Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hunork avatar
Andris: És annyi, hogy karácsonykor lesznek majd bőven akciók. Érdemes olyan boltokat keresni, ahol billentyű, egér, játék megy majd a VGA-hoz. A kapott ajándékot magad használod, vagy el is adhatod, és máris lesz kis pénzmag. 😀
0
0
0
0
Andris18 avatar
Még csak egy terv lehet összejön karácsonyra 😃 köszönöm a segítséget, imádom ezt a fórumot 😀 itt mindenki olyan segítőkész 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Szerintem kicsit magas az ára. Az MSI Gaming X jobb áron van.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Andris: Teljesen jó lesz hozzá minden komponens. Nyugodtan vedd meg! 😀
0
0
0
0
Andris18 avatar
Eddig is nagyon sokat segítettetek Zoli köszönöm és H-ector neked is 😀 . És akkor szerintetek a táp is jó lenne hozzá meg úgy alapjában véve a hűtés? (úgy hallottam az nvdia-k nem melegednek be annyira mint az amd-k
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
az O6G gyári oc-s, ennyi a különbség 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Andris: Szerintem ugyan az a két kártya. Nyugodtan megveheted elviszi a CPU.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok!
Ha következő GTX 1060-asra...

(a 2-közül az egyik, nem látok nagy különbséget, írjatok ha tudjátok)

[url]http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/fn:termekek-osszehasonlitasa:asus-geforce-gtx-1060-6gb-gddr5-192bit-pci-e-rog-strix-gtx1060-o6g-gaming-p342897726,asus-geforce-gtx-1060-6gb-gddr5-192bit-pci-e-rog-strix-gtx1060-6g-gaming-p342895972/[/url]

...cserélném a mostani videókártyámat

https://gepigeny.hu/user/andris18/eszkozok/147011
akkor milyen változtatásokat kéne még tennem?
Új tápegység, több ventillátor vagy eseltge a cpu is ki lenne használva jobban és jobb cpu hűtő kéne? vagy az egész meg sem éri mert az alaplapra nem kompatibilis vagy nem bírja el?

Várom a válaszotok, köszi 😀
0
0
0
0
AttiS avatar
Azért még rajta tartom a szemem.De köszönöm a gyors reagálást!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Selytettem hogy a házban a légáramlással van a gond! 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Reméljük úgy is marad, azért figyelgesd még hosszabb távon. 😀
0
0
0
0
AttiS avatar
Srácok úgynézki megoldottam, amik a ház végében voltak kábelek onnan eltudtam erőszakolni őket 😃 és a hdd is lentebb került ház ventik 100%on tádám 30% venti 67fok.. 😀

Szerk. Igen az volt a nagy baj hogy 95% venti és 80fok.. Most egyenlőre kussban van és viszonylag jó hőfokokat produkál.
0
0
0
0
Funes avatar
95%-os venti sebességnél 80 fok, akkor mennyi lehet 50-60%-nál ?! 😲
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
AttiS
ha garanciás szét ne szedd
vidd vissza boltba pasztázzák újra stb ha az sem segít csere
a 80fok am nem sok ami a baj hogy 95% venti használattal annyi
0
0
0
0
Funes avatar
Atis
Ha garis ne vacakolj vele cseréltesd ki !
Ha kérdezik miért vitted vissza nyugodtan megmondhatod, hogy abnormálisan melegszik.
Zoli
Ha megnézed a profilját, akkor láthatod, hogy jól szellőző házban van.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Attis: Mennyi venti van a házban és hol? Oldalt van, vagy tudsz oda tenni? Ha leveszed az oldallapot akkor is ilyen meleg?
0
0
0
0
AttiS avatar
Sziasztok! Nem olyan rég vettem egy új VGA-t, MSi RX470 Gaming verziót X nélkülit. Nézegettem youtubeon meg hasonló oldalakon a hőmérsékleteket mindenhol merőben jobb mint nálam.Most a rise of the tomb raider alatt pl : 95%on mentek a ventik és 80fokos volt a kártya nekem ez azért nagyon erős.. ahhoz képest hogy másnál ilyen 20-30% ventinél 65-70fok. A házban a kábeleket ma prbáltam mégjobban elrendezgetni kisebb sikerrel járt , később pörögnek fel a ventik tehát több idő mire felmegy a hőfok de ugyanúgy melegszik. Vn valaki esetleg hasonó kártyája ? Az is ezt produkálja? Netalántán maga a panel kezdene elválni a hűtéstől ? Ahogy a súlya húzza lefelé. Gondolom ha szét kapom lőttek a garinak is.

Köszi a választ előre is.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
persze tudom csak mondtam kiprobálom a másikkal is
0
0
0
0
csuz-li avatar
Zoli73: Jó, nem kötözködni akartam... 😀
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
guru ban most a power van bepipálva a temp nél max 79 fok ot ir maxnak
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Van Helsing 25:
Az OC guruban nézd meg a power meg a Temp maxot...
Ott ki lehet pipálni, hogy a hőmérséklet legyen az elsődleges ne a fogyasztás.
Akkor tuti, hogy nem melegszik túl....
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Amit én tapasztaltam azt írtam le ismerőseim közül akiknek 970 van a gépbe azoknak 70 fok körül van 100% terhelés alatt és akinek meg 980 TI van a gépében annak meg 80 fok körül én erre írtam azt amit. Ez a tapasztalatom, és nem egy specifikációt olvastam a netről. 😀
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
a gép jelenleg nincs házban mert a vízhűtés nagy része nem fért be sajnos legalább 5 cm el igy most egy kis asztalon van amíg el nem készítem a rendes helyét amúgy driver frissités vol az nvidia részéröl pár napja lehet az a baja ?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Zoli73: Azt értem, nekem is érdekes, le is írtam. Én csak arra reagáltam, amit 2016. 10. 17. 12:11:59-kor írtál, mivel attól, mert alacsonyabb teljesítményű, még simán lehet magasabb a hőmérséklete egy gyengébb VGA-nak az erősebb VGA-nál.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
csuz-li: De azt írta a kolléga, hogy pár nappal ezelőttig nem ment még 70 fokig sem.
0
0
0
0
GodSie avatar
LOL ha csak pár napja kezdte akkor hibás ...nekem is volt gigabyte asus ...random volt hogy 90 fokra is felment .. nem egy kártyámnál . Ott biztos van valami baj
0
0
0
0
csuz-li avatar
Van Helsing 25: A 970 gyárilag 98°C-ot bír, szóval azért pánikolni nem kell a 80°C miatt.
Az érdekesebb, hogy mitől nőtt meg a hőmérséklet. (Feltételezem a körülmények azonosak, tehát a szoba hőmérséklete, használt játékok, stb) Egyrészt okozhatja por, de az is elképzelhető, hogy mivel ez egy nagy VGA, egyszerűen a saját súlyától meghajolt és elvált a hűtés a nyáktól. (Persze ezek csak tippek ám) Nem volt közben driver frissítés? Nem ez lenne az első eset, hogy egy driver megzavarja a hűtést.

Zoli73: Ez nem mindig van így. A 980Ti-nek 92°C a gyári max hőmérséklete, a 970-nek pedig 98°C. A felépítésük is más, abból adódik a különbség.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Nálam a Witcher 3 ami izzasztja rendesen.
A Bf4-nél ultrán sem melegszik fel teljesen.
Lehet, hogy játékfüggő is.
Egyszer egy tört Metro 2033 majdnem elégette a gtx 680 sli-t.
Azóta csak eredeti game-t rakok fel...
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
az gigabyte oc guru fentvan és ott is nekem 1380Mhz én megy gyárilag a ventik megy 3070 rpm el mennek

az fura nekem hogy edig csak alig 64-68 foknál feljebb nem ment 4 napja kezdte a 80-82 fokot és a mex ventit is
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Fecko: Csak hogy egy GTX 980 Ti és egy GTX 970 nem egy kategória tehát a számítási teljesítményük sem, ezért a hőtermelésük sem ugyan az szerintem egy 970-nek az már egy kicsit sok.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Van Helsing 25: Igen.Normális.Nekem 980 Ti G1 gaming van és az 83 fokon megy, már több mint egy éve.
Gyárilag 1400 Mhz re van húzva.A gpu max hőmérséklete 92 fok lehet.
Amúgy Gigabyte OC guruban mindent meg lehet nézni...
0
0
0
0
GodSie avatar
Nekem Msi van és játék alatt van hogy 53 fokos 45% ventivel ventinélkül 59 ..persze terhelés függő
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok lenne egy pici problémám van egy gigabyte gtx 970 g1 gaming karim és kb 4 naja vettem észre hogy a játékok alatt valami nincs rendben feltettem az msi afterburnert és játékok alatt a kari felmegy 80-82 fokig a ventik meg majdnem 100% kon mennek

ez normális vagy valami nincs rendben?

azt tudom hogy az alaplapommal is van gond lehet az is közrejátszik hogy kb 2 hónapja 2db cha fan nem megy valami elfüstölt a lapon mert fura szaga volt de ezen kívül elvileg minden megy
0
0
0
0
Hunork avatar
Magyarország, így szeretlek... 😢
Nem véletlen, hogy aki tudja, külföldről rendel. Csak így ugye a garanciáztatás lesz bonyolult művelet. Sokan CSAK emiatt vásárolnak hazai boltban.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Legtöbb esetben a használt árak sem éppen normálisak...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Sajnos elvannak az árak szabadulva nagyon.
Felső kategória nyilván mindig drága, alsót meg szeretik túlárazni. GT730 12eFT-ért lenne újonnan reális.
0
0
0
0
xymano avatar
mekem gt 730 2 gb gddr5 64 bit es van mert türelmetlen voltam anno, vehettem volna jobbat is és most majd akarok is csak most inkább várok. szerintem te is inkább dobjál rá még egy kis pénzt és vegyél jobbat.
ezzel gta v 30-55 fps witcer 3 30 fps +-1-2 dying light 40-50 fps
1280x720 és közepes beállítások mellett.
0
0
0
0
Sztrelok avatar
Az R7 240 mit produkál? Konkrétan semmit. Még annyit se mint a GT 730. 15-ért inkább nézz használtan valamit hidd el jobban jársz. Nem rég kelt el egy R7 260X (HD 7790--->R7 260X--->R7 360) 2gb 15-ért. Ha figyelsz akkor ki foghatsz egypár nagyon jó ajánlatot. 😉
0
0
0
0
higher19 avatar
Sziasztok! Tegnap óta gondolkodok azon hogy mennyivel lenne jobb ha egy Shapphire R7 240 2GB DDR3 128bit-es videókártyát vennék 18000FT-ért és 36 hónap garanciával..
Úgye tegnap írtam ide hogy vennék egy GT720 v. GT730 de félek hogy rosszúl járnék vele és azt meg nem szeretném akkor tényleg inkább rakok mellé kicsivel többet de jobb videókártyát vennék 😀
És a véleményeteket szeretném kérdezni ezzel a videókártyával kapcsolatba hogy mit produkál ez már játékok terén.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
22 ezerért az a HD 7850 elég jó vétel. Volt ilyen kártyám, árához képest korrekt cucc.
0
0
0
0
xymano avatar
Egy 660ti t szeretnék vaaagy 650 est nem vettem meg csak majdnem 😀 Radeonom egyszer voltmég régen és csak a baj volt vele vagy a játék nem szerette vagy ő nem szerette a játékot olyanok voltak mint a Montaque és Capulet család 😀
0
0
0
0
Sztrelok avatar
xymano: hát inkább 23-ért egy 660-at vagy 660ti-t. Amúgy ha meggondolnád magad és mégis ki próbálnád a Radeon oldalt akkor szólok hogy most van fent 23-ért egy 2 gigás HD 7850 (R7 370) ami kenterbe veri a 750-et. 😉 http://hardverapro.hu/apro/sapphire_hd_7850_2gb_10
0
0
0
0
SuperPuma avatar
A 750 nem rossz. Most majd végre értelmesebb használt árai lesznek.
0
0
0
0
xymano avatar
Hát most dobtak fel 1 gtx 750 est 20 ért. Am en csak nvidiát vennék. De ez azvén véleményem. 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
GTX 650 helyett én inkább HD 7770/7790-t vennék.

[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
xymano avatar
Roy akkor dobnál nekem egy linket egy gtx 650 2gb os ról ami bp n át is vehető én 24 ért találtam ma csak. Amúgy egyszer láttam fent 13 ért is. Csak már elkelt. Pedig annyiért ajándék lett volna😀
0
0
0
0
Konry avatar
Pixx, reszler112233: Köszi a válaszokat! 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Tudjuk azok az 1gb-os verziók.
Én a 2gb-osról beszéltem.

Xymano vannak pedig.
0
0
0
0
xymano avatar
sajna most pont nincs ott. szoktam nézelődni ott.
0
0
0
0
Sztrelok avatar
20e-ért 650? 15-ért is lehet kapni 650-t vagy Radeon oldalon HD 7790 😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció