Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cseszka avatar
apetit1989 írta:
Ducky írta:
bybeni írta:
Ducky írta:
Hello!
Már mindent csináltam a gépemmel: RAM bővítés, vidikari illetve proci csere, stb. Viszont az alaplaphoz még nem nyúltam... az a kérdés hogyha veszek egy új gépet amit magam rakok össze (nem szeretném hogy 10 perc alatt összehányják) már mindent megtudnék csinálni csak az alaplap beszerelése a kérdéses... tudom becsavarom a távtartókat, rárakom a lapot, és a fő kérdés a csavarozás...Az alaplap csavarjai is fémből vannak, de nem kell gumi alátét, illetve mi földeli le hogy ne kapjon rövidzárlatot?! 😀

ha jobban megnézed az alaplapon lévő furatokat, körben forrasztó anyag van a furaton, és ha mégjobban meglesed a furatot akkor látni fogod hogy semmi olyanhoz nem ér hozzá!
sőt akkor ott az alaplap hátoldala ahol a csatlakozók vannak ugye (vga, lan port, usb, stb..) az a hátlap is fémből van és hozzáér a csatlakozó fém borításához s ugye a gépházhoz is...
nyugodtan tekerdd be simán az alaplapi csavart

Köszi, megnyugtattál! 😀

Nem hogy baj, muszáj hozzáérnie a fémnek a házhoz, azt tegyük hozzá. A gépház az alkatrészek földelése, a tápegység által.

Itt a pontos válasz.+1
0
0
0
0
no avatar
helotok.lenne egy olyan kerdesem,h.szeretnem a kartyamat picit felhuzni.na mar most az a kerdes,hogy lenne elonyos?mennyivel kellene emelnem az adatokat?volton is kellene huzni?nem surun csinaltam meg ilyet,es nem szeretnem,h.kiegjen vagy valami.a valaszokat elore is ksozonom
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ducky írta:
bybeni írta:
Ducky írta:
Hello!
Már mindent csináltam a gépemmel: RAM bővítés, vidikari illetve proci csere, stb. Viszont az alaplaphoz még nem nyúltam... az a kérdés hogyha veszek egy új gépet amit magam rakok össze (nem szeretném hogy 10 perc alatt összehányják) már mindent megtudnék csinálni csak az alaplap beszerelése a kérdéses... tudom becsavarom a távtartókat, rárakom a lapot, és a fő kérdés a csavarozás...Az alaplap csavarjai is fémből vannak, de nem kell gumi alátét, illetve mi földeli le hogy ne kapjon rövidzárlatot?! 😀

ha jobban megnézed az alaplapon lévő furatokat, körben forrasztó anyag van a furaton, és ha mégjobban meglesed a furatot akkor látni fogod hogy semmi olyanhoz nem ér hozzá!
sőt akkor ott az alaplap hátoldala ahol a csatlakozók vannak ugye (vga, lan port, usb, stb..) az a hátlap is fémből van és hozzáér a csatlakozó fém borításához s ugye a gépházhoz is...

Köszi, megnyugtattál! 😀

Nem hogy baj, muszáj hozzáérnie a fémnek a házhoz, azt tegyük hozzá. A gépház az alkatrészek földelése, a tápegység által.
0
0
0
0
niteforce avatar
Devis írta:
niteforce írta:
Sziasztok!

Ha AppStore-ban, vagy Google Play-en veszek valamit, és lecserélem a telefont, akkor újra kell fizetni érte, vagy ha egyszer megvettem, akkor feltelepíthetem másik telefonra is?

e-mail cím alapján nézi a googla a dolgokat, szóval letudod majd újra tölteni

Köszi! Gondolom Appstoreban meg Apple ID alapján akkor.
0
0
0
0
Devis avatar
niteforce írta:
Sziasztok!

Ha AppStore-ban, vagy Google Play-en veszek valamit, és lecserélem a telefont, akkor újra kell fizetni érte, vagy ha egyszer megvettem, akkor feltelepíthetem másik telefonra is?

e-mail cím alapján nézi a googla a dolgokat, szóval letudod majd újra tölteni
0
0
0
0
Ducky avatar
bybeni írta:
Ducky írta:
Hello!

Köszi, megnyugtattál! 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!

0
0
0
0
bybeni avatar
Ducky írta:
Hello!

0
0
0
0
Ducky avatar
Hello!
0
0
0
0
dave500 avatar
Luiboy írta:
dave500 írta:
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni egy DELL Inspiron 1010 Mini netbook szétszedésében? Az egyik USB kitört, vissza szeretném forrasztani, de csak addig jutok el, hogy a touchpadot leszedem, a billentyűzetet már nem tudom felszedni, pedig minden csavart kiszedtem.
Valaki?

Köszi szépen! 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
dave500 írta:
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni egy DELL Inspiron 1010 Mini netbook szétszedésében? Az egyik USB kitört, vissza szeretném forrasztani, de csak addig jutok el, hogy a touchpadot leszedem, a billentyűzetet már nem tudom felszedni, pedig minden csavart kiszedtem.
Valaki?

0
0
0
0
dave500 avatar
Valaki?
0
0
0
0
akos40 avatar
TaylorXIII írta:
AIDA 64, CPUID.

Köszönöm szépen! 😆
0
0
0
0
akos40 avatar
Sziasztok!😃
Valaki ismer valamilyen programot amivel meg lehet nézni milyen típusú ram van a gépemben, anélkül hogy szét kéne szednem? 😃
Előre is köszi a választ! 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Valaki megtudja mondani ez mi?
kquukxng.exe
Remek. Lehet újratenni a gépet. Még a csökkentett mód sem jön be.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
alex1997 írta:
sisko írta:
alex1997 írta:
big15 írta:
Köszönöm segítségeteket 😃

Am alex1997 Ccleaner-rel átnézted? Az lehet hogy talál még valamit. Meg a feladatkezelőz is nézd át hogy nem-e fut vmilyen fájl ami ehhez kapcsolható.

Abba néztem és a feladat kezelőben nem fut semmi hozzá kapcsolódó de látom hogy túl sokat várok el itt 😳

Miért,itt mindenkinek mindent tudni kell ???
De egyébként az üzenet azt is jelent(het)i,hogy már egyszer fönt volt,és vagy nem rendesen lett eltávolítva és maradtak registry bejegyzések,vagy megmaradtak a mentések-beállítások fájljai,akár rejtve is.Az,hogy a feladatkezelőben nem látod,nem jelent semmit.

Na ezt vártam kösz!!!

De nincs sehol semmi sea mappába se a dokumentumoknál is ki van minden törölve!!! Akkor mi a franc?? ):

ird be ezt a windows futtatáshoz, hogy: regedit

Ezután a \HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE mappán belül töröld a runic games vagy a Torchlight mappát almappáival együtt.

Ha just for me vagy for all users lett bejelölve installkor akkor meg elvileg itt kell törölnöd: \CURRENT_USER\SOFTWARE

De már korábban ajánlottak registry tisztítót. Próbáld meg CCleanert.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
sisko írta:
alex1997 írta:
big15 írta:

Am alex1997 Ccleaner-rel átnézted? Az lehet hogy talál még valamit. Meg a feladatkezelőz is nézd át hogy nem-e fut vmilyen fájl ami ehhez kapcsolható.

Abba néztem és a feladat kezelőben nem fut semmi hozzá kapcsolódó de látom hogy túl sokat várok el itt 😳

De egyébként az üzenet azt is jelent(het)i,hogy már egyszer fönt volt,és vagy nem rendesen lett eltávolítva és maradtak registry bejegyzések,vagy megmaradtak a mentések-beállítások fájljai,akár rejtve is.Az,hogy a feladatkezelőben nem látod,nem jelent semmit.

Na ezt vártam kösz!!!

De nincs sehol semmi sea mappába se a dokumentumoknál is ki van minden törölve!!! Akkor mi a franc?? ):
0
0
0
0
kung avatar
niteforce írta:
ASUS M4N68T-M LE V2 alaplap
AMD Athlon II X3 445 (4 magosítható az alaplappal)
Alpenföhn Sella processzorhűtő

Mennyit érnek? Doboza megvan mindegyiknek

Kb ennyiért el tudod adni.

ASUS M4N68T-M LE V2 alaplap 7k
AMD Athlon II X3 445 (4 magosítható az alaplappal) 12k
Alpenföhn Sella processzorhűtő 5k
0
0
0
0
niteforce avatar
ASUS M4N68T-M LE V2 alaplap
AMD Athlon II X3 445 (4 magosítható az alaplappal)
Alpenföhn Sella processzorhűtő

Mennyit érnek? Doboza megvan mindegyiknek
0
0
0
0
sisko avatar
alex1997 írta:
big15 írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Egy találós kérdés. A gépem nemrég elkezdett olyat produkálni, ha nem csinálok semmit vagy ha filmet nézek teljes képernyőn akkor 1-2 perc múlva elkezdi járatni az egyik magot 70%-on a többit meg 25%-on. Mihelyst megmozdítom az egeret vagy ablaknézetbe teszem a filmet helyreáll. Megfigyelni sem tudtam, mit okozhassa, mert ha meg van nyitva bármilyen programfigyelő program akkor nem jön elő. Csak ebben a két esetben. Gondoltam vírus, de nem. Illetve olyan is volt, hogy az svchost.exe egyszer csak elkezdte nagyon enni a ramot.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
big15 írta:

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
alex1997 írta:
Nekem nem segít senki )':

Túl speciális. Fingom sincs a Torchlightról. Játék gépigényénél kell kérdezni vagy lapozgatni vissza és vissza hátha valakinek hasonló problémája van vagy Google.
0
0
0
0
beatimgame avatar

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
AMDnél csak az alszériának kell megegyeznie. Szóval te egy 7750+7770CF-t is csinálhatsz csak ilyenkor a lassabbhoz butul a gyorsabb. Akármilyen két 7770 CFbe köthető.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
big15 írta:
Helló mindenki.

Most kezdtem crossfire-t rendezni és megakadtam egy olyan pontnál hogy a két vga-nak ugyanattól a cégtől kell kijönnie? Pl: lenne egy XFX Radeon HD7770 és egy Sapphire HD7770. Mindkettő stock 1GHz órajelen fut. Ezt a két kártyát lehet egybe kötni vagy csak az azonos gyártók kártyáit lehet összekötni?

Elvileg lehet nem azonos gyártókat összekötni de nem biztos 😕
0
0
0
0
beatimgame avatar
Helló mindenki.

Most kezdtem crossfire-t rendezni és megakadtam egy olyan pontnál hogy a két vga-nak ugyanattól a cégtől kell kijönnie? Pl: lenne egy XFX Radeon HD7770 és egy Sapphire HD7770. Mindkettő stock 1GHz órajelen fut. Ezt a két kártyát lehet egybe kötni vagy csak az azonos gyártók kártyáit lehet összekötni?
0
0
0
0
mice193 avatar
mit tegyek olyankor ha játszok és kiírja azt hogy a steam működése leállt?
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Heló megint bajom van -.-'

Letöltöttem a Torclight-ot gondolom mindenki ismeri...

Na egy axe fájlt kaptam... oké elkezdem felrakni elmegy a fel csík és durr befagy..
Na mondom feladat kezelő kilövöm a telepítőt. Oké kilőttem ujrindítom a gépet megint elindítom a telepítőt és ez fogad -.- [LINK]

Mi a *************** lehet a baj nincs fel telepítve minden fájlt kitöröltem 1 ******* program se látja a játékot ):

Kérlek titeket segítsetek! 😢
0
0
0
0
mathejocy avatar
alex1997 írta:
Tudna valaki segíteni?!

Most vettem HDMI kábelt mert mondta valaki hogy a monitorom azért vibrál mert a 7850 VGA-s átalakítórol van rádugva a gépre. Oké megvettem megszünt a vibrálás minden *** a de annyira fos a képminőség elvan mosódva az egész ku#va fakó és a ami adott egy pofont a sza%nak az hogy körbe fekete csíkok vannak Full HD felbontáson. Tehát mind ha valami 720 p felbontás lenne. Próbáltam mindent de semmi a monitoron az élességet áligattam de ugyan az szinte....

Mi lehet a baj?

ccc-ben be kéne állítani a gpu méretezést és feltolni a csúszkát 100%-ra.Nem lesz körbe fekete kereted.A frissítési frekit ellenőrizni kellene még plusszba persze.User error.
0
0
0
0
bybeni avatar
MFeri4615 írta:
Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy ilyen gépházam :
http://www.argep.hu/product_1150823.html
És van benne egy hkc-táp ami úgy van benne hogy a ventilátora lefele van , és ez által nagyon hamar beszívja a koszt , és állandóan takarítanom kell , ne hogy nagyon poros legyen . Az lenne a kérdésem hogy az ilyen gépházakba ahol lent-re kell rakni a tápot , ott md1 hogy hogyan rakom be? már mint ennél a tápnál is lehetne úgy hogy én megfordítóm hogy a táp ventilátorja ne lefele legyen , hanem felfele ... ?

ahogy elnézem a ház tápkivágásánál nincs útban semmi, azaz nincs szűkítve sehogy, teli a kivágás, viszont a táp rögzítő csavarjainak a furata nem vág majd egybe ha megfordítod
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem rakhatod belé akárhogy.
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy ilyen gépházam :
http://www.argep.hu/product_1150823.html
És van benne egy hkc-táp ami úgy van benne hogy a ventilátora lefele van , és ez által nagyon hamar beszívja a koszt , és állandóan takarítanom kell , ne hogy nagyon poros legyen . Az lenne a kérdésem hogy az ilyen gépházakba ahol lent-re kell rakni a tápot , ott md1 hogy hogyan rakom be? már mint ennél a tápnál is lehetne úgy hogy én megfordítóm hogy a táp ventilátorja ne lefele legyen , hanem felfele ... ?
0
0
0
0
bukta2 avatar
Üdv, Élő Háttérképet szeretnék kitenni valami jót hol lehet könnyen ilyeneket letölteni? :) előre is kössz!
0
0
0
0
Cooley avatar
alex1997 írta:
Tudna valaki segíteni?!

Most vettem HDMI kábelt mert mondta valaki hogy a monitorom azért vibrál mert a 7850 VGA-s átalakítórol van rádugva a gépre. Oké megvettem megszünt a vibrálás minden *** a de annyira fos a képminőség elvan mosódva az egész ku#va fakó és a ami adott egy pofont a sza%nak az hogy körbe fekete csíkok vannak Full HD felbontáson. Tehát mind ha valami 720 p felbontás lenne. Próbáltam mindent de semmi a monitoron az élességet áligattam de ugyan az szinte....

Mi lehet a baj?

Mondjuk ha nem "Bazi Nagy"-ot adnál meg típusnak, talán még segíteni is tudnánk.
0
0
0
0
Megaisten avatar
alex1997 írta:
Tudna valaki segíteni?!

Mi lehet a baj?
gondolom valami gagyi kábelt vettél.1.0-ás verziójú kábel lehet.van különbség. 1,3 vagy 1,4.verziójú kábel vegyél.ezek jók.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Tudna valaki segíteni?!

Mi lehet a baj?
0
0
0
0
bybeni avatar
TaylorXIII írta:
Talán processzorlimit. Nem találtam processzortesztet CODMW3-ra sajnos meg, hogy l2 cache fontos-e nagyon. Ugye ebből phenom IInek nincs sok de egy core 2 duonak több van. pl E6600.

Vsync nincs bekapcsolva? Vagy valami beállítás amit csak feltolált de azt sem tudod mi az? Lehet limitál.

ott lesz a pont véleményem szerint!
sok kártyát próbáltunk nemrég ki pár játék alatt hogy hogy teljesítenek DE! sokat játszom én is MW 3-al, ha a VSync (Vertikális szinkronizáció) be volt kapcsolva durván esett az fps szám kivétel nélkül és driver függetlenül!
számokkal nem tudok most szolgálni de nézd meg mi van ha kikapcsolod
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Talán processzorlimit. Nem találtam processzortesztet CODMW3-ra sajnos meg, hogy l2 cache fontos-e nagyon. Ugye ebből phenom IInek nincs sok de egy core 2 duonak több van. pl E6600.

Vsync nincs bekapcsolva? Vagy valami beállítás amit csak feltolált de azt sem tudod mi az? Lehet limitál.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
45 fps a plafon, fölé nem megy!
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
TaylorXIII írta:
Talán driver probléma. Esetleg valami nagyon durva dolgot nem kéne bekapcsolnod a játékba.

A legújabb driver van a gépen, és a régebbi driverekkel is csak ennyi képkockaszám volt..😕
Nem tudom mit kellene beállítanom, de itt valami bibi van az tuti :S
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Talán driver probléma. Esetleg valami nagyon durva dolgot nem kéne bekapcsolnod a játékba.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
kobortomi írta:
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

Lenne egy jó kérdésem!
Mért van az, hogy a COD MW3 megy 1440x900-as felbontáson minden a lehető legmagasabb beállítás mellett 38-45 fps-el ? Míg pl egy erősebb játék pl BF3 ugyan így 60-80 fps-el megy ?
Gépem fontosabb adatai: AMD PHENOM II X4 965 3,4GHz, SAPPHIRE HD 7870 GHz EDITION 2GB, 8GB RAM (2X4GB 1333MHz), ASUS M4N68T-M V2 alaplap.

Valaki valami tipp/tanács ??

Ez nagyon érdekes mivel nekem meg az MW 3 1920x1080 High 60-80fps-el.
Pedig jóval gyengébb gépem van.

Ez valóban érdekes dolog..😕
Én az alaplapra tippelek, hogy amiatt van visszafogva a gép, de nem tudom, hogy akik jobban értenek hozzá, ők mit mondanának erre a dologra.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Sziasztok!

Lenne egy jó kérdésem!
Mért van az, hogy a COD MW3 megy 1440x900-as felbontáson minden a lehető legmagasabb beállítás mellett 38-45 fps-el ? Míg pl egy erősebb játék pl BF3 ugyan így 60-80 fps-el megy ?
Gépem fontosabb adatai: AMD PHENOM II X4 965 3,4GHz, SAPPHIRE HD 7870 GHz EDITION 2GB, 8GB RAM (2X4GB 1333MHz), ASUS M4N68T-M V2 alaplap.

Valaki valami tipp/tanács ??
0
0
0
0
RIbeni avatar
Hali!

Az a kérdésem, van-e olyan program, ami egy játék alatt jelzi a processzor hőmérsékletét?

Köszi!
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
TaylorXIII írta:
Jól van de ha le akaránd festeni azért előtte nézz utána, hogy kéne vagy valami😃 Nehogy elbasszad😃

nem temperával esek neki😃
szomszéd autó festő😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jól van de ha le akaránd festeni azért előtte nézz utána, hogy kéne vagy valami😃 Nehogy elbasszad😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció