Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mamusz11 avatar
niteforce írta:
mamusz11 írta:
egy oldalt nem tudsz mondani hogy hol nézzek?

P C X, I P O N

köszönöm szépen! 😃😆
0
0
0
0
niteforce avatar
mamusz11 írta:

P C X, I P O N
0
0
0
0
mamusz11 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Bármilyet rátehetsz. Ezeket a 4 centis kis szarokat kerüld, nem ér semmit, és ha kicseréled a VGA-t nem tudsz mit kezdeni vele.
Vegyél egy sima 8 centis ventit rá, és csavarozd rá a bordára 2 ponton, másik oldalon meg hagy lógjon.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
niteforce írta:
Passzív hűtést VGA-n mindig is hülyeségnek tartottam. De ebben a melegben ez passzív VGA-val normális. Helyetekben vennék rá ventit.

hol kapható olyan erre a fajtára és kb mennyiért?
0
0
0
0
no avatar
Hát akkor nem kockáztatok inkább 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Elvileg igen, de ha nem barmolod szét sose tudják meg 😃
0
0
0
0
no avatar
Az még kibírható 😀.Lenne egy kérdés is.Ha leveszem a vga-ról a hűtőt hogy újrapasztázzam, akkor elszáll a garancia ?
0
0
0
0
niteforce avatar
Látod nekem meg ott több, nekem FurMark alatt 80 is volt.
0
0
0
0
no avatar
nálam 22 van :/ Bár terhelés alatt nem vészes.70 fok volt a max, de akkor nagyon meg lett nyúzva a kártya 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
jó de én ezt 25-26 fokos hőmérsékletben mértem 😀
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
jozsefgyorfi írta:
niteforce írta:
Passzív hűtést VGA-n mindig is hülyeségnek tartottam. De ebben a melegben ez passzív VGA-val normális. Helyetekben vennék rá ventit.

játék nélkül neked hány C-s a vgad?

37 normál emberi hőfokban.

Az igen 😲 Nekem 44fokos 3 ventivel 😕
0
0
0
0
niteforce avatar
jozsefgyorfi írta:
niteforce írta:

37 normál emberi hőfokban.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
niteforce írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
niteforce írta:
passzív hűtéssel ez előfordulhat. Főleg ha a házad nem szellőzik megfelelően.

nemakarok vitatkozni de nállam is ez van de a ház megfelelően szellőzik azon kivül hogy ablakok tárva nyitva vannak és az ajtók is azon kivül talán megpróbálhatom leszedni őket a helyükről 😆ha evvel segitek a gépen
0
0
0
0
niteforce avatar
passzív hűtéssel ez előfordulhat. Főleg ha a házad nem szellőzik megfelelően.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
hali!

az normális hogy ha nem csinálok semmit akkor is a vga-m 56°C-os?
ati radeon hd5450 passzív hűtéssel
0
0
0
0
niteforce avatar
davidlope97 írta:
Haverom akar venni egy videókártyát de sztetek melyik a jobb a hd 5450 vagy a 9600gt?

9600GT
0
0
0
0
no avatar
Haverom akar venni egy videókártyát de sztetek melyik a jobb a hd 5450 vagy a 9600gt?
0
0
0
0
khaled98 avatar
GeRaR írta:
Gigabyte Radeon HD7770 és ez?

Sapphire az egy jó márka, én asus és sapphire-t látom legjobb vga gyártónak 😀 Sapphire HD 7770-ből (vagy 7750) van egy passzív hűtésű típus is 😀
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Rájöttem miért lassult a GPU terhelés alatt 😃😃 Szegény alaplapom nem bírta a CPU OC-t amit 3,6 GHz-ről 4.2-ig húztam. Hát azt hiszem ha komolyabb OC-t akarok venni kell új lapot mert ez nem tuningra van kitalálva :/
0
0
0
0
Zori86 avatar
Sziasztok,

Eladó olcsón a VGA kártyám, akit érdekel üzenetben jelentkezhet rá.
Röviden egy garis, dobzos Gigabyte GTX 560 SOC-ról van szó.
Teljesen hibátlan, átvétel előtt tesztelhető, garancialevél számla jár hozzá. Teljesítményben a ref. GTX 560 Ti felett van!
Ára: 39990Ft ennyiért sehol sincs! Aki előbb jön érte azé lesz. 😀
0
0
0
0
GeRaR avatar
Gigabyte Radeon HD7770 és ez?
0
0
0
0
niteforce avatar
Nekem is sapphire van, és nagyon elégedett vagyok vele! a legjobb márka, nagyon jó!
0
0
0
0
no avatar
GeRaR írta:
Synda Rebirth írta:
GeRaR írta:
Tudnál mondani egy jót,mert sok fajta van... 😃

Sapphire 😀

Csak arra azt mondják sokszor lefagy 😞

Legmegbízhatóbb Amd...
10 év alatt egyikkel sem volt gondom.😜
0
0
0
0
GeRaR avatar
Synda Rebirth írta:
GeRaR írta:

Sapphire 😀

Csak arra azt mondják sokszor lefagy 😞
0
0
0
0
no avatar
GeRaR írta:

Sapphire 😀
0
0
0
0
GeRaR avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
GeRaR írta:
Gigabyte GV-N550WF2-1GI - GTX550 1GB GDDR5

Szerintetek ez jó kártya lenne?

nem túl jó vétel.
Inkább HD6850. Erősebb, és nem sokkal drágább.
0
0
0
0
GeRaR avatar
Gigabyte GV-N550WF2-1GI - GTX550 1GB GDDR5

Szerintetek ez jó kártya lenne?
0
0
0
0
levi27 avatar
Szerintem valószinűleg lehet rá tenni aktív hűtőt is azért van ott.
0
0
0
0
niteforce avatar
nem kifejezetten egy kártyára írják a programot, hanem minden azonos GPU-s ra ugyanaz van.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
azt szeretném kérdezni hogy a videokari programjába lehet állítani a vantilátor sebességét pedig nem is aktív hűtéses!
akk az mi?
0
0
0
0
19ati93 avatar
az normális hogy furmark alatt sokkal alacsonyabb a vga hőmérséklete mint játékok alatt? 😲 kb 10fok
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem normál körülmények között 86 a max 20 perc FurMark után.
Bár tervezek még 2 ventit berakni közvetlenül a VGA mellé 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A 75 fok nem sok, főleg ilyen kánikulában. Nekem is felment 71 fokra a gtx460, pedig alapórajelen használom. Télen alig érte el az 50 fokot játék alatt.
0
0
0
0
niteforce avatar
Erősebbeknél azért még normális a 80-85 is.
0
0
0
0
twoKgames avatar
szerintem 75 fok az sok egy modern kártyánál de kérdezz rá ott ahol vetted. AZ én VGA-m 65-68 fok fölé nem megy
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Gyönyörűen futnak a játékok pl. dirt3-ban 75-80 fps aztán amint eléri a 75 fokot a vga lemegy 25 fps-re, a gpu terhelése meg 30%-ra korlátozódik de csak ameddig le nem hűl, ez kb 30 másodperc.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
kistiko07a írta:
Szoszi All! Lenne 1 pöpp gondom. A kártyám nagyobb igényű játékoknál (pl. DiRT3) ha eléri a 73-74 fokot akkor 2-3 perc múlva a játékok belassulnak és addig akadnak amig vissza nem hűti magát 65 fokra. Ez valami önvédelmi modul lehet? Ki tudom kapcsolni valahol mert azért 75 fokon még nem kéne neki szenvednie. (Őszintén szólva én sokallom terhelés alatt ezt a hőfokot)

75 fok az terhelés alatt nem vészes egyáltalán 😀
Sajnos nincs tippem miért csinálhatja ezt. Többször is csinálta mát ezt,és ha visszahűlt akkor örökké mentek tovább rendesen a gamek?
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Szoszi All! Lenne 1 pöpp gondom. A kártyám nagyobb igényű játékoknál (pl. DiRT3) ha eléri a 73-74 fokot akkor 2-3 perc múlva a játékok belassulnak és addig akadnak amig vissza nem hűti magát 65 fokra. Ez valami önvédelmi modul lehet? Ki tudom kapcsolni valahol mert azért 75 fokon még nem kéne neki szenvednie. (Őszintén szólva én sokallom terhelés alatt ezt a hőfokot)
0
0
0
0
mamusz11 avatar
djwarp írta:
Hali!
Van egy VGA-m.
ATI HD 4860 GDDR5 1GB-os. Ha nem játszok akkor 54-55°C-os és a venti 60%-on pörög!
Van valamilyen progi amivel tudom húzni az órajelét?

cs!

hát a videókari progijába nem lehet? mert nekem lehet!
0
0
0
0
niteforce avatar
Erről ne itt beszélgessünk, hanem valamelyikünk profiljánál
0
0
0
0
The Emptiness avatar
niteforce írta:
Jó rendben, akkor majd ha megnézted tudok segíteni.
Igen annyi vagyok. Pont ma vagy te is annyi? 😀 Akkor boldog születésnapot! 😀

hahah (: Nekem Március 24. én volt. Ja akkor neked utólag boldog szüli napot !!!!!http://www.youtube.com/watch?v=wFh-rX_Sfhs Ja és mit kaptál?
0
0
0
0
niteforce avatar
Jó rendben, akkor majd ha megnézted tudok segíteni.
Igen annyi vagyok. Pont ma vagy te is annyi? 😀 Akkor boldog születésnapot! 😀
0
0
0
0
The Emptiness avatar
niteforce írta:
alex1997 írta:
niteforce írta:
Jó lesz valószínűleg, azért a biztonság kedvéért leírhatnád hogy pontosan milyen alaplapod is van. A tápod milyen márkájú?
21-22 ezer forintba kerül ez a kártya, de amit linkeltem ott megnézheted, és az üzletek közül is válogathatsz.
illetve a monitorod milyen felbontású?

Fu b+ már bocs a monitorom full hd kurva nagy a col méretét nemtudom a tápot majd megnézem és az alaplap ot is de azon metom h mit kell nézni.
De majd megnézem (: na de te nem tudnád megmondani hogy az előbb leirtam a gépem adatait. De leirom ide még 1 szer Amd Atlon x2 2.8 gigaherc proci
Ati Radeon HD 5570 vidi kártya
3 giga ram
350 gigás vincsi.
asus alaplap.
ÉS AKKOR AZ LENNE A BAJOM HOGY 3. ÁRA IROM LE ÉS AKKOR TE VÁLASZOLNÁL NEKEM MERT MÁS NEM AKAR SAJNA ): HOGY EBBE MAXIMUM 35 EZER Ft ÉRT EGY LEHETŐLEG LEG ERŐSEBB PROCIT MONDANI (: ???? MERT SENKI SEM VÁLASZOL 3 NAPJA )':

Nem kell kiborulni!
Mi segítünk neked, de annyit lusta vagy megtenni hogy megnézd milyen alaplapod vagy tápod van?
Azért fontos hogy megnézhessük mi megy bele, és mi nem! A táp meg azért mert ha egy ócska mercury vagy valami ilyesmi, akkor előbb azt kell lecserélni!
Nem azért nem válaszolunk mert nem akarunk, mert szemetek vagyunk, hanem mert nem adsz meg elég információt.

Én nem ugy értettem a b+ ot csak hogy nem tudom ): az alaplapot én teljesen tisztellek titeket!!!! Tudom hogy rengetek időt emészt el a sok megválszolás ha megbántottalak volna akkor sajnálom ): Neharagudj na majd ha akkor minden meglessza akkor NEKED leirom hogy mi a bajom és többet nem nyaggatlak (: Amúgy youtubon ajánlottak titeket és ténleg kiválóak vagytok. Ja amúgy te 15 vagy mert néztem az 'adatlapodat' és az van ki irva ma én is 15 vagyok (:
0
0
0
0
niteforce avatar
alex1997 írta:
niteforce írta:
Jó lesz valószínűleg, azért a biztonság kedvéért leírhatnád hogy pontosan milyen alaplapod is van. A tápod milyen márkájú?
21-22 ezer forintba kerül ez a kártya, de amit linkeltem ott megnézheted, és az üzletek közül is válogathatsz.

Fu b+ már bocs a monitorom full hd kurva nagy a col méretét nemtudom a tápot majd megnézem és az alaplap ot is de azon metom h mit kell nézni.
De majd megnézem (: na de te nem tudnád megmondani hogy az előbb leirtam a gépem adatait. De leirom ide még 1 szer Amd Atlon x2 2.8 gigaherc proci
3 giga ram
350 gigás vincsi.
asus alaplap.
ÉS AKKOR AZ LENNE A BAJOM HOGY 3. ÁRA IROM LE ÉS AKKOR TE VÁLASZOLNÁL NEKEM MERT MÁS NEM AKAR SAJNA ): HOGY EBBE MAXIMUM 35 EZER Ft ÉRT EGY LEHETŐLEG LEG ERŐSEBB PROCIT MONDANI (: ???? MERT SENKI SEM VÁLASZOL 3 NAPJA )':

Nem kell kiborulni!
Mi segítünk neked, de annyit lusta vagy megtenni hogy megnézd milyen alaplapod vagy tápod van?
Azért fontos hogy megnézhessük mi megy bele, és mi nem! A táp meg azért mert ha egy ócska mercury vagy valami ilyesmi, akkor előbb azt kell lecserélni!
Nem azért nem válaszolunk mert nem akarunk, mert szemetek vagyunk, hanem mert nem adsz meg elég információt.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
niteforce írta:
djwarp írta:
djwarp írta:
Hali!
Van egy VGA-m.
ATI HD 4860 GDDR5 1GB-os. Ha nem játszok akkor 54-55°C-os és a venti 60%-on pörög!
Van valamilyen progi amivel tudom húzni az órajelét?

MSI afterburner, vagy CCC, vagy ha sapphire akkor TRIXX.
De ez elég nagy hőmérséklet, legalább amíg ez a hőség van, ne húzd szerintem

oké köszi😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
alex1997 írta:
niteforce írta:

3 giga ram
350 gigás vincsi.
asus alaplap.
Azért nem írnak, mert nem tudod milyen alaplapod van.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció