Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gerdzso avatar
GokuTM írta:
Gerdzso írta:
Cooley írta:
Annyira volt értelmes a válasz, mint a kérdés.
Tessék: [LINK]

Érdekes, máshol ha ilyet kérdeztem megtudták válaszolni... na de mind1...

Köszi...

Akkor talán kérdezz "máshol."😊

máshol=másik téma...
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Cooley írta:

Érdekes, máshol ha ilyet kérdeztem megtudták válaszolni... na de mind1...

Köszi...
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
Gerdzso avatar
GokuTM írta:
Gerdzso írta:
Cooley írta:
Gerdzso írta:
Melyik a jobb?

Gigabyte GTX 550 Ti 1GB DDR5 N550WF2-1GI

vagy

Gigabyte 7770 OC 1GB DDR5 GV-R777OC-1GD

Utóbbi.

Biztos? 😃

Nem, csak ki akar b@szni veled ...
Persze, hogy biztos.

-.-" valami értelmes hozzászólásra számítottam, valami magyarázatra hogy miért is jobb... de hát túl sokat kér az ember...
0
0
0
0
Cooley avatar
Nem, csak poénból mondtam, mert szeretem átverni az embereket...
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Cooley írta:
Gerdzso írta:
Melyik a jobb?

vagy

Utóbbi.

Biztos? 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Gerdzso írta:
Melyik a jobb?

vagy

Utóbbi.
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Melyik a jobb?

vagy

0
0
0
0
Cooley avatar
akos328 írta:
Cooley írta:
akos328 írta:
Tényleg a Microsoft h áll az új FX processzorok támogatásával 😃
volt az a hír, h az Intel odeveri azért az FX-et de csak azért, mert szoftver szempontból nem tudja 100%-o hozni. Ez Win 8 terén hogy áll?

[LINK] van egy teszt Win7 patch-csel. Egy egyszerű gyorsfoltozáshoz képest nem rossz eredmény, egyértelműel látszik, hogy minél több szálon végzi a munkát, annál jobb a hatásfoka. Állítólag Win8 alatt még jobb. Az lenne az igazi, ha megcsinálnák, hogy 1 szálon 1 teljes modul is képes legyen dolgozni, ne csak egy mag integer számítások esetén, mert elvileg ez lenne a CMT lényege, de ez a része egyáltalán nem működik. 😀

Köszi Cooley! 1-2% nem hiszem h szembetűnő javulás, de jó látni, h mégis csak javulás. Win8 esetében tényleg jobb és a szálakat is kitudják használni, talán megfogja az Intel 2500-2600K-t. Bár amennyivel olcsóbb engem már rögtön meg is fogott 😃, de még sajnos mindig drága.

CPU-t kellene cserélnem, mert Bár ez a kis 2 magos Athlon rendesen kiszolgál játékoknál, de ahol CPU igényesebb feladatokat végzek, ott érzek egy kis erőlködést. Ezért lenne jó 4 magosra váltanom. Csak nem akarok belefutni egy elhamarkodott döntésbe. nem tudom melyik lenne a jobb Phenom II x4, v egy FX 4100. alaplapot is mindenképp cserélnék a RAM-k miatt úh az nem hátráltató körülmény.

Elvileg 2 hónap és jönnek a Piledriverek, akkor a mostani Bulloknak tuti lejjebb megy az áruk, és egy FX-8120 nagyon jó vétel lehet, bár most sem rossz 40eFt-ért. Annyiért Intel oldalon a Sandykből még a legalapabb i5-öt sem kapod meg.
0
0
0
0
davidcarlos avatar
Molfer98: Simán menne mindegyik elég nagy grafikán csak annyi a hátránya hogy directx-11 et nem támogat csak dx10-et
0
0
0
0
molfer98 avatar
Egy Hd 4890-el hogy mennének az új játékok?
0
0
0
0
Bicike avatar
Valaki tud írni véleményeket HD 5550 1GB DDR2 kariról?
0
0
0
0
akos328 avatar
Bigjoey007 írta:
Sziasztok
Jó lesz a mai játékokhoz ez a VGA?
Ati Radeon HD 5850 Toxic PCI-E 2Gb
Nem ilyet akartam de viszonylag olcsón ajánlottak egyet.
Processzor:Amd Phenom II X4

a HD5850 alapból jó játékhoz, jó erős kártya. Bár a 2GB VRAM teljesen felesleges, de jó.

Cooley írta:
akos328 írta:
volt az a hír, h az Intel odeveri azért az FX-et de csak azért, mert szoftver szempontból nem tudja 100%-o hozni. Ez Win 8 terén hogy áll?

[LINK] van egy teszt Win7 patch-csel. Egy egyszerű gyorsfoltozáshoz képest nem rossz eredmény, egyértelműel látszik, hogy minél több szálon végzi a munkát, annál jobb a hatásfoka. Állítólag Win8 alatt még jobb. Az lenne az igazi, ha megcsinálnák, hogy 1 szálon 1 teljes modul is képes legyen dolgozni, ne csak egy mag integer számítások esetén, mert elvileg ez lenne a CMT lényege, de ez a része egyáltalán nem működik. 😀

Köszi Cooley! 1-2% nem hiszem h szembetűnő javulás, de jó látni, h mégis csak javulás. Win8 esetében tényleg jobb és a szálakat is kitudják használni, talán megfogja az Intel 2500-2600K-t. Bár amennyivel olcsóbb engem már rögtön meg is fogott 😃, de még sajnos mindig drága.

CPU-t kellene cserélnem, mert Bár ez a kis 2 magos Athlon rendesen kiszolgál játékoknál, de ahol CPU igényesebb feladatokat végzek, ott érzek egy kis erőlködést. Ezért lenne jó 4 magosra váltanom. Csak nem akarok belefutni egy elhamarkodott döntésbe. nem tudom melyik lenne a jobb Phenom II x4, v egy FX 4100. alaplapot is mindenképp cserélnék a RAM-k miatt úh az nem hátráltató körülmény.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok
Jó lesz a mai játékokhoz ez a VGA?
Ati Radeon HD 5850 Toxic PCI-E 2Gb
Nem ilyet akartam de viszonylag olcsón ajánlottak egyet.
Processzor:Amd Phenom II X4
0
0
0
0
Bicike avatar
Sziasztok!
Egy ATi Radeon HD 550 2GB DDR2-es felérne egy nVidia gt220-al?
Vagy milyen kártyájat szárnyalna túl? Valaki mondana errõl a kariról véleményeket?
0
0
0
0
Cooley avatar
akos328 írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
akos328 írta:
Win8-on is ugyanolyan a bull, mint 7-en.
0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
Mesterlovesz írta:
Phenom II X4 970 jobb lenne? mert árban ugyanannyi... azért gondoltam az FX re, mert végülis azért ött ki, hogy leváltsa a Penom II-t... bár a a mai jtékok még csak 4 magot használnak, de akkor is ott van az FX4170 vagy ennyire rossz az FX széria? én már télleg nértem mivan... :S
am köszi a választ! 😀

a 965 a legjobb vétel, 25K-ért.
mivel black edition, 4 GHz-ig simán tudod húzni.

Az egyetlen értékelhető FX a 8120, meg a 8150, de a 8150 túl van árazva.
Jobban jársz a Phenommal játékra

Aláírom!
0
0
0
0
niteforce avatar
Mesterlovesz írta:
Phenom II X4 970 jobb lenne? mert árban ugyanannyi... azért gondoltam az FX re, mert végülis azért ött ki, hogy leváltsa a Penom II-t... bár a a mai jtékok még csak 4 magot használnak, de akkor is ott van az FX4170 vagy ennyire rossz az FX széria? én már télleg nértem mivan... :S
am köszi a választ! 😀

a 965 a legjobb vétel, 25K-ért.
mivel black edition, 4 GHz-ig simán tudod húzni.

Az egyetlen értékelhető FX a 8120, meg a 8150, de a 8150 túl van árazva.
Jobban jársz a Phenommal játékra
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
am köszi a választ! 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Mesterlovesz írta:
használtat nem akarok venni...

akkor jó lesz a HD6870, csak inkább Phenom IIX4-et vegyél.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
használtat nem akarok venni...
0
0
0
0
niteforce avatar
Phenom II X4 965 + használt HD7850 szerintem jobb választás
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Sziasztok most tervezek gépet venni, és egy HD 6870 es VGA ra gondoltam, az jó választás lenne egy FX 6100as proci mellé?
mi a véleményetek erről a kártyáról?
megéri megvenni, vagy van jobb, esetleg vegyek hozzá más processzort?
árban feljebb nem akarok menni ha a két dolgot (proci+VGA) együtt nézzük, de olcsóbb megoldás esetleg még érdekel

köszi a válaszokat előre is!
0
0
0
0
akos328 avatar
Akkor biztos monitor gond-.-" csereszavatos. Sajnos vagy ha garis vidd vissza.
nekünk a TV-nk, ami felfogható monitornak, 5-6 évig remekül ment, semmi baj nem volt vele, 1x csattant egyet azt kész. KUKA!!! ilyenek ezek az elektronikai dolgok.
0
0
0
0
no avatar
akos328 írta:
Demo írta:
Vettem egy új karit (Asus HD 6670 1GB GDDR5) és néha beremeg a kép.Meg kockásnak látom néha a játékot.75 Hz-en megy a monitorom 1440x900 -as felbontáson.Új a driver,de persze előtte a régit letöröltem.

Ha beremeg, akkor az tapasztalataim szerint monitor probléma.
De ne vedd biztosra. lekel tesztelni. Kérd meg haverodat, ismerősödet, h átviheted-e a monitort és próbáljátok ki, ha ott is remeg, megvan a gond.

Kipróbáltam a laptopomon ott is beremeg sajnos.Semmi baja nem volt idáig nem értem 😞
0
0
0
0
akos328 avatar
Demo írta:
Vettem egy új karit (Asus HD 6670 1GB GDDR5) és néha beremeg a kép.Meg kockásnak látom néha a játékot.75 Hz-en megy a monitorom 1440x900 -as felbontáson.Új a driver,de persze előtte a régit letöröltem.

Ha beremeg, akkor az tapasztalataim szerint monitor probléma.
De ne vedd biztosra. lekel tesztelni. Kérd meg haverodat, ismerősödet, h átviheted-e a monitort és próbáljátok ki, ha ott is remeg, megvan a gond.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
ha rádobsz még egy 5-öst akkor HD5850 használtan.
0
0
0
0
no avatar
Valaki tudna segíteni hogy a mostani vasamhoz

Proc:AMD FX-4100 3,60GHz
Alaplap:ASUS M5A78L-M LX
Kingmax 4GB 1333MHz DDR3 memória

Új vga-t szeretnék mert kicsit gyenguszka a mostani

Zotac Gts250

Gpu órajele: 675Mhz
Memória méret: 1024
Gddr3
256bit

20 25 körül milyen Vga-t érdemes vásárolni?
0
0
0
0
levi27 avatar
Feki1991 írta:
levi27 írta:
Hol tudom leellenőrizni hogy hány volt-ot kap a GPU? (Afterburner nem írja mert nem támogatja a kari bios-a a feszemelést)

GPU-Z - Monitoring

Tényleg 😃 észre sem vettem! Köszi 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
6850 v gtx 460,régebbi karikbol 4870-90 gtx 275
Ha a Q8300-ra gondoltál.
0
0
0
0
molfer98 avatar
Az én procimhoz mi lenne a legjobb kari?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
levi27 írta:
Hol tudom leellenőrizni hogy hány volt-ot kap a GPU? (Afterburner nem írja mert nem támogatja a kari bios-a a feszemelést)

GPU-Z - Monitoring
0
0
0
0
levi27 avatar
0
0
0
0
Feki1991 avatar
robinho89 írta:
A HD6850-es mennyivel gyengébb a HD6870-es kártyától? szóval meg -e éri egy kicsivel több pénzt befektetni a HD6870-re? vagy egy kis oc-vel a HD6850-es hozná a HD6870-es szintjét? és úgy olcsóban meg úszná az ember valamennyivel. 😀

kb 15%-al
https://tpucdn.com/reviews/ASUS/Radeon_HD_6850_Direct_Cu/images/perfrel_1920.gif
de OC-val hozza a 6870et
https://tpucdn.com/reviews/ASUS/Radeon_HD_6850_Direct_Cu/images/perf_oc.gif
viszont a 6870-et is lehet OC-zni... 😀
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
A HD6850-es mennyivel gyengébb a HD6870-es kártyától? szóval meg -e éri egy kicsivel több pénzt befektetni a HD6870-re? vagy egy kis oc-vel a HD6850-es hozná a HD6870-es szintjét? és úgy olcsóban meg úszná az ember valamennyivel. 😀
0
0
0
0
becker0042 avatar
Kmisi99 írta:
az szerintem az alaplapi vidikarit állítja. Amúgy az a videókártya 10GB osan is gyenge lenne szóval ne is problémázz rajta.

Okés kösz a választ. 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
az szerintem az alaplapi vidikarit állítja. Amúgy az a videókártya 10GB osan is gyenge lenne szóval ne is problémázz rajta.
0
0
0
0
zugivo255 avatar
northern írta:
Van itt a forumon meg valakinek gtx690e? Vagy 680slije

Nekem 3.Kell egy?Ingyen persze
0
0
0
0
becker0042 avatar
Helló! Nekem van egy GeForce FX 5200 - as videokártyám és BIOS - ban be lehet állítani, hogy 128Mb, 256Mb - os legyen, ha beállítom, hogy 256Mb - os legyen akkor nem állítj át ez miért lehet? 😀
0
0
0
0
headhunter015 avatar
Köszönöm a válaszokat. 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
http://hardver apro.hu/apro/sapphire_7850_uj_dobozos_bontatlan_2/hsz_1-50.html

51990 Ft-ért 7850.
0
0
0
0
akos328 avatar
headhunter015 írta:
Helló, tud valaki olyan helyet, ahol olcsón használtan/újonnan belehet szerezni egy HD 7850-est?

Nem hiszem h találsz használtat, szinte még meleg olyan friss ez a VGA
0
0
0
0
northern avatar
Van itt a forumon meg valakinek gtx690e? Vagy 680slije
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Használtan hardveraprón tudsz szerezni!
0
0
0
0
headhunter015 avatar
Helló, tud valaki olyan helyet, ahol olcsón használtan/újonnan belehet szerezni egy HD 7850-est?
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Hali annyi kérdésem lene hogy vidikártyámhoz tudnátok ajánlani valami jó ventit?
Mostani beszart és csak néha-néha indul el
0
0
0
0
niteforce avatar
Bigjoey007 írta:
minden mai játékhoz??

persze
Nagyon erős VGA az
0
0