sziasztok
Vettem egy 500 gb os külső hdd t
az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám leformázni fat32 re? a fat 32 az xbox miatt kellene mert csak azt látja.
@xymano: Fat32-re legfejlebb 32GB méretű partíciókat tudsz formázni.
Azt tudom javasolni, hogy csinálj egyet arra a célra.
Esetleg exFat rendszerre próbáld formázni. Nem tudom azt támogatja-e az xbox.
@SuperPuma: exFat ot próbáltam de azt sajna nem látja a box.
Akkor gondolom noncs semmi megoldás arra,hogy egyben az 500 fat32 legyen?
szerk.: Rufus nevű programmal sikerült particionálás nélkül.
@BenjaminHun: Overclockoltal mostanaban?
Valoszinuleg valami feszultsegproblema miatt irja ki,rossz beallitas vagy a tappal van valami,esetleg probald meg resetelni a BIOS beallitasaid,az is helyrehozhatja.
Üdv.
Egyik ismerősömnek elkezdett csíkozni a vga-ja... kérdés:
ezzel lehet valamit kezdeni?
-igen : akkor mit és hogyan
-nem: dual core e4400 2GHz procihoz + 4GB ramhoz milyen 20k alatti VGA-t ajánlanátok?
Jelen állás szerint mi GT 730 at néztünk ki 17-ért.
@Zora: Először is az a videókártya memóriájának a meghibásodásának a jele, vagy ha meg van OCzva akkor az a baja
Másrészt egy E4400 hoz szinte felesleges új vga-t venni nem ér annyit az egész, nameg elég gyengusz manapság.
viszont ha mindenféle képpen új kell az R7 250 sztem jobb választás lent épphogy becsúszik 20k alá bár abban nem vagyok hogy elég lenne neki a proci. HD6670 1GD5 használtban van olyan 6k vagy esetleg GT440/640
@YoRHa 2B: Köszönöm a válaszod, tudja az illető ,hogy gyenge de mindenképp kellene neki egy másik kártya.
Húzva nem volt amúgy az előző kártya ( mellesleg egy HD 4830)
@Zora: nekem HD4830 volt 2 is, de azért a DX11 néha jól jön még oda is. én a helyében 5670/6670 et vennék hozzá
viszont egy E8400/Q6600 se drága de azok sokkal jobbak mint az E4400
Sziasztok! Tippeket, tanácsokat szeretnék kérni. Faterom gépe ma behalt, először csak lefagyott játék közben, reset után nem állt fel a rendszer, csak bedobott a biosba. Onnan csak teljes kikapcsolás után állt helyre. Most viszont teljesen meghalt, be sem kapcsol. Amd A6 proci van benne asrock alaplappal. Tippeket, ötleteket, hogy mi lehet a hiba, köszönöm szépen!
Először is az alaplapon elem csere.
Aztán tápegységet megnézni, hátha az halt meg. (másik táp van, akkor jó, azzal kipróbálni)
Ha a táp jó, akkor jön az alaplap-proci. Innentől érdekes, ki kéne próbálni másik procival a lapot, másik lappal a procit.
Egyelőre ennyit, ez sajnos így megy. Vagy egy normális szervizest keress a környéken, aki 5k pénzért bevizsgálja neked, hogy mi a hiba, ha nincsenek tartalék eszközeid.
@DarthRoni: Hogy érted azt hogy be sem kapcsol? Semmelyik alkatrész nem indul el, vagy elindulnak, csak nem bootol?
és ha nem bootol akkor hol akad meg kb, BIOS belépésig eljut vagy addig sem?
Illetve ha elindulnak az alkatrészek és van speaker bekötve akkor hogy csipog a gép?
Sziasztok!
Az lenne az egyszerű és buta kérdésem, hogy mivel tudnám elérni a magasabb fps-t. (gépem: https://gepigeny.hu/user/ors11/eszkozok/37183 )
Újra raktam a windows-ot pár hónapja, de már azelőtt se futott úgy még a Leauge of Legends se ahogy az elején. Egy ilyen gépen nem hiszem, hogy max felbontáson nem ütöm a 100 fps-t és teamfightba, laggolok 30 alatt.... van a gépen gforce experience meg minden butaság, és rendszeresen rakom fel a videókártya frissítést is, de sehogy nem javul...ha valaki tudja, hogy mit tudnék csinálni? ( benne vagyok a proci túrbózásában is, ha az segít) csak most nincs pénzem új alkatrészt venni, meg amúgy is úgy érzem, hogy ez a config stabilan kéne vigye a mai game-ket is közepes vagy annál magasabb beállításokon 1080p-be.
Köszi előre is!
@ors11: Nálad 1080P-hez a VGA a gyenguska.Ha egy GTX 660 lenne akkor azzal jobban menne, de a 650 TI nem az a nagyon erős VGA.Na meg csak 1 GB VRAM van rajta, ami manapság édes kevés.
@reszler112233: Értem is én, valószínüleg veszek majd egy jobb videókártyát majd. De akkor se tudom miért nem megy úgy a rendszer, mint az elején...egy olyan játékot se visz lagg nélkül amit az nálamnál sokall gyengébb kártyák is simmán tolnak laggmentesen full grafon.
@ors11: Rendszertelepítést követően az egész gép gyorsabb, nincsenek felesleges háttérben futó programok, amik folyamatosan terhelik a CPUt- és telítik a memóriát.
Ezek is okozhatnak lassulást az idő elteltével. Ugyanis ha a CPU alapjáraton 15%-al van terhelve, akkor könyebben futtat játékot mintha már alapból 60%-on járna 😃 Ugyanígy memóriával 😀
Először próbáld meg rendbeszedni szoftveresen a gépet és ügyelni az apró kis idegesítő háttérben futó folyamatokra 😀
Sziasztok!
Egy buta kérdéssel fordulok hozzátok, lehet h másnak egyértelmű de nekem nem az 😃
Venni szeretnék a gépházba hűtőventilátorokat, de azt írják,h csavar nem jár hozzájuk.
Milyen csavar kell ezekbe? olyan mint pl amivel az alaplapot fogatom be, meg a meghajtókat?
vagy kell ezeknek valami spéci csavar?
@akos328: Attól függ, hogy hová akarod ezeket rögzíteni, de általában olyan méretűek kellenek hozzá, mint máshol a gépházban. Továbbá, ha valami spéci kellene, akkor adnának 😀
@akos328: Mindenképp világítóst akarsz? Ha nem én ezt venném.:[LINK]
Picit drágáb, de jobb légszállítású és halkabb is elvileg. Na meg ehhez adnak csavart is.(Legalábbis nekem a TC verziókhoz adtak.)
@reszler112233: Jaja nekem is van vagy 3 Arctic ventim, szép fehér-fekete és halk mind.
De gondolom neki direkt ilyen piros világítós kell. (bár 1000Ft ért ne várjunk csodát ha még világít is ennyiért)
Sziasztok. Nem tudom mi lehet nem értek a gépekhez. Fiam gépéről lenne szó és ő mégkevesebbet ért hozzá. CSgo és tf2- van telepítve, más játék nem. TF2-nél kiakad a gép, miért? Proci Inter R Core TM2 quad Q8300 @ 2.50 GHz,
memo 4 GB rendsze windows 10 64 bites, X64 alapú, szabad tárhely 295 GB, Lynksys WMP600N Wireless N PCI adapter with dual band, , videokártya Radeaon TM RX 460 graphics, még találtam olyant, hogy Realtek PCI CBE family controller #3, ha ez kell vagy nem. Min kell változtatni, hogy fusson a program. Wi-fi helyett már kábelt használ és gyors a net. Amikor nézem a CPU, a memo minden ok kivéve a lemez, ami minden kiakadáskor 98 % -on van, vagy akár 100%-ot mutat, de szerintem van elég hely, vagy nem? Köszönöm a segítséget.
@Andkris: Nézzétek meg a feladatkezelőben mi fut, mi használja nagyon a lemezt.
[LINK], teljes vizsgálatot indítva nézzétek át a gépet, esetleg mellette egy jó vírusirtóval (pl Kaspersky, Bitdefender, Avast).
Drivert AMD oldaláról szeditek ugye? Nem valami Driver Booster kamuval.
@Andkris: Megeshet a merevlemez hibája miatt is teljesítménybeli gond. (Pl most az én gépemen is a rendszer egy öreg merevlemezre van telepítve és elég erőteljesen érződik, hogy már nem fürge)
Persze lehet vírus is a gond, mint írták, de az sem kizárt, hogy tényleg ennyire elhasználódott a merevlemez.
Lenne pár problémám, örülnék ha végre így több év sz*pás után sikerülne végre megjavítani...
Kezdem azzal hogy van 4 gép összesen a háztartásban, abból 3 gépen Windows 7 Home Premium 64bit fut (van amin engedte aktiválni eredeti kóddal van amelyik DAZ laoderrel van aktiválva), mindhármon magas a sseek error rate a hddken. Van az enyém ami Windows 10 Home 64bit 1703 verziójú, lehető legfrissebb, leteszteltem minden hardvert, semmi probléma nincs.
Térjünk akkor a problémákra. Ami mindegyik gépen jelentkezik az a youtube videó akadozás, körülbelül 0.5mpre akad meg csak a kép, 2 vagy 5mpig géptől függően. Az én gépemen van még ritkán kerregés is a hangfalból, Kaspersky vírusirtóval ez a kerregés gyakorivá válik, ezért egy jó ideje nem használom, több újrarakás is volt Kaspersky óta, így nem hagyhatott maga után semmit. Ami infót tudok vagy nem felejtek el azt leírom, bármi kérdés van hogy tudjatok segíteni nyugodtan írjátok le. Microsofttal felvettem a kapcsolatot ő azt szajkózta 10 percig hogy régi a BIOS verzióm ezért kisebb a teljesítménye, mikor írtam neki hogy 4 gép van, Windows 7 is van, nem reagált semmit.
Mióta kinyomtam a gépemen a fast bootot azóta a Windows gombra, keresőre és Feladatnézetre nem reagál, Gépház sem jön be, tálcai ikonok nem jönnek be, ha odahúzok egy új ikont minden eddigi megjelenik ott, addig nem. Az igaz hogy ha a fast boot be van kapcsolva akkor nem tudja a Windows frissíteni a fájlokat, mert az egyfajta hibernáció? Ha nem akkor megpróbálom visszakapcsolni, ha bejön...
Drivereket Win10en hagyom hadd rakja fel, majd manuálisan felrakom a hang és VGA drivereket. (realtek.czről win8 64bit driver, nvidia.com 382.05) Win7en mindet én rakom fel, szintén gyártó oldaláról (főképp intel.com).
Tört programból kizárólag Microsoft Office van és 2-3 játék, minden más eredeti. Az alábbi vírusirtók voltak fent, mindeel ugyanez, sőt, valamelyik lassítja a netet:
Windows Defender (később bitcoin miner került bele ezért akadt minden, azóta újra lett téve, akkor pedig malwarebytes törölte belőle)
Avast Antivirus, Internet Security (lassú net)
Kaspersky Internet Security, Total Security (még lassabb net mint a többivel, még több kerregés, kékhalál)
Bitdefender Antivirus, Internet Security (lassú net)
LatencyMon eredmény: [LINK]
A segítséget előre is köszönöm.
Bármi infó kell még csak szóljatok.
@InfernoDante: Kasperskyt használok én is de csak antivírust nálam nem lassítja a netet a hálózati kártya drivert is a Microsoft ajálja fel vagy a gyártó honlapjáról való?
@Zoli869: Azt alapvetően hagyom a Windowsét, de raktam fel úgy is a wint, hogy felraktam a Realtek oldaláról azt is, de ugyanolyan volt, sebességben sem volt változás.
@Zoli869: Na, az akadás az ad block/pLus (nem a használatát ajánlom, ezért kérem az admint ne törölje) törlésével megszűnt, akinek ugyanilyen gondja van, próbálja először ezt a szutyok reklámblokkolót törölni. (uBlock Origin van helyette már 1-2 hete, azóta semmi probléma)
A kerregés viszont nem szűnt meg még mindig, hardverek még mindig hibátlanok, újrarakva volt vagy 10000x, így ötletem sincs még mindig. 😆
Annyi kérdést rakok fel,lassan adód lehetne rám szabni 😃
Egyszer csak feldobott egy ablakot a gép miközben nézelődtem a Gigabyte Xrteme Engingben,és mivel pont kattintottam,rányomtam a mégsére.
A netem hirtelen bezárult,és elveszett minden belőle.
Próbáltam visszaállítani a rendszert,de egy ilyet kapok:
[LINK]
Illetve találtam egy ilyet:
[LINK]
Alapvetően van kijelölve az Alapértelmezett profil,de ez a telepítésnél volt utoljára használva,az alatta lévő pedig ma,szerintem ez lehet a baj,de nem engedi átállítani
@DJ Anonymus NH4SCN: Szia!
1. A Vezérlőpult/Rendszer menüben a Rendszervédelem szekcióban kikapcsoltad korábban a visszaállítási pont engedélyezését, így nem is talált. Ahhoz, hogy működjön, kiválasztod a meghajtót, majd engedélyezed, és ennyi.
2. A két létező profilt látod, látható, hogy az alsó van használatban, már a mérete miatt is. Itt mondjuk nem értem, hogy mi a kérdés....
3. Hát hogy mire kattintottál, az innentől kezdve nagy kérdés, szerintem senki nem tudja, de máskor nem kattintani azonnal, mindent elolvasni. Ez mindig és mindenre igaz!
Sziasztok.
Vízhűtést szeretnék vásárolni FM2+ foglalatra.
tudnátok segíteni, hogy egyes termékeknél mire kell odafigyelni?
például a 2ventilátoros mennyivel jobb mint az egy, megéri-e 2 ventiset venni, vagy inkább csak a zaj nő meg tőle.
Ha már zaj, akkor mi az a zajszint ami már zavaró lehet? olvastam 32dB, 39dB, de volt ahol csak 27dB láttam. Csakmert például elektronikában a 12 dB különbség 4x akkora erősítést jelet, nem szeretném, ha egy ventilátor 4x annyira hangos lenne 😃 😃 bár gondolom jelen esetben nem így számlálódik.
Illetve a pumpát és a ventiket külön kell ellátni táppal, vagy egy dugóról feltudják venni a saját teljesítményüket?
illetve, olvastam pár fórumon, hogy van akiknek meghallt a vízpumpája, ez például menniyre gyakori?
jelen esetben a következő termékre gondoltam, hogy be kellene ruháznom rá:
[LINK]
@akos328: Az igazság már elhangzott. Ebben az ársávban jobb egy nagy / minőségi léghűtő. Pl be Quiet! termékek. (a Be Quiet Dark Rock Advanced pont ennyibe kerül...) A kompakt vízből a Corsair H80i GT az ajánlott, egy ventis radival van. Ha már a fentebb említett két ventilátoros kompaktokat nézed, akkor számolni kell, hogy két légkavaró kelt zajt, a pumpának is van némi hangja. Kétségtelen, hogy nagyobb lesz az alaplap szabad tere, de nem biztos, hogy ez a fő szempont.
@Hunork: Helyhiány miatt szeretnék vízhűtést. Alapból csak egy 150mm-es cpu hűtő fér be a házba, de ezzel nincs is baj, hiszen az alap hűtő sem rossz, csak akkora nagy, hogy a memóriamodulomból nem fér be még1 a helyére.
Ez mellett elfogja a friss levegő keringetését. Nem a cpu melegszik, hanem magában a házban van meleg, amit nem tudok kikeringetni. A RAM-om tűzforró pedig van rajta hűtőborda. Az alaplapi chipem hűtője is forró. Olyan megoldást keresnék amivel azt a batár hűtőt letudnám cserélni, és szabadon keringhetne a levegő.
Mert úgy szeretném, hogy hátulról fújatom a levegőt, elől pedig szívom kifelé, és akkor egy jó kis huzat keletkezne amivel a meleg levegőt kitudnám vinni a házból, de a CPU hűtő útját állja.
@akos328: Utolsó mondatoddal nem értek egyet.Én még nem igazán láttam házat aminek a jó szellőzése és úgy van megoldva, hogy hátul szív és elől kifúj. Pont az ellentettje a jó megoldás.
Szerk: Ha jól kerestem ez a házad van:[LINK]
Na most itt is az a jó szellőzés amit írtam is.Elől és alul befelé szív, hátul és fent kifelé. Így nem maradhat meleg levegő a házban, ha mégis akkor szar lesz a hűtésed akkor is ha vízhűtőt teszel be.Ja és a proci hűtője(Már ha a mostani is toronyhűtő.) előlről hátrafelé mozgassa a levegőt a hűtőbordán, mint nekem is van: [LINK]
Sziasztok!
Nyáron majd szeretném bővíteni a ramomat 8Gb-ról 12Gb-ra.
Ilyenem van:
Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz HX316C10FK2/8
És az lenne a kérdésem,ha egy ilyet vennék bele,akkor össze lennének hangolva,működne?
@DJ Anonymus NH4SCN: Szia! Én úgy tudom hogy ezeknél a RAM-oknál csak a borítás színében van eltérés. A szériaszámban "316" és a "c10" egyezik amik az órajelet és az időzítést jelzik. Az utolsó betű a színkódot jelöli és mivel ezek között csak a szín az eltérés úgy gondolom hogy problémamentesen dolgoznának együtt.
@DJ Anonymus NH4SCN: Van csak nem a te gépedben 😀
6 és többmagos i7-k, nagyobb Xeonok meg az új AMD Threadripperek tudnak ilyet. Más tokozás, más chipset, komplett új gép.
@cszolee79: Áhá,értem,akkor ez a "veszély"nem fenyeget 😃
Régebben olvasgattam a dual chanel témában,hogy,ha van is,akkor nagy teljesítménykülönbség nincsen,ha nem dualba használod.
Ha én most megbontom ezt,akkor nem fogok teljesítménycsökkenést tapasztalni elvileg,nem igaz?
Rég volt,amikor ezt már olvastam,azóta lehet,hogy minden megváltozott 😃
@DJ Anonymus NH4SCN: Működniük kell, de persze minden "élesben" derül ki.
Quad channel: LGA 2011 procikkal megy, a triple channel meg LGA 1366 procikkal, gyakorlatilag az összes többi dual-channel.
Teljesítmény: kifejezetten erre optimalizált programoknál lehetne tapasztalni, de azt sem biztos, hogy észreveszed otthoni környezetben.
Helo, a régi gépemen win7 64 bit volt,mármint az ssd-n a hdd csak tárolásra szolgál, és ugye megjött minden alkatrész az új géphez , össze is dobtam és áttettem az újba az ssd-t és a HDD t is ugye ha bekapcsolom bejön a windows indítása felurat de ugye megszakad egy hibakóddal mert ugye más a konfig... ezen nem is lepödtem meg csak a kérdésem az az hogy ha beállítottam elsődlegesnek a dvd olvasót bootolásnál akkor újratudom majd tenni a gépet ugye? Win 10 lesz majd az új konfigon,jah és a VGA-m nem műkszik még csak mikor benyomom a gépet a ventik mennek pár sec ig majd leállnak, és utána csak a LED ek világítanak a vga-n, ez normális amíg nincs telepítve a driver ugye? (Remélem) 😃
Még a késleltetést érdemes lenne megnézni mert lehet hogy gyorsabb a 800mhz a 1066-tól alacsonyabb órajel esetén.
De szerintem nem éreznéd meg azt a tizedet amivel gyorsabb. Pl egy 1333mhz 5 addig egy 2400 5.7 lenne.Spoiler!
És nagyon alkalmazásfüggő hogy most az eggyik szinte ugyan úgy meg egy másik program 1 mp-cel hamarabb tölt be.
Spoiler!
Konkrétabb példa egy DDR2 800MHz 5-5-5-15-2T 56.4, DDR2 1066MHz 5-5-5-15-2T 50.5, DDR2 800MHz 4-4-4-12-1T 49.6.
De ff hogy az új procik már megérezteti veled a külömbséget rendesen, úgyhogy ott már érdemesebb minnél gyorsabb ramot venni.Spoiler!
De mint mondtam nagyon alkalmazásfüggő a dolog. Más értéket mutat ua. a proci más rammal vice versa, különböző alkalmazásokkal, más futtatási környezettel...
@visor261: Vagyis akkor jaah, jó hozzá a 750 / 750 ti. Igazából csak ezek férnek be kb, ami árba is jó 30k alatt használtan, és 1 ventis max olyan ~16cm
Hellósztok
Olyan gondom lenne, hogy 26. án a Windows Update felrakta a KB4020102 frissítést azóta rettenet lassan bootol a gép (10 perc kb) és amikor végre bejön ki ír egy hibaüzenetet, hogy invalid command line.
Fórumokon olyat is olvastam, hogy be se jön egyeseknek az asztal csak fekete képernyő meg egy üzenet,hogy a program nem válaszol és kész.
Szerintetek töröljem le a frissítést vagy várjak míg jön rá egy javító frissítés vagy nincs rá valami megoldás ?
Szevasztok! Vettem eggy GTX 1080-at ha beteszem a regi kartya helyere a drivert hogy kell atinstallalni ? Muszaj atinstallalni a Windowst is vagy eleg a drivert ?
@rollo: Ha nvidia volt elotte is a gepben akkor semmi extra... csak felmesz ide [LINK] kivalasztod amid van, leszeded es elkezded a telepitest.. Lesz alul egy olyan opcio, hogy "tiszta telepites" ez alapbol leszedi a regit es teszi az ujat csak be kell pipalni a kis negyzetet azt ennyi... 😀
sziasztok
az a kérdésem lenne hogy nem e tudja valaki hogy hol lehet usb type-c hosszabbító kábelt venni? Van egy usb c-s elosztóm amibe lehet memóriakártyát tenni meg van rajta 3 usb és csak egy kb 10 centis kábel van rajta amivel be lehet dugni usb c-be
ezt akarom a gépem hátulján lévő c-s csatlakozóba bedugni csak kellene egy hosszabbító kábel amit sehol nem találok, létezik egyáltalán ilyen?
Sziasztok meg próbáltam meg húzni a procimat i7 4770K 4,1Ghz-ra sikerült is szozó emeléssel de hiába rakom a szorzót 4,2 vagy 4,3ra marad 4,1-en. Nem tudjátok mért van ez?
@BenjaminHun: Ne csodálkozz azzal a lappal.Ne haragudj , de eleve hogy lehet azt a lapot olyan procival megvenni? Meg egy még minosegibb tap sem volna rosz.Gold de inkabb platinum minősítéssel.Meg annak a par hertznek semmi értelme.Alapon is eleg az a cpu mindenhez.
@AttiS: Bocs de az alaplap már meg van 3 éve a procit meg most vettem használtam mert volt rá lehetőségem a tápom az szerintem bőven jó ehez a géphez.. a lapot idővel cserélem mert bőven viszi 4.1ghzn a proci és semmi baja. Vagy irigy vagy hogy ennyire fikázod a gépem? 😃
@reszler112233: Először is nem értem miért az én tápomhoz hasonlítgatod??? Kibeszélt arról hogy kinek van miből jobb? hm? kifejtenéd kérlek? Meg hogy mikor irtam azt hogy lomhalmaz és nem minőségi? Hol olvastad ezt ki a kommentből? kiváncsi lennék.. A minőségibb táp részére visszatérve igenis elkell a tuningoláshoz egy attól minőségibb táp ha az a célja hogy értelme is legyen nem pedig csak bökdösi szerencsétlent.
BenjaminHun: " Vagy irigy vagy hogy ennyire fikázod a gépem?" Hogy mi? 😃 Ember veled mivan? Ajánlom az értő olvasást! Másrészt tettél fel egy kérdést ha rémlik, arra válaszoltam, sértő jellegű dolgot feléd pedig nem hiszem hogy irtam volna.Butaságot beszélnék? Te tettél fel egy olyan kérdést amiből adóadóan fingod nincs a tuningról ha olyan lapban próbálgatod és aztán rájösz hogy hoppá miért van ez meg az ? Páran válaszoltunk is és még neked áll feljebb a saját tudatlanságod miatt?...
Szerk. "Mi? Minőségibb táp? Fejlettebb, jobb hatásfokú tápja van mint neked, így azzal nincs probléma" Azért nincs vele probléma mert jobb mint az enyém? 😃
@AttiS: Nem is tudod mikor vettem a lapot meg a procit de itt okoskocs hogy hogy lehetett ezt így meg venni meg hogy mért nem veszek jobb tápot talán azért mert így bőven jó nekem ilyeneket én nem kérdeztem amire te válaszoltál..
Először elsőnek egyetértek azzal mait előttem írtak. Hosszú monológod csak hiszti mert valaki kijavít és ez neked nem tetszik. Én anno sima FSP Hexa 500W-osl táppal (Nem a pluszos) egy Intel Core2Quad Q9550-esen kerek 1 GHz-et húztam és lazán vitte. Ugye a Hexa csak 80+ és neki 85+ van, így az lazán akár nagyobb tuningot is elbír. Másrészt ha mégse bírná az az FSP nem fog nagy eséllyel magával vinni semmit ha mégsem bírná, mert van benne védelem rendesen.
Szerk.: Te sem értelmezel valamit jól. Én nem ócsároltam egy szóval sem a tápod, sőt jó az is mivel én elődjét használtam gond nélkül még tuning mellett is, így tudom milyen az a táp.
@reszler112233: Saját véleményem szerint próbáltam válaszolni , ezen te mit javítasz? Lényegtelennek érzem ezt a vitát. A problémája meg lett válaszolva így vagy úgy 😃 Részemről zártam ezt a beszélgetést.
Osszeraktam egy Gamer PC-t még játékokat nem telepítettem rá a profilomban megtaláljátok az adatait szerintetek mennyire jó gépezet? kommentálni ott is lehet söt megköszönném 😀
@Nandius: Ezeket úgy imádom, rá tud keresni neten mindenre és több 100 videó van róla. Akkor már az enyémet is lehet kommentelni mert nem tudom elég gamer e.
Sziasztok!
Elsőre ez a kérdés kicsit fura,de egy kis időre teljesen belassúlt a gépem és az egér is furán mozgott a helyi lemez c -nél voltam mert ki akartam törölni a programfájloknál valamit,de a lényeg hogy ha itt arra megyek hogy az egyik mappát véletlen kitörlöm mint pl. a temp,totalcmd,vagy program files mappát akkor a lomtárban megjelenik vagy egyből kitörlödik és sehol nem tudom megnézni hogy most kitöröltem vagy sem.
(windows 8.1 helyi lemez>ahol vannak a programfájlok, totalcmd drivers stb.
Adott az alábbi alaplap:
[LINK]
specifikációknál írja, hogy milyen frekvenciájú mem. modulokat fogad, és néhányhoz oda van írva, hogy "(OC.)"
Ha esetleg olyan ramot szeretnék bele amihez OC felirat van írva, akkor mi a teendőm vele?
Manuálisan állítanom kell a BIOS-ban valami frekvenciát, vagy esetleg simán AUTO üzemmódban hagyva feltalálja magát a lap és a megfelelő frekin járatja?
@akos328: Max annyi h be kell lőni neki az XMP profilt eseteg időzítést állítani ha nem kezeli, amúgy mennie kellene, csak alapból nem támogatott a frekvencia, és kisebbet fog beállítani.
legalábbis nálam eddig így volt
@Krissz: Necces ez a 18cm 30k-val mert általában mivel kisebb kártya drágább is. 950-et találtam 18cm-be Gigabyte-ot, de nem 30k-ért illetve használtan nem láttam.
AMD-nél nem tudom mi a helyzet, mivel melegedősek nem hiszem, hogy belőlük csinálnak rövidebb verziókat.
Sziasztok. Szeretnék egy mini pc-t otthonra, ezért APU-s procikban gondolkodok AMD téren.
Nem szeretnék mellé VGA-t, hogy minél kisebb házban elférjen, (micro-ATX lappal, meg majd későbbiekben (valszeg kövi hónapi fizetésből) pedig vízhűtéssel szeretném felszerelni) de azért kisebb gépigényű játékokat tudjak rajta futtatni, gondolok itt, Hearthstone, LoL, HoTS-ra, max 1920*1080 felbontásban. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ilyen téren milyen APU-t ajánlotok, az AMD A10 7850-7870 valamelyikére gondoltam. Szerintetek ár/érték arányban megéri, illetve a teljesítménye elég az alábbi játékokhoz FHD felbontáshoz?
8GB memóriát pakolnék mellé.
Válaszokat előre is köszi 😀
Esetleg más opciókat elfogadok ha tudtok ajánlani kb 75-90K ártartományban 😀
Ui: mi a különbség a az AMD x4 A10 7800 között és az sima AMD A10 7800 között, mert például a PCX bolt megkülönbözteti, de paraméterhez ugyanazokat tűnteti fel csak +-100Mhz órajel különbséggel
@akos328: Azt mondanám, hogy azt a típust válaszd, amiben a lehető legjobb grafikus egység van integrálva. Memóriából is inkább a gyorsabb modelleket keresd. Ugyebár az IGP-nek nincs saját memóriája, ezért nem árt ha minél gyorsabban tud kommunikálni a rendszermemóriával (és persze a mennyiséget is úgy tervezd bele, hogy elég legyen a rendszerhez és a grafikához is. Szerintem is 8GB megteszi).
ITX lapok nem tudom milyenek szoktak lenni, de célszerű azért olyan típust választani, aminek van 2 memóriafoglalata és támogatja a két csatornás módot
@SuperPuma: A memóriás tanácsot megfogadom mindenképp, az a baj, hogy az AMD odlalán is csak az van feltűntetve, hogy ezekbe R7 series grafikus proci van építbe, de semmi konkrétabb. A memóriát minndenképp úgy szeretném, hogy 2 csatornás, és 2x 8Gb, az elején megveszem az 1x 8Gb-ot majd a kövi hónap fizetéséből pedig a másik 8 Gb-ot
@akos328: Minél nagyobb a típusszám, annál erősebb.
Én egy A10-7870K-t vennék. 8GB RAM is elég, de ha későbbiekben tervezel bővíteni 16GB-ra, tökéletes lesz. 😃
[LINK]
[LINK]
Bármelyiket választod, nem jársz rosszul. 😃
Értelemszerűen, a drágábbik többet tud (jelenesetben). 😃
Nem rég kezdtem el "összerakosgatni" a gépemet,egy i5 7600k processzort vettem,mellé egy asus rx 480 8gb,egyelőre 8 giga ram lenne benne egy lc power cc100 cpu hűtővel és egy 1 terrás winchester egy Msi z270-es alaplapon.
A kérdésem az lenne,hogy egy 550 wattos táp elég lesz ehhez a konfighoz?Egy thermaltake tápegységet néztem hozzá.
Ha a gépem (a manuálja szerint) támogatja a Q8200-as procit, de a 8300 at már nem írja, attól ha veszek bele menne?
Vagy a BIOS azt nemismerné fel?
Köszi
Sziasztok! Nemrég vettem egy MSI B350 M Mortar alaplapot egy Ryzenes géphez. A memóriát csak az alap 2133 Mhz es órajeeln működtette, Így beállítottam rajta a memóriához adott 3000 Mhz es profilt. Mentés és restart után azonban nem indul a gép, csak fekete képernyőt kapok. Hogy tudom elérni, hogy ismét az alapértelmezett beállításokkal induljon el a gép? Így a biosba se tudok belépni, mert addig se jut el, csak fekete képernyó van, de maga a gép megy. Előre is kössz a helpet.
@Mesterlovesz: Lapon keresd meg a Clear CMOS jumper helyét és zárd rövidre egy jumperrel vagy csavarhúzóval.
[LINK]
Resetting BIOS :
You might need to restore the default BIOS setting to solve certain problems. There are
several ways to reset BIOS:
- Go to BIOS and press F6 to load optimized defaults. - Short the Clear CMOS jumper on the motherboard.
@Moon_Breaker: Köszönöm szépen a válaszokat, sikerült megoldani, cmos jumperrel 😀 Egyébként okosak azt mondják, hogy az elemes dolog is működik, de ez így kicsit barátibbnak tűnt.
Sziasztok! Adott egy Intel Pentium G4400 as processor,elegge kevesnek igerkezik! Valaki megtudná nekem mondani hogy hogy lehet feljebb húzni az órajelet? Mert a biosba nincs húzási lehetőseg! Bios frissites megvolt! Van rendes hűtesem a húzashoz! Előre is köszönöm a segitseget!
Sziasztok! Nekem egy olyan problémám van ,hogy van egy 120/10 MBit/s sebességű internetem viszont a letöltésem fixen meg van 120 ,de a letöltésem 0,8 és 1,2MB között van folyamatosan :S Valaki tudna segíteni esetleg? :/
@PatrikVagyok: Ezt jól megírtad. Viszont nézd meg mi a ténylegesen garantált letöltési sebesség. Nekem csak 15 megás netem van ,de garantált csak 2 mega, de abból is csak 1.8-ad le ha letöltés megy, viszont mérve megvan a 14-15 mega, de nem a gépemmel van a gond hanem nem ad többet a kábel tv-s hálózat, mert kevés hozzá a madzag.(Elvileg tervben van a fejlesztése, de hogy mikorra lesz meg, még nagyon kérdéses.)
@PatrikVagyok: Nincs megosztva a net mondjuk egy routerrel és többen lógtok rajta? Ha meg van osztva akkor az okozhat ilyen gondot. Ha viszont nincs, és még sincs meg a sebesség akkor jelezni kell a szolgáltató felé.
@PatrikVagyok: A garantált sem mindig jön ki. Kisebtűs résznél szokták írni, hogy a garantált le és feltöltés 80%-át garantálják ténylegesen, ezt még pluszban befolyásolja ahonnan töltesz lefele, feltöltés az nagyjából mindenhol ugyan olyan.
@YoRHa 2B: Mert tegnap így jártam 😃 kb már ott tartottam hogy anyád 😃 nemakart működni rendesen a rendszer, fogtam beraktam egy Ubuntu-t lementeni a cuccaimat ami a C:\ n van, aztán beraktam pendriveot majd feltelepítem a windowst ujra, ahan 1 óráig tartott mire egyik menüpontrol a másikra léptetett, aztán ráküldtem HBCD ből a töredezettség mentesítést
@hashimoto: Nálam g.ci lassu volt 😃 ugye az első meghajtó második particiojára (D:\😉 azt 10 óráig akarta csinalni, mondom akkor ezt nem, aztán a másik HDD met pedig megcsinálta kb 3 ora alatt
@Zoli869: Végül megoldodott, a safe módba több ki-be kapcsolás után bejutottam. Majd ott ki töröltem a letöltött updateket, illetve ki kapcsoltam öket. Azért köszönöm, hogy segíteni probáltál 😀
@BenjaminHun: Elvileg nem kell újratenni érte a rendszert.Én még 775-ös platformnál mikor váltottam 2 magról 4 magos processzorra, csak simán kicseréltem és ment gond nélkül tovább.
@BenjaminHun: én kicseréltem mindent a gépben és még akkor se kellett.
általában akkor kell ha AMD ről váltasz intelre vagy fordítva, amúgy kétlem hogy kell
@BenjaminHun: Ha nem változik dasztrikusan a hardveres felépítés, akkor nagy eséllyel feltud állni a rendszer. Volt hogy intel chipes lapot cseréltem át VIA-ra és feltudott állni a rendszer, de volt olyan is, mikor nem.
Anno a Win9X korszakban pl bármivel felállt a rendszer. (Az mellékes volt, hogy egyből egy órán át driver telepítéssel kellett az időt elütni, de bírták)
Sziasztok!
Nemrég vettem új gépet és azt vettem észre hogy elég lassan tölt be neten úgy általába minden
lefuttattam egy speedtestet és azt írta hogy 3-5 mega net van csak a 20 helyett
egy tenda usb-s hálózati kártyáról jön wi-fi vel a másik szobából ami az alaplap hátuljába van bedugva
kíváncsiságból áttdugtam a ház elejébe ami ugye a belső alaplapi usb 3 ra van kötve ott is lefuttattam egy speedtestet és ott jött rendesen 20 megával. ez miért lehet? hiányzik az alaplapról valami driver vagy mi? elvileg telepítettem mindent
@antal565s: Attól függ mire használnád. Ha játékra kell és az újabb játékokra gondolunk akkor a procit,memóriát,videókártyát. Összeget ha írsz akkor össze lehet állítani a listát mi mennyi. 😀
@Zoli869: Hát igazából jobbára játékra. Igazából olyan háát 50 ezret szánnék rá talán. (Azért nem szeretnék egy olyan nagyon vad gamer pc-t csak hogy mondjuk 1 bf 1 értelmesen fusson el.)
Szevasztok ! Vettem ssd-t es ki szeretnem cserelni a hdd-emmel ugy ,hogy a hdd sata kabeljat attenem eggy masik foglalatba az alaplapon. Az ssd-t pedig a helyere. Na most ha bekapcsolom a gepemet nem lessz kavarodas meghajtobeosztasban? Ugy gondolom a regi hdd megmarad mondjuk D-nek ha D-nek volt elnevezve,vagy megvaltozik a sorrend,es az ssd lessz a D es a hdd a F.
Sziasztok!
Szerintetek a filmvadasz.info biztonságos,írusmentes és nem tesz semmi kárt a gépemben?
Esetleg tudtok ajánlani egy oldalt ahol filmet le tudok tölteni jól, biztonságosan, és semmi kárt nem tesz a gépemben?
A válaszokat előre is köszi!
@YoRHa 2B: Igen, csak neked! Nálam nincs ott ilyesmi.
De látszik hogy ez overlay en van, lehet valami xar toolbar települt fel, nem?
Nézd meg a telepített programok listáját, hátha, vagy valami böngésző kieg
sziasztok az lehetséges hogy ha egy olyan alaplapba teszek egy procit amit nem támogat akkor be sem tölt a bios csak felpörögnek a ventik és nem ad képet?
@Van Helsing 25: Ez olyan mint a RAM támogatás egy alaplapnál. Van rá esély, hogy működik benne olyan ram ami nincs feltüntetve mert idő közben frissítették a bios-t. De nem érdemes erre alapozni.
helló
olyan problémám lenne hogy elsőnek mikor megpasztáztam a procit 68°C volt a max hőmérséklet most újrapasztáztam és mostmár 82°C.
hát gondoltam rosszul csináltam valamit, na most ezt eljátszottam még 2x és még mindig túl meleg a proci.
ilyenkor mivan ?
AMD Phenom II X4 955 @ 3,7GHz + DeepCool IceEdge Mini FS 2.0,GIGABYTE GA-880GM-UD2H rev 1.4 BIOS F8,Windows 10 Pro x64 1703
@YoRHa 2B: A legjobb hövezetöpaszta a Noctua NT-H1. vagy a Thermal Grizzly Conductonaut de ez már egy kicsit drága. Trobáld meg egy jobb pasztával... hátha jobb lesz.
@Manyik75: Vagy elöregedett a paszta... az is megesik.
Én nemrég vettem bagóért valami Arctic MX4-et az elvileg 8 évig bírja. És az is a "legjobb" paszta 😀
Gyakorlatilag bármi jó lehet ami tényleg hővezető paszta, nem fogkrém.
Az i7 20-25 fokkal hidegebb az Arctic pasztával mint fogkrémmel... nemröhög!!! Nem volt itthon más, ami volt az meg beszáradt / megkeményedett. 1 hetet kibírt így is 😀
@Manyik75: próbáltam sokkal kevéssel közepessel sehogyse lett jó, most 74 ig sikerült levinni.
de ja szerintem si elöregedett, elég rég megvan, bár VGA-ra is ez van kenve és nincs gondja vele.
@Krissz: Marseusos árakból kiindulva 20-30e + 10e a Windowsért ha szerencséd van. Sajnos az a dualcore P4 nagyon ótvar. Már a 3ghz körüli Core2Duo is krumpli, hát még ez.
http://www.marseus.hu/hu/szamitogep/dual-corecore2/sff/dell-optiplex-380-sff-pentium-e65004gb160gb.html
hali húgom kapott egy hp laptopot elég régi és mikor bekapcsolnánk akkor a Caps Lockon villog egy fehér led
illetve ahová be van dugva a tápcsati ott pirosan villog ez mit jelent?
tehát elindul de nincs kép és ezek a ledek villognak
@MC MaRcI: Próbáld meg ezt:
Kiveszed az akksit,adaptert kihúzod
Nyomvatartod a bekapcsológombot egy kis ideig (10-15mp)
Utána akksi vissza, adapter bedug, és próbáld meg bekapcsolni.
Sziasztok!
Telepítettem az új nvidia geforce frissítést és a telepítés közben a bal felső oldalon megjelent egy ablak és azt irta ki hogy fájlok átmásolása és ott volt két mappa és kb 15mp-múlva eltűnt.
Szerintetek mi volt ez?
Vettem egy 500 gb os külső hdd t
az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám leformázni fat32 re? a fat 32 az xbox miatt kellene mert csak azt látja.
Azt tudom javasolni, hogy csinálj egyet arra a célra.
Esetleg exFat rendszerre próbáld formázni. Nem tudom azt támogatja-e az xbox.
Akkor gondolom noncs semmi megoldás arra,hogy egyben az 500 fat32 legyen?
szerk.: Rufus nevű programmal sikerült particionálás nélkül.
https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…6#c3534140
Valoszinuleg valami feszultsegproblema miatt irja ki,rossz beallitas vagy a tappal van valami,esetleg probald meg resetelni a BIOS beallitasaid,az is helyrehozhatja.
Egyébként ha nem kerül semmibe, akkor igen, érdemes lecserélni.
Mert én sehol sem találom, pedig felvan telepítve. (Android 6.0)
Köszönöm 😀
[LINK]
Itt egy cikk, hátha ezt keresed. Általában a kisegítő lehetőségeknél kell keresni az ilyet.
Egyik ismerősömnek elkezdett csíkozni a vga-ja... kérdés:
ezzel lehet valamit kezdeni?
-igen : akkor mit és hogyan
-nem: dual core e4400 2GHz procihoz + 4GB ramhoz milyen 20k alatti VGA-t ajánlanátok?
Jelen állás szerint mi GT 730 at néztünk ki 17-ért.
Másrészt egy E4400 hoz szinte felesleges új vga-t venni nem ér annyit az egész, nameg elég gyengusz manapság.
viszont ha mindenféle képpen új kell az R7 250 sztem jobb választás lent épphogy becsúszik 20k alá bár abban nem vagyok hogy elég lenne neki a proci. HD6670 1GD5 használtban van olyan 6k vagy esetleg GT440/640
Húzva nem volt amúgy az előző kártya ( mellesleg egy HD 4830)
viszont egy E8400/Q6600 se drága de azok sokkal jobbak mint az E4400
amd
Na jólvan, majd kinövöd 😃
Először is az alaplapon elem csere.
Aztán tápegységet megnézni, hátha az halt meg. (másik táp van, akkor jó, azzal kipróbálni)
Ha a táp jó, akkor jön az alaplap-proci. Innentől érdekes, ki kéne próbálni másik procival a lapot, másik lappal a procit.
Egyelőre ennyit, ez sajnos így megy. Vagy egy normális szervizest keress a környéken, aki 5k pénzért bevizsgálja neked, hogy mi a hiba, ha nincsenek tartalék eszközeid.
és ha nem bootol akkor hol akad meg kb, BIOS belépésig eljut vagy addig sem?
Illetve ha elindulnak az alkatrészek és van speaker bekötve akkor hogy csipog a gép?
Az lenne az egyszerű és buta kérdésem, hogy mivel tudnám elérni a magasabb fps-t. (gépem: https://gepigeny.hu/user/ors11/eszkozok/37183 )
Újra raktam a windows-ot pár hónapja, de már azelőtt se futott úgy még a Leauge of Legends se ahogy az elején. Egy ilyen gépen nem hiszem, hogy max felbontáson nem ütöm a 100 fps-t és teamfightba, laggolok 30 alatt.... van a gépen gforce experience meg minden butaság, és rendszeresen rakom fel a videókártya frissítést is, de sehogy nem javul...ha valaki tudja, hogy mit tudnék csinálni? ( benne vagyok a proci túrbózásában is, ha az segít) csak most nincs pénzem új alkatrészt venni, meg amúgy is úgy érzem, hogy ez a config stabilan kéne vigye a mai game-ket is közepes vagy annál magasabb beállításokon 1080p-be.
Köszi előre is!
Ezek is okozhatnak lassulást az idő elteltével. Ugyanis ha a CPU alapjáraton 15%-al van terhelve, akkor könyebben futtat játékot mintha már alapból 60%-on járna 😃 Ugyanígy memóriával 😀
Először próbáld meg rendbeszedni szoftveresen a gépet és ügyelni az apró kis idegesítő háttérben futó folyamatokra 😀
Egy buta kérdéssel fordulok hozzátok, lehet h másnak egyértelmű de nekem nem az 😃
Venni szeretnék a gépházba hűtőventilátorokat, de azt írják,h csavar nem jár hozzájuk.
Milyen csavar kell ezekbe? olyan mint pl amivel az alaplapot fogatom be, meg a meghajtókat?
vagy kell ezeknek valami spéci csavar?
Több mint valószínű hogy vagy a szokásos 4db vastag csavar :
vagy gumi tűk :
Amúgy milyen ventit akarsz venni?
És kommentekben írják h nincs hozzá csavar.
Csak figyelj arra hogyan fújja a levegőt.
Picit drágáb, de jobb légszállítású és halkabb is elvileg. Na meg ehhez adnak csavart is.(Legalábbis nekem a TC verziókhoz adtak.)
De gondolom neki direkt ilyen piros világítós kell. (bár 1000Ft ért ne várjunk csodát ha még világít is ennyiért)
[LINK]
[LINK]
Szerintem az első a jobb. Szerintetek melyik?
memo 4 GB rendsze windows 10 64 bites, X64 alapú, szabad tárhely 295 GB, Lynksys WMP600N Wireless N PCI adapter with dual band, , videokártya Radeaon TM RX 460 graphics, még találtam olyant, hogy Realtek PCI CBE family controller #3, ha ez kell vagy nem. Min kell változtatni, hogy fusson a program. Wi-fi helyett már kábelt használ és gyors a net. Amikor nézem a CPU, a memo minden ok kivéve a lemez, ami minden kiakadáskor 98 % -on van, vagy akár 100%-ot mutat, de szerintem van elég hely, vagy nem? Köszönöm a segítséget.
[LINK], teljes vizsgálatot indítva nézzétek át a gépet, esetleg mellette egy jó vírusirtóval (pl Kaspersky, Bitdefender, Avast).
Drivert AMD oldaláról szeditek ugye? Nem valami Driver Booster kamuval.
Persze lehet vírus is a gond, mint írták, de az sem kizárt, hogy tényleg ennyire elhasználódott a merevlemez.
Az szokta még tekerni a lemezt.
Lenne pár problémám, örülnék ha végre így több év sz*pás után sikerülne végre megjavítani...
Kezdem azzal hogy van 4 gép összesen a háztartásban, abból 3 gépen Windows 7 Home Premium 64bit fut (van amin engedte aktiválni eredeti kóddal van amelyik DAZ laoderrel van aktiválva), mindhármon magas a sseek error rate a hddken. Van az enyém ami Windows 10 Home 64bit 1703 verziójú, lehető legfrissebb, leteszteltem minden hardvert, semmi probléma nincs.
Térjünk akkor a problémákra. Ami mindegyik gépen jelentkezik az a youtube videó akadozás, körülbelül 0.5mpre akad meg csak a kép, 2 vagy 5mpig géptől függően. Az én gépemen van még ritkán kerregés is a hangfalból, Kaspersky vírusirtóval ez a kerregés gyakorivá válik, ezért egy jó ideje nem használom, több újrarakás is volt Kaspersky óta, így nem hagyhatott maga után semmit. Ami infót tudok vagy nem felejtek el azt leírom, bármi kérdés van hogy tudjatok segíteni nyugodtan írjátok le. Microsofttal felvettem a kapcsolatot ő azt szajkózta 10 percig hogy régi a BIOS verzióm ezért kisebb a teljesítménye, mikor írtam neki hogy 4 gép van, Windows 7 is van, nem reagált semmit.
Mióta kinyomtam a gépemen a fast bootot azóta a Windows gombra, keresőre és Feladatnézetre nem reagál, Gépház sem jön be, tálcai ikonok nem jönnek be, ha odahúzok egy új ikont minden eddigi megjelenik ott, addig nem. Az igaz hogy ha a fast boot be van kapcsolva akkor nem tudja a Windows frissíteni a fájlokat, mert az egyfajta hibernáció? Ha nem akkor megpróbálom visszakapcsolni, ha bejön...
Konfigok:
1.
Dell Optiplex 760 [LINK]
E7400 van benne, 4x512MB RAM, többit fejből nem tudom, de ott a leírásban.
2.
HP Pavilion g6-1003sh [LINK]
6GB RAM, a többi az ami a leírásban.
3. https://gepigeny.hu/user/infernodante/eszkozok/1…zok/190952
4. https://gepigeny.hu/user/infernodante/eszkozok/2…zok/213679
Drivereket Win10en hagyom hadd rakja fel, majd manuálisan felrakom a hang és VGA drivereket. (realtek.czről win8 64bit driver, nvidia.com 382.05) Win7en mindet én rakom fel, szintén gyártó oldaláról (főképp intel.com).
Tört programból kizárólag Microsoft Office van és 2-3 játék, minden más eredeti. Az alábbi vírusirtók voltak fent, mindeel ugyanez, sőt, valamelyik lassítja a netet:
Windows Defender (később bitcoin miner került bele ezért akadt minden, azóta újra lett téve, akkor pedig malwarebytes törölte belőle)
Avast Antivirus, Internet Security (lassú net)
Kaspersky Internet Security, Total Security (még lassabb net mint a többivel, még több kerregés, kékhalál)
Bitdefender Antivirus, Internet Security (lassú net)
LatencyMon eredmény: [LINK]
A segítséget előre is köszönöm.
Bármi infó kell még csak szóljatok.
A kerregés viszont nem szűnt meg még mindig, hardverek még mindig hibátlanok, újrarakva volt vagy 10000x, így ötletem sincs még mindig. 😆
Annyi kérdést rakok fel,lassan adód lehetne rám szabni 😃
Egyszer csak feldobott egy ablakot a gép miközben nézelődtem a Gigabyte Xrteme Engingben,és mivel pont kattintottam,rányomtam a mégsére.
A netem hirtelen bezárult,és elveszett minden belőle.
Próbáltam visszaállítani a rendszert,de egy ilyet kapok:
[LINK]
Illetve találtam egy ilyet:
[LINK]
Alapvetően van kijelölve az Alapértelmezett profil,de ez a telepítésnél volt utoljára használva,az alatta lévő pedig ma,szerintem ez lehet a baj,de nem engedi átállítani
Valakinek van ötlete?
1. A Vezérlőpult/Rendszer menüben a Rendszervédelem szekcióban kikapcsoltad korábban a visszaállítási pont engedélyezését, így nem is talált. Ahhoz, hogy működjön, kiválasztod a meghajtót, majd engedélyezed, és ennyi.
2. A két létező profilt látod, látható, hogy az alsó van használatban, már a mérete miatt is. Itt mondjuk nem értem, hogy mi a kérdés....
3. Hát hogy mire kattintottál, az innentől kezdve nagy kérdés, szerintem senki nem tudja, de máskor nem kattintani azonnal, mindent elolvasni. Ez mindig és mindenre igaz!
Vízhűtést szeretnék vásárolni FM2+ foglalatra.
tudnátok segíteni, hogy egyes termékeknél mire kell odafigyelni?
például a 2ventilátoros mennyivel jobb mint az egy, megéri-e 2 ventiset venni, vagy inkább csak a zaj nő meg tőle.
Ha már zaj, akkor mi az a zajszint ami már zavaró lehet? olvastam 32dB, 39dB, de volt ahol csak 27dB láttam. Csakmert például elektronikában a 12 dB különbség 4x akkora erősítést jelet, nem szeretném, ha egy ventilátor 4x annyira hangos lenne 😃 😃 bár gondolom jelen esetben nem így számlálódik.
Illetve a pumpát és a ventiket külön kell ellátni táppal, vagy egy dugóról feltudják venni a saját teljesítményüket?
illetve, olvastam pár fórumon, hogy van akiknek meghallt a vízpumpája, ez például menniyre gyakori?
jelen esetben a következő termékre gondoltam, hogy be kellene ruháznom rá:
[LINK]
Ez mellett elfogja a friss levegő keringetését. Nem a cpu melegszik, hanem magában a házban van meleg, amit nem tudok kikeringetni. A RAM-om tűzforró pedig van rajta hűtőborda. Az alaplapi chipem hűtője is forró. Olyan megoldást keresnék amivel azt a batár hűtőt letudnám cserélni, és szabadon keringhetne a levegő.
Mert úgy szeretném, hogy hátulról fújatom a levegőt, elől pedig szívom kifelé, és akkor egy jó kis huzat keletkezne amivel a meleg levegőt kitudnám vinni a házból, de a CPU hűtő útját állja.
Szerk: Ha jól kerestem ez a házad van:[LINK]
Na most itt is az a jó szellőzés amit írtam is.Elől és alul befelé szív, hátul és fent kifelé. Így nem maradhat meleg levegő a házban, ha mégis akkor szar lesz a hűtésed akkor is ha vízhűtőt teszel be.Ja és a proci hűtője(Már ha a mostani is toronyhűtő.) előlről hátrafelé mozgassa a levegőt a hűtőbordán, mint nekem is van: [LINK]
Nyáron majd szeretném bővíteni a ramomat 8Gb-ról 12Gb-ra.
Ilyenem van:
Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz HX316C10FK2/8
És az lenne a kérdésem,ha egy ilyet vennék bele,akkor össze lennének hangolva,működne?
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HX316C10FB/4
Köszönöm szépen! 😀
reszler112233:
Hallotam quad chanelről,itt nem lehet szó triple chanelről?
Vagy ilyen nincs?
6 és többmagos i7-k, nagyobb Xeonok meg az új AMD Threadripperek tudnak ilyet. Más tokozás, más chipset, komplett új gép.
Régebben olvasgattam a dual chanel témában,hogy,ha van is,akkor nagy teljesítménykülönbség nincsen,ha nem dualba használod.
Ha én most megbontom ezt,akkor nem fogok teljesítménycsökkenést tapasztalni elvileg,nem igaz?
Rég volt,amikor ezt már olvastam,azóta lehet,hogy minden megváltozott 😃
Quad channel: LGA 2011 procikkal megy, a triple channel meg LGA 1366 procikkal, gyakorlatilag az összes többi dual-channel.
Teljesítmény: kifejezetten erre optimalizált programoknál lehetne tapasztalni, de azt sem biztos, hogy észreveszed otthoni környezetben.
Köszönöm a segítséget! 😀
Hunork:
Köszönöm szépen a választ! 😀
Értem,hát,majd kiderül nyáron,most örülök az új Gigabyte GTX 1050Ti-nak ^^
Valószínűleg azért nem megy a videókártya ventilátora mert 60fokig nem kapcsol be.
1.: DDR2 4x2GB 800MHz és DDR2 4x2GB 1066MHz között van különbség a való életben? (az én gépemben lenne e)
2.: Milyen VGA-t képes még kihajtani a gépem? (HP Compaq dc 7800 CMT) Csak nvidia fronton
Köszi
Még a késleltetést érdemes lenne megnézni mert lehet hogy gyorsabb a 800mhz a 1066-tól alacsonyabb órajel esetén.
De szerintem nem éreznéd meg azt a tizedet amivel gyorsabb. Pl egy 1333mhz 5 addig egy 2400 5.7 lenne.Spoiler!
De ff hogy az új procik már megérezteti veled a külömbséget rendesen, úgyhogy ott már érdemesebb minnél gyorsabb ramot venni.Spoiler!
GTX 750 et még kihajt a Q9300-am?
Alkalmazásfüggő, de többnyire ki kéne hajtania.Spoiler!
Néhány játék alatt 100%-on fog menni a proci, de van amelyik alatt még egy 750 ti mellet se erőlteti meg magát.
Köszi
Olyan gondom lenne, hogy 26. án a Windows Update felrakta a KB4020102 frissítést azóta rettenet lassan bootol a gép (10 perc kb) és amikor végre bejön ki ír egy hibaüzenetet, hogy invalid command line.
Fórumokon olyat is olvastam, hogy be se jön egyeseknek az asztal csak fekete képernyő meg egy üzenet,hogy a program nem válaszol és kész.
Szerintetek töröljem le a frissítést vagy várjak míg jön rá egy javító frissítés vagy nincs rá valami megoldás ?
Eltávolítod a régit, majd az új 1080 nak a driverét pedig felrakod.
Egy Amd A10 7870K és egy R7 250 pároshoz mekkora tápegységet ajánlotok? 300W-os elég?
az a kérdésem lenne hogy nem e tudja valaki hogy hol lehet usb type-c hosszabbító kábelt venni? Van egy usb c-s elosztóm amibe lehet memóriakártyát tenni meg van rajta 3 usb és csak egy kb 10 centis kábel van rajta amivel be lehet dugni usb c-be
ezt akarom a gépem hátulján lévő c-s csatlakozóba bedugni csak kellene egy hosszabbító kábel amit sehol nem találok, létezik egyáltalán ilyen?
GIGABYTE GA-Z97P-D3
Kettő közül jó lenne valamelyik? Nem szeretnék sokat költeni rá.
Mi? Minőségibb táp? Fejlettebb, jobb hatásfokú tápja van mint neked, így azzal nincs probléma, és az is minőségi nem egy lomhalmaz.
BenjaminHun:
Az általad kiszemelt Gigabyte lap tökéletesen jó lesz a processzor alá.
BenjaminHun: " Vagy irigy vagy hogy ennyire fikázod a gépem?" Hogy mi? 😃 Ember veled mivan? Ajánlom az értő olvasást! Másrészt tettél fel egy kérdést ha rémlik, arra válaszoltam, sértő jellegű dolgot feléd pedig nem hiszem hogy irtam volna.Butaságot beszélnék? Te tettél fel egy olyan kérdést amiből adóadóan fingod nincs a tuningról ha olyan lapban próbálgatod és aztán rájösz hogy hoppá miért van ez meg az ? Páran válaszoltunk is és még neked áll feljebb a saját tudatlanságod miatt?...
Szerk. "Mi? Minőségibb táp? Fejlettebb, jobb hatásfokú tápja van mint neked, így azzal nincs probléma" Azért nincs vele probléma mert jobb mint az enyém? 😃
A hiszti nem segít.
Először elsőnek egyetértek azzal mait előttem írtak. Hosszú monológod csak hiszti mert valaki kijavít és ez neked nem tetszik. Én anno sima FSP Hexa 500W-osl táppal (Nem a pluszos) egy Intel Core2Quad Q9550-esen kerek 1 GHz-et húztam és lazán vitte. Ugye a Hexa csak 80+ és neki 85+ van, így az lazán akár nagyobb tuningot is elbír. Másrészt ha mégse bírná az az FSP nem fog nagy eséllyel magával vinni semmit ha mégsem bírná, mert van benne védelem rendesen.
Szerk.: Te sem értelmezel valamit jól. Én nem ócsároltam egy szóval sem a tápod, sőt jó az is mivel én elődjét használtam gond nélkül még tuning mellett is, így tudom milyen az a táp.
Elsőre ez a kérdés kicsit fura,de egy kis időre teljesen belassúlt a gépem és az egér is furán mozgott a helyi lemez c -nél voltam mert ki akartam törölni a programfájloknál valamit,de a lényeg hogy ha itt arra megyek hogy az egyik mappát véletlen kitörlöm mint pl. a temp,totalcmd,vagy program files mappát akkor a lomtárban megjelenik vagy egyből kitörlödik és sehol nem tudom megnézni hogy most kitöröltem vagy sem.
(windows 8.1 helyi lemez>ahol vannak a programfájlok, totalcmd drivers stb.
A válaszokat előre is köszönöm!
[LINK]
specifikációknál írja, hogy milyen frekvenciájú mem. modulokat fogad, és néhányhoz oda van írva, hogy "(OC.)"
Ha esetleg olyan ramot szeretnék bele amihez OC felirat van írva, akkor mi a teendőm vele?
Manuálisan állítanom kell a BIOS-ban valami frekvenciát, vagy esetleg simán AUTO üzemmódban hagyva feltalálja magát a lap és a megfelelő frekin járatja?
legalábbis nálam eddig így volt
Köszi
AMD-nél nem tudom mi a helyzet, mivel melegedősek nem hiszem, hogy belőlük csinálnak rövidebb verziókat.
Nem szeretnék mellé VGA-t, hogy minél kisebb házban elférjen, (micro-ATX lappal, meg majd későbbiekben (valszeg kövi hónapi fizetésből) pedig vízhűtéssel szeretném felszerelni) de azért kisebb gépigényű játékokat tudjak rajta futtatni, gondolok itt, Hearthstone, LoL, HoTS-ra, max 1920*1080 felbontásban. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ilyen téren milyen APU-t ajánlotok, az AMD A10 7850-7870 valamelyikére gondoltam. Szerintetek ár/érték arányban megéri, illetve a teljesítménye elég az alábbi játékokhoz FHD felbontáshoz?
8GB memóriát pakolnék mellé.
Válaszokat előre is köszi 😀
Esetleg más opciókat elfogadok ha tudtok ajánlani kb 75-90K ártartományban 😀
Ui: mi a különbség a az AMD x4 A10 7800 között és az sima AMD A10 7800 között, mert például a PCX bolt megkülönbözteti, de paraméterhez ugyanazokat tűnteti fel csak +-100Mhz órajel különbséggel
ITX lapok nem tudom milyenek szoktak lenni, de célszerű azért olyan típust választani, aminek van 2 memóriafoglalata és támogatja a két csatornás módot
Én egy A10-7870K-t vennék. 8GB RAM is elég, de ha későbbiekben tervezel bővíteni 16GB-ra, tökéletes lesz. 😃
[LINK]
[LINK]
Bármelyiket választod, nem jársz rosszul. 😃
Értelemszerűen, a drágábbik többet tud (jelenesetben). 😃
Nem rég kezdtem el "összerakosgatni" a gépemet,egy i5 7600k processzort vettem,mellé egy asus rx 480 8gb,egyelőre 8 giga ram lenne benne egy lc power cc100 cpu hűtővel és egy 1 terrás winchester egy Msi z270-es alaplapon.
A kérdésem az lenne,hogy egy 550 wattos táp elég lesz ehhez a konfighoz?Egy thermaltake tápegységet néztem hozzá.
40 - OEM post memory initialization codes
ezt mit takar magában????
A lapom írja ki a kis kijelzőn ha már túlnan a bios on és tölti a WIN-t
Vagy a BIOS azt nemismerné fel?
Köszi
Köszi Jen Ledger 😀
[LINK]
Resetting BIOS :
You might need to restore the default BIOS setting to solve certain problems. There are
several ways to reset BIOS:
- Go to BIOS and press F6 to load optimized defaults.
- Short the Clear CMOS jumper on the motherboard.
(Fizikailag rendben vannak a HDD-k 100/100)
Próbáld ki te is, jó cucc, hetente lefuttatod, nálam majdnem 1TB-nyi cuccot megcsinál 30perc alatt.
Erre mi a megoldás?
általában akkor kell ha AMD ről váltasz intelre vagy fordítva, amúgy kétlem hogy kell
Anno a Win9X korszakban pl bármivel felállt a rendszer. (Az mellékes volt, hogy egyből egy órán át driver telepítéssel kellett az időt elütni, de bírták)
Nemrég vettem új gépet és azt vettem észre hogy elég lassan tölt be neten úgy általába minden
lefuttattam egy speedtestet és azt írta hogy 3-5 mega net van csak a 20 helyett
egy tenda usb-s hálózati kártyáról jön wi-fi vel a másik szobából ami az alaplap hátuljába van bedugva
kíváncsiságból áttdugtam a ház elejébe ami ugye a belső alaplapi usb 3 ra van kötve ott is lefuttattam egy speedtestet és ott jött rendesen 20 megával. ez miért lehet? hiányzik az alaplapról valami driver vagy mi? elvileg telepítettem mindent
Cpu: I3 6100 3,7 Ghz
Alaplap: ASrock H110M-HDS
Ram: 2x4Gb samsung ddr4 2133
Vga: Asus radeon r7 265 2Gb
Hdd: Samsung 320Gb(sata2) Samsung 500Gb(sata2) 7200rpm
Szerintetek a filmvadasz.info biztonságos,írusmentes és nem tesz semmi kárt a gépemben?
Esetleg tudtok ajánlani egy oldalt ahol filmet le tudok tölteni jól, biztonságosan, és semmi kárt nem tesz a gépemben?
A válaszokat előre is köszi!
De látszik hogy ez overlay en van, lehet valami xar toolbar települt fel, nem?
Nézd meg a telepített programok listáját, hátha, vagy valami böngésző kieg
A Youtube-on ez egy ismert hiba [LINK]
Már elméletileg dolgoznak rajta a google-nél!
olyan problémám lenne hogy elsőnek mikor megpasztáztam a procit 68°C volt a max hőmérséklet most újrapasztáztam és mostmár 82°C.
hát gondoltam rosszul csináltam valamit, na most ezt eljátszottam még 2x és még mindig túl meleg a proci.
ilyenkor mivan ?
AMD Phenom II X4 955 @ 3,7GHz + DeepCool IceEdge Mini FS 2.0,GIGABYTE GA-880GM-UD2H rev 1.4 BIOS F8,Windows 10 Pro x64 1703
Milyen pasztát használtál?
am vmi ocsó Kolink paszta 😆
Attól is melegebb lehet ha sok van rajta, vagy ha nem fekszik fel rendesen a hűtő.
Én nemrég vettem bagóért valami Arctic MX4-et az elvileg 8 évig bírja. És az is a "legjobb" paszta 😀
Gyakorlatilag bármi jó lehet ami tényleg hővezető paszta, nem fogkrém.
Az i7 20-25 fokkal hidegebb az Arctic pasztával mint fogkrémmel... nemröhög!!! Nem volt itthon más, ami volt az meg beszáradt / megkeményedett. 1 hetet kibírt így is 😀
de ja szerintem si elöregedett, elég rég megvan, bár VGA-ra is ez van kenve és nincs gondja vele.
Szeretném az alábbi gépemet beáraztatni, mennyiért tudnám egybe elpasszolni?
HP Compaq dc 7800 C.M.T
- CPU: Intel Pentium E5700 (2x3GHz)
- RAM: 8GB DDR2 = 2x2GB Kingmax & 2x2GB Buffalo Select (800MHz)
- VGA: Gigabyte GV-N430OC-1GL (1GB | 128bit)
- HDD: Samsung HD161GJ (7200RPM | 160GB)
- ODD: LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H60L
Mai napig gyors tökéletes működés, eredeti, digitális licenc-ű Windows 10 Pro.
Köszönöm
http://www.marseus.hu/hu/szamitogep/dual-corecore2/sff/dell-optiplex-380-sff-pentium-e65004gb160gb.html
illetve ahová be van dugva a tápcsati ott pirosan villog ez mit jelent?
tehát elindul de nincs kép és ezek a ledek villognak
Kiveszed az akksit,adaptert kihúzod
Nyomvatartod a bekapcsológombot egy kis ideig (10-15mp)
Utána akksi vissza, adapter bedug, és próbáld meg bekapcsolni.
Renélem segít. 😃
majd holnap kipróbálom amit írtál
köszi 😀
Telepítettem az új nvidia geforce frissítést és a telepítés közben a bal felső oldalon megjelent egy ablak és azt irta ki hogy fájlok átmásolása és ott volt két mappa és kb 15mp-múlva eltűnt.
Szerintetek mi volt ez?
A válaszokat előre is köszönöm.