Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
Vitatkozhatunk, hogy mi a 2k, de valójában olyan nincs. Az egész katyvaszt főleg az okozza, hogy a marketingesek sok marhaságot kitalálnak, hogy eladják a cuccukat.
Maga a felbontás szabvány. Például FHD csak és kizárólag a 16:9-es képarányú, 1920x1080 pixel méretű megjelenítő. Ezt akár nevezhetjük 2k-nak, csak itt nincs értelme. A 4k és a 8k elnevezés azért van, mert mindkettő UHD és ugye kellene valami különbséget tenni köztük.
És ha már itt tartunk a 4k nem valaminek a 4 szerese, hanem 4 ezret jelent és arra utal, hogy az adott, egyébként UHD felbontások közül ez az, aminél a széltében megjelenített pixelek száma 4 ezerhez közeli, mivelhogy 3840 pixel, míg a másik, a 8k, azaz 8 ezer a 7680-ra utal. Persze ezen logika alapján nevezhetjük az FHD-t 2k nak, mivel ugye 1920.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Hát ha Te mondod.
Nekem eddig csak 1080p -s monitorom volt, lehet meg kéne lassan néznem mennyivel szembetűnőbb\jobb egy 4K -s monitor. 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
H-ECTOR: Igen igazad van a 8K a FHD 16-szorosa.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Namindegy, nem írom le még egyszer, nincs pontos megnevezés, a FHD és a WQHD is nevezhető 2k-nak, nincs egyezményes definíció
(BTW: a 8k a fhd 16-szorosa)
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Moon Breaker: A 4K elnevezés azért jött létre, mert az a felbontás a FHD négyszerese a 8K meg az FHD nyolcszorosa a 2K meg logikusan az FHD kétszerese.

[LINK]

Amint itt a linkelt oldalon is látható a képen 4 FHD kép tesz ki egy 4K-s képet és 8 Fhd kép tesz ki egy 8K-s képet. Így teljesen logikus hogy a FHD nem lehet 2K.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Úr isten emberek, szimpla 2-vel való szorzásról van szó...

Ha a 7680 × 4320 -at hívják 8K -nak,
a 3840 × 2160 -at 4K -nak, akkor
a 1920 × 1080 , na ki találja ki?
Spoiler!
Igeen, a 2K !
😃

De amúgy mindez itt a hivatalos WIKI -ben. : [LINK]
0
0
0
0
Krissz avatar
Akkor lehet a 16:9 előnyösebb lenne nekem 😃 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
1080p-n megnézed a 720p-t és megtudod 😂
de egyébként nem a legszebb de nem a legrosszabb türhető szerintem.
16:9 annyiból jobb mint a 16:10 vagy 21:9 hogy a legtöbb dolog azt részesíti előnyben, tehát nem lesz széles vásznu 😃
viszont szépség tekintetében a ppi a lényeg 2 azonos monitornál (pixels per inch)
0
0
0
0
Krissz avatar
Zoli73 Énis 2560*1440 at tudok 2k-nak

H-ECTOR Néztem énis ezt a monitort, csak nemláttam írva sehol se hogy ez most 60 v 75Hz es :/ Köszii

Jen Köszii 😃

2k monitoron 1080p nagyon rosszul nézki? Vagy a filmek rajta. Mert YouTubeon is pl, ha nézel egy videóst őkse negyon vannak belőve a 2k tartalmakra, kivéve a TheVR srácok.
Vagy még nemigazán jött el az ideje az olcsóbb 2k monitoroknak, inkább egy 16:9 es?

Köszti mindenkinek
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
720p 1K
1440p 2K
2160p 4K
4320p 8K
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
igazából minden oda sorolható, ami 2000-nél több pixelt jelenít meg a vízszintes tengelyen, tehát a 2048x1080 is 2k (vagy a 16:9-es fhd: 2560 x 1080). de a 1080p-t is felvették ebbe a csoportba (1920~2000), ezért a 480p, 720p, 1080p, 1440p, 2160p megnevezések sokkal pontosabbak.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Moon Breaker: A 1080p a 1920*1080 pixel., a 2K meg 2560*1440 tehát nem lehet ugyan az.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
1080p~2k, nem pontosan egyezik meg a kettő.
60 és 75 Hz között szerintem nincs nagy különbség
[LINK] ez a legolcsóbb 21:9-es monitor árukeresőn, és elég sokan viszik, olvasd el, mit írnak róla 😀
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
1080p = 2k
https://i.rtings.com/images/resolution-4k-ultra-hd-size.png
Amúgy játékra minél nagyobb herzes monitort érdemes
0
0
0
0
Krissz avatar
1080p tartalom, xarul néz ki 2k s monitoron? Illetve 50k alatt lehet e kapni 21:9 es monitort venni vagy csak 16:9 es érdemes? 60Hz vagy 75?
Nemtudom melyik a legjobb választás, köszi 😀
0
0
0
0
xymano avatar
Hello
Az mitől lehet, hogy bekapcsoltam ma reggel a gépet és folyton csak újraindult? Mást nem akart csinálni, a biosba betudtam még lépni és nyomtam neki egy eredeti beállitás vissza állítást. Ezután betöltött a rendszer. De tegnap este még ment rendesen a gép kicsit neteztem játszottam, minden ok volt, biosban nem mászkáltam már rég.
Tegnap vga csere volt a gépben azzal sem volt semmi baj régi driver totál le új fel gép újra indít és ment minden ***án.
Szóval ez a ma reggeli mitől lehetett?
szerk:Elmentem itthonról gépet kikapcsoltam hazajöttem akkor megint csak újra indulgatott elég sokszor kicseréltem az alaplapon az elemet hátha az de nem az volt a baja megint azt csinálta. Beléptem biosba megint minden beállítás defaultoltam majd elmentettem megint. És megint betöltött a win nincs baj látszólag. Ez miért van???
Valaki tudna segíteni?
0
0
0
0
visor261 avatar
Opcionális: Legfrissebb(beta jellegű) lehetnek vele gondok. Válaszd ezt ha a legújabb játékokkal tolod mert ezek optimalizálják őketSpoiler!
ha rákeresel arra a verziószámra megnézheted hogy a driver milyen frissítéseket tartalmaz
.
Javasolt: Ezzel már kissebb a valószínűsége hogy gondok lesznek vele mert egy ideje kint vanSpoiler!
De még lehetnek! ilynekor vissza kell menni egy előzőleg stabilra
Válaszd ezt ha a biztonságot részesíted előnybe.

pl: a 17.3.3 frissítés a me:a optimalizálta. Enélkül is tudod futtatni de ha felteszed akkor lehet hogy jobban fut,stabilabb stb...
0
0
0
0
roba1996 avatar
Amikor le akarom frissíteni a vga-drivert akkor miért kínál fel 2 opciót opcionális és javasolt illetve melyiket válasszam (amd driver)?
0
0
0
0
Sicu33 avatar
csuz-li: Akkor megnyugodtam 😀 köszönöm szépen a gyors választ 😉
0
0
0
0
csuz-li avatar
Sicu33: Normális. Itt a processzoron lévő kis domborulatok mennek rá a tüskékre és a tüskék beállítása, kis dőlésszöge lehetővé teszi, hogy rányomódjon, mint egy-egy kis rugó. Probléma akkor van, ha egy kettő más irányba néz, mint a többi.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Sziasztok!
Ma rendeltem egy ASUS Z270 Prime A alaplapot,kinyitottam a CPU foglalatát és láttam,hogy a tüskék ferdék. Ez normális? LGA 1151-ről van szó,és csak kajak kinyitottam,nem erőltettem meg semmi,még a procit se tettem bele,mert még az nincs is. Találtam egy képet a neten,ahol szintén ferdének tűnik.
https://prohardver.hu/dl/cnt/2015-08/120858/picz/lga1151.jpg
Kérlek nyugtassatok meg 😞
A tüskék felsőrésze balra lefele irányulnak,az alsó része pedig jobbra felfele,de mind szimmetrikusnak tűnik.
0
0
0
0
rollo avatar
Szevasztok ! Az normalis ,hogy eggy program a microsofttol 10 masodpercenkent 15-20 szazalekba leterheli a procimat (konkretan Microszoft szoftvervedelmi platform szolgaltatas).Valamilyik szal 90 szazalekra is felugrik.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Még simán tartva is elég hideg levegőt tud fújni hogy berepedezzen az acryl oldallap, de még az alkohol is megtudja kezdeni.
Én mikroszálas törlőkendővel szoktam tisztítani, alkohol mentes Clin-nel.
0
0
0
0
McFly36 avatar
Nem, simán tartottam.
0
0
0
0
Puffin avatar
Véletlenül nem fejjel lefelé tartottad a palackot? Mert úgy fagyaszt az a fajta sűrített levegő.
0
0
0
0
McFly36 avatar
Egy rövid sztori, de hátha segít másnak megelőzni a hasonlókat:
Vettem sűrített levegőt, PC tisztítása miatt. Végeztem is a vas "szerveivel", aztán megláttam, hogy a ház oldalsó részén az "üveg" elég poros (Zalman Z1 NEO). Nos akinek ilyen háza van (mármint üveges), az tudja, hogy ez valójában nem üveg, hanem valami baromi érzékeny és sérülékeny cucc, ha tippelnem kéne, műanyag. Mivel a portörlő általában nem segít ezen, gondoltam majd jól lefújom sűrített levegővel. Nos, ez azt eredményezte, hogy az üveg egy része (ahova fújtam) tele lett apró repedéssel, a LED világítása miatt pont látni lehet.
Eléggé felhúzott a dolog, fogalmam sem volt, hogy ennyire nem bírják a nyomást. Úgyhogy tisztításnál vigyázat, lehet a rongy nem a legjobb a dologra, de legalább nem tesztek kárt benne 😉
0
0
0
0
Zoli73 avatar
NSD4rKn3SS: Nagyon szépen köszi! Siker! Köszi szépen mindenkinek!
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Zoli73
Itt a válasz: [LINK]
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Manyik75: Megcsináltam, sajnos ugyan úgy a CMD maratt az elsődleges. 😕
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Nyisd meg a "gépet" egy katt a meghajtóra, kattints a Fájl "fülre" és ott a beállításoknál probáld meg az alapértelmezettet.

https://www.kephost.com/images/2017/03/21/Kepkivagas.jpg
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Piero: Én ott csak olyant találtam hogy "Alapértelmezett alkalmazások" de az sajnos nem az. 😕
0
0
0
0
Puffin avatar
Zoli73: Gépház/Rendszer/Alapértelmezett beállítások ha itt visszaállítod alapra alul?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Srácok! Most én kérném a segítségeteket Win 10 alatt ha bemegyek a saját gépbe, és megnyitom az egyik meghajtót és ott meg akarok nyitni egy meppát, ugye dupla klikk akkor azt írja "ehez az alkalmazáshoz nincs program hozzá rendelve" a mappára ha jobb klikket nyomok, akkor kijön egy ablak és ott a leg felsőnek az az alapértelmezettnek a MEGNYITÁS-nak kéne lenni de nálam a CMD van és csak a harmadik a megnyitás ott hogy lehet vissza állítani hogy a megnyitás legyen újra? Szerintem valami vírus vagy Malware össze kutyulta vagy valami azok álltal telepített vagy futatott program. Valakinek valami ötlet? Ez pár napja van így addig minden rendben volt!
0
0
0
0
zelcsi avatar
ÉN azt használok ABP az megfogja rendesen a reklámokat!
0
0
0
0
no avatar
az uBlock origin segített. köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
AdaW: Ha chrome-ot haszmálsz ABP én is azt használom nincs egyetlen egy hirdetés sem!
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!
Valaki tudna egy olyan weboldalt ajánlani ahol online magyar nyelvű teljes sorozatokat lehet megnézni ingyen?
Vagy tudna valaki a sorozatbarátra egy meghívót külden az email címememre?
AdaW: Ha chrom-ot vagy firefox-ot használsz menj a beálításokhoz és onnan a bövitményekhez és beirod hogy uBlock origin letöltöd hozzáadod a böngészőhöz és onnantól nem lesz reklám!
0
0
0
0
no avatar
sziasztok. tud valaki segíteni hogyan iktassam ki az előugró ablakokat? bármelyik weboldalra fellépek, állandóan előjön valami hirdetés. beleuntam már hogy folyton ki ikszelgetem.. aki tudja hogyan kell végleg eltüntetni akkor az írjon. előre is köszönöm.
0
0
0
0
Krissz avatar
Akkor 4 slottos lapot kell vadásszak, úgy jön ki csak a 4GB. IGP passz egyelőre, ugye az a laptól függ, annak beszerzéseét kell megvalósitanom csak.
Am van itthon egy GT kártyám 8xxx/9xxxx es, 256megás
Köszi
0
0
0
0
SuperPuma avatar
VGA kelleni fog. 775ön szerintem az X4500 a legerősebb iGP, de nem hiszem hogy elég lenne.
0
0
0
0
Puffin avatar
Krissz: 4GB RAM legyen! Attól függ milyen az integrált videó vezérlő, megbirkózik-e a FHD filmekkel!
0
0
0
0
Pixx avatar
akár egy 1070-et is rakhatsz mellé de én 1060 főlé nem mennék ha nem full hd a cél
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Technikai jellegű kérdéssel fordulnék hozzátok. Nemrég vettem jó áron egybe egy gépet amiben i5-3570K proci van és egy GTX 650-es kártya. Úgy érzem, hogy a proci még bírna többet de a kártyának azért akadnak gondjai pl. egy Battlefield 1-el, bár elviszi, de hát a minimumnak sem felel meg hivatalosan.

Egy GTX 1060-at érdemes lenne betenni mellé, esetleg egy hasonló kategóriás Radeont? Esetleg elég mellé egy GTX 1050 is?
Nekem nem szükséges, hogy full HD-ba menjen maxon inkább arra törekednék, hogy a kettő megfelelő összehangban, teljesítményben tudjon működni.

Köszi!
0
0
0
0
Krissz avatar
Köszi szépen srácok 😃

Viszont most egy másik kérdéssel fordulnék hozzátok 😃
Mivel jön majd a TV ezért gondolkodtam összedobok egy konfigot, a polcon levő cuccokból, és mint HTPC ként használnám a TV hez.
A kérdés; milyen minimális tulajdonságokkal rendelkezzen a konfig? Én egy s775 be gondolkodtam, duplamagos, 2-4GB DDR2 RAM, meg hálózatra csatlakozás miatt (ha hálózaton van megosztva a film) akkor egy Wi-Fi s kártyát bele, vagy siman csak UTP vel összekötni a hálózattal VGA kellene bele külön? (FHD filmekhez elsősorban )Mit gondoltok,megtenné?
Köszii
0
0
0
0
hashimoto avatar
Krissz: Jó lesz az 😃
0
0
0
0
Krissz avatar
Hátsz nemtom, részemről véleményem szerint elég tré az azért... döglött pixel, és csak fekete, az elég zavaró, hameg fehér akkor meg pláne.... hátsz nemtudom 😃
Inkább a keret legyen karcos bármennyire, minthogy a kijelzőnek legyen valamilyen baja
0
0
0
0
csuz-li avatar
Krissz: Hát a pixelhiba egy érdekes kérdés. Van olyan ország, ahol adottnak veszik, hogy ez része az ilyen kijelzőknek és nem hiba... A Nintendo pont ezzel védekezett, mikor a vásárlók felháborodtak, hogy az új konzoljuk jelentős része eleve pixelhibás.
0
0
0
0
Krissz avatar
csuz-li: uhh, köszi szépen ez hasznos lehet még. Lassan egy órája kb, megrendeltük a kicsikét, jövöhét kedd/szerdára itt is van 😀 Várom már nagyon, bízzunk benne nemlesz semmilyen pixel se más hibája 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Krissz: A garanciáztatás nem probléma, vagy hát épp akkora probléma a webshopokban, mint egy boltban. Persze, ha a webshop messze van, vagy más országban, akkor ugye postaköltség miatt kicsit nehézkesebb. Persze, ha más városba utaztál a boltba, akkor is.
Viszont, ha neten vásároltál és vitád van a bolttal, akkor van egy EU-s oldal, ahol egyszerűbb az ügyintézés:
[url]https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU[/url]
Amit itt bejelentettél, az megy tovább a webáruház illetékes országában lévő vitarendezési fórumra, ilyen értelemben egy plusz kör, viszont nem neked kell kinyomozni, hogy ki az illetékes. Ez elsősorban akkor a legelőnyösebb, ha mondjuk én innen Magyarországról vásárolok egy szlovák boltban. Mivel fogalmam sincs, hogy mi a szlovák helyi szabályozás, ki az illetékes és ott milyen módon lehet az ügyet bejelenteni, ezzel a módszerrel nem is kell ilyennel törődnöm, mert az uniós hivatal ezeket megteszi helyettem.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció