Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NVIDIA GeForce 9600 GT 1GB GDDR3
AMD Athlon 64 X2 Dual 5000+ 2,61Ghz-os procihoz milyen videókártya passzol, amit még kihajt?Most egy Geforce 9500gt 512MB van bent ezt szeretném erősebbre cserélni!
Ingyen? Igen,ha rá kell dobni 5-6k-nál többet akkor nem
Így igaz ráadásul elég kevés 5870 van rendes papiros garival...
Holnap csinálok pár tesztet GTX480 SLI vs GTX680 -ról (Crysis, Crysis 2, Metro, Batman AC, Battlefield, CoD4, Sniper Elite V2 Bench...) ha valakit érdekel akkor felteszem ide is az eredményeket. 😀
Én várom a teszteket kíváncsi vagyok az eredményekre!😀
*szerk: amúgy egy 6850-ről érdemes váltani 5870-re?
Holnap csinálok pár tesztet GTX480 SLI vs GTX680 -ról (Crysis, Crysis 2, Metro, Batman AC, Battlefield, CoD4, Sniper Elite V2 Bench...) ha valakit érdekel akkor felteszem ide is az eredményeket. 😀
íjjj GTX680 vettél ? 😃 mégis ? 😜 Húzva GTX680 erősebb mint a GTX480 SLI
várjuk a tesztet 😀
115k-ért nem volt szívem otthagyni. 😀
íjjj GTX680 vettél ? 😃 mégis ? 😜 Húzva GTX680 erősebb mint a GTX480 SLI
várjuk a tesztet 😀
http://www.argep.hu/product_1925443.html ez fogott meg😃 Gigabyte Párti vagyok😃
jó teszt oldal, de én ezekt átugrom úgyse érti egy hétköznapi felhasználó ezeket a 3-4 betűs mozaikszavakat. még ha magyarul le van fordítva akkor se
Én csak a méréseket szoktam megnézni
de amikor vannak a táblázatok, akkor hogy mérnek? ott vana felbontás 1920X1200 meg 1920 min
mi az a min?
arra próbáltam következtetni hogy minimum, de akk hogy lehet kevesebb FPS mindig abban a részben. ÚH nem jöttem rá
Átlag és minimum FPS. A minimum FPS a legkisebb FPS érték amit a teszt során mértek, az átlag pedig a meghatározott idő alatt mért FPS értékek átlaga...
Én csak a méréseket szoktam megnézni
de amikor vannak a táblázatok, akkor hogy mérnek? ott vana felbontás 1920X1200 meg 1920 min
mi az a min?
arra próbáltam következtetni hogy minimum, de akk hogy lehet kevesebb FPS mindig abban a részben. ÚH nem jöttem rá
Am itt nézem én ezeket😃 [LINK]
Ezt mondtam... nagyjából 😆
hogy ne a GPU-t terheljék az ilyenek hanem a CUDA majd számolja ezeket.
így a GPUt jobban kilehet használni.
Nem egészen, minden számítást a Cpu végez, Gpu grafikus mag, az csak képet csinál belőle.😀
Épp ezért van a Cuda mag, hogy ne a procit terhelje pluszban.
Amd kártya ezért "tudja" a phsyx-et, mivel nem a Gpu számolja hanem a Cpu.
hogy ne a GPU-t terheljék az ilyenek hanem a CUDA majd számolja ezeket.
így a GPUt jobban kilehet használni.
Elmondom amit nekem mondtak, de meg ne kérdezd ez magyarul mit jelent
a CUDA az nVidia által kifejlesztet rendszerfejlesztői készlet és hogy a GPGPU-t jobban kitudják hasznáéni
meg ne kérdezd kérlek szépen mi az a GPGPU 😆
HD tartalmak megjelenítésekor tesz nagyon jó szolgálatot
Cuda mag Phsyx számításokat végzi, nem grafikus mag, kicsit hasonlít Cpu-ra, de amúgy teljesen más...😆
Az a lényeg nem a processzort terheli a Phsyx kiszámolása, elvégzi helyette a Cuda mag, de ez csak Nv kártyákon van.
Aha😃 Azt sejtettem, hogy a CUDA csak nV kártyákon van😃 S még az lenne kérdésem, hogy nvidiálnál ugye van shader clock is. Azt, hogy kell nézni nem kell esetleg valamit számolgatni a CUDA coreokkal? Mint mikor ki akarod számolni a sávszélességet, hogy memory clock*bus width*2 vagy 4 ugye attól függ DDR hány s utána osztjuk mindezt 8-al.
Elmondom amit nekem mondtak, de meg ne kérdezd ez magyarul mit jelent
a CUDA az nVidia által kifejlesztet rendszerfejlesztői készlet és hogy a GPGPU-t jobban kitudják hasznáéni
Cuda mag Phsyx számításokat végzi, nem grafikus mag, kicsit hasonlít Cpu-ra, de amúgy teljesen más...😆
Az a lényeg nem a processzort terheli a Phsyx kiszámolása, elvégzi helyette a Cuda mag, de ez csak Nv kártyákon van.
Ha ugy vesszük ez hd7770 amit venni akarock, benne van legjobb kártyák között ami 30 körül, kicsit felett kaphatók??
teljesitményileg stb.. sebességileg
az a legjobb vétel
teljesitményileg stb.. sebességileg
Valaki elmagyarázná am, hogy mi a különbség az Nvidiás SPU és az AMD-s SPU között?😃
valaki elmagyarázná mi az az SPU? 😃
Lépésálló kőzetgyapot 😊
Én sem halottam még ilyet, Google barátom sem tudja.😆
Elég macerás téma, épp most olvasom, de felét nem értem.😂
Pedig azt hittem te tudni fogod😞 A 11996. hozzászólásból én azt hittem te ezeket tudod😃
Csak érdekel a téma, felszínes a tudásom, van amiről fingom sincs.
Sőt tudásomat 80%-ban itt szereztem az oldalon.😆
Jó a memóriám azért emlékezek dolgokra.😂
Valaki elmagyarázná am, hogy mi a különbség az Nvidiás SPU és az AMD-s SPU között?😃
Lépésálló kőzetgyapot 😊
Pedig azt hittem te tudni fogod😞 A 11996. hozzászólásból én azt hittem te ezeket tudod😃
Lépésálló kőzetgyapot 😊
Hát ezen lefordultam a székről 😆
itt néztem amúgy: [LINK]
Lépésálló kőzetgyapot 😊
A Google barim azt írja hogy " gf 110 graphics core (SPU)"
azt ne kérdezzétek,milyen szérummal szedtem ki belőle! 😆
Lépésálló kőzetgyapot 😊
Shader Processing Units😃
nem a HD6670 valóban gyorsabb mint a HD5670.
Csak a HD6750-nél és a HD6770-nél van ez. Illetve most a HD7670 lesz ugyanaz mint a HD6670.
Jogos nem jól emlékeztem.
5750/70 lett csak átnevezve 6750/70-nek.😀
Csak a HD6750-nél és a HD6770-nél van ez. Illetve most a HD7670 lesz ugyanaz mint a HD6670.
a HD6670 még gyorsabb is mint a HD5670
De ne essen félreértés, a HD5670 is korrekt kártya, lehet azzal is tök jól játszani
kisebb felbontásokon
Igaz haveromnak úgy vitte a CoD MW3-at mint a húzat FullHD-be. persze nincs nagy gépigénye de sokkal többet ne várjunk egy 15K-s kártyától (pontosan nem tudom milyen árban van most)
Amúgy niteforce nem az van h a középkategóriás 5000 széria és a 6000 széria kimeneteket kivéve ugyanaz, hiszen ugyanarra a GPU-ra épülnek.
De ne essen félreértés, a HD5670 is korrekt kártya, lehet azzal is tök jól játszani
kisebb felbontásokon
hd 5670 gyengébb kártya mint 7770???
Jóval gyengébb.
Szám szerint 7770 2x gyorsabb.😜
6670=5670
Szevasztok!
Szerintetek milyen VGA-t vegyek 55ezer ig max. Most egy GTX 460-am van ami amúgy jó de eddig nem nagyon találtam ebben az ár kategóriában jobbat. Szerintetek?
Előtte tápot veszek nyugi😃
Tegyél hozzá +5k-t.😉
MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC 2GB
Sokallod akkor 6970, 2Gb Vram miatt jobban megéri.
Nvidia párti vagyok de ez a 6970 nem rossz mondjuk.
480 is van olyan erős mint a 6970 de az ATI kevesebbet kajál. 😀
Szerintetek milyen VGA-t vegyek 55ezer ig max. Most egy GTX 460-am van ami amúgy jó de eddig nem nagyon találtam ebben az ár kategóriában jobbat. Szerintetek?
Előtte tápot veszek nyugi😃
Intel pentium dual-core e5300 processzor
2gb ddr2 ram
Gigabyte G31m-es2l
radeon hd 4650vg <-- ez romlott el
420w tápegység
30e ft rá a maximum keret, ja és még 1 kérdés, fog működni egy ilyen új fajta kártya ilyen régi alkatrészekkel? csak párhónapig kellene amíg nincs pénzem másik alaplapra, ramra, procira meg tápra 😃
Előre is köszi a válaszokat!
Annyit jelent, hogy az a gyengébbik rész, s amelyik játékban a proci dominál jobban, ott az fogja vissza a géped teljesítményét. De akkora felbontáson már inkább a VGA-n van a hangsúly.