Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Devis avatar
az lehet, de így is kb gyengébb a 965-nél.
0
0
0
0
wdoni avatar
tudom de igy specifikátiók alapján jobbnak tünt 😃
cache, 45 nm helyett 32, fogyasztás 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
wdoni írta:
Tudom... :S Vidikártya csak a pénz miatt ez :S ha lett volna még akkoor jobbat veszek...
A cpu meg azért mert akkor más alaplap kellett volna 😃
Mert a bulldozer am3+ os 😃
am3+ os alaplapba bele mennek a sima am3-as procik is.
0
0
0
0
wdoni avatar
Tudom... :S Vidikártya csak a pénz miatt ez :S ha lett volna még akkoor jobbat veszek...
A cpu meg azért mert akkor más alaplap kellett volna 😃
Mert a bulldozer am3+ os 😃
0
0
0
0
SnileZ avatar
wdoni írta:
Sziasztok 😃
Az lenne a kérdésem, hogy nekem 2 gigás ddr3 as kártyám van de még nem szereltem össze. Sokat fog számítani a jobb játékoknál ( BF3, MoH Warfighter, Black Ops 2) ,hogy nem ddr5-ös és csak 1600-as órajelű? :S
Mert a játék gépigényeknél legtöbbször csak a memóriát írják ki, és a sebességet nem...
Lehet, hogy hülye kérdés, de annyira nem értek hozzá 😃

Elöre is Köszönöm a válaszokat 😃

Gépem:
Proci AMD Buldozer 4mag 3.6GHz
Alaplap Asrock 970 pro3
Vidikártya Gigabyte Radeon HD6670 2gb ddr3
Ram 4gb
táp 450 wattos

Azt a kártyát hiba volt megvenni. 😞 Igen, sokat számít hogy nem DDR5, ráadásul 2GB memória egy hatalmas nagy parasztvakítás. Ezzel a VGA-val nem nagyon fognak menni az újabb játékok. Jobban jártál volna egy HD7750-el.
0
0
0
0
wdoni avatar
Sziasztok 😃
Az lenne a kérdésem, hogy nekem 2 gigás ddr3 as kártyám van de még nem szereltem össze. Sokat fog számítani a jobb játékoknál ( BF3, MoH Warfighter, Black Ops 2) ,hogy nem ddr5-ös és csak 1600-as órajelű? :S
Mert a játék gépigényeknél legtöbbször csak a memóriát írják ki, és a sebességet nem...
Lehet, hogy hülye kérdés, de annyira nem értek hozzá 😃

Elöre is Köszönöm a válaszokat 😃

Gépem:
Proci AMD Buldozer 4mag 3.6GHz
Alaplap Asrock 970 pro3
Vidikártya Gigabyte Radeon HD6670 2gb ddr3
Ram 4gb
táp 450 wattos
0
0
0
0
MonsterKillerB avatar
MonsterKillerB írta:
Most kaptam meg a bátyám nagy gépét, aminek nagyon örülök, de azt mondta, hogy csapágyas a videokártya ventilátora.
Amikor bekapcsolom, tényleg eléggé érdekes, darálóra emlékeztető hangot ad ki, de ez kb 3-4 perc eltelte után abbamarad...
Mi lehet ennek az oka?

Szerk: Gyári burkolatos ASUS Radeon 7970

Nem szeretnék akaratosnak tűnni, de valaki legyen szíves segítsen, hogy mit csináljak ezzel a problémával.
Hova/Kihez forduljak? vagy meg tudnám csinálni magam is?
0
0
0
0
cseszka avatar
MSI,Gigabyte,Asus,Sapphire.Ezeket mondanám legjobbnak.Powercolort nekem üzletben nemajánlották,gainward pedig kolegámnak halt meg,és soka is lehet találni a neten,igaz azok régebbi szériák,lehet azota fejlödtek.
0
0
0
0
thealexis avatar
milyen márkát érdemes a videó kártyákból venni?
gainward az jónak számít?
0
0
0
0
MonsterKillerB avatar
Most kaptam meg a bátyám nagy gépét, aminek nagyon örülök, de azt mondta, hogy csapágyas a videokártya ventilátora.
Amikor bekapcsolom, tényleg eléggé érdekes, darálóra emlékeztető hangot ad ki, de ez kb 3-4 perc eltelte után abbamarad...
Mi lehet ennek az oka?

Szerk: Gyári burkolatos ASUS Radeon 7970
0
0
0
0
akos328 avatar
Ehhez tudni kéne a táp márkáját is.
Amúgy a 350W-nak mint magánaka teljesítménynek elégnek kell lennie
a kártya teljesítményén ne lepődj meg, ezeket a GT szériákat nem igazán játékra tervezték inkább csak otthoni felhasználóknak.
Nvidia oldalon a GTX karika gamer kártyák.
0
0
0
0
Dave1990 avatar
Sziasztok jelenleg Gigabyte Gt440 1GB DDR3-as kártyám van 350w-os táppal lehetséges hogy nem hajtjaki teljesen a táp?
Viszont minden megy de többet vártam ettől a kártyától a battlefield 3 néha úgy beakad hogy szinte élvezhetetlen.
0
0
0
0
Thomech avatar
Gaboo7 írta:
Thomech írta:
apetit1989 írta:
Thomech írta:
Ha veszek egy olyan agp-s karit amibe van tv tuner és rá kötöm azzal a tv re akkor az jó lesz? Nem fog ugrálni a kép vagy ilyesmi?
Erről lenne szó: https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/644736_398744453530586_754988401_n.jpg

Most nem azért, de tv tunerre nem tévét kell kötni, hanem antenna jelkábelt, ami a te esetedben 75 ohmos analog jelkabelnek kell lennie...

De ez egy videó kártya, nem tv kártya! Elméletileg ennek csak kijövő jele van nem? Tehát én ezért gondolom hogy rá lehet kötni a tv re!
Csatlakozói:
https://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/images.jpg

Ez egy TV tuneres MSI FX5200 (Personal Cinema) , természetesen rá lehet kötni TV-re, távirányító is járt anno hozzá. Ha képcsöves TV-n akarod használni 800x600 fölé ne állítsd a felbontást mert felette már olvashatatlanok a feliratok.

Oké köszi a sok infót és tanácsot! 😀 Már csak abban reménykedek sikerül megvenni! 😃 Mert vettem egy kártyát a másik gépbe amin csak s-video van de ha rá dugom a régi képcsöves Tv re akkor ugrál a kép! 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Thomech írta:
apetit1989 írta:
Thomech írta:
Ha veszek egy olyan agp-s karit amibe van tv tuner és rá kötöm azzal a tv re akkor az jó lesz? Nem fog ugrálni a kép vagy ilyesmi?
Erről lenne szó: https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/644736_398744453530586_754988401_n.jpg

Most nem azért, de tv tunerre nem tévét kell kötni, hanem antenna jelkábelt, ami a te esetedben 75 ohmos analog jelkabelnek kell lennie...

De ez egy videó kártya, nem tv kártya! Elméletileg ennek csak kijövő jele van nem? Tehát én ezért gondolom hogy rá lehet kötni a tv re!
Csatlakozói:

Ez egy TV tuneres MSI FX5200 (Personal Cinema) , természetesen rá lehet kötni TV-re, távirányító is járt anno hozzá. Ha képcsöves TV-n akarod használni 800x600 fölé ne állítsd a felbontást mert felette már olvashatatlanok a feliratok.
0
0
0
0
Thomech avatar
apetit1989 írta:
Thomech írta:

Csatlakozói:
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Thomech írta:

0
0
0
0
trancemaster avatar
Na srácok! 8600GT lesz a végleges választásom! Jövő hét elején érkezik. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Koppy96 írta:
GPU órajel: 1000 -> 1150 OC
Memória órajel: 1125 -> 1250 OC
Tehát, ez alapfeszültségen minden babrálás nélkül elérhető ?

Persze. Programmal lehet húzni.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
GPU órajel: 1000 -> 1150 OC
Memória órajel: 1125 -> 1250 OC
Tehát, ez alapfeszültségen minden babrálás nélkül elérhető ?
0
0
0
0
Devis avatar
persze. gyári oc általában nem valami nagy.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
A Sima Sapphire HD7770 OC-n ugyan olyan hűtés van mint a sima kiadáson ami kb 3E FT-al olcsóbb.
Ez azt jelenti, hogy azt is fel lehet húzni simán az OC-s kiadás szintjére fesz. emelés és minden más nélkül ?
0
0
0
0
Thomech avatar
0
0
0
0
trancemaster avatar
Gaboo7 írta:
trancemaster írta:
Üdv ismét!

Erre érdemes lenne váltanom? GPU-Z képe íme:

http://img03.aprod.hu/images_aprodhu/4324535_1_644x461_e5200-dualcore-kisebb-gamer-sopron-_rev001.jpg

Adnám érte a mostani kártyámat és még kapnék 2 rugót. 😀

Kb 2-3x gyorsabb lenne mint a GT210.

Akkor megveszem!!! 😀
Köszi!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
trancemaster írta:
Üdv ismét!

http://img03.aprod.hu/images_aprodhu/4324535_1_644x461_e5200-dualcore-kisebb-gamer-sopron-_rev001.jpg

Játéktól függően kb 2-3x gyorsabb lenne mint a GT210.
0
0
0
0
trancemaster avatar
Üdv ismét!

0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Rammstein29 írta:
ehhez nem kell erősebb hűtés stb?? nemtom codegen tápom is elbirná e a kis tunningot😀

Többe kerülne egy rendes hűtés mint a kártyád értéke, tehát nem érdemes azért a pár %-ért, de a ref hűtés általában bírja, ha hibázik a kártya akkor lejjeb veszed az órajelet. Codegen tápban még alap órajelen sem bíznék. 😀
0
0
0
0
no avatar
ehhez nem kell erősebb hűtés stb?? nemtom codegen tápom is elbirná e a kis tunningot😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Rammstein29 írta:
jelenlegi gt440 kártyámat lehetne valamivel gyorsitani? tunningolni? ha igen mivel? és mennyivel érnék el gyorsabb teljesitményt??

Tuningolni természetesen lehet, gyorsuás pár % lenne. Ami eddig nem ment normális sebességgel azon valőszínűleg a pár % tuning sem segít.

Én ezt használom: [LINK]
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Msi afterburner-rel tudod tuningolni. Bár megváltást nem fog hozni a tuning. Illetve azokban a játékokban kell várni gyorsulást, ahol VGA limit van. De ez nem azt jelenti, hogy 20 fps-ből csinál 40-et.
0
0
0
0
no avatar
jelenlegi gt440 kártyámat lehetne valamivel gyorsitani? tunningolni? ha igen mivel? és mennyivel érnék el gyorsabb teljesitményt??
0
0
0
0
trancemaster avatar
Köszi mindkettőtöknek!!!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gaboo7 írta:
trancemaster írta:
Na most a helyzet úgy áll, hogy meghirdettem régi gépből alkatrészeket + a mostanit majdnem kompletten. Jövő hónap elején jutok egy kis pénzhez és ha addig elkel valami, akkor az f.a.s.z.a. mert akkor akár vehetek komplett új gépet is akár. Valami alapszintűt, de azért jót. Ha csak kevés kp folyik be az alkatrészekből (ez a valószínűbb...) akkor csak videókártya csere lesz, esetleg proci és ha marad valamennyim akkor memóriabővítés is pluszban. Na valahogy így áll most a helyzet.

Itt a hirdetésem ha valakit érdekelne:

http://aprod.hu/hirdetes/pc-alkatreszek-2-magos-proci-ram-videokartya-alaplap-olcson-IDBUWN.html

Szurkolunk neked! 😀

Akkor köszi mégegyszer a segítséget Gaboo7😀
0
0
0
0
trancemaster avatar
Hát jó lenne, csak ez egy kisváros és 3-4 számítástechnikai üzlet van kb. amiről én tudok. De jövőhéten körbe telefonálok majd!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
trancemaster írta:
Na most a helyzet úgy áll, hogy meghirdettem régi gépből alkatrészeket + a mostanit majdnem kompletten. Jövő hónap elején jutok egy kis pénzhez és ha addig elkel valami, akkor az f.a.s.z.a. mert akkor akár vehetek komplett új gépet is akár. Valami alapszintűt, de azért jót. Ha csak kevés kp folyik be az alkatrészekből (ez a valószínűbb...) akkor csak videókártya csere lesz, esetleg proci és ha marad valamennyim akkor memóriabővítés is pluszban. Na valahogy így áll most a helyzet.

http://aprod.hu/hirdetes/pc-alkatreszek-2-magos-proci-ram-videokartya-alaplap-olcson-IDBUWN.html

De akár te magad is valamilyen boltban vehetnél beszámítással 5770-et. GT 210-et csak beszámítanák 8 ezer körül.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
trancemaster írta:

Szurkolunk neked! 😀
0
0
0
0
trancemaster avatar

0
0
0
0
Gaboo7 avatar
TaylorXIII írta:
Gaboo7 írta:
TaylorXIII írta:
Gaboo7 írta:
TaylorXIII írta:
A táp 280 Wattos a gépébe de Dell táp. 120-130 Wattos kártyát elbírna, nem? Nézett egy 8800GTS (G80) 640Mb-ot is az elvileg gt 240 és GTS 250 között van de közelebb a GTS 250-hez.

Valószínűleg elbírná a táp, és valóban gt 240 és GTS 250 között van de közelebb a GTS 250-hez. 😆 (szép idézet)

Akkor szép mikor idéznek valakit nem?😃 Am fejből ment s biztos, hogy nem pontosan így írtad😃 Elvileg akokr azt írta 15-17k szánna rá. Szóval szóba jöhetnek ezek amiket írtál.

Egyébként nagyon szépen köszönöm, hogy ily késői órán is segítesz😃

Igazán nincs mit. 15k-s kategóriában 280W-os táp mellé a HD5770 jöhet szóba 120W körül van a maximális fogyasztása.

S akkor mekkora CPU limit lenne?

Én utoljára egy 7950GX2-es kártyát hajtottam X2 4200+ -os procival (2700Mhz-en) ott még nem volt limit, de az 5770 egy kb 2x erősebb VGA... 😀 Limit biztosan lesz de szerintem nem lesz vészes, az új játékok egybként is inkább a VGA-t terhelik.
0
0
0
0
trancemaster avatar
Óh gyerekek de rendesek vagytok velem!!! 😲 😀
Bármit is veszek végül biztosan nagyon meg fogom becsülni!
Már csak azért is mert ennyit küzködünk vele mi hárman! 😃
Télleg naggyon köszönöm! 😉
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gaboo7 írta:
TaylorXIII írta:
Gaboo7 írta:
TaylorXIII írta:
A táp 280 Wattos a gépébe de Dell táp. 120-130 Wattos kártyát elbírna, nem? Nézett egy 8800GTS (G80) 640Mb-ot is az elvileg gt 240 és GTS 250 között van de közelebb a GTS 250-hez.

Valószínűleg elbírná a táp, és valóban gt 240 és GTS 250 között van de közelebb a GTS 250-hez. 😆 (szép idézet)

Akkor szép mikor idéznek valakit nem?😃 Am fejből ment s biztos, hogy nem pontosan így írtad😃 Elvileg akokr azt írta 15-17k szánna rá. Szóval szóba jöhetnek ezek amiket írtál.

Igazán nincs mit. 15k-s kategóriában 280W-os táp mellé a HD5770 jöhet szóba 120W körül van a maximális fogyasztása.

S akkor mekkora CPU limit lenne? Hwcompare 108 Watt Max TDP-t ír. Szóval tényleg nem vészes.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
TaylorXIII írta:
Gaboo7 írta:
TaylorXIII írta:

Igazán nincs mit. 15-17k árnál, 280W-os táp mellé, a HD5770 jöhet szóba 120W körül van a maximális fogyasztása.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gaboo7 írta:
TaylorXIII írta:

0
0
0
0
Gaboo7 avatar
TaylorXIII írta:

Valószínűleg elbírná a táp, és valóban a gt 240 és GTS 250 között van de közelebb a GTS 250-hez. 😆 (szép idézet)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
3k-t megérne ha nem akar nagyobb összeget VGA-ra költeni, látványos lenne még így is a gyorsulás. 15k körül kezdődnek használtan azok a VGA-k amikre tényleg érdemes befektetni belépő szinten (HD4870, GTX260, HD5770, GTS450) de a nagytöbbségnél tápcsere is kellene...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
AKkor nem érné meg elcserélni GT 210-et erre DDR2-es 128 bites csökkentett órajelű 9600GT-re+3k ráfizetéssel, ugye? S ha effektív 1600MHz DDR2 lenne?
Mert még az sem biztos, hogy effektív 1600MHz vagy 800MHz. Ez a gyártói kód elvileg: NE29600TFHD01-PM8G94 de erre palitot és gainwardot is találtam s már fogalmam sincs melyik lehet mert betűre megegyezik ez gyártói kód mindkettőnél
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
TaylorXIII írta:
De a GT210-et még így is bőven veri, nem?

Kb GT220 szint.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De a GT210-et még így is bőven veri, nem?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
TaylorXIII írta:
AKkor már akár 65% is lehetne a különbség gondolom. S ekkora különbség lehetne játékokban is szerinted?

Kb 2x gyorsabb a GDDR3-as mint a DDR2 128bit-es, ugyan is a memória sávszélesség az amúgy sem magas 27,8 GB/s -ról pont a felére zuhan a 128bit miatt. Gyanús hogy még a GDDR3-as 8600GT szintjét sem hozza. Természetesen ez játékok alatt sem változik.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
AKkor már akár 65% is lehetne a különbség gondolom. S ekkora különbség lehetne játékokban is szerinted?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció