Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
730am volt, ellehet vele játszogatni Spoiler!
Inkább dobjál hozzá a 15 ropihoz még 5 ezret és vegyél egy 2gb-os Gtx 650-et !
Nagy elvárásaim úgy nincsenek h komolyabb játékokkal játszak csak FIFA 15-re szeretném használni.
És mivel nem értek ahoz amik a videókártya leírásaiba vannak ezért a véleményeteket szeretném kérni!
GT 720 1GB DDR3, DirectX 11.2, GPU óra jele: 797MHz, Memória óra jele: 1800MHz, 64bit memória sávszélessége van. Ventilátoros
GT 730 2GB DDR3, DirectX 12, GPU óra jele: 902MHz,Memória óra jele: 1600MHz, 64bit memória sávszélessége van. Passzívhűtésű
Melyik lenne jobb és használhatóbb szerintetek? A válaszokat előre is köszönöm!
2. jó sikerült chippet fogtál ki és gyárilag ennyire boostol ebben semmi meglepő nincs annó a maxvellnél is voltak ilyenek hogy 100mhz-vel magasabbra boostoltak az átlagnál.Ezzel nem igen kell foglalkozni örülj neki egyébként ez kb fpsben +4-5 lehet átlagban én is 2075mhz használom a 1060-at én itt az alaphoz képest +8-9 fps-t kaptam pl ac syndicateban átlag fpsben a 62 ből lett kb 71 😃
Ezek a maximum értékek: [LINK]
Kicsit gondolkodtam mennyit érhet jelenleg a VGA-m.Nem akarom most rögtön eladni, de érdekelne mennyibe lehetne eladni mostanság. Konkrétan MSI N660GTX Gaming OC kártya ami 2017. 08.04-ig garanciás.
Nemrég vásároltam egy rx460-as vga-t, nagyon elégedett vagyok vele. Annyi problémám van mégis, hogy csak az asztalon, vagy netezés közben néha elmegy a kép 1-2 másodpercre. Fekete képernyő, aztán minden helyreáll. Játékok alatt nem csinálja. 16.9.2-es Crimson driver van fent.
Valaki találkozott már ilyennel? Mitől lehet ez? Kell aggódnom miatta?
Ez mitől van?
És miért 15.8-as drivert ír?
Na majd legközelebb. Ha lesz legközelebb.
Pontosan, én nagyon élveztem, mikor még 660 volt a gépemben. 😂
szerintetek megéri lecserélni egy gt 730 2gb gddr5 64 bit vaaagy gtx660 2gb gddr5 192 bit
Az egyik haveromnak van, egy ilyen gépe:
CPU: AMD Athlon 64 X2 5200+ 2.70GHz
GPU: ATi Radeon 2100 128MB (ez az alaplapi)
RAM: Kingston 4GB DDR2 800MHz
MB: Gigabyte GA-MA74GM-S2H v1
OP: Microsoft Windows 7 Ultimate SP1 X64
Hát nem egy mostani config, de nah...
Na de a kérdés az az lenne, hogy abba az alaplapba lehetne-e rakni egy ilyen gyengébb videokártyát?
Mert eladnám neki a nagyon régi kártyám ami egy ATi Radeon X1550 256MB DDR2 128bit Egyszer windows csere után belepróbáltuk, és egy sötét képernyő fogadott minket...
A válaszokat előre is köszönöm! 😀
Érdekes, hogy VGA tesztprogramok meg nem akarják megsütni. 😀
vélemény ? Nem rég találtam tőlük pár dolgot ami meg tetszett, és mivel nekem ismeretlen, másnak van tapasztalata videókártya és más cuccokról?
Na, láttam közben, hogy a másik topikban is te kérdeztél 😀 A lényeg, nagyon nem mindegy, hogy milyen processzorhoz milyen VGA kerül, hogy lehetőleg ne legyen limit, illetve ha van, akkor az olcsóbb egység későbbi cseréjével egyenesbe lehet hozni a konfigot. A másik topikban írtam pár megoldást, hol lehet spórolni. Más összetevőkön nem nagyon érdemes, mert a minőség az első, ne verjen le a táp, legyen egy jó CPU hűtő (a gyári kuka)...stb
1. Milyen felbontáson játszol?
2. Milyen CPU van a VGA mellett?
3. Mekkora a RAM mérete?
4. Milyen típusú játékokhoz kell? (már ha játék) Ha nem, akkor milyen alkalmazósokhoz?
Mert ennyi erővel az is lehet, hogy a gépednek egy 128 bites GTX960 is tökéletes 4GB memóriával.
Konkrétabban azért: ami fontos a memória sávszélesség, de nem biztos, hogy minden GPU esetén igaz, hogy minél nagyobb, annál jobb. (192 bit memória címzése pl)
Fontos NV kártyáknál a Cuda magok száma, míg AMD esetén a Stream processzorok száma. Fontos a Textúrázó egységek száma. Mindegyiknél a nagyobb érték a jobb.
És persze jön az órajel. Példa:
GTX 960 128 bit, 1024 CUDA, 1127 MHz, TU 64 4GB DDR5
GTX 1060 192 bit, 1280 CUDA, 1506 MHz, 80 TU, 6GB DDR5
R9 390 512 bit, 2560 Stream, 1070 MHz, 160 TU, 8GB DDR5
RX 470 256 bit, 2024 Stream, 926 MHz, 128 TU, 4GB DDR5
Ami nagyon fontos, mert a tápegység miatt érdekes, az a fogyasztás, angolul TDP. Ha mélyen belemegy az ember, akkor a gyártástechnológia, azaz, hány nm-es a GPU szerkezete.
A fenti négy közül pl az R9 lenne a legerősebb, de az újabb technológiáknak köszönhetően a GTX 1060 sok helyen megszorongatja, sőt az NV alá fejlesztett játékokban meg is előzi.
Fentiekből láthatod, hogy milyen sokrétű a válasz, épp ezért fontos, hogy milyen felbontáson, milyen játékokkal játszik, és milyen egyéb alkatrészekkel van ellátva az ember.
(lehet duplán ment át, de nem mutatta, mikor elküldtem külön)
Így beállíthatod a ventiket, milyen hőmérséklet mellett mennyi fordulaton pörögjenek. Az én kártyám is benyaldos úgy 72-75 körülre az erősen gpu igényes játékoknál.
Kb mindenhol drágább, pont ezért csodálkoztam, hiszen az olcsóbb az oc-s. Más gyártóknál meg pont fordítva, ezért is gondoltam, hogy megoldom magamnak, ezért minek pénzt adni?
Mert már most számos játék van, aminek a 4 GB simán kell, és van legalább 8-10 játék, melyek már annál is többet zabálnak. Hosszú táv esetén a 8GB mindenképp. Ha mondjuk jövő karácsonykor cserélsz, akkor jó a 4GB, feltéve ha tényleg annyival olcsóbb. Különben meg 8GB. Szerintem.
Amúgy meg gondolom a beszerzési ár miatt, korábban jött, drágább besz. áron. És kell a magas haszonkulcs... Egyértelmű, hogy az O jelű jobb, az OC-t jelöli.