Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ors11 avatar
csuz-li: Hát eddig nem kapcsolt ki szóval reménykedem,hogy akkor ez a baj 😀 s mivel még bekapcsol így maximum anyit teszek,hogy mikor kikapcsolom akkor hátul a tápegységnél is kikapcsolom s annyi 😃 nem nagyon van fölösleges pénzem most erre,s ha csak ennyi a nagy probléma akkor nem gond 😃 eddig se használtam soha a főkapcsolót s alatta reset gombot a kikapcsolásra 😀😉
0
0
0
0
csuz-li avatar
ors11: természetesen be tudod kapcsolni. Ez a beállítás csupán arra vonatkozik, hogy ha már megy a gép, akkor mi történjen a főkapcsoló gomb megnyomásakor.
Viszont ettől még ugye nem oldódik meg a random bekapcsolás gondod, mivel valószínűleg maga a kapcsoló lett rossz. (az is lehet, hogy csak elkoszolódott és nem megy fel rendesen?) Szóval, ha beigazolódik, hogy rossz a kapcsoló, akkor el kellene vinni valakihez, aki tud rá tenni egy másik főkapcsolót. (vagy lecseréled a házat egy olyanra, amin jó a kapcsoló, de az ugye a drágábbik megoldás.)
0
0
0
0
ors11 avatar
csuz-li: Kikapcsoltam őket,és eddig még semmi nem történt,szóval reménykedem 😃 Viszont egy buta kérdés...hogyha ezeket kikapcsolom akkor a gépet be tudom majd kapcsolni a gombal,vagy ez arra is kihatással van(vagy csak az éber állapotra hat, ami annyit tesz,hogy a számítógépen tudom shut down-olni vagy újraindítani,ahogyan eddig is tettem)?
0
0
0
0
csuz-li avatar
ors11: Nincs valami gondod magával a bekapcsoló gombbal? Próbáld meg, hogy a Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek\Rendszerbeállítások -nál a főkapcsolót átállítod a "Nincs művelet"-re. Ha így is kikapcsol menet közben, akkor valószínűleg nem a gomb a ludas.
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Köszönöm a válaszokat! 😀
0
0
0
0
ors11 avatar
Fejlemény történt ugyanis mostmár nemcsak kikapcsol,hanem ha ki van kapcsolva akkor magától be is kapcsol random időközönként. Megnéztem az összes ventillátort,proci hűtőt s minden rendben van. Még a procit is újrapasztáztam de az se oldotta meg a problémát(mellesleg a poci 31-38 celzius fok között mozog) . Kábeleket megnéztem,s nem úgy tűnt minta lenne szakadás valahol.
0
0
0
0
Krissz avatar
H-ECTOR
Köszönöm szépen, Adata val még nincs tapasztalatom de jó márkának tűnik a visszaélések alapján 😃
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@SuperSaiyanGotto

[LINK]

Ezt nézd meg vele :

0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok aki tudna segíteni EGY OCULUS RIFT DK2 beállításában az kérem írjon ..nem értek hozzá első ilyenem :/
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!
Az a problémám,hogy a gépem magától kapcsol ki. Kiírja,hogy Leállítás s azzal kikapcsolja magát csak úgy.
Mi lehet a probléma,mert megtapogattam mindent s nem tűnt távolról se olyan forrónak,hogy a túlmelegedés miatt kapcsoljon ki,de laikus vagyok ebben a témában,szóval a segítségeteket kérném. Köszönöm 😃
[LINK]
0
0
0
0
xsebix avatar
Anonymus1
Nekem i5 4690k volt a 980ti mellett és volt pár játék ahol nem tudta kihajtani a kártyát pl ilyen a BF1 is de akad több játék is ahol nem hozza ki a maxot...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ati8821: Inkább csak arra próbáltam célozni, hogy nincs összefüggés a játék által kért RAM mennyisége és a processzor terhelése között.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ati8821: Hát én a legkisebb processzorterhelést mindig ott tapasztalom, ahol sok RAM kell. Az új Andromeda 16 Gigát kér és 35%-on használja a processzort. A FC Primál 60%-on használja, de beéri 8 GB-al is.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Krissz: nekem ilyenem van, gond nem volt vele eddig, mondjuk mikor én vettem kb 5ezerrel volt olócsóbb [LINK]
Anonimus1: játékfüggő, de általánosságban még elfogadható
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Sziasztok!
Egy I5 4690 megbírkózik egy GTX980Ti-al?

A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
Krissz avatar
Srácok 20k alatt lehet kapni normális/megbízható SSD-t kapni? 120GB os at legalább, ami viszonylag jónak is számít

(Vagy csak a Samsung 250GB os ami már megfelelő lenne, 30k ért?)

Köszi
0
0
0
0
Floriian avatar
Hali.
Igazából nem nagyon tudtam hovatenni ezt a kérdést, így ide került fel, ha nem idevaló bocsi.
Ennek a csodás eszköznek mi a neve?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ati8821: Maga a dual nem sokat ad hozzá a te konfigodnál a teljesítményhez,. Viszont a 16 Giga sem rossz, mivel sok játéknak szüksége van rá és amúgy is RAM-ból a több mindig jobb. Nincs túl nagy összefüggés a processzor és a RAM között (az új Ryzennél más a helyzet, mert az nagyon érzékeny a RAM-ra, de az Intelek, vagy régebbi AMD-k nem igazán)
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azért jó technika sem fog ártani. Hangtechnikára is el lehet 200eFT-ket verni. De egy komolyabb erősítő minőségi hangszórókkal tényleg nem ártana hozzá abban az esetben
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Sokkal jobb lessz nekem egy 2.1-át hajt a külső soundblasterem. Meg a fülesemet. Sokkal jobb a hangzás.
0
0
0
0
no avatar
Hangkártya vásárlásban gondolkozom, és lenne egy olyan problémám, hogy nekem most jelenleg egy 2.0 hangfalam van, de gondolkozom egy 5.1-es kis kártyában, hogy hát ha jobb lenne a hanghatás.
És ha én most át cserélem az alaplapit HD-t akkor akkor lesz némi fejlődés az 5.1-el?
Mármint jobb lesz?
0
0
0
0
roba1996 avatar
Ha le cserélem a sima normál hdmi kábelemet egy aranyozottra akkor észre fogok valami különbséget venni Benq E2220HD?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
HakuDragon
Ugy csinaltam meg h az Ubuntut az eredeti telepitojevel eltavolitottam, azutan már bebootolt a pendrive-ről.

Viszint van egy masik gondom. Az X360 vetetékes kintrollerem nem mukszik. Szetszedtem ujra osszeraktam, majd kiderult a kabellel van gond aki kijon belole. A megmozgatom es tartom akkor csatlakozik, mihelyst elengedem szercsatlakozik. Kuka? Vagy lehet valamit tenni vele?
0
0
0
0
Pixx avatar
angel9533: én procit+lapot cserélnék elsőnek azért a 660-al még el lehet pötyögni főleg hogy 3gb-s
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!A gépemben van egy Athlon II x4 640,ill egy evga gtx 660 si2 3gb vga.Elég sok játék csak ilyen 25-30 fps környéke.kérdésem az volna,hogy mit cseréljek le.(először)Köszi.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Na b+. 😃 Akkor inkább megoldom itthon 😃
0
0
0
0
Dani46 avatar
Az enyém 1 hónapig volt gariba venti miatt,aztán közölték se javítani se cserélni nem tudják,nagyon komolyak.Vásároljam le,remélem a corsair rm 750x el nem lesz ilyen.😃
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
1 éves már ,de akkor vissza küldöm gariba 😀 köszönöm szépen a választ! 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Semmi baja nincs a tápodnak, csak a venti csapágyas lett.
Nem tudom mien a tápod lehet gariba cserélik,de ha nem lehet elég egy venti csere is.

Szerk.... Piero gyorsabb volt 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
PatrikVagyok: valószínű hogy a venti xarakodik benne. Ha értesz hozzá valamennyire akkor te magad is cserélheted, ha már nem garanciális. Ha más gondja nincs, mondjuk attól is függ milyen régi a táp.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok! Az utóbbi időben elkezdett ilyen érdekesen berregő hangot adni a tápegységem tudom ez nem jelent jót és valószínű csere kell ,de mennyire veszélyes így használni? Fizetésig (04.10.) használhatom így szerintetek vagy inkább kapjam ki már most ? :/ A választ előre is köszönöm! Szép napot mindenkinek aki ezt olvassa! 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!A gépemben van egy Athlon II x4 640,ill egy evga gtx 660 si2 3gb vga.Elég sok játék csak ilyen 25-30 fps környéke.kérdésem az volna,hogy mit cseréljek le.(először)Köszi.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azért van a boot menü, hogy ne kelljen ilyen miatt folyton belépni a biosba.
Amúgy van, hogy a merevlemez kategóriába teszi az USB kulcsokat.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
A biosban állítsd be hogy miről bootoljon, mivel alaplapot nem írtál milyen típus így nehezebb segíteni.

A videónak a 2:01 től vonatkozik rád ez csak példa és segítség.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Csakhogy rámegyek az USB re a bootmenuben de nem bootol be...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Bekapcsoláskor a Post Screenen megjelenik, hogy melyik funkció gombbal mibe lép be. Változó, de mostanában az F12 a boot menü.
Pendriveon teljesen jó a FAT32 FS-el. (Elvégre a rufus is elfogadta. Mondjuk én WinToFlash-el szeretem ezt csináni)
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Pls help! Barántőm gépén Ubuntu van (16.4) és windows 10et akarok rá telepiteni. Leirnátok mit csináljak? Hogyan bootoljak? Pendriverol akarom. Rufusal már rá tettem a win 10et. Ahhoz még kérdés: Baj, hogy Fat32? GPT/UEFI-re tettem, az jó? Előre is köszi a választ!
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
És nem fogod tudni húzni benne a cpu-t. Kb ennyiért már z270-es lapot is kapsz
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Friss BIOS-szal igen.
Az már más kérdés, hogy egy borzalmasan drága lapról van szó, és nagyon nem éri megvenni.
0
0
0
0
MentaLike avatar
Sziasztok!
Az ASUS B150 PRO GAMING AURA alaplap kompatibilis az I5 7600K-val?
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
köszönöm máshonnan kaptam segítséget remélem megoldódott a hiba
0
0
0
0
roba1996 avatar
VeNtRaX: Próbáld meg ezt
0
0
0
0
adamka0423 avatar
Bizonyos programoknál megáll/lefagy a gép és fogalmam sincs mitől . Most lett egy (nem túl erős) új konfig összerakva : FX-6300,GTX 1050 2GB , 8 GB DDR3 RAM . Mindezek mellet van egy 750-es táp meg egy M5A78L-M LX-as alaplap (Asus) . Ezt a bizonyos problémát csinálja pl.: World of Tanks és Youtube közben de a Dark Souls 3 tökéletesen fut csakúgy mint a DOOM . Nem tudom mi lehet a baj ha valaki tud akkor legyen szíves és segítsen . Előre is köszi 😀
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok! Valakinek nincs véletlenül egy teracod meghívója? 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Piero: Mind a 4k, mind a 8k UHD. Amit Manyik75 linkelt, abban szépen le van írva és látszik is, mekkora átláthatatlan katyvasz a felbontások megnevezése. Ezek után ne csodálkozzunk, hogy végső soron senki nem tud biztosat mondani, aki nem profi a témában. Ott áll a boltban a szerencsétlen vevő a monitorok közt és töpreng, hogy amit lát az most a márkanév része, marketinges bull-shit, vagy ténylegesen valami szabvány megnevezése.
Egyszer vettem boltban monitort, egy fél életet kellett ott töltenem, hogy kibogarásszam, hogy a sok marhaság között, ami a csomagoláson van és a kitett táblák alapján (amik notorikusan nem összehasonlítható adatokat tartalmaznak) mégis melyik az, amit meg szerettünk volna venni eredetileg. Akkor a 720p, akkor most melyik is? Ja hogy az meg nem is HD, de persze HD, ha HDTV, csak ugye az meg nem az a nevezék-jegyzék, mivel a felbontások között, ahol az FHD létezik, ott a 720p az nem HD, hanem valamelyik XGA a sok közül, de a másik szerint meg mégis csak HD, ami persze lehet hang is, de szép nagy betűkkel felvéshetik a készülékre, mert végül is a hang az HD, mármint "high definition", csak a képernyő az nem az, mert az meg valami más... Katyvasz az egész.
0
0
0
0
Puffin avatar
4K szabvány 4096 x 2160 felbontást jelent, a 3840 X 2160 az az UHD! Vagy tévedek?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció