Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
khaled98 avatar
norbertsolider írta:
Másik vga-nál nem csinál ilyet.

Hát akkor sajna a vga a lúdas :S
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Másik vga-nál nem csinál ilyet.
0
0
0
0
khaled98 avatar
norbertsolider írta:
Valami ötlet még esetleg?

próbáld meg más vga-val vagy más ramokkal
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
nyozo írta:
Üdv! az mi hogy ha egy játékba 2x-esen van az élsimítás kevesebb az fps mint ha 8x-oson van? 😃

Driver hiba lehet valószínűleg 8X-os beállításnál be sem kapcsolja.
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! az mi hogy ha egy játékba 2x-esen van az élsimítás kevesebb az fps mint ha 8x-oson van? 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
norbertsolider írta:
Régi videokártyámmal nem csinált ilyet. De bf3 al 3 hónapja nem birok játszani , mert amikor betöltött a játék akkor lefagy és hibaüzenet "Az amd képernyőillesztő nem válaszolt , majd sikeresen helyreállt."

Fraps fut? Haveromnak is mindig ez van ha a fraps fut. De lőjj ki minden progit ami kiír valamit a képernyőre.
0
0
0
0
norbertsolider avatar
DVI csatlakozóval használom , tuning nincs rajta , próbáltam már az órajelét is visszavenni.
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Az a baj , hogy már számtalan driverrel próbáltam , még a windows-t is újratelepítettem. 😠
0
0
0
0
niteforce avatar
akkor egy driver frissítés (vagy éppen visszaállás egy korábbi verzióra) megoldja majd a problémát.
(ha jól emlékszem ezt másnak is csinálta itt a fórumon)
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Régi videokártyámmal nem csinált ilyet. De bf3 al 3 hónapja nem birok játszani , mert amikor betöltött a játék akkor lefagy és hibaüzenet "Az amd képernyőillesztő nem válaszolt , majd sikeresen helyreállt."
0
0
0
0
niteforce avatar
Nem kell újat venni, lehet hogy egy driver frissítés is megoldja a problémát, vagy egy kis fesz-emelés.
Legrosszabb esetben gariba beadod.
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Haldoklik a vga-m batllefield 3 alatt lefagy meg hasonlók... GTS 450-et néztem olyan 20k körül garival.
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Maximum szívrohamot kapott 1-2 ember, hogy eldurrant a 200K-s VGA

Az durva 😆 .

GTS 450-el nincsenek ilyen problémák? 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
9800GT-k se a hosszú életükről híresek.
0
0
0
0
Master Killer avatar
norbertsolider: OMFG... 😶
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Az nvidia kártyák jobban bírják a strapát , mint az atik?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Aladeen írta:
GokuTM írta:
Aladeen írta:
Full Hdbe milyen kártyát vegyek egy gépbe(nem az enyémbe)!
Minden maxon!

HD5850/HD5870/HD5970
HD6870->HD6990
HD7850->HD7970

GTX470->GTX480
GTX560Ti->GTX590
GTX670->GTX690

Szóval egy 7870 OC elég lesz?

Bőven.😉
0
0
0
0
Aladeen avatar
GokuTM írta:
Aladeen írta:
Minden maxon!

HD5850/HD5870/HD5970
HD6870->HD6990
HD7850->HD7970

GTX470->GTX480
GTX560Ti->GTX590
GTX670->GTX690

Szóval egy 7870 OC elég lesz?
0
0
0
0
Aladeen avatar
Minden maxon!
0
0
0
0
cseszka avatar
Synda Rebirth írta:
GokuTM írta:
Ez annyit lehet, hogy Magyaroszágon ebből Te az ég világon nem fogsz észrevenni semmit 😊

Pontosan, mivel ez az Amd által ajánlott ár, amire még rájön az Import+boltok haszna, ki mennyire pofátlan.

felcser512: ennyiket sem, drágák, Hd 7970 már van 106k-ért.😉

Az import + bolti haszon kb fele annyi mint amennyi az adó rá,mivel állam bátyánknak is meg kell élni valamiböl.Mig más dolgozik addig te nehogy már gamely otthon HD minöségben ingyen.
0
0
0
0
no avatar
GokuTM írta:
Ez annyit lehet, hogy Magyaroszágon ebből Te az ég világon nem fogsz észrevenni semmit 😊

Pontosan, mivel ez az Amd által ajánlott ár, amire még rájön az Import+boltok haszna, ki mennyire pofátlan.

felcser512: ennyiket sem, drágák, Hd 7970 már van 106k-ért.😉
0
0
0
0
felcser512 avatar
sziasztok , szerintetek meik a keményebb kártya és meiket érdemesebb megvenni ? GTX 590 vagy a 680
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Az AMD korábban már csökkentette egyes Radeon HD 7000-es sorozatú videokártyáinak árát, ám most újabb árcsökkentésre került sor, amely a RadeonHD 7950 és a Radeon HD 7970 mellett ezúttal a Raden HD 7870 GHz Edition modellt is érinti. Az olcsóbb videokártyákkal már a hétfői naptól kezdve találkozhatunk az online áruházakban, illetve valószínűleg egyéb viszonteladóknál is.

Hogy az árcsökkentés után melyik modell mennyibe kerül majd? Ezt az alábbi felsorolás foglalja össze:

Radeon HD 7870 GHz Edition: 299 dollár,
Radeon HD 7950: 349 dollár,
Radeon HD 7970: 429 dollár.

Érdekesség, hogy a Newegg kínálatában már most is találunk olyan videokártyákat, amelyek már az új árakon vihetőek haza. A legolcsóbb Radeon HD 7870 GHz Edition modellt már 289,99 dollárért is megkapjuk, a legolcsóbb Radeon HD 7950-es videokártya pedig 339,99 dolláros áron szerepel a népszerű webáruház kínálatában – ezek az összegek további 10 dollárral alacsonyabbak, mint az AMD által megállapított új, csökkentett ajánlott végfelhasználói árak. Persze már Radeon HD 7970-es videokártyát is találhatunk 429,99 dolláros áron: az XFX referencia órajeleket alkalmazó terméke kedvezménnyel már manapság is ennyibe kerül

További érdekesség, hogy a példában felhozott három videokártya a Google cache alapán már július hetedike óta kapható az említett árakon, ez a dátum pedig jóval megelőzi az AMD hivatalos bejelentését. Ebből kiindulva a Newegg árazásán valószínűleg már sokat nem módosít a frissen bejelentett akció, azaz a fentinél olcsóbbak nem lesznek az említett videokártyák, maximum szélesebb lesz a választék, hiszen a többi gyártó videokártyáinak árai is ezekre a szintekre csökkenhetnek.

Ez most azt jelenti,hogy minden Radeon HD 7870 GHz Edition,Radeon HD 7950, Radeon HD 7970 olcsóbb lesz,vagy csak azok,amiket az AMD ad el?

Nem tudom,hogy érthető volt e a kérdés.
0
0
0
0
nyozo avatar
amúgy sapphire HD 6850-nél mekkora az az óra jel amit maximum kilehet hozni belőle?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Superlompos írta:
Nálam alap órajelen is csinálta ezt. Mondjuk akkor fordult elő mikor a DiRT Showdown-nal játszottam. Bár akkor a hibát a bugos játék okozta.

fura mód Win7 alatt Nálam is pont a Dirt:SD okozott egy ilyen hibát, viszont Win8 alatt már nem csinálja...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nálam alap órajelen is csinálta ezt. Mondjuk akkor fordult elő mikor a DiRT Showdown-nal játszottam. Bár akkor a hibát a bugos játék okozta.
0
0
0
0
niteforce avatar
előfordul nálam is, ha instabil a VGA. Adj egy kis feszültséget! 😜
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nvidia kártyáknál is elő szokott fordulni ez a jelenség.
0
0
0
0
levi27 avatar
nyozo írta:
videókarit most vettem táp se lehet gond, nem rég olvastam valamit hogy ezzel a dirver-el voltak ilyen gondok....

Jah ha most vetted akkor bug 😃 Ez a lényeges dolog kimaradt 😃 Azért feltételeztem mert nekem mikor 760MHz-re húztam a vga-t akkor csinálta ezt állandóan 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az egyszerű bug. Nem kell vele törődni.
0
0
0
0
nyozo avatar
videókarit most vettem táp se lehet gond, nem rég olvastam valamit hogy ezzel a dirver-el voltak ilyen gondok....
0
0
0
0
levi27 avatar
nyozo írta:
Üdv! lenne egy olyan problémám hogy youtube-on nézelödtem amikor elsötétedett a kép és kiírta ezt: https://kepfeltoltes.hu/120712/915169936asd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ez a 12.6-os catalyst hibája?

Nekem is az van fent semmi gond vele (nálam). Nincs OC-va a vga-d? Mert ha igen akkor instabil. Vagy tápegység hiba lehet még szerintem. Játékoknál nem jön elő?
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! lenne egy olyan problémám hogy youtube-on nézelödtem amikor elsötétedett a kép és kiírta ezt: https://kepfeltoltes.hu/120712/915169936asd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ez a 12.6-os catalyst hibája?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Remélem. Pedig régebben volt ez 50 fok is.
Mivel nem az enyém a kártya, hanem a bátyámé majd megkérdezem, hogy megcsinálhatom-e ezt rajta. Mert így tojást is lehetne rajta sütni😆.
0
0
0
0
levi27 avatar
gyenesmartin írta:
levi27 írta:
gyenesmartin írta:
levi27 írta:
tothricsi95 írta:
gyenesmartin írta:
Egy 4850-esnél mennyire számít soknak 98 fok? Már fél éve így van. A hűtés rajta accelero l2 pro. Persze terhelve 98, alapon 70 -500mhz es órajelen. (nem veszi vissza jobban magát.)-

Hát a 98fok az már azért kicsit sok😃 A 80 még úgy ahogy elmegy..Nekem 4870 van Vapor-X hűtéssel, alapon nekem 50fok, játékok közben pedig 60-65, eddigi lenagyobb 73körül volt asszem😃 Szóval nézd meg, tisztítsad ki, hátha az miatt melegszik ennyire, de a 90 azért annyira nem egészséges.

Nekem ugyan azzal a hűtővel furmark alatt max 76 fok... szóval a 90°C egy kicsit sok lesz hosszútávon...
Hát már fél éves kb. 2db 8 centis venti elől-hátul mennyit érne?
Majd megmondom nekik tisztítsák ki. Olvastam, hogy ez a széria melegedős fajta, de ennyire.

Hát...portalanítás+ujrapasztázás sokat segít de csak is minőségi pasztával mert amugy csak ront a helyzeten (tapasztalat) Ha gyárilag ref hűtős volt akkor kell bios csere is mert a gyári ventiprofil fos.
Erről lenne szó.[LINK]

ezen csak takarítás+paszta és jólesz 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
levi27 írta:
gyenesmartin írta:
levi27 írta:
tothricsi95 írta:
gyenesmartin írta:
Egy 4850-esnél mennyire számít soknak 98 fok? Már fél éve így van. A hűtés rajta accelero l2 pro. Persze terhelve 98, alapon 70 -500mhz es órajelen. (nem veszi vissza jobban magát.)-

Hát a 98fok az már azért kicsit sok😃 A 80 még úgy ahogy elmegy..Nekem 4870 van Vapor-X hűtéssel, alapon nekem 50fok, játékok közben pedig 60-65, eddigi lenagyobb 73körül volt asszem😃 Szóval nézd meg, tisztítsad ki, hátha az miatt melegszik ennyire, de a 90 azért annyira nem egészséges.

Nekem ugyan azzal a hűtővel furmark alatt max 76 fok... szóval a 90°C egy kicsit sok lesz hosszútávon...
Majd megmondom nekik tisztítsák ki. Olvastam, hogy ez a széria melegedős fajta, de ennyire.

Hát...portalanítás+ujrapasztázás sokat segít de csak is minőségi pasztával mert amugy csak ront a helyzeten (tapasztalat) Ha gyárilag ref hűtős volt akkor kell bios csere is mert a gyári ventiprofil fos.
Erről lenne szó.[LINK]
0
0
0
0
levi27 avatar
gyenesmartin írta:
levi27 írta:
tothricsi95 írta:
gyenesmartin írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
levi27 írta:
tothricsi95 írta:
gyenesmartin írta:

0
0
0
0
levi27 avatar
tothricsi95 írta:
gyenesmartin írta:

0
0
0
0
tothricsi95 avatar
gyenesmartin írta:

Hát a 98fok az már azért kicsit sok:D A 80 még úgy ahogy elmegy..Nekem 4870 van Vapor-X hűtéssel, alapon nekem 50fok, játékok közben pedig 60-65, eddigi lenagyobb 73körül volt asszem:D Szóval nézd meg, tisztítsad ki, hátha az miatt melegszik ennyire, de a 90 azért annyira nem egészséges.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Tényleg jobb. Ez olyan elavult ez a 775 hülyeség lett volna megvenni.
0
0
0
0
no avatar
nyozo írta:
nem rég volt használtan egy ilyen lap http://www.asrock.com/mb/Intel/P45X3%20Deluxe/ 8k-ért és még gari is volt rá csak hát ink. videókarit vettem😃

Jobb, hogy nem vetted meg.😊 😆
0
0
0
0
nyozo avatar
nem rég volt használtan egy ilyen lap http://www.asrock.com/mb/Intel/P45X3%20Deluxe/ 8k-ért és még gari is volt rá csak hát ink. videókarit vettem😃
0
0
0
0
PolczaBenjamin avatar
hali! írnátok egy véleményt a vidikarimról? asus hd 6750 formula 1gb GDDR5!
0
0
0
0
no avatar
nyozo írta:
Majd ha meglesz az új proci hűtőm akkor emelem, elvileg ez a proci fesz emelés nélkül megy 3.2Ghz-en csak az alaplap bírja majd😃DD

Alaplapod kérdéses, 3.2Ghz még lehet belefér, ha teheted nézz használtan P45 vagy X48-as lapokat, tuningra tökéletesek, sőt arra lettek kitalálva, legjobban felszerelt s775 deszkák.

Szerk: ne nézz használtan is 20k felett mennek.😆
0
0
0
0
nyozo avatar
Majd ha meglesz az új proci hűtőm akkor emelem, elvileg ez a proci fesz emelés nélkül megy 3.2Ghz-en csak az alaplap bírja majd😃DD
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció