Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
én fél évig játszottam egy geforce FX5500-on a CrossFire játékot, teljesen lowon volt 20-22 FPS-em, soha nem szoktam hozzá.
Mert gondolom nem is akartál 😆
A 20 az már szaggat.
24-től folyamatos a kép és lehet bárki bármennyire igénytelen, attól nem lesz más a szeme, hogy a 20 fps-t folyamatos képnek észlelje.
A szeme tényleg nem lesz más, de minden csak megszokás kérdése az ember már csak ilyen. Pl: van egy játék amin már rengeteg órát játszott és tegyük fel 20 FPS-el megy neki, akkor ő már nem fogja észrevenni, hogy lassabb, mert NEM szaggat mert az nem 20FPSnél van, úgyhogy te is egy jó nagy okosságot mondtál a szaggatás 15FPS alatt van. és ez meg hülyeség amit sokan mondanak pl COD 2-nél kell 250FPS én nem játszok rajta de a monitor képfrissítésénél (általában 60) nem tud kirajzólni több képkockát, aki mást mond az nem ember 😆
U.I : Már megoldódott a probléma 😀 A videókártya kábele volt sérült ezért nem indult! 😀
http://prohardver.hu/teszt/a_geforce_gtx_670_tesztje/batman_battlefield_3_f1_2011.html
itt egy teszt is. De a gtx660 is tökéletes, vmint egy HD7870.
Spector12: hogy egy VGA befér-e a gépbe azt a táp teljesítménye és az alaplap határozza meg. manapság PCI-e az alaplapok, inkább csak a táp.
mivel minőségi 500W-os tápod van ezért igen simán vinnie kell, semmi probléma nem lehet.
Táp: Chieftec CTG500-80P
Alaplap: GigaByte GA-MA790X-DS4
CPU: AMD Phenom 9850
Mem: Kingmax 2x2 GB 800 MHz
VGA: Sapphire Toxic 4870 512MB
ODD: Optiarc AD-5200 ATA
HDD: WD SE16 250GB
ez a gép a jelenéegi vga-ja helyett bevenné e a geforce gt460 körüli videókártyákaat
DE minden PCI Express-es kártya jó az PCI-es alaplapba?
igen
Nem nagyon értek ehez de a PCI Express x16 nál az x16 az élsimítást jelenti?Mert valaki ezt mondta nekem.. PCI Express-es az alaplapom..Számít hogy x16 os vagy 3.0 vagy akármi?vagy csak PCI Express-es legyen?
(Bocs hogy ilyen h...vagyok ehhez 😆 )
A 16x-os érték a Pci-e bus sebessége illetve a pci-e bus hosszát is jelenti. Semmi köze az élsimításhoz. Pcie 2.0 -tól nem számít hogy 8x vagy 16x -os mivel a mai videokártyáknak egyik sem okoz bármiféle limitet. Azaz nem lesz a VGA-d gyorsabb vagy lassabb a 8-16x -os Pci-e slot-tól. A pci-e 1.0 --> 2.0 --> 3.0 maximális átviteli sebessége lépcsőnként duplázódik, a mai VGA-k ezt sem tudják egyenlőre kiaknázni bár egy PCIexpress 1.1-es csatlakozót érdemes 16x-os sebességen használni mert az új csúcs kártyákkal ott már lehet limit kisebb sebességen.
(Bocs hogy ilyen h...vagyok ehhez 😆 )
Sziasztok írta:
xsebix pedig csak azt mondta hogy még milyet tud ebbn az árkategóriában
"Nekem az előző kártyám gt430 volt 1440x900as felbontásban dx11-ben a legtöbb gamet is vitte magas/nagyon magas beállitásokon...full HD-ban meg hozta az erős közepes beállítást is dx11ben..."
Ezt is mondta... Ez pedig bődületes baromság.
Nem 40fps-re kell gondolni, de 20 fps körül mentek a gamek olyan beállításokon amit írtam...Simán élvezhető gyorsasággal! Mind1 te jobban tudod...Én személyes tapasztalatomat írtam le...De nem fogok magyarázkodni meg győzködni mert leszarom ki hiszi és ki nem amit írtam...
HD 7770 GHZ, OC editionrol mi a véleményetek? vagy ebben az árkategóriában mit ajánlotok? (6850 és ez között gondolkodok, de ez jobban bejön)
Jó vétel. Jobb vétel mint a HD6850, új játékokban új driverekkel már gyorsabb, és kevesebbet is fogyaszt.
Az túlzás, hogy gyorsabb. De mivel kevesebbet fogyaszt és a tuning hatására jobban megugrik, mint a HD6850 így jobb választás. Tuningal már szépen erősebb.
Aha, én is ezen a véleményen vagyok, mivel GHZ edition és gyárilag OC-zett + még kevesebbet is fogyaszt mint egy 6850. csak az erősségre voltam kíváncsi, de akkor ez marad😀 kösz a segítséget!
HD 7770 GHZ, OC editionrol mi a véleményetek? vagy ebben az árkategóriában mit ajánlotok? (6850 és ez között gondolkodok, de ez jobban bejön)
Jó vétel. Jobb vétel mint a HD6850, új játékokban új driverekkel már gyorsabb, és kevesebbet is fogyaszt.
[LINK]
Megmondom őszintén a tesztet nem olvastam végig, csak a grafikonokat néztem meg.
Elég nagy baj, hogy ez alapján alkotod a véleményed.
Nem csak ATi-m volt, volt régen nvidiám is, valóban jobban szeretem az AMD-t, de ha az nvidia jobb vétel volt, akkor én azt ajánlottam mindig. Most ezt láttam, ez alapján nekem ez jött le, hogy a HD7870 jobb vétel, azt ajánlottam.
(Azt meg hogy ragaszkodok az AMD-hez azt megtartom magamnak, nem ajánlok csak azért másoknak mindig AMD-t mert én jobban szeretem)
Megmondom őszintén a tesztet nem olvastam végig, csak a grafikonokat néztem meg.
De mindegy, ha a 660Ti jobb, akkor jobb 😃
elírták az oldalon, most nézem, 79-ért van sapphire 2 ventis, OC HD7870.
De mindegy, én csak a tesztek alapján tudtam véleményt mondani, nem vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy minden VGA-ról saját magam győződjek meg mit tud. Ezt láttam, ezt mondom. Ha nem igaz akkor nem az én hibám, ezt láttam tesztben.
(itt láttam, de csak a címsort néztem, lent már észrevettem most hogy HD7850
[LINK])
Amúgy GHz edition-ban kerül annyiba a HD7970 mint a GTX680.
Sima HD7970 egy húszassal olcsóbban is van. És azt meg húzod magadnak otthon, nem kérdés melyik a jobb vétel.
A legidiótább dolog a húzással jönni. A 680-at tán nem lehet húzni? 😃 Egyébként szerintem senki sem mondta, hogy a 680 jobb vétel lenne, mert a 680 egyáltalán nem jó vétel. A 660-ról illetve a 7870/7950-ről volt szó...
De nem igaz? ha meg nem jössz vele akkor ugyanannyi a 2.
Abból is jobb vétel a HD7870, mert azt már kapsz 67K-ért is, 660Ti meg 90+
Játékokban kicsi a különbség, átlagban játékban a HD7870 jobb is. Ott a két teszt amit linkeltem.
Megnézted te a prohardveres tesztet? A 9-ből 6 AMD párti játék, vagyis a Metro 2033 meg az AvP-ket szimplán az új nV-k nem bírják. Persze nem baj, hogy ilyenek is bekerülnek, de ha többségében ilyenek vannak, akkor az korántsem ad reális eredményt. Nézz meg pl egy TechPowerUp tesztet, ott is szerepelnek ezek a játékok, ugyan úgy elpicsázzák az AMD-k az nV-ket azokban, de sokkal több játékot teszteltek, sokkal valósabb képet ad egy olyan teszt. 67-ért meg nem tudom, te hol láttál 7870, de az tuti, hogy referenciamodell, míg pl az MSI PE-je csöppet más kategória, sokkal halkabb és hűvösebb, ne hasonlítsd össze a kettőt! Mondjuk 67-ért kétségtelenül jobb vétel a 7870 még ha referencia is, de annak már jócskán csökkent az ára, a 660 meg még csak most jelent meg, annak még fog. Mindegy is egy 15 éves AMD fanboy-jal nem fogok vitázni, úgyis mindenki azt vesz, ami számára vonzóbb. Elfogyasztottam már 2 Ati, 2 AMD kártyát és 3 nV-t, én nem a levegőbe beszélek, van tapasztalatom, és szoftveres szinten elégedettebb vagyok az nV-vel, hardveres szinten meg a teljesítmény a mérvadó, ott beszéljenek a normális tesztek.
Sima HD7970 egy húszassal olcsóbban is van. És azt meg húzod magadnak otthon, nem kérdés melyik a jobb vétel.
A legidiótább dolog a húzással jönni. A 680-at tán nem lehet húzni? 😃 Egyébként szerintem senki sem mondta, hogy a 680 jobb vétel lenne, mert a 680 egyáltalán nem jó vétel. A 660-ról illetve a 7870/7950-ről volt szó...
De nem igaz? ha meg nem jössz vele akkor ugyanannyi a 2.
Abból is jobb vétel a HD7870, mert azt már kapsz 67K-ért is, 660Ti meg 90+
Játékokban kicsi a különbség, átlagban játékban a HD7870 jobb is. Ott a két teszt amit linkeltem.
Cooley
Pedig a 660Ti lassabb lett a 7870nél...,Prohardveren nem az nvidia által ajánlott beállítások vannak ezért ez a végeredmény,7950 ellenfele a 670,így egyértelműen esélye sincs mellette,az a megnyírbált vezérlő késöbb visszafog ütni.Driverek után még talán rájön 5% a vga-ra és akkor egál lesz a 7870el,de utána az elöbb említett probléma miatt a 7870 időtállóbb szerintem
A 670 a 7970-nel van egy szinten, oda is amiatt kellett a GHz Edition... 😃 Persze felbontásfüggő az egész, én FullHD-ra értem.
csak azért, mert a GTX670 alig lassabb mint a GTX680, az HD7950 meg azért lassabb mint a HD7970.
Mellesleg ha a HD7970 GHz edition és a GTX680 között észreveszed az 1-2%-ot, akkor gratulálok.
Amúgy az hogy 1 GHZ-en megy a GPU, nem extra tuning, hanem a GTX680 is 1 GHz-en megy, mondjuk azt hogy egyenlítés volt.
Pontosan ezért mondtam, hogy emiatt adták ki a GHz Editiont, mert a 7970 alig lett erősebb, mint a 670, és utol kellett érni a 680-at, csak értelmezned kéne, amit írok. Az meg mi már, hogy egyenlítés volt, mert a másik is 1GHz-en ment? 😂 Mi a szar köze van a kettőnek egymáshoz? 😆 Szimplán annyiról szólt az egész, hogy eladhassák drágábban a 7970-eket, és utolérjék a 680-at.
Cooley
Pedig a 660Ti lassabb lett a 7870nél...,Prohardveren nem az nvidia által ajánlott beállítások vannak ezért ez a végeredmény,7950 ellenfele a 670,így egyértelműen esélye sincs mellette,az a megnyírbált vezérlő késöbb visszafog ütni.Driverek után még talán rájön 5% a vga-ra és akkor egál lesz a 7870el,de utána az elöbb említett probléma miatt a 7870 időtállóbb szerintem
A 670 a 7970-nel van egy szinten, oda is amiatt kellett a GHz Edition... 😃 Persze felbontásfüggő az egész, én FullHD-ra értem.
csak azért, mert a GTX670 alig lassabb mint a GTX680, az HD7950 meg azért lassabb mint a HD7970.
Mellesleg ha a HD7970 GHz edition és a GTX680 között észreveszed az 1-2%-ot, akkor gratulálok.
Amúgy az hogy 1 GHZ-en megy a GPU, nem extra tuning, hanem a GTX680 is 1 GHz-en megy, mondjuk azt hogy egyenlítés volt.
Innen tudnék válogatni,némeik igen brutálul néz is ki.
[LINK]
Cooley
A 670 a 7970-nel van egy szinten, oda is amiatt kellett a GHz Edition... 😃 Persze felbontásfüggő az egész, én FullHD-ra értem. Az a Prohardver teszt nevetséges, a legtöbb helyen még a 680-at is elveri a 7950... 😂 A 9 játékból 6 AMD kedvelő...
Akkor marad a 7870 v. ha találok olcsóba akkor 7950 😉
[LINK]
5% GPU OC és 20% vram OC-tól ~12,9%-ot gyorsult BF3 alatt.
A 660Ti a 7950-nél is gyorsabb, nem tudom milyen gagyi teszt ez niteforce.
3D Mark-ban, mert van benne PhysX
csak a HD7870 gyorsabb mint a GTX660Ti
Thx! 😀
A mostani konfigomhoz szeretnék 1 megbízható és erős videókártyát!
Msi 7870 HAwkot ajánlották nekem esetleg valakinek ha van ennél jobb "ötlete" és megosztaná velem azt megköszönném 😀
MSI N660GTX-Ti Power Edition 90eFt körül mozog.
A mostani konfigomhoz szeretnék 1 megbízható és erős videókártyát!
Msi 7870 HAwkot ajánlották nekem esetleg valakinek ha van ennél jobb "ötlete" és megosztaná velem azt megköszönném 😀
Az attól függ mennyi pénzed van rá.
annyival nem jobb a 7850, kivéve hogy 2GB 1 helyett! én nem tenném, akkor már egy picivel erősebbre cserélném, de ez az én véleményem.
Igazad Van én is ezt ajánlom