Gtx780Ti-vel a sivatagos, füves területen 15fps-re is bezuhant... Na ezeken a helyeken 980Ti-vel is beesik 23fps-re is akár...
Ez normális? Azt hittem azért ez a 980Ti, ha nem is fix 60fps-t , de azért egy 40et tartani fog 1080p maxon mindent... Vagy valami nálam nem stimmel? Kicsit hihetetlen lenne számomra, ha nem vinne ez a kártya mindent 1080p-n maxon azért egy 40fps-el legalább vagy túl sokat képzeltem a kártyától?
Amúgy nem eredeti a GTA V , ha ez számít valamit...
A Prociból nem tudod kivenni a videókártyát, mert integrálva van. Igazából azt se értem h mutat Intel HD 3000et miközben nem az van a 6700ashoz bár ebben annyira nem vagyok otthon. A GTA V meg más sem fog maxon menni amíg nem cseréled le a 750Ti-t egy jobb kártyára sajnos.
GTA V-el jatszottam, es a jatek 8GBos videokartyat jelzett. Furcsa volt, de nem foglalkoztam vele. felnyomtam maxra a grafikat, mert ezzel a geppel mennie kene szepen, kozel max grafikan. Megis Laggos volt nagyon, elvezhetetlen. mininumon fut csak ugy a jatek ahogy kell. Nem ertettem. Megneztem vezerlopultba, s ott lattam, ket videokarim van. a masik egy Intel graphics HD 3000. megneztem az illeszto programokat is, az intel kartyan friss van, az NVIDIAN csak tavalyi. ez mennyit szamit? erdemes frissiteni? Ugy gondoltam azert ilyen rossz a jatek, mert talan az intel kartyat hasznalja a gepem, es azert fut minimumon, mert a tobbi dolog felhuzza. ki akartam vetetni ezt az intel kartyat,Beszeltem a sraccal aki osszerakta a gepet, azt mondta nem tusja kiszedni ezt a masik videokartyat, mert benne van a core i7es prociba. Mit csinaljak? Tenyleg nem lehet kiszedni? segitsetek legyszi, elore is koszonom a valaszokat!!!
Aztán: lehet coin-miner is, ami maxon hajtja a VGA-t, aztán csak néz az ember, melegszik, nincs fps. De mivel mondtad, hogy WIN reinstall volt, ennek kicsi az esélye.
Ha meg vírus, az szereit rundll32-nek álcázni magát. Ez is benne van a pakliban. Feladatkezelőben tudod megnézni, mi terheli le a gépet. De oprendszer reinstall esetén ennek is kicsi az esélye.
Én még letolnék egy 3DMark, és / vagy Unigine, Luxmark tesztet is. Hogy ott hogy operál és összehasonlítani a neten fellelhető eredményekkel.
Fentieket azért írtam, mert az is lehet, hogy valami a CPU-t terheli le nagyon, és amiatt nem megy a játékban a megfelelő fps.
Ha még garis (3 év pl), akkor érdemes megnézetni. Ha szerencséd van, akkor kapsz egy hasonló tudású újabb kártyát. Érdemes megpróbálni, ha megvan a számla, és még él a gari.
Vagy esetleg vírus?
Egyik pillanatról a másikra?
Csak úgy?
Valami progit nem raktál fel esetleg?
Látom hogy phantom hűtős, ha lekapod a gépház oldalát, nem látszik semmi belőle?
[LINK]
Szerintem egy kicsit magas
[LINK]
Tudnátok oldalt ajánlani hol keresgéljek?Meg hogy milyet? a keret max 40e