Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
Felesleges váltás lenne.
0
0
0
0
no avatar
Mindig 1680x1050.Én erre gondoltam:
NVIDIA GeForce 9600 GT 1GB GDDR3
0
0
0
0
niteforce avatar
Olyan sokkal erosebbet nem tud kiszolgalni telhesen. Persze attol is fugg hogy mikyen felbontason jatszol
0
0
0
0
no avatar
sziasztok!
AMD Athlon 64 X2 Dual 5000+ 2,61Ghz-os procihoz milyen videókártya passzol, amit még kihajt?Most egy Geforce 9500gt 512MB van bent ezt szeretném erősebbre cserélni!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
ricshard004 írta:
Ingyen? Igen,ha rá kell dobni 5-6k-nál többet akkor nem

Így igaz ráadásul elég kevés 5870 van rendes papiros garival...
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Ingyen? Igen,ha rá kell dobni 5-6k-nál többet akkor nem
0
0
0
0
nyozo avatar
Gaboo7 írta:
Holnap csinálok pár tesztet GTX480 SLI vs GTX680 -ról (Crysis, Crysis 2, Metro, Batman AC, Battlefield, CoD4, Sniper Elite V2 Bench...) ha valakit érdekel akkor felteszem ide is az eredményeket. 😀

Én várom a teszteket kíváncsi vagyok az eredményekre!😀

*szerk: amúgy egy 6850-ről érdemes váltani 5870-re?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
MaximumGame írta:
Gaboo7 írta:
Holnap csinálok pár tesztet GTX480 SLI vs GTX680 -ról (Crysis, Crysis 2, Metro, Batman AC, Battlefield, CoD4, Sniper Elite V2 Bench...) ha valakit érdekel akkor felteszem ide is az eredményeket. 😀

íjjj GTX680 vettél ? 😃 mégis ? 😜 Húzva GTX680 erősebb mint a GTX480 SLI

várjuk a tesztet 😀

115k-ért nem volt szívem otthagyni. 😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Gaboo7 írta:

íjjj GTX680 vettél ? 😃 mégis ? 😜 Húzva GTX680 erősebb mint a GTX480 SLI

várjuk a tesztet 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
0
0
0
0
fRstLO avatar
6970-et fogok venni😃 csak az a baj az 80 ezer....😃 akkor maradok 7850-nél..😃

http://www.argep.hu/product_1925443.html ez fogott meg😃 Gigabyte Párti vagyok😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
akos328 írta:
jó teszt oldal, de én ezekt átugrom úgyse érti egy hétköznapi felhasználó ezeket a 3-4 betűs mozaikszavakat. még ha magyarul le van fordítva akkor se
Én csak a méréseket szoktam megnézni

de amikor vannak a táblázatok, akkor hogy mérnek? ott vana felbontás 1920X1200 meg 1920 min
mi az a min?
arra próbáltam következtetni hogy minimum, de akk hogy lehet kevesebb FPS mindig abban a részben. ÚH nem jöttem rá

Átlag és minimum FPS. A minimum FPS a legkisebb FPS érték amit a teszt során mértek, az átlag pedig a meghatározott idő alatt mért FPS értékek átlaga...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Leírják ők, hogy mi az a min😃 Olvasd el!😀
0
0
0
0
akos328 avatar
jó teszt oldal, de én ezekt átugrom úgyse érti egy hétköznapi felhasználó ezeket a 3-4 betűs mozaikszavakat. még ha magyarul le van fordítva akkor se
Én csak a méréseket szoktam megnézni

de amikor vannak a táblázatok, akkor hogy mérnek? ott vana felbontás 1920X1200 meg 1920 min
mi az a min?
arra próbáltam következtetni hogy minimum, de akk hogy lehet kevesebb FPS mindig abban a részben. ÚH nem jöttem rá
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ndidiánál a CUDA core az az SPU meg nvidiánál stream típusú shader processzor van pl a GTX 560-nál s a HD 7770-nél meg multiprecíziós vektor típusú de pl a HD 6770-nél meg szuperskalár típusú😃 én csak azt nem értem miért kell abból ilyen sokkal kevesebb😃 Biztos valami köze van hozzá a shader clocknak de nem tudom, hogy kell-e ott valamit számolni😃
Am itt nézem én ezeket😃 [LINK]
0
0
0
0
no avatar
akos328 írta:
Ezt mondtam... nagyjából 😆
hogy ne a GPU-t terheljék az ilyenek hanem a CUDA majd számolja ezeket.
így a GPUt jobban kilehet használni.

Nem egészen, minden számítást a Cpu végez, Gpu grafikus mag, az csak képet csinál belőle.😀

Épp ezért van a Cuda mag, hogy ne a procit terhelje pluszban.
Amd kártya ezért "tudja" a phsyx-et, mivel nem a Gpu számolja hanem a Cpu.
0
0
0
0
akos328 avatar
Ezt mondtam... nagyjából 😆
hogy ne a GPU-t terheljék az ilyenek hanem a CUDA majd számolja ezeket.
így a GPUt jobban kilehet használni.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Synda Rebirth írta:
akos328 írta:
Elmondom amit nekem mondtak, de meg ne kérdezd ez magyarul mit jelent
a CUDA az nVidia által kifejlesztet rendszerfejlesztői készlet és hogy a GPGPU-t jobban kitudják hasznáéni
meg ne kérdezd kérlek szépen mi az a GPGPU 😆
HD tartalmak megjelenítésekor tesz nagyon jó szolgálatot

Cuda mag Phsyx számításokat végzi, nem grafikus mag, kicsit hasonlít Cpu-ra, de amúgy teljesen más...😆
Az a lényeg nem a processzort terheli a Phsyx kiszámolása, elvégzi helyette a Cuda mag, de ez csak Nv kártyákon van.

Aha😃 Azt sejtettem, hogy a CUDA csak nV kártyákon van😃 S még az lenne kérdésem, hogy nvidiálnál ugye van shader clock is. Azt, hogy kell nézni nem kell esetleg valamit számolgatni a CUDA coreokkal? Mint mikor ki akarod számolni a sávszélességet, hogy memory clock*bus width*2 vagy 4 ugye attól függ DDR hány s utána osztjuk mindezt 8-al.
0
0
0
0
no avatar
akos328 írta:
a CUDA az nVidia által kifejlesztet rendszerfejlesztői készlet és hogy a GPGPU-t jobban kitudják hasznáéni

Cuda mag Phsyx számításokat végzi, nem grafikus mag, kicsit hasonlít Cpu-ra, de amúgy teljesen más...😆
Az a lényeg nem a processzort terheli a Phsyx kiszámolása, elvégzi helyette a Cuda mag, de ez csak Nv kártyákon van.
0
0
0
0
niteforce avatar
Rammstein29 írta:
Ha ugy vesszük ez hd7770 amit venni akarock, benne van legjobb kártyák között ami 30 körül, kicsit felett kaphatók??
teljesitményileg stb.. sebességileg

az a legjobb vétel
0
0
0
0
no avatar
Ha ugy vesszük ez hd7770 amit venni akarock, benne van legjobb kártyák között ami 30 körül, kicsit felett kaphatók??
teljesitményileg stb.. sebességileg
0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Értem😃 Nah akkor majd GokuTM megmondja ha idekukkant esetleg😃
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Synda Rebirth írta:
niteforce írta:
TaylorXIII írta:
Valaki elmagyarázná am, hogy mi a különbség az Nvidiás SPU és az AMD-s SPU között?😃

valaki elmagyarázná mi az az SPU? 😃

Lépésálló kőzetgyapot 😊

Én sem halottam még ilyet, Google barátom sem tudja.😆

Elég macerás téma, épp most olvasom, de felét nem értem.😂

Pedig azt hittem te tudni fogod😞 A 11996. hozzászólásból én azt hittem te ezeket tudod😃

Csak érdekel a téma, felszínes a tudásom, van amiről fingom sincs.
Sőt tudásomat 80%-ban itt szereztem az oldalon.😆

Jó a memóriám azért emlékezek dolgokra.😂
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Synda Rebirth írta:
niteforce írta:
TaylorXIII írta:
Valaki elmagyarázná am, hogy mi a különbség az Nvidiás SPU és az AMD-s SPU között?😃

Lépésálló kőzetgyapot 😊

Pedig azt hittem te tudni fogod😞 A 11996. hozzászólásból én azt hittem te ezeket tudod😃
0
0
0
0
levi27 avatar
Synda Rebirth írta:
niteforce írta:
TaylorXIII írta:

Lépésálló kőzetgyapot 😊

Hát ezen lefordultam a székről 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Meg CUDA cores meg ilyen nyalánkságok mik is pontosan😃 Mert néztem pl a videókártyám vs geforce gt 220 és a geforcenak csak 48 CUDA coreja van ami az SPU elvileg úgy láttam és enyémnek meg (64x5)320 s mégis gyorsabb a geforce szóval nem a mennyiség a lényeg ennél úgy néz ki😃
itt néztem amúgy: [LINK]
0
0
0
0
Borbi avatar
Synda Rebirth írta:
niteforce írta:
TaylorXIII írta:

Lépésálló kőzetgyapot 😊

A Google barim azt írja hogy " gf 110 graphics core (SPU)"

azt ne kérdezzétek,milyen szérummal szedtem ki belőle! 😆
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
TaylorXIII írta:

Lépésálló kőzetgyapot 😊

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
niteforce írta:
TaylorXIII írta:

Shader Processing Units😃
0
0
0
0
niteforce avatar
TaylorXIII írta:

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
nem a HD6670 valóban gyorsabb mint a HD5670.
Csak a HD6750-nél és a HD6770-nél van ez. Illetve most a HD7670 lesz ugyanaz mint a HD6670.

Jogos nem jól emlékeztem.
5750/70 lett csak átnevezve 6750/70-nek.😀
0
0
0
0
niteforce avatar
nem a HD6670 valóban gyorsabb mint a HD5670.
Csak a HD6750-nél és a HD6770-nél van ez. Illetve most a HD7670 lesz ugyanaz mint a HD6670.
0
0
0
0
akos328 avatar
niteforce írta:
a HD6670 még gyorsabb is mint a HD5670
De ne essen félreértés, a HD5670 is korrekt kártya, lehet azzal is tök jól játszani
kisebb felbontásokon

Igaz haveromnak úgy vitte a CoD MW3-at mint a húzat FullHD-be. persze nincs nagy gépigénye de sokkal többet ne várjunk egy 15K-s kártyától (pontosan nem tudom milyen árban van most)

Amúgy niteforce nem az van h a középkategóriás 5000 széria és a 6000 széria kimeneteket kivéve ugyanaz, hiszen ugyanarra a GPU-ra épülnek.
0
0
0
0
niteforce avatar
a HD6670 még gyorsabb is mint a HD5670
De ne essen félreértés, a HD5670 is korrekt kártya, lehet azzal is tök jól játszani
kisebb felbontásokon
0
0
0
0
no avatar
Rammstein29 írta:
hd 5670 gyengébb kártya mint 7770???

Jóval gyengébb.
Szám szerint 7770 2x gyorsabb.😜

6670=5670
https://kepfeltoltes.hu/120904/perfrel_1920_www.kepfeltoltes.hu_.gif
0
0
0
0
no avatar
hd 5670 gyengébb kártya mint 7770???
0
0
0
0
no avatar
fRstLO írta:
Szevasztok!
Szerintetek milyen VGA-t vegyek 55ezer ig max. Most egy GTX 460-am van ami amúgy jó de eddig nem nagyon találtam ebben az ár kategóriában jobbat. Szerintetek?
Előtte tápot veszek nyugi😃

Tegyél hozzá +5k-t.😉

MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC 2GB

Sokallod akkor 6970, 2Gb Vram miatt jobban megéri.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
fRstLO írta:
Nvidia párti vagyok de ez a 6970 nem rossz mondjuk.

480 is van olyan erős mint a 6970 de az ATI kevesebbet kajál. 😀
0
0
0
0
fRstLO avatar
Nvidia párti vagyok de ez a 6970 nem rossz mondjuk.
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Használtan GTX480 vagy 6970.Újon nincs semmi
0
0
0
0
fRstLO avatar
Szevasztok!
Szerintetek milyen VGA-t vegyek 55ezer ig max. Most egy GTX 460-am van ami amúgy jó de eddig nem nagyon találtam ebben az ár kategóriában jobbat. Szerintetek?
Előtte tápot veszek nyugi😃
0
0
0
0
no avatar
Hali, ma elfüstölt a videó kártyám. A kérdés a következő lenne: milyen kártyát vegyek ebbe a configba amit pár hónap múlva majd használhatok az új gépemmel is?
Intel pentium dual-core e5300 processzor
2gb ddr2 ram
Gigabyte G31m-es2l
radeon hd 4650vg <-- ez romlott el
420w tápegység
30e ft rá a maximum keret, ja és még 1 kérdés, fog működni egy ilyen új fajta kártya ilyen régi alkatrészekkel? csak párhónapig kellene amíg nincs pénzem másik alaplapra, ramra, procira meg tápra 😃
Előre is köszi a válaszokat!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Akkor nem lesz. 😆

Annyit jelent, hogy az a gyengébbik rész, s amelyik játékban a proci dominál jobban, ott az fogja vissza a géped teljesítményét. De akkora felbontáson már inkább a VGA-n van a hangsúly.
0
0
0
0
no avatar
Az mit jelen,hogy proci limit,Általában 1680x1050
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Jónak jó, bár proci limited lesz. Bár attól függ milyen felbontáson játszol.
0
0
0
0
no avatar
Óké,utánanéztem,tényleg elég jó!Ez jó lenne az AMD Athlon 64x2Dual Core 2.61GHZ-es gépembe?Most egy Nvidia Geforce 9500gt 512mb kártya van bent ezt szeretném lecserélni!
0
0
0
0
no avatar
Akkor mit tudnál ajánlani kb 15000Huf-ig?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció