Haku: Én 10 éven keresztül azt használtam vagy talán még több is. Most már hogy új erősítőt vettem már a HDMI-t használom úgy hogy száműztem az optikait. 😀
Többé-kevésbé, nagyrészt nem lenne vele gond. De a tuning sokat tud dobni rajta, atom hűtés sem kell hozzá, s egy normálisabb VRM hűtéssel rendelkező P67 chipsetes lap is bőven megteszi.
Ha csak a teljesítménybeli különbséget nézzük, i7 2600 és i7 3770 közt nagyon minimális különbség van.
i7 2600K lenne a legjobb, korrekt áron ki lehet már fogni. Lapot pedig 15 ezerért már lehet találni P67/Z68 chipsettel ami alkalmas tuningra.
Köszi az infót. Ha már 1155-ös foglalatot választom, akkor már legyen belőle az erősebbek egyike... i5 3570k és i7 3770, nem?
Milyen lapot ajánlanál melléjük?
Ezt a gigabyte-ot nem merném már rásózni senkire se... Mondjuk eredeti win10 van rajta... Az lehet érhet valamit....
Intel i7 2600 már elég jó árban fx 8350 se olcsobb. Alaplap is van jó árba , nem volna plusz ráfizetés. Ramok is bele mennek, de se baj támadjuk be egyböl mert k@rva intelt ajánlott ....
Hát az i7 2600 jó alternative volna ha 1 az 1-be tudnád cserélni ha a lapott tudod cserélni ismét plusz költség nélkül cserélhetsz. De ha feljebb akkarsz lépni esetleg i7-4770, amd fronton meg vàrd ki a zent.
Lap kellett neki, nem processzor.
Minek költsön feleslegesen pluszpénzt "intelre mer az jobb", ha egy alaplapcserével megúszta, és így tökéletes neki?..
Ezért jobb az intel, nem gondolkozik nem dropol felrakok egy játékot is fut ugy ahogy kell neki. Bár nem éri meg halott platformba költeni inkább intelre kell váltani ha van tökéd.
Hú srácok. Olyat javult a helyzet, hogy el sem hiszem. Mutatok pár képet. (hőmérséklet 30p játék után)
Quantum Break 1600x900. Ultra. Vsync. 30fps lock. Borderless Full screen. Már van rajta SweetFX preset is mert elbírja. ^^
djsiegfried: 990 akkor kell, ha komolyabb CF-et szeretnél megvalósítani. a 970-ben csak korlátozott CF támogatás van SLI pedig egyáltalán nincs. Valamint a processzort sem lehet annyira húzni a 970 mellett, de ennyi a lényegi különbség. (persze van más is, de földi halandót szerintem nem nagyon érinti...) a két 990 között is ebben van különbség, tehát az x-hez képest az fx jobb SLI és CF támogatást ad, illetve több PCIE slotot tudnak kezelni.
djsiegfried: Nekem is hasonló van, csak nem a 990-es, hanem a - egyébként kevesebb szolgáltatást nyújtó - 970-es chipsettel. Mondjuk persze egy MSI Gaming jobb lett volna, na de ugye... 😀
Fel is raktam mindent. Köszönöm szépen. a Hiba továbbra is fenn állt. 😀 DE! Lentebb tettem a VGA-t az alsó PCI-e foglalatba és mérgemben behajintottam egy 14cm-es Ventit a Northbridge-re. El sem hiszem. megszűnt az FPS drop. O_O Már ami a Quantum Break-et illeti. Gyorsan rá is próbálok egyet a Ryse-ra. 😀
djsiegfried: Annyira nem off. Itt sokszor előjött már az fx-ek fps-droppja, mint érv... 😀 (van, de nem ekkora...)
Íme a 64 bites chipset driver : [LINK]
és a 32 bites: [LINK]
Azért én ezen felül még megnézném a hangkártya drivert is, meg egy vírusirtást is lefuttatnék (pl.: avast indítás előtti vizsgálat.)
csuz-li: Köszönöm szépen a választ. Nincs húzva semmi sem. Minden alapbeállításon van. van custom fan profil csinálva MSI afterburnerben. Nem melegszik sem a VGA sem a CPU.
Chipset driver? Ebben a témában sajnos le vagyok maradva.... Van külön driver a chipsetnek? Igazából egyszer kerestem volna az alaplapnak a telepítő lemezét a neten, de nem találtam semmit sem...
Most hirtelen beugrott, hogy a ryse sone of Rome-mal is van hasonló probléma. Belőttem a grafikai beállításokat, úgy hogy 60fps-sel menjen a játék. Játszottam is vagy 2 órát vele. Utána kiléptem, lekapcsoltam a gépet. Másnak újra elővettem és az istenért sem sikerült 25-30 fps felé menni ugyanazon a részen.... El sem hittem. tegnap itt 60 fps volt, ma meg csak 25-30. Vsync-től kezdve mindent kapcsolgattam, állítgattam, de nem sikerült visszahozni a 60 fps-t.
djsiegfried: Előre bocsájtom, hogy én nem játszottam a Quantum Break-el, szóval azzal nincs külön tapasztalatom, de ha a géppel van gond és nem a játékkal, akkor úgy is mindegy. Nekem GIGABYTE GA-970A-DS3P az alaplapom, és sima 380 a VGA, szóval nagyon hasonló a gép, ám nekem nincsenek ilyen problémáim. A hűtésed jó, azzal nem lehet gond, hacsak nem rossz irányba fújnak a ventik, de akkor meg úgy is melegedne. Viszont a 380-ak nem nagyon szeretik a 990-es chipsetet. Bár ez nem lett megerősítve, de volt is itt egy külön topik ebben a témában. Elképzelhető, hogy ez okozza a gondot. Próbáltad a chipsetet frissíteni? Bár elvileg az a radeon szoftverrel együtt frissül, de azért érdemes külön rátenni a chipset driverből a legújabbat, hátha megoldódik, vagy legalább is kezelhetőbbé válik a probléma.
Amúgy nincs húzva a proci, vagy a VGA? Mert azt el lehet rontani és lehetnek stabilitási gondok, ha nem jó a húzás.
Viszont az is érdekes, hogy nekem a GTAV kivételével az új játékoknál 100% VGA használat mellett a CPU-m 20-30% körül "pörög", néha, ritkán eléri az 50-et is, de csak rövid ideig. Neked ennél jóval nagyobb a CPU használat, szóval lehet, hogy valami közben feleslegesen terheli. Ha olyan program megy a háttérben, ami a lebegőpontos számítási műveletekkel dolgozik, akkor elképzelhető nagyobb visszaesés, mivel a lebegőpontos számításokhoz az egyes modulok mindkét magjára szükség van, így négy szálon leköti mind a 8 magot.
Tegnap vettem észre, hogy valami nem OK a gépemmel megint. Megnéztem RAFID YouTube csatornáján a Quantum Break performance tesztet. Majdnem ugyanaz a gépünk van. FX8350, R9 280X van neki, nekem pedig FX8350 R9 380X. Szóval a lényeg: A srác beállított egy médium szintet a játékban és onnantól kezdve szinte végig ugyanaz volt az FPS érték. Kipróbáltam én is ugyanazt a szintet és az én értékeimet össze sem lehet hasonlítani az övével. Ha csak megmozdulok a karakterrel, hatalmasat esik az FPS még 30lock esetén is. 30ról 14-16-ra. A CPU használat 50-60%, a VGA használat 70% körüli. Szóval elméletileg lenne tartalék, de még sincs. A hőmérsékletek 50-55 celius fok körüliek. Leszedtem egy HWinfo-t, amivel megnéztem a VRM, a NB és az alaplap hőmérsékletet. Teljesen rendben vannak elméletileg. 40-30-51 kb. KB 2hete tettem egy 9cm-es ventit a VRM-re, ami le is vitte szépen a hőmérsékletét. Van 4db 12cm-es venti a gépben, plusz alsótápos a házom. Szóval elméletileg jó a hűtés. És ekkor rátettem az ujjam 15 perc netezés után arra a részre ami a CPU és a VGA között van (Northbridge?) és olyan szinten forró az a heatsink, hogy egyszerűen nem tudom 1 másodpercnél tovább rajta tartani az ujjam. Gondolom ez hatalmas probléma, igaz? Nyitottam egy feladatkezelőt játék közben és megfigyeltem a CPU-t. Amikor esik a frame, olyankor a cpu használat mélyrepülésben van..... Esetleg van valakinek valami ötlete, hogy mihez kezdjek? Köszönöm (az alaplap egy Gigabyte 990 FXA UD3 rev 3.0 kiadás)
FekaRap : volt mát itt ő többször is kötekedni mindig bele állt valakibe kis nyomorék gyerek aki 2 havonta idejön trollkodni aztán regel egy új accot és mindig tiltás a vége 😆
Én mindig is nagy Intel párti voltam most még is AMD-m van de csak azért mert olcsóbb volt használtban, meg már untam a sok Intelt, ezzel sincs gond, de ha új géept vennék akkor Intelt választanék.
Nekem az egész gép használt mégis működik, és minden alkatrész más eladótol van 😃
Intel ágon melyik foglalatban érdemes most gondolkodni? FX8350-et szeretnék majd lecserélni... Köszönöm.
Jah nem azért mert sz@r, hanem mert újítanék. 😀 😆
A 2600K alá minimum egy p67/Z68 esetleg Z77-es "deszkát" illik rakni.
Az i5 alá jó amit néztél.
Játékra jó az i5 és persze újabb is, az i7 csak ott jobb ahol dolgozik a több szál.
Én a helyedben az I5 öt venneém és ha kevés akkor majd 1-2 év mulva cserélném I7-re de az I5 6xxx szériához ddr4 kel.
[LINK]
Mondjuk nem is 150ezres onkyot akarok megszólaltatni
Szerintetek ez a lap tudja az 5.1 DD-t optikain keresztül?
Asrock z77 fatality professional
i7 2600K lenne a legjobb, korrekt áron ki lehet már fogni. Lapot pedig 15 ezerért már lehet találni P67/Z68 chipsettel ami alkalmas tuningra.
Milyen lapot ajánlanál melléjük?
Ezt a gigabyte-ot nem merném már rásózni senkire se... Mondjuk eredeti win10 van rajta... Az lehet érhet valamit....
Hát az i7 2600 jó alternative volna ha 1 az 1-be tudnád cserélni ha a lapott tudod cserélni ismét plusz költség nélkül cserélhetsz. De ha feljebb akkarsz lépni esetleg i7-4770, amd fronton meg vàrd ki a zent.
Minek költsön feleslegesen pluszpénzt "intelre mer az jobb", ha egy alaplapcserével megúszta, és így tökéletes neki?..
Quantum Break 1600x900. Ultra. Vsync. 30fps lock. Borderless Full screen. Már van rajta SweetFX preset is mert elbírja. ^^
990FXA GAMING
Vagy ASUS M5A99FX PRO R2.0 Nekem az utóbbit ajánlották 😃
Nekem is ratyi lapom van, túlmelegszik minden szar rajta. 😃
Íme a 64 bites chipset driver : [LINK]
és a 32 bites: [LINK]
Azért én ezen felül még megnézném a hangkártya drivert is, meg egy vírusirtást is lefuttatnék (pl.: avast indítás előtti vizsgálat.)
Chipset driver? Ebben a témában sajnos le vagyok maradva.... Van külön driver a chipsetnek? Igazából egyszer kerestem volna az alaplapnak a telepítő lemezét a neten, de nem találtam semmit sem...
Most hirtelen beugrott, hogy a ryse sone of Rome-mal is van hasonló probléma. Belőttem a grafikai beállításokat, úgy hogy 60fps-sel menjen a játék. Játszottam is vagy 2 órát vele. Utána kiléptem, lekapcsoltam a gépet. Másnak újra elővettem és az istenért sem sikerült 25-30 fps felé menni ugyanazon a részen.... El sem hittem. tegnap itt 60 fps volt, ma meg csak 25-30. Vsync-től kezdve mindent kapcsolgattam, állítgattam, de nem sikerült visszahozni a 60 fps-t.
Elnézést a sok OFF-ért skacok!
Amúgy nincs húzva a proci, vagy a VGA? Mert azt el lehet rontani és lehetnek stabilitási gondok, ha nem jó a húzás.
Viszont az is érdekes, hogy nekem a GTAV kivételével az új játékoknál 100% VGA használat mellett a CPU-m 20-30% körül "pörög", néha, ritkán eléri az 50-et is, de csak rövid ideig. Neked ennél jóval nagyobb a CPU használat, szóval lehet, hogy valami közben feleslegesen terheli. Ha olyan program megy a háttérben, ami a lebegőpontos számítási műveletekkel dolgozik, akkor elképzelhető nagyobb visszaesés, mivel a lebegőpontos számításokhoz az egyes modulok mindkét magjára szükség van, így négy szálon leköti mind a 8 magot.
Tegnap vettem észre, hogy valami nem OK a gépemmel megint. Megnéztem RAFID YouTube csatornáján a Quantum Break performance tesztet. Majdnem ugyanaz a gépünk van. FX8350, R9 280X van neki, nekem pedig FX8350 R9 380X. Szóval a lényeg: A srác beállított egy médium szintet a játékban és onnantól kezdve szinte végig ugyanaz volt az FPS érték. Kipróbáltam én is ugyanazt a szintet és az én értékeimet össze sem lehet hasonlítani az övével. Ha csak megmozdulok a karakterrel, hatalmasat esik az FPS még 30lock esetén is. 30ról 14-16-ra. A CPU használat 50-60%, a VGA használat 70% körüli. Szóval elméletileg lenne tartalék, de még sincs. A hőmérsékletek 50-55 celius fok körüliek. Leszedtem egy HWinfo-t, amivel megnéztem a VRM, a NB és az alaplap hőmérsékletet. Teljesen rendben vannak elméletileg. 40-30-51 kb. KB 2hete tettem egy 9cm-es ventit a VRM-re, ami le is vitte szépen a hőmérsékletét. Van 4db 12cm-es venti a gépben, plusz alsótápos a házom. Szóval elméletileg jó a hűtés. És ekkor rátettem az ujjam 15 perc netezés után arra a részre ami a CPU és a VGA között van (Northbridge?) és olyan szinten forró az a heatsink, hogy egyszerűen nem tudom 1 másodpercnél tovább rajta tartani az ujjam. Gondolom ez hatalmas probléma, igaz? Nyitottam egy feladatkezelőt játék közben és megfigyeltem a CPU-t. Amikor esik a frame, olyankor a cpu használat mélyrepülésben van..... Esetleg van valakinek valami ötlete, hogy mihez kezdjek? Köszönöm (az alaplap egy Gigabyte 990 FXA UD3 rev 3.0 kiadás)
Nekem az egész gép használt mégis működik, és minden alkatrész más eladótol van 😃
Jah nem azért mert sz@r, hanem mert újítanék. 😀 😆
https://www.youtube.com/watch?v=eCUgidBdtDE
Az i5 alá jó amit néztél.
Játékra jó az i5 és persze újabb is, az i7 csak ott jobb ahol dolgozik a több szál.
Én a helyedben az I5 öt venneém és ha kevés akkor majd 1-2 év mulva cserélném I7-re de az I5 6xxx szériához ddr4 kel.
[LINK]
Melyik alá milyen lap lenne a jó? 😃
(i5 alá a Z170 Gaming-et tettem múltkor, szerintem jó az.)