Ha ref kártya lenne akkor még érthető, de mivel nem az, ezért kicsit sok... olyan 10c hűvösebb kéne hogy legyen... ventik rendesen mennek terhelés alatt? házban összes venti beszerelve és üzemel?
Lenne olyan problémám hogy a gépem ami van a profilomon, nagyon melegszik, most tervezek egy Cooler Master Hyper 212 EVO hűtőt venni a procinak, szóval szerintem azzal nem lesz gond.
A baj a videókártyával van, hogy terhelés alatt olyan 90-94 fok körül mozog, nem tudom, hogy egy ilyen kártyánál ez mennyire normális?
Én inkább a T-4-et ajánlom azzal szemben... csak egy ezressel drágább és minden szempontból jobb... halkabb, jobban hűt... 120mm venti van rajta, amihez gyárilag adnak egy rögzitőkeretet még egy ventihez... de ha meg 10k a keret, akkor 212evo
Nem a laptól függ hogy hogy milyen hűtőt tart.Inkább sokaknak az a baj hogy adott hűtő nem fér el a házban.Nekem is 212 EVO van és nincs vele gond.Jár hozzá egy lemez amit az alaplap háta mögé kell tenni és az tartja fixen.A beszerelési útmatója pedig igen részletes és jól értelmezhető.(Legalábbis számomra az volt.)
Nem tudom, hogy egy asrock 980DE3/U3S3 lapon a 103as vagy a 212es férne el jobban, tulajdonképpen alap órajelen használom, csak a gyári hűtés nagyon hangos játékok alatt (gta5,f12015,fifa stb) és azért akarom cserélni..
Hello! FX 6300as procira szeretnék valami izmosabb hűtést mint a gyárija, max 10k-ig. A házam sharkoon vg4-w. Elviekben 160mm procihűtő belefér.
https://www.pcx.hu/termek/cooler-master-hyper-103-rr-h103-22pb-r1-processzor-h-t--71589
Ez elbírná esetleg?
Hétvégén vettem egy CM Hyper 103at. Papírforma szerint 138.5mm magas. Eléggé univerzális cucc.
Igaz én csak E4600ra használom, de legalább azt alap fordulaton is tudja hűteni rendesen 😊
Van/volt CM Blizzard T2-m is. Az 140mm kereken, viszont csak sima 3 pines ventije van gyárilag.
Viszont látom már meglett a befutó 😆
Fasyleroen
Láttam a kérdésed és gondoltam írok hozzá mivel nekem is ilyen procim van. Szóval én mikor vettem 4 éve egy EKL AG akkor még a Cooler Master és társai 10E Ft felett voltak ezért erre esett a választás már akkor is csak 4500Ft volt újonnan. Gagyi pasztával 100% os terheléssel 63C° volt a max amit produkált most MX4 es pasztával 55-58C° És játék közben sem pörög 100% on a hűtőventi.
Persze láttam, hogy van keret minőségibbre csak gondoltam megosztom saját tapasztalatom. 😉
Így néz ki a hűtő.
Szerk: De hogy a kérdésre is válaszoljak én a LC POWER -t választanám 1mm nagyobb a ventije és felhasználói vélemények alapján picivel jobb is, még úgy is, hogy nem egy nagy nevű cég gyártja)
Amúgy nem is tudtam, hogy már ennyire lementek az árak 😲
Kezd mindenki vízhűtésre átváltani vagy mi a fene? 😀
Valóban jóknak tűnnek, viszont a gépházam nem egy szekrény 😃 140mm ami befér még alá... és ezek a ALPENFÖHN hűtők sajnos efölött vannak... Egyenlőre egy LC-Power LC-CC95 vagy egy CM Bliizard T2 Mini-n gondolkodom, ezek még beférnek. Vélemény?
Igen, a Ben Nevis is jónak tűnik. A stella mellett az szól, hogy az már volt a kezemben és szereltem is fel egy 125TDP-s FX-re. Szóval annak láttam a teljesítményét, ezért bátrabban ajánlom, mivel a másikat még nem használtam.
Fasylerroen: ALPENFÖHN Sella elég jó választásnak tűnik. ~7000 Ft, és az AMD gyári műanyag keretére felpattintható, nem igényel túl sok szerelést. 130W TDP-ig jó. Szerintem ezen az áron elég jó választás.
Tucanagabor: nekem is van 😃 csak amd-hez híven eléggé melegszik, ráadásul egy ati/amd kártya is csücsül a gépben, és aggódok a hőmérséklet miatt. Köszi a tippet, utána nézek 😀
mindenképp kifelé vigye a meleg levegőt... egy jobb cpu hűtőn nem gondolkodtál még? mert a házhűtő csodát nem fog tenni, annyira melegszik a proci...7-8k környékén már egész jó hűtőt lehet venni...
Hamarosan ventilátort veszek a gépházba. Szeretném megkérdeni,a gépház tetejére hogy érdemes beszerelni? Szívásra vagy kifújásra? Szerintetek?
(Mert már megint meleg van, és leold a gépem. 😕 ) ( CPU túlmelegedés )
tökéletesek a hőfokok, nincs semmi gond! a stress teszt a lehető legrosszabb forgatókönyv, ha ott 60alatt maradt, akkor nem kell félned, játékok alatt egész más a helyzet!
Intel nagyon jó, eddig csak az volt, a hűtése sosem volt nehéz számomra...
de van most egy AMD-m... új konfig, (és imádom)
AMD FX 8370 semmi baj nincs vele, nagyon jó, 8 mag (4000mhz), 16M Cache......
viszont egy valami nagyon aggaszt: a hőmérséklet megfelelő szinten tartása....
most van benne egy Arctic Freezer 7 Pro rev2.0, induláskor 15-20C, majd 20-30C alá nem is nagyon esik viszont 30perc AIDA(2015) stressz (és videonézés + chrome +kb 8 progi futtatása - a stressz közben futott csak hogy tuti terhelve legyen -) mellett olyan 52-58.8 C között mozgott és nem tudom hogy kellene e egy másik hűtö vagy ez elég (normális-e), játékoknál is olyan 25-50C.... (elvileg AMD azt mondja hogy nem nagyon kellene 62.5C fölé mennie a CPU-nak.... (tudni kell hogy soha nem tuningolok..., és egy játék sem használja ki a procit 101%-ra.
köszi bárki is válaszoljon
Kehbay:Alap járaton 25 fok a proci.A játékok nagy átlagban ezt a procit ami nekem van a 980 Ti -vel olyan 10-35%-ig hajtják meg FHD-ban minden fullon V-sinc-el, most épp a Sniper Elite 3 -mall játszottam ami 15%-nál nagyobb processzor terhelést nem okozott és 32-35 fok között volt a processzor.
Aki vizes hűtőn gondolkozik annak nagyon ajánlom a DeepCool Maelstrom 120K vízhűtőt nagyon csendes tulajdonképpen nálam nem is hallani, de a hűtési teljesítménye az valami fenomenális, játék alatt 32-35 fok között tartja a cpu-t szerintem az egész jó teljesítmény.😀
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Minden jóra fordult 1925 Ft -ért 😀
Ennyiért vettem a közeli számtech boltba egy Alpine Rev2 GT - alap kis hűtőt a másik vacakról meg leszedtem az a bazi-nagy 12cm es kék Coolert és rá hebregáltam a radeon 5770re 😃
Eredmény: A Proci 40-42 fkon muzsikál netezés közben stersselés alatt max 58 fokot volt
A radeon kártyán pedig SZÓ SZERINT HIDEG a borda 30fok alapon - terhelve 41 😃
Hát nem tudom gyerekek én 6 ezer ft ért vettem anno egy Cooler Mastes Blizzard T2 hűtést és azt kell mondjam hogy komoly proci tuning mellet is alapjáraton 25-30 fok között tudja tartani a hőfokot !
és ez mellet még nagyon halk nem hallani a gép hangját!
Damapapa: Biztos az ember két dologban lehet a hűtéssel kapcsolatban:
1. A gyári hűtő lehűti a processzort alapjáraton.
2. A drága és márkás hűtők szintén.
Minden más csak remény és tapasztalat kérdése, no meg tesztek olvasgatásáé, csak ugye a tesztek is jórészt drága és márkás hűtőkről szólnak, nem az olcsókról, amit az ember azért vesz, mert a gyári nincs meg, vagy bedöglött.
Köszönöm szépen ! Hát tényleg nem ír túl sok jót róla 😀 Hmm ezek szerint jól bevásároltam 😀 De ki gondolta volna hogy egy ekkora hűtő ilyen rosszul hűt?????
Hát egy gyors kereséssel ezt találtam róla: [LINK]
Mindenesetre nem dicsérik túl. Ahogy nézem a cikkíró is felvetette ezt az "alaplap le tudja-e kezelni" problémát.
Nekem sincs több ötletem, talán az, hogy meg kellene nézni, hogy használtan adnak-e valahol éppen gyári hűtőt, mert az nálam működött rendesen. De várj még, mielőtt újabb hűtőt veszel, hátha valakinek van még ötlete.
Ott youtube videó alatt volt képes felmenni 82°C ig
Lenne olyan problémám hogy a gépem ami van a profilomon, nagyon melegszik, most tervezek egy Cooler Master Hyper 212 EVO hűtőt venni a procinak, szóval szerintem azzal nem lesz gond.
A baj a videókártyával van, hogy terhelés alatt olyan 90-94 fok körül mozog, nem tudom, hogy egy ilyen kártyánál ez mennyire normális?
Válaszokat előre is köszönöm.
[LINK]
https://www.pcx.hu/termek/cooler-master-hyper-103-rr-h103-22pb-r1-processzor-h-t--71589
Ez elbírná esetleg?
Igaz én csak E4600ra használom, de legalább azt alap fordulaton is tudja hűteni rendesen 😊
Van/volt CM Blizzard T2-m is. Az 140mm kereken, viszont csak sima 3 pines ventije van gyárilag.
Viszont látom már meglett a befutó 😆
Láttam a kérdésed és gondoltam írok hozzá mivel nekem is ilyen procim van. Szóval én mikor vettem 4 éve egy EKL AG akkor még a Cooler Master és társai 10E Ft felett voltak ezért erre esett a választás már akkor is csak 4500Ft volt újonnan. Gagyi pasztával 100% os terheléssel 63C° volt a max amit produkált most MX4 es pasztával 55-58C° És játék közben sem pörög 100% on a hűtőventi.
Persze láttam, hogy van keret minőségibbre csak gondoltam megosztom saját tapasztalatom. 😉
Így néz ki a hűtő.
Szerk: De hogy a kérdésre is válaszoljak én a LC POWER -t választanám 1mm nagyobb a ventije és felhasználói vélemények alapján picivel jobb is, még úgy is, hogy nem egy nagy nevű cég gyártja)
Amúgy nem is tudtam, hogy már ennyire lementek az árak 😲
Kezd mindenki vízhűtésre átváltani vagy mi a fene? 😀
ALPENFÖHN Ben Nevis
Szépen ki van alakítva a vízhűtésnek a hely.
Képek is lesznek végre 😃
Ha minden jól megy délutánra a ház is itt lesz.
Milyen CPU-kat támogat? (Socket) Mert az enyém 1155.
Köszi a választ, és igen, gondolkodtam CPU hűtőn, egy: DeepCool CPU Cooler - ICE WIND PRO-n.
Szerinted?
Hamarosan ventilátort veszek a gépházba. Szeretném megkérdeni,a gépház tetejére hogy érdemes beszerelni? Szívásra vagy kifújásra? Szerintetek?
(Mert már megint meleg van, és leold a gépem. 😕 ) ( CPU túlmelegedés )
A választ előre is köszönöm.
de van most egy AMD-m... új konfig, (és imádom)
AMD FX 8370 semmi baj nincs vele, nagyon jó, 8 mag (4000mhz), 16M Cache......
viszont egy valami nagyon aggaszt: a hőmérséklet megfelelő szinten tartása....
most van benne egy Arctic Freezer 7 Pro rev2.0, induláskor 15-20C, majd 20-30C alá nem is nagyon esik viszont 30perc AIDA(2015) stressz (és videonézés + chrome +kb 8 progi futtatása - a stressz közben futott csak hogy tuti terhelve legyen -) mellett olyan 52-58.8 C között mozgott és nem tudom hogy kellene e egy másik hűtö vagy ez elég (normális-e), játékoknál is olyan 25-50C.... (elvileg AMD azt mondja hogy nem nagyon kellene 62.5C fölé mennie a CPU-nak.... (tudni kell hogy soha nem tuningolok..., és egy játék sem használja ki a procit 101%-ra.
köszi bárki is válaszoljon
Meg amúgy is kinőttem a meséből és itt sokan mások is.
Azért vigyázz, meg ne fázzon az a gép. 😃
Ennyiért vettem a közeli számtech boltba egy Alpine Rev2 GT - alap kis hűtőt a másik vacakról meg leszedtem az a bazi-nagy 12cm es kék Coolert és rá hebregáltam a radeon 5770re 😃
Eredmény: A Proci 40-42 fkon muzsikál netezés közben stersselés alatt max 58 fokot volt
A radeon kártyán pedig SZÓ SZERINT HIDEG a borda 30fok alapon - terhelve 41 😃
A legmelegebb gépből lett a leghűvösebb! 😃
és ez mellet még nagyon halk nem hallani a gép hangját!
1. A gyári hűtő lehűti a processzort alapjáraton.
2. A drága és márkás hűtők szintén.
Minden más csak remény és tapasztalat kérdése, no meg tesztek olvasgatásáé, csak ugye a tesztek is jórészt drága és márkás hűtőkről szólnak, nem az olcsókról, amit az ember azért vesz, mert a gyári nincs meg, vagy bedöglött.
Mindenesetre nem dicsérik túl. Ahogy nézem a cikkíró is felvetette ezt az "alaplap le tudja-e kezelni" problémát.
Nekem sincs több ötletem, talán az, hogy meg kellene nézni, hogy használtan adnak-e valahol éppen gyári hűtőt, mert az nálam működött rendesen. De várj még, mielőtt újabb hűtőt veszel, hátha valakinek van még ötlete.