Milyen monitort vegyek?

2008. October 06., téma
Fórum » Periféria
Ha nem tudod, vagy nem vagy elég biztos benne, hogy milyen monitor is vegyél, akkor itt nyugodtan kérdezhetsz.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
RIbeni avatar
24 hüvelykes monitort szeretnék, mert a mostani 22 és szeretnék nagyobbat. Lehetőleg IPS panel legyen benne....
0
0
0
0
Lizard avatar
RIbeni írta:
Sziasztok!

Le szeretném csinálni a jelenlegi LCD (nem LED világítású) monitoromat

ISmeritek ezt a két modellt? Melyiket javasolnátok?

LG 24EA53VG-P
Samsung S24B350H

Szerintem ezek helyett inkább DELL U2312HM v DELL S2340L
0
0
0
0
RIbeni avatar
Sziasztok!

Le szeretném csinálni a jelenlegi LCD (nem LED világítású) monitoromat

ISmeritek ezt a két modellt? Melyiket javasolnátok?

LG 24EA53VG-P
Samsung S24B350H
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Mi a különbség ez a monitor LG D2343P-BN és ez a monitor között LG D2343P-PN ?? Csak mert a PN-es 3.000-rel drágább és én nem nagyon vettem észre változást rajta..😕
0
0
0
0
nlacka13 avatar
http://www.***/monitor-c3126/lg/d2343p-bn-p106526057/velemenyek.html
Véleményeket olvas el 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Üdv!

Valakinek van ilyen monitorja: LG D2343P-BN (3D, IPS, LED 23'😉 ? Esetleg vélemény róla ?
0
0
0
0
PhantomVII avatar
orodreath írta:
tgabika969 írta:
Értem.Csak közben lemértem és a 23 col os monitor...hát majdnem nagyobb mint az asztal.Annak az átlója kb 56 cm.

sz.tem neked megfelel egy 20 vagy 22col-os is néhány példa 40K-ig :

Asus VE228TR 21,5" Wide 1920x1080
Samsung S22B350B 22" 1920X1080
Samsung S22B300B 21,5" 1920X1080

esetleg ha árban följebb megyünk akk.:

Dell S2240L 21,5" Wide 1920x1080
Asus VK228H 21,5" 1920X1080
Samsung T22A300 21,5" 1920x1080

Még ezt néztem,mert korábban ajánlottad másnak.Gondolom ez is jó.
LG_IPS_22EA53VQ-P_216_LED
Amúgy a fentiek miben térnek el egymástól kb?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jó igazából inkább várj meg egy jó választ😃 Én ebben nem tudok segíteni😃
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Értem.Csak közben lemértem és a 23 col os monitor...hát majdnem nagyobb mint az asztal.Annak az átlója kb 56 cm.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát sajnos monitorokat nem vágom de amit kung linkelt az egy jó monitor biztosan. Nem szokott rossz cuccokat ajánlani😀 FULL HD=1920x1080. Szóval az a monitor neked jó lenne.
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Annyival tudom kiegészíteni,hogy 1920x1080p.
Igazság szerint az a nagy baj,hogy a gépet én vettem.De a monitort a szüleim fogják.
Milyen adatokat érdemes nézni?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Amit fölötted ajánlottak az jó lenne neked is. Gépedhez dukál a FULL HDban játszás.
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Sziasztok,monitort szeretnék venni.Egyenlőre keretet nem tudok mondani,mert nem tudom azt sem,hogy hány colos legyen.Főleg játékra használnám.
Egy valamit tudok,hogy a monitortól 60cm-re ülök.Ez alapján nagyjából be tudjátok lőni,hogy milyen méretezés lenne jó?
A gépet adatainál látszik,hogy milyen hardverek vannak.
0
0
0
0
kung avatar
ToTu írta:
ha igy felkéne osztani hogy mire fogom használni akkor PS3 40% netezés 25% gpen játék 15% képszerkesztés 10% filmnézés 10%

nagy legyen szép képpel

A gépedhez ez a minimum, amit ajánlanák 23" 1920x1080, IPS LED LG 23EA63V-P. 46.000Ft-ért szerintem, megéri.

[LINK]
0
0
0
0
ToTu avatar
ha igy felkéne osztani hogy mire fogom használni akkor PS3 40% netezés 25% gpen játék 15% képszerkesztés 10% filmnézés 10%

nagy legyen szép képpel
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Amúgy ha ilyen képszerkesztéshez kell, akkor pixel arányban az lenne a jobb ha kisebb a monitorod. Egy 22-es bőven elég lenne

Visszatérve a márkákra, az LG-t régen tényleg sokan nem szerették, de sztem mára már az elmúlt.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Én sose hallottam még ilyet. Fogalmam sincs. Szerintem mind1.
0
0
0
0
ToTu avatar
am a páros páratlan colszám miért jó rosz ?
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Akkor lehet másik típust nézni, más márkákkal. Én nem rábeszélni akarok senkit, csak mivel nekem is hasonló van (TV tuneres) ezért ajánlottam ezt az alternatívát.

De ha elég a monitor is akkor :
LG IPS237L-BN 23" CINEMA SCREEN LED Monitor

csak akkor legyen páros coll szám és annyi. 😃

ha meg nincs rajta DVI akkor lehet skippelném én is.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
HDMI-vel rákötve? mert azzal tényleg nem a legjobb, inkább DVI-al kellene.

Egyébként az egyik vásárló írja, h meg van elégedve a képminőségével, de ilyet úgy érdemes venni, ha már valahol vmelyik boltban láttad is a képét, össze tudod hasonlítani a másikéval.
Meg kellene nézni, mert nem biztos h csúnya a képe.
0
0
0
0
DCMAN avatar
hoppá megnéztem és tényleg
0
0
0
0
atstuff07 avatar
orodreath: 50-ből nem??? tessék 😃
Samsung T22B300 LED Televízió-Monitor az "extrémdigitálon" 46900
0
0
0
0
DCMAN avatar
őszinte leszek szerintem jobban jársz ha inkább PH-ra irsz be mert ott azért nagyobb szakik vannak pontosabb választ kapnál a kérdésedre😀
0
0
0
0
ToTu avatar
samsungba nincs IPS csak TN nekem meg az kéne hogy nagy legyen szép képet adjon a játékokhoz meg a videó vágáshoz meg a kép szerkesztéshez mert mert teszem nem cod ozok vagy bf ezek hogy keljen a gyorsaság
0
0
0
0
DCMAN avatar
jaa vagy ugy az IPS nagyon jó ....márkában meg én a Samsungra esküszök de szerintem az LG se lehet szar mert pl TV-ben is jókat gyárt..😀
0
0
0
0
ToTu avatar
de épp ez az hogy tv nek nincs hely 😃 monitornak van az asztalon
és mos tflejött hogy ips panel és akkor van aki azt mondja samsung philips van aki az tmondja lg van aki az thogy az lg szar szóval már teljesen bele zavarodtam :S
0
0
0
0
DCMAN avatar
enyi erővel a TV-re is rákötheted azt csuma..
0
0
0
0
atstuff07 avatar
50-ből már 22"-os Samsung, esetleg LG, vagy Philips monitorTV-ket is ki lehet fogni. És azt jobban ki lehet használni mint egy szimpla monitort: TV, DVD...esetleg USB
0
0
0
0
ToTu avatar
orodreath írta:
Amiket előzőleg írtam azok jók neked is, am. 1920X1080 a fullHD és márkára meg Samsung, AOC, Dell, Asus, LG amik sz.tem jók.

néztem is hogy aza samsung az szószerint tul jó ennyi pénzért 😃
állitólag a PN paneles monitorokat nem éri meg venni mert roszabbak a szinei
0
0
0
0
ToTu avatar
sziasztok
monitort akarok venni egy radeon 7870 hez és a monitorra szeretném kötni a ps3-mat is egy ilyen 40-50 ezer ft közti keret vanrá
a monitorokhoz nem nagyon értek milyen szempontokat kel nézzek ? van aki azt montda hogy a mérete az páros legyen mert az jobb hogy pl 24" es
meg milyen felbontás kép arány kel ahoz hogy HD legyen ? meg milyen márkák közöt érdemes válógatni ?
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Hali! monitort venék tanácsot kérnék töletek mert nem tudom miet vegyek!!!
RAdeon hd 7970 CRossfirera kellene
A monitor ára maximum 60-70.000 környéke!
1080p-s kell!!!
0
0
0
0
kung avatar
Wolpheus írta:
Hali! Egy egyszerű gyors kérdést kérek mert haveromnak nagyon gyorsan kell a válasz, mert elcsesződött a monitorja.
Ezt a monitort nézte ki : Asus VN247H monitor
És szerintetek ennek a tartó része (a kör lap meg az a tű 😃 ) Meddig bírhatja? Mármint nagyon vékonynak néz ki a kis tartó része képről, hogy nem törik-e el 4-5 év után sem.(márha ezek bírják addig)

Szerintem 3 évig biztos bírni fogja, de ha nem akkor úgy is cserélik gariba.
Ha meg vigyáz rá akkor szerintem akár 5 évig is bírni fogja.
0
0
0
0
no avatar
Hali! Egy egyszerű gyors kérdést kérek mert haveromnak nagyon gyorsan kell a válasz, mert elcsesződött a monitorja.
Ezt a monitort nézte ki : Asus VN247H monitor
És szerintetek ennek a tartó része (a kör lap meg az a tű 😃 ) Meddig bírhatja? Mármint nagyon vékonynak néz ki a kis tartó része képről, hogy nem törik-e el 4-5 év után sem.(márha ezek bírják addig)
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
mathejocy írta:
Képfrissítési frekvencia.15HZ 😀 Simább képet biztosít játék alatt.

köszi! ez mennyire érezhető?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Képfrissítési frekvencia.15HZ 😀 Simább képet biztosít játék alatt.
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
orodreath írta:
Akk. azt vedd

mi a külömbség a 60 hz és a 75 hz között?😆
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
orodreath írta:
TheAdakinHUN írta:
akkor melyiket? hogy érted azt hogy gyorsabb? válaszidőre?

igen válaszidőre, de az IPS szebb, IPS kb 8ms (a nem 200k kategória de ha annyi akk. meg inkább PLS panel 😆 ), TN meg 5-től lefele.

az LG az 5ms 😃
http://www.e digital.hu/Monitor/LG_IPS_22EA53VQ-P_216_LED_Monitor-p350365.html

(vedd ki a space-t)
0
0
0
0
DCMAN avatar
IPS szebb és nagyobb a betekintési szöge.
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
akkor melyiket? hogy érted azt hogy gyorsabb? válaszidőre?
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Mi a vélemény erről a monitorról?
ASUS VN247H Monitor

Aadatok: 23.6 LED megjelenítés
1920 x 1080 maximális felbontás
250cdm2 maximális fényerő
80.000.000:1 ASCR kontraszt arány
1ms Ultra rövid válaszidő
HDCP,SPLENDID,Noise Reduction
2x2W beépített Hangszórók
Beépített TV tuner, analóg/digit
D-Sub,2xHDMI,DVI,3.5mm Jack
0
0
0
0
no avatar
Samsung az 3D-s mert nem láttam h az lenne 😃 lehet h a szemem 😃
0
0
0
0
no avatar
orodreath írta:
Undead írta:
Hali!
Monitort vennék csak nem tudom miet!! ajánlásotokat kérném köszi! 😃
22inch-töl mehet felfele
max 70-90k többet nem költök rá 😃

AOC d2357Ph 3D (3D-s monitor, elég jó kis cucc 3. számú ajánlat)
Samsung S24B750VS 24" 1920x1080 2ms (ez nagyon jó 1. számú ajánlat)
Asus VG23AH 23" 3D IPS ( 3D-s IPS panel-es nagyon jó cucc 2. számú ajánlat)

nem rosszak! 😃
0
0
0
0
no avatar
Hali!
Monitort vennék csak nem tudom miet!! ajánlásotokat kérném köszi! 😃
22inch-töl mehet felfele
max 70-90k többet nem költök rá 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Csakhogy TV-t szeretne... 50-ből kizárólag az LG M2352D jön ki, ami IPS paneles és TV is egyben. Azt viszont bátran merem ajánlani. Nekem a 3D-s 27"-os nagytesója van, és tökéletesen elégedett vagyok vele. Mondjuk TV nézésre inkább csak PIP módban szoktam használni fórumozgatás meg Civ5 közben, és azt is csak analóg adással, de úgy tökéletes. 😀
0
0
0
0
Lizard avatar
50-ért kapsz Dell U2312HM-et!
Nem nagyon van nála jobb monitor annyiért!
0
0
0
0
Davezorrr avatar
minimum IPS annyiért 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Ja, miért átverés az, mikor tényleg képes 720p megjelenítésére?

A kinézett modelleknél csak a legfontosabbat nem írtad: milyen típusú a panel? 50 ezerért nehogy tn-eset vegyél.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
DarthRoni írta:
Davezorrr írta:
DarthRoni írta:
Sziasztok, TV-t szeretnék vásárolni, de mostanság már a tv-k monitor ként is használhatók, így ide teszem fel a kérdést.

Felbontásban sokat számít hogy 720p vagy 1080p a max felbontás? mert főleg tv-nek használnám, de néznék rajta filmet is, meg akkor már lehet hogy néha játszanék is rajta.
Megér a full HD 6-7 ezer forint különbséget?

Mert most 40-ért tudnék venni tv-t 720p-s felbontással, de a full HD-s már 46-tól van csak, viszont 40-nél többet nem szívesen költenék rá :S

Vélemények? Előre is köszönöm!

Ha monitorként is használnád akkor sztem a fullHD-t vedd...Nekem egy 1368*768-s 80cm-s TV-re is rávan kötve a gép és azért ha olyan távolságból nézem mint kb a monitort akkor zavaró,de mondjuk én csak filmnézésre használom +ps3

Hát végülis kiderült hogy átverés a 40 ezres, mert valójában csak 1368*768-as a felbontása, azt meg a jelenlegi monitorom is tudja.

Így maradt két esélyes, van egy LG és egy samsung, mind a kettő 50 ezer a specifikációik kb. megegyeznek, LED 22" full HD, HDMI, USB, stb stb. 😀
Van különbség minőségre a két márka között?

Hát a 1368*768 tudja a HD-t (1280*720) 😃 rá is szokott lenni írva h HD ready szal most egy kicsit nem értelek 😃 Én samsung párti vagyok (monitor,tv,smart tv,házimozi,telefnok itthon) nincs bajom vele.De kinek mi jött be.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Davezorrr írta:
DarthRoni írta:
Sziasztok, TV-t szeretnék vásárolni, de mostanság már a tv-k monitor ként is használhatók, így ide teszem fel a kérdést.

Felbontásban sokat számít hogy 720p vagy 1080p a max felbontás? mert főleg tv-nek használnám, de néznék rajta filmet is, meg akkor már lehet hogy néha játszanék is rajta.

Mert most 40-ért tudnék venni tv-t 720p-s felbontással, de a full HD-s már 46-tól van csak, viszont 40-nél többet nem szívesen költenék rá :S

Ha monitorként is használnád akkor sztem a fullHD-t vedd...Nekem egy 1368*768-s 80cm-s TV-re is rávan kötve a gép és azért ha olyan távolságból nézem mint kb a monitort akkor zavaró,de mondjuk én csak filmnézésre használom +ps3

Hát végülis kiderült hogy átverés a 40 ezres, mert valójában csak 1368*768-as a felbontása, azt meg a jelenlegi monitorom is tudja.

Így maradt két esélyes, van egy LG és egy samsung, mind a kettő 50 ezer a specifikációik kb. megegyeznek, LED 22" full HD, HDMI, USB, stb stb. 😀
Van különbség minőségre a két márka között?
0
0
0
0
Davezorrr avatar
DarthRoni írta:

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció