Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
1mag meg annak a vganak is keves!Ja es mond az ismerosodnek,hogy en adok 10E-ut a 4870-ert😃
0
0
0
0
Sikooo avatar
Sziasztok, lenne egy olyan problémám, hogy a gépem jelenleg egy optikai tuning mesternél lesz 2 hétig aki rendesen kipofozza, és különleges elemeket fog elhelyezni az alaplapomon, szóval a tartalék pc-hez kell nyúlnom. Viszont az hiányos, kell bele vga. A konfigja egy 1 magos intel 3.2ghz-es ht proci, ddr1es ramból tudok bele tenni jelenleg ami nálam van 1.2gb-ot, pci 16X-es az alaplap, tápom marad itthon az enermax, ismerősöm eladná 5E-ért a HD4870 512megás vga-ját. A kérdésem az, hogy az egy mag nem lesz akadály annak a karinak? Mert kajakra nem találtam róla infót, csak azt írják az intel oldalán h X16os foglalat kell hozzá, meg 1gb ram. Véleményem szerint bele tudom rakni és menni is fog, csak konkrétan nem tudom kihasználni emellett a cpu mellett igaz? Kösz a válaszokat.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Synda Rebirth írta:
Ferrari056 írta:
Az i w a y oldalon 72.000Ft-ért van Msi R7870 TWIN FROZR 2GD5/OC kártya.

Így lement az ára 😲
Csapj le rá, az a kártya 1hónapja 90k+ volt.😆

Amint eladtam a kártyámat valószínűleg ez lesz majd, mert fogyasztása sem sok illetve erős is mint az állat. De addig még eldől 😀

De ugyan ezen az oldalon van 68.230Ft-ért Sapphire HD7870 2GB GDDR5 Edition
0
0
0
0
no avatar
Ferrari056 írta:

Így lement az ára 😲
Csapj le rá, az a kártya 1hónapja 90k+ volt.😆
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
0
0
0
0
no avatar
Cooley ajánlata valóban jó vétel, nem tudtam, hogy használtat akarsz.
480 picit gyorsabb Hd 7850-nél.
0
0
0
0
Cooley avatar
Ferrari056 írta:
Cooley írta:
Ferrari056 írta:
Köszönöm a válaszokat! 😀
Árban 80.000Ft-ig mennék ilyen árnál lehet kapni újonnan GTX 570 vagy HD 7870 kártyát is. De hardverapro-n még olcsóbban is lehet.

Ebben az árkategóriában egy minimális plusszal is hatalmas lépés lehet teljesítményben. Inkább akkor még ne vegyél semmit.

Csak azért kérdezem, mert eladnám a jelenlegi kártyámat, és valamit kellene helyette néznem.

Mondom akkor inkább apróról GTX480, már van bőven 50 alatt is. Gaboo7 is 48-ért árulja az MSI-féle TF2-est 2 év garival, bár az most jegelve van.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
hardverapro-n 75 magasságában már lehet gtx 580-at is kapni

Cooley írta:
Ferrari056 írta:
Köszönöm a válaszokat! 😀
Árban 80.000Ft-ig mennék ilyen árnál lehet kapni újonnan GTX 570 vagy HD 7870 kártyát is. De hardverapro-n még olcsóbban is lehet.

Ebben az árkategóriában egy minimális plusszal is hatalmas lépés lehet teljesítményben. Inkább akkor még ne vegyél semmit.

Csak azért kérdezem, mert eladnám a jelenlegi kártyámat, és valamit kellene helyette néznem.
0
0
0
0
Cooley avatar
Ferrari056 írta:
Köszönöm a válaszokat! 😀

Ebben az árkategóriában egy minimális plusszal is hatalmas lépés lehet teljesítményben. Inkább akkor még ne vegyél semmit. Vagy akkor már GTX480 a hardverapróról 50 alatt.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Köszönöm a válaszokat! 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy tervezek VGA újítást és jelenleg van egy GIGABYTE HD6870 1GB kártyám és hogy milyen kártyára lenne a legjobb lecserélni ??

Radeon: HD 6950 2GB / 6970 2GB / 7850 2GB / 7870 2GB
Geforce: GTX 560TI / GTX 570 / GTX 580

Inkább a 7950/660 Ti-n gondolkozz, jobb vételek! 😀 88-ért már van MSI-féle Power Edition a 660-ból, én azt venném, vagy ref 7950-et az AMD oldalról ugyan ennyiért.
0
0
0
0
no avatar
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy tervezek VGA újítást és jelenleg van egy GIGABYTE HD6870 1GB kártyám és hogy milyen kártyára lenne a legjobb lecserélni ??

Gtx 580 a legerősebb, azonos áron van gtx 660ti vagy + 6k-ért Gtx 670.

https://kepfeltoltes.hu/120819/perfrel_1920_www.kepfeltoltes.hu_.gif
0
0
0
0
niteforce avatar
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

Minimum a HD7870-re.
0
0
0
0
Bershka avatar
Köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Sziasztok!

0
0
0
0
levi27 avatar
Az összeset szépen sorban mert az a probléma 😃 a gép viszont hibátlan 😀
0
0
0
0
no avatar
Bershka írta:
Most meg a kamera kezdett el mozogni 😆 Melyik patch-et töltsem le?

Én 1.7-ig mindet felraktam, van aki 1.4-re esküszik, próbáld ki.
0
0
0
0
Bershka avatar
Most meg a kamera kezdett el mozogni 😆 Melyik patch-et töltsem le?
0
0
0
0
no avatar
Bershka írta:
Nincs patchelve, driver a legújabb és csak ezzel a játékkal csinálja ezt, battlefield 3 full-on megy átlag 50 fps-el.

Patch nélkül ne csodálkozz, szarul van optimizálva, ha nincs patch ne várj tőlle semmit.😉
0
0
0
0
Bershka avatar
Nincs patchelve, driver a legújabb és csak ezzel a játékkal csinálja ezt, battlefield 3 full-on megy átlag 50 fps-el.
0
0
0
0
levi27 avatar
Bershka írta:
Bershka írta:
Szevasztok. Lenne egy kis problémám a gta 4-el. Az elején amikor autóval mentem, kanyarodás közben elkezdett szaggatni aztán amikor odaértem a safehouse-hoz totál elmosódott a kép, semmit sem lehetett látni. A vga-val lehet valami gebasz vagy a játékkal?

Valaki nem tudja h mivel lehet a gond?

Játék patchelve van? Driver a legújabb van fent? A hiba azóta is megmaradt? Minden játékban olyan (esetleg winfos alatt is) vagy csak gta-ban?
0
0
0
0
Bershka avatar
Bershka írta:
Szevasztok. Lenne egy kis problémám a gta 4-el. Az elején amikor autóval mentem, kanyarodás közben elkezdett szaggatni aztán amikor odaértem a safehouse-hoz totál elmosódott a kép, semmit sem lehetett látni. A vga-val lehet valami gebasz vagy a játékkal?

Valaki nem tudja h mivel lehet a gond?
0
0
0
0
cseszka avatar
Bl0ck írta:
Értem.
Csak mert gépet vennék, s Asus lap van kinézve, és legolcsóbban Asus kártyát tudok, MSI drágább valamivel...

Jó gyártó mindkettö,az asus is meg az msi is,ameik olcsobb azt veszed.
0
0
0
0
marko99 avatar
Ez a videokártya játékra jó? Inkább GTA IV és The Sims 3-ra kell😶FX Radeon HD4670 1GB 256bit DDR2 PCI-E HD-467X-ZDQ2 Videokártya
0
0
0
0
Bl0ck avatar
Értem.
Csak mert gépet vennék, s Asus lap van kinézve, és legolcsóbban Asus kártyát tudok, MSI drágább valamivel...
0
0
0
0
cseszka avatar
Szerintem semmi.Giga kártyám gigalappal is ugyan ugy dolgozott mint a mostani MSI lappal.
0
0
0
0
Bl0ck avatar
Üdv.

Van valami jelentősége annak, hogy Asus alaplapba Asus videokártya van?
0
0
0
0
Cooley avatar
Joker020 írta:
Akkor leírhatnád, hogy pontosan hol tudom ott megnézni a különbségeket mert még nem találtam meg 😃

Minden videokártyateszt végén van 3 összegzés (teljesítmény, teljesítmény/fogyasztás, teljesítmény/ár).
0
0
0
0
AlwinHD avatar
Akkor leírhatnád, hogy pontosan hol tudom ott megnézni a különbségeket mert még nem találtam meg 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Nehogy ilyen szarokat bárki is használjon! A techPowerUp! a leghitelesebb, legjobb oldal az összehasonlításra.
0
0
0
0
AlwinHD avatar
[LINK] ezt használtam régen is, ezt kerestem köszönöm! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Joker020 írta:
Olyan oldalt tudnátok nekem ajánlani ahol videókártyákat tudok összehasonlítani??

[url]http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=546&card2=579#[/url]
[LINK]
0
0
0
0
Bershka avatar
0
0
0
0
Qkac01 avatar
Üdv mindenkinek!
Ha nem jó topikba írok akkor elnézést előre is!
Tegnap cseréltem le a monitoromat,és azóta küszködök az msi afterburner szoftverrel. Nem hajlandó megfelelően működni. A ludas a catalist,erre már rájöttem,állandóan bekapcsolja a kézi ventilátor vezérlést,ami miatt ugye inaktív marad az msi. 12.8-as catalist van fent,már újratelepítettem,és az msi-t is. Probléma ugyan úgy megvan,és nincs ötletem mi miatt csinálhatja ezt.
Segítséget előre is köszönöm!
0
0
0
0
Cooley avatar
Joker020 írta:
Olyan oldalt tudnátok nekem ajánlani ahol videókártyákat tudok összehasonlítani??

[LINK]
0
0
0
0
AlwinHD avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
marko99 írta:
Tudnátok ajánlani nekem 10-15 ezer forintig vga-t?

4870 használtan.
0
0
0
0
gremspr avatar
Olyan kérdésem lenne, h mi lehet az oka, hogy nem működik a Catalyst Control Center a gépemen? Ati kártyám van, letöltöttem a megfelelőt, fel is telepítette, de régebben megtudtam nyitni. Most, ha rákattintok, tölt pár másodpercig és semmi. Ha valaki tud ebben segíteni, annak hálás lennék!😀
0
0
0
0
marko99 avatar
Tudnátok ajánlani nekem 10-15 ezer forintig vga-t?
0
0
0
0
Cooley avatar
akos328 írta:
De ha vmi jó árban van, akkor megveszem ugyanúgy a Zotac, gainward, VTX, hiszen mérnökök dolgoznak ott is tehát nagy baj nem hiszem h lehet.

Ez azért nem egészen így működik. Egyszerű üzlet az egész. Sokszor adnak egyes gyártók olcsóbban alkatrészeket, mert azt nyilván többen megengedhetik maguknak, és valószínűleg a profit is nagyobb, mint drágább, de kevesebb eladott alkatrésszel. Na de nem adhatják ugyan azt a minőséget olcsóbban, mert akkor sokkal kisebb lesz a profit, ezért gyengébb minőségű alkatrészeket adnak, vagy kihagynak 1-2 "kevésbé fontos" tesztlépést, hogy csökkentsenek a gyártási költségen, ami nem feltétlenül, de gyakrabban és korábban eredményez meghibásodást.
0
0
0
0
akos328 avatar
Az sem jelent semmi, h valaki csak Gb alaplapott látott behalni, a többi is ugyanúgy meghallhat, bármitől. üzemeltetés, építés közben bármi közbejöhet.
Én 2 éve élet giga lappal, VGA-val, táppal, és semmi baj nincs vele.
De ha vmi jó árban van, akkor megveszem ugyanúgy a Zotac, gainward, VTX, hiszen mérnökök dolgoznak ott is tehát nagy baj nem hiszem h lehet.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Amúgy ezek nemcsak abban különböznek, hogy másfajta hűtőt tesznek rá, s más órajelekkel adják ki a kártyákat?
0
0
0
0
Devis avatar
sapphirenál megbízhatóbb a giga? 😲 ilyet se láttam még 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Eddig még csak Gigabyte vga-t láttam behalni. Illetve volt egy Galaxy is, de az azért, mert vizet öntöttek rá véletlenül.
0
0
0
0
niteforce avatar
Mad Hatter írta:
Viszont a Gygabite megbízhatóbb!

nem megbízhatóbb semmivel...
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
Viszont a Gygabite megbízhatóbb!
0
0
0
0
akos328 avatar
amelyik olcsóbb 😃, de én a Sapphiret mondom, sztem olcsóbb is ha nem tévedek
0
0
0
0
Slyd avatar
A Sapphire HD7750 1GB Ultimate PCIE, vagy egy Gygabyte HD7750 1GB PCIE éri meg jobban?
0
0
0
0
akos328 avatar
Random Acces Memory Digital to Analog Converter rövidítése.
Digitális jelet alakítja analóggá. értelmét nem tudom más majd elmondja 😃

közben azt is megtaláltam h mi az értelme. Ugyebár vannak analóg régi TFT monitorok erre való jel átalakításának sebessége gondolom ez a RAMDAC
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció