Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mnnyit ér egy 3-4 éves 1gigás DDR3-as 9600 GT?
9-10K-t.😉
GAMER2: Semmi gond. 😃 Az 512-es GTS G92-es, nagyjából egy szinten van a GTX-szel.
Áhh, értem már.Ma is megtudtam vmi újat.😃
Egyértelmű, hogy az 512-es. 😉
Akkor jól gondoltam,mert az már g92 chip-re épül..és kevesebbet is fogyaszt gondolom :-)
Ne aggódj, mind a kettő kari nagyon sokat fogyaszt!
Akkor jól gondoltam,mert az már g92 chip-re épül..és kevesebbet is fogyaszt gondolom :-)
Miért? Bocs ha tévedtem😠
Hali :-) egy kis gyors infó kellene.
Melyik a jobb? 8800 gts 512/256 vagy a 640/320-as változat.?
Egyértelmű hogy az utóbbi!
Melyik a jobb? 8800 gts 512/256 vagy a 640/320-as változat.?
oké 😀 tuning úcse' lesz 😃 nincs nagyon értelme (?)
De van értelme, csak kisebb gépeknél. Pl: Kétmagos Core 2 Duo-knál. Ott már elég sokat jelent,még egy "kisebb" OC is.😃
Nekem codegen 350W-os táppal ment az i3-540 oc (3,4Gz) + gtx550ti, pár hónap múlva már csak procis vga-n mentem 😃
Melyik hűtés a jobb? Az ami egy MSI gtx 480 twin frozr 2-n van, vagy ami egy evga-n? egyik belefújja a levegőt, másik rá...
Egyik:[LINK]
Másik:[LINK]
Ha most azt kérdezed, hogy a Twin Frozr II jobb-e vagy a referencia, akkor egyértelmű, hogy a TFII. Majdnem minden nem ref. hűtő jobb a ref-nél.
Köcc 😀 akk. +1 ezresr megérdemel 😀😉
Melyik hűtés a jobb? Az ami egy MSI gtx 480 twin frozr 2-n van, vagy ami egy evga-n? egyik belefújja a levegőt, másik rá...
Egyik:[LINK]
Másik:[LINK]
Alapon elviszi meg pár játéknál
Eszembe se jutott kipróbálni, de ezt nem tudtam 😃
Amúgy egy gtx480 250W-ot zabál óránként, a procim 95W-ot (tuningmentesen, most is vissza lett állítva 2,8Ghz-re, sztem felesleges az OC) 240+95=335W, és a 12V-os ág a chieftecemnél 360W-ot képes leadni, nomeg 6 pines csatit 2 molexből fogom gyártani! 😀 Sata+molex 120W-ot adnak le (De ez már több mint 450W 😲 de ez van ráírva a táp oldalára 😂 😂 😂😉
Te tudod, de az már nagyon a határon van!😜
Eszembe se jutott kipróbálni, de ezt nem tudtam 😃
Amúgy egy gtx480 250W-ot zabál óránként, a procim 95W-ot (tuningmentesen, most is vissza lett állítva 2,8Ghz-re, sztem felesleges az OC) 240+95=335W, és a 12V-os ág a chieftecemnél 360W-ot képes leadni, nomeg 6 pines csatit 2 molexből fogom gyártani! 😀 Sata+molex 120W-ot adnak le (De ez már több mint 450W 😲 de ez van ráírva a táp oldalára 😂 😂 😂😉
Egy minőségi 500 wattos is elbírja.
Amúgy ha belemegy a VGA-ba akkor lehet azt nyugodtan, végül is 12V mindkettő. De hogy ez megvalósítható-e azt nem próbáltam ki.
NEM valósítható meg, ne is próbáld!! Először is: Nem is megy bele. 2. Ha letépnéd a csatit és szálanknt belerakod úgy sem mükszik, mert ezen több ágon jön az áram mint a simán!
Amúgy ha belemegy a VGA-ba akkor lehet azt nyugodtan, végül is 12V mindkettő. De hogy ez megvalósítható-e azt nem próbáltam ki.
Nem.Min 550W!
Az a 8pines valszeg a cpu-nak megy,azt nehogy rálökd a kártyára.Ha nincs rajta 6pines,akkor 8-ast tuti nemtesznek rá.
Nyugalommm 😂 nem vagyok annyira hülye
az mennyire lehet gáz a vga-nak ha kb 15-25 percig 85-90c fok-os volt???
Hát ha eléri a 100-120-fokot leáll a gép, nem engedi, hogy vmi károsodjon, de ilyen magas hőfokon ha sokáig megy, lehetséges a meghibásodás.
Ajánlom, hogy vegyél egy rendszerhűtőt, vagy vedd le a gép oldalát, esetleg állítsd feljebb a VGA FAN fordulatszámát.
van a gép elején meg hátulján egy-egy 12cm-es hütő az oldalán meg egy nagy 20cm-es😃 szóval ink. a vga ventijének a fordulat számát tekerem feljebb
az mennyire lehet gáz a vga-nak ha kb 15-25 percig 85-90c fok-os volt???
Hát ha eléri a 100-120-fokot leáll a gép, nem engedi, hogy vmi károsodjon, de ilyen magas hőfokon ha sokáig megy, lehetséges a meghibásodás.
Ajánlom, hogy vegyél egy rendszerhűtőt, vagy vedd le a gép oldalát, esetleg állítsd feljebb a VGA FAN fordulatszámát.
Nem.Min 550W!
Az a 8pines valszeg a cpu-nak megy,azt nehogy rálökd a kártyára.Ha nincs rajta 6pines,akkor 8-ast tuti nemtesznek rá.
Nem.Min 550W!
6850 régi álmom, csak sosem volt rá pénzem. Ha használtan találok az is jó.
Használtan fogsz találni 30-ért is akár.
Csillagok helyére hardverapro
Tervezek venni 6770-et ( mivel 5770-t már nem árulnak :/ ) de 32 alatt nem nagyon találok 😞
akkor szerintem gyűjts egy HD6850-re azzal nagyobb lenne már a különbség.
Az 5670 kisebb teljesítményű, s kevesebbet is fogyaszt a 4850-nél, ezért melegedett kevsébbé.
tudom azért is mondom hogy ezek kevésbé melegszenek, az 5770 is hűvös egy jobb hűtéssel.
Nem olyan vészes az, FurMark alatt az én HD6870-em is melegszik annyit.
HD5670 em sem melegedett 60 fölé.
viszont a HD4850 is melegedős típus.
Nem olyan vészes az, FurMark alatt az én HD6870-em is melegszik annyit.
Hát akkor várom egy olyan ember válaszát aki tapasztalt Sapphire 4850 terén. 😀
Szerk.: Kivittem a gépet és kifújtam kompresszorral, visszahoztam, levettem az oldalát és úgy játszok: max 72°C és a venti is csak 76%-on pörög 😃
Nem benne sok, a proci ventijéből és a tápból jött ki rengeteg.
Hát akkor várom egy olyan ember válaszát aki tapasztalt Sapphire 4850 terén. 😀
Szerk.: Kivittem a gépet és kifújtam kompresszorral, visszahoztam, levettem az oldalát és úgy játszok: max 72°C és a venti is csak 76%-on pörög 😃