Sziasztok.
Újjra kéne telepíteni a laptopon az op rendszert, viszont a biosba hiába állítom át hogy cd-ről bootoljon, akkor is a vinyót keresi. Mit csinálok rosszul?
Bicike írta:
Köszönöm a segítséget, akkor úgy táp kell 😕
Milyen tápot vegyek, ami jó?
Nem feltétlen kéne új táp de ha az kell akkor vegyél mondjuk egy FSP HEXA 500-t vagy egy FSP HEXA 400-t vagy Chieftec CTG 400,450,500 80p-t, vagy Corsair CX 430v2-t. De a mostani videokártyádnál HD 7750 16 Wattal fogyaszt többet és a HD 7770 meg 40-nel fog többet fogyasztani. Egyik sem vészes szerintem bírná a táp😃 De attól még cserélhetsz ha akarsz😃 Tápod pontos típusát leírhatnád😃
Sziasztok!Szóval 3 napja fél óra internetezés után feljött egy kis ablak amin az állt, hogy 30 másodperc múlva bontja a kapcsolatot,mivel 20 percig tétlen volt a kapcsolat.Véleményetek szerint ezt nem az alaplapon (asus P8 Z77M) lévő integrált hálózati kártya hibája okozza?Szerintetek ez egy hardverhiba,vagy egy internetbeállítási hiba?Eddig csak 1 alkalommal dobta fel ezt az üzenetet a windows,azóta nincs semmi gond a nettel.Szerintetek mi a hiba forrása?Köszi....
Biztos GTA4ről van szó?😃 Nem GTA San Andreas?😃 Csak azért kérdem mert nekem HD 3850 karival meg phenom IIx2 555-tel is tök szarul ment a GTA IV. Bár tudom van már low quality patch meg minden de alapból nekem teljesen esélytelennek tűnik és ez, hogy 1 magos procival megvolt minimum 20 FPS nekem elég hihetetlen mikor GTA IV erről ismert, hogy nagyon számít a processzor nála. De azért elhiszem😃
Bicike: Inkább HD 7750 karit vegyed mert az csak 55 Wattot fogyaszt és az is jó de am szerintem a tápod bírná a HD 7770-t is. FSP😃
Segítséget szeretnék kérni.
Jelenleg ilyen gépem van:
CPU: Intel Core i3 540 3.07 Ghz (2mag)
VGA: ATi Radeon HD 5550 1 GB DDR 2
RAM: 2GB DDR3
Táp: és itt a lényeg majd...FSP 300 Watt-tos.
Kérdés: Bele lehet-e tenni ebbe a gépbe egy HD 7770-et, anélkül, hogy tápot kellene cserélni?
NRB77 írta:
Te tudod, egy próbát megér. Az biztos, hogy a 3650 jóval erősebb a 3450-nél és ezt az erősebb CPU nem pótolja. Nem bántásból mondom, remélem azért összejön valami!
Hát én is... youtube-on volt videó hogy ment, úgy ahogy, de ment. Egyébként azt írják más oldalakon hogy windows hiba. Szóval majd újra lesz téve. Azért kösz a segítséget.
NRB77 írta:
A telepítés közbeni bsod okát nem tudom, de nem jó jel! Mire hivatkozott a hibaüzenet esetleg milyen nyomok vannak az eseménynaplóban? Másrészt nem akarok elbátortalanítani senkit, de az a konfig kissé karcsú a GTA4-nek...
Karcsú... ez van viszont anno mikor kijött a játék nekem 478-as celeronon fele ennyi rammal és HD3650-es vga-val ment persze hagyott kívánnivalót de minimumon a 20 fps-t hozta.
Lehet hogy nem elég neki a 40GB-os HDD ... szerintem ilyen esetben nem kellene kékhalál legyen, csak egy egyszerű hibaüzenet, ami megmondja, nincs elég hely 😀
Van egy olyan gondja haveromnak hogy a GTA4 telepítés közben kékhalált kap. Épp hogy befejezné a telepítést kékhalál.
Ez mitől lehet?
A gépe:
Alaplap: Fujitsu siemens (pontos típust nemtudok)
CPU:Intel pentium 2,8GHz (LGA775, HT)
VGA:ATI Radeon HD 3450
Vinyó:40GB Samsung spinpoint
2GB DDR RAM
és asszem 300W táp az is fujitsu.
Egészen sürgős lenne 😃
mlan0 írta:
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy aki a T-mobilnál van és aranykártyás az milyen kedvezményeket kap?? Mert én ki akarok hozni egy telefont(Samsung) és nem akarom nagyon drágán ki hozni 😀 valaki egy telefont ajánlást? És ne legyen nagyon drága! (Aranykártyás vagyok)
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy aki a T-mobilnál van és aranykártyás az milyen kedvezményeket kap?? Mert én ki akarok hozni egy telefont(Samsung) és nem akarom nagyon drágán ki hozni 😀 valaki egy telefont ajánlást? És ne legyen nagyon drága! (Aranykártyás vagyok)
Az miért van, hogy játékokban ha 50alá megy az fps elkezd szaggatni?
Régebben nem volt ilyen problémám. pl Just Cause 2 és ment szagatás nélkül 30fps-el, mostmeg ha 45fps már szaggat😕
Minőségileg mérföldekkel jobb. Azt vedd a CTG-t mert a másik annyira nem megbizhato. És a táp az amin nem szabad sporolni. Nekem is Chiectec CTG 500W 80P-m van 15 ezer volt. Egyszer kelett megvenni. És egyhamar nem szarik be az biztos.
ok mert más fórumukon az írják hogy ugyanaz.😃 akkor CTG lesz 11k-ért
Beelzebul írta:
A gépház első ventilátora nem megy, ötletek, hogy miért is nem megy?
Ez jó!😆 1. Bexart.2.nézd meg hogy a csatlakozás jó-e. 3.huzdszét a csatit és trobáldmeg másikra rakni,takaritsd ki.Ha igy se jo akkor kuka.😃 4.Meg makacsoltamagát és nem akkar forogni.5.kérdezd meg töle hogy miért is nem akkar menni.
Gigabyte GA-M68M-S2P Ebbe az alaplapba melyik az a 4-6 magos CPU ami a legjobban megéri, tehát ár/érték arányban most jó helyen van a piacon. Nem tudom mennyi a fogyasztás limit, de azt hiszem 95 watt. Tehát ennek megfelelően kérnék szépen ajánlatokat!
NRB77Köszi a segítséget!
Akkor marad így ahogy van!😀 A lényeg,hogy rendszer telepítésnél kihúztam a HDD-t és nem zavart be.Ha működik ez is AHCI-ben akkor nincs gond.😀
Minőségileg mérföldekkel jobb. Azt vedd a CTG-t mert a másik annyira nem megbizhato. És a táp az amin nem szabad sporolni. Nekem is Chiectec CTG 500W 80P-m van 15 ezer volt. Egyszer kelett megvenni. És egyhamar nem szarik be az biztos.
Nem találtam hasonló témát, így ide írom a problémám.
Szóval, vettem egy új winyót magamnak egy 1 terrás SATA3-assat, és ezt beüzemeltem úgy, hogy 2 partícióra osztottam, egyet a rendszer számára, a másik nagyobbat meg a dolgaimnak.
A régi winyómat meg bentthagytam másodlagos winyóként.. ez egy 320 GB- IDE-os winyó, és ez is fel volt osztva 2 partícióra ugyan ilyen okból. Nah de ugye mivel már a régi winyómról átdobáltam az ujjra a cuccaim, így azt szeretném hogy a 320-as winyót újraformázni, de úgy hogy ne legyen felosztva partíciókra.
Hogyan tudom ezt megtenni win7-es oprendszer alatt?
Arra gondoltam hogy ha nem jutnék így semmire, akkor max indítok 1 oprendszer telepítőt, és ott formázom le.
Előre is köszi a segítséget, ötletet! 😀
nyozo írta:
Üdv! alaplap cserélnél muszáj winreinstall vagy elég ha letörlöm a régi alaplap cuccait?
Ha ugyanolyan márka akkor nem kell reinstall, viszont ha nem akkor erősen ajánlott. 😀
Azért 1 márkán belül lehet tök más chipsetes alaplap. Sőt amd vagy intel is lehet. Nehogy már a márka határozza meg a dolgot. 😀 Érdemes újrahúzni a win-t.
Beelzebul írta:
Ez jó!😆 1. Bexart.2.nézd meg hogy a csatlakozás jó-e. 3.huzdszét a csatit és trobáldmeg másikra rakni,takaritsd ki.Ha igy se jo akkor kuka.😃 4.Meg makacsoltamagát és nem akkar forogni.5.kérdezd meg töle hogy miért is nem akkar menni.
Köszi, de Megaisten azt mondta, ha nincs letiltva az integrált kari, ezt az ''elemes'' módszert sem kell megcsinálnom. És mivel én nem tiltottam le, elég ha kiveszem a 7950-t, rádugom monitort HD2500 integrált fosra, hagyom hogy felálljon a gép, kikapcsolom, berakom 7950-t, átkötöm arra a monitort, és elvileg mennie kell.
A régi manuális bios resetre gondol tápcsati ki,alaplapi elem ki, povergomb nyomogat. 2-5 perc várakozás. És kész a bios reset.
vagy az alaplapon átdugod a jumpert cmosreset 😀
Slenderman írta:
Köszi mindenki, ha megjön nagybátyám akkor egyből megpróbálom. VGA ki, és alaplapira rákötöm a monitort, beindítom a gépet, aztán meglátjuk.
Az elemet ne felejtsd el kivenni, mert csak akkor fog visszaállni defaultra! 😉
Ha nem veszed ki, akkor valszeg nem fog menni az integrált 😕
Jól van látom feszült a hangulat, biztos ti is várjátok a hajnali F1-et 😆 😃
Amúgy bocs, csak elmentem inni, és aztán írtam, nem láttam hogy ti már írtatok 😉
TaylorXIII írta:
S ha azt próbálná meg, hogy kiveszi a videokártyát és az alaplapi elemet(aza BIOS resetet eszközöl) és úgy rádugja az integráltra a monitort akkor lehet kép. pl nekem is default állapot az ha nincs PCI-E slotban kari akkor automatikusan az integrált kártya működik. Remélem Luiboy te sem találsz hibát a hozzászólásomban....😀
Gratulálok ügyes vagy leírtad azt amot orodreath és én csak egyben bravo okoska csak így tovább 😜
Most mi bajod? Miért okoskázol engem most le? Mikor írtam nem láttam a ti hozzászólásotokat mivel akkor éppen írtam. Komolyan nem tudom mi bajod velem.
TaylorXIII írta:
S ha azt próbálná meg, hogy kiveszi a videokártyát és az alaplapi elemet(aza BIOS resetet eszközöl) és úgy rádugja az integráltra a monitort akkor lehet kép. pl nekem is default állapot az ha nincs PCI-E slotban kari akkor automatikusan az integrált kártya működik. Remélem Luiboy te sem találsz hibát a hozzászólásomban....😀
Gratulálok ügyes vagy leírtad azt amit orodreath és én csak egyben bravo okoska csak így tovább 😜
Nem írja, hogy nyomj entert a CDről bootoláshoz?
Addig el sem jutok mert vagy vinyot keres a gép vagy pedig mintha nem is állítottam volna semmit a biosba siman betölt.
Újjra kéne telepíteni a laptopon az op rendszert, viszont a biosba hiába állítom át hogy cd-ről bootoljon, akkor is a vinyót keresi. Mit csinálok rosszul?
Köszönöm a segítséget, akkor úgy táp kell 😕
Nem feltétlen kéne új táp de ha az kell akkor vegyél mondjuk egy FSP HEXA 500-t vagy egy FSP HEXA 400-t vagy Chieftec CTG 400,450,500 80p-t, vagy Corsair CX 430v2-t. De a mostani videokártyádnál HD 7750 16 Wattal fogyaszt többet és a HD 7770 meg 40-nel fog többet fogyasztani. Egyik sem vészes szerintem bírná a táp😃 De attól még cserélhetsz ha akarsz😃 Tápod pontos típusát leírhatnád😃
phoenixfire: Ott belekalkulálják a Codegen féle tápokat is😀 Codegenből kell a 400 Watt de az ilyen tápokból inkább 500 ha véletlen ilyet vennél😃
Szerintem nem lehet beletenni, [LINK] megnézheted 😀
Bicike: Inkább HD 7750 karit vegyed mert az csak 55 Wattot fogyaszt és az is jó de am szerintem a tápod bírná a HD 7770-t is. FSP😃
Jelenleg ilyen gépem van:
CPU: Intel Core i3 540 3.07 Ghz (2mag)
VGA: ATi Radeon HD 5550 1 GB DDR 2
RAM: 2GB DDR3
Táp: és itt a lényeg majd...FSP 300 Watt-tos.
Kérdés: Bele lehet-e tenni ebbe a gépbe egy HD 7770-et, anélkül, hogy tápot kellene cserélni?
Te tudod, egy próbát megér. Az biztos, hogy a 3650 jóval erősebb a 3450-nél és ezt az erősebb CPU nem pótolja. Nem bántásból mondom, remélem azért összejön valami!
Hát én is... youtube-on volt videó hogy ment, úgy ahogy, de ment. Egyébként azt írják más oldalakon hogy windows hiba. Szóval majd újra lesz téve. Azért kösz a segítséget.
A telepítés közbeni bsod okát nem tudom, de nem jó jel! Mire hivatkozott a hibaüzenet esetleg milyen nyomok vannak az eseménynaplóban? Másrészt nem akarok elbátortalanítani senkit, de az a konfig kissé karcsú a GTA4-nek...
Karcsú... ez van viszont anno mikor kijött a játék nekem 478-as celeronon fele ennyi rammal és HD3650-es vga-val ment persze hagyott kívánnivalót de minimumon a 20 fps-t hozta.
Ez mitől lehet?
A gépe:
Alaplap: Fujitsu siemens (pontos típust nemtudok)
CPU:Intel pentium 2,8GHz (LGA775, HT)
VGA:ATI Radeon HD 3450
Vinyó:40GB Samsung spinpoint
2GB DDR RAM
és asszem 300W táp az is fujitsu.
Egészen sürgős lenne 😃
T-Molbil oldala; Tudakozó.
Régebben nem volt ilyen problémám. pl Just Cause 2 és ment szagatás nélkül 30fps-el, mostmeg ha 45fps már szaggat😕
miért CTG miben jobb?
ok mert más fórumukon az írják hogy ugyanaz.😃 akkor CTG lesz 11k-ért
Kösz a választ. Akkor így marad.
Akkor marad így ahogy van!😀 A lényeg,hogy rendszer telepítésnél kihúztam a HDD-t és nem zavart be.Ha működik ez is AHCI-ben akkor nincs gond.😀
miért CTG miben jobb?
Nem találtam hasonló témát, így ide írom a problémám.
Szóval, vettem egy új winyót magamnak egy 1 terrás SATA3-assat, és ezt beüzemeltem úgy, hogy 2 partícióra osztottam, egyet a rendszer számára, a másik nagyobbat meg a dolgaimnak.
A régi winyómat meg bentthagytam másodlagos winyóként.. ez egy 320 GB- IDE-os winyó, és ez is fel volt osztva 2 partícióra ugyan ilyen okból. Nah de ugye mivel már a régi winyómról átdobáltam az ujjra a cuccaim, így azt szeretném hogy a 320-as winyót újraformázni, de úgy hogy ne legyen felosztva partíciókra.
Hogyan tudom ezt megtenni win7-es oprendszer alatt?
Arra gondoltam hogy ha nem jutnék így semmire, akkor max indítok 1 oprendszer telepítőt, és ott formázom le.
Előre is köszi a segítséget, ötletet! 😀
Beelzebul: Beszart. 1000 forint körül van normális, pl. Arctic F12 Pro 12centis
Üdv! alaplap cserélnél muszáj winreinstall vagy elég ha letörlöm a régi alaplap cuccait?
Ha ugyanolyan márka akkor nem kell reinstall, viszont ha nem akkor erősen ajánlott. 😀
Azért 1 márkán belül lehet tök más chipsetes alaplap. Sőt amd vagy intel is lehet. Nehogy már a márka határozza meg a dolgot. 😀 Érdemes újrahúzni a win-t.
melyik a jobb táp?
Chieftec CTG vagy GPS???
Slenderman: késsel is ki tudod tekerni a csavart, legyél leleményes.😆
ja mi baja lehet max levágja az egyik újat de a gépe jó lesz csodás. 😂
Milyen elem???
A régi manuális bios resetre gondol tápcsati ki,alaplapi elem ki, povergomb nyomogat. 2-5 perc várakozás. És kész a bios reset.
vagy az alaplapon átdugod a jumpert cmosreset 😀
Köszi mindenki, ha megjön nagybátyám akkor egyből megpróbálom. VGA ki, és alaplapira rákötöm a monitort, beindítom a gépet, aztán meglátjuk.
Az elemet ne felejtsd el kivenni, mert csak akkor fog visszaállni defaultra! 😉
Ha nem veszed ki, akkor valszeg nem fog menni az integrált 😕
Amúgy bocs, csak elmentem inni, és aztán írtam, nem láttam hogy ti már írtatok 😉
Bocsi taylor mindent visszavonok 😀
Gratulálok ügyes vagy leírtad azt amot orodreath és én csak egyben bravo okoska csak így tovább 😜
Most mi bajod? Miért okoskázol engem most le? Mikor írtam nem láttam a ti hozzászólásotokat mivel akkor éppen írtam. Komolyan nem tudom mi bajod velem.
Szerk: Látom mindenki megelőzött 😜
Gratulálok ügyes vagy leírtad azt amit orodreath és én csak egyben bravo okoska csak így tovább 😜
Látom egy volt az ötletünk😀
Na faxa, nincs itthon nagybátyám. Talán majd este vagy holnap akkor 😞
A vga-t csak ki tudod venni vagy úgy sem jó ?
Ha levan tiltva neki a biosba az integrált akk. b*szhatja ha kiveszi a VGA-t 😀
akkor bios reset az bárki meg tudja csinálni és akkor visszaáll automatára 😀
De ezt eddig nem írtátok, csak h. kötekedjek 😆
Mer nem kellene egyből az egész gépet szét és összerakatni szegénnyel 😀