Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
Badboylol írta:
niteforce írta:
Badboylol írta:
Hali!
Az érdekelne, ügye van ez a progi a videokártyámhoz AMD Catalyst, és van benne olyan opció h Teljesítmény/AMD OverDrive itt lehet pár dolgot húzni engem csak az érdekelne h a ventilátoron emelnék egy picikét egy olyan 10%-ot okozhatna-e vmi gubancot? 😀

miert okozna?

Akkor nem lesz baja ha picit húzom a ventit? 😀

dehogy lesz.
Amúgy azt javaslom hagyd auton.
0
0
0
0
Csatesz avatar
niteforce írta:
Badboylol írta:
Hali!
Az érdekelne, ügye van ez a progi a videokártyámhoz AMD Catalyst, és van benne olyan opció h Teljesítmény/AMD OverDrive itt lehet pár dolgot húzni engem csak az érdekelne h a ventilátoron emelnék egy picikét egy olyan 10%-ot okozhatna-e vmi gubancot? 😀

miert okozna?

Akkor nem lesz baja ha picit húzom a ventit? 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Badboylol írta:
Hali!

miert okozna?
0
0
0
0
Csatesz avatar
Hali!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ne ilyen adadtokat mondj hnem árat. Egyébként az az agp-s gépet idiótaság lenne fejleszteni. Kis ráfordítással már lehet egy jó használt am3 mas gépet venni akár 30 000-35 000 ért is és 2 magos lesz és sokkal erősebb mint a mostani géped.
0
0
0
0
becker0042 avatar
Hali! 😃

Valaki tudna ajánlani a gépembe egy jó Videokártyát?
512 Mb - osat szeretnék meg 128 bit csak egy jobban hozzáértő véleménye is kellene. 😃
0
0
0
0
gatya123 avatar
Mindenesetre kipróbálom ezt a kombinációt aszt majd meglátjuk, de azért bízok benne...
0
0
0
0
niteforce avatar
GAMER2 írta:
gatya123 írta:
8120? ez nem 690-es, nem kell ennek annyi full hd-ben sztem

Azért egy ilyen szintű vga-nak kell a CPU kraftja is!

Attól függ milyen felbontáson. Full HD-ben egy kis tuninggal nem lesz szinte semmi limitje.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
gatya123 írta:
8120? ez nem 690-es, nem kell ennek annyi full hd-ben sztem

Azért egy ilyen szintű vga-nak kell a CPU kraftja is!
0
0
0
0
gatya123 avatar
8120? ez nem 690-es, nem kell ennek annyi full hd-ben sztem, max felhúzom 4-4,2re
0
0
0
0
Cooley avatar
gatya123 írta:
Elég lessz a GTX 660Ti-nek FX 4100-as proci?

Biztos összefutnál cpu limittel, de legalább fullhd-n már nem lesz annyira jellemző.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
gatya123 írta:

Nem.Legalább egy 8120😉
0
0
0
0
gatya123 avatar
0
0
0
0
no avatar
Nem csak szállítás nézd...ez Nvidia által ajánlott ár, tedd rá a behozatalt, áfát, végül a bolt hasznát.😉 😜
Azt is nézd milyen teljesítményt nyújt, szerinted 70k lesz, megeszem a nem létező kalapom, ha Nvidia egy Hd 7950-nél gyorsabb kártyát olcsóbban ad.😂

Fogadjunk 5 forintban, gtx 670 alatt lesz 10k-el.😀
0
0
0
0
khaled98 avatar
Synda Rebirth írta:
khaled98 írta:
Megjött a gtx 660 TI!! 😃 Itt van egy unboxing és egy bencsmark teszt videó!!

ára ~70e. Ft (300$) és 7950 és 7970 között van (elvileg)

Hd 7950 lemarad, 7970 is kikap néhol.😆
Árát euróban nézd, 299...mire ideér 100k felett lesz.😜

[LINK]

Mért lenne 30ezer Ft a szállítás meg minden szar db. árban? 😲 te elmebeteg vagy 😆
0
0
0
0
no avatar
khaled98 írta:

Hd 7950 lemarad, 7970 is kikap néhol.😆
Árát euróban nézd, 299...mire ideér 100k felett lesz.😜

[LINK]
0
0
0
0
khaled98 avatar

0
0
0
0
no avatar
looserking írta:
hát azt gondoltam 😃
de 1440x900 ba elég nem ? pl bf3 fullban

Baromság olyat venni, kb 60k lesz, 2GB 65k...😜
0
0
0
0
Devis avatar
fullhd-ban már kevés az 1gb.
0
0
0
0
no avatar
szilver írta:
Valakinek akinek VTX3D 6950 2GB VX6950 2GBD5-2DH VGA-ja van ,sikerült feloldani a shadert??

Ne old fel, rövid életű lesz.😉
0
0
0
0
szilver avatar
Valakinek akinek VTX3D 6950 2GB VX6950 2GBD5-2DH VGA-ja van ,sikerült feloldani a shadert??
0
0
0
0
AlwinHD avatar
Újnál szétesett a kép a réginél meg nemrég előjött ez az FPS probléma.
0
0
0
0
AlwinHD avatar
Üdv, 2 napja ilyen problémám támadt a gépemmel valamiért elmegy az FPS, ha nem mozgatom az egeret, ha letörlöm a drivert akkor meg jó. Valaki tud erre megoldást? Mert pl driver nélkül elég sok program nem megy (Photoshop, Premiere Pro, After Effects...)
0
0
0
0
niteforce avatar
B0n3dr4g0n írta:
Nem lesz semmi baj, annyi hogy lassabb lesz mivel 2x-módban fog működni. Visszafelé kompatibilis

jólvan akkor, az most nem érdekel hogy lassabb, csak annyi hogy ad-e képet.
0
0
0
0
B0n3dr4g0n avatar
Nem lesz semmi baj, annyi hogy lassabb lesz mivel 2x-módban fog működni. Visszafelé kompatibilis
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!

AGP 2x-es alaplapba be tudok tenni 8X -es VGA-t? (mármint persze, de működne-e, nem lenne-e baja a lapnak vagy a karinak,)
Egy Geforce 6600GT lenne.
0
0
0
0
szilver avatar
hát a gari jövőre jár le.szerintem 3 évet adtak rá avgy nem tom mindjárt megnézem.szerintem akié volt a kártya nem pasztázt a soha újra.pasztának van egy cooler master nem tom miylen a phenom II X4 955 höz van tartozékként(ezüst).az megfelelne erre a célra?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha már régen volt pasztázva, akkor igen. Viszont ne ilyen olcsó vacakkal pasztázd
jran, hanem valami normálissal.
0
0
0
0
szilver avatar
jajj reméelm hogy nem marad így ma érkezett meg használtan vettem de garis még am.erre a megoldásra jutottam am én is.és am az újrapasztázás ilyen sok különbséget jelentene hőfokban ha bevállik?
0
0
0
0
szilver avatar
szabályozza folyamatosan a ventiket,még igy alapjáraton is amikor csak 46-47 fok. meg terhelés alatt azonnal kapcsolja őket.ezzel nincs baj.de iszonyat hangosak annyi a bajom csak velük.nincs unlockolva gyári órajelen van minden.nincs flashelve a bios rajta.jah és egy sima élmény index alatt is felugrik egy két pillanatig ezekre az értékekere amikor a direct 3d 9 et teszteli.de egyébként pár másodperc alatt visszaesik 47 50 köré ha nincs már terhelés.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
az rohadtul sok nem szabadna annyinak lenni ott már fennáll a károsodás veszélye. ott valami nem okés. A kártyának növelnie kellene a ventillátor fordulatot ha játszol. Ugye véletlen nem állítottad fixre? A catalyst controll centerben nézd meg. Mindenképp autón legyen hogy ha melege van jobban hűtse magát.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A 110-120 fok az már nagyon sok. Játék alatt megy fel ennyire? Vagy Furmark? Tuningolva van a VGA? Mert ez így nagyon sok. A venti maxon forog?
0
0
0
0
szilver avatar
Van egy VTX3d 6950 2gb vga-m.És az lenne a kérdésem hogy mennyire baj az hogy a GPU dióda terhelés alatt felmelegszik 110-120 fokra is.Mit lehetne ezzel kezdeni?Alapjáraton csak 46-47 fok között mozog.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
a márka meg a hűtés esetleg még az órajel picit fentebb van tolva valamelyiknél
0
0
0
0
zsubnalov avatar
Mi a különbség a (ATI HD 5850-esetén) Sapphire és a Gigabite között?
0
0
0
0
niteforce avatar
Nem kell szétkapni a gépet, hátul a gép hátulján megnézed hogy van-e.

Lehet hogy egy referenciakártya.
(azon amúgy csak olyan csati van 😀😉
0
0
0
0
Axelior avatar
niteforce írta:
Axelior írta:
Sanchez írta:
Nem baj.

Értem. Még egy kérdés: GTS 250-en van DVI-D csati?

típustól függ.
Bár ha neked most megvan ez a kari, akkor egyszerűbb megnézni 😃
ha nem tudod hogy néz ki, ráguglizol képeknél, megtudod hogy néz ki, és megkeresed hogy van-e.

Értem tehát szét kell kapnom megint a gépet 😃
De amúgy az lehetséges, hogy nem találok típust?
Nincs semmi a dobozára írva, csak, hogy nVidia GeForce
Semmi Asus,MSI, ilyesmi..
0
0
0
0
niteforce avatar
Axelior írta:
Sanchez írta:
Nem baj.

típustól függ.
Bár ha neked most megvan ez a kari, akkor egyszerűbb megnézni 😃
ha nem tudod hogy néz ki, ráguglizol képeknél, megtudod hogy néz ki, és megkeresed hogy van-e.
0
0
0
0
Axelior avatar
Sanchez írta:
Nem baj.

0
0
0
0
Axelior avatar
Hali!
Nem tudtam, pontosan hol kérdezzem meg ezt a kérdést, itt találtam neki a legjobb helyet, szóval...
Van egy GTS 250-es 1Gb-os Vidikarim.
Abból nem lehet ugye baj, ha berakok mellé egy, hozzá erős procit?
Tehát hogy túlhajtja, vagy ilyesmi 😀
0
0
0
0
nyozo avatar
niteforce írta:
nyozo írta:
Üdv! szerintetek a sapphire 6850-et érdemes lecserélni egy sapphire 5850 xtreme-re?

erre nem, max 1:1-ben elcserélni.

De elvileg az 5850 alapóra jelen is erősebb a 6850-nél nem? + az 5850-et elvileg jól lehet tuningolni is
0
0
0
0
niteforce avatar
nyozo írta:
Üdv! szerintetek a sapphire 6850-et érdemes lecserélni egy sapphire 5850 xtreme-re?

erre nem, max 1:1-ben elcserélni.
0
0
0
0
nyozo avatar
0
0
0
0
PhantomVII avatar
niteforce írta:
tgabika969 írta:
Most vettem használtan egy hd 7870-t ,de nincs benne a CD.Drivert a netről is le tudok tölteni hozzá?

persze, jobb is onnan, mert mindig a frisset kapod

Köszi.Én is ezen a véleményen voltam először,csak elhitettem magammal,hogy nem fog sikerülni...
0
0
0
0
niteforce avatar
tgabika969 írta:
Most vettem használtan egy hd 7870-t ,de nincs benne a CD.Drivert a netről is le tudok tölteni hozzá?

persze, jobb is onnan, mert mindig a frisset kapod
0
0
0
0
PhantomVII avatar
0
0
0
0
akos328 avatar
1920*1080-nál nagyobb felbontáson tudod meg igazán.
ne tudom eza teszt oldal menyire hihető, de ez is azt támassza alá amit mondtam
[LINK]
látható h 1280*1024-ben fej-fej mellett vannak míg 1920*1200 már a 2 GB-os elhagyja 1 kicsit az 1 Gb-sat. mondjuk úgy 1-2% maximálisan a különbség.
0
0
0
0
molfer98 avatar
A SAPPHIRE VAPOR-X RADEON HD 4890 2GB GDDR5 Mennyivel erősebb az 1 gigásnál?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció