Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
eXtremeBlade írta:
Ugy értettem hogy az én kártyámnál azért is irtam zárójelbe h 670ről van szó, nekem régi biosal 1267MHz ig jól birta új driverel már csak 1240környékéig birja jól. Csak most szeretném kipróbálni a 7970et is csak nekem most lényeg lenne a plusz feszkó rá 😃
Biost meg nem akarok cserélni mert ha behal akkor dobhatom ki mert nem 2bios-os :S

Vegyél Sapphire 7970-et, addig emelheted a feszt amíg le nem ég, tapasztalat...igaz még nem égett le.😂
0
0
0
0
Cooley avatar
eXtremeBlade írta:
Tuti biztos? Mert pl enyémnél(GTX670) csak a minimum feszt lehet emelni és ha normálisan akarnám akkor biost kéne cserélni a vgan

"Asus Nvidia DirectCUII GTX 670 ~1280MHz/~7108MHz" Léghűtéssel bőven jó eredmény ez...
0
0
0
0
Sawyer226 avatar
Ugy értettem hogy az én kártyámnál azért is irtam zárójelbe h 670ről van szó, nekem régi biosal 1267MHz ig jól birta új driverel már csak 1240környékéig birja jól. Csak most szeretném kipróbálni a 7970et is csak nekem most lényeg lenne a plusz feszkó rá 😃
Biost meg nem akarok cserélni mert ha behal akkor dobhatom ki mert nem 2bios-os :S
0
0
0
0
no avatar
eXtremeBlade írta:
Tuti biztos? Mert pl enyémnél(GTX670) csak a minimum feszt lehet emelni és ha normálisan akarnám akkor biost kéne cserélni a vgan

Akkor cserélj Biost.😉
Amúgy nem értem, Gtx 670 mióta 7970 ? 😆
Másodsorban ahogy olvasom, 670 nem szereti a tuningot.😶

Szerk: Legfőképp a rövidített Nyákos kivitelek.😜
0
0
0
0
Sawyer226 avatar
0
0
0
0
no avatar
eXtremeBlade írta:
Valaki megtudná mondani, hogy a 7970ek közül melyikre lehet +feszültséget adni? Ugy értem, hogy Asus, MSi, Sapphire, Giga ezek közül melyikre lehet?

Mindegyikre.😊
0
0
0
0
Sawyer226 avatar
Valaki megtudná mondani, hogy a 7970ek közül melyikre lehet +feszültséget adni? Ugy értem, hogy Asus, MSi, Sapphire, Giga ezek közül melyikre lehet?
0
0
0
0
no avatar
Norbi1996 írta:
AMD Radeon HD 7870 OEM - 2 GB GDDR5 - PCI-Express 3.0
Erről a kártyáról tudtok mondani valamit? Ez a kiszemeltem
A másik kiszemeltem: Sapphire ATi Radeon HD7870 2GBGHZ Oc edition.
Melyik a jobb?

Utóbbit vedd.
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Erről a kártyáról tudtok mondani valamit? Ez a kiszemeltem
A másik kiszemeltem: Sapphire ATi Radeon HD7870 2GBGHZ Oc edition.
Melyik a jobb?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
FL1XxY írta:
szerintem megelégszem ezzel a 100al is,de köszi!

cl_showfps 0, -ki, 1, -be FPS megjelenítése

fps_lan Max. fps LAN-on
fps_modem Max. fps iNET-en
fps_single Max. fps single player módban

forrás:[LINK]
0
0
0
0
FL1XxY avatar
szerintem megelégszem ezzel a 100al is,de köszi!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát nem tudom CS-nél hogy van de COD2ben vannak parancsok amivel lehet állítani maxfpst meg, hogy mutassa-e meg stb. Ha van ilyen, hogy mennyi legyen a max akkor tedd be 500-ra mert 200FPS szerintem simán lehetne😃 Elvégre CSről beszélünk....
ha megvan mennyi a max akkor olyan értéket tegyél be utána maxra, hogy az mindig meglegyen, hogy fix FPS-ed legyen.
0
0
0
0
FL1XxY avatar
na most megjavult 99.9 az fps, lehetne ennél több is?
0
0
0
0
FL1XxY avatar
jaja azt az egyet kapcsoltam ki eddig.
0
0
0
0
toopa avatar
FL1XxY írta:
Sziasztok!

Lehet hogy annyira nem ide tartozik, de miért csak 60as fps-em van csé-ben amikor a laptopon 100 simán megvan, pedig jóval gyengébb cfg mint az asztalim!?

A v-sync ki van kapcsolva?
0
0
0
0
FL1XxY avatar
Sziasztok!

Lehet hogy annyira nem ide tartozik, de miért csak 60as fps-em van csé-ben amikor a laptopon 100 simán megvan, pedig jóval gyengébb cfg mint az asztalim!?
0
0
0
0
norbertsolider avatar
A héten lesz egy Sapphire HD 7770 Ghz OC edition vga-m 😀. Mi a véleményetek róla?
0
0
0
0
istvan92 avatar
GAMER2 írta:
istvan92 írta:
sziasztok ilyen videókarim van VTX3D HD 6850 1GB GDDR5 X-Edition és egy ilyen prociba gondolkodom AMD FX-8120 3.10GHz AM3+ BOX szerintetek a videókarival hogy lennének el ?????

Jól😉

aztmondod ?😆
0
0
0
0
GAMER2 avatar
istvan92 írta:
sziasztok ilyen videókarim van VTX3D HD 6850 1GB GDDR5 X-Edition és egy ilyen prociba gondolkodom AMD FX-8120 3.10GHz AM3+ BOX szerintetek a videókarival hogy lennének el ?????

Jól😉
0
0
0
0
istvan92 avatar
0
0
0
0
Adzarb avatar
képzeld erre én is rátudok keresni... nem véletlenül kérdezek egy olyat aki már használta
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali.Beszerváltam a másik kártyát cf-ban,de valamiért villodzik a kép fényeknél.Pl a vantage elsö testjénn is.Mi lehet a bibi.kipróbáltam gyors az F1 Racestars ott nincs ilyen gond.Esetleg progi hiba lehet,v nem elég neki a táp?
https://img835.imageshack.us/img835/7255/imag0037ue.jpghttps://img703.imageshack.us/img703/7615/imag0040b.jpg
Itt meg jó.😕 Esetleg valamit bekell állitani?
https://img837.imageshack.us/img837/2194/imag0039x.jpg
0
0
0
0
no avatar
Nesze a kutyának meg tessék! no.1 intelligencia szint
0
0
0
0
Flash avatar
Nesze, 7850 játéktesztek: [url]http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_hd_7850_and_7870_review,11.html[/url]
0
0
0
0
Adam996 avatar
Google-be keress teszteket itt van egy pl. https://www.thg.ru/graphic/obzor_amd_radeon_hd7870_i_radeon_hd7850/images/amd_radeon_hd7870_i_radeon_hd7850_21.png
0
0
0
0
Adzarb avatar
vki akinek már volt,vagy van ,vagy használt hd 7850 1gb-os vgat az írna pár játékot,hogy mennyi fpsel ment kb? (és persze milyen beállításoknál)
vagy ha nem tudsz fps számot akkor hogy ment
0
0
0
0
Devis avatar
akkor ezt rosszul tudtam 😃
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Erről a kártyáról tudtok mondani valamit? Ez a kiszemeltem😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem az se gáz ha mindkettö 915 Mhz megy,igy is jó-jó visz mindent FullHD-ban a giga szinte ultra beállitásokkal,kivéve talán a warfightert,mert azt nem is próbáltam high fölé rakni,frapsot meg nemigen használom.Visszont a kettö egyben már erösebb mint a 7870 nem?csak többet kajál.
0
0
0
0
Devis avatar
majd lemegy az msi is 915-re, aztán onnan vissza felhúzod
0
0
0
0
cseszka avatar
mind kettö memoban 4200Mhz,a giga gpu 915,mig az msi 920Mhz,viszont giga dolgozott már 975Mhz is,igaz csak 3Dmarkig,de az a +5Mhz h mindkettö 920Mhz dolgozzon szerintem lóf.ng nem.?
0
0
0
0
Devis avatar
tudnád, mivel a 2 mag ugyanaz.
a nagyobb órajelű gpu "lebutul" (nem tom másképp mondani 😆😉 a kisebb szintjére. (órajelben, ugyanez történik a vram órajellel is)
0
0
0
0
Bl0ck avatar
Azok a kártya füstölések lehet azért voltak, mert tökéletlen hozzá az összes, és túl lettek hajtva(drága, idióta barátom is így járt), amit nem zárok ki. Vagy épp 1-1 lehetett benne hibás is. Ez csak az én véleményem, szintén hülye vagyok hozzá, azt sem tudom melyik az. 😀

Ui.: GokuTM, ha találkoznál az öreggel, mond már neki, hogy k**a rég óta beszédem van Vele, most meg főleg, szóval jöjjön erre is. 😃DD
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
Ő persze megvan róla győződve, mert a "filmvágós" bátyja, aki egy millás gépet hozzávágott brahiból - vagy talán csak nem volt neki elég jó egy i7 3960X - azt mondta neki... Vagy csak szimplán egy olyan családba született, ami olyan buta, mint amilyen gazdag. Sajnos az ilyen is egyre gyakoribb.
Az még tetszik a gépénél, hogy "117GB (128 effektív) Seagate (IDE/Pata mód) + 488GB (500 effektív) Hitachi Desktar". 😆 Gondolom még az effektív szó jelentésével sincs tisztában. Az külön érdekes, hogy ilyen drága videószerkesztő gépbe nincs SSD, de még a tárhely összmérete is röhejes. Az az IDE/Pata mód megint csak érthetetlen számomra, de hogy az alaplapra ilyet nem kötött, az fix.
Úgy van. Szerintem azt a képet Photoshoppal csinálta.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
GokuTM írta:
MonsterKillerB írta:
Superlompos írta:
Ez úgy jött le, mintha az Nvidia kártyák nem adnának le megbízhatóan teljesítményt. Mindenesetre ez totálisan nem igaz.

Én ezt nem mondtam. Osztálytársaim mondták, hogy nagyon gyorsan elfüstöltek az nVidia kártyáik. Amd videokártyákra eddig nem hallottam, hogy bárki panaszkodott volna.

Cooley Köszi hogy írtad 😀 fordítva írtam be... javítom! 😀
+ a vinyóhoz: én nem értek ehhez, ezt láthatod. de ha másra nem is támaszkodom ilyen téren a program is írja-> (PATA)

Mindenhol vannak hibás és gagyi szériák.
HD3870 gyárilag sz.r BIOS-szal jött ki, nem vezérelte a venti-t.
HD5770 -> HD6770 lényegében egy átnevezés.

Nekem azt mondták az osztálytársaim, hogy létezik a Télapó, azóta is várom 😕

nekem se jön én is várom nagyon szeretnék vele beszélni😂 ,,,,azt jó lenne tudni milyen tápegység szolgál vagy szolgált a gépben mikor elhaláloztak a kártyák nem lehet ,hogy mindegyiknek noname van aztán megtörtént a sírás rívás hogy annyi a vga-nak de hogy milyen a táp és egyéb hardverek az x-akta 😉
0
0
0
0
no avatar
MonsterKillerB írta:
Ha olyan kártya kell emi a Physx-et is viszi mindenhol akkor nVidia... Ha meg olyan ami megbízhatóan ad le nagy teljesítményt, akkor AMD
Azt magyarázd már meg nekem kérlek, hogy az nVidia miért nem megbízható. És hogy az AMD mítől ad le megbízhatóan nagy teljesítményt 😀. Az ilyen szakkifejezéseken jókat röhögök 😃! Itt nem Mercury meg Codegen tápegységekről van szó, hanem videókártyákról ember... Jó, előfordulhatnak szar driverek, hogy elindítasz egy játékot, és csíkozódik a kép, vagy egy nagy fekete semmi az egész, de azt úgy is javítják vagy driverrel, vagy a játékhoz lehet letölteni valami patchet. De ilyen nincsen, hogy az nV nem megbízható...
0
0
0
0
no avatar
Gabo írta:
Most nézem még a Sapphire 6770 512MB GDDR5-öt elég jónak tűnik csak az a baj, hogy 512-es :S

Ha teheted inkább 1Gb, 512Mb karcsú manapság.
Viszont nem a legjobb választás, 27k...31k-ért már van 7770, bőven megéri a 4k difit.😀
0
0
0
0
no avatar
Most nézem még a Sapphire 6770 512MB GDDR5-öt elég jónak tűnik csak az a baj, hogy 512-es :S
0
0
0
0
no avatar
most veszek majd másik tápot Chieftec CTG-450-80P-et ha minden jól megy 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gabo írta:
hát mit tudnál ajánlani? ami kb ilyen árba van... de az nvidia-hoz ragaszkodom 😀

legfeljebb mennyit szánsz rá? Egyébként látom Mercury táp szóval nem tudom milyen kártyát ajánljak. Egyébként ha jó tápod lenne vennél egy HD 4870 kártyát 14-15 kért s ez bőven veri mindet. Egyébként GT 240-nél GT 630 olyan sokkal nem jobb. Táp miatt mégsem tudok mást ajánlani főleg, hogy Ati nem jöhet szóba. Bár onnan is HD 6670 jöhetne kb.
0
0
0
0
no avatar
hát mit tudnál ajánlani? ami kb ilyen árba van... de az nvidia-hoz ragaszkodom 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gabo írta:
Szerintetek melyik videokártya lenne a jobb döntés játékra?
1. Gigabyte GT 630 2 GB DDR3
Támogatott szabványok😃irectX 11, OpenGL 4.2
Csatlakozók : HDMI x 1, DVI-I x 1, D-sub x 1
Memória órajele : 1600 MHz
Shader órajel: 1620 MHz
Grafikus processzor órajele : 810 MHz
Memória interfész : 128 bit

2.Gigabyte GT430 2GB DDR3
Támogatott szabványok😃irectX 11, OpenGL 4.1
Memória órajele : 1600 Mhz
Grafikus processzor órajele : 700 Mhz
Mem. Bus: 128 bit

Ragaszkodsz ehhez a kettőhőz?
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek melyik videokártya lenne a jobb döntés játékra?
1. Gigabyte GT 630 2 GB DDR3
Támogatott szabványok😃irectX 11, OpenGL 4.2
Memória órajele : 1600 MHz
Shader órajel: 1620 MHz
Grafikus processzor órajele : 810 MHz
Memória interfész : 128 bit

2.Gigabyte GT430 2GB DDR3
Támogatott szabványok😃irectX 11, OpenGL 4.1
Memória órajele : 1600 Mhz
Grafikus processzor órajele : 700 Mhz
Mem. Bus: 128 bit
0
0
0
0
ProAkos avatar
Halihó!

Sapphire Radeon HD7770 1GHz Edition Vapor-Xröl mi a a véleményetek?😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
sisko írta:
boldika írta:
hd 7870mmien???

Szép,nagy,általában 2 ventivel,stb.stb.Egyébként meg egy igen jó vga mind fogyasztás mind teljesítmény és hűtés tekintetében is,megéri beszerezni egy ilyet.😃

Honnan tudod, hogy nem laptop karira kérdezett rá?😃😃 Na ezért nem mind1, hogy leszarod-e, hogy mit írsz vagy érdekel is az, hogy mit írtál le boldika.
0
0
0
0
sisko avatar
boldika írta:
hd 7870mmien???

Szép,nagy,általában 2 ventivel,stb.stb.Egyébként meg egy igen jó vga mind fogyasztás mind teljesítmény és hűtés tekintetében is,megéri beszerezni egy ilyet.😃
0
0
0
0
no avatar
árban kétségtelen jobb az AMD de elég magas a fogyasztásuk az Intelekhez képest így mát lehet jobban emgéri egy i3 i5 ivy
0
0
0
0
Cooley avatar
kenny82 írta:
5850-es kártyámhoz milyen lenne az IDEÁLIS processzor? AMD/INTEL, nekem mindegy...

Az árakat is figyelembe véve én egy AMD Phenom II X4 965-öt ajánlanék.
0
0
0
0
kenny82 avatar
5850-es kártyámhoz milyen lenne az IDEÁLIS processzor? AMD/INTEL, nekem mindegy...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció