Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
The Emptiness avatar
Sziasztok!

Apám szeretne olcso használt laptopot venni (30 ezer FT ért 😆 ) és az lenne a lényeg hogy ezért milyen vasat kapok?? (csak netre kellene)
0
0
0
0
DeanRain avatar
Synda Rebirth írta:
DeanRain írta:
Sziasztok!
Látom,hogy nincs az SSD-ről fórumtéma még.Jó lenne nyitni egyet!
Azzal kapcsolatban lenne kérdésem.
Én nem tudok nyitni,vagy nem látom hol lehetne.Lehet csak staf tud.
A lényeg,hogy felraktam újra a rendszert SSD-re(win8 Pro)..mindent beállítottam ahogy azt tanítják(AHCI módban)...visszadugtam a HDD-t is..de ezt is AHCI módban érzékeli.Ez gond,vagy nem gond? BIOS-ban nem lehet külön beállítani,hogy az SSD maradjon AHCI-ben,míg a HDD IDE módban.Nem tudom,hogy ez így jó,vagy valahogy még is belehet,illetve át kell állítani a HDD módját rég bevált IDE-re!
Másik kérdésem Win8 as lenne,de azt már nem itt teszem fel.

Szia DeanRain

Rég olvastalak.😀

https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…ad_id=1276
😆

Szia Synda😀

Ezt láttam,de nem venni akarok 😆
Jó lenne egy SSD-ről minden topik😊
Mindegy!Ha már itt kérdeztem ide várom a válaszokat!😀
Voltam én,csak ritkán írok be!Távolról nézem a vitákat!😊
Most kissé szünetel a játszadozás...a gamepadom nem jó(RT,LT gombok),az egerem is szar(egy klikkre háromszor ugrik fel az ablak pl.)..így nehéz lenne játszani😀
Ha már nem játszok,gondoltam kipróbálom a winfos 8 at😀
0
0
0
0
no avatar
DeanRain írta:
Sziasztok!
A lényeg,hogy felraktam újra a rendszert SSD-re(win8 Pro)..mindent beállítottam ahogy azt tanítják(AHCI módban)...visszadugtam a HDD-t is..de ezt is AHCI módban érzékeli.Ez gond,vagy nem gond? BIOS-ban nem lehet külön beállítani,hogy az SSD maradjon AHCI-ben,míg a HDD IDE módban.Nem tudom,hogy ez így jó,vagy valahogy még is belehet,illetve át kell állítani a HDD módját rég bevált IDE-re!

Szia DeanRain

Rég olvastalak.😀

https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…ad_id=1276
😆
0
0
0
0
DeanRain avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
nyozo avatar
Synda Rebirth írta:
nyozo írta:
Synda Rebirth írta:
nyozo írta:
Üdv! Tuningra és crossfire rendszer ki építésére melyik alaplap alkalmasabb?
-ASUS P5Q Pro Deluxe
-Gigabyte GA-EP45-DS3

Asus, csak DDR2 ram jó mindkettőbe, ha tudtad nem szóltam.😆

Tudtam! 😃 és köszönöm a választ!

Asus jóval komolyabb chipsett hűtővel szerelt.

Én is nézegettem hogy sokkal komolyabb hűtése van az asusnak de azért ink. megkérdeztem
0
0
0
0
no avatar
nyozo írta:
Synda Rebirth írta:
nyozo írta:
-ASUS P5Q Pro Deluxe
-Gigabyte GA-EP45-DS3

Asus jóval komolyabb chipsett hűtővel szerelt.
0
0
0
0
nyozo avatar
Synda Rebirth írta:
nyozo írta:
-ASUS P5Q Pro Deluxe
-Gigabyte GA-EP45-DS3

0
0
0
0
no avatar
nyozo írta:
-ASUS P5Q Pro Deluxe
-Gigabyte GA-EP45-DS3

0
0
0
0
nyozo avatar
-ASUS P5Q Pro Deluxe
-Gigabyte GA-EP45-DS3
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok! Az lenne a problémám h a biosban be van állítva a Q-fan és már nem tudom tovább állítani h milyen mértékben pörögjön a venti. Be van állítva kezdőnek 48 fok és max.-nak meg 78 fok de így is 2100 körül forog a CPU ventije. A bios a CPU-t alapjáraton 55 foknak látja ami sztem nem igaz mivel az alaplap hőfoka meg 127 fok. Már volt szervízben és mondták h semmi gond csak rosszat ír ki. Meg azért is mondom h biztos h nem annyi a CPU hőmérséklete, mert minden más programmal amivel néztem ott meg csak alapjáraton 25-30 fok között van. Na és ezért kibróbáltam a speedfant és avval sikerült leszabályozni a CPU ventijét de azt vettem észre h ha nő a hőmérséklete akkor nem növeli a venti sebességét. Azt h lehet beállítani h automatikusan növelje a venti sebességét? Előre is köszi a választ.
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
egy Phenom X4 965 kihajt egy 7870 XT-t?
0
0
0
0
-Norbi- avatar
1-2 eredmény Profilnál.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
-Norbi- írta:
AMD Phenom II X4 965
AMD FX-8120
Intel core i5 2500K
...

...után...

...és megannyi Phenom II <--> i3 vita után, amiben Én egyértelműen a Phenom II mellé álltam a 4 mag + Tuningolhatóság miatt, szemben a 2 mag nyers erővel + Tuning hiányával, most...

...kezeim közé kapok egy időre egy Intel core i3 2120-at és eloszlatok minden ködöt (ha van?) 😀

Akit érdekelnek az eredmények, maj' szól 😃

Engem nagyon fog. :-) De csak a játékokban az FPS az ilyen szintetikus dolgok engem nem izgatnak.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
rolcsiX írta:
Szerintetek az i5 2400 és a HD 7850 jó párosítás?

Igen jó.
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
megéri 21k-ért Z77-es alaplapot venni??😃
mivel jobb a B75-nél?
0
0
0
0
-Norbi- avatar
AMD Phenom II X4 965
AMD FX-8120
Intel core i5 2500K
...

...után...

...és megannyi Phenom II <--> i3 vita után, amiben Én egyértelműen a Phenom II mellé álltam a 4 mag + Tuningolhatóság miatt, szemben a 2 mag nyers erővel + Tuning hiányával, most...

...kezeim közé kapok egy időre egy Intel core i3 2120-at és eloszlatok minden ködöt (ha van?) 😀

Akit érdekelnek az eredmények, maj' szól 😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
TaylorXIII írta:
Értem😀 Én nem tudom, hogyan kell magyarítást készíteni😀

Na ezt akartam hallani 😆
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek az i5 2400 és a HD 7850 jó párosítás?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Értem😀 Én nem tudom, hogyan kell magyarítást készíteni😀
0
0
0
0
The Emptiness avatar
TaylorXIII írta:
Helyesírásban is volna mit fejlődni egy magyarítás készítéséhez.

orodreath: Le tudnád írni az egészet, hogy hogyan kéne rákötni?😃 Mert pl oké, hogy 3 jack de az erősítőn pl egy 200k-s erősítőn sem volt 3 jack bemenet szóval nem értem hová menne a másik 3 jack😃

Amikor ennyire vacsak a helyesírásom (most is) az azért van mert telefonrol irok. Apám van a gépnél most is. Meg hogy elnyomok néha egy két karaktert az szerintem anyira nem nagy dolog. Úgy is magamnak lenne csak. Akkor most hogy is van?

Am látom hogy az 5.1 es dologgal szenvedtrk. Elmondom a nagy titkot. Valami speco kábel kell ami-t beledugsz az alaplapba. És ennyi onnan szolni fog. (Bocs ha nem igy van de szerintem igen ez a probléga gyakorikerdeseken is fenn van ott olvastam valamit régebben + ismerősömnek is igy van megoldva majd megkérdezem tőle hogy is van rákötve a DVD pontosan.
0
0
0
0
Thomech avatar
Nincsen valamelyikőtöknek, vagy valakinek az oldalon jó DVD szerelője aki tudna nekem segíteni? 😊
((Bocs a dupláért!))
0
0
0
0
Thomech avatar
orodreath írta:
Thomech írta:
orodreath írta:
Thomech írta:
TaylorXIII írta:
Lehet hülye kérdés lesz de hol az erősítő?😃 Az tudtommal egy külön eszköz😃 A mélynyomó az mélynyomó😃 Bár ez nekem már magas😃 De érdekel😃

A mélynyomóba van bele építve, ha minden igaz! 😃

Pontos tipusát megmondanád pls, mert lehet akkor jobban tudnák segíteni, mert lehet van más megoldás is, ugyanis a lehetőség határtalani 😀 nekem pl optikai kábellel van összekötve 😀 a nevét pontosan nem tudom megmondani csak azt h. így néz ki 😃

Értem, akkor majd keresgélek. A pontos tipusa: Orion HT-500
Linken az info róla: [LINK]

Háát ahogy nézem nem tudod kihozni 5.1-re sehogy se csak 2.1-re magyarul sztem jobban jársz a hifivel 😞 😀

Hát akkor meg megyen a TV hez DVD vel együtt. Nem nagy gond mert brutál kis HIFI a maga kategóriájában csak annyi, hogy akkor is egy 5.1 ben a mély nyomó jobban duruzsol. 😆
Köszi a segítséget mind2 nek! 😀
0
0
0
0
Thomech avatar
orodreath írta:
Thomech írta:
TaylorXIII írta:
Lehet hülye kérdés lesz de hol az erősítő?😃 Az tudtommal egy külön eszköz😃 A mélynyomó az mélynyomó😃 Bár ez nekem már magas😃 De érdekel😃

Pontos tipusát megmondanád pls, mert lehet akkor jobban tudnák segíteni, mert lehet van más megoldás is, ugyanis a lehetőség határtalani 😀 nekem pl optikai kábellel van összekötve 😀 a nevét pontosan nem tudom megmondani csak azt h. így néz ki 😃

Értem, akkor majd keresgélek. A pontos tipusa: Orion HT-500
Linken az info róla: [LINK]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Oksa😃 Én olya 5.1 CH out csatit még nem is láttam😃 Nekem egy AV Receivert kellett összekötni PCvel, DVD lejátszóval, Smart tévével, 5.1 hangrendszerrel,fejhallgatóval, és 2 pár szeteró hangszróval és a fejhallgatót meg az egyik sztereó hangszórót az egyik a másik sztereó hangszórót meg a másik zónára kellett kötni de ott ilyen nem kellett😃
0
0
0
0
Thomech avatar
TaylorXIII írta:

orodreath meg tudnád mondani a vezetéknek a nevét?
0
0
0
0
Thomech avatar
orodreath írta:
Thomech írta:
Bocs a sok képért! 😀 Csak hogy érthető legyen. És igen olyan csatlakozók vannak az alaplapomon! 😃
Persze tudom hogy az erősítő kell hozzá meg nélküle amúgy se lenne semmi értelme. A Házimozit szét akarom úgy szedni, hogy a DVD lejátszó nem kell az 5.1 ét pedig rá dugni valahogy a gépre de csak akkor ha tudná hajtani 5.1 ben.
A képek:
Mélynyomó/erősítőn a csatik:
https://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/DSC_1213_zps8136790e.jpg

A kábel a DVD és az 5.1 között:
https://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/DSC_1215_zps64e170e9.jpghttps://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/DSC_1214_zps1d16bd88.jpg

És a DVD lejátszón a csatlakozója az 5.1 nek:
https://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/DSC_1216_zps5a3fa396.jpg
És az összes többi csati:
https://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/DSC_1217_zps60afc668.jpg

https://kepkezelo.com/images/pq9499ibhgspnh9nin5q.jpg egy ilyen kábelre lesz szükséged, összedugod azt műxik elvileg 😀

Isten vagy! 😀 Oké köszi! És neked is TaylorXIII a segítséget! 😃
Szerk: De nem tudod mi a kábelnak a neve mert úgy könnyebb lenne venni egyet! 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
Thomech avatar
Bocs a sok képért! 😀 Csak hogy érthető legyen. És igen olyan csatlakozók vannak az alaplapomon! 😃
Persze tudom hogy az erősítő kell hozzá meg nélküle amúgy se lenne semmi értelme. A Házimozit szét akarom úgy szedni, hogy a DVD lejátszó nem kell az 5.1 ét pedig rá dugni valahogy a gépre de csak akkor ha tudná hajtani 5.1 ben.
A képek:
Mélynyomó/erősítőn a csatik:
https://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/DSC_1213_zps8136790e.jpg

A kábel a DVD és az 5.1 között:
https://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/DSC_1215_zps64e170e9.jpghttps://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/DSC_1214_zps1d16bd88.jpg

És a DVD lejátszón a csatlakozója az 5.1 nek:
https://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/DSC_1216_zps5a3fa396.jpg
És az összes többi csati:
https://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/DSC_1217_zps60afc668.jpg
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Helyesírásban is volna mit fejlődni egy magyarítás készítéséhez.

orodreath: Le tudnád írni az egészet, hogy hogyan kéne rákötni?😃 Mert pl oké, hogy 3 jack de az erősítőn pl egy 200k-s erősítőn sem volt 3 jack bemenet szóval nem értem hová menne a másik 3 jack😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Sziasztok!

Azt szertném kérdezni hogy azok a fjlok amiket kiir PL egy játék a menüben szavak azok hol taláhatóak? Milyen útvonalon? (mqgyarosítást próbánék csinállni) mert anyira unatkozok higy nincs ötletem arra hogy mit csináljak. mert ugy halottam hogy csak ezeket kell magyarra irni és ennyi.

Kösz előre is.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Aha😀 Akkor már értem az alaplap kézikönyvében is miért csak 3 kimenet van.

De ha mindkét fele jack akkor , hogyan kapcsolódik a hangszórókkal? Vagy ez most melyik megoldáshoz van ez a kábel?😃 hangszórók gondolom RCA kábellel csatlakoznak de 5.1-nél ugye 6db RCA csati megy és itt meg 3 jack van. Akkor jackenként kell még egy jack-RCA átalakító?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jaa😃 Egy olyat linkelj már😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Na de 3,5mm-es jacken nem lesz 5.1 az fix😃 Én mikor használtam jacket akkor az erősítő és PC(ez ilyen kocka vagy nem tudom milyen pc volt nem tudom, hogy hívják de elég kicsike kb 25x20x10 lehet) RCA-jack kábellel kapcsolódott de csak a zónázás miatt mert azt is kellett. Egyébként PC is HDMI kábellel kapcsolódott az erősítőhöz mert a HDMI kábelen átmegy az 5.1 elvileg de a jacken szerintem tuti nem.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát inkább mutass képet😃 Én alaplapod hátulján csak line-in/out láttam meg ugye van digitális kimenet is az alaplapodon bár annyira nem tudom én ezt a hangtechnikát😃 Kép jól jönne😃

https://www.asus.com/media/global/products/fcsXWSxnhzZE9rnR/LTlOvDtJi2dhzMC2_500.jpg

Ilyen az alaplapod ugye?😃
0
0
0
0
Thomech avatar
TaylorXIII írta:
Szerintem RCA csati lesz az összes😀

Sajnos nem úgy néz ki mint az S video csati csak több benne a tüske.
Valaki tud ilyen átalakítót? Ha nem tudod melyikről beszélek akkor rakok fel róla képet is! 😀
Mert úgy meg nem akarom hogy a DVD lejátszót keljen rákötni a gépre, mert az már nagyon túl lenne bonyolítva.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nekem pont olyan procim van képes vagy unlockolni elmenne a gép akármeddig netezés közben 4 maggal szerintem de prime95 vagy játék alatt egyszerűen nem tudtam sehogy sem stabilizálni még 1.5V-on sem 3200MHz-en. Talán 4 pin CPU csati kevés az alaplapon meg ez egy igen alsó kategóriás alaplap😃 Sokat próbáltam de semmi😃 Marad két mag😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Az más. De azt nem húzni kell, hanem unlockolni, ami minden gyártó alaplapján máshogy van megoldva, és nem is minddel lehet megcsinálni.
0
0
0
0
bakozsolt avatar
De nekem előzőleg stabilan működött minden csak most hogy odaadtam neki más alaplapba ment, és visszaállt 2 magra. Szeretné felhúzni de szerintem nem ért hozzá.
Hogy lehet értelmesen megcsinálni?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem lehet minden phenom prociban unlockolni az összes magot, mert hibásak lehetnek azok. Ha hibás magot unlockolsz, a gép sosem fog stabilan menni. Magyarán, így jártatok.
0
0
0
0
bakozsolt avatar
Hello
Valaki Pontosan le tudja írni hogy egy Amd Phenom II X2 555 processzort hogy lehet stabil 4 magra felhúzni.
Mert egyik ismerősöm akárhogy csinálja nem jó elindul a gép egy kis idő múlva újraindul és visszaáll 2 magra.
Kérem valaki segítsen.
Köszönöm előre is.😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem RCA csati lesz az összes😀
0
0
0
0
Thomech avatar
TaylorXIII írta:
Akkor elvileg nincs akadálya. Alaplapod hátulján van elég aljzat az 5.1hez.

Igen az van csak nem tudom milyen csatija van, majd holnap meg nézem mert mintha a mélynyomó s-video kábellal csatlakozna a DVD lejátszóhoz.
Köszi a segítséget! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor elvileg nincs akadálya. Alaplapod hátulján van elég aljzat az 5.1hez.
0
0
0
0
Thomech avatar
TaylorXIII írta:
Thomech írta:
Sziasztok
Valaki kötött már DVD lejátszónak az 5.1 ét PC-re? Hogy lehetne rákötni, hogy kezelje 5.1 ben a gép? Vagy egyáltalán lehetséges?

Gondolom DVD lejátszó alatt DVD lejátszóra kötött 5.1-es hangrendszert érted.
Úgy kéne, hogy egyik pillanatról a másikra át tudjál állni PCről DVD-re és vissza? mert simán rákötni PC-re rá lehet egy megfelelő hangkártyával vagy ha van integrált 5.1 hangkártya de akkor meg DVD lejátszón nem lesz 5.1 illetve konkrétan hang sem ha nem lesz egy tétével HDMi kábellel vagy analóg összekötve. Ha váltogatni kell akkor szükséged lesz egy AV Receiverre s erre kell rádugni a hangszórókat és PC-t HDMI kábellel és DVd lejátszót is HDMi kábellel és az AV-Recevieren lehet váltogatni azt hiszem bár lehet butaságokat beszélek😃 Én csak úgy csináltam, hogy PC is bemenet volt és DVd lejátszó is és egy tévé volt a kimenet😃

Nem, hanem úgy, hogy most a gépemre egy 2x40W os AUX os HIFI van kötve és helyette leszedném a DVD ről az 5.1 ett és rá akarnám kötni a gépre. Nem kell TV a DVD lejátszóra pedig többet nem lesz rákötve.
Bár nem biztos, hogy megéri variálnom, ez a Samsung HIFI is elég jól adja a mélyet.

alex1997 írta:
Thomech írta:
Sziasztok
Valaki kötött már DVD lejátszónak az 5.1 ét PC-re? Hogy lehetne rákötni, hogy kezelje 5.1 ben a gép? Vagy egyáltalán lehetséges?

Neked hogy fér el az 5.1 es rendszer a mélyel meg magával a Lejátszoval együtt? Mert ahoz focipályányi hej kell.

Ha a HIFI-t a hangszórókkal együtt el tűnik az asztalról van is annyi hely! 😀
https://gepigeny.hu/images/photoalbum/album_13/thomechpcsarok.jpg
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Thomech írta:
Sziasztok

Neked hogy fér el az 5.1 es rendszer a mélyel meg magával a Lejátszoval együtt? Mert ahoz focipályányi hej kell.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Thomech írta:
Sziasztok

Gondolom DVD lejátszó alatt DVD lejátszóra kötött 5.1-es hangrendszert érted.
Úgy kéne, hogy egyik pillanatról a másikra át tudjál állni PCről DVD-re és vissza? mert simán rákötni PC-re rá lehet egy megfelelő hangkártyával vagy ha van integrált 5.1 hangkártya de akkor meg DVD lejátszón nem lesz 5.1 illetve konkrétan hang sem ha nem lesz egy tétével HDMi kábellel vagy analóg összekötve. Ha váltogatni kell akkor szükséged lesz egy AV Receiverre s erre kell rádugni a hangszórókat és PC-t HDMI kábellel és DVd lejátszót is HDMi kábellel és az AV-Recevieren lehet váltogatni azt hiszem bár lehet butaságokat beszélek😃 Én csak úgy csináltam, hogy PC is bemenet volt és DVd lejátszó is és egy tévé volt a kimenet😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Oké kösz mindenkinek. Akkor leszedem az Avastot apám meg felrobban mert ő virus buzi :-)
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció