Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
De a windows is azt írja, és minden épp ez fura, de a dobozon 512van. Lehet télleg hibás csomagolás 😆 bár nem hiszem 😃D
Ha télleg így van akkor Grátiszt kaptam na mind1 😃D
Ellenőrizd a többi adatát is. Core clock,memory clock,memory type, memory bus,ha úgy több 512MBal a memóriája, hogy másban nem különbözik dobozban lévőtől akkor jól jártál de pl a memory bus kisebb akkor nem biztos. Tudtommal az elég sokat számít.
Sztem többet mint a memória.
Ha télleg így van akkor Grátiszt kaptam na mind1 😃D
Azt szeretném kérdezni, miért van az hogy, az nVidia GT210 512mb-s videó kártyámra az összes szoftver azt írja hogy 1gb-os?
512mbos dobozba vettél egy 1GB-os kártyát gondolom😃 Én örülnék ha 1 gigás karim lenne 512 helyett😃 persze csak ha másban nem különbözik pl ha 256 bitről 128bitre menne le az már annyira nem tetszene.
Am nem kell ehhez külön szoftver😃 A windows is képes eme nehéz feladatra😃
245 euro nem pénz 😃
De, az pontosan 245euró...
annyi nem, csak gigabyte-ot akartam. ezt a ref kártyát nem is tudom hol lehet kapni
MSI PE vagy ASUS TOP, ezekkel jobban jársz. Nálunk az MSI PE best buy a maga ~91eFt-os árával.
Valaki meg tudná mondani, hogy lehet megtudni, hogy egy videó kártya hány magos? Semmilyen ilyennek foglalkozó oldalon még csak meg sem említik. A HD6470M az 1 magos kártya ugye? Mindenhol csak core clockot meg memory clockot írnak meg bus-t meg stb de, hogy hány magos a kártya azt sehol nem írják.
Marker:
Hogy keresel te?😃 [LINK]
Specifications fülre menjél😃
de ha ott sem találnád még ki is másolom neked ide😃
DirectX® 11 support
Shader Model 5.0
DirectCompute 11
Programmable hardware tessellation unit
Accelerated multi-threading
HDR texture compression
Order-independent transparency
Ez 1x ü ha 170ezer feltt van akkor 2 magos 😃
Most kurvára kiakadtam, a referencia 660ti-t 300 dollárért(245euro) vesztegetik, a gigabyte-os meg 325euro, fel is basztak
245 euro nem pénz 😃
hello! Notinban NVIDIA GeForce GT540m kártya van. Ha játszom(pld. Crysis 2) a kártya hőmérséklete 75c. Ez már sok, vagy még nem káros a rendszernek?
ez még jó
Értem:D És legújabb csúcs Ati? A HD7970 vagy mi:D
a HD7990 lesz a csúcs, az 2GPU-s, a legjobb 1 GPU-s AMD a HD7970
Értem:D Köszi az infókat:D Ez a válasz opció igazán lehetne máshol is az oldalon és akkor nem kéne állandóan gépelgetni, hogy xy írta:
Értem😃 És legújabb csúcs Ati? A HD7970 vagy mi😃
a HD7990 lesz a csúcs, az 2GPU-s, a legjobb 1 GPU-s AMD a HD7970
Valaki meg tudná mondani, hogy lehet megtudni, hogy egy videó kártya hány magos? Semmilyen ilyennek foglalkozó oldalon még csak meg sem említik. A HD6470M az 1 magos kártya ugye? Mindenhol csak core clockot meg memory clockot írnak meg bus-t meg stb de, hogy hány magos a kártya azt sehol nem írják.
Marker:
Hogy keresel te?😃 [LINK]
DirectX® 11 support
Shader Model 5.0
DirectCompute 11
HDR texture compression
a VGA-k 98%-a 1 magos.
2 GPU-s kártya Pl a HD6990, a HD5970, a HD 4870X2, GTX590, GTX 690, de ez az árukban is meglátszik.
Marker:
Hogy keresel te?😃 [LINK]
DirectX® 11 support
Shader Model 5.0
DirectCompute 11
HDR texture compression
Ez az átnevezés csak a HD5750/HD5770 -nél van így.
PH-s teszt általában maxon van,a többi oldal meg rendre követi az nvidia ajánlását + nvidia-nak kedvező játékokkal tömik ki a tesztet.Sok oldal meg beteszi a régi driveres eredményeket ami vicc,így én a ph-ra alapozok mindig.
Ez már mi ? 😃 90-100 ért HD7950 kapni..... ami húzva szana szét veri 😃
Egyik gyártó szar drivert csinál és minőségi kártyát....
A Másik meg jóbb drivert... és túlárazott szarokat akarják eladni premiumba... amikor tudják a szakik hogy Nvidia modeljei szétvannak spórolva 😃 jó ez a 660 ez jónak néz ki, de a + 1GB tot megfizettetik 😃
Érdekes ATI kariknak drágább a memoriája 😃 és mégis olcsóbb 😃
nah ki a lehúzós ? 😃
Szerk: PH teszt megint elég furcsa, épp most néztem külföldi oldalakat, ott rendre jóval erősebb.😜
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[url]http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-660-ti-benchmark-review,3279.html[/url]
Így nem lesz árverseny, akinek van egy csepp esze 7870 mellett dönt, vagy hozzácsap egy keveset és megvan 670.😀
Ennyiért van 7970 ami jóval gyorsabb.😆
GTX 660 Ti:
-----------------------------------------------------------------------------------
Battlefield 3:
Crysis2:
-----------------------------------------------------------------------------------
Ár:
GIGABYTE GV-N66TOC-2GD GTX660Ti 2GB GDDR5 PCIE - 95k
MSI GTX660Ti PE 2GD5/OC PCIE - 90k
[LINK]
😜
"A jelenlegi egyetlen bökkenő az árazás, ugyanis a gyártó 109 900 forintos ajánlott végfelhasználói árat szabott ki erre a modellre"
Mondtam, hogy 10k-el lesz olcsóbb mint a 670.😂
Battlefield 3:
Crysis2:
Ár:
GIGABYTE GV-N66TOC-2GD GTX660Ti 2GB GDDR5 PCIE - 95k
MSI GTX660Ti PE 2GD5/OC PCIE - 90k
a garanciát nem tudom mert egy ismerőstől vettem aki hardveres boltban dolgozik és garancialevelet nem adott
A mostani VGA-mat kb milyen áron tudnám eladni?
A válaszokat pm-be kérném.
Előre is köszönöm.
Egy HD4870X2-OC RAMPAGE-et elbírna a RaptoxX Classic 500-as tápom egy 1090T mellett?
Hát necces, de próba szerencse. 2db 12V-os ága van ami egyenként tud 14A-t. 286W-ot kajál a 4870X2 alapon, ami ugye 24A, 2*14 az 28 ugye, 28-24, marad 4A-ed a 12V-os ágon, ami elég karcsú. Én 520 Corsair HX-et raktam alá hugomnak, de az is azért melegszik rendesen. Neki is 4870X2-je van, egy Q6600-os procival. Ugye a Corsair pedig 3*18A-t tud papíron, de valójában egy ágas.
Egy HD4870X2-OC RAMPAGE-et elbírna a RaptoxX Classic 500-as tápom egy 1090T mellett?
Elbírná. Ma próbáltam egy GTX480 + X4 B50 párost egy Raptoxx 400W-os táppal és probléma nélkül megy. 😀 (bár tuningolni nem nagyon kell...)
elbírja 😀
persze hogy biztonságos.
Köszi! És érdemes esetleg előtte eltávolítani a jelenlegi drivert? Mert asztalin soha nem töröltem le az előzőt, rögtön a telepítőt használtam:S
Nem kell eltávolítani. Nekem is notim van eddig az Ati 12.3-as driver volt rajt és felraktam a 12.6-ost és nem kellett letörölnöm a régi verziót😉
persze hogy biztonságos.
Köszi! És érdemes esetleg előtte eltávolítani a jelenlegi drivert? Mert asztalin soha nem töröltem le az előzőt, rögtön a telepítőt használtam:S
A notebookomba egy nVidia GT 540M videokártya van, [LINK]. Még soha nem volt frissítve a driver, és arról szeretnék érdeklődni, hogy a legfrissebb driverek biztonságosak e hozzá? (Igazából azért kérdem, mert még mikor asztali gépbe frissítettem újraindítást követően ment tönkre a gép, szóval kicsit már félek emiatt a frissítésektől). Ezért is kérdem, hogy biztonságos-e a frissítése?
De fölösleges, mert ha auto-n hagyod és melegszik akkor magától felgyorsul 😀 szal abba fölösleges belepiszkálni,de ahogy érzed 😃
Én is beállítottam magamnak az msi afterbunerrel egy saját venti profilt mert a kártya melegedhetett 70c fokra és akkor is csak 60%-on ment a venti max
Hali!
Az érdekelne, ügye van ez a progi a videokártyámhoz AMD Catalyst, és van benne olyan opció h Teljesítmény/AMD OverDrive itt lehet pár dolgot húzni engem csak az érdekelne h a ventilátoron emelnék egy picikét egy olyan 10%-ot okozhatna-e vmi gubancot? 😀
miert okozna?
Akkor nem lesz baja ha picit húzom a ventit? 😀
dehogy lesz.
Amúgy azt javaslom hagyd auton.
50%ot használ ha auton hagyom, gondoltam 60ig húzom! 😀