Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
2ezer forint egy új venti, nem tudom ezt most hogy találtad ki... 😊
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok akinek lenne 12cm ventilátor fölösbe az kérem írjon ,esetleg jelképes összeget tudok adni😀
0
0
0
0
Bronson avatar
az szinte minden jobb házon van 12k felett...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nekem meg a CM jön be.Főleg úgy hogy szinte mindenhol kivehető porszűrő van rajta ami takarítható könnyedén.
0
0
0
0
Bronson avatar
Nekem nem jön be... azért írtam hogy ÉN azok közül válogatnák, szubjektív vélemény... 😊
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Mi a baj a CM házzal?Azért utánanézek amiker írtál.
0
0
0
0
Bronson avatar
PHANTEKS Enthoo Pro - 30k

Ha igazán menő házat szeretnél! Ha olcsóbban akkor:

THERMALTAKE Versa H35 - 24k
BITFENIX Aegis Core - 25k
FRACTAL DESIGN Define S ablakos - 28k

én inkább ezeket választanám, mint a cm házat amit kinéztél...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Lentebb írtam milyen házat néztem ki. 25-max 30 ezer a keret. Jobban elrendezni nem tudom a kábeleket mivel ebbena házban még nem keresztben vanna a HDD-k és így máshogy nem lehetséges.
0
0
0
0
Bronson avatar
Hát egy jobb ház jó lenne... mondjuk nem veszályesek a hőfokok, de lehet jobb is... első körben a kábeleket rendezd el hogy legyen normális levegőáramlás, meg takarítsd ki a gépet, irtó poros... 😃 mennyit szánnál házra?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nem igazán tudom mi az a normális hőmérséklet.Ezek a hők vannak üresjáratnál, az az amikor be van kapcsolva a gép és ott van hagyva had menjen mondjuk seedelni.Ilyenkor a VGA elég hűs, de játékoktól függően a VGA 45-65 fokig jár. A proci pedig 50-58 fokig.https://abload.de/img/h.vvxpd.jpg
0
0
0
0
Puffin avatar
Igaz annak jó lesz.. 😃
0
0
0
0
toopa avatar
Ja, mondjuk pár hiperpigmentált fémgyűjtő biztos hamar lecsapna rá. 😆
De levélnehezéknek sem utolsó, a súlya megvan hozzá. Szóval marad. 😜
0
0
0
0
Puffin avatar
toopa: én már rég kidobtam volna lomtalanításkor azt a házat amid van! 😆
0
0
0
0
toopa avatar
Ha reggel felkelnék és másik házban lenen a gépem, akkor agyvérzést kapnék.
Ez jó volt Haku ( korábbi intel ha jól sejtem? 😀 ), most lefárasztottál rendesen. 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Mondjuk igen... 😆 Ha reggel felkelnék és másik házban lenne a gépem elég feltűnő lenne... 😃
De nem az volt a kérdés! 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Az volt a kérdés, hogy lenne-e észrevehető különbség. Tulajdonképpen lenne 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Szerintem az eléggé feltűnő, ha máshogy néz ki a gép 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Ha nem melegedik túl semmi, akkor felesleges egyenlőre! 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Na mivel számítógép hűtése a téma címe így ide írok.Érdemes-e lecserélnem a jelenlegi házam egy Cooler Master CM690III házra.Lenne észrevehető különbségem vagy nem? A gépem adatai adottak a mostani gépsas nevű eszközöm alatt.
0
0
0
0
voros12 avatar
Pixx Igen, igazad van.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.
0
0
0
0
Pixx avatar
lényeg a lényeg az első kettőt kell valahogy megoldanod hogy több friss "hideg" levegőt kapjon a vga mivel ezek a custom hűtésű videokártyák a házban keringetik a meleg levegőt nem úgy mint egy ref ami kifele fújja és ezáltal ha nincs rendes szellőzés befűti a gépházat ami nemtejszót se vga-nak se a többi komponensnek mer a vga szétfűti öket.
0
0
0
0
Bronson avatar
Hát igen, volt egy kis kavarodás a szívással 😊
0
0
0
0
voros12 avatar
Zoli73 Igen most így van megcsinálva, a 2 fenti meg a hátsó kifele nyomja a levegőt, az első pedig befele, csak a "szív" és "fúj" szavakat pont fordítva használtuk, de úgy működik most ahogy gondolod. 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Csak az első fújjon defelé a hátsó meg a felső szívjon kifelé. Bronson én úgy értettem hogy a felsőket a házból kifelé szívóra.
0
0
0
0
Bronson avatar
amúgy aki segíteni próbál, miért nem nézi meg a ház specifikációt...? most tényleg nem rosszból mondom... ahhoz a házhoz 4 venti jár alapból. 1 elől egy hátul 2 meg fent. értelemszerűen az első beszívja a levegőt, a másik három meg kivezeti, így van előtelepítve gyárilag. amúgy a venti vezérlő a házon is high fokozatban van? szerintem csak rontana, ha a felső kettő is szivná befelé a levegőt... a hő felfelé száll, és nem bevett szokás ebből adódólag úgy megoldani a szellőzést.
0
0
0
0
voros12 avatar
Bronson Azzal nincsen gond, rendesen pörögnek 100-on terhelés alatt

Zoli73 Úgy érted, hogy a felső kettőt szívásra rakom, és csak a hátsó megy fújón?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
A tetején csak hely van vagy venti is?Mert ha nincs akkor inkább felülre tegyél szívóra sokkal többet érsz el vele.
0
0
0
0
Bronson avatar
amúgy arra nem válaszoltál játékok alatt mennyin pörögnek a vga ventijei?
0
0
0
0
voros12 avatar
Igen a tetején van kettő, most amit még tudok tenni, hogy a kék ledes alá teszek még egy ventit, mert ott még van 1 plusz hely. Bár az a HDD tartótól szerintem nem fog nagy változást eredményezni, de megpróbálom.
0
0
0
0
Pixx avatar
Hát azt esetleg meg próbálhatod hogy nem tudom hogy neked ugye ház tetejébe is megy 2 darab venti nem tudom hogy oda vannak e rakva hanem akkor tegyél + ami a vga mögött van az a kékledes venti mivel sajnos közvetlen a vga alatt a gépház aljába nem lehet ventit rakni így azt az első kék ledes-t kéne jobban megpörgetned meg ami alatta van hogy friss levegőt kapjon a vga vagy valami jobb légszállítással rendelkező ventit rakni oda.Másik 3 opció kicsit feljebb veszed vga a hűtését játék alatt.vagy pedig veszel új házat vagy nem rakod vissza az oldalát 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem próbáld meg az első ventit még berakni! vga hütő nem olcsó mulatság, akkor egy újabb ház. Bár Vlodimirnál 13c lehet a szoba, ha a vga 22 alapjáraton... a z3plus nem egy rossz ház, de az tény, felső kategóriás vga-hoz ami melegszik is alapból, nem való
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Azért tapasztalatom szerint egy CM ház jobban teljesítene.😉
0
0
0
0
voros12 avatar
Hát minden alap venti, ami a házhoz voltak, illetve a kártyán , procin is alap hűtő van.
0
0
0
0
voros12 avatar
Igen, Zoli73-nak valahol igazat adok, hogy szerintem is a ház elég zsúfolt. Lehet mégse kerülöm el, hogy vegyek egy új házat? :S
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Vlodimir:Azt irta voros12 hogy levette a ház oldalát és 10 fokkal hűvösebb lett benn minden ha én leveszem a ház oldalát melegebb lesz nem hűvösebb persze lehet hogy a Vga is nagyon melegszik de az akkor is a ház hibája hogy a hőt nem tudja a házból kivezetni.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
voros12:Nagyon kicsi az a ház ne csodálkozz rajt hogy minden forr benne.😕
0
0
0
0
voros12 avatar
Beraktam aa géphez képként, még annyit tudok tenni esetleg, hogy az első venti alatt van még 1 venti hely, oda rakok egyet, bár nem tudom ez mennyire fogja orvosolni a helyzetet.
0
0
0
0
Bronson avatar
hát kellemetlen... esetleg fel tudnál dobni egy képet ide a gépház belsejéről, jelenleg hogy fest a szitu?
0
0
0
0
voros12 avatar
Erre én is gondoltam, csak az a baj hogy olyan nagy a kártya, hogy attól nem fér be az a tartó.
0
0
0
0
Bronson avatar
Hát elég komoly javulás... nem gondoltam volna hogy ennyire sántít a z3plus hűtése... amit megpróbálhatsz, hogy teszel arra a tartóta egy ventit, amit a gépházhoz kaptál, irányítsd direkt a vga-ra!
0
0
0
0
voros12 avatar
Levettem a ház oldalát, így a cpu olyan 64 fok körül van, a kártya meg 80 fok körül. Szóval akkor a ház lesz a ludas, ha így van, akkor erre milyen megoldás van, azopn kívül hogy veszek egy másik házat 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
az a ház egy túlárazott valami, de ez most nem ide tartozik... 😊
0
0
0
0
Pixx avatar
Bronson: A cosmos II is egy 100k-s gépház és még egy push-pull se lehet bele építeni.
De ha leveszi a gépház oldalát akkor kiderül a hiba 😀 Esetleg még az is lehet hogy az asztalon van fent az sem a legjobb főleg ilyen melegedős vga mellet.
0
0
0
0
Bronson avatar
a z3 plus azért nem olyan rossz ilyen szempontból...
0
0
0
0
Pixx avatar
voros12: Én hallottam olyan hibáról a Gigabytenal pont (igaz gtx970 volt) hogy jobban melegedett mint kéne gyári hibából nem hiszem hogy nálad is ez lenne csak mondom leírom hogy ha nincs más akkor lehet ez a gond.Probáld meg gépház oldala nélkül lehet a vga befűti a gépházat vagy a cpu esetleg.De ahogy nézem ezek a gigabyte r9 290-ek amúgy is 85 fok körül mennek szóval egy rosszul szellőző gépház simán lehet a ludas.
0
0
0
0
Bronson avatar
a r9 290x több mint 2 éves kártya, nem tudhattam hogy vadi új, vagy azóta nyúzta valaki télen nyáron rossz hűtésű házban, ki kellett zárni azt is... 😊 quiet módban ennyik az értékek amúgy?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ha hozzá érsz a bordához menet közben, akkor forró?
Spoiler!
Mondanám, hogy tapogasd ki a GPUnál a nyákot, de lehet ezt nem kellene egy olyan drága videokártya esetében eljátszani 😆 (HD5450nél olyan mindegy)

(lehet a szenzor ír ki mindenféle hülyeséget)
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azért egy 290X még új ahhoz, hogy a paszta kiöregedjen nem?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció