Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
readywer avatar
Akkor kettőnkenk hasonló baja van, amúgy nekem a gta maxon 40-50 fps úgyhogy nem tudom, hogy neked very high-on hogy lehet 50-60 fps amikor neked jobb videó kártyád van? 😀
(te is próbád meg hátha újrarakod a drivert és utána jó lesz)
0
0
0
0
Thespartan avatar
Érdekes.. Mert nekem is vannak fps gondok a gépemnél,2 hónapja még csak annyi volt,hogy levittem tálcára a játékot pl. GTA 5 vissza felhoztam és laggolt.. most már játék közben is csinálja!Újraraktam a rendszert is újrapasztáztam a processzort is,por nincs csak egy nagyon minimális,driverek is fent vannak rendesen,egyszóval nem értem énse mivan.(gtx 770,fx8320,12gb ram) Na ezzel a konfiggal a GTA 5 nekem alapesetbe 50-60fps very high-on,de érezhetően lemegy sokszor 30fps-re és az alá is akár,nagy az ingadozás,ezen kívül más játéknál is csinálja,valamelyiknél meg nem.. pl. Grid 2-t feltettem és az csutka maxon 70-80fps,vagy dirt 3 is 100fps meg se rezzennek.
0
0
0
0
readywer avatar
Nem hiszen mert max 68-fokos játék közben és csak ennél a két játéknál tapasztalom, ilyenkor amikor el van véve a teljesítmény akkor max 50fok.
(Nyáron ac unity 75-fok és mégsem volt semmi hasonló dolog).
Meg ez az alacsony fps probléma rögtön létre jön amikor elindúl a játék, nem játék közben jön létre a probléma. Pl world of Tanks garázs 30fps 60fps helyett.
0
0
0
0
BenuGT avatar
Readywer: Szerintem melegszik a Vga és lejjebb vesz a teljesítményből
0
0
0
0
readywer avatar
Sziasztok.
Van egy Asus GTX 760 4gb-os videókártyám, és 1-2 játéknál előjön(World of tanks,War Thunder) egy olyan hiba, hogy néha kevés az fps-em(kevesebb mint 30), de néha sok az fps-em(50-60). Amikor kevés az fps-em akkor azt is tapasztalom, hogy a videókártya csak 536mhz-n megy amikor 1072mhz-en kellene, hogy menjen, de olyankor csak 975mV -t ír a GPU tweak fogyasztásnak 1200mV helyett. Ilyenkor újra szoktam rakni a drivert, mert ekkorkor megjavul, de csak egy ideig jó újra. Ezzel mit lehet kezdeni?
Előre is köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
safyx1 avatar
Nagyon szépen köszönöm a segítséget ismét előrébb vagyok és tanultam!

Kellemes karácsonyt kívánok mindenkinek!
0
0
0
0
Bronson avatar
igen, nagyjából ennyi...
0
0
0
0
safyx1 avatar
Intel Core i3-3250 3.5GHz LGA1155 Processzor .. ezt találtam. értem amit irtatok és köszönöm!
van több ilyen proci is órajel picit eltér de ugyanaz mind. 2 mag 4 szál 😀 én tetrix korában élek :-)

cache dmi sebesség is ugyanaz. mindnél... erre leváltom a régi gyenge celeront és egy év késéssel már játszhatom is a farcry4et? A sok lefagyást meg a rossz hdd okozza az meg csere egy gyorsabra...és meg is vagyok 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
még egyszer mondom: AZ ALAPLAPODBA CSAK 1155-ÖS FOGLALATÚ PROCIK MENNEK. nem megy bele semmilyen amd proci és felejtsd el a 6magos amd-t is. nem csak a magok száma a lényeg, amiért jó egy proci. neked 1155-ös lapod van, ahhoz kell választani egy i3 procit. az 2 magos, de 4 szálas, tehát az oprendszer 4 magosnak fogja látni.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
safyx1: i3-mal elindul a Far Cry 4 mindenféle Dual Core/CPU Fix nélkül.
0
0
0
0
safyx1 avatar
sajnos muszáj valamit kezdeni vele hdd lassú és félig halott... minden akad, de még az eszközkezelő megnyitása miatt is lefagy, egy sima world of tanks játék is állandóan lefagy... szóval minden. egy klassz proci és egy gyors vinyótol remélem megoldódnánk a gondok, de ahogy olvasgatok itt ott nem lesz egyszerű....nem tudom mennyi ramot kezel az alaplapom, nem tudom kezeli e a 6 magos procikat, de tán 4 is elég lenne. msi alaplapról semmit sem találok a neten... ez kinlódás lesz nekem...de ez van.
az i3 proci az is kettő magos azon menne a farcry 4? igazából egyszer szeretném megcsinálni, de akkor rendesen. hívtam már szerelőt is tavaly, de sok hasznát nem vettem... rámsózta a neki megmaradt hulladékait ( szerintem) így lett a mostani procim... sajnos nem bízok bennük..
0
0
0
0
Bronson avatar
én a helyedben nem cserélnék platformot... de te tudod...
0
0
0
0
safyx1 avatar
nem sok a 240 igen, de egyéb dolgokra, filmek zene akármi van egy terrás külső winyóm.

Magán a gépen adatot nem tárolok csak néhány épp aktuális játékot.

A procit pedig úgy választanám, hogy ne keljen egy év múlva ismét cserélni, ezért néztem neten véleményeket és találtam amd fx 6300 as cuccot a maga kis 6 magjával talán használhatom néhány évig, de ha elegendő az i3 is ... nekem igazából mindegy. Nagy öröm számomra, hogy egy év telt el már a farcry 4 kiadása óta(azóta itt van eredetibe) és rájövők, hogy tavaly csak sikerült elcseszni a procivásárlást.. 😀😉 eddig azt feltételeztem a lemetz a rossz., ma jutottam el odáig, hogy utánna olvastam, ez az intel cfeleron nem megfelelő nekem 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
valóban gyorsabb, csak ugye nem olyan sok manapság az a 240gb, ha csak az ssd lesz... bár ha nem használsz sok helyet, elég is lehet... a procit csak 1155-ös foglalatú cpu-ra cserélheted, egy i3 megtenné. a far cry 4 azért nem indult, mert nem megy 2 magos procikon.
0
0
0
0
safyx1 avatar
Alaplap egy éves akkor kicseréltem mindent, tápot is. procit mindent, de mivel akkor sem értetem hozzá meg most se ezért keresek segítséget. alaplap msi ms-7788 épp adatot keresek róla a neten, de semmit sem találok magyarul. A samsung ssd igen, gondoltam jó a hdd helyére...gyorsabb tartosabb, de gondolom ismét tévedek.
0
0
0
0
Bronson avatar
neked akkor konkrétan új gép kell, nem? házon meg tápon kívül... az a 'vinyó' amit kinéztél az nem hdd, hanem ssd...
0
0
0
0
Su Metal avatar
köszönöm a válaszokat, ha sikerül megoldani beírom.
0
0
0
0
no avatar
safyx1:
Processzort csak úgy nemtudsz cserélni, alaplap olyan kell hozzá ami am3+-as vagy milyen, nézz utánna milyen foglalatú a fx6300

De én inkább azt ajánlanám hogy egy i3 4150-t tegyél a gépedbe, kicsit drágább, 7-8 ezer forinttal, alaplapnak jó a 10 ezres is, de odafigyelj, foglalatra odafigyelj!

Vinyónak meg egy Seagate cuccost ajánlanék.
0
0
0
0
safyx1 avatar
Sziasztok.
Némi segítségre lenne szükségem, nem vagyok egy nagy szaki.
Gépem folyton lefagy, meg tölti a semmit, ujratettem az oprendszert is ,de a dolog maradt.
Aztán találtam egy winyó ellenörző progit, (hard disc sentinel) mely tájékoztatott, hogy a teljesítmény 100%, de a kondíció csak 13%. 497 szektorhibám van, javasolt az adatmentés..
Jelenlegi hdd egy Wd5000 azrx és mivel gondolom ez már kukába való lecserélném erre: Samsung 850 EVO Basic 2.5" 250GB SATA3 MZ-75E250B/EU sata 3 ez is az is, csak ez 2,5" a jelenlegi 3,5 de gondolom ez nem gond.

Másik dolog, hogy a procim intel celeron cpu g 1610 2.60 ghz és a farcry 3 megy vele a 4 viszont meg sem nyikkan., ezt meg lecserélném egy amd fx-6300 procira.
videokártya asus r9 270seria, 8 gb ramom van, win 7 ultimate,

Segítséget kérnék, hogy ezek a cserék megoldhatók e?
Olyan gépet akarok összelegozni ami rendkívűl gyors. játékra is megfelelő.
procit 31ezerért míg a samsung vinyót 25 ezerért láttam. ezek cseréje segit nekem, vagy esetleg van jobb javaslat hasonló árkategoriában?
segítséget előre is köszönöm.
0
0
0
0
no avatar
den of evil:
Szerintem nem támogatott drivert pakoltál fel.
0
0
0
0
Bronson avatar
először a szoftveres hibákat zárjátok ki... tehát vcredist visual cc direct teljes reinstall. ha nem segít akkor oprendszert húzzátok újra.
0
0
0
0
Su Metal avatar
Üdv.
Egy érdekes hibával futottam össze. Alapesetben az ijesmik nem okoznak gondot, de ez.. igen.
Havernak próbáltam segíteni, egy régebbi fsp x64 gépével kapcsolatban - xp (x86) vel húzott.
Vett egy PCIe - vga t( NVidia Quadro Fx 1500 256MB DDR3 256bit),
mert az integrált intel xy 32Mb nem volt sokmindenre jó.

A hiba, driverezés után persze: egyszerűen semmi nem működik ami 3D-t igényelne.
xy-game exe hibát észlelt ezért leáll-a program nem válaszol...
ezek olyan játékok aminek a régi 32Mb os vga is elég volt.

Az xp saját 2 és 3 D öntesztje hiba nélkül lefutott, a hw gyorsítás is megy asztalkörnyezetben.

Pár esetleges dolog ami lehet szerintem:
1-hibás a vga. 2-NetF. 2.0 hiánya. 3-visual+cc hiánya. 4-sérült os. 5-sérült alaplap.

valakinek van 5lete?
0
0
0
0
Thespartan avatar
Piero:Értem értem.. :/ Akkor csoda,hogy még bírja valamennyire,mert a proci már megvan több mint 1 éve azthiszem az alaplap meg másfél-2 éve
0
0
0
0
Puffin avatar
Thespartan: már írtam valahol hogy az alaplapod gyenge a 8320-hoz. Hiába kened bármivel, ha a VRM túlmelegszik throttingol a procid! Főleg ha húzni próbálod!
Amúgy a CM 103 kevés a 8320-hoz.
0
0
0
0
Thespartan avatar
Szerintetek terhelés alatt ha az amd fx 8320-as procim 70c és a vga is ami gtx 770 is 65-70c az még okés?? Mert a procira kentem fel új hűtőpasztát nem is akármilyet... jó drágát mx4-eset meg van rajta egyébként egy coolermaster rézbordás hűtő...
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Megpróbálom köszi. Talán sikerül megjavítani mert nem egy rossz miki, és a mostanihoz képest sokkal kényelmesebb.
0
0
0
0
no avatar
Realtek hd cuccban bütykölj valamit, nálam az volt hogy a játék hangját nemhallottam, de a böngészőben hallgatott zenét igen, meg mások hangját.
hangszórók, eszköz speciális beállításai a jobb sarokban, ott a 2. pont rublikát, amire épp nincs állítva, próbáld meg, hátha jó lesz, nekem ez segített, ha nemjó, állítsd vissza
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írom-e, hogy géphiba-e vagy sem, de a lényeg: adott egy media-tech mt3546 headset. Win7 alatt jól működik, hallható a hangja és mind a két oldala szól. Viszont Windows 10 alatt már nem. Iszonyat halk ha közvetlenül a Jack dugóba van dugva, viszont ha USB átalakítot használók akkor a bal oldala szól, de a jobb nem. Drivert frissítettem, most a jelenlegi legfrisebb Realtek driver van fönt. Másik headset meg tökéletesen működik, csak ez nem akar. Ha esetleg valakinek van ötlete szívesen várom 😀 Köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
piero: elején engedélyeztem ,de több fontos firisités telepitése nem sikerült, utánna jöttek a kék halálok, elején más hibával lentebb lévő képemnél..
0
0
0
0
Puffin avatar
Rammstein32: nyugodtan engedélyezd! Lentebb írtam mi lehet az oka a hibának, maga a windows is lehet, ezért érdemes a frissítéseket leszedni hozzá.
0
0
0
0
no avatar
Piero: windows updaetot nem engedélyeztem kivan lőve.. baj?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
TrentonG

A porszívó tapasztalatom szerint nem sok mindenre elég, inkább kompresszorral, én azzal szoktam, csak úgy száll a por 😃
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
TrentonG:Kompresszoral fújd ki, legjobb módszer.
0
0
0
0
Puffin avatar
Rammstein32: mármint úgy értettem a frissítések fenn vannak-e
0
0
0
0
no avatar
Srácok, gépet akarom kitisztítani, 4-5 éves por áll benne, porszívóval jó lesz? Nem kell félnem semmitől hogy beszippant 1 kábelt?
0
0
0
0
no avatar
friss windows és már pár nap után jött az első halál... 2 hetes kb windows.. akkor sajna hardver?? avast premier van, de semmi virus ,se kártevő..
de változó a hiba, valamikor 2 nap, 2 ora, 10 nap.. stb..
0
0
0
0
Astronaut0303 avatar
Rammstein32 RAMot Memtest32-vel tudod ellenőrizni, érdemes hosszabb ideig futtatni mondjuk éjszakára úgy hagyod, ha az nem mutat semmit, akkor valszeg nem azzal van baj.
Szoftveres problémát egy tiszta telepítésnek meg kell oldania.
0
0
0
0
Puffin avatar
ahhoz lehet kevés a gép.
0
0
0
0
Muffon avatar
Sziasztok! A jó hírem hogy vissza vettem mindent az eredetire és kép csíkozás már nem volt. A CS:GO sem crashel már, de a Dying Light 10 perc után kifekszik és jön a crash. Miért lehet ez? Talán mert 1Gb kevesebb a Ram mint amit kér?
0
0
0
0
Puffin avatar
Pontosabban, ezeket a/az win32k.sys hibákat a következők okozhatják:
Helytelenül konfigurált, régi vagy sérült October 2012 Security Release ISO Image eszközillesztők (nagyon általános)
Sérülés a Windows beállításjegyzékben egy nem régi win32k.sys-szoftvertársítás módosítása miatt (telepítés vagy eltávolítás).
Vírus, vagy kártevő szoftver okozta azt a fertőzést, mely megrongálta a/az win32k.sys fájlt, vagy a kapcsolódó October 2012 Security Release ISO Image program fájlokat.
Hardverütközés az új Microsoft hardver telepítése után, vagy a/az win32k.sys fájlhoz kapcsolódó hardver.
A/az October 2012 Security Release ISO Image. termékhez társított és telepített szoftver vagy meghajtók telepítése után megsérült vagy eltávolított rendszerfájlok.
win32k.sys kék képernyő, amit a megsérült merevlemez okozott.
win32k.sys STOP hiba a memória (RAM) sérülése miatt.

Friss a Windows-od?
0
0
0
0
no avatar
jaja load optimized defaults v kikapod 1 percre az alaplapi elemet😃
0
0
0
0
DDarkness avatar
Tudtommal a bios reset minden bios beállítást visszaállít a gyári beállításokra.
0
0
0
0
no avatar
bios reset mire jó? nem vágom...
0
0
0
0
no avatar
szerintem szedd ki az egyik ramot és használd úgy 1 darabig, ha nem fagy ki meg is van a hiba
vagy esetleg 1 bios reset...
0
0
0
0
no avatar
nemtom mivel kéne kezdeni.. hiba kód nemtom mire utalhat kép alapján...
0
0
0
0
no avatar
ja nem kizárt de semmi sem biztos azért az ilyen esetekben szépen sorba le kell próbálni amit lehet...
0
0
0
0
no avatar
ritkán jön elő attol még ugyanugy nyugodtan lehet ram hiba? lehet hogy ritkán ir arra a részre...
0
0
0
0
no avatar
sanszos lehet. azért ha tudod így v csere rammal kiderítheted. Tápot szerintem ki lehet zárni mert akkor általában újra indul v lekapcsol a gép.
0
0
0
0
no avatar
te is ramra tipplesz fizikai hibára?
0
0
0
0
no avatar
próbáld ki külön-külön a ramokat ha kit-ben van, vagy az egyik hibás v párban hibáznak...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció