Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
http://kepfeltoltes.hu/view/151213/k_k_hal_l_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

legfelső hiba volt ujra, ami 10 napja.. ötlet?? 3 éves a ramm amugy...
0
0
0
0
no avatar
az is lehet nézd meg hátha naplózott valamit a kritikus hibák közt...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok kék halálom volt win32 sys hibával.. bluewscrren view nem jelentett meg semmit, hang bragadt, épp zene szolt.. mi lehet memoria hiba?? 10 napja volt utoljára...
0
0
0
0
no avatar
Igen, driver boosterrel frissítem, amit nemtudok hogy micsoda, ilyen az USB csatlakozóké, a Realtek HD hangcuccos, a kártyáét pedig amd oldaláról szedem le. De az se kizárható hogy a win 8.1 cseszekedett alatta, most 7-es van, meglátjuk majd, úgy is leakarom tölteni már valamikor újra. Bár igaz, 2 hete játszottam ki 3.-jára, de nagyon kívánom azt a játékot, mindegyik alkalommal dx9 full lowon. 😞
0
0
0
0
Bixorly avatar
Minden driver megvan, frissítve vannak?
0
0
0
0
no avatar
Megnyugodtam.. Azt hittem már, hogy ezért nem megy nekem olyan jól a Far Cry 3, dx9-el futtatom full lowon, másnak rosszabb géppel fut dx11-el ultrán, ez is mi lehet srácok? win 8.1 problem?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Így van energiamegtakarítás szempontjából vissza veszi az órajelet.De még a proci is leveszi az órajelet ha nincs szükség rá hogy maxon menjen.
0
0
0
0
Puffin avatar
FrostDave0303: úgy van! Ha nem dolgozik a GPU visszaveszi az órajeleket.
0
0
0
0
no avatar
Lehet az is hogy túl poros a gép belseje, és ahogy valaki mondta, túlmelegedhet, és ezért lentebb veszi a gép magától az órajeleket?
0
0
0
0
Astronaut0303 avatar
TrentonG Én úgy tudom, hogy ha nincs használatban a GPU, akkor csökkenti az órajelet energiamegtakarítás miatt. (Javítsatok ki ha tévedek!)
0
0
0
0
no avatar
https://i.imgur.com/CEKMtGD.png
hali, én vagyok ehhez hülye, rosszul látok, vagy ez most mi? így levan csökkentve az órajel? ha nem, javítsatok, mi lehet ez? elébb böngésztem az aidát, és erre lettem figyelmes 😲
0
0
0
0
reszler112233 avatar
TrentonG:Egyszerű bár akkor nem tudod használni.Húzd le róla a tápkábelt és kész.Már nem is fogja kidobni magától.Ha pedig kell és használni akarod viszakötöd arra kis időre.Vagy cseréld le.Bár én átkötném még másik táp illetve adatkábelre hogy úgy is csinálja-e vagy sem, mert lehet kábel is hibás.
0
0
0
0
no avatar
zsoltdeak17:
Azt hittem nekem írtad, ma töltöttem le a dying lightot én, és ebből gondoltam, hogy engem csesztél le.

Na de valaki helpeljen, mert letöröm ezt a meghajtót, aztán nézheti magát.
0
0
0
0
xsebix avatar
Piero

Hát egy Hexa+ 500-tól pedig nem várná az ember.

Hat igen en is csalodtam benne... Karacsony elott jol ***ott velem.. Megszerettem volna lepni magam egy jo kis IPS monitorral erre itt van.... Elotte valo nap majdnem meg is rendeltem meg jo, hogy vartam meg 1 napot... :|
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Mivel annyira odavoltál, hogy mindenáron a Dying Light-ot akarod játszani... Azóta már párszor elmondtam, hogy vedd vissza az órajelet és úgy próbáld.
0
0
0
0
no avatar
Hali, magától nyílogatódik kifele a retkes dvd meghajtó, mit kezdhetek vele? 40% kondíciós.
0
0
0
0
Muffon avatar
Tartsunk te ötleted volt a CPU OC :3. Később megpróbálom 😃.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Alap órajelen még mindig nem próbáltad...?
HD3850-nel nem volt ilyen gondod bár akkor alap órajelen ment a proci... Tedd vissza 3GHz-ra, ha úgy is előjön ez a probléma akkor kizárólagosan csak a videokártya lehet hibás mivel másat nem cseréltél.
0
0
0
0
Muffon avatar
Nagyon ritkán hozza be. Először MK9 közben volt (tegnap) és ma mikor hazaértem.
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
Monnlight mindent igy hoz be?
0
0
0
0
Muffon avatar
Na Sziasztok! zsoltdeak17 kolléga szerint 99% hogy a VGA a hibás. Távol voltam 2 órára a géptől és mire visszaértem ez a látvány fogadott: https://kepfeltoltes.hu/151222/12432713_1652323291688391_1508082785_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
És az hogy említsem a Procit áttettem 3.40GHz-re 3.50GHz-ből és pl.:CS:GO már nem crashelt, de a Dying Light még mindig.
0
0
0
0
Puffin avatar
Zoli73: Hát egy Hexa+ 500-tól pedig nem várná az ember.
0
0
0
0
xsebix avatar
A tesóm gépe AMD az enyém Intel ugyh sajnos nem :/
0
0
0
0
Zoli73 avatar
xsebix:Akkor valószínű hogy a táp elvitte a lapot is.😕

A tesód lapja fogadja a te procidat? Mert ha igen akkor tedd bele és az ő saját tápjával kapcsold be ha elindul akkor a proci megúszta.
0
0
0
0
xsebix avatar
De ez nem csak felpörgette és beállt hanem felpörgette, lelassult , felporgette , lelassult es igy tovább fél percig folyamat kb mintha ingadozna az áram ellátás ...

Azt én gépem is egyébként ugy indult hogy felpörgette a ventiket, leállt szinte aztan beállt rendesen egyből...

De tesomén az a jelenség teljesen más
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Az hogy felpörögnek a ventik nem biztos hogy gond.Nekem míg csak e7400 proci és gyári hűtő volt rajta egy MSI N260 GTX kártyával szintén felpörgette a ventiket a gép, de csak pár másodpercre és azután szépen beállt alacsonyabb de folyamatos fordulatra.Azt hiszem a VGA az max fordulatra ment a hangja alapján.
0
0
0
0
xsebix avatar
De hát kipróbáltam egy biztosan jó táppal... Tesom gépéből kivettem és átraktam az enyémbe , de azzal sem csinál semmi...

Az én gépem sem az én sem tesom tapjaval nem csinál semmi...
Viszont az én tápommal tesom gépén meg felpörögnek a ventik aztan lelassulnak fél percig hagytam kb tovább nem mertem aztan kikapcsoltam :/ vagy akkor azt miért csinálhatja ?

Tesom gépe sokkal kevesebbet is fogyaszt mint az enyém.. Nemi fx6300 gtx560 8gb ramja van
0
0
0
0
zelcsi avatar
xsebix: táp hiba lesz nem alaplap! 😉
0
0
0
0
xsebix avatar
Megpróbáltam és nem történik semmi ugyan az van mint volt... :/
Tehát akkor valószínű elszállt a lap? :/

A tápommal se lehet rendben valami gondolom mert akkor miért csinálja azt a felpörgést+lassulást a tesom gépével?

Tönkre mehetett a tápom és vitte magával a lapomat is? 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
A lapodból szedd ki a procit meg a ramot is. Úgy próbáld meg elindítani ha sípoló hangot hallasz akkor az azt jelenti hogy a bios érzékeli hogy nincs benn sem CPU sem ram akkor a lap jó de ha indítás után nem történik semmi akkor elszált az a lap.
0
0
0
0
xsebix avatar
Azt a felpörgést es vissza lassulást tesóm gépe csinálja (aminek nincs semmi baja) az én tápommal.
Az én gépem se az ő se az én tápommal nem csinál semmit amugy...

De akkor megnézem hogy akkor a lapom lesz csak bent az én tápommal 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
xsebix: felpörgött majd lassult és ismét felpörgött?
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv!
Még tegnap leírtam egy problémámat....
Tegnapi nap folyamán 1x csak kikapcsolt a gépem és azóta nem reagál semmire..
Kiszedtem minden hardvert csak alap+proci+1 ram volt a gèpben és ugy sem csinált semmit a power gomb lenyomasara...

Ma alkalmam volt kipróbálni egy másik táppal a probléma ugyan ugy fent állt, gondoltam még a power gomb hibájára is arról olvastam hogy pl csabarhuzoval kell ossze érinteni azt a 2 tűt a lapon amire radugjuk a ház power gomb kábelét, ugy se volt jó...

Ezután gondoltam egyet és megnéztem , hogy az én saját tápom vajon indítja-e azt a gépet amiből kivettem a tápot próbára...

Ekkor a következő történik : A gép beindul de a ventik felpörögnek jobban aztan kevésbé , mintha ingadozna az áram... Gyorsan ki is kapcsoltam.., 😃

Ezek alapján arra gondolok már csak hogy elszállt a tápom is + az alaplapom is és még kitudja mi... Jól sejtem vagy azert még nem biztos ez így? :/
0
0
0
0
no avatar
piero

igen a csavarok nem lazák, de azért kiszedtem és visszaraktam. Tudom h hulladék ezt rakta bele a csávó és pc boltba dolgozik 😀

megjött a gyerek aki összerakta a gépet, lefuttatta a 3dmark11-et nem talált hibát, ssd-n talált 3 szektor hibát ami kivan zárva, azt mondta rakjam fel a win 8.1-t meg a gyári vidi drivert, szerintem meg mennie kéne win 7-n is
0
0
0
0
Puffin avatar
Moonlight366: tedd vissza alap órajelre. A memóriát is meghúzta a procival együtt? A Biosban valamikor azt is tuningolja a procival együtt a régebbi konfigoknál.
0
0
0
0
Muffon avatar
Nem, még nem. De később teszek majd egy próbát. Leveszek egy olyan 5-t.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ha a proci lenne a ludas akkor el sem indulna semmi. A Win sem. De vissza raktad alap órajelre?
0
0
0
0
Muffon avatar
Nem lehet az hiba hogy, elsőre felhúztam a Cpu-t 3000MHz-ről 3506MHz-ra? 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
csimbi: A videókártya rendesen a helyén van? Csavarokkal rögzítve hátul? Amúgy az az Approx táp egy ipari hulladék... 😆
0
0
0
0
Zoli73 avatar
csimbi:Hát ott egyértelműen azt irja a Win hogy a VGA-val vagy annak a csatoló felületével van valami gond!

Moonlight366:Hát ezt a VGA-t szerintem nézesd meg vagy ha tudod valami másik gépbe kipróbálni és ha ott is jelentkezik ez a hiba akkor egyértelmű hogy a VGA a bibi!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

A következő a gépről lenne szó:

alaplap: asus a88xm-a
proci: amd a10 5800k
vga: asus r7 260x 2gb gddr5
ram 2db kingston4gb ddr3 1600
ssd:240gb kingstone
táp: approx 550w

Augusztus közepén lett összerakva win7 van rajta, netezésre, ill. játékra használja faterom, aki Ausztriába melózik így a gépet bizonyos időszakonként utaztatja (kb. 600km). A probléma: a gépet rendesen leállítja, majd a következő bekapcsoláskor jön az ablak, amit szerintem ismertek már a Windows súlyos hiba után helyreállt amit okozhatott hardver vagy szoftverváltozás . Normál módú indítás vagy hibajavítás lehetőség van, ha kiválasztja a normál indítást nem indul el csak folyamatosan újraindítja magát nem áll föl a rendszer, a másik lehetőségnél meg nem javítja ki a hibát úgysem indul. Ma már személyesen is láttam mivel itthon van, a trükk, amivel működésre szokta bírni, ha picit megmozgatja a videokarit és utána elindul, én ma speciel az ssd-ről húztam le kábelt majd vissza és elindult. Fater nem telepít semmit rá, mikor meghozza a lejátszott játékot letörlöm és rakok fel másikat, de mint írtam kb. 4hónapos gép és az elején nem volt semmi probléma vele, nem tudom talán az első utazást követően jött elő, de ez nem biztos. Tudom, hogy ennyi infó alapján nem lehet pontosan megállapítani mi is a hiba én csak a véleményetekre, tippetekre esetleg tapasztalataitokra lennék kíváncsi azért is, mert ma megnézi a gyerek aki összerakta neki a gépet. Telefonban annyit mondott lehet, hogy vírusos. Ingyenes Avg van fent lefuttattam linkelem amit talált és még pár képet amit most találtam talán nektek mondd valamit.

https://kepfeltoltes.hu/view/151221/754323442_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/151221/10896283003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/151221/8043397874_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Muffon avatar
Pl Dying Light, CS:GO játék menet közben egyszer csak leállnak. Sosem volt ilyen
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ez nagyon Vram gyanús nekem! 😕
0
0
0
0
Muffon avatar
Most lett újra rakva...😆
0
0
0
0
Muffon avatar
Sziasztok! Miért van az hogy a gépem gyakran hajlamos kékhalált kapni? És például MK9 közben (Mediumon) lefagyott az egész gép és a kép is össze vissza csúszott. Ez miért lehet?https://kepfeltoltes.hu/151221/12415662_1651853658402021_1765660995_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
zelcsi avatar
Thespartan: csinálhatja az alaplap is ,de szerintem a tápod lesz a ludas! 😉
0
0
0
0
Puffin avatar
Thespartan: az alaplap a ludas! 😃 VRM túlmelegedés szerintem. Nem 8magos FX alá való lap az.
0
0
0
0
Thespartan avatar
Sziasztok!! 😀
Nekem lenne egy olyan problémám,hogy mostanában észrevettem nem olyan a teljesítménye a gépemnek mint volt nagyobb játékok esetén,pl. a gta 5 very high-on ment stabil 50fps-el kb és most van hogy lemegy 30fps alá is :s és akárhogy állítom a játékot ugyanúgy fut... és nem értem már mi a baj,ugyanis a gépet újraraktam már illetve kitakarítottam a gépet is szóval porosnak se mondható.Meg most már csinál olyanokat,hogy ledroppol az fps-em az ötödére és aztán egy idő múlva vagy visszamegy vagy nem.Meg ugye néha kikapcsol a gép terhelés esetén és ezt is szintén a gta 5-nél csinálta.Mi lehet itt a ludas??? Légyszíves aki tud kész érvekkel előállni mi lehet a hiba akkor annak nagyon hálás lennék!!!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció