Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cache, 45 nm helyett 32, fogyasztás 😃
Tudom... :S Vidikártya csak a pénz miatt ez :S ha lett volna még akkoor jobbat veszek...
A cpu meg azért mert akkor más alaplap kellett volna 😃
Mert a bulldozer am3+ os 😃
A cpu meg azért mert akkor más alaplap kellett volna 😃
Mert a bulldozer am3+ os 😃
Sziasztok 😃
Az lenne a kérdésem, hogy nekem 2 gigás ddr3 as kártyám van de még nem szereltem össze. Sokat fog számítani a jobb játékoknál ( BF3, MoH Warfighter, Black Ops 2) ,hogy nem ddr5-ös és csak 1600-as órajelű? :S
Mert a játék gépigényeknél legtöbbször csak a memóriát írják ki, és a sebességet nem...
Lehet, hogy hülye kérdés, de annyira nem értek hozzá 😃
Elöre is Köszönöm a válaszokat 😃
Gépem:
Proci AMD Buldozer 4mag 3.6GHz
Alaplap Asrock 970 pro3
Vidikártya Gigabyte Radeon HD6670 2gb ddr3
Ram 4gb
táp 450 wattos
Azt a kártyát hiba volt megvenni. 😞 Igen, sokat számít hogy nem DDR5, ráadásul 2GB memória egy hatalmas nagy parasztvakítás. Ezzel a VGA-val nem nagyon fognak menni az újabb játékok. Jobban jártál volna egy HD7750-el.
Az lenne a kérdésem, hogy nekem 2 gigás ddr3 as kártyám van de még nem szereltem össze. Sokat fog számítani a jobb játékoknál ( BF3, MoH Warfighter, Black Ops 2) ,hogy nem ddr5-ös és csak 1600-as órajelű? :S
Mert a játék gépigényeknél legtöbbször csak a memóriát írják ki, és a sebességet nem...
Lehet, hogy hülye kérdés, de annyira nem értek hozzá 😃
Elöre is Köszönöm a válaszokat 😃
Gépem:
Proci AMD Buldozer 4mag 3.6GHz
Alaplap Asrock 970 pro3
Vidikártya Gigabyte Radeon HD6670 2gb ddr3
Ram 4gb
táp 450 wattos
Most kaptam meg a bátyám nagy gépét, aminek nagyon örülök, de azt mondta, hogy csapágyas a videokártya ventilátora.
Amikor bekapcsolom, tényleg eléggé érdekes, darálóra emlékeztető hangot ad ki, de ez kb 3-4 perc eltelte után abbamarad...
Mi lehet ennek az oka?
Szerk: Gyári burkolatos ASUS Radeon 7970
Nem szeretnék akaratosnak tűnni, de valaki legyen szíves segítsen, hogy mit csináljak ezzel a problémával.
Hova/Kihez forduljak? vagy meg tudnám csinálni magam is?
gainward az jónak számít?
Amikor bekapcsolom, tényleg eléggé érdekes, darálóra emlékeztető hangot ad ki, de ez kb 3-4 perc eltelte után abbamarad...
Mi lehet ennek az oka?
Szerk: Gyári burkolatos ASUS Radeon 7970
Amúgy a 350W-nak mint magánaka teljesítménynek elégnek kell lennie
a kártya teljesítményén ne lepődj meg, ezeket a GT szériákat nem igazán játékra tervezték inkább csak otthoni felhasználóknak.
Nvidia oldalon a GTX karika gamer kártyák.
Viszont minden megy de többet vártam ettől a kártyától a battlefield 3 néha úgy beakad hogy szinte élvezhetetlen.
Ha veszek egy olyan agp-s karit amibe van tv tuner és rá kötöm azzal a tv re akkor az jó lesz? Nem fog ugrálni a kép vagy ilyesmi?
Erről lenne szó:
Most nem azért, de tv tunerre nem tévét kell kötni, hanem antenna jelkábelt, ami a te esetedben 75 ohmos analog jelkabelnek kell lennie...
De ez egy videó kártya, nem tv kártya! Elméletileg ennek csak kijövő jele van nem? Tehát én ezért gondolom hogy rá lehet kötni a tv re!
Csatlakozói:
Ez egy TV tuneres MSI FX5200 (Personal Cinema) , természetesen rá lehet kötni TV-re, távirányító is járt anno hozzá. Ha képcsöves TV-n akarod használni 800x600 fölé ne állítsd a felbontást mert felette már olvashatatlanok a feliratok.
Oké köszi a sok infót és tanácsot! 😀 Már csak abban reménykedek sikerül megvenni! 😃 Mert vettem egy kártyát a másik gépbe amin csak s-video van de ha rá dugom a régi képcsöves Tv re akkor ugrál a kép! 😃
Ha veszek egy olyan agp-s karit amibe van tv tuner és rá kötöm azzal a tv re akkor az jó lesz? Nem fog ugrálni a kép vagy ilyesmi?
Erről lenne szó:
Most nem azért, de tv tunerre nem tévét kell kötni, hanem antenna jelkábelt, ami a te esetedben 75 ohmos analog jelkabelnek kell lennie...
De ez egy videó kártya, nem tv kártya! Elméletileg ennek csak kijövő jele van nem? Tehát én ezért gondolom hogy rá lehet kötni a tv re!
Csatlakozói:
Ez egy TV tuneres MSI FX5200 (Personal Cinema) , természetesen rá lehet kötni TV-re, távirányító is járt anno hozzá. Ha képcsöves TV-n akarod használni 800x600 fölé ne állítsd a felbontást mert felette már olvashatatlanok a feliratok.
Erről lenne szó:
Csatlakozói:
Erről lenne szó:
GPU órajel: 1000 -> 1150 OC
Memória órajel: 1125 -> 1250 OC
Tehát, ez alapfeszültségen minden babrálás nélkül elérhető ?
Persze. Programmal lehet húzni.
Memória órajel: 1125 -> 1250 OC
Tehát, ez alapfeszültségen minden babrálás nélkül elérhető ?
Ez azt jelenti, hogy azt is fel lehet húzni simán az OC-s kiadás szintjére fesz. emelés és minden más nélkül ?
Erről lenne szó:
Üdv ismét!
Erre érdemes lenne váltanom? GPU-Z képe íme:
http://img03.aprod.hu/images_aprodhu/4324535_1_644x461_e5200-dualcore-kisebb-gamer-sopron-_rev001.jpg
Adnám érte a mostani kártyámat és még kapnék 2 rugót. 😀
Kb 2-3x gyorsabb lenne mint a GT210.
Akkor megveszem!!! 😀
Köszi!
Üdv ismét!
http://img03.aprod.hu/images_aprodhu/4324535_1_644x461_e5200-dualcore-kisebb-gamer-sopron-_rev001.jpg
Játéktól függően kb 2-3x gyorsabb lenne mint a GT210.
ehhez nem kell erősebb hűtés stb?? nemtom codegen tápom is elbirná e a kis tunningot😀
Többe kerülne egy rendes hűtés mint a kártyád értéke, tehát nem érdemes azért a pár %-ért, de a ref hűtés általában bírja, ha hibázik a kártya akkor lejjeb veszed az órajelet. Codegen tápban még alap órajelen sem bíznék. 😀
jelenlegi gt440 kártyámat lehetne valamivel gyorsitani? tunningolni? ha igen mivel? és mennyivel érnék el gyorsabb teljesitményt??
Tuningolni természetesen lehet, gyorsuás pár % lenne. Ami eddig nem ment normális sebességgel azon valőszínűleg a pár % tuning sem segít.
Én ezt használom: [LINK]
Na most a helyzet úgy áll, hogy meghirdettem régi gépből alkatrészeket + a mostanit majdnem kompletten. Jövő hónap elején jutok egy kis pénzhez és ha addig elkel valami, akkor az f.a.s.z.a. mert akkor akár vehetek komplett új gépet is akár. Valami alapszintűt, de azért jót. Ha csak kevés kp folyik be az alkatrészekből (ez a valószínűbb...) akkor csak videókártya csere lesz, esetleg proci és ha marad valamennyim akkor memóriabővítés is pluszban. Na valahogy így áll most a helyzet.
Itt a hirdetésem ha valakit érdekelne:
http://aprod.hu/hirdetes/pc-alkatreszek-2-magos-proci-ram-videokartya-alaplap-olcson-IDBUWN.html
Szurkolunk neked! 😀
Akkor köszi mégegyszer a segítséget Gaboo7😀
Na most a helyzet úgy áll, hogy meghirdettem régi gépből alkatrészeket + a mostanit majdnem kompletten. Jövő hónap elején jutok egy kis pénzhez és ha addig elkel valami, akkor az f.a.s.z.a. mert akkor akár vehetek komplett új gépet is akár. Valami alapszintűt, de azért jót. Ha csak kevés kp folyik be az alkatrészekből (ez a valószínűbb...) akkor csak videókártya csere lesz, esetleg proci és ha marad valamennyim akkor memóriabővítés is pluszban. Na valahogy így áll most a helyzet.
http://aprod.hu/hirdetes/pc-alkatreszek-2-magos-proci-ram-videokartya-alaplap-olcson-IDBUWN.html
De akár te magad is valamilyen boltban vehetnél beszámítással 5770-et. GT 210-et csak beszámítanák 8 ezer körül.
Szurkolunk neked! 😀
A táp 280 Wattos a gépébe de Dell táp. 120-130 Wattos kártyát elbírna, nem? Nézett egy 8800GTS (G80) 640Mb-ot is az elvileg gt 240 és GTS 250 között van de közelebb a GTS 250-hez.
Valószínűleg elbírná a táp, és valóban gt 240 és GTS 250 között van de közelebb a GTS 250-hez. 😆 (szép idézet)
Akkor szép mikor idéznek valakit nem?😃 Am fejből ment s biztos, hogy nem pontosan így írtad😃 Elvileg akokr azt írta 15-17k szánna rá. Szóval szóba jöhetnek ezek amiket írtál.
Egyébként nagyon szépen köszönöm, hogy ily késői órán is segítesz😃
Igazán nincs mit. 15k-s kategóriában 280W-os táp mellé a HD5770 jöhet szóba 120W körül van a maximális fogyasztása.
S akkor mekkora CPU limit lenne?
Én utoljára egy 7950GX2-es kártyát hajtottam X2 4200+ -os procival (2700Mhz-en) ott még nem volt limit, de az 5770 egy kb 2x erősebb VGA... 😀 Limit biztosan lesz de szerintem nem lesz vészes, az új játékok egybként is inkább a VGA-t terhelik.
Bármit is veszek végül biztosan nagyon meg fogom becsülni!
Már csak azért is mert ennyit küzködünk vele mi hárman! 😃
Télleg naggyon köszönöm! 😉
A táp 280 Wattos a gépébe de Dell táp. 120-130 Wattos kártyát elbírna, nem? Nézett egy 8800GTS (G80) 640Mb-ot is az elvileg gt 240 és GTS 250 között van de közelebb a GTS 250-hez.
Valószínűleg elbírná a táp, és valóban gt 240 és GTS 250 között van de közelebb a GTS 250-hez. 😆 (szép idézet)
Akkor szép mikor idéznek valakit nem?😃 Am fejből ment s biztos, hogy nem pontosan így írtad😃 Elvileg akokr azt írta 15-17k szánna rá. Szóval szóba jöhetnek ezek amiket írtál.
Igazán nincs mit. 15k-s kategóriában 280W-os táp mellé a HD5770 jöhet szóba 120W körül van a maximális fogyasztása.
S akkor mekkora CPU limit lenne? Hwcompare 108 Watt Max TDP-t ír. Szóval tényleg nem vészes.
Igazán nincs mit. 15-17k árnál, 280W-os táp mellé, a HD5770 jöhet szóba 120W körül van a maximális fogyasztása.
Valószínűleg elbírná a táp, és valóban a gt 240 és GTS 250 között van de közelebb a GTS 250-hez. 😆 (szép idézet)
Mert még az sem biztos, hogy effektív 1600MHz vagy 800MHz. Ez a gyártói kód elvileg: NE29600TFHD01-PM8G94 de erre palitot és gainwardot is találtam s már fogalmam sincs melyik lehet mert betűre megegyezik ez gyártói kód mindkettőnél
De a GT210-et még így is bőven veri, nem?
Kb GT220 szint.
AKkor már akár 65% is lehetne a különbség gondolom. S ekkora különbség lehetne játékokban is szerinted?
Kb 2x gyorsabb a GDDR3-as mint a DDR2 128bit-es, ugyan is a memória sávszélesség az amúgy sem magas 27,8 GB/s -ról pont a felére zuhan a 128bit miatt. Gyanús hogy még a GDDR3-as 8600GT szintjét sem hozza. Természetesen ez játékok alatt sem változik.