Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zsolty87 avatar
TaylorXIII írta:
Nem írja, hogy nyomj entert a CDről bootoláshoz?

Addig el sem jutok mert vagy vinyot keres a gép vagy pedig mintha nem is állítottam volna semmit a biosba siman betölt.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem írja, hogy nyomj entert a CDről bootoláshoz?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Újjra kéne telepíteni a laptopon az op rendszert, viszont a biosba hiába állítom át hogy cd-ről bootoljon, akkor is a vinyót keresi. Mit csinálok rosszul?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Bicike írta:
Köszönöm a segítséget, akkor úgy táp kell 😕
Milyen tápot vegyek, ami jó?

Nem feltétlen kéne új táp de ha az kell akkor vegyél mondjuk egy FSP HEXA 500-t vagy egy FSP HEXA 400-t vagy Chieftec CTG 400,450,500 80p-t, vagy Corsair CX 430v2-t. De a mostani videokártyádnál HD 7750 16 Wattal fogyaszt többet és a HD 7770 meg 40-nel fog többet fogyasztani. Egyik sem vészes szerintem bírná a táp😃 De attól még cserélhetsz ha akarsz😃 Tápod pontos típusát leírhatnád😃
0
0
0
0
mlan0 avatar
A DLC-hez kell alap játék?? Mafia 2 joe's adventures van szó.. 😀
0
0
0
0
Bicike avatar
Köszönöm a segítséget, akkor úgy táp kell 😕
Milyen tápot vegyek, ami jó?
0
0
0
0
Game Boy avatar
Sziasztok!Szóval 3 napja fél óra internetezés után feljött egy kis ablak amin az állt, hogy 30 másodperc múlva bontja a kapcsolatot,mivel 20 percig tétlen volt a kapcsolat.Véleményetek szerint ezt nem az alaplapon (asus P8 Z77M) lévő integrált hálózati kártya hibája okozza?Szerintetek ez egy hardverhiba,vagy egy internetbeállítási hiba?Eddig csak 1 alkalommal dobta fel ezt az üzenetet a windows,azóta nincs semmi gond a nettel.Szerintetek mi a hiba forrása?Köszi....
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ha pontos típust írna ki lehetne deríteni. pl az FSP 60CHN az bírná mivel igen jó teljesítményt nyújt 12 Volton. Szóval azzal nem lenne probléma.

phoenixfire: Ott belekalkulálják a Codegen féle tápokat is😀 Codegenből kell a 400 Watt de az ilyen tápokból inkább 500 ha véletlen ilyet vennél😃
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
TaylorXIII:
Szerintem nem lehet beletenni, [LINK] megnézheted 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Biztos GTA4ről van szó?😃 Nem GTA San Andreas?😃 Csak azért kérdem mert nekem HD 3850 karival meg phenom IIx2 555-tel is tök szarul ment a GTA IV. Bár tudom van már low quality patch meg minden de alapból nekem teljesen esélytelennek tűnik és ez, hogy 1 magos procival megvolt minimum 20 FPS nekem elég hihetetlen mikor GTA IV erről ismert, hogy nagyon számít a processzor nála. De azért elhiszem😃

Bicike: Inkább HD 7750 karit vegyed mert az csak 55 Wattot fogyaszt és az is jó de am szerintem a tápod bírná a HD 7770-t is. FSP😃
0
0
0
0
Bicike avatar
Segítséget szeretnék kérni.
Jelenleg ilyen gépem van:
CPU: Intel Core i3 540 3.07 Ghz (2mag)
VGA: ATi Radeon HD 5550 1 GB DDR 2
RAM: 2GB DDR3
Táp: és itt a lényeg majd...FSP 300 Watt-tos.

Kérdés: Bele lehet-e tenni ebbe a gépbe egy HD 7770-et, anélkül, hogy tápot kellene cserélni?
0
0
0
0
levi27 avatar
NRB77 írta:
Te tudod, egy próbát megér. Az biztos, hogy a 3650 jóval erősebb a 3450-nél és ezt az erősebb CPU nem pótolja. Nem bántásból mondom, remélem azért összejön valami!

Hát én is... youtube-on volt videó hogy ment, úgy ahogy, de ment. Egyébként azt írják más oldalakon hogy windows hiba. Szóval majd újra lesz téve. Azért kösz a segítséget.
0
0
0
0
levi27 avatar
NRB77 írta:
A telepítés közbeni bsod okát nem tudom, de nem jó jel! Mire hivatkozott a hibaüzenet esetleg milyen nyomok vannak az eseménynaplóban? Másrészt nem akarok elbátortalanítani senkit, de az a konfig kissé karcsú a GTA4-nek...

Karcsú... ez van viszont anno mikor kijött a játék nekem 478-as celeronon fele ennyi rammal és HD3650-es vga-val ment persze hagyott kívánnivalót de minimumon a 20 fps-t hozta.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Lehet hogy nem elég neki a 40GB-os HDD ... szerintem ilyen esetben nem kellene kékhalál legyen, csak egy egyszerű hibaüzenet, ami megmondja, nincs elég hely 😀
0
0
0
0
levi27 avatar
Van egy olyan gondja haveromnak hogy a GTA4 telepítés közben kékhalált kap. Épp hogy befejezné a telepítést kékhalál.
Ez mitől lehet?
A gépe:
Alaplap: Fujitsu siemens (pontos típust nemtudok)
CPU:Intel pentium 2,8GHz (LGA775, HT)
VGA:ATI Radeon HD 3450
Vinyó:40GB Samsung spinpoint
2GB DDR RAM
és asszem 300W táp az is fujitsu.
Egészen sürgős lenne 😃
0
0
0
0
-Norbi- avatar
mlan0 írta:
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy aki a T-mobilnál van és aranykártyás az milyen kedvezményeket kap?? Mert én ki akarok hozni egy telefont(Samsung) és nem akarom nagyon drágán ki hozni 😀 valaki egy telefont ajánlást? És ne legyen nagyon drága! (Aranykártyás vagyok)

T-Molbil oldala; Tudakozó.
0
0
0
0
mlan0 avatar
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy aki a T-mobilnál van és aranykártyás az milyen kedvezményeket kap?? Mert én ki akarok hozni egy telefont(Samsung) és nem akarom nagyon drágán ki hozni 😀 valaki egy telefont ajánlást? És ne legyen nagyon drága! (Aranykártyás vagyok)
0
0
0
0
madchief avatar
Az miért van, hogy játékokban ha 50alá megy az fps elkezd szaggatni?
Régebben nem volt ilyen problémám. pl Just Cause 2 és ment szagatás nélkül 30fps-el, mostmeg ha 45fps már szaggat😕
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
alex1997 írta:
TheAdakinHUN írta:
miért CTG miben jobb?

Minőségileg mérföldekkel jobb. Azt vedd a CTG-t mert a másik annyira nem megbizhato. És a táp az amin nem szabad sporolni. Nekem is Chiectec CTG 500W 80P-m van 15 ezer volt. Egyszer kelett megvenni. És egyhamar nem szarik be az biztos.

ok mert más fórumukon az írják hogy ugyanaz.😃 akkor CTG lesz 11k-ért
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Megaisten írta:
Beelzebul írta:
A gépház első ventilátora nem megy, ötletek, hogy miért is nem megy?
Ez jó!😆 1. Bexart.2.nézd meg hogy a csatlakozás jó-e. 3.huzdszét a csatit és trobáldmeg másikra rakni,takaritsd ki.Ha igy se jo akkor kuka.😃 4.Meg makacsoltamagát és nem akkar forogni.5.kérdezd meg töle hogy miért is nem akkar menni.

Kösz a választ. Akkor így marad.
0
0
0
0
no avatar
Na köszönöm mindenkinek aki segített, sikerült!
0
0
0
0
akos328 avatar
Gigabyte GA-M68M-S2P Ebbe az alaplapba melyik az a 4-6 magos CPU ami a legjobban megéri, tehát ár/érték arányban most jó helyen van a piacon. Nem tudom mennyi a fogyasztás limit, de azt hiszem 95 watt. Tehát ennek megfelelően kérnék szépen ajánlatokat!
0
0
0
0
DeanRain avatar
NRB77Köszi a segítséget!
Akkor marad így ahogy van!😀 A lényeg,hogy rendszer telepítésnél kihúztam a HDD-t és nem zavart be.Ha működik ez is AHCI-ben akkor nincs gond.😀
0
0
0
0
The Emptiness avatar
TheAdakinHUN írta:
miért CTG miben jobb?

Minőségileg mérföldekkel jobb. Azt vedd a CTG-t mert a másik annyira nem megbizhato. És a táp az amin nem szabad sporolni. Nekem is Chiectec CTG 500W 80P-m van 15 ezer volt. Egyszer kelett megvenni. És egyhamar nem szarik be az biztos.
0
0
0
0
roxas avatar
Sziasztok!

Nem találtam hasonló témát, így ide írom a problémám.
Szóval, vettem egy új winyót magamnak egy 1 terrás SATA3-assat, és ezt beüzemeltem úgy, hogy 2 partícióra osztottam, egyet a rendszer számára, a másik nagyobbat meg a dolgaimnak.
A régi winyómat meg bentthagytam másodlagos winyóként.. ez egy 320 GB- IDE-os winyó, és ez is fel volt osztva 2 partícióra ugyan ilyen okból. Nah de ugye mivel már a régi winyómról átdobáltam az ujjra a cuccaim, így azt szeretném hogy a 320-as winyót újraformázni, de úgy hogy ne legyen felosztva partíciókra.
Hogyan tudom ezt megtenni win7-es oprendszer alatt?
Arra gondoltam hogy ha nem jutnék így semmire, akkor max indítok 1 oprendszer telepítőt, és ott formázom le.
Előre is köszi a segítséget, ötletet! 😀
0
0
0
0
no avatar
Adakin: CTG
Beelzebul: Beszart. 1000 forint körül van normális, pl. Arctic F12 Pro 12centis
0
0
0
0
Osynho avatar
orodreath írta:
nyozo írta:
Üdv! alaplap cserélnél muszáj winreinstall vagy elég ha letörlöm a régi alaplap cuccait?

Ha ugyanolyan márka akkor nem kell reinstall, viszont ha nem akkor erősen ajánlott. 😀

Azért 1 márkán belül lehet tök más chipsetes alaplap. Sőt amd vagy intel is lehet. Nehogy már a márka határozza meg a dolgot. 😀 Érdemes újrahúzni a win-t.
0
0
0
0
Megaisten avatar
Beelzebul írta:
Ez jó!😆 1. Bexart.2.nézd meg hogy a csatlakozás jó-e. 3.huzdszét a csatit és trobáldmeg másikra rakni,takaritsd ki.Ha igy se jo akkor kuka.😃 4.Meg makacsoltamagát és nem akkar forogni.5.kérdezd meg töle hogy miért is nem akkar menni.
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
sziasztok!
melyik a jobb táp?
Chieftec CTG vagy GPS???
0
0
0
0
Nogitsune avatar
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! alaplap cserélnél muszáj winreinstall vagy elég ha letörlöm a régi alaplap cuccait?
0
0
0
0
no avatar
Köszi, de Megaisten azt mondta, ha nincs letiltva az integrált kari, ezt az ''elemes'' módszert sem kell megcsinálnom. És mivel én nem tiltottam le, elég ha kiveszem a 7950-t, rádugom monitort HD2500 integrált fosra, hagyom hogy felálljon a gép, kikapcsolom, berakom 7950-t, átkötöm arra a monitort, és elvileg mennie kell.
0
0
0
0
no avatar
És akkor vissza kell majd raknom az alaplapi drivereket meg VGA-ét is?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Synda Rebirth írta:
Slenderman: késsel is ki tudod tekerni a csavart, legyél leleményes.😆

ja mi baja lehet max levágja az egyik újat de a gépe jó lesz csodás. 😂
0
0
0
0
no avatar
Slenderman: késsel is ki tudod tekerni a csavart, legyél leleményes.😆
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Slenderman írta:
Milyen elem???

A régi manuális bios resetre gondol tápcsati ki,alaplapi elem ki, povergomb nyomogat. 2-5 perc várakozás. És kész a bios reset.
vagy az alaplapon átdugod a jumpert cmosreset 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Slenderman írta:
Köszi mindenki, ha megjön nagybátyám akkor egyből megpróbálom. VGA ki, és alaplapira rákötöm a monitort, beindítom a gépet, aztán meglátjuk.

Az elemet ne felejtsd el kivenni, mert csak akkor fog visszaállni defaultra! 😉
Ha nem veszed ki, akkor valszeg nem fog menni az integrált 😕
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Ez van amikor túl sok a "segítő" kéz 😂
0
0
0
0
no avatar
Köszi mindenki, ha megjön nagybátyám akkor egyből megpróbálom. VGA ki, és alaplapira rákötöm a monitort, beindítom a gépet, aztán meglátjuk.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Jól van látom feszült a hangulat, biztos ti is várjátok a hajnali F1-et 😆 😃
Amúgy bocs, csak elmentem inni, és aztán írtam, nem láttam hogy ti már írtatok 😉
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Hát menten besz@rok

Bocsi taylor mindent visszavonok 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Luiboy írta:
TaylorXIII írta:
S ha azt próbálná meg, hogy kiveszi a videokártyát és az alaplapi elemet(aza BIOS resetet eszközöl) és úgy rádugja az integráltra a monitort akkor lehet kép. pl nekem is default állapot az ha nincs PCI-E slotban kari akkor automatikusan az integrált kártya működik. Remélem Luiboy te sem találsz hibát a hozzászólásomban....😀

Gratulálok ügyes vagy leírtad azt amot orodreath és én csak egyben bravo okoska csak így tovább 😜

Most mi bajod? Miért okoskázol engem most le? Mikor írtam nem láttam a ti hozzászólásotokat mivel akkor éppen írtam. Komolyan nem tudom mi bajod velem.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Bios reset, vga ki, dugd az alaplapira a monitorkábelt 😉 Így átáll integráltra, és működni fog! 😀

Szerk: Látom mindenki megelőzött 😜
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem kezdő ám Slenderman😃 Egész gépét ő rakta össze😃 Szerintem szétszedni sem probléma neki😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
TaylorXIII írta:
S ha azt próbálná meg, hogy kiveszi a videokártyát és az alaplapi elemet(aza BIOS resetet eszközöl) és úgy rádugja az integráltra a monitort akkor lehet kép. pl nekem is default állapot az ha nincs PCI-E slotban kari akkor automatikusan az integrált kártya működik. Remélem Luiboy te sem találsz hibát a hozzászólásomban....😀

Gratulálok ügyes vagy leírtad azt amit orodreath és én csak egyben bravo okoska csak így tovább 😜
0
0
0
0
TaylorXIII avatar

Látom egy volt az ötletünk😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
orodreath írta:
Luiboy írta:
orodreath írta:
Luiboy írta:
Slenderman írta:
Na faxa, nincs itthon nagybátyám. Talán majd este vagy holnap akkor 😞

A vga-t csak ki tudod venni vagy úgy sem jó ?

Ha levan tiltva neki a biosba az integrált akk. b*szhatja ha kiveszi a VGA-t 😀

akkor bios reset az bárki meg tudja csinálni és akkor visszaáll automatára 😀

De ezt eddig nem írtátok, csak h. kötekedjek 😆

Mer nem kellene egyből az egész gépet szét és összerakatni szegénnyel 😀
0
0
0
0
no avatar
Nála van csavarhúzó, nálam nincs ezért kéne. Meg monitor is nála 😞
0
0