Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bybeni avatar
razor123 írta:
videókártám netezésnél ,meg youtube-ozásnál ilyen 39-45 fokos játéknál 55-65 ez normális ? (egy Geforce GT 240 1GB DDR3 128bites videókártyámvan)

de jó neked!
bemásoljam neked hogy milyen hőfokon duruzsol a 8800GTS (g92) kártyán?
alapon hogy csak netezek 53 fok
0
0
0
0
anyu89 avatar
A reset sw vel is ez a helyzet?
0
0
0
0
no avatar
anyu89 írta:
Skacok Power SW nél a ház kábelén nincs feltüntetve melyik a pozitív melyik a negatív csak az egyik kábel sárga a másik pedig fehér hogylegyen?

Annak tökmind1 mert az csak egy kapcsoló mindegy neki hogy"kapcsol" (konyhanyelven) a lényeg hogy át megy rajta az áram s kész.
0
0
0
0
cseszka avatar
Mindegy meiket hova kötöd,mert végül is csak a két tüt "zárja" a kapcsolo.pl ha a két tüt ahova rádugod a kapcsolo kábeleit,valami fémmel vagy ami vezeti is az áramot összeérinted,akkor bekapcsol a gép.Anno én is igy kapcsoltam be,mert nem volt házam,csak az asztalon volt összerakva a gép.kis csavarhuzo volt a "bekapcsolo".
0
0
0
0
razor123 avatar
videókártám netezésnél ,meg youtube-ozásnál ilyen 39-45 fokos játéknál 55-65 ez normális ? (egy Geforce GT 240 1GB DDR3 128bites videókártyámvan)
0
0
0
0
anyu89 avatar
Skacok Power SW nél a ház kábelén nincs feltüntetve melyik a pozitív melyik a negatív csak az egyik kábel sárga a másik pedig fehér hogylegyen?
0
0
0
0
kung avatar
Chuck írta:
értem, persze játékra de nem max FullHD-ban, hanem elég medium-high, max egy hd6670 vagy hd6750/7750 lenne mellé!

Hd6670 vagy hd6750/7750 mellé medium-high gamelésre megfelelő választás.
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Kmisi99 írta:
Lehet valami energiagazdálkodási cucc bizgeréli. De mégis hogy kattog? Gondolom az olvasófej ugrálhat az meg akkor lehet ha össze vissza vannak az adatok szétszórva és a fejnek ide oda ugr
álni kell, hogy beolvasson valamit. Talán egy töredezettség mentesítés segít. De az is lehet, hogy hibás.

köszi,de erre már meglett a megoldás..kábelt kellett cserélni! 😃
Az uccsó kérdésemre szeretnék választ kapni! 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Lehet valami energiagazdálkodási cucc bizgeréli. De mégis hogy kattog? Gondolom az olvasófej ugrálhat az meg akkor lehet ha össze vissza vannak az adatok szétszórva és a fejnek ide oda ugrálni kell, hogy beolvasson valamit. Talán egy töredezettség mentesítés segít. De az is lehet, hogy hibás.
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Szabcsi írta:
kung írta:
Szabcsi írta:
Üdv!

A tegnapi kérdésemre nem kaptam választ,bár sejtettem,hogy nem is fogok...felraktam a Win7-et és azóta kattog a winyó..(időközönként)
Vagy ez teljesen normális...csak mert XP-n nem kattogott??

Ha valaki tud valami okosat mondani,azt megköszönném! 😀

Szia.
Ezekre tippelnék.
1. Ide (sata) kábel, vagy a mellette levő tápkábel hiba is lehet (kábel csere)
2. A winyó nem minden esetben kapja meg a neki szükséges feszkót, vagy nagyon hullámzó az amit kap, s ha túl kevés akár egy pillanatra is, akkor klattyan. (táphiba)
3. Túlságosan befforósodik, s nem bírja tovább szuflával. (hűtésgond)
4. Kezd beállni a mechanikája, s nem minden esetben tudja a motor a szükséges fordulatszámra emelni a winyóban lévő lemez(eke)t. Ha alacsony a fordulat akkor pedig érzékelheti úgy az eszköz, mintha leállításról lenne szó, s a fejnek vissza kell mennie parkolóállásba. Ekkor klattyan egyet, majd újra felpörög és fej visszahúz. (mechanikai hiba)
Egyébként ha egy winyó elkezd ilyen hangokat hallatni, az mindenképpen vészjelzés. Nem okvetlenül szükséges az egység cseréje, de az biztos, hogy már nem lesz olyan mebízható mint a hangok előtt.

Köszönöm a segítséget,meglett a hiba forrása!(kábel csere) 😀

Viszont most lenne még 1 kérdésem!
Ugye CD-ről fent van a WinXP a gépemen+Win7(ezt ISO fájlról mount-oltam,és úgy lett telepítve)...persze két külön partíción.
Namost arra gondoltam,hogy amelyik partíción a WinXP van azt teljesen leformáznám(nincs syükségem az XP-re)és,hogy menne-e a Win7 ezek után minden gond nélkül???

Valaki tudna segíteni? 😀
0
0
0
0
Chuck avatar
értem, persze játékra de nem max FullHD-ban, hanem elég medium-high, max egy hd6670 vagy hd6750/7750 lenne mellé!
0
0
0
0
kung avatar
Chuck írta:
AMD Athlon II X4 740 erről a processzorról mi a véleményetek?
Órajel: 3200 MHz
Turbó órajel: 3700 MHz
Processzor magok száma: 4
Feldolgozó szálak száma: 4
Adatbusz szélesség: 64 bit
L1 Cache: 64KB (4x16 KB)
L2 Cache: 2 x 2MB
Gyártási technológia: 32 nm SOI
Maximális teljesítményfelvétel: 65Watt

Athlon II X4 740 alsókategoriás proci. Mire szeretnéd használni?
0
0
0
0
Chuck avatar
AMD Athlon II X4 740 erről a processzorról mi a véleményetek?
Órajel: 3200 MHz
Turbó órajel: 3700 MHz
Processzor magok száma: 4
Feldolgozó szálak száma: 4
Adatbusz szélesség: 64 bit
L1 Cache: 64KB (4x16 KB)
L2 Cache: 2 x 2MB
Gyártási technológia: 32 nm SOI
Maximális teljesítményfelvétel: 65Watt
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
humerot írta:
Egy olyan kérdésem lenne , hogy a jövőre tekintettel milyen fejlesztést ajánlanátok a gépemben én 2 dologra gondoltam :
1. teljes platformcsere egy haswell i5 re
2. egy hd 7970 beszerzése
Melyik lenne a jövőben megjelenő játékokban kifizetődőbb illetve várok ehhez hasonló tanácsokat egyébként legtöbbször arma 2-3 hoz kellene

vga biztos hogy kell!!!, ha van időd megvárni a haswell-t akkor haswell i5, ha nem nyugodtan épithetsz ivy bridge-ra, armához mind 2 kérdésed alapfeltétel tehát kell egy erős vga meg egy erős proci nem kell feltétlen tuning elég a sima proci egy jobb H-s lappal
0
0
0
0
anyu89 avatar
Alaplapon vagy a dobozán fel van valahol tüntetve a bios verziója? Vagy csak bekapcsolás után a biosban tudom kideríteni?

Szerk: Megvan tárgytalan.
0
0
0
0
humerot avatar
TaylorXIII írta:
humerot írta:
Egy olyan kérdésem lenne , hogy a jövőre tekintettel milyen fejlesztést ajánlanátok a gépemben én 2 dologra gondoltam :
Melyik lenne a jövőben megjelenő játékokban kifizetődőbb illetve várok ehhez hasonló tanácsokat egyébként legtöbbször arma 2-3 hoz kellene

Szerintem a 2.

És azt elbírná a tápom vagy újat kell vennem ?
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Luiboy írta:
alex1997 írta:
Valaki elmondaná hogy az elsö VGA miért is ilyen olcsó amikor alatta a Shapphire 50K??

http://www.argep.hu/trend/HD78/Hd-7850-2gb.html

Nem sürgős

Katt a bolt ikonjára ott a válasz 😀 (nyomdahiba)

Ja kösz 😆 már megörültem h annyi.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
alex1997 írta:
Valaki elmondaná hogy az elsö VGA miért is ilyen olcsó amikor alatta a Shapphire 50K??

Nem sürgős

Katt a bolt ikonjára ott a válasz 😀 (nyomdahiba)
0
0
0
0
The Emptiness avatar

Nem sürgős
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
humerot írta:

Szerintem a 2.
0
0
0
0
Szabcsi avatar
kung írta:
Szabcsi írta:
Üdv!

A tegnapi kérdésemre nem kaptam választ,bár sejtettem,hogy nem is fogok...felraktam a Win7-et és azóta kattog a winyó..(időközönként)

Szia.
Ezekre tippelnék.
2. A winyó nem minden esetben kapja meg a neki szükséges feszkót, vagy nagyon hullámzó az amit kap, s ha túl kevés akár egy pillanatra is, akkor klattyan. (táphiba)
4. Kezd beállni a mechanikája, s nem minden esetben tudja a motor a szükséges fordulatszámra emelni a winyóban lévő lemez(eke)t. Ha alacsony a fordulat akkor pedig érzékelheti úgy az eszköz, mintha leállításról lenne szó, s a fejnek vissza kell mennie parkolóállásba. Ekkor klattyan egyet, majd újra felpörög és fej visszahúz. (mechanikai hiba)
Egyébként ha egy winyó elkezd ilyen hangokat hallatni, az mindenképpen vészjelzés. Nem okvetlenül szükséges az egység cseréje, de az biztos, hogy már nem lesz olyan mebízható mint a hangok előtt.

Köszönöm a segítséget,meglett a hiba forrása!(kábel csere) 😀

Viszont most lenne még 1 kérdésem!
Ugye CD-ről fent van a WinXP a gépemen+Win7(ezt ISO fájlról mount-oltam,és úgy lett telepítve)...persze két külön partíción.
Namost arra gondoltam,hogy amelyik partíción a WinXP van azt teljesen leformáznám(nincs syükségem az XP-re)és,hogy menne-e a Win7 ezek után minden gond nélkül???
0
0
0
0
humerot avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ez azért van mert teljes képernyőn játszol. Játssz ablakos módban.
0
0
0
0
marci19970425 avatar
Olyan bajom van, hogy elkezdtem Twitch TV-en videózni de a kép League of Legends közben ugrál.
[url]http://www.twitch.tv/kingmarton/b/383846128
[/url] 8 percnél kezdődik amiről beszéltem
Ebbe benne van ... tudja valaki mit lehet ennek csinálni ?
Net sebességgel lenne tán baj? De csak a vidóba látszik így ...
PLs segítsetek 😀
0
0
0
0
Megaisten avatar
Bicike írta:
Megaisten írta:
Bicike írta:
Üdv!

Az létezhet, hogy egy játéknak azért áll le a működése kb 50 percenként, mert úgy telepítettem fel a Windowst, hogy előtte nem formáztam meg a winyót, hanem utólag helyeztem lomtárba az előző Windows-t?

Eredeti a játék, régen ment, s most meg XP-n is, meg W7-en is leáll a működése mindig 😞
Igen, rakd ujra a rendszert,de elötte formázd le rendesen.

Mr 3 x újraraktam a rendszert, s a játék mindig kilépkedett, de egyszer sem formáztam meg. Értem, köszönöm a választ 😀
Ha telepited a oprendszert mindig lekell formázni a (C) meghajto (vinyó) ahovátelepited,utána felrakod a alaplapi cd lemezröl drivereket+ video kari drivert utána lefrissited.
0
0
0
0
Bicike avatar
Megaisten írta:
Bicike írta:
Üdv!

Az létezhet, hogy egy játéknak azért áll le a működése kb 50 percenként, mert úgy telepítettem fel a Windowst, hogy előtte nem formáztam meg a winyót, hanem utólag helyeztem lomtárba az előző Windows-t?

Eredeti a játék, régen ment, s most meg XP-n is, meg W7-en is leáll a működése mindig 😞

Mr 3 x újraraktam a rendszert, s a játék mindig kilépkedett, de egyszer sem formáztam meg. Értem, köszönöm a választ 😀
0
0
0
0
Megaisten avatar
Bicike írta:
Üdv!

0
0
0
0
Bicike avatar
Üdv!

0
0
0
0
kung avatar
Szabcsi írta:
Üdv!

Szia.
Ezekre tippelnék.
0
0
0
0
szalamispizza avatar
kung írta:
Savaxel írta:
kung írta:
Savaxel írta:
az asus p4b533 alaplap felfogja ismerni a Radeon HD 3450 videókártyát?

Igen.
köszi! és ha vennék egy GIGABYTE GF GT630 az is belemenne?

Nem, mivel az asus p4b533 lap AGP csatolófelülettel rendelkezik, és nem képes fogadni, a GIGABYTE GF GT630 VGA-t, ami PCI-Express csatolófelülettel rendelkezik.
értem, köszi
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Üdv!

0
0
0
0
kung avatar
Savaxel írta:
kung írta:
Savaxel írta:

Igen.

Nem, mivel az asus p4b533 lap AGP csatolófelülettel rendelkezik, és nem képes fogadni, a GIGABYTE GF GT630 VGA-t, ami PCI-Express csatolófelülettel rendelkezik.
0
0
0
0
szalamispizza avatar
kung írta:
Savaxel írta:

Igen.
0
0
0
0
madchief avatar
madchief írta:
Az miért van hogy a játékok már 40-45fps-nél elkezdenek szaggatni?
Mióta az új gépem van állandóan ez a probléma. Pl.: Shift2-ben is régi gépemmel alig ment 30-35fps-el mégsem szaggatott, most ha leesik 45-re már szaggat....

? 😕
0
0
0
0
megaone6 avatar
Sziasztok! Nem írtam még ilyen kérdést, nem tudom hova kell írni, szal ha rossz helyre írtam akkor sorry!
Kezdem: öcsémre rájött az ötperc és hozzávágta az egeret az asztalhoz. Most a görgő csak félig működik, tehát csak akkor rossz, ha görgetni akarok, ha belekattintok görgővel valamelyik weboldalba ugyanúgy tudok lemenni, csak játékokban zavaró. Szétszereltem a cuccost, de nem találom a baj forrását. Lefényképeztem a görgőt, hátha valaki ki tud szűrni valamit. Én arra tippelnék hogy ott baloldalt érintkezni kéne neki valahogy a cuccal (bocs ha hülyén fogalmaztam, sose szereltem még egeret 😆😉 A kép : Spoiler!
https://www.kepfeltoltes.hu/130329/IMG_20130329_093550_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A segítséget előre is köszönöm!
0
0
0
0
mlan0 avatar
[quote][b]mlan0 írta:[/b]
Ma fel telepítettem a Fifa13-at (Black-Box) és amikor rá lépek bejön egy sötét kép aztán pedig kilép az asztalra! Valaki valami ötletett? A videókártyát is frissitettem

??
0
0
0
0
kung avatar
Savaxel írta:

Igen.
0
0
0
0
szalamispizza avatar
0
0
0
0
mlan0 avatar
Rá telpítettem a directx.et és a vcredist-st de semmi 😀 esetleg valami más?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Ha a géped valósan lenne kitöltve,az jó lenne.
Egyébként van ott instal mappa,amiből fel kellene telepíteni dolgokat.Pl dxupdate ,vcredit.
0
0
0
0
mlan0 avatar
mlan0 írta:
mlan0 írta:
Ma fel telepítettem a Fifa13-at (Black-Box) és amikor rá lépek bejön egy sötét kép aztán pedig kilép az asztalra! Valaki valami ötletett? A videókártyát is frissitettem

Valaki segítsen! 😀

Nagyon fontos lenne! 😀
0
0
0
0
kung avatar
Chuck írta:
Hali! most akarom eladni a kártyám és szerintetek mennyi lenne a reális ár érte? GT430 1GB DDR3 128Bit-es kártya másfél év garival, dobozában cd-vel!

Kb 8 ezer.
0
0
0
0
mlan0 avatar
mlan0 írta:

Valaki segítsen! 😀
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
TheAdakinHUN írta:
sziasztok!
mivel a net problémát nem tudtam megoldani.
úgy döntöttem ujrarakom a win-t.

beraktam a cd-t,bebootolt. aztán elkezd elenőrizni valamit és ez fogad:
az alábbi fájlt nem lehet betölteni: SETUPREG.HIV. (HIBAKOD:32769.)

ÖTLET?

PLS nagyom sűrgős nem tok netezni 😞
0
0
0
0
mlan0 avatar

??
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Hali. Erről mi a véleményetek, megfelelne egy AMD Athlon II X4 750K, 3400MHz, 4MB, socket FM2 procinak?

[LINK]
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Ahha kösz mert multkor amiklr takaritottam az Istenért se jutott eszembe hogy mire jó. Most akkor vigyázok rá. Mert nem lenne jó ha letörne.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Helyén tartja a kártyát. Amikor kiveszed, ellentétes irányba kell hajlítani.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció