Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Másik vga-nál nem csinál ilyet.
Hát akkor sajna a vga a lúdas :S
Valami ötlet még esetleg?
próbáld meg más vga-val vagy más ramokkal
Üdv! az mi hogy ha egy játékba 2x-esen van az élsimítás kevesebb az fps mint ha 8x-oson van? 😃
Driver hiba lehet valószínűleg 8X-os beállításnál be sem kapcsolja.
Régi videokártyámmal nem csinált ilyet. De bf3 al 3 hónapja nem birok játszani , mert amikor betöltött a játék akkor lefagy és hibaüzenet "Az amd képernyőillesztő nem válaszolt , majd sikeresen helyreállt."
Fraps fut? Haveromnak is mindig ez van ha a fraps fut. De lőjj ki minden progit ami kiír valamit a képernyőre.
(ha jól emlékszem ezt másnak is csinálta itt a fórumon)
Legrosszabb esetben gariba beadod.
Az durva 😆 .
GTS 450-el nincsenek ilyen problémák? 😃
Full Hdbe milyen kártyát vegyek egy gépbe(nem az enyémbe)!
Minden maxon!
HD5850/HD5870/HD5970
HD6870->HD6990
HD7850->HD7970
GTX470->GTX480
GTX560Ti->GTX590
GTX670->GTX690
Szóval egy 7870 OC elég lesz?
Bőven.😉
Full Hdbe milyen kártyát vegyek egy gépbe(nem az enyémbe)!
Minden maxon!
HD5850/HD5870/HD5970
HD6870->HD6990
HD7850->HD7970
GTX470->GTX480
GTX560Ti->GTX590
GTX670->GTX690
Szóval egy 7870 OC elég lesz?
Minden maxon!
Ez annyit lehet, hogy Magyaroszágon ebből Te az ég világon nem fogsz észrevenni semmit 😊
Pontosan, mivel ez az Amd által ajánlott ár, amire még rájön az Import+boltok haszna, ki mennyire pofátlan.
felcser512: ennyiket sem, drágák, Hd 7970 már van 106k-ért.😉
Az import + bolti haszon kb fele annyi mint amennyi az adó rá,mivel állam bátyánknak is meg kell élni valamiböl.Mig más dolgozik addig te nehogy már gamely otthon HD minöségben ingyen.
Ez annyit lehet, hogy Magyaroszágon ebből Te az ég világon nem fogsz észrevenni semmit 😊
Pontosan, mivel ez az Amd által ajánlott ár, amire még rájön az Import+boltok haszna, ki mennyire pofátlan.
felcser512: ennyiket sem, drágák, Hd 7970 már van 106k-ért.😉
Hogy az árcsökkentés után melyik modell mennyibe kerül majd? Ezt az alábbi felsorolás foglalja össze:
Radeon HD 7870 GHz Edition: 299 dollár,
Radeon HD 7950: 349 dollár,
Radeon HD 7970: 429 dollár.
Érdekesség, hogy a Newegg kínálatában már most is találunk olyan videokártyákat, amelyek már az új árakon vihetőek haza. A legolcsóbb Radeon HD 7870 GHz Edition modellt már 289,99 dollárért is megkapjuk, a legolcsóbb Radeon HD 7950-es videokártya pedig 339,99 dolláros áron szerepel a népszerű webáruház kínálatában – ezek az összegek további 10 dollárral alacsonyabbak, mint az AMD által megállapított új, csökkentett ajánlott végfelhasználói árak. Persze már Radeon HD 7970-es videokártyát is találhatunk 429,99 dolláros áron: az XFX referencia órajeleket alkalmazó terméke kedvezménnyel már manapság is ennyibe kerül
További érdekesség, hogy a példában felhozott három videokártya a Google cache alapán már július hetedike óta kapható az említett árakon, ez a dátum pedig jóval megelőzi az AMD hivatalos bejelentését. Ebből kiindulva a Newegg árazásán valószínűleg már sokat nem módosít a frissen bejelentett akció, azaz a fentinél olcsóbbak nem lesznek az említett videokártyák, maximum szélesebb lesz a választék, hiszen a többi gyártó videokártyáinak árai is ezekre a szintekre csökkenhetnek.
Ez most azt jelenti,hogy minden Radeon HD 7870 GHz Edition,Radeon HD 7950, Radeon HD 7970 olcsóbb lesz,vagy csak azok,amiket az AMD ad el?
Nem tudom,hogy érthető volt e a kérdés.
Nálam alap órajelen is csinálta ezt. Mondjuk akkor fordult elő mikor a DiRT Showdown-nal játszottam. Bár akkor a hibát a bugos játék okozta.
fura mód Win7 alatt Nálam is pont a Dirt:SD okozott egy ilyen hibát, viszont Win8 alatt már nem csinálja...
videókarit most vettem táp se lehet gond, nem rég olvastam valamit hogy ezzel a dirver-el voltak ilyen gondok....
Jah ha most vetted akkor bug 😃 Ez a lényeges dolog kimaradt 😃 Azért feltételeztem mert nekem mikor 760MHz-re húztam a vga-t akkor csinálta ezt állandóan 😃
Üdv! lenne egy olyan problémám hogy youtube-on nézelödtem amikor elsötétedett a kép és kiírta ezt:
ez a 12.6-os catalyst hibája?
Nekem is az van fent semmi gond vele (nálam). Nincs OC-va a vga-d? Mert ha igen akkor instabil. Vagy tápegység hiba lehet még szerintem. Játékoknál nem jön elő?
ez a 12.6-os catalyst hibája?
Mivel nem az enyém a kártya, hanem a bátyámé majd megkérdezem, hogy megcsinálhatom-e ezt rajta. Mert így tojást is lehetne rajta sütni😆.
Egy 4850-esnél mennyire számít soknak 98 fok? Már fél éve így van. A hűtés rajta accelero l2 pro. Persze terhelve 98, alapon 70 -500mhz es órajelen. (nem veszi vissza jobban magát.)-
Hát a 98fok az már azért kicsit sok😃 A 80 még úgy ahogy elmegy..Nekem 4870 van Vapor-X hűtéssel, alapon nekem 50fok, játékok közben pedig 60-65, eddigi lenagyobb 73körül volt asszem😃 Szóval nézd meg, tisztítsad ki, hátha az miatt melegszik ennyire, de a 90 azért annyira nem egészséges.
Nekem ugyan azzal a hűtővel furmark alatt max 76 fok... szóval a 90°C egy kicsit sok lesz hosszútávon...
Majd megmondom nekik tisztítsák ki. Olvastam, hogy ez a széria melegedős fajta, de ennyire.
Hát...portalanítás+ujrapasztázás sokat segít de csak is minőségi pasztával mert amugy csak ront a helyzeten (tapasztalat) Ha gyárilag ref hűtős volt akkor kell bios csere is mert a gyári ventiprofil fos.
ezen csak takarítás+paszta és jólesz 😃
Egy 4850-esnél mennyire számít soknak 98 fok? Már fél éve így van. A hűtés rajta accelero l2 pro. Persze terhelve 98, alapon 70 -500mhz es órajelen. (nem veszi vissza jobban magát.)-
Hát a 98fok az már azért kicsit sok😃 A 80 még úgy ahogy elmegy..Nekem 4870 van Vapor-X hűtéssel, alapon nekem 50fok, játékok közben pedig 60-65, eddigi lenagyobb 73körül volt asszem😃 Szóval nézd meg, tisztítsad ki, hátha az miatt melegszik ennyire, de a 90 azért annyira nem egészséges.
Nekem ugyan azzal a hűtővel furmark alatt max 76 fok... szóval a 90°C egy kicsit sok lesz hosszútávon...
Majd megmondom nekik tisztítsák ki. Olvastam, hogy ez a széria melegedős fajta, de ennyire.
Hát...portalanítás+ujrapasztázás sokat segít de csak is minőségi pasztával mert amugy csak ront a helyzeten (tapasztalat) Ha gyárilag ref hűtős volt akkor kell bios csere is mert a gyári ventiprofil fos.
Hát a 98fok az már azért kicsit sok:D A 80 még úgy ahogy elmegy..Nekem 4870 van Vapor-X hűtéssel, alapon nekem 50fok, játékok közben pedig 60-65, eddigi lenagyobb 73körül volt asszem:D Szóval nézd meg, tisztítsad ki, hátha az miatt melegszik ennyire, de a 90 azért annyira nem egészséges.
nem rég volt használtan egy ilyen lap http://www.asrock.com/mb/Intel/P45X3%20Deluxe/ 8k-ért és még gari is volt rá csak hát ink. videókarit vettem😃
Jobb, hogy nem vetted meg.😊 😆
Majd ha meglesz az új proci hűtőm akkor emelem, elvileg ez a proci fesz emelés nélkül megy 3.2Ghz-en csak az alaplap bírja majd😃DD
Alaplapod kérdéses, 3.2Ghz még lehet belefér, ha teheted nézz használtan P45 vagy X48-as lapokat, tuningra tökéletesek, sőt arra lettek kitalálva, legjobban felszerelt s775 deszkák.
Szerk: ne nézz használtan is 20k felett mennek.😆