Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Adzarb avatar
opengl 3.2 és 4.1 között mi a különbség, ha van??
0
0
0
0
Cooley avatar
Na várjunk! Csak az az egy játék csinálja ezt, vagy több is?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az jó, mert geint színes csíkok jelentek meg a videó elején. Pedig egy gramm oc nincs a kártyán (gyárit leszámítva). Mondjuk ez a játék nekem bugosnak tűnik, mert töltáskor megáll pár mp-re a kép, majd tána elfeketül az egész, s várni kell egy jó 10 mp-et mire elindul a játék.
0
0
0
0
Cooley avatar
Nekem tökéletes minden azzal a driverrel. Esetleg próbálj meg egy tiszta telepítést. DriverSweeperrel még jobb. Ha az se segít, nem a driverrel van a gond.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A GeForce 301.42 Driver -re gondoltam. Visszatettem a régit is, de akkor is ezt csinálta. Azóta van ez a driver dolog mióta felraktam a legújabbat, de a 296.10-zel is ezt csinálja. Na most toltam egy restartot, mert ma már ez segített, de ez akkor se jó így...

Na restart után megint működik, de most a 296.10-es driver van fent. azért mégse jó ez az újraindítós megoldás...
0
0
0
0
Cooley avatar
Superlompos írta:
Nálatok is rippelt az új Nvidia driver? Mert nekem nagyon bugos. Mikor indítanám el a DiRT Showdown-t, akkor leáll az egész egyből az indítás után, vagy ha elindul, akkor csak a képernyő fele látszódik (villognak az elemek a videónál). Meg néha kiírja, hogy sikeresen visszaállt az Nvidia driver a leállás után. Csak azóta csinálja mióta feltettem a legújabb stabilt. Na mind1, visszeteszem az eggyel régebbi stabil drivert.

Új? Konkrétan melyik verzióra gondolsz?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nálatok is rippelt az új Nvidia driver? Mert nekem nagyon bugos. Mikor indítanám el a DiRT Showdown-t, akkor leáll az egész egyből az indítás után, vagy ha elindul, akkor csak a képernyő fele látszódik (villognak az elemek a videónál). Meg néha kiírja, hogy sikeresen visszaállt az Nvidia driver a leállás után. Csak azóta csinálja mióta feltettem a legújabb stabilt. Na mind1, visszeteszem az eggyel régebbi stabil drivert.
0
0
0
0
niteforce avatar
Melyik a legjobb AMD driver? 😃
(HD6870-hez)
0
0
0
0
Cooley avatar
A 8xxx-as szériától kezdve az összeshez az a legjobb jelenleg.
0
0
0
0
Patrick Slayer avatar
Üdv valaki tudna nekem abban segíteni hogy Gainward GTS250-hez melyik NVDIA Drivert szedjem le melyiket ajálanátok?
301.42 verizó az jó?Írjon már valaki üzibe plss köszi előre is😀
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
Kornel77 írta:
sajt3000 írta:
😃 Igen már leszedtem egy csomó programot,és mind azt írja hogy PCI express x16 van de mégis..........vagy csak a 8400gs-em ilyen?
niteforce: Én csak azt szeretném hogy 640x480-ban fussanak a játékok minimum 20-fps el😀

20 FPS az édes kevés...Kár ilyenbe pénzt fektetni. Hardverapron,vannak olcsó procik,én inkább nézelődnék utána,és vennék egy procit,aztán egy jobb VGA-t,és tovább fog tartani,mint ez a proci+ GT 220.

Hát én nekem megváltás lenne,hiszen most az assassins creed sorozatot 14 fps-el végigtoltam a haveromnak szépen megy egy geforce 210-el az összes,és most a gépemet újra rakom, win7-et rakok rá szóval mind1 melyik lesz előbb mert a win7 eszi a másikat
0
0
0
0
Kornel77 avatar
sajt3000 írta:
😃 Igen már leszedtem egy csomó programot,és mind azt írja hogy PCI express x16 van de mégis..........vagy csak a 8400gs-em ilyen?
niteforce: Én csak azt szeretném hogy 640x480-ban fussanak a játékok minimum 20-fps el😀

20 FPS az édes kevés...Kár ilyenbe pénzt fektetni. Hardverapron,vannak olcsó procik,én inkább nézelődnék utána,és vennék egy procit,aztán egy jobb VGA-t,és tovább fog tartani,mint ez a proci+ GT 220.
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar

https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=1152 nem nagyon látszik de olyan az enyém is mint a képen a középső csatlakoztató kör alakú 😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
sajt3000 írta:
Hello!Én szeretnék rendelni egy gt220-at az oldalról,de feltűnt hogy annak a kártyának másabb a foglalata mint az enyémnek de nekem is PCIE express,nekem olyan hogy a közepén ilyen kör alakú csatlakoztató van és nem az ami a gt220-nak,akkor most az enyém nem is PCIE hanem AGP?😊

Nem hiszem, Szerintem elnézted 😃 Passzolnia kell,mert a lapodon is PCIE csatlakozó van.
0
0
0
0
niteforce avatar
sajt3000 írta:
Hello!Én szeretnék rendelni egy gt220-at az oldalról,de feltűnt hogy annak a kártyának másabb a foglalata mint az enyémnek de nekem is PCIE express,nekem olyan hogy a közepén ilyen kör alakú csatlakoztató van és nem az ami a gt220-nak,akkor most az enyém nem is PCIE hanem AGP?😊

tied is PCI-e, kör alakú csatlakozó? 😲
viszont a GT220-at nem javaslom, ugyanúgy nem tudsz majd vele játszani mint a mostanival... Bár a procid is harmatgyenge, javaslom ne VGA-t vegyél hanem előbb vegyél egy jobb procit, utána egy jobb VGA-t.
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
0
0
0
0
no avatar
Hali! egy kis segítséget szeretnék kérni. 2 napja feltelepítettem a COD4-et és elkezdtem vele játszani. tegnapig semmi baj nem volt utána azonban kiírta ezt a hiba üzenetet:A memórián nem végezhető el akövetkező művelet: read. Én mint kezdő kisinas leokéztam( ezután kilépett a játékból) és újra elindítottam egy játékokt ezúttal a FIFA 11-et. Ezzel is elkezdtem játszani majd ennél is kiírta... Ma meg megint COD-oztam ugyanaz történ és a FIFA11-NÉL IS. Próbáltam utánanézni és néhány helyen azt írták hogy driver hiba lehet a gond. Oké feltettem a geforce 210 driverprogramját és aközben is kiírta. Meguntam és kiléptem.
Ezután már semmit nem voltam képes elindítani. se feladatkezelő,se internet,se COD se FIFA semmi...Oké ujraindítottam a gépemet és ugye betöltötte a szokásos dolgokat és amikor behozza az asztalt akkor látom hogy csökkentett módban van a gép. Ezután kivettem VGA-t a gépből így pedig simán működik minden. Elképzelhető hogy VGA-nak van baja??
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
igen de valamiért mindig ugyan ez van
0
0
0
0
Devis avatar
ugye úgy törlöd le h:
1: letörlöd
2: újraindítod
3:felrakod
4:újraindítod

?
0
0
0
0
mark webber avatar
tomithc írta:
Ó, köszönöm szépen, a gyors választ! 😀 Valószínűleg gyorsan kerül majd bele egy 2500k, esetleg egy 3570k, de reméltem, hogy addig is ki lehet használni, szóval jó hír 😀 Annyit esetleg még tudnál/tudnátok segíteni, hogy a srác akinek nézegettem a kariját, felajánlott beszámítása lehetőséget. Nekem van még "raktáron" egy limitált kiadású, gainward 260 gtx 1792 mb-om, talán még garival is . Mennyiért érdemes beleadni? Én egy 20-ast saccoltam max 25-őt.

20k-ért megveszem 😆D
0
0
0
0
tomithc avatar
Ó, köszönöm szépen, a gyors választ! 😀 Valószínűleg gyorsan kerül majd bele egy 2500k, esetleg egy 3570k, de reméltem, hogy addig is ki lehet használni, szóval jó hír 😀 Annyit esetleg még tudnál/tudnátok segíteni, hogy a srác akinek nézegettem a kariját, felajánlott beszámítása lehetőséget. Nekem van még "raktáron" egy limitált kiadású, gainward 260 gtx 1792 mb-om, talán még garival is . Mennyiért érdemes beleadni? Én egy 20-ast saccoltam max 25-őt.
0
0
0
0
Garasos GameR avatar
tomithc írta:
sziasztok...phenom 2 x4 920 kihajtana egy 480 gtx-et (egyenlőre gyári, 2.8 ghz)? Esetleg húzni, mennyit lehetne a procin? Ja és úgy olvasgattam, elég az 550-es táp ehhez a konfighoz. Szerintetek?

Szia! FullHD-ben ki tudná nagyjából hajtani, kisebb felbontáson már nem igazán. A procit 3,6 GHz-re nyugodtan fel lehet húzni. Az 550-es táp elég, ha minőségi, akkor még egy 500-as is megteszi😀
0
0
0
0
tomithc avatar
sziasztok...phenom 2 x4 920 kihajtana egy 480 gtx-et (egyenlőre gyári, 2.8 ghz)? Esetleg húzni, mennyit lehetne a procin? Ja és úgy olvasgattam, elég az 550-es táp ehhez a konfighoz. Szerintetek?
0
0
0
0
jumpen97 avatar
értem én nem is várok mást.
0
0
0
0
niteforce avatar
jumpen97 írta:
niteforce írta:
jumpen97 írta:
fel lehet húznis az 512mb-os geforce 8400 gs-emet 1gb-ra? mert láttam neten egy nVidia GeForce 8400GS 1GB DDR3 PCI-E LP videókártyát.

Nem lehet. Húzás a meglévő hardver túlhajtása, de 2x annyi memóriát nem tudsz húzni a kártyára 😂
Azon a kártyán több VRAM van, nem mintha ebben az esetben az sokat számítana, ez a kártya 512 és 1024 mega rammal is ugyanolyan gyenge marad.
Ha nem vagy elégedett a teljesítményével (amit megértek) le kell cserélned.

csak mert olvastam a Riva Tuner nevű progiról.

igen, de azzal csak órajelet, feszültséget, meg ilyeneket tudsz állítani. Magát a kártyát nem tudod megváltoztatni.
Ez olyan mint az autó. Chiptuninggal ki lehet a motorból hozni pár lóerőt, de nem lesz tőle a soros 3 hengeresből V10-es 😀
0
0
0
0
jumpen97 avatar
niteforce írta:
jumpen97 írta:
fel lehet húznis az 512mb-os geforce 8400 gs-emet 1gb-ra? mert láttam neten egy nVidia GeForce 8400GS 1GB DDR3 PCI-E LP videókártyát.

Nem lehet. Húzás a meglévő hardver túlhajtása, de 2x annyi memóriát nem tudsz húzni a kártyára 😂
Azon a kártyán több VRAM van, nem mintha ebben az esetben az sokat számítana, ez a kártya 512 és 1024 mega rammal is ugyanolyan gyenge marad.

csak mert olvastam a Riva Tuner nevű progiról.
0
0
0
0
niteforce avatar
jumpen97 írta:

0
0
0
0
jumpen97 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Shadowking írta:
a videokártya openGL-jét hoz lehet állítani, ha lehet (XP-n)
Előre is köszi 😀

nem lehet állítani
0
0
0
0
Shadowking avatar
a videokártya openGL-jét hoz lehet állítani, ha lehet (XP-n)
Előre is köszi 😀
0
0
0
0
banii avatar
A takarítással nincs gond,mert mindig portalanítom,lekaptam a hűtőt mindenhol pasztás volt csak ott nem ahol kéne... sajnos a elfogyott a pasztám és csak kedden tudom pasztázni... :/
Amúgy valaki tud valamit a vapor-x hűtésről jól hűtenek ?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
banii írta:
Úgy gondolod hogy az segítene a problémámon?

Valószínű.😉 Ha rég volt pasztázva+takarítva, akkor szinte biztos hogy ez a baja.😃
0
0
0
0
banii avatar
Úgy gondolod hogy az segítene a problémámon?
0
0
0
0
banii avatar
Helo! Olyan kérdésem lenne 😀,
hogy nekem van egy Sapphire Radeon HD4870 Vapor-X 2GB GDDR5-ös VGA-m
és ha csak Windows-ba turkálok, meg semmi nem megy (bármit csinálok 70-85 fok között van a vga.)
90 fölé nem megy, de 70 alá sem. miért ilyen magas, kinek mennyi?
0
0
0
0
Megaisten avatar
ComAndor írta:
Sziasztok videókari vársárlás elött vagyok! Mi a véleményetek róla?

http://www.***/videokartya-c3142/sapphire/radeon-hd6770-vapor-x-1gb-128bit-ddr5-pci-e-p47800570/termek-leiras.html#properties
JÓ. Csak inkább 256bites változatokat nézzél.
0
0
0
0
sisko avatar
ghost5023 írta:
Üdv!
van egy problémám amikor rámegyek egy játék gépigényére ezt írja mindegy hogy 10 éves vagy mostani játék ezt írja ki:
A Videókártyád Pixel shader verziója túl kicsi a gépigényben megadottnál. Ezért a játék nem fog elindulni a gépeden! pedig 4.1 es

A profilodnál ez van :
A felhasználó még nem adott meg gépet.

Talán előbb ki kellene tölteni a géped adatait,azután már nem írná ki ezt. 😉
0
0
0
0
ghost5023 avatar
Üdv!
van egy problémám amikor rámegyek egy játék gépigényére ezt írja mindegy hogy 10 éves vagy mostani játék ezt írja ki:
A Videókártyád Pixel shader verziója túl kicsi a gépigényben megadottnál. Ezért a játék nem fog elindulni a gépeden! pedig 4.1 es
0
0
0
0
levi27 avatar
gyenesmartin írta:
levi27 írta:
Ha van egy Asus HD4650-em amiről letört egy SMD ellenállás (képen) akkor azt ha beteszem a gépbe lehet valami baja tőle a többi cuccnak?
https://kepfeltoltes.hu/120522/DSC_0337_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Max annyi lesz, hogy elkezd csíkozni majd a kép vagy nem is ad le képet. Esetleg kékhalál. De nem fog semmit tönkretenni egy kondenzátor.

Működik rendesen! 😃 Köszi a segítséget 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
levi27 írta:
Ha van egy Asus HD4650-em amiről letört egy SMD ellenállás (képen) akkor azt ha beteszem a gépbe lehet valami baja tőle a többi cuccnak?
Max annyi lesz, hogy elkezd csíkozni majd a kép vagy nem is ad le képet. Esetleg kékhalál. De nem fog semmit tönkretenni egy kondenzátor.
0
0
0
0
levi27 avatar
0
0
0
0
no avatar
Ma jött meg a GTX 690-em 😀 Képek a gépemnél.
0
0
0
0
mathejocy avatar
A 190.38 pont nem jó.4:3-ba dobja a Benchmarkokat is.NV Panelből átállítható,csak minek.296.10-et szedd le.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
csá letöltöttem a 12.4 catalyst drivert de a control panelnél 12.1-est ír miért ?
0
0
0
0
xCube avatar
Darrencod írta:
9600 gt driver 190.38! probáltam a monitoron fujitsu siemens l20t-2 led monitor a szét húzzás miatt de nekem nincs rajta olyan menű pont 😞

Nem lenne nagy baj, ha felraknál egy frissebb driver -t. Ez körülbelül másfél éves.
0
0
0
0
Darrencod avatar
9600 gt driver 190.38! probáltam a monitoron fujitsu siemens l20t-2 led monitor a szét húzzás miatt de nekem nincs rajta olyan menű pont 😞
0
0
0
0
mathejocy avatar
Darrencod:Milyen kari,melyik driver van rajta?
0
0
0
0
Darrencod avatar
és ezt hol tudom rajta beállítani??? 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
Darrencod írta:
Hali valaki tud segíteni??? a monitorom felbontása 1600*900 bármilyen játékot indítok 1024*768 akarom indítani a kép össze megy picibe !! ha fel rakom 1280*960 akkor jó lesz a kép a régi videokártyám nem csinálta ezt tegnap vettem újat azóta szarakodik játékok közbe

állítsd be a monitoron hogy ha más a felbontás húzza szét, és ne vágja a képet.
0
0
0
0
Darrencod avatar
Hali valaki tud segíteni??? a monitorom felbontása 1600*900 bármilyen játékot indítok 1024*768 akarom indítani a kép össze megy picibe !! ha fel rakom 1280*960 akkor jó lesz a kép a régi videokártyám nem csinálta ezt tegnap vettem újat azóta szarakodik játékok közbe
0
0
0
0
Cooley avatar
theavanger írta:
Superlompos írta:
Úgy értette, hogy játékra lesz használva a gép, vagy csak netezésre, vagy csak régebbijátékok futtatására.

Játékra.De nem olyat keresek amin a BF3 maxon fut,nekem elég ha pl:Borderlands 2,vagy a Saints Row 3,vagy a Batman AC majd maxon vagy majdnem maxon megy.

20eFt alatt használtan se kapsz olyan kártyát, ami erre képes lenne, nemhogy 6eFt-ért... A javíttatás meg zsákbamacska és sokszor annyiba kerül, hogy nem ér annyit az egész kártya. Ha nem te magad javítod, akkor butaság ilyenekben gondolkozni. Szerintem egyenlőre hanyagold ezt a témát, aztán majd térj vissza rá, ha legalább 20eFt-od lesz.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció