Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
anyu89 avatar
Előlapi USB nincs a házba, ezáltal nincs is rádugva semmi.
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
sziasztok!
alsótápos gépbe tényleg Ventivel lefelé kell berakni a tápot?😃
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Milyen játékoknál tartod kevésnek? Am i3 procin jó ha 150 MHzet lehet húzni. Valószínű inkább a GTX 550 Ti kevés.

Igazából nem konkrétan minden játéknál hanem összességében látom/érzem,hogy valami kevés.
Oké,hogy valamelyik játékban van 50-60fps-em,de részeknél meg lemegy 15-20fps-ig is és van mikor úgy is marad és csak akkor lesz újra jó ha resizem a gépet.
Meg még olyan gondom is lenne,hogy játék közbe megnézem,hogy mennyit használ a RAM-ból jelen esetben 2GB-t és lassú a gép. Vagy ez nektek is így van?
0
0
0
0
Csatesz avatar
kistiko07a írta:
Badboylol írta:
kistiko07a írta:
Ezért tartom hasznosnak az NV Adaptív VSync-jét. Ha nem bírja a játék szuflával automatikusan kikapcsolja utána be. Sok energiát meglehet spórolni vele.

És honnan lehet leszedni ezt? 😀

Ez NV-n belül a driverben lehet állítani. Soha nem volt még amd-m szóval nem tudom, hogy Catalyston belül van-e ilyen opció. De szerintem lennie kell.

Találtam vmit, de nem tudom biztosan h ez e.https://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/47023_10200919329288868_1046026613_n.jpg
0
0
0
0
kung avatar
anyu89 írta:
Igen billentyűzet meg egér

Tehermentesíteni kellene a gépet minden USB eszköztől, és úgy megnézni. Ha így megszűnik a hiba akkor egyenként csatlakoztasd az USB eszközöket, és meglesz a kakuktojás. Én ezt tenném.
0
0
0
0
anyu89 avatar
Igen billentyűzet meg egér
0
0
0
0
kung avatar
anyu89 írta:
Sziasztok! Egyik ismerősömnek az alábbi problémája van: beakarja kapcsolni a gépet és az alábbi üzenet fogadja "USB device over current status detected " majd 15 sec után leáll a gép valakinek valami ötlet ?

Van valamilyen USB eszköz csatlakoztatva a géphez?
Igen, zárlat is okozhatja (USB által okozott zárlat) a hibajelentést.
0
0
0
0
bybeni avatar
anyu89 írta:
Sziasztok! Egyik ismerősömnek az alábbi problémája van: beakarja kapcsolni a gépet és az alábbi üzenet fogadja "USB device over current status detected " majd 15 sec után leáll a gép valakinek valami ötlet ?

Találkoztam már én is ugyanezzel de csak egyszer s utána meg is szűnt!
Most utánanéztem de csak ezt találtam "Hardverhiba, pontosabban az USB eszköz által okozott energia túlterhelés."
Vagy ha nem alaplapi USB aljzat, akkor nézdd meg hogy nincs e rossz sorrendeben rádugva az USB vezetékei
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Badboylol írta:
kistiko07a írta:
Ezért tartom hasznosnak az NV Adaptív VSync-jét. Ha nem bírja a játék szuflával automatikusan kikapcsolja utána be. Sok energiát meglehet spórolni vele.

Ez NV-n belül a driverben lehet állítani. Soha nem volt még amd-m szóval nem tudom, hogy Catalyston belül van-e ilyen opció. De szerintem lennie kell.
0
0
0
0
anyu89 avatar
0
0
0
0
Csatesz avatar
kistiko07a írta:

0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok. Ma vettem egy 19colso wide monitort, és játék közben a betüket és száámokat elég érdekes jelzi ki. ez mitöl lehet?
0
0
0
0
kistiko07a avatar
0
0
0
0
kung avatar
sacpatrik írta:
Érdekelne egy dolog,hogy ezt a procit:
Intel Core i3 3.1GHz 1155-2100 meddig lehetne meghúzni,mert van egy pár játék ahová kevésnek tartom. Nem akarom megölni,de csak minimálisat tuningolni.
Vélemény?

Melyik játéknál vetted észre, hogy kevés lenne az Core i3 3.1GHz proci? Csak mert nekem is i3-om van, mondjuk nekem (Core i3-3220 3, 3 GHz) de jelen pillanatban nincs olyan játék ami megfogná, egy HD 7870 mellett. Persze van, hogy elvérzik magas beállítások mellett az i3 (Battlefield 3 multiplayer 64/64-es szerveren, 1920 x 1080 felbontáson, maximális részletességi beállításokon 4xAA és 8xAF bekapcsolva) de ott már a Radeon HD 7870 is elvérzik.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Pedig a monitor frekire kellene rá állnia.
0
0
0
0
Csatesz avatar
Igen tudom h korlátozz de ha nem kapcsolom be akkor csíkozódik a kép és engem az zavar, eddig a Dead Space 3nál volt ki kapcsolva mert ott 30fpsre korlátozott anélkül meg volt 130 fps is 😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nekem az i3 a 660-al jó páros volt.Tényleg a VGA lesz a kevés.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Milyen játékoknál tartod kevésnek? Am i3 procin jó ha 150 MHzet lehet húzni. Valószínű inkább a GTX 550 Ti kevés.
0
0
0
0
no avatar
Érdekelne egy dolog,hogy ezt a procit:
Intel Core i3 3.1GHz 1155-2100 meddig lehetne meghúzni,mert van egy pár játék ahová kevésnek tartom. Nem akarom megölni,de csak minimálisat tuningolni.
Vélemény?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Eleve minek Vsnyc a játékba? Csak korlátozza az FPS-t és gyakran 30-ra bár 60 FPS is egyes játékokban. Ha ezt írtad volna, hogy max 30 FPS-ed van akkor egyből tudtunk volna segíteni. De csak annyit írtál h kevés lesz.
0
0
0
0
Csatesz avatar
Hali! Múltkor írtam h problémáim vannak, választ nem kaptam viszont rá jöttem legalábbis remélem h ez volt a baj, az volt először is a gond h a játékok nem akarták ki használni a kártyám 100%-san, vmeik igen de több nem és emiatt laggoltak, a gond az volt h én mindig bekapcsolva hagyom a vsync-t és ez okozza ezt, erről egyébként más oldalon olvastam is, na szóval ha vki ilyen problémával találkozna 1x h nem megy rendesen a játék, és le kell tenni a tálcára aztán vissza lépni h minden jó legyen, csak a vsync kell kikapcsolni meg vissza! Ez nálam úgy tűnik segít! 😀 By 😃
0
0
0
0
bybeni avatar
Domfoz írta:
IDE merevlemezt hogy tudnék csatlakoztatni csak satás géphez? A régi winyóról majd szeretném átmásolni a dolgokat.

max beviszed egy PC boltba ahol kb 2 ezerért átmentenek neked mindent róla
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
3-4 ezerért venned kell egy átalakítót sajnos😞 Szerintem inkább vidd át pendrive-on ha van vagy újraírható DVD-n😃
0
0
0
0
Domfoz avatar
IDE merevlemezt hogy tudnék csatlakoztatni csak satás géphez? A régi winyóról majd szeretném átmásolni a dolgokat.
0
0
0
0
kung avatar
LagerMaister írta:
Helló! Egy nagyon kezdő kérdés. Most akarok venni alaplapot, amin SATA III van, de nekem SATA II -es a vinyóm, fog e működni vele rendesen, vagy lesznek gondok?

Igen fog működni rendesen . Milyen alaplapot veszel? Mert majdnem mindegyiken van SATA II -es port is.
0
0
0
0
no avatar
orodreath írta:
LagerMaister írta:
Helló! Egy nagyon kezdő kérdés. Most akarok venni alaplapot, amin SATA III van, de nekem SATA II -es a vinyóm, fog e működni vele rendesen, vagy lesznek gondok?

Fög működni vele, de állt. minden alaplapon van SATA 2 is

Lényegtelen visszafele kompatibilis.
0
0
0
0
LagerMaister avatar
0
0
0
0
no avatar
680 77%___7970Ghz 79%___Titánhoz mérten, hülye is látja nem kell rajongónak lenni.😉
0
0
0
0
no avatar
orodreath írta:
Demoz írta:
Most vettem egy használt vinyót (Seagate Barracuda 1TB). Érdemes lenne formázni először, vagy valami más egyéb teendőt is végezzek el rajta?

igen mindenképp formázd meg, meg küldj át rajta egy lemezdiagnosztikát h. milyen állapotba van a lemez 😀

http://www.youtube.com/watch?v=bwTz14o_suA
Tessék tessék!!!
Radeonok magukba nagyonjo viszont nvidiak slibe verhetetlenek sztem!
Bocsi csak utáááálom a radeont!

Ezt így nem lehet álltalánosítani, van ahol a Radeon és van ahol az nVidia a jó, sz.tem ez az a téma ahol sose lesz nyertes oldal 😆

Ár/teljesítmény mutatója jobb a Radeonnak.
7970Ghz lenyomja a vetélytársat.😜
https://kepfeltoltes.hu/130401/perfrel__4__www.kepfeltoltes.hu_.gif
0
0
0
0
Osynho avatar
Undead: fiatal vagy még, majd kinövöd. 😀
0
0
0
0
Demoz avatar
Most vettem egy használt vinyót (Seagate Barracuda 1TB). Érdemes lenne formázni először, vagy valami más egyéb teendőt is végezzek el rajta?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Cooley írta:
Csak GTX460 SLI-vel van személyes tapasztalat, de ezek szerint már rábukkantál a dologra a neten is. Botrányos a hatásfoka a több GPU-s megoldásoknak AMD rendszerekben. És szó nincs arról, hogy gyenge lenne hozzá a proci. Valószínűleg hardveres probléma, mert a szoftverest javították volna. Szóval én sem tudom, hogy mi a pontos probléma, de valami chipszett körüli gondra tippelnék.

szerintem is chipsetes gond lessz mivel az előző lapom nVidia chipsetű volt s ott gyönyörűen futott a 2 GTX 550...990FX-es lapoknál már nem ilyen rózsás a helyzet...
0
0
0
0
no avatar
http://www.youtube.com/watch?v=bwTz14o_suA
Tessék tessék!!!
Radeonok magukba nagyonjo viszont nvidiak slibe verhetetlenek sztem! 😃
Bocsi csak utáááálom a radeont! 😃
0
0
0
0
Athis18 avatar
Moitornal a wide mivel tud többet a sima nal?
0
0
0
0
Cooley avatar
Csak GTX460 SLI-vel van személyes tapasztalat, de ezek szerint már rábukkantál a dologra a neten is. Botrányos a hatásfoka a több GPU-s megoldásoknak AMD rendszerekben. És szó nincs arról, hogy gyenge lenne hozzá a proci. Valószínűleg hardveres probléma, mert a szoftverest javították volna. Szóval én sem tudom, hogy mi a pontos probléma, de valami chipszett körüli gondra tippelnék.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nem erre gondolt a kolléga.Közben megtaláltam...
0
0
0
0
bybeni avatar
mathejocy írta:
Ennek a több gpu-s problémának utána kukkantok,mert azt hiszem itt lemaradtam.Mik a tapasztalatok?

saját tapasztalat és kizárólag egy szegmens!
Hybrid SLI, alaplapi GeForce 8200 a 8800GTS remekül teljesít együtt!
biosban beállítom s megadom hogy melyik legyen az elsődleges s melyik a másodlagos!
Hyper SLI kiegészítő telepítése után ez kb úgy néz ki hogy mikor startol a rendszer mindkét GPU dolgozik, viszont a GTS (azaz a külső) lekapcsol, marad a 8200!
ez pedig oltári nagy fogyasztás csökkentés így!
ha játékot indítok akkor kapcsol a külső (GTS) és az hajt!
így nem kell csak gépelésnél az a 130-140 watt.
hátránya hogy bármely változtatásnál restart kell, ezért én csak kipróbálásképp használtam így párszor!
AMD/ATI nak is van hasonló megoldása s ott minden menet közben valós időben változtatható!
Majdnem MULTI GPU...
0
0
0
0
mathejocy avatar
Ennek a több gpu-s problémának utána kukkantok,mert azt hiszem itt lemaradtam.Mik a tapasztalatok?
0
0
0
0
Cooley avatar
Már miért lenne a Windows az útjában? Kizárólag a konzolok állnak az útjában, de remélhetőleg az új generáció megjelenésével már megszűnik ez az akadály. Játékokon kívül nagyon jól teljesítenek. Illetve még a több GPU-s rendszer működtetése problémás. Ha azt javítanák, és a játékok is tökéletesen ki tudnák használni, merem állítani, hogy jobbak lennének, mint az Intelék gyártmányai. Mondjuk az sem ártana, ha a fogyasztással is kezdenének végre valamit.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Az AMD procinak egy valami áll az útjában. Windowsnak hívják.Ennyi fejlesztés mellett készíthetnének egy saját op rendszert.Én akkor adtam fel,amikor x6 1055T-ről váltottam 8150-re.KB 1 hétig volt még meg.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Cooley írta:
Hardver szinten most pedig az AMD viszi a prímet, ez egyértelmű, de a szoftveres oldalát sokkal jobban szeretem az nV-nek, illetve 2 Radeonom volt, mindkettőt rühelltem, ezért személy szerint én sem vennék soha többé AMD-t. Arra leszek még kíváncsi, hogy majd az újabb játékoknál mit fog felmutatni az AMD a procik terén. Mondjuk 1-2 újabb cím esetén már egész szépen dolgozik, és ha végre megjelennek az új konzolok, lesz értelme a 8 magnak, akkor már talán lesz némi esélye az Intel ellen. Viszont ha továbbra is ilyen lesz, proci téren is elpártolok az AMD-től...

Én négy (és fél) AMD proci után elpártoltam tőle s úgyérzem megérte váltani...de lehet csak a ROG-os lap befolyásol...😊
0
0
0
0
Cooley avatar
Hardver szinten most pedig az AMD viszi a prímet, ez egyértelmű, de a szoftveres oldalát sokkal jobban szeretem az nV-nek, illetve 2 Radeonom volt, mindkettőt rühelltem, ezért személy szerint én sem vennék soha többé AMD-t. Arra leszek még kíváncsi, hogy majd az újabb játékoknál mit fog felmutatni az AMD a procik terén. Mondjuk 1-2 újabb cím esetén már egész szépen dolgozik, és ha végre megjelennek az új konzolok, lesz értelme a 8 magnak, akkor már talán lesz némi esélye az Intel ellen. Viszont ha továbbra is ilyen lesz, proci téren is elpártolok az AMD-től...
0
0
0
0
no avatar
Mondjuk ja mindeggyik radeon dobozon csaj van!!
De nem tom nvidia mindig is jobban tetszett!
0
0
0
0
mathejocy avatar
Én akkor a teltebb idomokra gerjedek jobban 😀
0
0
0
0
no avatar
Undead írta:
Radeonok nekem sose tetszettek! 😆
Nem tudom mért Nvidia kecsesebb sexibb! 😃

Pedig Radeon dobozokon vannak a csajok.😆
0
0
0
0
no avatar
Radeonok nekem sose tetszettek! 😆
Nem tudom mért Nvidia kecsesebb sexibb! 😃
0
0
0
0
no avatar
Undead írta:
Undead írta:
Synda Rebirth írta:
Undead írta:
kistiko07a írta:
Synda Rebirth írta:
Undead írta:
kistiko07a írta:
Undead írta:
kistiko07a írta:
Undead írta:
Sziasztok!
Videokártyáról szeretnék kérdezni ha nem zavarok!!! még kezdő vagyok
Azt kérdezném hogy néztem az evga oldalát és irták hogy
EVGA GTX680 For mac (Az a for mac ott mit jelent)
És mit tud az a kártya?

Azt jelenti, hogy MACOS-re alakított Biosa van. Mivel csöppet öregek a MAC-ekben található HD5000-es vga-k. Így a 680-at is be lehet fogni munkára. De egyébként ugyan úgy mehet Win alapú pc-be is 😀

Hát ha ő az akkor hiába tépem a számat az előzmények szempontjából 😃 Ha meg nem akkor szívesen 😃
akkor játékra eggyaránt jo v oda jobb egy classified v FTW V superclocked?
Nem nagyon értek a video kártyákhoz! 😀

Ha az ár nem probléma akkor FTW. De egyébként mindegyik nagyon jó kártya. 😀

Jahát én hamarossan ugyis gépet akarok össze rakni játékokra!! Szted akkor ftw elég jo játékra?

Szia DarkLacka 😆
2 690 jobb ! 😂

Köszi! Am nem tom kiaz a lacka de mind1 még1-szer is köszöntem!!

[LINK]

Csak radeon-t neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!

Na de azért a jo öreg nvidia a crysison kivül beverte a radeont 😀

4Gb-os verzió, tavaly júliusi eredmények.😆
Azóta 15-20% gyorsulás, szoftveresen.😉
0
0
0
0
no avatar
Undead írta:
Synda Rebirth írta:
Undead írta:
kistiko07a írta:
Synda Rebirth írta:
Undead írta:
kistiko07a írta:
Undead írta:
kistiko07a írta:
Undead írta:
Sziasztok!
És mit tud az a kártya?

Azt jelenti, hogy MACOS-re alakított Biosa van. Mivel csöppet öregek a MAC-ekben található HD5000-es vga-k. Így a 680-at is be lehet fogni munkára. De egyébként ugyan úgy mehet Win alapú pc-be is 😀

Hát ha ő az akkor hiába tépem a számat az előzmények szempontjából 😃 Ha meg nem akkor szívesen 😃

Jahát én hamarossan ugyis gépet akarok össze rakni játékokra!! Szted akkor ftw elég jo játékra?

Szia DarkLacka 😆
2 690 jobb ! 😂

[LINK]

Na de azért a jo öreg nvidia a crysison kivül beverte a radeont 😀
0
0
0
0
no avatar
Synda Rebirth írta:
Undead írta:
kistiko07a írta:
Synda Rebirth írta:
Undead írta:
kistiko07a írta:
Undead írta:
kistiko07a írta:
Undead írta:
Sziasztok!
És mit tud az a kártya?

Szia DarkLacka 😆
2 690 jobb ! 😂

[LINK]

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció