Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
The Emptiness avatar
niteforce írta:
Jó lesz valószínűleg, azért a biztonság kedvéért leírhatnád hogy pontosan milyen alaplapod is van. A tápod milyen márkájú?
21-22 ezer forintba kerül ez a kártya, de amit linkeltem ott megnézheted, és az üzletek közül is válogathatsz.
illetve a monitorod milyen felbontású?

Fu b+ már bocs a monitorom full hd kurva nagy a col méretét nemtudom a tápot majd megnézem és az alaplap ot is de azon metom h mit kell nézni.
De majd megnézem (: na de te nem tudnád megmondani hogy az előbb leirtam a gépem adatait. De leirom ide még 1 szer Amd Atlon x2 2.8 gigaherc proci
Ati Radeon HD 5570 vidi kártya
3 giga ram
350 gigás vincsi.
asus alaplap.
ÉS AKKOR AZ LENNE A BAJOM HOGY 3. ÁRA IROM LE ÉS AKKOR TE VÁLASZOLNÁL NEKEM MERT MÁS NEM AKAR SAJNA ): HOGY EBBE MAXIMUM 35 EZER Ft ÉRT EGY LEHETŐLEG LEG ERŐSEBB PROCIT MONDANI (: ???? MERT SENKI SEM VÁLASZOL 3 NAPJA )':
0
0
0
0
niteforce avatar
djwarp írta:
djwarp írta:
Hali!
Van egy VGA-m.
ATI HD 4860 GDDR5 1GB-os. Ha nem játszok akkor 54-55°C-os és a venti 60%-on pörög!
Van valamilyen progi amivel tudom húzni az órajelét?

MSI afterburner, vagy CCC, vagy ha sapphire akkor TRIXX.
De ez elég nagy hőmérséklet, legalább amíg ez a hőség van, ne húzd szerintem
0
0
0
0
Sicu33 avatar
djwarp írta:
Hali!
Van egy VGA-m.
ATI HD 4860 GDDR5 1GB-os. Ha nem játszok akkor 54-55°C-os és a venti 60%-on pörög!
0
0
0
0
niteforce avatar
Jó lesz valószínűleg, azért a biztonság kedvéért leírhatnád hogy pontosan milyen alaplapod is van. A tápod milyen márkájú?
21-22 ezer forintba kerül ez a kártya, de amit linkeltem ott megnézheted, és az üzletek közül is válogathatsz.
illetve a monitorod milyen felbontású?
0
0
0
0
The Emptiness avatar
niteforce írta:
újonan VTX3D HD4850 1GB GDDR5

Köszi te 1 isten vagy komolyan és ha a gépemen nem menne? Leírom hogy nagyából mien vas van benne
Ati Radeon HD 5570 videókártya
Amd Atlon x2 2.8 gigaherc
Asus alaplap
650 w os tápegység
enyit tudok. Ja és ez menyibe kerülne? Meg azt ha valaki válaszolt hopgy tudom megnézni mert má 2 szer is leirtam a problémámat és sajnos nem válaszolt senki meg az üzeneteknél szoktam nézni és ott sincs semi csak egy nagy 0.
0
0
0
0
niteforce avatar
van, a VTX3D és az MSI is gyártja
[url]http://www.argep.hu/main.asp?suche=VTX3D+HD4850&x=3&y=3[/url]
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Van olyan hely, ahol lehet kapni 4850-et újonnan?
0
0
0
0
niteforce avatar
újonan VTX3D HD4850 1GB GDDR5
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az 5570 elég gyenge.

Szerintem használtan kell nézned VGA-t, mert újonnan nem kapsz annyiért normális kártyát.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Heló szerintetek mai szemmel az Ati Radeon HD 5570 mien kártya? És ha szar akkor miet tudnátok mondani aminek olyan 1024 mb videó memoriája van és mai szemmel is megállja a helyét Ebben én azt értem hogy elfottatná a dirth 3 full grafikán 40 45 fps körül. Ja és olyan 15 20 25 ezer körül van de ha lehet ne olyan drága. És egyáltalán létezik e ien ?? Köszi előre is.
0
0
0
0
trex01 avatar
cs.szerintetek megérné a mostani karim leváltani,egy HD 5870-re?előre is kössz a választ!😀
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Hali!
Van egy VGA-m.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
sztem is vagy a vga vagy a táp mert hozzá érek és *** am szerencsére nem az én gépem!!!!de köszi a választ
0
0
0
0
niteforce avatar
mamusz11 írta:
Hali!!

Az lehet h a videókártya felmelegszik nagyon és a gép kikapcsol és utána egy ideig vissza se lehet kapcsolni?

lehet igen. Ha így van tegyél valamit, mert az a hőmérséklet ahol kikapcsolnak a cuccok már bőven nem egészséges...
De akár táp probléma is lehet.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Hali!!

Az lehet h a videókártya felmelegszik nagyon és a gép kikapcsol és utána egy ideig vissza se lehet kapcsolni?
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! 12.6-os catalyst-ot érdemes felrakni 5770-hez?
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
kösz a választ! de nem akarom, h idő nap előtt ki fingjon! el akarom adni nem sokára, de ha kipurcan akkor már kevesebbet ér! 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
micsinai írta:
hello!

szerintetek érdemes lenne nekem egy xfx HD 6970 vga-t vennem, mert mindenképp akarok venni egy új kártyát

előre is köszi

Én akkor HD 7870 vennék,árban kb ott van mint a 6970(báris nálunk),ujabb is,meg jol lehet OC-ni.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Igen, mivel PCI-E X16-os foglalat van a lapodon. Ráadásul 2. bár GTX550TI-t nem vennék, mert elég rossz ár/érték arányú kártya.
0
0
0
0
no avatar
Üdv Egy olyan kérdésem lenne hogy sztetek az alaplapom kezelné a gtx 550-et ?
0
0
0
0
micsinai avatar
hello!

szerintetek érdemes lenne nekem egy xfx HD 6970 vga-t vennem, mert mindenképp akarok venni egy új kártyát

előre is köszi
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha 80 fok alatt tartod, akkor az már bőven jó. Főleg ekkora forróságban.
0
0
0
0
vasziliy avatar
Kornel77 írta:
vasziliy írta:
hali:-)

Akinek van 8800gts 512 g92 karija...írna e alap és terhelt hőmérsékletet..gyári hűtővel?

Szevasz Aranytestvér 😃
Nekem Alapon
Alap 37%os venti fordulat mellett 50 fokos,37%os ventifordulat melett Max terhelés alatt 72 fokos.
De MSI Afterburnerbe belőttem,h mindig annyin forogjon a venti,ahány fokos az adott kari..
Szóval alapon 48%os venti fordulat mellett 48 fokos..Ha Max terhelésen van,akk meg 68%os venti fordulat mellett 68 fokos 😃 Nagyjából..Még Soha nem érte el a 75 fokot alap tuningal...Elnézést..akkor igen,mikor nem volt rajta paszta..akkor 110 fokot is karcolta 😃

Köszi szépen :-) nekem is hasonló a venti illetve a hőfok:-) majd megnézem a riva tunerben..hogy lehet e szabályozni a fordulatot:-)

tesztelni még nem teszteltem....nem tudom hogy bírja...pláne ezt a nagy meleget :-)
0
0
0
0
Kornel77 avatar
vasziliy írta:

Akinek van 8800gts 512 g92 karija...írna e alap és terhelt hőmérsékletet..gyári hűtővel?

Szevasz Aranytestvér 😃
Nekem Alapon
Alap 37%os venti fordulat mellett 50 fokos,37%os ventifordulat melett Max terhelés alatt 72 fokos.
De MSI Afterburnerbe belőttem,h mindig annyin forogjon a venti,ahány fokos az adott kari..
Szóval alapon 48%os venti fordulat mellett 48 fokos..Ha Max terhelésen van,akk meg 68%os venti fordulat mellett 68 fokos 😃 Nagyjából..Még Soha nem érte el a 75 fokot alap tuningal...Elnézést..akkor igen,mikor nem volt rajta paszta..akkor 110 fokot is karcolta 😃
0
0
0
0
vasziliy avatar

0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Az is igaz, van benne valami! 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Igazából ennyi a hátránya a 100%-os venti pörgetésnek, hogy hangos. De ha játék közben adsz egy kis kakaót a hangerőnek, akkor szinte nem is lehet hallani.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
gondoltam, csak 100% olyan érzés mintha szét akarna szállni a VGA! lehet, hogy csak nekem fúra, h ilyen hangos, mert eddig alapon dolgoztak rajta a ventik! 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Azért van lehetőség felvenni 100%-ra, mert az a maximális kihasználtságot jelenti.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
nem bízok én benne, hagyom 60% a ventiket inkább!😀 jobb félni, mint megijedni!😉
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem lesz semmi baja a ventinek, ha 100%-on megy.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
nálam 95c fokig ment fel a legmagasabbra, azt is tegnap a fear3 műve volt! adtam rá + 20% fordulatszámon, mert eddig 40% dolgoztak a ventik a kártyán! most így 85c fokig melegedett. Próbáltam 100%-on is, úgy 65c fok körül mértem. Remélem nem finganak be a ventik ha feszt 60% dolgoznak! 😆 igaz így egy kicsit hangosabb a gép, de engem nem zavar, mivel a proci hűtő elnyom minden zajt!😀 úgy zúg ilyenkor terhelés alatt, mint egy jumpjet! 😂
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Hagrid írta:
73 fok egészséges nagy terhelés alatt?

Az még Normális 😃
0
0
0
0
Hagrid avatar
73 fok egészséges nagy terhelés alatt?
0
0
0
0
Cooley avatar
Klaus írta:
Van egy GTS250-s videókártyám ami Dx10-s. Nos az lenne a kérdésem, hogy a DX11-t támogatja? Vagy van valami frissítés már ami tartalmazza?

Az első mondattal meg is válaszoltad a kérdésed. 😀
0
0
0
0
Klaus avatar
Sziasztok.

Van egy GTS250-s videókártyám ami Dx10-s. Nos az lenne a kérdésem, hogy a DX11-t támogatja? Vagy van valami frissítés már ami tartalmazza?

Válaszokat előre is köszi! 😀
0
0
0
0
powond avatar
Nekem megvan mind a 350-es mind a 450-es is szóval azért kérdeztem kell-e azt is vennem 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
powond írta:
És egy 350W-os FSP ?
Az jó lesz. Igazából egy 250-es is simán elbírná (ha minőségi), de olyat nem kapni. De a 400-as nemsokkal drágább, vagy hexa 400 illetve ctg 400.
0
0
0
0
mtrelax avatar
gyenesmartin írta:
powond írta:
A 450W simán elbírna. De ha Codegen vagy M-tech esetleg hasonló ilyen hírhedt nevű akkor NEM!

Miért nem? Egyébként M-tech
Márka miatt. Vagy ha el is bírná nem biztonságos. Ha leég a táp akkor a gépet is leégeti. Ilyenek ezek a márkák.

Teljes mértékben egyet értek, nem éri meg olcsó no name (M-Tech - Codegen ...) tápot venni mert tényleg nem biztonságos, nekem már szállt el konfigom ilyen miatt 😞
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
powond írta:
A 450W simán elbírna. De ha Codegen vagy M-tech esetleg hasonló ilyen hírhedt nevű akkor NEM!

Márka miatt. Vagy ha el is bírná nem biztonságos. Ha leég a táp akkor a gépet is leégeti. Ilyenek ezek a márkák.
0
0
0
0
powond avatar

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
powond írta:
Sziasztok😀
Szerintetek egy 450W-os táp és egy Asus M2N E-SLI elbírna egy Asus gt440-et, vagy HD6670-et? 😀
Válaszokat előre is köszönöm, és ha lehet akkor PÜ-ben 😀
0
0
0
0
powond avatar
Sziasztok😀
Szerintetek egy 450W-os táp és egy Asus M2N E-SLI elbírna egy Asus gt440-et, vagy HD6670-et? 😀
Válaszokat előre is köszönöm, és ha lehet akkor PÜ-ben 😀
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Szisztok! Lenne egy problémám. Pár játéknál kifagy a videokártya driverem és maga a játék is. Most kidobott egy hibaüzenetet , ami lehet megoldaná a problémám. Az ön grafikus adapterének illesztőprogram verziója nem támogatja az AMD VISION Engine Control Centert. Frissítse AMD grafikus illesztőprogramját , vagy engedélyezze AMD adapterét a Kijelzőkezelő használatával. Jó vga driver van fent , de ezt az üzenetet dobja ki. Nagyon örülnék , ha valaki tudna segíteni.
0
0
0
0
menoteboj avatar
Ertem, koszii!😃
GokuTM írta:
menoteboj írta:
GokuTM írta:
menoteboj írta:
Cod4 lehet dx 11 jatszani? Vagy csak dx9? Es ha lehet akkor hogy?😀

Nem lehet 😀

Oksa😀 koszi😀 ugy hallottam hogy vannak cfg-k hogy az alap maximalis grafikus beallitasnal tesznek bele meg extra dolgokat hogy szebb legyen a grafika es elethubb is, ez igaz?😃

nem tudom nem vagy CoD-os, de igen ilyenek vannak.
A Crysis 1-et is jóval szebbre csinálták, mint a 2-őt. Mondjuk nekem alapból természetesebb, de még jobban 😀
0
0
0
0
menoteboj avatar
GokuTM írta:
menoteboj írta:

Nem lehet 😀

Oksa😀 koszi😀 ugy hallottam hogy vannak cfg-k hogy az alap maximalis grafikus beallitasnal tesznek bele meg extra dolgokat hogy szebb legyen a grafika es elethubb is, ez igaz?😃
0
0
0
0
menoteboj avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
mathejocy írta:
ÖÖÖÖhh..Ezzel valahogy nem értek egyet.Akkor miért mennek a dx11 játékok még egy 5970-en is csak 45fps-en?😊

Mi az, hogy 45fps-en? Ez ilyen szabvány dolog, hogy egy DX11-es játék egy 5970-en 45fps-en megy? 😂 Egyébként jól mondta Feki, csak szövegértés kéne hozzá. "ugyanolyan szintű grafikát" Tehát ha minden beállítás azonos, csak van DX11-es támogatás, akkor jobban fut egy adott játék. Az már más kérdés, hogy az egyéb csillivilli DX11-es effekt meg tesszelláció lezabálja a videokarit.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció