Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
akkor tartsam meg a GT 630-at Februárig ? hol kapnék pár FPS-t ?
Boltban kapsz +Fps-t, de ehhez meg kell venni a kártyát ! -.-
A sötétség fájna már halott lennél...ne haragudj nem bírtam ki.😶
A proci Januárban lesz megvéve.
De most Februárig nem jobban járok egy Radeon HD 6670 2GB-al ?? Játék táren.
Melyik a jobb ? Radeon HD 6670 2GB vagy GT 630 1GB ? Segíts pls.
A HD 6670 jobb ha GDDR5 de ha nem akkor semmiképp. De tényleg alig kapnál pár FPS-t szerintem is.
Mindkettő alsó kategóriás kártya...Értsd: szarok...mármint a kártyák ! 😊 😆
Nem fogod fel !!! Csak FEBRUÁRIG kell ki bírnom ezzel a karival! Februárban veszek egy GTX560-at meg egy 4magos procit !!!!!!!!! Én tudom hogy szarak de én az kérdeztem hogy a 2 SZAR közül melyik a jobb SZAR !?
Én felfogom, te nem érted...
Vedd meg a szart aztán februárban cseréld le, ésszerű döntés megértelek ! 😆
Hd kisebb rakás, de elég az 1Gb spórolsz 2-3 ezret, fps-t nem veszítesz.😂
Mindkettő alsó kategóriás kártya...Értsd: szarok...mármint a kártyák ! 😊 😆
A GTX460 alá egy quad core kéne.
Értem köszi . Hát remélem azért viszi majd a Far Cry 3-at. Februárban meg veszek valami GTX-et 😀
Attól függ milyen felbontáson játszol! Ha 1280x1024, és alatta tuti hogy vinni fogja,akár magas részletesség mellett is 😉
Szerintetek egyszintű a két VGA ?
Graphics card version GTX 460
1GB GDDR5
CUDA Cores 336
Graphics Clock (MHz) 675
Processor Clock (MHz) 1350
Texture Fill Rate (billion/sec) 37.8
Memory Clock (MHz) 1800
Standard Memory Config 1GB GDDR5
Memory Bandwidth (GB/sec) 115.2
Graphics card version GT 630
1GB GDDR5
CUDA Cores 240
Graphics Clock (MHz) 810
Processor Clock Tester(MHz) 1620
Texture Fill Rate (billion/sec) 28,2
Memory Clock 3200MHz
Memory Bandwidth (GB/sec) 56,4
Ég és föld...Gtx 460 jóval erősebb.😉
Szerintetek egyszintű a két VGA ?
Graphics card version GTX 460
1GB GDDR5
CUDA Cores 336
Graphics Clock (MHz) 675
Processor Clock (MHz) 1350
Texture Fill Rate (billion/sec) 37.8
Memory Clock (MHz) 1800
Memory Bandwidth (GB/sec) 115.2
Graphics card version GT 630
1GB GDDR5
CUDA Cores 240
Graphics Clock (MHz) 810
Processor Clock Tester(MHz) 1620
Texture Fill Rate (billion/sec) 28,2
Memory Clock 3200MHz
Memory Bandwidth (GB/sec) 56,4
Röviden és tömören: NEM a GTX sokkal jobb kártya!!
a videokártya referencia pontjai hol találhatók? esetleg képen megtudnátok mutatni.
Volt a polcon egy 750W-os 16,5k-ért, vmi Energon Gaming Power Supply 😃
De beszereltem azóta minden király 😀
Egy kártyás rendszerhez teljesen felesleges 750W-os tápegység. A GTX 670 170W-os TDP-vel rendelkezik. Ebből kifolyólag egy 500W-os minőségi táp is elég neki AMD/Intel proci párosítással. Sőt még az OC is belefér.
Én ezért ajánlottam neki Chieftec CTG 550-80P-t. Rajta van 2 PCIE+6db sata. Bőven jó.
A 4db Molex csatin veszi fel áramot a tápbol 😜
mert azon a tápon amit vettél ha jól láttam nincs PCIE csatlakozó. 2 molex-PCIE kábelből tényleg kettő kell így ahogy mondod 4 molex kell de am nem. A tápon amit veszel van két db PCIE csatlakozó. Nem kell erre molexet használnod. kártya melléd MSI oldalán van 2molex-PCIE átalakító kábel tartozékként mert lehet, hogy aki veszi annak csak egy PCI-E csatlakozója van.
itt vannak az adatai:[LINK]
Összesen akkor kell 4 x SATA meg 4 x Molex a videókardnak.
Hát de akkor vissza tudom tenni arra a tápra a 2db SSD-t is, a többi winyó (2db) mehet másik tápra. 😀
Nem rakok másik videókártyát mert nincs több slot az alaplapomon 😜
A táp kint £16.74 volt, jó vétel... bár... nem is tudom. amúgy eb ay-on veettem 😀
Elég rossz vétel volt😃 De ha corsair tápot veszel biztos lesz elég csatlakozó. Bár nem tudom milyet tervezel többféle 700 Wattos van.
Akkor kéne 4 sata(2ssd+2hdd ha jól látom optikai meghajtód nincs) csatlakozó? Ennyi? Ez egy tápon megvan bőven😃 nem kell két táp.
Ha jól látom corsairnél a 430 Wattos tápnál van már 4 sata mivel te 700 Wattosat kívánsz venni nem lesz gondod😃 Azokon 6-8 SATA van már😃
Nem rakok másik videókártyát mert nincs több slot az alaplapomon 😜
A táp kint £16.74 volt, jó vétel... bár... nem is tudom. amúgy eb ay-on veettem 😀
Köszi.
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy vettem egy MSI n670gtx 2GBRAM stb, már eléggé el vagyok keseredve, mert amikor bele tettem az alaplapomba (ASUS M5A88-M) majd újra tettem a 64bites Win7-et, feltettem a legfrissebb NVidia vezérlő progit, BIOS-t frissitettem az alaplapomon, de ez sem oldotta meg a néha újraindul a gép, néha kék halált ad, 1-2 játékot pedig el sem lehet inditani, mert azonnal újraindul a gépem. Egy 550-es tápom van, már kipróbáltam azt is, hogy külön tápról viszem a winyókat, az 550-esről meg csak a videókártyát, mert 4db Molex csatlakozó kell neki.
Miért indul újra a gépem és fagy le néha?
Köszönöm előre is. 😞
Szerintem táp miatt. Nagyon gyengék a 12 V-os ágai. GTX 670 alá nem ilyen táp kell. Vegyél egy 550 Wattos Chieftec CTG 550-80P-t.
Van egy olyan problémám, hogy vettem egy MSI n670gtx 2GBRAM stb, már eléggé el vagyok keseredve, mert amikor bele tettem az alaplapomba (ASUS M5A88-M) majd újra tettem a 64bites Win7-et, feltettem a legfrissebb NVidia vezérlő progit, BIOS-t frissitettem az alaplapomon, de ez sem oldotta meg a néha újraindul a gép, néha kék halált ad, 1-2 játékot pedig el sem lehet inditani, mert azonnal újraindul a gépem. Egy 550-es tápom van, már kipróbáltam azt is, hogy külön tápról viszem a winyókat, az 550-esről meg csak a videókártyát, mert 4db Molex csatlakozó kell neki.
Miért indul újra a gépem és fagy le néha?
Köszönöm előre is. 😞
Asus Rampage IV Extreme
Intel Core i7 3960X
16GB Corsair Vengeance 1866MHz
Köszi a gyors választ
Asus Rampage IV Extreme
Intel Core i7 3960X
16GB Corsair Vengeance 1866MHz
Sziasztok lenne egy kérdésem VGAt cserélek hétfön a gépembe ha meghozzák,az lenne a kérdésem hogy a táp el e birja au uj jövevény asus matrix 7970 platinum válaszotokat elöre is köszi
Kettőhöz is elég lenne. 😀
azt olvastam 300wat tpd je
Sziasztok lenne egy kérdésem VGAt cserélek hétfön a gépembe ha meghozzák,az lenne a kérdésem hogy a táp el e birja au uj jövevény asus matrix 7970 platinum válaszotokat elöre is köszi
Kettőhöz is elég lenne. 😀
Köszi szépen, de szeretnék megmaradni az ATi mellett, mert AMD procim van és úgy tudom, hogy az mellé az ATi jobb mint az Nvidia, bár ebben nem vagyok biztos, nem értek hozzá annyira, ezt énis csak hallottam valakitől. ATi-nál esetleg van még olyan VGA ami jobb mint a 7770es és az ár/fogyasztás is türhető? Ha nincs akkor az ár keret feltáncolhat 40-50 közé is, ha esetleg ott van olyan kártya.
Biztos lehetsz benne, hogy semmivel nem jobb párosítás AMD proci AMD kártyával, mint nV-vel. 😀 Én is AMD procival használom a GTX480-at. Én is a GTX650Ti-t ajánlom inkább.
Sziasztok! Jelenleg egy Asus Radeon HD7750es csücsül a gépben, de tervezek egy HD7770et. Ez mennyivel jobb kártya mint a mostani? Esetleg játékoknál mekkora fps változás lenne?
Vagy, ha tudtok ajánlani egy ennél jobb kártyát Ati kategóriában 30-40 között szívesen meghallgatom a javaslatokat. Válaszotokat előre is köszönöm!
kb 15-20% különbség van a két VGA között. Egy példa: ahol eddig 25 FPS-ed volt 7750-en, ott 7770-el lesz 30. Én nem cserélném a helyedben 7770-re.
A helyedben én beruháznék egy GTX650Ti-re, ez már észrevehető gyorsulást hozna:
Vagy, ha tudtok ajánlani egy ennél jobb kártyát Ati kategóriában 30-40 között szívesen meghallgatom a javaslatokat. Válaszotokat előre is köszönöm!
Cooley:Régi driverel birta azt játék alatt, az újjal már leáll.
Synda Rebith:Mekkora hangjuk van a ventiknek? Mert még esélyes lehet, hogy azt veszek
Sok a légkavaróm azok elnyomják. 😆
Egyszer próbáltam 100% fordulaton, akkor süvített 😂 de mellé kapott 1375&1850Mhz Oc-t amit kb 2 percig bírt aztán kékhalál.😜
Jelenleg 1200&1600Mhz, állandó 65%, terhelés alatt max 78c.😀
Érdekes, a kékhalál nem jellemző VGA instabilitásra. Vagy ennyit tud az AMD-k drivere? 😆
Úgy néz ki csere videó kártyát adnak,nem javítják hanem 25e értékbe választhatok ,nos ebben szeretném hozzáértők segítségét kb olyan erősségű legyen mint a régi , aki lusta megnézni a profilom annak:SAPPHIRE HD5830 XTREME , tehát 25ezer értékbe és kb ilyen erősségű.
Cooley:Régi driverel birta azt játék alatt, az újjal már leáll.
Synda Rebith:Mekkora hangjuk van a ventiknek? Mert még esélyes lehet, hogy azt veszek
Sok a légkavaróm azok elnyomják. 😆
Egyszer próbáltam 100% fordulaton, akkor süvített 😂 de mellé kapott 1375&1850Mhz Oc-t amit kb 2 percig bírt aztán kékhalál.😜
Jelenleg 1200&1600Mhz, állandó 65%, terhelés alatt max 78c.😀
Mostanában észrevettem hogy egyes játékoknál pl COD 4 MW
elhomályosul néha a kép egyik része
ez elég sokszor előfordul és marha idegesítő
mi lehet a baja? kezd meghalni a vidikártyám?