Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
MonsterKillerB írta:
Superlompos írta:
Ez úgy jött le, mintha az Nvidia kártyák nem adnának le megbízhatóan teljesítményt. Mindenesetre ez totálisan nem igaz.

Én ezt nem mondtam. Osztálytársaim mondták, hogy nagyon gyorsan elfüstöltek az nVidia kártyáik. Amd videokártyákra eddig nem hallottam, hogy bárki panaszkodott volna.

Cooley Köszi hogy írtad 😀 fordítva írtam be... javítom! 😀
+ a vinyóhoz: én nem értek ehhez, ezt láthatod. de ha másra nem is támaszkodom ilyen téren a program is írja-> (PATA)

Pontosan azt mondtad. Én meg azt mondom, hogy az osztálytársaid hülyék, és szart sem értenek a számítógépekhez.
Lehet, hogy ezt írja, mert tényleg ilyen vinyód van. Viszont az biztos, hogy nem ilyen gépben. Azon az alaplapon nincs PATA csatlakozó, és bűn is lenne olyat rákötni.
0
0
0
0
MonsterKillerB avatar
Superlompos írta:
Ez úgy jött le, mintha az Nvidia kártyák nem adnának le megbízhatóan teljesítményt. Mindenesetre ez totálisan nem igaz.

Én ezt nem mondtam. Osztálytársaim mondták, hogy nagyon gyorsan elfüstöltek az nVidia kártyáik. Amd videokártyákra eddig nem hallottam, hogy bárki panaszkodott volna.

Cooley Köszi hogy írtad 😀 fordítva írtam be... javítom! 😀
+ a vinyóhoz: én nem értek ehhez, ezt láthatod. de ha másra nem is támaszkodom ilyen téren a program is írja-> (PATA)
0
0
0
0
Cooley avatar
Ő persze megvan róla győződve, mert a "filmvágós" bátyja, aki egy millás gépet hozzávágott brahiból - vagy talán csak nem volt neki elég jó egy i7 3960X - azt mondta neki... Vagy csak szimplán egy olyan családba született, ami olyan buta, mint amilyen gazdag. Sajnos az ilyen is egyre gyakoribb.
Az még tetszik a gépénél, hogy "117GB (128 effektív) Seagate (IDE/Pata mód) + 488GB (500 effektív) Hitachi Desktar". 😆 Gondolom még az effektív szó jelentésével sincs tisztában. Az külön érdekes, hogy ilyen drága videószerkesztő gépbe nincs SSD, de még a tárhely összmérete is röhejes. Az az IDE/Pata mód megint csak érthetetlen számomra, de hogy az alaplapra ilyet nem kötött, az fix.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
0
0
0
0
cseszka avatar
Cooley írta:
Egyre kevesebb a kamus, erre egyre többet beszélnek egyre bődületesebb baromságokat ezen az oldalon... Most komolyan, mi a jó abban, hogy valaki szart sem ért egy témához, de nekiáll teljes magabiztossággal okoskodni, és irtózatos f*szságokat mondani?
Heh most nézem a géped MonsterKillerB. Gyanítom te nem csak a hülyeséget beszélők, de még a kamusok csoportjába is tartozol.

Már értem mért ez az avid.😆
0
0
0
0
ricshard004 avatar
A kamusok jönnek mennek, az idióták pedig csak egyre többen lesznek...
0
0
0
0
Cooley avatar
Egyre kevesebb a kamus, erre egyre többet beszélnek egyre bődületesebb baromságokat ezen az oldalon... Most komolyan, mi a jó abban, hogy valaki szart sem ért egy témához, de nekiáll teljes magabiztossággal okoskodni, és irtózatos f*szságokat mondani?
Heh most nézem a géped MonsterKillerB. Gyanítom te nem csak a hülyeséget beszélők, de még a kamusok csoportjába is tartozol.
0
0
0
0
MonsterKillerB avatar
Ha olyan kártya kell emi a Physx-et is viszi mindenhol akkor nVidia... Ha meg olyan ami megbízhatóan ad le nagy teljesítményt, akkor AMD
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Igen😀 Jól mondod😃 GT430-nál mostanid is jobb és GT 440nél GTX 550Ti lényegesen jobb és ennél a HD 7770 még jobb
0
0
0
0
no avatar
hd7770-et akarok vagy gtx550-ti-t, régebben irtam már ide.. gonodlom ezek messze jobbak annál amit leirtam..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Rammstein29 írta:
TaylorXIII írta:
Rammstein29 írta:
TaylorXIII írta:
Rammstein29 írta:
Gainward Geforce gt 430 2Gb ddr3 jó vétel lenne sztetek?? mi gamek területén... érdemes??

Attól függ mennyit szánnál videokártyára. Egyébként arra a kártyára még az 512MB is elég de 1GB jó jöhet nagyobb felbontásokban bár ezt nem éppen arra találták ki. 2GB erre kártyára felesleges. Csak parasztvakítás.

profilomnál lévő kártyámnál valamivel erösebb?? 2 giga ram stb... gondolom

mennyit szánnál videokártyára?

Dehogy erősebb. alatta van egy szériával. GT 440 kártyád erősebb. Minimum GTS 450-et nézzél. Az már erősebb. Atitól meg HD 4850.

Jó de 2 giga miatt gondoltam hogy az miatt erősebb😀.. akkor nem,enyém csak 1 gigás...

mennyit szánnál videokártyára?
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Rammstein29 írta:
TaylorXIII írta:
Rammstein29 írta:
Gainward Geforce gt 430 2Gb ddr3 jó vétel lenne sztetek?? mi gamek területén... érdemes??

Attól függ mennyit szánnál videokártyára. Egyébként arra a kártyára még az 512MB is elég de 1GB jó jöhet nagyobb felbontásokban bár ezt nem éppen arra találták ki. 2GB erre kártyára felesleges. Csak parasztvakítás.

Dehogy erősebb. alatta van egy szériával. GT 440 kártyád erősebb. Minimum GTS 450-et nézzél. Az már erősebb. Atitól meg HD 4850.

Jó de 2 giga miatt gondoltam hogy az miatt erősebb😀.. akkor nem,enyém csak 1 gigás...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Rammstein29 írta:
TaylorXIII írta:
Rammstein29 írta:

0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Rammstein29 írta:

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Rammstein29 írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
tatos14 avatar
sziasztok játék közben le fagyot a gépem restart után már nem müködöt a videokártya mi lehet vele???most az integráltat használom
0
0
0
0
Lizard avatar
ToTu írta:
Lizard írta:
ToTu írta:
a maximalizmusomhoz kell meg ugy akarom ezt a gépet összerakni hogy a következö 5 évben ne keljen hozzá nyuljak

többmonitor nem hiszem hogy lesz valaha mert engem kifejezetten idegesit és nem birok 1 hejre figyelni kapkodom a fejem mint egy galamb 😜

Az a baj 5 év múlva már minden elavult lesz ami ma csúcskategória....dehát ki tudná nálunk ezt jobban..😃

az elözö gépemet is 6 év után cseréltem le eddig vit mindent de mostanság nagyon felgyorsult a technologia

akkor inkáb a fojamatos gép fejlesztést fogjuk a hobortomra 😀
bár ugy tervezem hogy ha meg lesz az ASUS MAXIMUS IV GENE/GENE Z I7-2600K és a 7970 akkor leállok a fejlesztésekkel és eza mester 3mas jol fogja érezni magát

Persze ezekkel jó darabig nem lenne gondod az biztos...
0
0
0
0
ToTu avatar
Lizard írta:
ToTu írta:
a maximalizmusomhoz kell meg ugy akarom ezt a gépet összerakni hogy a következö 5 évben ne keljen hozzá nyuljak

többmonitor nem hiszem hogy lesz valaha mert engem kifejezetten idegesit és nem birok 1 hejre figyelni kapkodom a fejem mint egy galamb 😜

Az a baj 5 év múlva már minden elavult lesz ami ma csúcskategória....dehát ki tudná nálunk ezt jobban..😃

az elözö gépemet is 6 év után cseréltem le eddig vit mindent de mostanság nagyon felgyorsult a technologia

akkor inkáb a fojamatos gép fejlesztést fogjuk a hobortomra 😀
bár ugy tervezem hogy ha meg lesz az ASUS MAXIMUS IV GENE/GENE Z I7-2600K és a 7970 akkor leállok a fejlesztésekkel és eza mester 3mas jol fogja érezni magát
0
0
0
0
Lizard avatar
ToTu írta:

0
0
0
0
ToTu avatar
Sniper99 írta:
A mostani helyett megérné ilyet vennem?

Chipset GeForce GTX 550 Ti
PCB Form ATX
Core Clock 970 MHz
Shader Clock 1940 MHz
Memory Clock 4200 MHz
Process Technology 40 nm
Memory Size 1 GB
Memory Bus 192 bit
Card Bus PCI-E 2.0
Memory Type GDDR5
DirectX 11

mostanidnál klasszi sokkal jobb de az elötem szolonak igaza van picit még teszel hozzá és még jobbat vehetsz amit 3-4 évig nem is kell lecserélj
0
0
0
0
Sniper99 avatar
TaylorXIII írta:
Sniper99 írta:

PCB Form ATX
Core Clock 970 MHz
Shader Clock 1940 MHz
Memory Clock 4200 MHz
Process Technology 40 nm
Memory Size 1 GB
Memory Bus 192 bit
Card Bus PCI-E 2.0
Memory Type GDDR5
DirectX 11

Hát az biztos, hogy mérföldekkel jobb kártya😃 Kicsit még szánsz rá tudsz venni HD 7770-et de ez sem rossz😃

Nem szánok rá! Ha ez is mérföldekkel jobb!+ Veszek egy 520W tápot a gépem meglesz oldva 4-5-6 évig 😃
0
0
0
0
ToTu avatar

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Sniper99 írta:

PCB Form ATX
Core Clock 970 MHz
Shader Clock 1940 MHz
Memory Clock 4200 MHz
Process Technology 40 nm
Memory Size 1 GB
Memory Bus 192 bit
Card Bus PCI-E 2.0
Memory Type GDDR5
DirectX 11

Hát az biztos, hogy mérföldekkel jobb kártya😃 Kicsit még szánsz rá tudsz venni HD 7770-et de ez sem rossz😃
0
0
0
0
sisko avatar
Szerintem még a 7870 is elegendő egyenlőre,akár FullHD-re is(hacsak nem többmonitoros rendszerhez kell)
0
0
0
0
Sniper99 avatar

PCB Form ATX
Core Clock 970 MHz
Shader Clock 1940 MHz
Memory Clock 4200 MHz
Process Technology 40 nm
Memory Size 1 GB
Memory Bus 192 bit
Card Bus PCI-E 2.0
Memory Type GDDR5
DirectX 11
0
0
0
0
ToTu avatar
mondjuk igen belegondolva hogy 2db 7870 hez tápot és lap lapot kell cseréljek lehet ugyan ott tartok mintha eladnám a 7870-em és vennék egy 7970-en

minden estre az alalapot leakarom majd cserélni egy asus maximus IV re az biztos
0
0
0
0
Lizard avatar
Azért egy 7970-nek nincsenek teljesitmény problémái szerintem...😃
0
0
0
0
ToTu avatar
aza gond hogy énsem vagyok a több kártyás megoldások hive több hibalehetösé nagyobb táp is kell de hát a teljesitmény ami lényeges
0
0
0
0
sisko avatar
+1 szavazat az 1,de erősebb kártyára.Nincs kompatibilitásgond,kevesebb hő,ha pedig minden kötél szakad,később majd azt is meg lehet duplázni 😆
0
0
0
0
Lizard avatar
A 7870 sokkal jobb ár/érték arányú kártya, cfx esetén pedig ugye nem kérdés hogy erősebbek....de én személy szerint nem vagyok a többkártyás rendszerek hive úgyhogy én az 1 erősre szavazom!
0
0
0
0
ToTu avatar
Hello
most van egy ASUS PH8H67-M REV 3.0 benne egy I7-2600K és egy sapphire radeon 7870 GHZ edition karácsonyra arra gondoltam hogy váltok alap lapot egy asus maximus gene-z re és veszek még egy 7870 et hozzá de azon gondolkozom nem-e lenne jobb inkáb meg tartani a mostani alap lapot eladni a 7870 em és venni egy 7970 et az alaplap váltás meg marad késöbre

mondjuk alap lapot minden féle képpen szeretnék cserélni
és video kártya bövités is kéne a kérdés az hogy 2db 7870 vagy 7970 tud többet ? ár/érték arányban
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Chuck írta:
ez a tápegység (az enyém) elbír egy 8800gt-t vagy egy 9600gt-t??

http://kep.psharing.com/691936.jpg

Szerintem igen. Jó minőségű az a táp elvileg.
0
0
0
0
Chuck avatar
ez a tápegység (az enyém) elbír egy 8800gt-t vagy egy 9600gt-t??

http://kep.psharing.com/691936.jpg
0
0
0
0
cseszka avatar
LobiDrg írta:
cseszka írta:
Hali.Engem az érdekelne,van egy Giga 6870 OC kártyám,minden tartozékkal,dobozzal meg kb 20hó garral (e d i g i t a l)kitünö,hibátlan állapotban,mennyiért tudnám eladni eu-ban is meg ft-ben is megirhatitok.

36-38k-ért el lehet adni.Az enyém 35-ért ment el garancia nélkül.

Az elég jó ár kb 140 Eu nem?Ha elmenne annyiért jönne a 7850/7870/Gtx660
Ez van kinézve.Ha valakit esetleg érdekel,Szegedig tudom vinni,mivel Szerbiában élek,de a kártya magyarban lett véve,oda szól a gari is.
0
0
0
0
no avatar
cseszka írta:
Hali.Engem az érdekelne,van egy Giga 6870 OC kártyám,minden tartozékkal,dobozzal meg kb 20hó garral (e d i g i t a l)kitünö,hibátlan állapotban,mennyiért tudnám eladni eu-ban is meg ft-ben is megirhatitok.

36-38k-ért el lehet adni.Az enyém 35-ért ment el garancia nélkül.
0
0
0
0
cseszka avatar
0
0
0
0
no avatar
dzsanni94 írta:
Köszönöm
Azért voltam rá kíváncsi mert nem akarok rossz kártyát venni ha bőven elég a mostani és ami majd lesz még játékokhoz.

Helyedben MSI R7770 GHz Edition-t venném 1k a difi, hűtése jóval jobb.😀
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Köszönöm
Azért voltam rá kíváncsi mert nem akarok rossz kártyát venni ha bőven elég a mostani és ami majd lesz még játékokhoz.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
dzsanni94 írta:
De ez jobb nem:Gigabyte 7770 OC 1GB
mert én nem akarok venni olyan kártyát ami nem megy mgas beállításokon és HD-n

GT 630nál 7750 is sokkal jobb de a HD 7770 még a 7750nél is lényegesen jobb.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
De ez jobb nem:Gigabyte 7770 OC 1GB
mert én nem akarok venni olyan kártyát ami nem megy mgas beállításokon és HD-n
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nagyon nem. Persze jó a hűtő rajta ami jól megdobja a kártya árát de olyan kártyát kell venni aminek alapból jó a hűtése ennyiért már kapsz ati 4870 et vagy ati 5770 et is akár amik sokkal jobbak és újabbak főleg az 5770.
0
0
0
0
Chuck avatar
Egy xfx 8800gt Accelero S1 hűtővel megér 15k-t?
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
De ez jobb annál
Ati Radeon HD 7750
0
0
0
0
rafferd avatar
dzsanni94 írta:
Eza VGA mennyire jó
MSI GT 630 4GB

Nem a VRAM-tól lesz jó egy kártya...
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Eza VGA mennyire jó
MSI GT 630 4GB
0
0
0
0
no avatar
Akkor egy i3 mellé jobb vétel egy 7770? ( codokhoz használnám leginkább , sleeping dogs , gta 4 . )
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Cooley írta:
TaylorXIII írta:
jns0115 írta:
Ebből magam nem tudom kivenni melyik a jobb ://// más valaki?

Ez úgy jön ki, hogy vannak játékok ahol az órajel számít jobban s vannak játékok ahol inkább a több stream processzor és több vertex és pixel processzor számít.

A vertex és pixel számításokat egyaránt a shader processzor számolja, amit az AMD a saját architektúrájában stream processzornak nevezett el, szóval ez egy baromság.
Amúgy a 7770 csak minimálisan gyengébb, közel sincs ott 10% különbség, pláne a legújabb driverrel, kevesebbet fogyaszt és olcsóbb is... A 7770 jobb.
Ui.: Egy kis matek: 130% és 140% közt ~8% különbség van.

Oké😃 Akkor ezt én rosszul tudtam vagy félreértettem😃
0
0
0
0
mosomedve avatar
akos328 írta:
mosomedve írta:
Sziasztok. Szeretnék Crossfire-be még egy 5770 Vapor-x-et. Az a kérdésem, hogy alkalmas e a konfigurációm erre. Mármint alaplap, táp stb?

Ha Asrock H67M B3 az alaplapod van, akkor képek meg leírások alapján nem, ugyanis 1 DB PCI-e x16 slotod van, abba pedig még kalapáccsal és flexxel is nehezen menne bele a 2 VGA.
De lehet én néztem el vmit...

Értem, Szóval valószínűleg új alaplap kell? Jobban járnák ha eladom ezt a vapor x et kb 20.000 ért, hozzá adom az alaplap árát és veszek egy izmosabb videokártyát?
0
0
0
0
Cooley avatar
TaylorXIII írta:
jns0115 írta:
Ebből magam nem tudom kivenni melyik a jobb ://// más valaki?

Ez úgy jön ki, hogy vannak játékok ahol az órajel számít jobban s vannak játékok ahol inkább a több stream processzor és több vertex és pixel processzor számít.

A vertex és pixel számításokat egyaránt a shader processzor számolja, amit az AMD a saját architektúrájában stream processzornak nevezett el, szóval ez egy baromság.
Amúgy a 7770 csak minimálisan gyengébb, közel sincs ott 10% különbség, pláne a legújabb driverrel, kevesebbet fogyaszt és olcsóbb is... A 7770 jobb.
Ui.: Egy kis matek: 130% és 140% közt ~8% különbség van.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció