Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Rammstein29: jó kari, de inkább Sapphire, Msi vagy Asus.😉
0
0
0
0
niteforce avatar
elég hozzá egy FSP APN 400W is, és 3-4K-val olcsóbb
0
0
0
0
no avatar
(Chieftec CTG-500-80P 500W 12cm APFC,ErP,OEM) ilyenre gondoltál 12-13 ért??
http://mplanet.hu/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=6158&category_id=43

ez a kari meg qva jo sztem..😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Rammstein29 írta:
Most akkor milyen tápot érdemes vennem emberek ami megbizhatóbb mint mostani codegenem?? Összevissza beszél itt mindenki hogy ez jo amaz jo..azt nem jó...
Chieftec ctg 500 vagy FSP Raider.
0
0
0
0
no avatar
Rammstein29 írta:
Most akkor milyen tápot érdemes vennem emberek ami megbizhatóbb mint mostani codegenem?? Összevissza beszél itt mindenki hogy ez jo amaz jo..azt nem jó...

Amit Gaboo írt az a csúcs, olyat ne akarj mert nagyon drágák, FSP vagy Chiftec, megbízhatók, de messze nem a legjobbak.

Mg azért tarthatja nagyra Chieftecet mert árgépen 3. legdrágább, de azt szerverbe való.😊 😆
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Mintha lenne bárminek is, amit ő mond...
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Láthatod,de nemtudom ezeket honnan vette,köze nincs a valósághoz.
0
0
0
0
Cooley avatar
MG megint hozza a formáját? 😆
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Az azért meredek táp ajánlás.😆 Chieftec elmegy,de középkategóriás szvsz... Gaboo mondja jól😀

Hulladékok között meg nemhinném,hogy van "1 fokkal jobb"
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
MaximumGame írta:
Chiftech : Táp elvileg a legjobb a piacon
Corsair és Enermax : Ez a két tápfajta 2. helyet kapná
Giga táp ami nem ajánlott megont alsó közép kategória
az a star fajta..
Nexus és egyéb tápok elég jók

Codegen : Ez 2 fokkal jobb
Lc Power : Ez 1 fokkal jobb
Mercury : ez a legszarabb

Chieftec a legjobb a piacon? GPA (iArena) szériát még ingyen se. 😀

Akkor mi van szegény Seasonic, Enermax, Bequiet, Antech és társaival? 😆 De ott a Corsair AX, HX, TX széria is és persze a CM Silent Pro Gold, OCZ ZX és
FSP Aurum Gold széria és még sorolhatnám a típusokat amiknek nem ellenfél egy Chieftec sem. 😀
0
0
0
0
Thomech avatar
niteforce írta:
Hát azért az ember bármennyire erős, óvatosabban nyúl ezekhez, nehogy eltörjön, megsérüljön 😃
De szerintem annyira rászáradt a paszta hogy amiatt nem jön le.
Próbáld így csavargatva leszedni, csak finoman.

Úgy lesz! Következő alkalommal már biztos a siker! 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Hát azért az ember bármennyire erős, óvatosabban nyúl ezekhez, nehogy eltörjön, megsérüljön 😃
De szerintem annyira rászáradt a paszta hogy amiatt nem jön le.
Próbáld így csavargatva leszedni, csak finoman.
0
0
0
0
Thomech avatar
niteforce írta:
Geforce 2 MX400 tornado-nál láttam csak, hogy ragasztották a bordát 😃
nagyon szar megoldás 😃

Hát de komolyan olyan volt mintha, nem vagyok egy szét gyúrt gyerek 😆 de ha csak úgy alapból bele gondolsz egy 17 éves gyereknek azért van ereje! 😀
Hát majdnem teljes erő bedobással próbáltam le fordítani a hűtőt a GPu ról de már hajlott a kártya lapja és mivel nem akartam el törni, ezért jól van mondom ha ennyire ragaszkodsz akkor maradsz! 😆 😜
0
0
0
0
DeXHerO avatar
erről mi a vélemény ?http://***/webshop/product/sapphire_11199_00_20g_hd7870_2gb_gddr5_ghz_edition_pcie/201430
0
0
0
0
niteforce avatar
Geforce 2 MX400 tornado-nál láttam csak, hogy ragasztották a bordát 😃
nagyon szar megoldás 😃
0
0
0
0
Thomech avatar
Kmisi99 írta:
Thomech írta:
GokuTM írta:
Nincs ráragasztva, csavarok fogják és a paszta miatt "ragadós". Alá kell támasztani ügyesen és szét kell szedni. Kell bele kis erőt vinni, de ha normálisan fogod nem törik el.

Hát végül békén hagytam, mert sehogy sem engedett ki csavartam a 4db csavart ami a réz hűtést fogta, de sehogy sem akart ha fel feszíteni próbáltam hajlott az egész lap ha pedig elfordítani akkor meg csak a kis réz lapkák hajlottal el! Nem tudom mit nyomtak bele az ASUS nál de hogy pillanatragasztónak is el menne az biztos! 😆
Köszi a tanácsot, énis úgy gondoltam ragasztó nem lehet közötte de azért biztos ami biztos alapon! 😀

úgy próbáld hogy használd vgat és izzaszd meg de jól pl furmark programmal kb 10-15 percig majd azonnal kapcsold ki a gépet szedd szét és valószínű a paszta még lágyabb lesz és nem széné száradt.

Oké, ez jól hangzik! Remélem bejön majd 😀 De már csak legközelebbi porolásnál fogom kideríteni! 😆 😃
Köszi a segítséget! 😀
0
0
0
0
no avatar
http://mplanet.hu/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=5831&category_id=43
erröl mi a véleményetek? és csak 28 rugo..😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Open GL-t is fel kell telepíteni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok
Alaplapi Ati Radeon 9600 Pro Family-m van (inkább nincs 😆😉, de egy újratelepítésnél nyomtalanul eltűnt (kihalt?) belőle az OpenGL. Ez már elég idegesítő, mert régebben játszottam ilyenekkel, hogy Minecraft, Return to Castle Wolfenstein, Jedi Academy, Doom 3 stb... most ezek az opengl miatt nem működnek. Sokan azt mondták, hogy tegyek fel új drivert, de amikor felrakom és újraindítom a gépet, 64x480-as felbontásban, 16bites színmélységben indul, és nem is tudom egyiket sem feljebb állítani, ebből csak egy Rendszer-visszaállítás segít. Mi lehet a baj? (vagymi)
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Thomech írta:
GokuTM írta:
Nincs ráragasztva, csavarok fogják és a paszta miatt "ragadós". Alá kell támasztani ügyesen és szét kell szedni. Kell bele kis erőt vinni, de ha normálisan fogod nem törik el.

Hát végül békén hagytam, mert sehogy sem engedett ki csavartam a 4db csavart ami a réz hűtést fogta, de sehogy sem akart ha fel feszíteni próbáltam hajlott az egész lap ha pedig elfordítani akkor meg csak a kis réz lapkák hajlottal el! Nem tudom mit nyomtak bele az ASUS nál de hogy pillanatragasztónak is el menne az biztos! 😆
Köszi a tanácsot, énis úgy gondoltam ragasztó nem lehet közötte de azért biztos ami biztos alapon! 😀

úgy próbáld hogy használd vgat és izzaszd meg de jól pl furmark programmal kb 10-15 percig majd azonnal kapcsold ki a gépet szedd szét és valószínű a paszta még lágyabb lesz és nem széné száradt.
0
0
0
0
randal avatar
Rammstein29 írta:
http://***/webshop/product/asus_hd7770_1gd5_pcie/215288
mi a tökömnek csillagozza ki a linkeket??
ez is qva jo oldal most találtam..😀 tényleg jónak tünik ez a hd7700..

Azért mert hirdeted a konkurenciát. Ez is egy bolt, és ugye te se örülnél neki, hogy ha valaki hirdetné a konkurenciádat.
0
0
0
0
Thomech avatar
GokuTM írta:

0
0
0
0
no avatar
http://***/webshop/product/asus_hd7770_1gd5_pcie/215288
mi a tökömnek csillagozza ki a linkeket??
ez is qva jo oldal most találtam..😀 tényleg jónak tünik ez a hd7700..
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok
A 8600GT mről nem akar le jönni a hűtője esetleg rá van ragasztva a GPU-ra? Mert el törni nem akarom, de már 4 éve nem lett újra pasztázva
0
0
0
0
akos328 avatar
persze, amelyik lapon van PCI-e slot abba minden mai kari belemegy.
0
0
0
0
no avatar
vágom akkor stimmel az alaplap😃
0
0
0
0
akos328 avatar
PCI express x16-osba kell rakni.
0
0
0
0
no avatar
kösz amugy ezek bövitöhelyek vannak alaplapomon, megfelel hd7700-hoz is sztetek??

"1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)
2 x PCI Express x1 slots
(All PCI Express slots conform to PCI Express 2.0 Standard.)
3 x PCI slots"
0
0
0
0
akos328 avatar
Rammstein29 írta:
hol lehet kártyákat rendelni? tudtok valami jo böngészö oldalt?? ahol pontos leirás stb?? árgépen kivül..

olcsobbat.hu, bár itt annyi termék nincs fennt, de van amiben jobb mint az árgép.
a legjobb boltok, amik részletes leírásokat adnak az az ***, bluechip, ***, pcland, digitalstreet(chatjük is van,ahol 1-2 percen belül válaszolnak kérdésedre.) nekem ezek a legjobban, legolcsóbbak
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
Nem gyengébb a GTX460-tól.
az pont a HD6850 szintje, és a HD7770 új driverekkel már gyorsabb is néhány helyen mint a HD6850

Ráadásul 7-es széria szereti a tuningot, hála neked 28 nanométer.😂
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Én úgy tudtam, hogy a 6790 és a 6850 között van a 7770. 😀
0
0
0
0
no avatar
hol lehet kártyákat rendelni? tudtok valami jo böngészö oldalt?? ahol pontos leirás stb?? árgépen kivül..
0
0
0
0
niteforce avatar
Nem gyengébb a GTX460-tól.
az pont a HD6850 szintje, és a HD7770 új driverekkel már gyorsabb is néhány helyen mint a HD6850
0
0
0
0
no avatar
Superlompos írta:
Légyszíves használd a szerkesztés gombot a dupla hozzászólás helyett! Köszönöm!

A GTX 480-hoz semmiképpen sem.

A GTX 460-hoz közelebb áll, de még annál is gyengébb.

https://kepfeltoltes.hu/120830/perf_oc_www.kepfeltoltes.hu_.gif
😜
Igaz ez egy játék, túlhajtva gyorsabb alap 460-nál.
Tudom...azt is lehet tuningolni.😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Légyszíves használd a szerkesztés gombot a dupla hozzászólás helyett! Köszönöm!

A GTX 480-hoz semmiképpen sem.

A GTX 460-hoz közelebb áll, de még annál is gyengébb.
0
0
0
0
no avatar
vágom kösz 12-13 rugo ahogy nézem jah..

hd7700-as kari fölér erejével gtx 460-480-hoz?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A ventilátor 12 cm-es az összes CTG-ben. Tehát nincs méretben különbség.
0
0
0
0
no avatar
hány cm-est érdemes? nem értek ehhez..
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
500-ast vehetsz nyugodtan, hiszen csak 2k-val kerül többe.
0
0
0
0
no avatar
Chiftech vágom.. 400 wolt ebből az megfelelő?? vagy 500-ast??
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Inkább CTG. Az iarena nem a legjobb.
0
0
0
0
no avatar
http://www.3bnetwork.hu/hu/termek/tap-chieftec-500w-12cm-iarena-apfc---ctgpa500s/380994
ebben meglehet bizni tényleg??? 10 rugo sincs😀?..
0
0
0
0
niteforce avatar
MaximumGame írta:
az a star fajta..

ez azért így nem teljesen igaz.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
az a star fajta..

0
0
0
0
no avatar
Superlompos írta:
az nem számít. Csak legyen rajta PCI-E X16 foglalat.

http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-p61-usb3-b3rev_11/specs/
alaplapom, gondolom jo lenne hozzá mind két kártya.. gtx és a hd7700..
0
0
0
0
no avatar
Nem szoktam kártyákat tunningolni, tán akkor azért müködik még..😀
valami olcsó és jó tápot valaki tudnak ajánlani teljes névvel?? árral stb..
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Akkor úgy mondom,hogy normális ergo nemér semmit... + a hatásfokuk is gány,magyarul hulladék.Persze P4-s géphez megteszi...
0
0
0
0
Cooley avatar
ricshard004 írta:
Rákötsz egy erőssebb vga-t azt leégeti az egész cuccot ami a gépben van....megtörtént 2x is baráti körben + túlfesz védelem hiányában is szétégetett pár alaplapot...erőssen hulladék kategória.

A túlfeszvédelem sok más védelemmel egyetemben már szabvány, azok nélkül nem lehet forgalmazni tápokat. Persze a védelem és a táp egyéb alkatrészeinek minősége már más kérdés.
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Rákötsz egy erőssebb vga-t azt leégeti az egész cuccot ami a gépben van....megtörtént 2x is baráti körben + túlfesz védelem hiányában is szétégetett pár alaplapot...erőssen hulladék kategória.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció