Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Nekem mindegy csak szólok, van aki ennek nem örül.😊
0
0
0
0
akos328 avatar
GAMER2 írta:
akos328 írta:
én igen. gyorsak, kedvesek, olcsók. profi futárral dolgoznak, akik a világ végére (hozzánk) és eltaláltak elsőre.
rengeteg akcióik vannak, régi alkatrészeket beszámítanak az újra, minden áruról maximális infót leírják, ha válaszod van és időbe írod pár óra múlva már válaszolnak is. stb...
nagyon jó bolt

Debrecen a vilag vege😂.......!?

nem Debreceni vagyok csak azt jelöltem meg 😃

lehetett volna PM-ben is, de nem abban sikerült.
0
0
0
0
no avatar
akos328 írta:
én igen. gyorsak, kedvesek, olcsók. profi futárral dolgoznak, akik a világ végére (hozzánk) és eltaláltak elsőre.
rengeteg akcióik vannak, régi alkatrészeket beszámítanak az újra, minden áruról maximális infót leírják, ha válaszod van és időbe írod pár óra múlva már válaszolnak is. stb...
nagyon jó bolt

Ez lehetne pü-ben, tudni illik Gépigény is egy webáruház.😜
0
0
0
0
GAMER2 avatar
akos328 írta:
nagyon jó bolt

Debrecen a vilag vege😂.......!?
0
0
0
0
akos328 avatar
nagyon jó bolt
0
0
0
0
no avatar
GokuTM írta:
Csak az sem mindegy, hogy milyen boltból rendeli az ember. Elég sok kókány szar bolt van, ahol hiába olcsó, nem azt hozzák ki stb.

p c x . h u
i p o n
w o x

Itt kell nézelődni.

Akkor szerinted a p c x.hu az jó oldal mert én onnan szeretnék rendelni. Rendeltél már onnan?
0
0
0
0
no avatar
valahol 32, valahol 34-35 olcsobbat kell akkor kifogni..
0
0
0
0
no avatar
tegnap még 32 rugo volt hd7700 most meg 34.. hogy van ez..?? mozognak az árak??
(*** amugy..)
máshol hol lehet még találni olcsobban??
amugy ha gtx550tinél döntök abban sem csalódhatok mostaniamhoz képest?? max felnotzásom monitorom miatt 1400*900 amugy.. csak vinné az is mindent fullba?
0
0
0
0
Devis avatar
7850 hardverapro-n: 53 ezer 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Ezt a kártyát a hardverapro-n néztem és ott lett lebeszélve a dolog. 48.000Ft-ba kerül ez a kártya.
0
0
0
0
Devis avatar
inkább 7850, már elég jó áron belehet szerezni, tuningal hozza egy 7870 szintjét
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Az lehetséges, csak azért kérdezem, hogy mi a véleményetek a kártyáról, mert a jövőhét elején ilyenem lesz és kíváncsi vagyok mások véleményére is.
0
0
0
0
Devis avatar
az lehet, viszont nagyobb a tuning potenciálja, kevesebbet fogyaszt, és nem is melegszik annyira
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Ahogy elnéztem a két kártya teljesítménye összességében ugyan az, ha a 7850-et 100%-nak vesszük, akkor a 6950 102%, ahogy írták.
0
0
0
0
pcguru22 avatar
jo vga!De akkor inkább már 7850.😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Sziasztok!

Nektek mi a véleményetek erről a kártyáról ??

MSI 6950 Twin Frozr III Power Edition/OC 2GB
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Becsülöm amim van mert megdolgoztam mindenért ami benne van a gépemben, tehát nem vagyok büszke erre a lépésemre, csak már visszagondolva vicces hogy milyen hülye voltam.
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Koppy96

Marha büszkén meséled,rád sem bíznám a gépemet...
0
0
0
0
DeXHerO avatar
Koppy96 írta:
Az kemény... Direkt volt vagy csak egy balul elsült húzási kisérlet volt ?

először csak tesztelgetem hogy mit bír utána meg csak poénból rá toltam fullra és egyszer csak el szált rögtön sípolt is az alaplap
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Az kemény... Direkt volt vagy csak egy balul elsült húzási kisérlet volt ?
0
0
0
0
DeXHerO avatar
én a régi 128-as ( Nvidia 7200 GS-t úgy fel húztam hogy hőfok jelző meg állt a 99c-nál t de a végén a kártya is el füstölt
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Igen, baromi nagy mázlim volt 😆 Többet nem is csinálok ilyet. Majd jövőhéten veszem ki a helyéről mert nagyon úgy tűnik, hogy pasztázni kell, mostanában elég hangos szegény 😕
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Superlompos írta:
Letört 1-2 tű, s működik a proci?
Gondolom olyan tű lehetett ahonnan áramot kapott. Akkor meg ott mellette van még 100 másik ilyen tű.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Igen, mert X3 ami lebutított x4 ezért kevesebb energy kell neki, így 1-2 tű nem a világ 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Letört 1-2 tű, s működik a proci?
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Ennél csak az volt a durvább amikor még nem voltam jártas gépszerelésben és a procit vettem ki a foglalatból de a pöcköt nem hajtottam fel. Amikor vissza akratam rakni (kivenni is macerás volt így 😂😉 2 tüske elhajlott és 1-2 le is tört. Ami elhajlott azt sikerült visszahajtogatnom tűvel, és mind a mai napig működik a proci 😂😂

Tudom, játék közben a nagy melegben 80° is volt már, csak az zavart, hogy alapbol stabil 39° amit eddig nem tapasztaltam, legalább is nem emlékszek rá hogy ilyen lett volna. De ha nem baj akkor ennyi, nem is foglalkozok vele tovább.
Köszi a megnyugtató válaszokat 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem lesz semmi baja, ha nem dufod be. Normál esetben sípolás van, mer tnem kap a VGA elég tápot. Igazábóól le kell állítani a gépet, majd be kell dugni az elfelejtett csatlakozót. A 39 foktól nem fog elolvadni a kártya.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
De eddig nem volt ilyen...
Remélem nem káros.

Szerk.:
Szuperlompos: Ezen jót röhögtem 😂😂
Igazából azért kérdezem mert eddig nem ennyi volt, hanem 30° körül, legalábbis úgy emlékszem, hogy az előtt hogy kihúzott tápcsati mellett indítottam el ennyi volt 😆 Én barom, szétszedtem a gépet aztán összerakásnál ezt az egyet valamiért elfelejtettem visszadugni, be is sz*rtam amikor pörgött a proci ventije mint állat, de aztán gyorsan kapcsoltam és leállítottam mert egyből beugrott, hogy mit felejtettem el 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Örülj neki, hogy csak ennyi. Ennyire melegszik fel, s miután nem terheled le jobban, így ennyi marad. Ez a hőmérséklet teljesen normális.

Nyilván ha betennéd egy 60 fokos szaunába, akkor elkezdene melegedni.
0
0
0
0
no avatar
Koppy96 írta:
Sziasztok.
Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy a videókártya minden indításnál 39°-os. Se több, se kevesebb. Mindegy hogy 1 órát vagy fél napot nem volt bekapcsolva, mindig ennyin indul.

Annyira tudja lehűteni a venti.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Sziasztok.
Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy a videókártya minden indításnál 39°-os. Se több, se kevesebb. Mindegy hogy 1 órát vagy fél napot nem volt bekapcsolva, mindig ennyin indul.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Aha😃 Értem. Köszi a választ😀
0
0
0
0
no avatar
ricshard004 írta:
Adj neki normalis valaszt ne csak kotekedj... Kb 4870-90 szintu vga nagy atlagban amit nem fog vissza a proci

Nem kötekedek...azt nem így szoktam.😜
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Adj neki normalis valaszt ne csak kotekedj... Kb 4870-90 szintu vga nagy atlagban amit nem fog vissza a proci
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De most direkt csinálod?😃 Eddig bárkit láttam kérdezni egyből feldobtatok neki 3-4 lehetőséget😃 Mi ez a kivételezés velem?😃
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Hát úgy gondoltam, hogy olyan kártya amit még a proci teljesen ki tud hajtani😃

Nem hajt semmit sehová.😉

Nyersen: Proci számol, Vga képet csinál belőle, ha nem tud többet számolni 100% terhelésen megy akkor van procilimit.😀
Vga limit ha nem éri utol a procit, tehát kisebb a számítási teljesítménye.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát úgy gondoltam, hogy olyan kártya amit még a proci teljesen ki tud hajtani😃
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Az én gépem maximum milyen videokártyát tudna teljesen kiszolgálni?

Bármilyet.
Max proci limited lesz.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az én gépem maximum milyen videokártyát tudna teljesen kiszolgálni?
0
0
0
0
niteforce avatar
Rammstein29 írta:
ASUS HD7770 gameplayet nem igen látni youtbon i3-as procim mellett.. jol mennének vele gamek??

persze, nagyon jól 😃
Youtube-os vidik amúgy sem érnek sokat.
0
0
0
0
no avatar
ASUS HD7770 gameplayet nem igen látni youtbon i3-as procim mellett.. jol mennének vele gamek??
0
0
0
0
no avatar
Minek hagyod meg ?
Bár semmit sem zavar, de felesleges.

Szedd le ezt a progit: Ashampoo Winoptimizer 9
Rendet rak a gépen, jó kis progi, nekem is itt ajánlották.😀
Lehetőleg torrentről ott van mellé termékkulcs, nem 30 napos lesz, vagy adok Pü-ben.
0
0
0
0
no avatar
Synda Rebirth írta:
Rammstein29 írta:
Synda Rebirth írta:
Rammstein29 írta:
függ hogy milyen a gyártó?? a kártya nem ugyanaz ha más a gyártó??
alaplapom is gigabyte amugy..

Nyák, hűtés, ezek a legfőbb eltérések, chip ugyanaz.

6-os szériában sok Giga beadta a derekát, inkább kerüld.😉
Nekem is van Giga lapom.😀

mi az a nyák😀?
Sapphire, Msi vagy Asus-ban nem találtam nem is tom árban menyi az eltérés..

Nyomtatott áramkör.
https://kepfeltoltes.hu/120831/pcb_front_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
32-ért van Msi, Asus, 33k-ért Sapphire.😀

jah ***on most nézem.. előbb egy normális táp, azt utánna a kártya .. nem merném erre codegenre rákötni..
uj kártyánál, a mostani szoftveres nvdia beálitásokat nem muszáj törölnöm? gondolom ati jelenne meg helyette a tálcán..
0
0
0
0
no avatar
Rammstein29 írta:
Synda Rebirth írta:
Rammstein29 írta:

mi az a nyák😀?

Nyomtatott áramkör.
https://kepfeltoltes.hu/120831/pcb_front_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
32-ért van Msi, Asus, 33k-ért Sapphire.😀
0
0
0
0
no avatar
Synda Rebirth írta:
Rammstein29 írta:

mi az a nyák😀?
0
0
0
0
no avatar
Rammstein29 írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció