csuz-li: Hát eddig nem kapcsolt ki szóval reménykedem,hogy akkor ez a baj 😀 s mivel még bekapcsol így maximum anyit teszek,hogy mikor kikapcsolom akkor hátul a tápegységnél is kikapcsolom s annyi 😃 nem nagyon van fölösleges pénzem most erre,s ha csak ennyi a nagy probléma akkor nem gond 😃 eddig se használtam soha a főkapcsolót s alatta reset gombot a kikapcsolásra 😀😉
ors11: természetesen be tudod kapcsolni. Ez a beállítás csupán arra vonatkozik, hogy ha már megy a gép, akkor mi történjen a főkapcsoló gomb megnyomásakor.
Viszont ettől még ugye nem oldódik meg a random bekapcsolás gondod, mivel valószínűleg maga a kapcsoló lett rossz. (az is lehet, hogy csak elkoszolódott és nem megy fel rendesen?) Szóval, ha beigazolódik, hogy rossz a kapcsoló, akkor el kellene vinni valakihez, aki tud rá tenni egy másik főkapcsolót. (vagy lecseréled a házat egy olyanra, amin jó a kapcsoló, de az ugye a drágábbik megoldás.)
csuz-li: Kikapcsoltam őket,és eddig még semmi nem történt,szóval reménykedem 😃 Viszont egy buta kérdés...hogyha ezeket kikapcsolom akkor a gépet be tudom majd kapcsolni a gombal,vagy ez arra is kihatással van(vagy csak az éber állapotra hat, ami annyit tesz,hogy a számítógépen tudom shut down-olni vagy újraindítani,ahogyan eddig is tettem)?
ors11: Nincs valami gondod magával a bekapcsoló gombbal? Próbáld meg, hogy a Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek\Rendszerbeállítások -nál a főkapcsolót átállítod a "Nincs művelet"-re. Ha így is kikapcsol menet közben, akkor valószínűleg nem a gomb a ludas.
Fejlemény történt ugyanis mostmár nemcsak kikapcsol,hanem ha ki van kapcsolva akkor magától be is kapcsol random időközönként. Megnéztem az összes ventillátort,proci hűtőt s minden rendben van. Még a procit is újrapasztáztam de az se oldotta meg a problémát(mellesleg a poci 31-38 celzius fok között mozog) . Kábeleket megnéztem,s nem úgy tűnt minta lenne szakadás valahol.
Sziasztok!
Az a problémám,hogy a gépem magától kapcsol ki. Kiírja,hogy Leállítás s azzal kikapcsolja magát csak úgy.
Mi lehet a probléma,mert megtapogattam mindent s nem tűnt távolról se olyan forrónak,hogy a túlmelegedés miatt kapcsoljon ki,de laikus vagyok ebben a témában,szóval a segítségeteket kérném. Köszönöm 😃
[LINK]
Anonymus1
Nekem i5 4690k volt a 980ti mellett és volt pár játék ahol nem tudta kihajtani a kártyát pl ilyen a BF1 is de akad több játék is ahol nem hozza ki a maxot...
Ati8821: Hát én a legkisebb processzorterhelést mindig ott tapasztalom, ahol sok RAM kell. Az új Andromeda 16 Gigát kér és 35%-on használja a processzort. A FC Primál 60%-on használja, de beéri 8 GB-al is.
Krissz: nekem ilyenem van, gond nem volt vele eddig, mondjuk mikor én vettem kb 5ezerrel volt olócsóbb [LINK]
Anonimus1: játékfüggő, de általánosságban még elfogadható
Ati8821: Maga a dual nem sokat ad hozzá a te konfigodnál a teljesítményhez,. Viszont a 16 Giga sem rossz, mivel sok játéknak szüksége van rá és amúgy is RAM-ból a több mindig jobb. Nincs túl nagy összefüggés a processzor és a RAM között (az új Ryzennél más a helyzet, mert az nagyon érzékeny a RAM-ra, de az Intelek, vagy régebbi AMD-k nem igazán)
Azért jó technika sem fog ártani. Hangtechnikára is el lehet 200eFT-ket verni. De egy komolyabb erősítő minőségi hangszórókkal tényleg nem ártana hozzá abban az esetben
Hangkártya vásárlásban gondolkozom, és lenne egy olyan problémám, hogy nekem most jelenleg egy 2.0 hangfalam van, de gondolkozom egy 5.1-es kis kártyában, hogy hát ha jobb lenne a hanghatás.
És ha én most át cserélem az alaplapit HD-t akkor akkor lesz némi fejlődés az 5.1-el?
Mármint jobb lesz?
HakuDragon
Ugy csinaltam meg h az Ubuntut az eredeti telepitojevel eltavolitottam, azutan már bebootolt a pendrive-ről.
Viszint van egy masik gondom. Az X360 vetetékes kintrollerem nem mukszik. Szetszedtem ujra osszeraktam, majd kiderult a kabellel van gond aki kijon belole. A megmozgatom es tartom akkor csatlakozik, mihelyst elengedem szercsatlakozik. Kuka? Vagy lehet valamit tenni vele?
Sziasztok!A gépemben van egy Athlon II x4 640,ill egy evga gtx 660 si2 3gb vga.Elég sok játék csak ilyen 25-30 fps környéke.kérdésem az volna,hogy mit cseréljek le.(először)Köszi.
Az enyém 1 hónapig volt gariba venti miatt,aztán közölték se javítani se cserélni nem tudják,nagyon komolyak.Vásároljam le,remélem a corsair rm 750x el nem lesz ilyen.😃
PatrikVagyok: valószínű hogy a venti xarakodik benne. Ha értesz hozzá valamennyire akkor te magad is cserélheted, ha már nem garanciális. Ha más gondja nincs, mondjuk attól is függ milyen régi a táp.
Sziasztok! Az utóbbi időben elkezdett ilyen érdekesen berregő hangot adni a tápegységem tudom ez nem jelent jót és valószínű csere kell ,de mennyire veszélyes így használni? Fizetésig (04.10.) használhatom így szerintetek vagy inkább kapjam ki már most ? :/ A választ előre is köszönöm! Szép napot mindenkinek aki ezt olvassa! 😀
Sziasztok!A gépemben van egy Athlon II x4 640,ill egy evga gtx 660 si2 3gb vga.Elég sok játék csak ilyen 25-30 fps környéke.kérdésem az volna,hogy mit cseréljek le.(először)Köszi.
Bekapcsoláskor a Post Screenen megjelenik, hogy melyik funkció gombbal mibe lép be. Változó, de mostanában az F12 a boot menü.
Pendriveon teljesen jó a FAT32 FS-el. (Elvégre a rufus is elfogadta. Mondjuk én WinToFlash-el szeretem ezt csináni)
Pls help! Barántőm gépén Ubuntu van (16.4) és windows 10et akarok rá telepiteni. Leirnátok mit csináljak? Hogyan bootoljak? Pendriverol akarom. Rufusal már rá tettem a win 10et. Ahhoz még kérdés: Baj, hogy Fat32? GPT/UEFI-re tettem, az jó? Előre is köszi a választ!
Bizonyos programoknál megáll/lefagy a gép és fogalmam sincs mitől . Most lett egy (nem túl erős) új konfig összerakva : FX-6300,GTX 1050 2GB , 8 GB DDR3 RAM . Mindezek mellet van egy 750-es táp meg egy M5A78L-M LX-as alaplap (Asus) . Ezt a bizonyos problémát csinálja pl.: World of Tanks és Youtube közben de a Dark Souls 3 tökéletesen fut csakúgy mint a DOOM . Nem tudom mi lehet a baj ha valaki tud akkor legyen szíves és segítsen . Előre is köszi 😀
Piero: Mind a 4k, mind a 8k UHD. Amit Manyik75 linkelt, abban szépen le van írva és látszik is, mekkora átláthatatlan katyvasz a felbontások megnevezése. Ezek után ne csodálkozzunk, hogy végső soron senki nem tud biztosat mondani, aki nem profi a témában. Ott áll a boltban a szerencsétlen vevő a monitorok közt és töpreng, hogy amit lát az most a márkanév része, marketinges bull-shit, vagy ténylegesen valami szabvány megnevezése.
Egyszer vettem boltban monitort, egy fél életet kellett ott töltenem, hogy kibogarásszam, hogy a sok marhaság között, ami a csomagoláson van és a kitett táblák alapján (amik notorikusan nem összehasonlítható adatokat tartalmaznak) mégis melyik az, amit meg szerettünk volna venni eredetileg. Akkor a 720p, akkor most melyik is? Ja hogy az meg nem is HD, de persze HD, ha HDTV, csak ugye az meg nem az a nevezék-jegyzék, mivel a felbontások között, ahol az FHD létezik, ott a 720p az nem HD, hanem valamelyik XGA a sok közül, de a másik szerint meg mégis csak HD, ami persze lehet hang is, de szép nagy betűkkel felvéshetik a készülékre, mert végül is a hang az HD, mármint "high definition", csak a képernyő az nem az, mert az meg valami más... Katyvasz az egész.
Viszont ettől még ugye nem oldódik meg a random bekapcsolás gondod, mivel valószínűleg maga a kapcsoló lett rossz. (az is lehet, hogy csak elkoszolódott és nem megy fel rendesen?) Szóval, ha beigazolódik, hogy rossz a kapcsoló, akkor el kellene vinni valakihez, aki tud rá tenni egy másik főkapcsolót. (vagy lecseréled a házat egy olyanra, amin jó a kapcsoló, de az ugye a drágábbik megoldás.)
Köszönöm szépen, Adata val még nincs tapasztalatom de jó márkának tűnik a visszaélések alapján 😃
[LINK]
Ezt nézd meg vele :
Az a problémám,hogy a gépem magától kapcsol ki. Kiírja,hogy Leállítás s azzal kikapcsolja magát csak úgy.
Mi lehet a probléma,mert megtapogattam mindent s nem tűnt távolról se olyan forrónak,hogy a túlmelegedés miatt kapcsoljon ki,de laikus vagyok ebben a témában,szóval a segítségeteket kérném. Köszönöm 😃
[LINK]
Nekem i5 4690k volt a 980ti mellett és volt pár játék ahol nem tudta kihajtani a kártyát pl ilyen a BF1 is de akad több játék is ahol nem hozza ki a maxot...
Anonimus1: játékfüggő, de általánosságban még elfogadható
Egy I5 4690 megbírkózik egy GTX980Ti-al?
A válaszokat előre is köszönöm!
(Vagy csak a Samsung 250GB os ami már megfelelő lenne, 30k ért?)
Köszi
Igazából nem nagyon tudtam hovatenni ezt a kérdést, így ide került fel, ha nem idevaló bocsi.
Ennek a csodás eszköznek mi a neve?
És ha én most át cserélem az alaplapit HD-t akkor akkor lesz némi fejlődés az 5.1-el?
Mármint jobb lesz?
Ugy csinaltam meg h az Ubuntut az eredeti telepitojevel eltavolitottam, azutan már bebootolt a pendrive-ről.
Viszint van egy masik gondom. Az X360 vetetékes kintrollerem nem mukszik. Szetszedtem ujra osszeraktam, majd kiderult a kabellel van gond aki kijon belole. A megmozgatom es tartom akkor csatlakozik, mihelyst elengedem szercsatlakozik. Kuka? Vagy lehet valamit tenni vele?
Nem tudom mien a tápod lehet gariba cserélik,de ha nem lehet elég egy venti csere is.
Szerk.... Piero gyorsabb volt 😀
Amúgy van, hogy a merevlemez kategóriába teszi az USB kulcsokat.
A videónak a 2:01 től vonatkozik rád ez csak példa és segítség.
Pendriveon teljesen jó a FAT32 FS-el. (Elvégre a rufus is elfogadta. Mondjuk én WinToFlash-el szeretem ezt csináni)
[LINK]
Az már más kérdés, hogy egy borzalmasan drága lapról van szó, és nagyon nem éri megvenni.
Az ASUS B150 PRO GAMING AURA alaplap kompatibilis az I5 7600K-val?
Egyszer vettem boltban monitort, egy fél életet kellett ott töltenem, hogy kibogarásszam, hogy a sok marhaság között, ami a csomagoláson van és a kitett táblák alapján (amik notorikusan nem összehasonlítható adatokat tartalmaznak) mégis melyik az, amit meg szerettünk volna venni eredetileg. Akkor a 720p, akkor most melyik is? Ja hogy az meg nem is HD, de persze HD, ha HDTV, csak ugye az meg nem az a nevezék-jegyzék, mivel a felbontások között, ahol az FHD létezik, ott a 720p az nem HD, hanem valamelyik XGA a sok közül, de a másik szerint meg mégis csak HD, ami persze lehet hang is, de szép nagy betűkkel felvéshetik a készülékre, mert végül is a hang az HD, mármint "high definition", csak a képernyő az nem az, mert az meg valami más... Katyvasz az egész.