Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
nyozo írta:
Üdv! az lehetséges hogy az én procimmal full HD-ban proci limit van?

Igen, órajelet emeld +1Ghz-el, feszt sem kell emelned limited sem lesz.😀
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! az lehetséges hogy az én procimmal full HD-ban proci limit van?
0
0
0
0
doriand avatar
doriand írta:
van egy asus HD 4870 videokartyam, 1g5d tipusu, a kartya a gep inditasanal kikapcsol, mintha tulmelegedne. ad kepet, elindul a windows, inditana a programokat, de a kep elmegy. valaki tudja mi lehet a problemaja, es hogy lehetne orvosolni ezt?

ma ujra beraktam a gepbe, s ment, de 60 fokon kikapcsolt, a kep zavaros lett, s utanna kikapcsolt. valami otlet?
0
0
0
0
khaled98 avatar
szerintem vard meg a gtx 660-at 😀 en is arra varok 😀😉 amugy mar meglett volna a gtx 480 csak mondtak hogy varjak gtx 660-ig es hat engem is erdekel az a kartya
0
0
0
0
gatya123 avatar
Devis írta:
ne, nyugodtan vegyél radeont, physx egy baromság, sok játéknál egy szar parasztvakítás.
egyébként kihajtja igen

Köszi
0
0
0
0
Devis avatar
de, nyugodtan vegyél radeont, physx egy baromság, sok játéknál egy szar parasztvakítás.
egyébként kihajtja igen
0
0
0
0
gatya123 avatar
Hali, frissíteném a VGA-mat, jelenleg GTX 560-am van, HD7850-ben gondolkodok. Lehet hüje kérdés, de a radeonokban nincs PhysX, ez számít valamit játékoknál? Még 1 kérdés, FX 4100 kihajtaná a HD7850-et?
0
0
0
0
khaled98 avatar
doriand írta:
van egy asus HD 4870 videokartyam, 1g5d tipusu, a kartya a gep inditasanal kikapcsol, mintha tulmelegedne. ad kepet, elindul a windows, inditana a programokat, de a kep elmegy. valaki tudja mi lehet a problemaja, es hogy lehetne orvosolni ezt?

ez volt nekem is, azt hittem nem kapcsol be a e´gep, de bepapcsolt, en ujraraktam a winfost es jolett, valami virus volt a kocsog

Nekem nem kell, csak kerdeztem mert lattam neten es sokan irtak kommentbe hogy fake, en a gtx660-at varom de nagyonnnnn 😃😃
0
0
0
0
doriand avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
miért kéne az 550Ti -t physx gyorsítónak használni, ha az 570 is tudja?
0
0
0
0
khaled98 avatar
Ossze lehet kotni egy gtx 550ti-t es egy mondjuk gtx 570-et ugy hogy az 550ti menyjen physx-kent a gtx 570 pedig "rendes" vga-kent? (bocsi daniaban vok)
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
nyozo írta:
Üdv! ha az HD 5770 lecserélem egy HD 6850-re akkor elég ha csak a drivert törlöm?
Elég.
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! ha az HD 5770 lecserélem egy HD 6850-re akkor elég ha csak a drivert törlöm?
0
0
0
0
Thomech avatar
GokuTM írta:
Thomech írta:
GokuTM írta:
Thomech írta:
Lenne két kérdésem 😀
Az első: Mennyit dobna a teljesítményen egy GIGABYTE GTX 260 OC 896MB Ramú vidikari! 😆
És a második: Az én mostani kártyám el bírná a full hd bluray filmek megjelenítését úgy hogy egy nagy samsung Full HD tv re van kötve, tehát nem szaggatna? (Egy ilyen tv ről van szó: Samsung FULL HD LCD TV LE32D550 )
Köszi előre is! 😀

Eleget. Mindennel tudnál játszani, ami kint van, csak nem maximumon.

Második: Nekem ment vele.

Ezzel is megyen minden! Bár ilyen nagyon új game el nem próbáltam még csak a COD MW3 al az meg high graffon ment, annyi hogy a élsimítás kicsin volt!
De szerintem majdnem mind menne max graffon mivel 1024x768 ban szoktam játszani nem full hd ba! 😜 De ez csak én gondolom annyira még nem értek hozzá!
Akkor jó mert tesómé a kari és ha neki fog menni a 8600GT vel a film akkor nekem adja a GTX ett, ingyé! 😀

Azon a felbontáson lazán.
De próbáld meg min. az 1280*1024-et, nagy lesz a változás 😉

Oké! Biztos szép lesz! 😜
Köszi az eddigieket! 😀
0
0
0
0
Thomech avatar
GokuTM írta:
Thomech írta:
Lenne két kérdésem 😀
Az első: Mennyit dobna a teljesítményen egy GIGABYTE GTX 260 OC 896MB Ramú vidikari! 😆
És a második: Az én mostani kártyám el bírná a full hd bluray filmek megjelenítését úgy hogy egy nagy samsung Full HD tv re van kötve, tehát nem szaggatna? (Egy ilyen tv ről van szó: Samsung FULL HD LCD TV LE32D550 )
Köszi előre is! 😀

Eleget. Mindennel tudnál játszani, ami kint van, csak nem maximumon.

Második: Nekem ment vele.

Ezzel is megyen minden! Bár ilyen nagyon új game el nem próbáltam még csak a COD MW3 al az meg high graffon ment, annyi hogy a élsimítás kicsin volt!
De szerintem majdnem mind menne max graffon mivel 1024x768 ban szoktam játszani nem full hd ba! 😜 De ez csak én gondolom annyira még nem értek hozzá!
Akkor jó mert tesómé a kari és ha neki fog menni a 8600GT vel a film akkor nekem adja a GTX ett, ingyé! 😀
0
0
0
0
Thomech avatar
Lenne két kérdésem 😀
Köszi előre is! 😀
0
0
0
0
Zori86 avatar
cod4ultra: ha a sima (non-ti) ref. GTX 560-at kérdezed, akkor a 6870 gyorsabb. Nekem volt mindegyik, 560-ból SOC verzióm volt, ami viszont már teljesen egy szint a 6870-el. Ha 560 Ti-ról van szó, akkor pedig mindenképpen a Ti a jobb választás. Szintetikus tesztekben több esetben nyer a 6870 vagy közel azonos pontszám, de játékokban az 560 Ti az erősebb.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Azt az oldalt felejtsd el, mert csak számok tömkelege!
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
A HD6870 erősebb, mint a GTX 560 persze, ha csak sima GTX 560-ról van szó!

http://www.hwcompare.com/11005/geforce-gtx-560-vs-radeon-hd-6870/
0
0
0
0
nyozo avatar
Spoiler!
nincs valakinek egy eladó HD 6850 28000Ft körül?
0
0
0
0
cod4ultra avatar
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Melyik kártya erősebb?
GTX 560 vagy HD6870

Mindkettő lehet OC is!
0
0
0
0
XHTX avatar
gatya123 írta:
GTX660, vagy HD7850??

Itt senki se jós, szóval kissé értelmetlen a kérdés. Amúgy érdekes lesz ez az egész GK 106-os lapka, mivel a GK104 remekül el van találva(bár néhol visszalépés a fermihez képest/nem bírja mindenhol tartani a tempót a Thaitival/Pitcairn-el), míg a GK 107 jelenlegi állapotába úgy pocsék ahogy van. Na ezek átmenet lesz a 106-os.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Köszönöm a válaszokat, de engem nagy részben érdekelne a hűtés, és a GIGABYTE kártyán 3 venti is van! Ezért érdeklődöm e fajta kártya iránt elsőként.
0
0
0
0
no avatar
Ferrari056 írta:
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a kártyáról ?? GIGABYTE Radeon HD 6870 (GV-R687UD-1GD) REV 2.0

Mert vennék minimum egy ilyen erősségű kártyát és ez elérhető árban is lenne!

A választ köszönöm.

Sapphire ATi Radeon HD6870 1Gb: 32.990 Ft
Én nagyon gyorsan lecsapnék rá a helyedben, mert ez egy kihagyhatatlan ajánlat 😀

Gianni bazárja hardverapró
0
0
0
0
niteforce avatar
Inkább nézz Sapphire-t.
Bár a rev 2.0 már lehet hogy jó
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a kártyáról ?? GIGABYTE Radeon HD 6870 (GV-R687UD-1GD) REV 2.0

Mert vennék minimum egy ilyen erősségű kártyát és ez elérhető árban is lenne!

A választ köszönöm.
0
0
0
0
akos328 avatar
XHTX írta:
nyozo írta:
mi a jobb egy HD 7770 vagy 6850?

Ez így nem egyértelmű. A legújabb driverekkel a HD 7770 kb fogja is a HD 6850-et, és ráadásul újabb architektúra(az új gaming evoledes játékok alatt meg igazán jól teljesít), és kevesebbet is eszik. A HD 6850 előnye a nagyobb felbontásokon jön elő, ez a nagyobb memsávszélnek köszönhető.
Szóval én inkább már a HD 7770-et vinném azonos árba, de ez lehet csak szubjektív vélemény.

Igazad van főleg a Gigahertz-es kiadások, amik alapból 1Ghz-en indulnak, van amelyik gyártó erre még OC-t rak, tehát sztem nagyon is megéri, szeretnék majd venni 1-et én is, de várok még h lejjebb menjen az ára, de majd csak ha "kiég" a 6700 széria, mert addig nem lesz olcsóbb sokkal
0
0
0
0
XHTX avatar
nyozo írta:

Ez így nem egyértelmű. A legújabb driverekkel a HD 7770 kb fogja is a HD 6850-et, és ráadásul újabb architektúra(az új gaming evoledes játékok alatt meg igazán jól teljesít), és kevesebbet is eszik. A HD 6850 előnye a nagyobb felbontásokon jön elő, ez a nagyobb memsávszélnek köszönhető.
Szóval én inkább már a HD 7770-et vinném azonos árba, de ez lehet csak szubjektív vélemény.
0
0
0
0
nyozo avatar
0
0
0
0
no avatar
khaled98 írta:
na gtx 660-ról van valami hír? vagy azért nem válaszoltok mert nincs? (gondolom a 2. 😆😉

[LINK]
0
0
0
0
khaled98 avatar
na gtx 660-ról van valami hír? vagy azért nem válaszoltok mert nincs? (gondolom a 2. 😆😉
0
0
0
0
bakozsolt avatar
Köszönöm a segítséget még lehet meggondolom az 550est😃
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
talán elcsíphetsz annyiért egy új GTX550Ti-t, de a használt GTX460 jobb lenne.

Pont belefér.😃
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=1145

460 valóban jobb, valamire való 40k.😕
0
0
0
0
niteforce avatar
talán elcsíphetsz annyiért egy új GTX550Ti-t, de a használt GTX460 jobb lenne.
0
0
0
0
no avatar
Annyiért maximum GTS 450-et kapsz 😕 Vagy veszel használtan valami mást.Mondjuk garanciális 1Gb-os Gtx 460-at lehet kapni használtan hardveraprón 😀
0
0
0
0
bakozsolt avatar
25-30~😃
(elfelejtettem leírni sorry)
0
0
0
0
no avatar
Mennyit szánnál rá ?Mert ennyi erővel mondhatom azt hogy GTX 690-et vegyél 😃
0
0
0
0
bakozsolt avatar
Lenne 1 kérdésem!
Gainward gt 240 ddr3 1gb-os videókártyám van de most le szeretném cserélni valami erősebbre. Valaki tipp?😃 (Csak nvidia érdekelne)
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! ha szereznék egy HD 5850/6850-et így alapon a procimmal lenne jelentős javulás a HD 5770-hez képest?
0
0
0
0
niteforce avatar
Ez kifejezetten Arctic Cooling Accerelo S1/S2 -re van.
Végül is jó ez is.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
niteforce írta:
nincsmit

ez milyen szerinted???

Arctic Accelero Turbo Module
az oldalon néztem a webshop-ban
0
0
0
0
niteforce avatar
Először a ventit oldd meg, aztán ha még mindig túlmelegszik, csinálj normális légáramlást a házban.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Értem már hogy miért van ez az iszonyatos hőfoka a vidikártyámnak. Tegnap szétnéztem a gépben és észrevettem hogy a vidikártya hütőlye nem forog. Nem volt rá annyi időm de ma valószinüleg lecsavarozom és belenézek mivan vele. Egyébként érdemes rá még venni 1-2 hútőt nem?
0
0
0
0
khaled98 avatar
Gtx 660-ról van valami hír? 😀
0
0
0
0
Zori86 avatar
Eladó VGA kártya nagyon jó áron: