Milyen monitort vegyek?

2008. October 06., téma
Fórum » Periféria
Ha nem tudod, vagy nem vagy elég biztos benne, hogy milyen monitor is vegyél, akkor itt nyugodtan kérdezhetsz.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Amelyikre pénzt kiadsz.
Snilez:miért adtad el?
0
0
0
0
SnileZ avatar
htcevo3d írta:
hat ez a dell komoly,de ez mar tul draga.nalunk 180euro vagyis atszamolva 54ezer forint.azt mar sokallom.megnezem meg az lg-t,amit dominator irt

Az is IPS paneles, szóval az is jó. Ha hosszútávra tervezel akkor IPS-el jobban jársz, és sokkal jobb mint az átlag TN paneles monitorok. Megéri megvenni, nem fogsz csalódni.

Egyértelműen az LG, amit Dominator javasolt.
0
0
0
0
no avatar
mo nekem a lecket.most akkor lg-benq?😀
0
0
0
0
SnileZ avatar
Dominator írta:
50 körül meg a Dell U2312HM a király 😆

Hát igen, van választék 😀 Csak pénz kérdése. Nekem U2311H volt anno az asztali gépemmel, nagyon jó volt , fájó szível adtam el. 😞
0
0
0
0
no avatar
Amit én írtam, arról az LG-ről is jókat írnak.
0
0
0
0
no avatar
hat ez a dell komoly,de ez mar tul draga.nalunk 180euro vagyis atszamolva 54ezer forint.azt mar sokallom.megnezem meg az lg-t,amit dominator irt
0
0
0
0
no avatar
50 körül meg a Dell U2312HM a király 😆
0
0
0
0
SnileZ avatar
htcevo3d írta:
asus alaplap,asus vga lesz hamarosan,es en meg vagyok elegedve mindennel.es samsungbol milyet tudnal ajanlani,ami nem tul draga?ugy 40ezerig?hatha valamelyik megtetszene.de leheth.maradok ennel a BENQ GW2250M.realis adatok,realis ar.azert kerdezgetek ennyit errol,mert nem szeretnem azt,h.1ev mulva el kelljen adnom,mert nem tetszik,es ujat venni.eddig amiket eloszor vettem,mindenre racsesztem.mostmar odafigyelek mindenre,amiket veszek,h.evekig el legyek veluk😀

40 ezerért samsungot se érdemes venni, mert 45 körül kapsz DELL IPS panelel ellátott FULL HD LEDes monitort , ami orba - szájba veri (lehet hogy kicsit túlzás 😃, de tényleg ) a TN paneles samsungokat. IPS Paneles Samsung 50-től felfele kezdődik, de a DELL van olyan jó gyártó mint a Samsung, ha nem jobb.

Erről beszélek : DELL U2212HM + 3 év gari . Ha van rá keret, mindenképpen ezt vegyed.
0
0
0
0
no avatar
LG Electronics Flatron IPS224V 40 ezerért ezt vedd.
0
0
0
0
no avatar
asus alaplap,asus vga lesz hamarosan,es en meg vagyok elegedve mindennel.es samsungbol milyet tudnal ajanlani,ami nem tul draga?ugy 40ezerig?hatha valamelyik megtetszene.de leheth.maradok ennel a BENQ GW2250M.realis adatok,realis ar.azert kerdezgetek ennyit errol,mert nem szeretnem azt,h.1ev mulva el kelljen adnom,mert nem tetszik,es ujat venni.eddig amiket eloszor vettem,mindenre racsesztem.mostmar odafigyelek mindenre,amiket veszek,h.evekig el legyek veluk😀
0
0
0
0
SnileZ avatar
htcevo3d írta:
jaj,ertem a dolgokat.akkor hdmi csak arra lenne jo,ha olyan monitorom lenne,amiben vannak beepitett hanszorok.amugy annyira jok ezek a benq monitorok?mindenki azt irja.en eloszor asuso gondolkoztam,mert a gepem is asus.azok nem jok?de ez az utobbi benq tetszik nekem.

Nem feltétlenül, a hangszórós monitorokon általában van jack csatlakozó és arról is mehet a hang. HDMI= High Definition Multimedia Interface vagyis jobb kép és hang minőséget kínál egy egyszerű VGA+Jack kombinációnál, és mindezt egyetlen kábellel megoldva. De ebben az árkategóriában úgy sincs olyan hangszórója amiért érdemes lenne azon nyomatni a hangot, szóval felesleges , esetleg TV-n lenne értelme. DVI is tökéletes kép minőséget kínál, még talán jobbat is.
BENQ monitorok nagyon jó ár/érték arányt képviselnek, minőségi, és 3 év gari van rá (ahol néztem).
0
0
0
0
no avatar
A géped is ASUS? Ezt hogy érted? Asusok is jók, nekem egy ASUS VH222D van, kb. 3 éves modell, és elég faxa is. De ebben a kategóriában az a Dell a legjobb, amit SnileZ írt.
0
0
0
0
no avatar
jaj,ertem a dolgokat.akkor hdmi csak arra lenne jo,ha olyan monitorom lenne,amiben vannak beepitett hanszorok.amugy annyira jok ezek a benq monitorok?mindenki azt irja.en eloszor asuso gondolkoztam,mert a gepem is asus.azok nem jok?de ez az utobbi benq tetszik nekem.
0
0
0
0
no avatar
Az jobb amit Snilez küldött, de azért írtam azt neki, mert 30k körül érdeklődött. Azt hittem, hogy 36 már sok.

HDMI kábelt azt tudsz venni sima PC boltokban is, olcsón adják. 2-3 ezerért.
0
0
0
0
SnileZ avatar
htcevo3d írta:
nem,szlovak vagyok.a benq kontrasztaranya 5millio:1,amit en kuldtem annak 50millio:1.az szamit valamit?es az,h.hdmi vagy dvi?van kulonbseg?

Ha jól tudom a HDMI képet+hangot (egy csatlakozóban szóval nem kell külön csatlakozó hangnak meg a képnek), a DVI meg csak képet tud. De gondolom nem monitorról menne a hang , hanem fülesen vagy hangfalon keresztül. Így tehát mindegy, hogy DVI vagy HDMI kimenet van rajta.

De én inkább ezt ajánlanám: BENQ GW2250M. Újabb, jobb panel, kevesebb fogyasztás stb..
0
0
0
0
no avatar
ezt nem ertem.mit tudok venni?
0
0
0
0
no avatar
Nincs vele, de tudsz venni 2000-3000 Forintért.
0
0
0
0
no avatar
ok,koszi.meg is nezem,megis hogyan nez ki.akkor nem lenyeg,h.nincs azon hdmi?
0
0
0
0
no avatar
Az is elég lesz 😃! +5-6 ezres áraknál is még ez a legjobb ár/értékben. Nézz róla videókat youtuben, biztos vannak fent róla, hogy hogy néznek ki rajta a játékok stb.
0
0
0
0
no avatar
ok,koszi szepen a segitseget.akkor talan megveszem,amit ajanlottal.ha ennyire dicsered,akkor biztos tudod,h.jo.vagy tudsz meg valami jot?ha egy kicsit tobb,az is beleferne
0
0
0
0
no avatar
A BenQ jobb. Nem mindig ezek számítanak.
0
0
0
0
no avatar
nem,szlovak vagyok.a benq kontrasztaranya 5millio:1,amit en kuldtem annak 50millio:1.az szamit valamit?es az,h.hdmi vagy dvi?van kulonbseg?
0
0
0
0
no avatar
Te magyar vagy? Furcsa az írásmódod... Írd le mégegyszer, mert nem túl világos. Nem kódfejtő vagyok. Amúgy az a lényeg, hogy amit linkeltem az jobb és kész.
0
0
0
0
no avatar
es ez jobb?csakmert ezen hdmi nincsen,es amit en kuldtem,annak 50millio az 1-hez akontrast aranya,ennek meg csak 5millio.vagy az nem szamit,meg az sem,h.nem hdmi ez?
0
0
0
0
no avatar
htcevo3d írta:
hali.lenne egy kerdesem.monitort szeretnek venni ugy 30ezer korul.de szeretnem,h.szep kep legyen benne.fontos,h.legyen rajta hdmi?ezt neztem ki magamnak:AOC e2243Fw2.velemeny?

[LINK] Ebben az árkategóriában ennél jobbat nem találsz.
0
0
0
0
no avatar
hali.lenne egy kerdesem.monitort szeretnek venni ugy 30ezer korul.de szeretnem,h.szep kep legyen benne.fontos,h.legyen rajta hdmi?ezt neztem ki magamnak:AOC e2243Fw2.velemeny?
0
0
0
0
19ati93 avatar
Sanchez írta:
Munkában 2560 és 1920 között sok a különbség, ha van pénzed nagyobbra akkor megéri.

ha munkafelületről beszélünk akkor persze!
0
0
0
0
Sanchez avatar
Munkában 2560 és 1920 között sok a különbség, ha van pénzed nagyobbra akkor megéri.
0
0
0
0
19ati93 avatar
ha centikről nézed persze de ha 1m-en kivülről akkor nem
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Bershka írta:
Egy 1920x1080 és egy 2560x1440-as felbontású monitor között szabad szemmel észre lehet venni a különbséget?

igen mivel asszem 3x több pixelből áll mint a full HD kijelző
0
0
0
0
Bershka avatar
Egy 1920x1080 és egy 2560x1440-as felbontású monitor között szabad szemmel észre lehet venni a különbséget?
0
0
0
0
Athis18 avatar
Hali! Full HD-s monitort szeretnék venni. 28-30e korul szánnék rá. milyet érdemes venni? Esetleg 19" -os tud e megjeleniteni hd ba?
0
0
0
0
Cooley avatar
19ati93 írta:
led is bőven elég de egy lcd-vel is beéérem csak szép legyen a képe 😜 😃

Miért, a LED-es nem LCD? 😂 Bírom az ilyet... Csak a háttérvilágítás LED-es, ne keverjétek az OLED-del!

ProtoHype írta:
pitbull87 írta:
Sziasztok mondjatok nekem ***a IPS monitorokat de ne 100 ezres példányokat 😀 max 45-50 ig a lehető legjobbat keresem ebbe az árba legyen tűéles kristály tiszta a kijelzője ... játékokra , filmezésre, képszerkesztés re használnám.

Hát 50.000-ért nem igen fogsz találni IPS monitorokat. Az alja az úgy 70.000ft.

22"-os LG-k már vannak 40eFt alatt is...

Egyébként én most vettem egy DM2752D-t. A háttérvilágítás nem épp az árkategóriához illő, de azt leszámítva huh. 😃 Eszméletlen jó ez a passzív 3D, meg az egész monitor. Kisebb állítgatással gyönyörűek a színek, és közelről sem kell azzal szenvedni, hogy milyen szögben üljek a monitorral szemben, hogy ne torzuljanak a színek, hála az IPS panelnek. Gond nélkül kezel bármilyen 3D-t, és apró trükközéssel az nV 3D Vision is tökéletesen működik rajta (érdemes trükközni, mert a TriDef 3D egy rakás szar). Ez a dual play is poén. Ugyan külön kellett hozzá szemüveget venni, de teljes képernyőn lehet 2-en játszani úgy, hogy nem osztott a képernyő. 😜 Az meg már csak hab a tortán, hogy TV-ként is üzemeltethető, akár PIP módban is (egyszerre több bemenetet is megjelenít a képernyőn, és pl fórumozás közben is nézhetem a TV-t). 😀 Aki a ~100eFt-os kategóriában keres monitort, és érdekli a 3D, annak erősen ajánlom! 😀
0
0
0
0
pitbull87 avatar
LG IPS225V-BN - 35e
LG IPS235V-BN - 40e
LG IPS236V-PN - 40e
A három monitor közül keresem a legjobbat a kinézet nem számít csak az hogy kristálytiszta és szép kijelzője legyen.
0
0
0
0
niteforce avatar
van pár.

Dell U2312HM pl nagyon jó vétel

42-43 ért van LG Flatron IPS235V
0
0
0
0
ProtoHype avatar
pitbull87 írta:
Sziasztok mondjatok nekem ***a IPS monitorokat de ne 100 ezres példányokat 😀 max 45-50 ig a lehető legjobbat keresem ebbe az árba legyen tűéles kristály tiszta a kijelzője ... játékokra , filmezésre, képszerkesztés re használnám.

Hát 50.000-ért nem igen fogsz találni IPS monitorokat. Az alja az úgy 70.000ft.
0
0
0
0
pitbull87 avatar
0
0
0
0
19ati93 avatar
nekem aztán mindegy... mostanáig egy 6 éves tft-m volt és semmi bajom vele,csak most besz@rt...
0
0
0
0
gepiszaki avatar
csak a fogyasztáson és a háttérvilágításban.
0
0
0
0
Devis avatar
led nem javít a képen.
0
0
0
0
19ati93 avatar
led is bőven elég de egy lcd-vel is beéérem csak szép legyen a képe 😜 😃
0
0
0
0
Devis avatar
WackoSheep: hagyd már a baromságaidat.... ips-nek valóban szebb a képe, és még jó pár indok szól mellette, de drágább is és a "kisebb átmérőjű" (magyarán olcsóbb) kategóriába nem találsz ips-t
0
0
0
0
19ati93 avatar
ProtoHype írta:
19ati93 írta:
nem tom milett a jelenlegi monitorrommal de villog mint egy nem tudom mi... szétszedtem kábelt cseréltem de ua...

szerintem veszek újat! van valami jó 30körül?

Asus VH228D (30.000Ft)

köszi utánanézek 😀
0
0
0
0
ProtoHype avatar
19ati93 írta:
nem tom milett a jelenlegi monitorrommal de villog mint egy nem tudom mi... szétszedtem kábelt cseréltem de ua...

Asus VH228D (30.000Ft)
0
0
0
0
19ati93 avatar

0
0
0
0
gepiszaki avatar
szar, baj van a felbontással. legalábbis én ilyeneket olvastam róla. de egyébként sem éri meg az ilyen monitorokat megvenni ahogy elnézem.

egyébként sikeresen visszakerült hozzám a DELL U2312HM, és nagyon ***án működik. szerintem egy darabig nem lesz monitor csere, egy jó-jó darabig 😃
0
0
0
0
no avatar
Philips 191EW
Tapasztalatok evvel a monitoral?
surgos volna mivel 15 perc mulva lejar a LICIT
0
0
0
0
kukoj avatar
De mivel lehet hogy nincs neki 50-60k ja monitorra 😃 ezért inkább javaslom pl Acer S220HQLBBD ezt a monitort! 😀 Comp.imperiumnál is csak 30k és jól néz ki
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció