Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Manyik75 avatar
Írja is :

1.44W

1600±10%RPM

55.5CFM

21dB(A)
tehát fix 1600-as

Az meg hogy mit ír a gyártó az egy dolog 😀
Max vedd le a ház oldalát.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Hááát passz de azt írja hogy 4magos procikhoz is jó, meg egy 12cm -esnagy cooler van rajta

EZ az : [LINK]
95wos prociig írja hogy le tudja hűteni?! Azért gondolom hogy elégnek kéne lenni?!
De kitudja?! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát akkor a házzal nem hiszem, hogy gond lenne. Azt a hűtőt konkrétan nem ismerem. Az alaplap le tudja kezelni rendesen? Megy a ventilátor, ahogy kell, terhelés alatt felpörög?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Damapapa

Az lehet a gond hogy a hűtő amit vettél fix fordulatos.
Ezért melegszik "jobban" terhelés alatt mert oda már kevés az a hűtő.
Nekem is volt hasonló procim és a gyári intel hűtő még tuningal is simán lehűtötte, pedig nekem sem volt valami nagyon szellős házban.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Van igen volt is itthon meg a új hűtőhöz is járt! 😀 Egy fehér Asus házban van, a típusát most nem tudom. Csak érdekesnek tartom hogy alapjáraton meg jó a hőfoka ?!?!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Damapapa: Paszta van a CPU és a hűtő között? Nem túl sok, nem túl kevés? (Tudom, hogy alap, de volt azért már ilyen probléma is)
A másik nagy kérdés, hogy a ház szellőzik rendesen? A többi alkatrész (pl:VGA) nem melegszik túl? Volt nekem 8400-am gyári hűtővel egy nagyon olcsó, gagyi házban és azért nyaranta le kellett vennem a ház oldalát, ha játszani kezdtem.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Sziasztok!

Olyan gondom lenne hogy a Gyerekeimnek összeraktam egy második gépet szinten egy Intel Core 2 duo E8400 a lelke de valamiért melegszik. Csak terhelés alatt . Tudom Bután hangzott de mindjárt kifejtem. A lényeg hogy használtam vettem a procit nem volt hozzá hűtő. Vettem hát egy Deepcoll Gamma Archert típusú hűtést rá. Nos Alapjáraton meg netezés közben 43-48 fokon tarja ami normális de amit terhelést kap játék vagy csak sima aida cpu sterss teszt akkor akár 75-78fokig is felmegy ami szerintem sok ráadásul ugye a gyári adatok szerint 72.4 a max amin ideális hajtani. Mi lehet a baj??? Gázos a processzor vagy rosszul méri a dióda?

Mondjuk am ásik Gépük is elég érdekes mert szintén E8400 Csak másfajta alaplap, és a proci hőfoka mondjuk 35 mutat de magonként meg 50-et? Ez is hogy lehet?? Kint biosban is a 35 mutatta mondjuk.

A lényeg hogy az első gépnek baja van vagy rosszul mér és mutat?! Illetve mit lehetne tenni szerintetek!
Bárki tanácsát és ötletét , véleményét szívesen veszem!!!!
Előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
ÜDV! Dama
0
0
0
0
GTB_Doxxa avatar
Sziasztok!
Érdekelne hogy egy Intel i5 4440-nek egy CM Hyper X3 EVO mellett terhelés alatt mennyi az a hőfok ami még nem para.
Emellett az is érdekelne hogy egy R9 280-nak windforce-al mennyi lenne ugyan így az a hőfok.. Két monitort használok, és szeretném kipróbálni hogyha játszom és mellette streamet nézek, nem melegszik-e túl, de nem tudom hogy meddig mehetek. 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Zora:Akkor legalább jó volt a gép hűtése is! 😂
0
0
0
0
no avatar
Nálunk ma egész nap 15-20 fok volt 😆
0
0
0
0
Zoli73 avatar
DPISTI00:Ilyen melegben az a hőfok szerintem teljesen normális! 😀
0
0
0
0
no avatar
Lehetne jobb is, de elmegy.
0
0
0
0
no avatar
Zora: Aidaval megnéztem. alaplap 28 fok, cpu 30 ez alapjáraton meg játék közben is ennyi.
a többi cpu-s dologhoz játék közben 60-67 fokot írt, alapban meg 40-47 fog körül van
0
0
0
0
no avatar
Ne azt nézd ,hogy mennyire érzed melegnek hanem ,hogy hány fokos.
Everest, Aida, Speccy, Speedfan programokkal meg tudod nézni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy mennyire mondható normálisnak az alábbi paraméterek mellett, hogy alaphelyzetben pl. netezés nem, de játszásnál (GTA5) egyből elkezd melegedni a ház? Főleg a tetejét érzem melegebbnek.
ház: COOLERMASTER RC350 ELITE KNIGHT
processzor.: I5-4440 3.10GHz
alaplap: Gigabyte GA-H97M-D3H
videokártya: Geforce GTX 960
tápegység: Chieftec 600W
gyári hűtő van benne
0
0
0
0
katy3 avatar
de a deepcool is 125W-os tehát még az is jobb lenne szerintem mint az a 100-as
és mivel a deepcool-on 12-es venti van nem 9es még lehet halkabb is lenne.
0
0
0
0
no avatar
katy3
én nem a mostani hűtőjéhez hasonlítottam hanem a deepcoolhoz
0
0
0
0
katy3 avatar
bobika0422:nemhiszem hogy ha a mostani 140W-os hűtője nem elég neki akkor amit ajánlottál 100W-os majd jobban fog rajta dolgozni.

szupi92: úgy tudom azon a hűtőn 1db venti van gyárilag viszont 2db lefogatót adnak hozzá, kipróbálhatnád hogy 2ventivel hogy tudna dolgozni a hűtő, de őszintén szólva egy 32fokos szobában szerintem kevés hűtő tudna jobban teljesíteni ebben az árban.
De megpróbálhatod undervolt-olni a procit teljesítményben nem veszít ahhoz nem kell nyúlni csak a Core Voltage-t lejeb venni kicsi(nagyon kicsi) léptekben futtatni tesztet h mikor stabil még a proci és akkor csökkenthető még a kiadott hő a prociból(neten tuti találhatsz mások által már letesztelt undervolt-olt core voltage értékeket amik nekik jól működtek, néha még azt is odaírják hogy ezzel mennyivel lett hűvösebb a processzor ) (core voltage a biosban állítandó)
0
0
0
0
no avatar
Szupi92

Bár nem ismerem ezt a márkát de pont ezért ajánlanék egy olyant amit igen:
Thermaltake Contact 16 CL-P0598
Majdnem egy árban van a deepcoolal,de SZERINTEM ezzel jobban járnál
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Erről a cpu hűtőről mi véleményetek: Deepcool GAMMAXX 300 ?
Egy fx 8320-at szeretnék vele hűteni, mostani Thermaltake CL-P0600 Contact 21 -el 32 fokos szobában simán fel ment 74 fokra .Érdemes lenne lecserélni vagy van ennél jobb hasonló áron ?
Amúgy mint márka mint gondoltok a deepcool-ról ?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
winrar: A folyékony nitrogén légköri nyomáson: −195,8 °C-os 😀
A szárazjég pedig: -78,5 °C
A félreértések elkerülések végett!
0
0
0
0
winrar avatar
Dehogy is. Folyékony nitrogén -200 foknál is hidegebb.
0
0
0
0
Bronson avatar
dehogynem, 20 fok körül sapka-sál! 😉
0
0
0
0
Titan Killer avatar
22-23 fokos proceszor már nem túl hideg?
0
0
0
0
winrar avatar
Nem adnak hozzá, de lehet venni hozzá (hogy hol, azt nem tudom). Szerintem nem érdemes, max pár fokot lehetne nyerni.
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Szevasztok. A Cooler Master Hyper TX3 EVO RR-TX3E-22PK-R1 -hez adnak olyan kellékeket amivel egy 2. ventilátort is rárakhatok?
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
tucanagabor: ne viccelj mar,egy napos a lapos hova pasztazzam ujra?
hutesere meg nem tudom miert mondod ,hogy nem a legjobb mert azert a 40 C laptop CPU nak nyaron nem is lehetne jobb es maga a gep is teljesen hideg....
Arra gondoltam hogy az a masik sensor figurazik vagy valami hasonlo lehet vele.
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
Tesomnak ma jott meg a laptopja ami egy Lenovo Z 50-75.
Hwinfo-ban CPU temp-je teljesen normal de a CPU Package kicsit fura ertekeket mutat.
Maga a gep nem meegszik es eleg hideg minden ponton.
Valaki meg tudna magyarazni miert megy fel 100 C ig is a cpu package?
https://kephost.com/images/2015/08/18/Screenshot1.png
0
0
0
0
Pixx avatar
Igen használt itt van tőlem nem messzi 8km holnap megyek érte.tökéletes állapotban
0
0
0
0
Bronson avatar
használtan vagy mi? megéri persze, annyiért pláne...
0
0
0
0
Pixx avatar
Thermaltake Frio Advanced vélemények? 6k-ba dobozos minden tartozékkal
0
0
0
0
ogre077 avatar
Igen komplet új házba átszereltem. Bocsi a irás mijat, most jöttem nem rég haza a munkából es mobilról írok és sietek írni.
0
0
0
0
Bronson avatar
most akkor mit cseréltél ki?? borzasztó a helyesírásod, nem értem, hogy csak átszerelted a komplett cuccot új házba, vagy alaplap is lett?
0
0
0
0
ogre077 avatar
Ez a gépház Sharkoon Rex 8 Value. Ahogy kicseréltem a uj gépházba, a proci egyut a alaplapal kicseréltem, nem szetem le a proci utáma let olyan hogy 80 fokos lett a proci, es unána kapot egy uj pasztát.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Egy i7. 4790k-proci van tervben ugye táp és proci hűtő mellett még nem sikerült döntenem nemtudom hogy a víz hűtés mennyire hangos mert a fő szempont hogy hűvösen tartsa majd de halk is legyen!
0
0
0
0
winrar avatar
Az új gépháznak milyen a szellőzése? Ventik vannak?
0
0
0
0
Bronson avatar
Túl sok paszta vagy rosszul felhelyezett hűtőre tippelek...
0
0
0
0
ogre077 avatar
Pls Pls valaki hepl. Most raktam át a régi géphazból a új gépházba a gépet és most 80 fokos a proci, játek közbe, azelót a régi gépházba játek közbe 58 fokos volt a proci. Új pasztát is kapot de semmi. Mi leteh ez?
0
0
0
0
Joker avatar
BronsonAkkor jó.Remélem nem lesz baja.Köszi a segítséget😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Attila007: akkor meg hagyd a francba, képen úgy tűnt mintha 120-asnak lenne hely... 😊
0
0
0
0
kaizinger avatar
Szerintem ezek a hőfokok terhelésnél tök jók!
0
0
0
0
Joker avatar
Bronson120 as nem fér bele sajna csak a kissebbik.És a venti kifelé fujjon vagy befelé?
0
0
0
0
Bronson avatar
az teljesen oké annál a kártyánál, az elég melegen fut alapból... tehát nincs gond. viszont javíthatod kicsit a szellőzést a házban ha veszel hátra egy 120-as ventit, elől nem tudom van e neki hely. pár fokot javítana, de mint mondtam, ez még okés, gondolom nálad is dög meleg van...
0
0
0
0
Joker avatar
Bronson
Alapjáraton:https://kepfeltoltes.hu/150810/ghghg_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Játék után 10 fokkal melegszik minden.
0
0
0
0
Bronson avatar
fent van az oldala egyébként? mennyi a max amit eddig tapasztaltál?
0
0
0
0
Joker avatar
piero86Friss a paszta mindenen.Valami más?
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Asus r9 290 videókártyához valaki tud ajánlani valami hűtőt?
Lehet elromlott az egyik ventulátor véletlen belenyultam.
Arctic Accelero Xtreme IV?
Raijintek Morpheus?
0
0
0
0
Puffin avatar
Attila007: szerintem egy újrapasztázást próbálj először!
0
0
0
0
Joker avatar
Sziasztok.Lenne egy kis problémám.Elég kicsi a gépházam és szeretnék bele valamilyen hűtést mert elég hangosan jelzi hogy melege van.Ráadásul a vga-nak sincs túl sok helye sajna.Tudna valaki valami hűtés ajánlani erre?Előre is köszi.https://kepfeltoltes.hu/150810/20150810_202432_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Istvan1995 avatar
Csenke:

2 közül, Én a Cooler Master R4-L2R-20AC-GP-t választanám. 😉
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció