Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
H érted h magasabb,mert nálink eddig 18% volt,de 2b 2 hete itt mostmár 20%.A fél gépem ott vettem,és vissza áfáztam,ugye okkor jóval olcsobb mint itt,nekem a 6ár meg 6km.Szeged *** oda vissza kb 40km.Annyit megér autozni.
Úgy olvastam, hogy 25, de ez esetben nálunk 7%-kal magasabb. Magyarországon 27% az áfa. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy olcsóbbak a cuccok. 660Ti pl már 80 alatt is van.
Ezek ugyebár dinárban vannak,és napi átlagban számoltam át Forintra.De pl ha magyarban venném 20% olcsobb lenne az áfa miatt.
Olcsóbb? Magyarországon 2%-kal magasabb az áfa.
Meik éri meg jobban?
1[LINK] kb 65260Ft
2[LINK] kb 75300Ft
3[LINK] kb 87850Ft
4[LINK] kb 90360Ft
Elég hülye árak, a 7950 éri meg a legjobban ezek közül.
1[LINK] kb 65260Ft
2[LINK] kb 75300Ft
3[LINK] kb 87850Ft
4[LINK] kb 90360Ft
melyik erősebb kártya? És melyiket érdemesebb megvenni? MSI PCI-Ex GeForce 670 Power Edition 2048MB
GDDR5 (256bit) (1019/6008) VAGY ASUS PCI-EX HD 7970 3GB (384bit) (925/5500)
Attól függ. Elvileg erősebb HD 7970 de BF3-ban elég rendesen veri a GTX 670
[LINK]
árban kb ugyanott vannak szóval ha BF3-ra kell akkor inkább GTX 670 meg ugye OCzott is szóval a tesztben még kisebb a lemaradása illetve még nagyobb az előnye.
GDDR5 (256bit) (1019/6008) VAGY ASUS PCI-EX HD 7970 3GB (384bit) (925/5500)
Nekem is lenne egy ilyen hibám Battlefield 3-ban csak nem indul újra a gép. És betöltés közben jön elő a hiba.Valaki tud rá megoldást esetleg? Még érdekelnének olyan programok , amivel meg tudom nézni , hogy jó-e a videokártyám vagy van vele valami gond. Mert a régi vidikarimnál nem volt ilyen bf3-ba.
Pont az a lényeg, hogy ne úgy pörögjön ahogy te szeretnéd😃 Ezért tetted Autora, hogy úgy pörögjön ahogy az a BIOSban meg van adva. Nincs mit😃
Úgy értettem hogy én is úgy szerettem volna ha akkor pörög jobban ha terhelés alatt van, ha meg nincs akkor elhalkul. Gondolom az auto mod is ezt jelentette.
igen😀
A másik dolog amit még nem mertem kipróbálni az az hogy az Afterburnerben gyári órajelről picit emelni a Memory Clock (1000 MHz) és a Core Clock (775 MHz) órajeleit. Érnék el ezzel valami észrevehető változást a játékokban?
Hát igen. Egy 20%-os OC már jó lenne de ezt ki kell kísérletezni. Mivel felsőkategóriás vga így jól oczható elvileg. 20% GPUnál lehet, hogy túlzás de 100MHz-et szerintem fog bírni. Olyan 4-7 FPS nyerhető vele szerintem. De lehet többet is bír. Kísérletezni kell😃 nekem gpu 690ről 770-re és memória 829ről 1038-ra van rakva és bírja. magasabb órajeleken már hibázik. Ati tray toolsban lehet nézni, hogy hibázik-e vagy sem.
Annyi BIZTOS, hogy 820MHz és 4400 MHz biztos elérhető mivel MSI ennyivel kínálja OC-ba és a gyári OCnál azért legtöbbször van még tartalék😃
Pont az a lényeg, hogy ne úgy pörögjön ahogy te szeretnéd😃 Ezért tetted Autora, hogy úgy pörögjön ahogy az a BIOSban meg van adva. Nincs mit😃
Úgy értettem hogy én is úgy szerettem volna ha akkor pörög jobban ha terhelés alatt van, ha meg nincs akkor elhalkul. Gondolom az auto mod is ezt jelentette.
igen😀
A másik dolog amit még nem mertem kipróbálni az az hogy az Afterburnerben gyári órajelről picit emelni a Memory Clock (1000 MHz) és a Core Clock (775 MHz) órajeleit. Érnék el ezzel valami észrevehető változást a játékokban?
igen😀
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy a VGA-m a számítógép indulásakor 75%-os ventillátor-fordulatszámon üzemel. A típusa MSI HD 6850 ' GB DDR 5. Az MSI Afterburner-ben vannak beállítva profilok, de mindig nagyon hangos induláskor és csak akkor halkul el ha leveszem kisebb fordulatszámra.
Tudja valaki hogy miért lehet ez?
Fázik, vagy csapágyas a venti
De már ezt csinálja mióta beszerelték a gépbe, tehát elvileg zsír új kártya. Hogy függ össze az hogy csapágyas azzal hogy a gép indulásakor nagyon pörög a venti? (mondjuk amire azt írom hogy hangos magas fordulaton, az a szélzaj, mert ha leveszem min. fordulatra akkor semmi hangja nincs.)
Inkább azt írnád le, hogy hány fokos a GPU. Azért pörög 75%-on mert vagy olyan meleg a GPU, hogy GPU BIOSban így van beállítva, hogy annyi fokon annyin pörögjön vagy csak rosszul van beállítva. Nekem pl olyan bajom volt, hogy leszedtem a VGA hűtőjét és mikor visszaraktam hipp hopp felugrott 90 fok fölé Kombustorban. Vagy az volt a baj, hogy a paszta nem fedte teljesen mert kb 1-2mm lehetett mozgatni hűtőt és így nem volt mind1 a paszta szempontjából vagy csak túl szorosra csavartam és mikor leszedtem lazábbak voltak mert vannak rugók a csavarokon. Nem hinném, hogy neked a pasztával lenne baj. Annyira nem lehet régi az a kártya. Inkább a venti nincs jól beállítva.
Hát a gpu egyáltalán nem ér el veszélyesen magas hőmérsékletet még több órai játék alatt sem megy 65 fok fölé 40 %-os ventilátor fordulatszám mellett. Úgyhogy lehet ez csak beállítási probléma, + megnéztem az alul lévő képeket hogy mit hogy állítsak be, és így már jó lett, úgyhogy köszönöm mindenkinek a segítséget. Most már úgy pörög ahogy én szeretném.
Oké köszi és azért kerdem mert nekem régen X1650-el ment a GTA IV és kíváncsi vagyok haveromnak fog e menni HD3200-al és kb. mennyivel erősebb az X1650-en? az lehet tudni?😃
a simal és a gt kb30%,a pro 50%-al,az xt majd a duplája(becsült számítási értékek)
Hali valaki meg tudná mondani hogy melyik kártya az erősebb ezek közül?
HD3200 vagy ATi X1650
választ előre is köszi és légyszíves ne azt írjátok hogy mind kettő gyenge hanem hogy melyik a jobb köszi 😃
A kettő közül az x1650(viszont az x1650 csak dx9.c,a hd3200 pedig dx10.1-ez nem egy integrált vga véletlenül ?)
HD3200 vagy ATi X1650
választ előre is köszi és légyszíves ne azt írjátok hogy mind kettő gyenge hanem hogy melyik a jobb köszi 😃
Mia korrekt ár?HD 7770 jó kártya jó áronn.
Emigy:megérné a 6870 lecserélni egy 7770CF-re?
Itt egy kép,és biz cf-ben igencsak gyorsabb mint maga a 6870,bár ez csak BF3,valamint nem drága kari.
Annyiból már veszel egy 7870-et vagy GTX660-at, amik erősebbek, és kevesebbet is fogyasztanak...
Emigy:megérné a 6870 lecserélni egy 7770CF-re?
Itt egy kép,és biz cf-ben igencsak gyorsabb mint maga a 6870,bár ez csak BF3,valamint nem drága kari.
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy videokártyát szeretnék venni játékra de valami korekt árok valaki valamit tudna ajálani?????
HD 7770.
Sziasztok.1 HD7870-hez elég ez a táp?CHIEFTEC GPS-550AB A
Bőven.
Igen igen automatára kell Afterburnerben. Legyen Az autonál zöld pötty és ne legyen a tőle jobbra lévő nagy gomb bekapcsolva.
Igen.
Így:
Micsoda guide😃 Reméljük zsolty87-nek ezek után már jól fog működni.
Igen igen automatára kell Afterburnerben. Legyen Az autonál zöld pötty és ne legyen a tőle jobbra lévő nagy gomb bekapcsolva.
Igen.
Így:
Afterburnerben amúgy automatára kell rakni a kapcsolót a fordulatszám szabályzó csíknál. 😊
Remélem nem értettem félre semmit.
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy a VGA-m a számítógép indulásakor 75%-os ventillátor-fordulatszámon üzemel. A típusa MSI HD 6850 ' GB DDR 5. Az MSI Afterburner-ben vannak beállítva profilok, de mindig nagyon hangos induláskor és csak akkor halkul el ha leveszem kisebb fordulatszámra.
De már ezt csinálja mióta beszerelték a gépbe, tehát elvileg zsír új kártya. Hogy függ össze az hogy csapágyas azzal hogy a gép indulásakor nagyon pörög a venti? (mondjuk amire azt írom hogy hangos magas fordulaton, az a szélzaj, mert ha leveszem min. fordulatra akkor semmi hangja nincs.)
Inkább azt írnád le, hogy hány fokos a GPU. Azért pörög 75%-on mert vagy olyan meleg a GPU, hogy GPU BIOSban így van beállítva, hogy annyi fokon annyin pörögjön vagy csak rosszul van beállítva. Nekem pl olyan bajom volt, hogy leszedtem a VGA hűtőjét és mikor visszaraktam hipp hopp felugrott 90 fok fölé Kombustorban. Vagy az volt a baj, hogy a paszta nem fedte teljesen mert kb 1-2mm lehetett mozgatni hűtőt és így nem volt mind1 a paszta szempontjából vagy csak túl szorosra csavartam és mikor leszedtem lazábbak voltak mert vannak rugók a csavarokon. Nem hinném, hogy neked a pasztával lenne baj. Annyira nem lehet régi az a kártya. Inkább a venti nincs jól beállítva.
Sziasztok.
Gépemnél vannak képek nézze meg akit érdekel... 😊
Sziasztok.
Sziasztok.
Sürgős lenne, mert egy óra mulva hozzák mert meg akarom venni 1500Ft ért de nincs rá írva hanyas geforce.
Nekem ez lenne a gondom :S [LINK]
Valaki esetleg tud valamit segíteni??? softveresen lehet valamit kezdeni a dologgal? válaszokat elölre is köszi 😀
Most az lenne a probléma ezzel a ge.yo géppel hogy az integrált videókártya szerintem túl hevűlt mert teljesen be csíkozódott a monitor, megnéztem a pasztát és ilyen ragacsos volt már gondolom nem hűtőt sokat! Újra pasztáztam és most megy eddig nem volt vele baj bár mostis olyan meleg a borda hogy nem bírom meg fogni. Károsodhatott az alaplapi vdkártya? Mert tesóm azt mondta ha el is kezd működni csak napjai vannak hátra?!
Mert akarok rá venni egy kis ventit de ha úgyis ki fog púrcanni inkább veszek egy vd kártyát!
Válaszokat előre is nagyon köszönöm! 😀
Az auto-nál levágja a képet, wide-nál széthúzza.
23" full hd.
Még jóval ezelőtt feltettem egy kérdést és szeretnék rá egy értelmest választ kapni:
Egy 2006-os Apple MacBookPro ban kéne megjavíttatni a videokártyát, hogy újra működőképes legyen. Egy ATi Radeon X1600 Pro van benne, de kockás illetve pixeles képet ad. Aki esetleg tudna tanácsot adni, vagy olyan helyet ajánlani ahol javítják, azt megköszönném 😀
Süsd meg, mást a szervizbe sem tudnak majd csinálni vele. Vagy ha tudnak is, többet fognak elkérni érte, mint amennyit a kártya ér.
Szerk.: Ja látom abban egy nyákon van minden, nem sütheted, de ez is megér 1 próbát:
Egy 2006-os Apple MacBookPro ban kéne megjavíttatni a videokártyát, hogy újra működőképes legyen. Egy ATi Radeon X1600 Pro van benne, de kockás illetve pixeles képet ad. Aki esetleg tudna tanácsot adni, vagy olyan helyet ajánlani ahol javítják, azt megköszönném 😀
Üdv.
Az 5770-nél mely GTX-ek jobbak amiknek nem húzós az áruk,
Használtan kb 25-30E környékén ?
Én GTX 550Ti-ra gondoltam. Szerintetek mi lenne jobb választás ilyen árkategoriában ?
Ha a GTX4xx szériától felfele nézzük, akkor az összes GTX jobb. Annyiból csak az 550Ti meg a 650 jön ki. Használtan GTX460 1GB.
Az 5770-nél mely GTX-ek jobbak amiknek nem húzós az áruk,
Használtan kb 25-30E környékén ?
Én GTX 550Ti-ra gondoltam. Szerintetek mi lenne jobb választás ilyen árkategoriában ?
ez egy ásik történet itt is lehet az alaplap támogatja 😀
A Hybrid CF-es történetre gondolsz, de az a HD34x0 kártyákkal megy csak 760G chipszett esetében. Az 5670 meg messze erősebb bármelyik Hybrid CF-nél.
van eza hibryd crossfire hogy azt szeretném alapomon vn egy HD3000 integrált és van egy 5670 em h ezt be lehet e aktiválni és h a drivert h oldom meg mert maikor bekapcsolom és bootol a windows akkor felrakja mind2nek a gyári windows os meghajtót és amikor vussza állítom az 5670 es frisset akkor meg a 3000 est nem érzékeli nem látja a driverét akkor ezt most hogy? miylen drivertelepeítést igényel ez:
Csak az FM1 és FM2-es platformokkal oldható meg.