AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bojtargenyo avatar
csuz-li: Az eddig általam tapasztalt legmagasabb processzorhasználat 60% volt.
0
0
0
0
csuz-li avatar
bojtargenyo: A gond akkor van, ha a processzor pörög 95% felett. Amíg ez nincs így, nem érdemes cserélni.
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Köszönöm Mindenkinek!

Annyit tudtam belenyúlni egy leírás alapján, hogy HT bekapcsolása mellett 3,85GHz-re tudtam növelni a sebességét. CPU-Z-vel néztem a sebességet terhelés mellett. A 980ti-met 99%-on hajtja ki a játékok alatt. Megvárom a Kaby Lake-et.
0
0
0
0
csuz-li avatar
bojtargenyo: Én azon az állásponton vagyok, hogy van annak értelme, hogy K-s processzort vegyen valaki akkor is, ha nem akarja húzni, mert nem ért hozz, nem szeret kockáztatni, mivel annak eleve gyárilag nagyobb a teljesítménye, tehát van rajt úgymond gyári tuning. Kicsit jobb teljesítméynt kapsz, de értelem szerűen meg kell fizetned az árát.
Ebben a konkrét helyzetben viszont showtekk-nek adok igazat.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szerintem meg produkál, de mivel alap óra jelen is megbírkózik mindennel így nem veszed észre a külömbséget. Szerintem az OC már csak akkor kell mikor az adott CPU alap órajelen kezd elfogyni, és akkor ki fog jönni a külömbség. 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nem vagyok valami nagy OC párti. Akkora nagy különbségeket úgy sem produkál a dolog.
0
0
0
0
showtekk avatar
bojtargenyo: Nem olvastam utána, szóval nem tudom biztosra mondani, de annyi különbség biztos nincs még OC-zva se főleg, hogy bőven elég mindenre az i7 6700ad is, hogy megérje váltani K-s verzióra, ha csak nem valami bomba üzletet tudsz kötni szinte 0 ráfizetéssel. Szerintem abszolút értelmetlen lépés lenne. Nem sokára jön a Kaby Lake ha mindenképp váltani akarsz válts i7 7700K-ra annak lényegesen több értelme van mint non K-ról K-sra váltani ugyanazon generáción belül.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
szerintem alap órajelen jelentéktelen különbség van, egyedül OC-zva jobb a K-s de akkor elég rendesen, mivel az szorzózármentes sokkal egysuerűbb és kényelemsebb oc-zni, nameg biztosabb az eredmény
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Skacok!

van egy I7 6700-as procim. Ez a "nem K-s" verzió. Olvasgatok a K és a sima közötti topikokat és kezdik megzavarni az agyam. Sokan azt írják ,hogy lényeges különbség van a 2 processzor között teljesítményben már stock órajelen is. Kérdésem, hogy szerintetek megérné "K"-ra váltanom. Nem szokásom overclockolni, de ha tényleg lényeges különbség van a kettő között, akkor elsajátítom a művészetét.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
AMD-nél házon belül teljességgel elképzelhető a "csak" 40%-os növekedés ha tényleg tudja hozni a Skylake szintet és nem többet, ha csak hozzávetőlegesen nézzük a mostani adatokat.
[LINK]

Persze amíg piacra nem dobják semmi sem biztos 😀
0
0
0
0
sanko74 avatar
Processzorok terén tuti nem lesz 40% gyorsulás,egyik oldalon sem.
0
0
0
0
no avatar
Ugyan ezt linkeltwm én is 😆
0
0
0
0
santakigyo avatar
Tetszik amit az Intel végez.Baromi drága de nagyon odarakják magukat.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Pixx: Van ilyen. Benéztem... 😀
0
0
0
0
Pixx avatar
csuz-li : mivel carl18 a i7 7700k-ról beszélt így arra gondoltam hogy 7700k vs 6700k közt lesz 40% különbség legalább is egy cikkben ezt olvastam az 😃 de ha tovább olvasod láthatod hogy írtam is hogy szerintem azért lépik meg ezt a nagy növekedést hogy lehet kicsit berezeltek a zen-től és ne érje őket váratlanul 😀

itt van főnökurak 😃[LINK]
0
0
0
0
hashimoto avatar
https://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2015/05/AMD-40-IPC-Zen-Zen-.jpg

Így van, az Excavator magos FX-ekhez képest 40%-os IPC növekedés lesz a Zen-ben.
0
0
0
0
Funes avatar
Nagy parasztvakítás az a cikk más userek is írták, hogy amit 6700k-nál állítanak az nem tükrözi a valóságot, mert náluk sokkal jobb pontszámok vannak egy szálon és több szálon is !

Ez tükrözi inkább a valóságot: [LINK]
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
[LINK]

Az oldalon írtak alapján a 7700K a 6700K-hoz képest (megjelenés előtti adatokat nézve mindkettőnél)
IPC növekedés ~9%
Effektív gyorsaság ~14% (ebből 5% a turbó órajel növekedésnek tudható be)
0
0
0
0
csuz-li avatar
Pixx: A +40% a jelenlegi excavatorhoz képest van meghatározva. És az egy órajel alatt végrehajtott utasítások számára vonatkozik. (Ez persze leegyszerűsítve jelentheti azt, hogy ennyivel "erősebb"😉
https://prohardver.hu/dl/cnt/2016-08/130817/zendesign.jpg

Szerintem inkább erre gondoltál:
https://prohardver.hu/dl/cnt/2016-09/131167/amdbrdesktop.jpg
Ez viszont nem a ZEN, de már az új AM4-es foglalatba érkező Bristol Ridge, illetve Summit Ridge.
0
0
0
0
Funes avatar
Az egy hülyeség nem lesz 40%-al erősebb.. Nem is tudom hol olvasta ezt, szokás szerint 10%-al lesz erősebb jó esetben maximum 15.
Valószínűleg keverte a dolgokat, ahogy te írod, hogy a Zen lesz erősebb 40%-al az Fx-től !
Szerk: The Core i7-7700K scores 151.94 GOPS in SiSoft SANDRA's "Processor Arithmetic" performance, while the older Core i7-6700K scores 140.88 GOPS
Comparing its "Processor Multimedia" score, the Kaby Lake-based Core i7-7700K is capable of 379.8 Mpix/s, while the Core i7-6700K scores 353.8 Mpix/s.
0
0
0
0
Puffin avatar
hát én azt olvasgattam hogy 40%-al lesz gyorsabb kb a 6700k-tól

Ezt akkor belinkelnéd!! Mert sehol nem láttam még csak hasonló írást sem.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Olyan dolog ez mint ha azt mondanám,hogy holnap HA kisüt a nap akkor jó idő lesz és mehetek strandra.Kb ennyi az esély arra is,hogy az AMD ígéreteiből valami bekövetkezik.
Ha meg még is lépne egy nagyot akkor az intelnek elég egy kicsit lépnie és megint ugyanott van minden.
Személy szerint örülnék neki ha valaki megcibálná végre az intelt mert az a fogyasztói árakra is jó hatással lenne az intel pártiaknak.
0
0
0
0
Pixx avatar
bszilvagyi: Fx 8350nek nincs alap fesze kb mindegyik más feszen megy meg ez függ az alaplaptól is de egyébként sokkal alacsonyabb feszen mennek mint a mennyi bevan lőve példa

nekem az fx 8320

alap fesze 1.380v = 3,5ghz

1.250v = 4.0ghz

1.353v = 4,5ghz

Ennyit az amd beállításokról 😃

carl18 : hát én azt olvasgattam hogy 40%-al lesz gyorsabb kb a 6700k-tól ami azért kemény lehet azért lépik ezt meg mert kicsit félnek az amd-től passz bár szerintem nem kell nekik ha már egy i7 3770 körül elhelyezkedne a legjobb zen az nem lenne rossz de persze alapon egy 95w tdp keretein belül.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
AMD lesz érdekes. Ha javulni fog a teljesítmény és a fogyasztás/hőtermelés, valamint kedvező ár is tárul mellé, akkor akár nagy sikere is lehet a dolognak.
0
0
0
0
no avatar
Kíváncsi vagyok milyen lesz a gyík 7 7700K 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
Piero: Köszi!
Még egy kérdés: Az fx-em (8350)-nek mennyi az alap voltage-e? Mert nekem 1.296V és 1.304V közt ugrál, CPU-Z-vel nézem.
0
0
0
0
Puffin avatar
xCube: köszi a felvilágosítást! 😀

bszilvagyi: szerintem inkább a Microsoft Support-al kellene megtárgyalni az ilyet. Nem biztos hogy működne így.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Üdv! Lenne egy kérdésem. Adott a gép, OEM Win10Home. Alaplapcserénél, ha ezt: [LINK] megteszem, akkor utána tudom használni a mostani windowst?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
czaki: Spoiler!
Ha van rá lehetőséged,hallgass meg egy Jamo J112-es sub-ot 300/600 Watt nekem olyan van. Na az visz mindent! Még a gatyát is rólad, meg az ablaküveget kifelé! Amúgy az a sub sem kutya amit írtál! 😆
0
0
0
0
xCube avatar
@Piero&Pixx: APU -t gyárt az intel és az AMD is, mindkettőben van IGP. Az alaplapon már ezer éve nincs IGP, sőt már északi híd sem ahol az korábban leledzett.

APU - Accelerated Processing Unit (gyorsított számoló egység -> IGP + CPU)
IGP - Integrated Graphics Processor (integrált grafikus processzor -> grafikai számolóegység)
0
0
0
0
SuperPuma avatar
FM2+ nak ez volt a lényege, hogy olcsó legyen.
0
0
0
0
czaki263 avatar
Zoli73: Spoiler!
Nálunk a Onkyo TX-NR646 550 euróért megy. Megvan azért az ára ezeknek a dögöknek 😆 . Én a közeljövőben a friss házba JBL ES series-t néztem ki, ennek még elég barátságos az ára és nagyon szépen szól, az erősitőn még agyalok majd, de a es250pw sub nagyon állat, volt szerencsém hallgatni 😃
0
0
0
0
Pixx avatar
nah jah egykutya kettő csak az amd apunak hívja mert nem az alaplapon fityeg hanem a cpu mag mellett 😃 akkor lenne jó ha az amd hbm-el berakná a kupa alá memóriát is mivel az kicsi így nem szenvedne a lassú ddr3-tól ami igen csak korlátozza
0
0
0
0
Puffin avatar
Pixx: csak hogy kötekedjek... 😆 😆 AMD-nél APU van nem IGP... 😆
Spoiler!
csak poénkodok... Nem ám valaki megsértődik...
0
0
0
0
Pixx avatar
na az lenne az utolsó amibe belefognék fm2+ platform kivéve ha esportoló vagy és olcsón kell pc ami elviszi a játékokat azoknak jó akik lol,csgo,dota2,diablo,wow ezekkel tolják ott az igp ami pont elég ezekhez és kb ennyi bár az se éri meg mivel oda drága memória kell hogy érjen valamit a cucc + amit kifizet az igpért abból van dedikált vga is ami izmosabb 😃 ha meg igp nélkül veszel fm2+-ot azt meg ink hagyjuk azokat cpukat 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Zoli: Ja, az megeshet. Csak a képet néztem meg az árat mellette.
Spoiler!
Behalt a Telefunkenem pár hete, aztán kell majd valami rádióerősítő helyette...valószínű inkább valami Videotont nézek.

Lehet egy FM2+ t be kellene újítani 😊
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Haku :Vagy egy kisebb szériás Onkyo ára volt mert külsőleg szinte ugyan úgy néznek ki csak a típus számok változnak rajtuk meg persze a tudásuk. 😀
0
0
0
0
no avatar
Kíváncsi vagyok milyen árba lesznek majd a FX procik! 😃
[LINK]
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Zoli: Lehet más olcsóbb típust néztem el. Biztos valami Philips ára volt akkor.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
MSI 970A-G43
Auxiliary Maximum 101 fok Current 48 fok, Minimum 47 fok, Average 67 fok.
Ez mit jelent? Különösen az auxiliary meg a 101 fok érdekelne, hogy mi is ez.
Valamint szeretném tudni mi az a hőfok ami még egézséges, és nem ártalmas. Tudom hogy az amd szeret melegedni, de hőfokot szeretnék tudni.
Fx-8350
R9 380

Már csak azért, hogy megelözve a bajt, szerezzek be még hűtést, a házba.

Piero: Köszi! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Schwin94: MSI Afterburner + Riva Tuner. Ezzel tudod monitorozni ha arra gondolsz.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Rosz hely, de nem tudom hova tegyem fel.
Milyen progammal lehet mérni játék közben is a proceszor, videókártya hőfokát?
Köszönöm.
0
0
0
0
Puffin avatar
djsiegfried: olyan 55ezer körül szerintem el lehet passzolni. De akkor siess vele, mivel készletkisöprés lesz AMD-ből nemsokára. Mennek le majd az árak!
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Nincs már egyikre sem garancia...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Az nagyon jó ár érte!

Ui.: Haku most néztem a média markt -ban még mindig 220, te valamit félre néztél.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Zoli: Mediamarktba annyiért adják most.
0
0
0
0
Puffin avatar
djsiegfried: garancia van rá?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Haku : Örültem volna ha "csak" 150 lett volna! 😀
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Piero: Nagyon köszönöm a segítséget. Sajna lassú voltam és lemaradtam mind a kettőről. 😀

Egy Giga 990FXA UD3 lapot és egy FX8350-et mennyiért lehet kb elpasszolni? Köszönöm
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció