Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mely videókártyák erősebbek és kisebb fogyasztásúak mint az 5770 ?
Segítség kellene egy hozzáértő emberkétől!
Van egy Asus F1A75M alaplapom, rajta egy AMD A8 3850-es procival. Nem nagyon használom játékra csak az F1 van a gépemen és úgy gondoltam elég is lesz hozzá. Kb. 25 Fps-el el is voltam de sokszor el kezdett szaggatni a játék és úgy gondoltam veszek egy HD6670-et hozzá mert ugye majd duálban milyen jó lesz.
Itt jön az érdekesség vagy probléma. Duálban nem tud annyi FPS-t produkálni mint egymagában a kártya. Hogy lehet ez?
Az alaplap biosában akár auto állásba hagyva, akár force állásban hozzárendelve 1 GB ram-ot semmi változás nincs. Catalystban engedélyezve a dual ahogy kell de semmi.
Az F1 bencmark tesztje szerint a HD6670 eredménye:av_fps="49.368870" min_fps="39.473240" samples="7081
Ugyan ez dualban:av_fps="34.812027" min_fps="21.711203" samples="5064
Mit rontok el? Vagy ilyenkor mi van? Nemhogy nőne, még csökken is a teljesítmény?
Ezután biosban beállítottam 1GB ramot a proci GPU-nak és ez lett duálban:av_fps="37.645569" min_fps="30.420286" samples="5380"
Tud valaki segíteni?
A gépemben 2x4 GB Kingston HyperX 1600 MHz ram dolgozik. A monitor HDMI-n keresztül a HD6670-en megy 1920x1080 felbontásban.
Előre is köszönöm a segítségeket!
üdv puma0812
Alaplap:ASUS P8H61-MX
Processzor:INTEL Pentium G860 3.00GHz 1155 BOX
Memória:KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz
[LINK]
Merevlemez:WD 1000GB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZRX
Optikai egység:LG GH24NS90 Fekete OEM
Ház:KOLINK 3159T
Táp:KOLINK 550W v2 12cm FAN
de akkor ezek szerint már proci is 😃
most akkor mire gyűjtsek inkább?
mert 560 sli -hez kell egy új alaplap és még egy 560, 670 -hez nem kellene új lap csak egy mezei 670 110-ért
táp csere mindkettőhöz kell tehát azt hozzá kell venni
660Ti sem rossz vétel most. Pár százalékkal lassabb mint a 670 és 30k-val olcsóbb... Én 660Ti OC-ből építek SLI-t az pl hozza a 690 sebességét 100-120k-val olcsóbban.
A tápot ami a gépedben van azonnal cseréld mert életveszélyes!
most akkor mire gyűjtsek inkább?
mert 560 sli -hez kell egy új alaplap és még egy 560, 670 -hez nem kellene új lap csak egy mezei 670 110-ért
Egyértelműen 670!
amatőr kérdés, de kb mennyivel jobb a gtx 670 mint a gtx 560 sli?
SLI GTX560 lepipálja a GTX670et...
Erősebb a 670 mert az 560Ti SLI tud ennyit max tuningal:
Az sima 560 SLI tud olyan 8000 pötty körül egy meghúzott 670 pedig 10000 pont felett megy.
de erőben valóban
amatőr kérdés, de kb mennyivel jobb a gtx 670 mint a gtx 560 sli?
SLI GTX560 lepipálja a GTX670et...
Driver vagy valami más szokftver lehet a ludas.
Nem ismerem még a 2-es Borderlands-et, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy az nem pixel hiba, hanem a játék része. A kép jobb felén a betűknél a zöld pötty a háttérben van. Ha hiba lenne, a betűket is takarná.
Szerk.:
Pixelhiba kizárva. Ha jobban belegondolsz, a foltok jóval nagyobbak, mint 1 egységnyi pixel
A baj az h nem csak a Borderlandsnál csinálja hanem minden játéknál! Ezt a képet csak példaként raktam fel! 1 éve van ugyanaz a gépem, (proci, kártya, ram) minden ugyanaz benne és ezt most kezdte el csinálni! Például régen GTA 4 tökéletesen ment, most ugyanazokkal a beállításokkal megjelennek ezek a zöld foltok!
Sziasztok! Nekem van egy nagyon idegesitő problémám. Játékok közben a képen zöld pixelhibák jelennek meg.
itt egy kép, pirossal bekarikáztam :
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_9_20_cihfqvlyox.jpg
Gigabyte HD 6850 es kártya és legújabb driver van felrakva. A másik probléma, hogy a Catalyst Control Centerben ha rákattintok a "Teljesítmény" fülre akkor kiad egy nyilatkozatot, ott kattintok egy " Elfogatd" gombot és nem nyit meg semmit, de még a teljesitmény menüpont is eltűnik a listából! Ha valaki tud legyen szives segiteni! Előre is köszönöm!
A hivatalos Borderlands 2 forumon irjäk,hogy Ati kärtyäkkal nagyon sok hibät generäl a jätek.Ez nem a kärtya hibäja,hanem a Catalyst-e.Megoldäs:1,Kezd el lejebb venni a beällitäsokat es ha javuläst tapasztalsz, akkor hagyd ugy! 2,Vagy tegyel fel regebbi Catalyst-ot!
NV karin nekem nincsenek ott ezek a pontok!
Szerk.:
Pixelhiba kizárva. Ha jobban belegondolsz, a foltok jóval nagyobbak, mint 1 egységnyi pixel
itt egy kép, pirossal bekarikáztam :
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_9_20_cihfqvlyox.jpg
Gigabyte HD 6850 es kártya és legújabb driver van felrakva. A másik probléma, hogy a Catalyst Control Centerben ha rákattintok a "Teljesítmény" fülre akkor kiad egy nyilatkozatot, ott kattintok egy " Elfogatd" gombot és nem nyit meg semmit, de még a teljesitmény menüpont is eltűnik a listából! Ha valaki tud legyen szives segiteni! Előre is köszönöm!
De kicsit pontosítok
A catalyst az látja memória,GPU frekvenciát is
A többi csak Sapphire Hd 7000 series.
Bár gondolom,hogy megint túl nagyok az igényeim
A bios-szal ne törődj, ott nem is szokta kiírni a gpu nevét máshol sem, talán csak az uefi bios.
De ha pl Youtube-n egy videót nézek 1080p-ben akkor látszik,hogy a VGA "használtsága" nő
Magyarul látszik,hogy működik,de semmi sem érzékeli.
Ez miért van?
BIOS-se látja
HD 7870
Superlompos
Az volt a baj,hogy több driver fajta volt,nem csak verzió szám.
Ezt én bepötyögtem.
Sziasztok.Sapphire HD 7870-hez kéne illesztő program,de a honlapján egy csomó van.Melyik kell nekem?
[LINK]
Ha ez igaz,akkor az Ati megint szart csinältt a szäjbol.
Egy Müncheni hardwer bemutaton,amikor meg az NV csak hirdette a GTX680-as karijät az AMD grafikusi reszleg egyik szovivöje azt mondta a Boost technologiärol,hogy GPU-k näl felesleges,mert max 1-2 max 3FPS pluszt hozhat es az AMD nem szändekozik ezt ättvenni.A GTX 680 megjelenese utän kiderült,hogy ez nem eppen igy van.Erre meg jönnek a Boos-tos Ati-k.
Meg meg egy ev sem telt el a 7000-es teljes szeria megjelenese ota,föleg nem a GHZ verziok oldalärol nezve,de az AMD beverte a durcät,hogy a NV igy is 2-3%-al erösebb näluk (ami az ärkülömbseg oldalärol nezzük,akkor az Ati a jobb,mert 2-3%-k lo*** a 20-30ezer forintos külömbsegekhez!!!) es mär jönnek is lassacskän a 8000-es szeriäk, hihetelenül alacsony äron.Ezzel nem magukat fenyezik,hanem azzal szurnak ki, aki esetleg befektetett nem kis penzt a 7000-es karijäba,mert pär honap es jobb esetben csak 10ezer forintal lesz olcsobb vagy esetleg 20-al a 7000-es kärtyäk!!!
Gondolom "segget a szájából"-ra gondoltál, de teljesen érthető, ha egy technológiát ők is bevezetnek, aminek hiányából addig hátrányuk volt. Bár az AMD-féle Boost sokkal "butább" az nV-félénél, de már senki nem mondhatja, hogy nekik nincs ilyesfajta technológiájuk. Szerintem az nV következő kártyáiban is ott lesz valami ZeroCore-hoz hasonló megoldás, csak azt szoftveresen nem lehet megoldani. Mondjuk az AMD másolatai gyakran csak egy összecsapott, gyors félmegoldás. Tökéletes példa rá a "HD3D" is, ami még csak nem is a saját szoftverükre alapoz. Viszont a felhasználók megtévesztésére tökéletes. Pedig csak egy ütős szoftverfejlesztő csapat kellene nekik, mert a hardver oldalon viszont lépéselőnyben vannak az nV-vel szemben. Az ár meg megint más kérdés. Ha egyszer annyira olcsón állítják elő a GPU-kat, hogy agresszív árcsökkentéssel tudnak nagyobb bevételhez jutni, az lehet, hogy kellemetlen dolog a 7000-es széria tulajainak, de a VGA piacnak jót tesz, mert ebből lesz a komoly mértékű árverseny. Viszont már mindenki megszokhatta volna, hogy legyen szó bármilyen IT cuccról, sokszor még új széria sem kell ahhoz, hogy nagy mértékben essen az ára valaminek...
Ha ez igaz,akkor az Ati megint szart csinältt a szäjbol.
Egy Müncheni hardwer bemutaton,amikor meg az NV csak hirdette a GTX680-as karijät az AMD grafikusi reszleg egyik szovivöje azt mondta a Boost technologiärol,hogy GPU-k näl felesleges,mert max 1-2 max 3FPS pluszt hozhat es az AMD nem szändekozik ezt ättvenni.A GTX 680 megjelenese utän kiderült,hogy ez nem eppen igy van.Erre meg jönnek a Boos-tos Ati-k.
Meg meg egy ev sem telt el a 7000-es teljes szeria megjelenese ota,föleg nem a GHZ verziok oldalärol nezve,de az AMD beverte a durcät,hogy a NV igy is 2-3%-al erösebb näluk (ami az ärkülömbseg oldalärol nezzük,akkor az Ati a jobb,mert 2-3%-k lo*** a 20-30ezer forintos külömbsegekhez!!!) es mär jönnek is lassacskän a 8000-es szeriäk, hihetelenül alacsony äron.Ezzel nem magukat fenyezik,hanem azzal szurnak ki, aki esetleg befektetett nem kis penzt a 7000-es karijäba,mert pär honap es jobb esetben csak 10ezer forintal lesz olcsobb vagy esetleg 20-al a 7000-es kärtyäk!!!
BIOS-ban beállított memóriát a RAM-ból veszi el, tehát ha 1GB akk 1 GB, ha 512, akkor 512 MB-on jár és így tovább.
integrált VGA-k nem tudom pontosan hogy működnek, de a teljesítményük nagyban függ, hogy a CPU mennyit tud még számolni.
úgyhogy ezért nincs jól meghatározható teljesítménye egy alaplapi kártyának
császtok vki nemtudja h miért van az h be van állítva a fizikázó kártyám de mégse használja ki minden progi?
úgy tudom nem minden játék használja ki.
Mellesleg lehet vmit be kell állítani... physX-es nvidia karim sose volt, nem értek hozzájuk...
be van állítva h azt használja de ha játk nem használja akk értem
császtok vki nemtudja h miért van az h be van állítva a fizikázó kártyám de mégse használja ki minden progi?
úgy tudom nem minden játék használja ki.
Mellesleg lehet vmit be kell állítani... physX-es nvidia karim sose volt, nem értek hozzájuk...
Hmm ha valóban ilyen teljesítménnyel és ilyen árral érkeznek akkor váltom a 6870-et 8850-re 😃
McMarci/Synda : és milyen igaz 😃 ! Texel Shader,Pixel Shader
Core Clock Mega giga hertz szerintük csak viccből van?
Igazság szerint eladónak kéne felvilágosítani Pistikét, hogy mi jó és mi kevésbé, de sajnos ilyen eladók már nincsenek, vagy mivel beosztottak nem tehetik. 😶 😕
"erre ő":
"Minek van 8000FT-ér 2GB-s"😆
Core Clock Mega giga hertz szerintük csak viccből van?
sajnos így van az embereknek általában csak a vram mérete számít
áh 15k 2gb-biztos faxa amikor meg hazaviszi és kipróbálja meg csodálkozik hogy xar
Nem az csak ha valaki onnan akar venni és nem tudja, hogy utána kell nézni a dolgoknak akkor vesz egy kártyát esetleg amiről azt hitte, hogy jó s aztán nagyot koppan mikor nem mennek úgy a játékok ahogy ő azt képzelte.
Hát igen,én is ugyan így jártam anno! 😃
Annyi számot fel sem ismer.😃
1-2Gb könnyebben emészthető.😂
De én azt nem értem miért nem fontos dolgokat írják oda a kártyákhoz ezekben a különböző webshopokban. SPU,TMU,ROP,tranzisztor szám, van ahol még az órajelet sem képesek kiírni. Ezt komolyan ki kel írni, hogy 1080p lejátszás? Könyörgöm azt már az 5 éves kártyák is tudták. De lehet, hogy csak engem zavarnak ilyenek😃
ja igazad van minden kínai szarság ott van minden de a órajelet nem képesek oda írni így muszáj beírni a googléba ami 5 perc😆