Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mad Hatter avatar
Észre vettem h az Asus vkariknál fel van tüntetve RAMDAC órajel!
Ez mit jelent ?
0
0
0
0
hassi avatar
Szerintem fentről lefelé mindegy, de nemtudom.

Nekem olyan gondom lenne, hogy a youtube csatorna tetején piros pöttyöket produkál az "új" vga. Eddig máshol nem fordult elő. Ahogy ezt leírtam a tálcán is lett 1-2, de eltűntek azonnal. Mostmár egyre több sötét háttéren jelenik meg pár pillanatra.

https://www.kephost.com/images4/2012/8/24/cd1tb0eia21h2mwgbroh.jpg JPG miatt halványultak el.

Kipróbáltam GTA IV-ben, ott nem volt gond. Utána, hogy felpörögött a vga YT-n se láttam most.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
hali!

lehet hülye kérdés... az mindegy, hogy mekkora a lap pc-express foglalatának a száma (1.6...2.0), bármelyik pci-s vga jó bele??
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
gyenesmartin írta:
niteforce írta:
HD7670M-en hogy menne a GTA4?
Medium/high. Inkább proci kell ehhez.

AMD A6 4400M 3,1GHz a proci
Akkor inkább Medium.
0
0
0
0
niteforce avatar
gyenesmartin írta:
niteforce írta:

AMD A6 4400M 3,1GHz a proci
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
sisko avatar
Spector12 : részben magad is válaszoltál,mindegyik pci-e x16-os foglalatú,bármelyik belemegy,akár ati,akár nvidia.Csak a drivereket kell majd lecserélni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok Kérdésem hogy egy Ati kártyát kilehet e cserélni egy nvidiára pl egy hd 6k seriest egy nvidia gt 550 re csak azért kéne mert most veszek hamarosan gépet és ati kártya volt benne h befogadja e az nvidiat mindegyik pci-e x16 os foglalatú és az alaplap támogatja csak nemtom h befogadja e a gép vagy sem
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Javítható. De kitudja meddig lesz utána jó. Van akinek pár óráig, de olyan is akinek már több éve megy.
0
0
0
0
Axelior avatar
Superlompos írta:
Csak nem Hardveraprón láttad? 😆

Jajj, dehogynem 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Csak nem Hardveraprón láttad? 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Valszeg vram hiba,nemlehet javitani,
0
0
0
0
Axelior avatar
hondamoto2 írta:
Axelior írta:
Hali!
Zotac GTX 460 1Gb-os kártyával kapcsolatban kellene segítség.

Gond pedig az lenne, hogy túlmelegszik a kártya, de durván. Gondoltam a hűtőpaszta az oka, elég száraz volt, újrapasztáztam ugyanaz. Fél perc alatt FurMark-ban felmegy 103 fokra. Mi lehet a gondja?
Tegyél rá böcsűletes hűtőt mert a gyári kevés neki pár ezret még megér egy komolyabb hűtő szerintem meg ha lehet még rendszerhűtőt is tegyél a házba persze ha van rá mód meg hely 😀

Böcsűletes hűtő? WTF ilyenről még nem hallottam a lényeg, hogy komolyabb hűtőt tegyek rá ugye? NA de nem, mert többen írják, hogy halk kártya, csendes kártya(ezt aláírom) viszont azt is írják hogy refhűtővel max. 80 fok meg ilyenek...

Ha egy GTX 580 (3Gb) Csíkozza a képet mi baja lehet? Megéri venni hibásan, majd megjavítani? 😀
0
0
0
0
hondamoto2 avatar
Axelior írta:
Hali!

Gond pedig az lenne, hogy túlmelegszik a kártya, de durván. Gondoltam a hűtőpaszta az oka, elég száraz volt, újrapasztáztam ugyanaz. Fél perc alatt FurMark-ban felmegy 103 fokra. Mi lehet a gondja?
Tegyél rá böcsűletes hűtőt mert a gyári kevés neki pár ezret még megér egy komolyabb hűtő szerintem meg ha lehet még rendszerhűtőt is tegyél a házba persze ha van rá mód meg hely 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
akos328 írta:
így már világos kedves elvtárs. 😆 erre nem is gondoltam, erre no comment 😃
lézer vágó ezt tudom ajánlani 😃

Na látod 😃
Jut eszembe van is a közelben egy szervíz mennyiért csinálnák meg(ha egyáltalán megcsinálnák)?
Lézervágó... Sajnos nem tartok készleten. Egyéb NASA alkatrészt esetleg? 😆
Megkérdezed mennyiért.

Ja hát gondoltam, hogy megkérdezem, csak gondoltam hátha tudtok vmi körülbelüli árat mondani 😀😕
Még nem volt senkinél ilyen probléma eddig.😕
0
0
0
0
Axelior avatar
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
akos328 írta:

Na látod 😃
Jut eszembe van is a közelben egy szervíz mennyiért csinálnák meg(ha egyáltalán megcsinálnák)?
Megkérdezed mennyiért.

Ja hát gondoltam, hogy megkérdezem, csak gondoltam hátha tudtok vmi körülbelüli árat mondani 😀😕
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
akos328 írta:

Na látod 😃
Megkérdezed mennyiért.
0
0
0
0
Axelior avatar
akos328 írta:

Na látod 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0
Axelior avatar
akos328 írta:
http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=417 itt agyerek leszedi a hűtőt és visszarak másikat.
te is ha lecsavarod a 4 csavart lejön bordástól mindenestől és kenheted a GPU-t nem értem mi a baj még

Látom nem érted kolega😂
Nekem ilyen szinten kellene szétszedni:
[LINK]
0
0
0
0
akos328 avatar
http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=417 itt agyerek leszedi a hűtőt és visszarak másikat.
te is ha lecsavarod a 4 csavart lejön bordástól mindenestől és kenheted a GPU-t nem értem mi a baj még
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
akos328 írta:
megfordítod, ventival lefele a karit, ott lesz 4 csavar, azokat kicsvaarod és lejön a venti.
Alá bepasztázol bordákkal szétnyomod és mehet vissza.
VGA-t még nem pasztáztam, nem szereltem de sztem ennyire 1xű... de ez nem biztos 😃

Nem ott! Ott újra lett pasztázva, 1 szinttel lejjebb kell újra pasztázni, a lapka és a GPU közt (WTF)
Ha megnézitek itt ([LINK] )

Itt is ugyanez a gondja a csávónak, mint nekem, Zotac GTX 460 1Gb, ref. hűtő, és ott van a gond a GPU kupak és maga a GPU közt.
"dobd ki a ***be"
Ha csak nem tudsz óvatosan flexelni.

Hát asszem marad a szakértő.😠
Ezért jó Nvidiát venni.
0
0
0
0
Axelior avatar
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
akos328 írta:
megfordítod, ventival lefele a karit, ott lesz 4 csavar, azokat kicsvaarod és lejön a venti.
VGA-t még nem pasztáztam, nem szereltem de sztem ennyire 1xű... de ez nem biztos 😃

Nem ott! Ott újra lett pasztázva, 1 szinttel lejjebb kell újra pasztázni, a lapka és a GPU közt (WTF)

Itt is ugyanez a gondja a csávónak, mint nekem, Zotac GTX 460 1Gb, ref. hűtő, és ott van a gond a GPU kupak és maga a GPU közt.
"dobd ki a ***be"

Hát asszem marad a szakértő.😠
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
akos328 írta:

"dobd ki a ***be"
0
0
0
0
Axelior avatar
akos328 írta:

0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0
Axelior avatar
Na oké, lenyugodtam(valamennyire) Szóval, ötlet, hogy, hogy szedjem le azt a lapkát, anélkül, hogy hazavágnám a GPU-T?
0
0
0
0
Axelior avatar
Nem is azzal vágtam el 😆
Vannak a hátulján azok a kiálló fém izék, ahol rögzíteni kell a kártyát a házhoz. Na azzal, de azok olyan tompák...
Na közben megpróbálom leszedni azt a szaros lapkát.
0
0
0
0
akos328 avatar
fú hát igen azok a az ipari turbinák amik egy zotac VGA-n vannak tényleg örülj h még élsz!!! 😆
0
0
0
0
Axelior avatar
Hát megnézem, mit lehet tenni, addig visszatettem a régit.

Egy kis OFF: A VGA hogy a francba vághatja el az ember ujját? 😂

Még a gépház hátulja is tiszta vér lett 😶
0
0
0
0
niteforce avatar
WackoSheep írta:
Írta h ujrapasztazta akkor nem mind1mennyi idps volt 😆

nem a GPU kupakja és a borda közti pasztára gondoltam.
0
0
0
0
niteforce avatar
Mennyi idős amúgy a kártya? Lehet hogy elfáradt a paszta a GPU, és a GPU kupakja közt.
0
0
0
0
Axelior avatar
Thx!
Van rá gari inkább akkor elküldöm hátha 😊
0
0
0
0
Axelior avatar
Hali!

0
0
0
0
molfer98 avatar
Lehet hogy összejön még egy kis pénz. Össz 25.000Ft ebben az árban lehet olyan videókártyát találni amin megy a gta 4 icehancher , max payne 3 , ac 3 , stb?
0
0
0
0
szilver avatar
Az normális hogy a gpu vrm terhelés alatt 92.00 A ?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Rammstein29 írta:
(Asus Radeon HD6670 1GB 128bit DDR5 PCI-E) ez jó kártyának számit?? 21 rugo árukereső lapon..
valaki aki ért hozzá segitsen, eakarom cserélni gt440-emet..
"Csatolófelület PCI-Express
Video chipset ATI Radeon
Hűtés típusa Aktív hűtés
Grafikus chip sebessége 810 MHz
Grafikus memória sebessége 4000 MHz
Memória mérete 1024 MB
Memória típusa DDR5
Memória sávszélesség 128 bit"

http://www.anandtech.com/bench/Product/613?vs=610
0
0
0
0
hondamoto2 avatar
Rammstein29 írta:
(Asus Radeon HD6670 1GB 128bit DDR5 PCI-E) ez jó kártyának számit?? 21 rugo árukereső lapon..
Video chipset ATI Radeon
Hűtés típusa Aktív hűtés
Memória mérete 1024 MB
Memória típusa DDR5
Az ára már árulkodó szerintem 35Ft től érdemes venni kártyákat az alatt elég nehéz jó kártyát találni amit néztél abban max a DDR5 ami jó a 128 bit az már elég kevés
0
0
0
0
no avatar
Video chipset ATI Radeon
Hűtés típusa Aktív hűtés
Memória mérete 1024 MB
Memória típusa DDR5
0
0
0
0
akos328 avatar
milyen árkategóriában gondolkodsz? és ilyen felbontásra szeretnéd?
De egy HD7770 Ghz edition tudnék mondani nagyon szépen teljesít ár/értékben is nagyon jó, bár még mehet lejjebb az ára bőven, de így sem vészes.

De félő h VGA limited lesz a CPU miatt
0
0
0
0
bobekrisz avatar
bobekrisz írta:
intel core 2 duo e5200-hoz milyen vidikarit ajánlanátok?
ami viszi a bf3-at hight-on legalább.(tudom a procit is cserélni kéne)
0
0
0
0
bobekrisz avatar
intel core 2 duo e5700-hoz milyen vidikarit ajánlanátok?
ami viszi a bf3-at hight-on legalább.(tudom a procit is cserélni kéne)
0
0
0
0
FraPS avatar
Ok,köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.Találtam 30k-ért,perfect😀
0
0
0
0
FraPS avatar
A 450-es tápom elég lesz neki?
0
0
0
0
akos328 avatar
a GTX460 egy 6850 szintjén lakik, de azt hiszem az 5850 erősebb a 6850-nél viszont a 7750-nél erősebb, de jóval többet eszik, ahogy az 5850 is...
a 28nm architektúrának köszönhetően a 7000 széria keveset eszik és nem melegszik.
0
0
0
0
FraPS avatar
Ok,köszönöm a fáradozásaitokat😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció