Hát akkor a házzal nem hiszem, hogy gond lenne. Azt a hűtőt konkrétan nem ismerem. Az alaplap le tudja kezelni rendesen? Megy a ventilátor, ahogy kell, terhelés alatt felpörög?
Az lehet a gond hogy a hűtő amit vettél fix fordulatos.
Ezért melegszik "jobban" terhelés alatt mert oda már kevés az a hűtő.
Nekem is volt hasonló procim és a gyári intel hűtő még tuningal is simán lehűtötte, pedig nekem sem volt valami nagyon szellős házban.
Van igen volt is itthon meg a új hűtőhöz is járt! 😀 Egy fehér Asus házban van, a típusát most nem tudom. Csak érdekesnek tartom hogy alapjáraton meg jó a hőfoka ?!?!
Damapapa: Paszta van a CPU és a hűtő között? Nem túl sok, nem túl kevés? (Tudom, hogy alap, de volt azért már ilyen probléma is)
A másik nagy kérdés, hogy a ház szellőzik rendesen? A többi alkatrész (pl:VGA) nem melegszik túl? Volt nekem 8400-am gyári hűtővel egy nagyon olcsó, gagyi házban és azért nyaranta le kellett vennem a ház oldalát, ha játszani kezdtem.
Olyan gondom lenne hogy a Gyerekeimnek összeraktam egy második gépet szinten egy Intel Core 2 duo E8400 a lelke de valamiért melegszik. Csak terhelés alatt . Tudom Bután hangzott de mindjárt kifejtem. A lényeg hogy használtam vettem a procit nem volt hozzá hűtő. Vettem hát egy Deepcoll Gamma Archert típusú hűtést rá. Nos Alapjáraton meg netezés közben 43-48 fokon tarja ami normális de amit terhelést kap játék vagy csak sima aida cpu sterss teszt akkor akár 75-78fokig is felmegy ami szerintem sok ráadásul ugye a gyári adatok szerint 72.4 a max amin ideális hajtani. Mi lehet a baj??? Gázos a processzor vagy rosszul méri a dióda?
Mondjuk am ásik Gépük is elég érdekes mert szintén E8400 Csak másfajta alaplap, és a proci hőfoka mondjuk 35 mutat de magonként meg 50-et? Ez is hogy lehet?? Kint biosban is a 35 mutatta mondjuk.
A lényeg hogy az első gépnek baja van vagy rosszul mér és mutat?! Illetve mit lehetne tenni szerintetek!
Bárki tanácsát és ötletét , véleményét szívesen veszem!!!!
Előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
ÜDV! Dama
Sziasztok!
Érdekelne hogy egy Intel i5 4440-nek egy CM Hyper X3 EVO mellett terhelés alatt mennyi az a hőfok ami még nem para.
Emellett az is érdekelne hogy egy R9 280-nak windforce-al mennyi lenne ugyan így az a hőfok.. Két monitort használok, és szeretném kipróbálni hogyha játszom és mellette streamet nézek, nem melegszik-e túl, de nem tudom hogy meddig mehetek. 😀
Zora: Aidaval megnéztem. alaplap 28 fok, cpu 30 ez alapjáraton meg játék közben is ennyi.
a többi cpu-s dologhoz játék közben 60-67 fokot írt, alapban meg 40-47 fog körül van
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy mennyire mondható normálisnak az alábbi paraméterek mellett, hogy alaphelyzetben pl. netezés nem, de játszásnál (GTA5) egyből elkezd melegedni a ház? Főleg a tetejét érzem melegebbnek.
ház: COOLERMASTER RC350 ELITE KNIGHT
processzor.: I5-4440 3.10GHz
alaplap: Gigabyte GA-H97M-D3H
videokártya: Geforce GTX 960
tápegység: Chieftec 600W
gyári hűtő van benne
de a deepcool is 125W-os tehát még az is jobb lenne szerintem mint az a 100-as
és mivel a deepcool-on 12-es venti van nem 9es még lehet halkabb is lenne.
bobika0422:nemhiszem hogy ha a mostani 140W-os hűtője nem elég neki akkor amit ajánlottál 100W-os majd jobban fog rajta dolgozni.
szupi92: úgy tudom azon a hűtőn 1db venti van gyárilag viszont 2db lefogatót adnak hozzá, kipróbálhatnád hogy 2ventivel hogy tudna dolgozni a hűtő, de őszintén szólva egy 32fokos szobában szerintem kevés hűtő tudna jobban teljesíteni ebben az árban.
De megpróbálhatod undervolt-olni a procit teljesítményben nem veszít ahhoz nem kell nyúlni csak a Core Voltage-t lejeb venni kicsi(nagyon kicsi) léptekben futtatni tesztet h mikor stabil még a proci és akkor csökkenthető még a kiadott hő a prociból(neten tuti találhatsz mások által már letesztelt undervolt-olt core voltage értékeket amik nekik jól működtek, néha még azt is odaírják hogy ezzel mennyivel lett hűvösebb a processzor ) (core voltage a biosban állítandó)
Bár nem ismerem ezt a márkát de pont ezért ajánlanék egy olyant amit igen:
Thermaltake Contact 16 CL-P0598
Majdnem egy árban van a deepcoolal,de SZERINTEM ezzel jobban járnál
Sziasztok!
Erről a cpu hűtőről mi véleményetek: Deepcool GAMMAXX 300 ?
Egy fx 8320-at szeretnék vele hűteni, mostani Thermaltake CL-P0600 Contact 21 -el 32 fokos szobában simán fel ment 74 fokra .Érdemes lenne lecserélni vagy van ennél jobb hasonló áron ?
Amúgy mint márka mint gondoltok a deepcool-ról ?
tucanagabor: ne viccelj mar,egy napos a lapos hova pasztazzam ujra?
hutesere meg nem tudom miert mondod ,hogy nem a legjobb mert azert a 40 C laptop CPU nak nyaron nem is lehetne jobb es maga a gep is teljesen hideg....
Arra gondoltam hogy az a masik sensor figurazik vagy valami hasonlo lehet vele.
Tesomnak ma jott meg a laptopja ami egy Lenovo Z 50-75.
Hwinfo-ban CPU temp-je teljesen normal de a CPU Package kicsit fura ertekeket mutat.
Maga a gep nem meegszik es eleg hideg minden ponton.
Valaki meg tudna magyarazni miert megy fel 100 C ig is a cpu package?
Ez a gépház Sharkoon Rex 8 Value. Ahogy kicseréltem a uj gépházba, a proci egyut a alaplapal kicseréltem, nem szetem le a proci utáma let olyan hogy 80 fokos lett a proci, es unána kapot egy uj pasztát.
Egy i7. 4790k-proci van tervben ugye táp és proci hűtő mellett még nem sikerült döntenem nemtudom hogy a víz hűtés mennyire hangos mert a fő szempont hogy hűvösen tartsa majd de halk is legyen!
Pls Pls valaki hepl. Most raktam át a régi géphazból a új gépházba a gépet és most 80 fokos a proci, játek közbe, azelót a régi gépházba játek közbe 58 fokos volt a proci. Új pasztát is kapot de semmi. Mi leteh ez?
az teljesen oké annál a kártyánál, az elég melegen fut alapból... tehát nincs gond. viszont javíthatod kicsit a szellőzést a házban ha veszel hátra egy 120-as ventit, elől nem tudom van e neki hely. pár fokot javítana, de mint mondtam, ez még okés, gondolom nálad is dög meleg van...
Asus r9 290 videókártyához valaki tud ajánlani valami hűtőt?
Lehet elromlott az egyik ventulátor véletlen belenyultam.
Arctic Accelero Xtreme IV?
Raijintek Morpheus?
Sziasztok.Lenne egy kis problémám.Elég kicsi a gépházam és szeretnék bele valamilyen hűtést mert elég hangosan jelzi hogy melege van.Ráadásul a vga-nak sincs túl sok helye sajna.Tudna valaki valami hűtés ajánlani erre?Előre is köszi.
1.44W
1600±10%RPM
55.5CFM
21dB(A)
tehát fix 1600-as
Az meg hogy mit ír a gyártó az egy dolog 😀
Max vedd le a ház oldalát.
EZ az : [LINK]
95wos prociig írja hogy le tudja hűteni?! Azért gondolom hogy elégnek kéne lenni?!
De kitudja?! 😀
Az lehet a gond hogy a hűtő amit vettél fix fordulatos.
Ezért melegszik "jobban" terhelés alatt mert oda már kevés az a hűtő.
Nekem is volt hasonló procim és a gyári intel hűtő még tuningal is simán lehűtötte, pedig nekem sem volt valami nagyon szellős házban.
A másik nagy kérdés, hogy a ház szellőzik rendesen? A többi alkatrész (pl:VGA) nem melegszik túl? Volt nekem 8400-am gyári hűtővel egy nagyon olcsó, gagyi házban és azért nyaranta le kellett vennem a ház oldalát, ha játszani kezdtem.
Olyan gondom lenne hogy a Gyerekeimnek összeraktam egy második gépet szinten egy Intel Core 2 duo E8400 a lelke de valamiért melegszik. Csak terhelés alatt . Tudom Bután hangzott de mindjárt kifejtem. A lényeg hogy használtam vettem a procit nem volt hozzá hűtő. Vettem hát egy Deepcoll Gamma Archert típusú hűtést rá. Nos Alapjáraton meg netezés közben 43-48 fokon tarja ami normális de amit terhelést kap játék vagy csak sima aida cpu sterss teszt akkor akár 75-78fokig is felmegy ami szerintem sok ráadásul ugye a gyári adatok szerint 72.4 a max amin ideális hajtani. Mi lehet a baj??? Gázos a processzor vagy rosszul méri a dióda?
Mondjuk am ásik Gépük is elég érdekes mert szintén E8400 Csak másfajta alaplap, és a proci hőfoka mondjuk 35 mutat de magonként meg 50-et? Ez is hogy lehet?? Kint biosban is a 35 mutatta mondjuk.
A lényeg hogy az első gépnek baja van vagy rosszul mér és mutat?! Illetve mit lehetne tenni szerintetek!
Bárki tanácsát és ötletét , véleményét szívesen veszem!!!!
Előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
ÜDV! Dama
Érdekelne hogy egy Intel i5 4440-nek egy CM Hyper X3 EVO mellett terhelés alatt mennyi az a hőfok ami még nem para.
Emellett az is érdekelne hogy egy R9 280-nak windforce-al mennyi lenne ugyan így az a hőfok.. Két monitort használok, és szeretném kipróbálni hogyha játszom és mellette streamet nézek, nem melegszik-e túl, de nem tudom hogy meddig mehetek. 😀
a többi cpu-s dologhoz játék közben 60-67 fokot írt, alapban meg 40-47 fog körül van
Everest, Aida, Speccy, Speedfan programokkal meg tudod nézni.
Az érdekelne, hogy mennyire mondható normálisnak az alábbi paraméterek mellett, hogy alaphelyzetben pl. netezés nem, de játszásnál (GTA5) egyből elkezd melegedni a ház? Főleg a tetejét érzem melegebbnek.
ház: COOLERMASTER RC350 ELITE KNIGHT
processzor.: I5-4440 3.10GHz
alaplap: Gigabyte GA-H97M-D3H
videokártya: Geforce GTX 960
tápegység: Chieftec 600W
gyári hűtő van benne
és mivel a deepcool-on 12-es venti van nem 9es még lehet halkabb is lenne.
én nem a mostani hűtőjéhez hasonlítottam hanem a deepcoolhoz
szupi92: úgy tudom azon a hűtőn 1db venti van gyárilag viszont 2db lefogatót adnak hozzá, kipróbálhatnád hogy 2ventivel hogy tudna dolgozni a hűtő, de őszintén szólva egy 32fokos szobában szerintem kevés hűtő tudna jobban teljesíteni ebben az árban.
De megpróbálhatod undervolt-olni a procit teljesítményben nem veszít ahhoz nem kell nyúlni csak a Core Voltage-t lejeb venni kicsi(nagyon kicsi) léptekben futtatni tesztet h mikor stabil még a proci és akkor csökkenthető még a kiadott hő a prociból(neten tuti találhatsz mások által már letesztelt undervolt-olt core voltage értékeket amik nekik jól működtek, néha még azt is odaírják hogy ezzel mennyivel lett hűvösebb a processzor ) (core voltage a biosban állítandó)
Bár nem ismerem ezt a márkát de pont ezért ajánlanék egy olyant amit igen:
Thermaltake Contact 16 CL-P0598
Majdnem egy árban van a deepcoolal,de SZERINTEM ezzel jobban járnál
Erről a cpu hűtőről mi véleményetek: Deepcool GAMMAXX 300 ?
Egy fx 8320-at szeretnék vele hűteni, mostani Thermaltake CL-P0600 Contact 21 -el 32 fokos szobában simán fel ment 74 fokra .Érdemes lenne lecserélni vagy van ennél jobb hasonló áron ?
Amúgy mint márka mint gondoltok a deepcool-ról ?
A szárazjég pedig: -78,5 °C
A félreértések elkerülések végett!
hutesere meg nem tudom miert mondod ,hogy nem a legjobb mert azert a 40 C laptop CPU nak nyaron nem is lehetne jobb es maga a gep is teljesen hideg....
Arra gondoltam hogy az a masik sensor figurazik vagy valami hasonlo lehet vele.
Hwinfo-ban CPU temp-je teljesen normal de a CPU Package kicsit fura ertekeket mutat.
Maga a gep nem meegszik es eleg hideg minden ponton.
Valaki meg tudna magyarazni miert megy fel 100 C ig is a cpu package?
Alapjáraton:
Játék után 10 fokkal melegszik minden.
Lehet elromlott az egyik ventulátor véletlen belenyultam.
Arctic Accelero Xtreme IV?
Raijintek Morpheus?
2 közül, Én a Cooler Master R4-L2R-20AC-GP-t választanám. 😉