Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
alex13 avatar
niteforce írta:
én fél évig játszottam egy geforce FX5500-on a CrossFire játékot, teljesen lowon volt 20-22 FPS-em, soha nem szoktam hozzá.

Mert gondolom nem is akartál 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
én fél évig játszottam egy geforce FX5500-on a CrossFire játékot, teljesen lowon volt 20-22 FPS-em, soha nem szoktam hozzá.
0
0
0
0
Mykice avatar
Galaxy GeForce 9600GT kártyámat ha beraknám az Asus HD 7770 mellé az úgy jó lenne vagy fölösleges?? 😆 várom a javaslatot üzibe 😀
0
0
0
0
alex13 avatar
GokuTM írta:
A 20 az már szaggat.
24-től folyamatos a kép és lehet bárki bármennyire igénytelen, attól nem lesz más a szeme, hogy a 20 fps-t folyamatos képnek észlelje.

A szeme tényleg nem lesz más, de minden csak megszokás kérdése az ember már csak ilyen. Pl: van egy játék amin már rengeteg órát játszott és tegyük fel 20 FPS-el megy neki, akkor ő már nem fogja észrevenni, hogy lassabb, mert NEM szaggat mert az nem 20FPSnél van, úgyhogy te is egy jó nagy okosságot mondtál a szaggatás 15FPS alatt van. és ez meg hülyeség amit sokan mondanak pl COD 2-nél kell 250FPS én nem játszok rajta de a monitor képfrissítésénél (általában 60) nem tud kirajzólni több képkockát, aki mást mond az nem ember 😆
0
0
0
0
molfer98 avatar
Ati Radeon Pro 2600 HD 512mb erősebb egy gt 120 1gb-nál? Ha igen mennyivel?
0
0
0
0
Lesley Mitred avatar
Segítség! Help! 😲 Minap történt hogy az egér megállt az asztalon...reset majd a gép meg se mozdult, a képernyő csak villogott 😕 kikapcs! és jött a baki hogy mostmár bekapcsolni se tudom 😃 Az érdekes az benne hogy kivettem a videókártyámat és most működik. Kérdésem hogy valaki tud valamit erről a jelenségről vagy vihetem szervízbe? 😕 A kártya kb 4hónapos! Újjonnan vásárolt. Tuningolni sohasem tuningoltam. Valaki valami? 😢

U.I : Már megoldódott a probléma 😀 A videókártya kábele volt sérült ezért nem indult! 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
knowix: A válaszom h igen a gtx670 tökéletes BF3 ultrához
http://prohardver.hu/teszt/a_geforce_gtx_670_tesztje/batman_battlefield_3_f1_2011.html
itt egy teszt is. De a gtx660 is tökéletes, vmint egy HD7870.

Spector12: hogy egy VGA befér-e a gépbe azt a táp teljesítménye és az alaplap határozza meg. manapság PCI-e az alaplapok, inkább csak a táp.
mivel minőségi 500W-os tápod van ezért igen simán vinnie kell, semmi probléma nem lehet.
0
0
0
0
no avatar
üdv kérdésem : Ház: CoolerMaster Elite 335
Táp: Chieftec CTG500-80P
Alaplap: GigaByte GA-MA790X-DS4
CPU: AMD Phenom 9850
Mem: Kingmax 2x2 GB 800 MHz
VGA: Sapphire Toxic 4870 512MB
ODD: Optiarc AD-5200 ATA
HDD: WD SE16 250GB
ez a gép a jelenéegi vga-ja helyett bevenné e a geforce gt460 körüli videókártyákaat
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem,hogy szeretnék venne egy uj vga-t.Kinéztem magamnak a Evga gtx 670 FTW-t ez a vga szerintetek jo lenne BF3hoz Ultrára és milyen FST adna a játékban?Vagy milyen VGA-t ajánlanátok!
0
0
0
0
niteforce avatar
GeRaR írta:
DE minden PCI Express-es kártya jó az PCI-es alaplapba?

igen
0
0
0
0
GeRaR avatar
DE minden PCI Express-es kártya jó az PCI-es alaplapba?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
GeRaR írta:
Nem nagyon értek ehez de a PCI Express x16 nál az x16 az élsimítást jelenti?Mert valaki ezt mondta nekem.. PCI Express-es az alaplapom..Számít hogy x16 os vagy 3.0 vagy akármi?vagy csak PCI Express-es legyen?
(Bocs hogy ilyen h...vagyok ehhez 😆 )

A 16x-os érték a Pci-e bus sebessége illetve a pci-e bus hosszát is jelenti. Semmi köze az élsimításhoz. Pcie 2.0 -tól nem számít hogy 8x vagy 16x -os mivel a mai videokártyáknak egyik sem okoz bármiféle limitet. Azaz nem lesz a VGA-d gyorsabb vagy lassabb a 8-16x -os Pci-e slot-tól. A pci-e 1.0 --> 2.0 --> 3.0 maximális átviteli sebessége lépcsőnként duplázódik, a mai VGA-k ezt sem tudják egyenlőre kiaknázni bár egy PCIexpress 1.1-es csatlakozót érdemes 16x-os sebességen használni mert az új csúcs kártyákkal ott már lehet limit kisebb sebességen.
0
0
0
0
GeRaR avatar
Nem nagyon értek ehez de a PCI Express x16 nál az x16 az élsimítást jelenti?Mert valaki ezt mondta nekem.. PCI Express-es az alaplapom..Számít hogy x16 os vagy 3.0 vagy akármi?vagy csak PCI Express-es legyen?
(Bocs hogy ilyen h...vagyok ehhez 😆 )
0
0
0
0
ximo avatar
Szerintem a bűvös határ 35-40 nél van, átlag 35 FPS alatt (mivel nincs az a videokártya ami egy játék alatt beton stabilan tartja az FPS értéket) ezért lehet látni beszaggatásokat. Az hogy ez kit mennyire zavar persze más kérdés, én is játszottam végig annó game-eket 25 fps-el pl: Terminator salvation-t 8400gs karival. Mai fejjel nem állnék neki 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Minden embernél máshol van az a határ. Van aki már 18tól úgy látja, de van akinek még a 23 is szaggat. (Ezt már nem tudom most biztosra ha butaságot mondok akkor sorry)És ha jól emlékszem ezért lettek mozifilmek 25 fpsesek még régebben, hogy minden néző biztosan mozgóképet lásson Ezt egy hang -és videotechnika tanár mondta még egyszer egy előadáson.
0
0
0
0
xsebix avatar
Cooley
Sziasztok írta:
xsebix pedig csak azt mondta hogy még milyet tud ebbn az árkategóriában

"Nekem az előző kártyám gt430 volt 1440x900as felbontásban dx11-ben a legtöbb gamet is vitte magas/nagyon magas beállitásokon...full HD-ban meg hozta az erős közepes beállítást is dx11ben..."
Ezt is mondta... Ez pedig bődületes baromság.

Nem 40fps-re kell gondolni, de 20 fps körül mentek a gamek olyan beállításokon amit írtam...Simán élvezhető gyorsasággal! Mind1 te jobban tudod...Én személyes tapasztalatomat írtam le...De nem fogok magyarázkodni meg győzködni mert leszarom ki hiszi és ki nem amit írtam...
0
0
0
0
krutka avatar
GokuTM írta:
niteforce írta:
krutka írta:
HD 7770 GHZ, OC editionrol mi a véleményetek? vagy ebben az árkategóriában mit ajánlotok? (6850 és ez között gondolkodok, de ez jobban bejön)

Jó vétel. Jobb vétel mint a HD6850, új játékokban új driverekkel már gyorsabb, és kevesebbet is fogyaszt.

Az túlzás, hogy gyorsabb. De mivel kevesebbet fogyaszt és a tuning hatására jobban megugrik, mint a HD6850 így jobb választás. Tuningal már szépen erősebb.

Aha, én is ezen a véleményen vagyok, mivel GHZ edition és gyárilag OC-zett + még kevesebbet is fogyaszt mint egy 6850. csak az erősségre voltam kíváncsi, de akkor ez marad😀 kösz a segítséget!
0
0
0
0
niteforce avatar
krutka írta:
HD 7770 GHZ, OC editionrol mi a véleményetek? vagy ebben az árkategóriában mit ajánlotok? (6850 és ez között gondolkodok, de ez jobban bejön)

Jó vétel. Jobb vétel mint a HD6850, új játékokban új driverekkel már gyorsabb, és kevesebbet is fogyaszt.
0
0
0
0
krutka avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
niteforce írta:
Megmondom őszintén a tesztet nem olvastam végig, csak a grafikonokat néztem meg.

Elég nagy baj, hogy ez alapján alkotod a véleményed.
0
0
0
0
niteforce avatar
csak beírtam google képekbe hogy HD7870 vs GTX660Ti. Ez a két kép ragadta meg a figyelmem, belinkeltem.
Nem csak ATi-m volt, volt régen nvidiám is, valóban jobban szeretem az AMD-t, de ha az nvidia jobb vétel volt, akkor én azt ajánlottam mindig. Most ezt láttam, ez alapján nekem ez jött le, hogy a HD7870 jobb vétel, azt ajánlottam.
(Azt meg hogy ragaszkodok az AMD-hez azt megtartom magamnak, nem ajánlok csak azért másoknak mindig AMD-t mert én jobban szeretem)
Megmondom őszintén a tesztet nem olvastam végig, csak a grafikonokat néztem meg.
De mindegy, ha a 660Ti jobb, akkor jobb 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
ott a tom's hardware is...

elírták az oldalon, most nézem, 79-ért van sapphire 2 ventis, OC HD7870.
De mindegy, én csak a tesztek alapján tudtam véleményt mondani, nem vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy minden VGA-ról saját magam győződjek meg mit tud. Ezt láttam, ezt mondom. Ha nem igaz akkor nem az én hibám, ezt láttam tesztben.

(itt láttam, de csak a címsort néztem, lent már észrevettem most hogy HD7850
[LINK])
0
0
0
0
Cooley avatar
niteforce írta:
Cooley írta:
niteforce írta:
Amúgy GHz edition-ban kerül annyiba a HD7970 mint a GTX680.
Sima HD7970 egy húszassal olcsóbban is van. És azt meg húzod magadnak otthon, nem kérdés melyik a jobb vétel.

A legidiótább dolog a húzással jönni. A 680-at tán nem lehet húzni? 😃 Egyébként szerintem senki sem mondta, hogy a 680 jobb vétel lenne, mert a 680 egyáltalán nem jó vétel. A 660-ról illetve a 7870/7950-ről volt szó...

De nem igaz? ha meg nem jössz vele akkor ugyanannyi a 2.

Abból is jobb vétel a HD7870, mert azt már kapsz 67K-ért is, 660Ti meg 90+
Játékokban kicsi a különbség, átlagban játékban a HD7870 jobb is. Ott a két teszt amit linkeltem.

Megnézted te a prohardveres tesztet? A 9-ből 6 AMD párti játék, vagyis a Metro 2033 meg az AvP-ket szimplán az új nV-k nem bírják. Persze nem baj, hogy ilyenek is bekerülnek, de ha többségében ilyenek vannak, akkor az korántsem ad reális eredményt. Nézz meg pl egy TechPowerUp tesztet, ott is szerepelnek ezek a játékok, ugyan úgy elpicsázzák az AMD-k az nV-ket azokban, de sokkal több játékot teszteltek, sokkal valósabb képet ad egy olyan teszt. 67-ért meg nem tudom, te hol láttál 7870, de az tuti, hogy referenciamodell, míg pl az MSI PE-je csöppet más kategória, sokkal halkabb és hűvösebb, ne hasonlítsd össze a kettőt! Mondjuk 67-ért kétségtelenül jobb vétel a 7870 még ha referencia is, de annak már jócskán csökkent az ára, a 660 meg még csak most jelent meg, annak még fog. Mindegy is egy 15 éves AMD fanboy-jal nem fogok vitázni, úgyis mindenki azt vesz, ami számára vonzóbb. Elfogyasztottam már 2 Ati, 2 AMD kártyát és 3 nV-t, én nem a levegőbe beszélek, van tapasztalatom, és szoftveres szinten elégedettebb vagyok az nV-vel, hardveres szinten meg a teljesítmény a mérvadó, ott beszéljenek a normális tesztek.
0
0
0
0
niteforce avatar
Cooley írta:
niteforce írta:
Sima HD7970 egy húszassal olcsóbban is van. És azt meg húzod magadnak otthon, nem kérdés melyik a jobb vétel.

A legidiótább dolog a húzással jönni. A 680-at tán nem lehet húzni? 😃 Egyébként szerintem senki sem mondta, hogy a 680 jobb vétel lenne, mert a 680 egyáltalán nem jó vétel. A 660-ról illetve a 7870/7950-ről volt szó...

De nem igaz? ha meg nem jössz vele akkor ugyanannyi a 2.

Abból is jobb vétel a HD7870, mert azt már kapsz 67K-ért is, 660Ti meg 90+
Játékokban kicsi a különbség, átlagban játékban a HD7870 jobb is. Ott a két teszt amit linkeltem.
0
0
0
0
Cooley avatar
niteforce írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
niteforce írta:
Cooley írta:
ricshard004 írta:
Cooley

Pedig a 660Ti lassabb lett a 7870nél...,Prohardveren nem az nvidia által ajánlott beállítások vannak ezért ez a végeredmény,7950 ellenfele a 670,így egyértelműen esélye sincs mellette,az a megnyírbált vezérlő késöbb visszafog ütni.Driverek után még talán rájön 5% a vga-ra és akkor egál lesz a 7870el,de utána az elöbb említett probléma miatt a 7870 időtállóbb szerintem

A 670 a 7970-nel van egy szinten, oda is amiatt kellett a GHz Edition... 😃 Persze felbontásfüggő az egész, én FullHD-ra értem.

csak azért, mert a GTX670 alig lassabb mint a GTX680, az HD7950 meg azért lassabb mint a HD7970.
Mellesleg ha a HD7970 GHz edition és a GTX680 között észreveszed az 1-2%-ot, akkor gratulálok.
Amúgy az hogy 1 GHZ-en megy a GPU, nem extra tuning, hanem a GTX680 is 1 GHz-en megy, mondjuk azt hogy egyenlítés volt.

Pontosan ezért mondtam, hogy emiatt adták ki a GHz Editiont, mert a 7970 alig lett erősebb, mint a 670, és utol kellett érni a 680-at, csak értelmezned kéne, amit írok. Az meg mi már, hogy egyenlítés volt, mert a másik is 1GHz-en ment? 😂 Mi a szar köze van a kettőnek egymáshoz? 😆 Szimplán annyiról szólt az egész, hogy eladhassák drágábban a 7970-eket, és utolérjék a 680-at.
0
0
0
0
no avatar
5970-tol Amd-ben csak a 6990 es a 7970 erosebb?
0
0
0
0
niteforce avatar
Cooley írta:
ricshard004 írta:
Cooley

Pedig a 660Ti lassabb lett a 7870nél...,Prohardveren nem az nvidia által ajánlott beállítások vannak ezért ez a végeredmény,7950 ellenfele a 670,így egyértelműen esélye sincs mellette,az a megnyírbált vezérlő késöbb visszafog ütni.Driverek után még talán rájön 5% a vga-ra és akkor egál lesz a 7870el,de utána az elöbb említett probléma miatt a 7870 időtállóbb szerintem

A 670 a 7970-nel van egy szinten, oda is amiatt kellett a GHz Edition... 😃 Persze felbontásfüggő az egész, én FullHD-ra értem.

csak azért, mert a GTX670 alig lassabb mint a GTX680, az HD7950 meg azért lassabb mint a HD7970.
Mellesleg ha a HD7970 GHz edition és a GTX680 között észreveszed az 1-2%-ot, akkor gratulálok.
Amúgy az hogy 1 GHZ-en megy a GPU, nem extra tuning, hanem a GTX680 is 1 GHz-en megy, mondjuk azt hogy egyenlítés volt.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ezek már mind jó kártyák,csak zséé legyen megvenni.
Innen tudnék válogatni,némeik igen brutálul néz is ki.
[LINK]
0
0
0
0
Cooley avatar
ricshard004 írta:
Cooley

A 670 a 7970-nel van egy szinten, oda is amiatt kellett a GHz Edition... 😃 Persze felbontásfüggő az egész, én FullHD-ra értem. Az a Prohardver teszt nevetséges, a legtöbb helyen még a 680-at is elveri a 7950... 😂 A 9 játékból 6 AMD kedvelő...
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
Nagyon szépen köszi a válaszokat mindenkinek és a segítséget 😀
Akkor marad a 7870 v. ha találok olcsóba akkor 7950 😉
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Cooley

0
0
0
0
Cooley avatar
Ki beszélt 3DMark-ról? Különben is csak a Vantage-ban van PhysX, de a 11-ben is elpicsázza. Mondjuk 11-ben még a 7970-et is elveri. Ráadásul elég a 660-nak némi memó OC, és brutálisan begyorsulnak. A 7870 legfeljebb Metro 2033-ban, AvP-ben meg a Gaming Evolvedes játékokban lehet gyorsabb a 660-nál, gondolom a nagy része azoknak a teszteknek ilyen játékok voltak. Egyébként a 7950-nek is azért kellett az új boost bios, hogy valamivel gyorsabb lehessen a 660-nál, viszont jóval többet fogyaszt. Nagyon ütős kártya lett, csak azt a 192bit-es memvezérlőt nem értem, nagyon visszafogja a kártyát.
[LINK]
5% GPU OC és 20% vram OC-tól ~12,9%-ot gyorsult BF3 alatt.
0
0
0
0
niteforce avatar
Cooley írta:
A 660Ti a 7950-nél is gyorsabb, nem tudom milyen gagyi teszt ez niteforce.

3D Mark-ban, mert van benne PhysX
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
A 7950et is néztem viszont nem tudom h van e értelme ebbe a gépbe egy olyan kártyát dobni (azaz kihasználnám -e) [játékra kell]
0
0
0
0
Cooley avatar
A 660Ti a 7950-nél is gyorsabb, nem tudom milyen gagyi teszt ez niteforce.
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
niteforce írta:
csak a HD7870 gyorsabb mint a GTX660Ti
https://media.bestofmicro.com/9/V/348979/original/Average%20Perf.pnghttps://prohardver.hu/dl/cnt/2012-08/88786/results/rel_tel.png

Thx! 😀
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
Annyira nem vágom a dolgot de a 7870 es az szinten van ezzel a kártyával viszont olcsóbb ... (legalább is a mi az órajeleket illeti)
0
0
0
0
niteforce avatar
csak a HD7870 gyorsabb mint a GTX660Ti
https://media.bestofmicro.com/9/V/348979/original/Average%20Perf.pnghttps://prohardver.hu/dl/cnt/2012-08/88786/results/rel_tel.png
0
0
0
0
revan avatar
Boldika: hmm... véleményem szerint ha már cserélni akarsz vga t egy nvidia 555m el jobban járnál, ( 10/6 os, az 525m 10/4es ) azon elfut a bf3 egy i7 es proci és 4-8 GB ram mellett. Ez viszonylag egy közép kategóriás gép, nem tudom mennyit szánnál rá és hogy notebookban vagy desktopban gondolkozol, a paramétereket jó lenne tudni!
0
0
0
0
Cooley avatar
Mad Hatter írta:
A mostani konfigomhoz szeretnék 1 megbízható és erős videókártyát!
Msi 7870 HAwkot ajánlották nekem esetleg valakinek ha van ennél jobb "ötlete" és megosztaná velem azt megköszönném 😀

MSI N660GTX-Ti Power Edition 90eFt körül mozog.
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
90nél nem szeretnék többet adni ...
0
0
0
0
niteforce avatar
Mad Hatter írta:
Msi 7870 HAwkot ajánlották nekem esetleg valakinek ha van ennél jobb "ötlete" és megosztaná velem azt megköszönném 😀

Az attól függ mennyi pénzed van rá.
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
0
0
0
0
zolek17 avatar
revan írta:
annyival nem jobb a 7850, kivéve hogy 2GB 1 helyett! én nem tenném, akkor már egy picivel erősebbre cserélném, de ez az én véleményem.

Igazad Van én is ezt ajánlom
0
0
0
0
no avatar
revan akkor inkább összerakok egyjó gépet ajánlj nekem egy videókártyát main menne a bf3 meg medal of honor warfighter is 😃
0
0
0
0
revan avatar
annyival nem jobb a 7850, kivéve hogy 2GB 1 helyett! én nem tenném, akkor már egy picivel erősebbre cserélném, de ez az én véleményem.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció