Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Jó lesz egy HD 5870 a mai játékokhoz,egy
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition processzorhoz?
tökéletes 😀
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition processzorhoz?
Nekem HD 7850-em van (sapphire, nem OC), láttam már 60 ezerért is én még 65600-ért vettem. Csendes, jó a fogyasztása, kellőképp gyors...
ph-n van már újonnan sapphire 54-ért, én is olyat veszek ha 660-as nem lesz ekllőképű, nekem az is jó hogyha 7850 alatt lesz, de az árazása is úgy legyen! 😃
szerk.: a 660ti-nek 150W a sima 660-nak még nem tudni!!
még ha kevesebb is lessz a TDP-je... ha a 660Ti-nek 144 GB/s a sávszélessége, a sima 660-nak még annyi se lessz, ha az ára nemlessz 250dollár alatt (márpedig nemlessz), akkor nemfogja megérni
Elv. 16-n jön ki a TI-s, de a simáról még nincs hír
mért lenne kevesebb? ugyanannyi lesz szerintem , mert már így is 192bit nagyon ócska elvileg.. nade 680-as is csak 256bites... :S
Nekem HD 7850-em van (sapphire, nem OC), láttam már 60 ezerért is én még 65600-ért vettem. Csendes, jó a fogyasztása, kellőképp gyors...
ph-n van már újonnan sapphire 54-ért, én is olyat veszek ha 660-as nem lesz ekllőképű, nekem az is jó hogyha 7850 alatt lesz, de az árazása is úgy legyen! 😃
még ha kevesebb is lessz a TDP-je... ha a 660Ti-nek 144 GB/s a sávszélessége, a sima 660-nak még annyi se lessz, ha az ára nemlessz 250dollár alatt (márpedig nemlessz), akkor nemfogja megérni
http://rends zerigeny.hu/?p=13369
óje 😀 gtx 660TI
Memória sávszélesség a 192,4 GB/s helyett 144,19 GB/s lesz TDP-je 150W. Szerintem ez elég kevés, ha azt vesszükh a HD 7850-es 153,6 GB/s, TDP 130W, ára meg 300dollár alatt van. Pedig nagyon vártam a 660-ast, de így már leheth radeon lessz belöle.
óje 😀 gtx 660TI
Nincs olyan hogy a proci kihajtja a VGA-t vagy nem hajtja ki. CPU vagy VGA limit van.
Es attol fugg hogy mikkel jatszol,milyen beallitason,es foleg milyen felbontason. Es igy se tudjuk pontosan megmondani. Neked kell kiprobalnod. Megnyitod a feladatkezelot es hagyod futni amig jatszol. Amikor mar jatszol es nem csak mondjuk a menuben vagy akkor leteszed a jatekot a talcara es megnezes a feladatkezelon hogy mennyi volt a cpu kihasznaltsag amig te jatszottal. Ha mindegyik mag 100%-on ment folyamatosan proci limited volt.
leginkább 1680x1050 es felbontáson ulra grafon a cod mw2 multival szoval akkor lesz cpu limitem
és ha felhuzom a procit 3.8ghz-re ugy már javul a helyzet ?
Ha meg akarod tudni akkor neked kell megnézned. Most be lehet tippelni de nem sokat érsz el vele.
Ez a kis OC nem ér szinte semmit, ha nagyon nagy procilimited lenne, akkor segíthet egy picit, de nagy gyorsulást nem kell tőle várni.
Nincs olyan hogy a proci kihajtja a VGA-t vagy nem hajtja ki. CPU vagy VGA limit van.
Es attol fugg hogy mikkel jatszol,milyen beallitason,es foleg milyen felbontason. Es igy se tudjuk pontosan megmondani. Neked kell kiprobalnod. Megnyitod a feladatkezelot es hagyod futni amig jatszol. Amikor mar jatszol es nem csak mondjuk a menuben vagy akkor leteszed a jatekot a talcara es megnezes a feladatkezelon hogy mennyi volt a cpu kihasznaltsag amig te jatszottal. Ha mindegyik mag 100%-on ment folyamatosan proci limited volt.
leginkább 1680x1050 es felbontáson ulra grafon a cod mw2 és crysis 2 alan wake csak médium bf3 meg 1440x900 ason menjen ell jol multival szoval akkor lesz cpu limitem
és ha felhuzom a procit 3.8ghz-re ugy már javul a helyzet ?
de ez attól is függ, hogy mennyire van összehajtva...
Szerintetek egy athlon ii x2 250 proci mennyire hajtana ki egy evga gtx 550 ti vgat ?
% ha lehet előre is köszönöm 😃
ha erős processzorod van pl phenom x4 965 és mellette van egy hd 4550 512mb 64 bites kártyád, akkor valószínűleg vga limited lesz a gyenge kártya miatt, és így fordítva, ha van egy gyenge 2 magos processzorod és egy hd 6990 vga-d akkor proci limited lesz valószínűleg. most csak erőszempontjából írtam a hasonlításokat!
Akkor ha konkrétan van egy GTX 560+FX4100 ott melliknél lehet limit?
Gts 450 és gtx 550ti között mennyi külömbség van fps ügyileg?
(minden lehetőség érdekel, fullhd, ill. kisebb, 1280*xxx felbontásban)
Tessék: http://prohardver.hu/teszt/nvidia_geforce_gtx_550_ti_gts_450/az_nvidia_a_regi_eszkozokhoz_nyul.html
Gts 450 és gtx 550ti között mennyi külömbség van fps ügyileg?
Hát elég sok a különbség. A GTX 550Ti sokkal jobban teljesít játékok alatt mint a GTS 450.
n13pgs / n13pgl illesztőprogramok közt?
edit: megoldódott😀
Szoszo:örülök, ha a táp kijön a vga árából... 😀
szerk.:hardveraprón beszámítják a kártyám egy 6850-be, és úgy21k-ért megkapom! 😀 már csak egy táp kell előbb! 😀
Akkor 6850 megoldva, tápra meg gyúrj rá 😃
szerk.:hardveraprón beszámítják a kártyám egy 6850-be, és úgy21k-ért megkapom! 😀 már csak egy táp kell előbb! 😀
30-40k, de örülnék ha nem kellene tápot cserélnem :/
Olvastam a gépednél, hogy vmi "noname" tápod van most. Amíg azt nem cseréled le, ne nagyon költs a gépre! Mert nem biztos, hogy hosszú életű lesz 😞
Add el a jelenlegi videokártyát, az árából vegyél egy normális tápot és a 7770-re szánt pénzből egy 6850-et, illetve ha marad pénz a mostani kártyából, akkor egy 6870-et 😀
Marko akkor 6870! 😉 47-ből kijön az Asus HD6870 😀
szerk. semmi
Ezt CF-nek érzékelik, csak annyi a különbség hogy 1 nyákon van a 2 GPU, így valamivel helytakarékosabb, és jó olyan alaplapokba is, amin csak 1 PCI-e csati van.
A CF hatásfoka már elég jó, tehát nem vész el sok az erőből, és ami számít, az a végeredmény, ami nagyon gyors.
Gondoltam 😀 és tuning szempontjából hogy áll a kártya? Mert ugye vannak programok/játékok, amik csak az egyik gpu-t használják, ott majd a későbbiekben lehet kell majd a tuning is.
A CF hatásfoka már elég jó, tehát nem vész el sok az erőből, és ami számít, az a végeredmény, ami nagyon gyors.
Azon gondolkoztam, hogy a játékok hogyan érzékelik ezt a videókártyát? Mintha CF-be lenne kötve két 6870? Vagy egy kártyának látják és kihasználják az összes erőforrást?
Inkább egy XFX Pro 650W, az jobban megéri az árát, esetleg Chieftec CTG.600W, vagy olcsóbban FSP BPN-600W.
Nem vennék olyan Cooler master-t.
Igen, a powercolorra gondolok, nagyon erős, jobb mint a HD5970, a GTX580-at is veri.
És ez mind jó alsótápos házba?
igen, de niteforc, mért nem jó a cooler master? 😀 mért nem vennél?
Ezek egyszerűen jobbak, főleg az XFX. Az új széria meg a CM GX-eknél meg nagyon szar, majdnem hogy codegen szint, csak a régit szabad venni ha vesz az ember.
Melyik a jobb?
ATI Radeon X1600 vagy ati radeon 9600 pro ?
Előbbi, abból is az 512-es.
30-40k, de örülnék ha nem kellene tápot cserélnem :/
Olvastam a gépednél, hogy vmi "noname" tápod van most. Amíg azt nem cseréled le, ne nagyon költs a gépre! Mert nem biztos, hogy hosszú életű lesz 😞
Add el a jelenlegi videokártyát, az árából vegyél egy normális tápot és a 7770-re szánt pénzből egy 6850-et, illetve ha marad pénz a mostani kártyából, akkor egy 6870-et 😀
Marko akkor 6870! 😉 47-ből kijön az Asus HD6870 😀
ATI Radeon X1600 vagy ati radeon 9600 pro ?
Üdv!
Ugyan azt akartam kérdezni, mint marko10. Játékra használnám 1366x768-as felbontáson
ennyi pénzért nem kicsi a 128bit?
Játékra nem ajánlom, többek közt azért se, amire Te is rájöttél 😀
Mennyit szánsz a videókártyára?
Ugyan azt akartam kérdezni, mint marko10. Játékra használnám 1366x768-as felbontáson
ennyi pénzért nem kicsi a 128bit?
Heló sziasztok!
Sapphire ATi Radeon HD7770 1Gb GHZ OC Edition kártyáról mi a véleményetek?
Szia
Mire szeretnéd használni/mik a fő szempontok?
Sapphire ATi Radeon HD7770 1Gb GHZ OC Edition kártyáról mi a véleményetek?
Az hogy egy vidikártya hűtése aktiv vagy passziv az pontosan mit jelent?
Aktív: rendes hűtése van, pl. ventillátorral
Passzív: hűtőborda
Értem és akkor még valami az nvidia geforce gt 520 hoz tudnál/tudnátok valamilyen ventit ajánlani? Mert a mostani megdöglött és kéne egy új.
Háát...nekem a 6600GT-n szólta el magát a hűtő és csak saját magam tudtam úgy megcsinálni, hogy belecsavaroztam a régi helye fölé egy 8cm-es sima hűtőt s bordába
Inkább egy XFX Pro 650W, az jobban megéri az árát, esetleg Chieftec CTG.600W, vagy olcsóbban FSP BPN-600W.
Igen, a powercolorra gondolok, nagyon erős, jobb mint a HD5970, a GTX580-at is veri.
igen, de niteforc, mért nem jó a cooler master? 😀 mért nem vennél?
Értem és akkor még valami az nvidia geforce gt 520 hoz tudnál/tudnátok valamilyen ventit ajánlani? Mert a mostani megdöglött és kéne egy új.
Skacok, az AMD radeon HD 6470 1GB Dedikált vagy integrált vid.kártya?
dedikált.