Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Evil21 avatar
Az MSI Afterburner szerint a VGA 51 fokos a proci 41 fokos
0
0
0
0
Twist avatar
Ha haldoklik a merevlemez, az okozhat fagyást, ha nem tud rendesen olvasni. De emiatt nem szűnik meg a videó jel, szóval ebből kiindulva én inkább a vga-ra gyanakszom. Olyan mintha túlmelegedne, ha leterheled. Nézted játék közben a hőmérsékletét?
0
0
0
0
Evil21 avatar
Sziasztok lenne egy olyan problémám,hogy Játszok a GTA5-el 1366*768 minden más maxon és kb 2 perc és lefagy a játék.A Windows 7 64-bitnél volt eleinte ilyen problémám előszór gta-n kivül még csak a just cause 2 ami lefagyott más játék nem.Én indíthatom rendszergazdaként is akkor is ezt csinálja tök mind 1. A gépemet látjátok az Minden driver naprakész a Bios,a Vga minden ami a gépbe van és kell neki szoftver vagy valami az naprakész.Hard disk sentinel szerint a másodlagos merevlemez amire pakolva vannak a játékok,filmek stb.. ki fog nyiffanni 5 nap múlva.Lehet ezért dob le ? Esetenként még nem hogy csak lefagy a játék,de a videojel is megszűnik és csak egy reset segít olyankor. Alaplap, proci, ram vinyó már 3 éves
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!... lenne egy kérdésem, nem-e tud valaki olyan illetőt aki foglalkozik bios kisütéssel alaplapon , de csak aki tuti profin csinálja , csak olyat írjatok ha kérhetném. Előre is köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
tesseract.

elfelejtettem írni, hogy amikor a kép nélküli jelenség van, akkor megy-megy, egy idő után magától kikapcsol, majd megint be, de szintén ugyan úgy csak a kép nélküliség ...
és ez ciklikusan...

de most is pl. már fél órája megy a gép, stressz teszttel egyetemben ... mikor megy nincs gond... érthetetlen.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Melyik gépedet használod most?
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !
csak a változatosság kedvéért, kis gondolkodnivaló ...
valami megint nem jó a gépemben..
a sztori: tegnap este gépezek nyugiban, minden oké volt. ma hazajöttem, senki nem nyúlt azóta a géphez, bekapcsoltam, mennek az életfunkciók, nincs képernyő ...
amiket próbáltam: vga kari ki, integráltba monitor be, vga kari át a másik pci-e foglalatba, semmi változás.
egy módon kapcsol be a gép képpel együtt: ha resetelem a biost, azaz elem ki, vagy cmos reset.
új elemet is tettem bele biztonság kedvéért...
DE, ha bekapcsol, minden király, most is pl. stressz tesztet nyomok prime-al ( nem oc-val).
azonban ha kikapcsolom a gépet, és vissza, megint ugyan az .... nincs kép.
megint resetelni biost, és úgy megy megint...

na jöhetnek az ötletek!
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Sziasztok! A következő történt múlt héten. Délután szerettem volna játszani a world of tanks-al. Mikor rákattintottam az ikonra a következő szöveg jelent meg "a műleletet nem lehet végrehajtani mert a kötet inkonzisztens. Futtassa a chkdsk-et majd próbálja újra. Megtettem de semmi reakció. A gta 5 elindult ki is próbáltam pár percig hogy nem akad vagy rángat. Gondoltam beszart az ssd. Utána néztem pár fórumon de semmit nem találtam ami segített volna. Augusztusban sikerült összerakni a gépet Azóta ugyanaz a rendszer van rajta és eddig nem is volt semmi baj. Tervezem hogy veszek bele még egy hdd-t de még nem sikerült. Ezzel a két játékkal szoktam csak játszani netezek zenét hallgatok pár filmet néztem azóta. Szóval különösen nem terheltem legalábbis szerintem. Szóval utána leformáztam a d meghajtót mert ketté van osztva és azóta megy minden mint a karikacsapás. Az a kérdésem hogy ezek után kell rettegnem attól hogy megadja magát vagy ilyesmi elő fog fordulni fél évente kb az adat használattól vagy valami? Gondolom ez is töredezik csak ugye nem szabad ssd-vel eljátszani. Remélem tud valaki segíteni.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Szia!

Próbáld meg ezzel: [LINK]

Ha torrent oldalon fent vagy, akkor ha onnan egy törtet leszedsz nagyobb az esélyed.
0
0
0
0
Raven7710 avatar
Ez nem az a kategória de nem talaltam mas forumot ugyhogy itt kerdem meg
Hogyan lehet az Isdone nevu dll hibat megoldani/megcsinalni?
Pl nem mindegyik jateknal de pl a Dying Light-nal es a Turoknal elo jonn telepites kozben
Vkinek vmi otlet?
Am win8.1 x64 bit van a gepemen
0
0
0
0
krizsa66 avatar
Én is gondoltam rá. :/ Majd átvizsgálom a gépet valamivel, köszi!
0
0
0
0
Bronson avatar
lehet bekaptál valami vírust...
0
0
0
0
krizsa66 avatar
Sziasztok! Már 3. napja folyamatosan 90% felett megy a RAM-om. Amint bekapcsolom folyamatosan 90% felett van a kihasználtsága. Néztem, hogy mik használják ki ennyire, de nem mutatott semmit. 2 program van, ami 100-150 megát használ belőle.

Tudja valaki, hogy ez mitől lehet? Hardveres vagy szoftveres hiba okozhatja? Előre is köszönöm!
0
0
0
0
szabikatm avatar
Jahm. :/ Jaja kivettem a vga-t. Mindent lehúztam róla úgy ssd-t, hdd-t. fórumon valaki írta a dvd meghajtó bezavart neki... azt is lehúztam. Ramot is. Sőt valaki írta szintén egy tagnak így kipróbáltam a ventillátorokat is. Táp, minden. Egyedül a procihoz nem nyúltam de nem hinném, hogy az lenne.
Sajnos garanciás szervíz kilőve... haveromtól vettem egy éve...( ő azt mondta semmi baj vegyem meg az új gépét. 😃 i7+16gb hypex+ gtx980...😆dd. mondom kösz. 😃😉
Szerintem csak az marad, hogy megnézetem mielőtt vennék bele másikat.
Köszönöm a válaszokat azért, hogy szántatok rám egy kis időt. 😀
Ha Zalmika újra életre kell megfogadtam, hogy megajándékozom egy gamer billentyűzettel és egy 5.1-es hangfal szettel. 😃 Remélem meggyógyul. 😜 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
szabikatm: integrált VGA-val próbáltad?
0
0
0
0
Funes avatar
Szabi

Mivel készenléti állapot után jött elő a dolog, ezért szinte bármi lehet, de mivel már tápot cseréltél és gondolom hdd+ssd problémád nem volt előtte meg írtad, hogy Ramot is cseréltél így, csak az alaplap lehet szerintem is !
Szóval jó lenne, ha egy másik lappal megtudnád nézni, mert csak úgy derülne ki a dolog.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Garancia nincs már a gépre?Ha van akkor szerviz és nem kérhetnek érte semmit sem.Vagy ha teheted kérj kölcsön ismerőstől egy olyan alaplapot amibe a procid passzol.(Már ha lehetséges a kölcsönkérés, nekem szerencsére vannak ilyen ismerőseim akik ilyen esetben segítenének.)Viszont a hibát még az SSD is okozhatja.
0
0
0
0
szabikatm avatar
Sziasztok. Gondoltam megkérdezem hátha valaki tud valamit vagy netalántán sajnos járt már így...
Tegnap bekapcsolva hagytam a gépet, reggelre látom készenlétbe rakta magát. Végeztem munkával, hazajövök, bekapcsolom de nem érzékeli a monitort. Kábel ki-be, még mindig semmi. Újraindítom de már annyit csinál, hogy bekapcsol bepörögnek a ventillátorok és kb 3 másodperc után újraindul a gép ami után újra kikapcsol. Tehát 3 ms-enként kapcsolódik ki és be. Össze-vissza olvasgattam fórumokon. Videókari ki, esetleg por, táp, alaplap stb. Tápot cseréltem... ugyan ez a baja. Tehát valószínűleg jó. Ramot úgy szintén. Egy fórumon azt írta egy tag, hogy neki alaplap volt... Nem tudom valaki járt-e már hasonló cipőben esetleg tud-e valami biztosabbat mondani mint ahogy én eddig gyanakszok az alaplapra...
Szervízbe UK-ba képesek elkérni annyit érte egy tippért kb mint amennyi az alaplapom kb... szóval nem tudom érdemes-e megnézetnem-e vagy vegyem egyből az alaplapot. 😃 Valaki esetleg valami okosságot tud?!
0
0
0
0
Funes avatar
Hát, akkor benne van a pakliban, hogy elmozdult.
Én mindig kiszoktam inkább fújni kicsi kompresszorral az nem okoz ilyen gondot. 😀
0
0
0
0
no avatar
Ecsettel szoktam kitakaritan,eddig ilyen hibám nem volt.De azért köszönöm a segitséget.Intézkedtem,megy szervizbe.
0
0
0
0
Funes avatar
Nem tudom mivel és hogyan takarítottad ki, de valószínű, hogy egy dióda elmozdult, ezért mutat fals értékeket! Ha garis még jobban jársz, ha visszaviszed, mert az is lehet hogy nem te rontottad el, hanem már alapból gyenge volt a dióda illeszkedése, ezért mozdulhatott el. ( Persze ez csak tipp )
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Az alaplapom egy MSI 970 Gaming

Tegnap még délelött használtam a gépem,délután kitakaritottam azután már nem kapcsoltam be.Hanem ma bekapcsolom és mit veszek észre cpu 205c fok alaplap 73c fok de nem melegszik semmi se,bios reset is volt bios újra raktam és akkor se volt jó.Teszteltem másik processzoral,rammal,videokártyával.Nagyon behülyült igy meg nem akarom használni mert nem tudom mi lehet a baja illetve nem tudok pontos c fokot mérni.

Mit tanácsoltok mit tévö legyek,igaz még garanciás de hát ha van valami megoldás.

ui.: A gépem ugyan ugy takaritottam ki ahogy eddig is csináltam.És semmi hiba nem volt.

Köszönöm a segitséget elöre is.
0
0
0
0
Slacuuu avatar
Hali

Na gép szakik, erre a hiába ki mit tud mondani?
https://kepfeltoltes.hu/160203/latency_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

hiba jelenség az hogy beakad a hang néha, van mikor gyakrabban!
volt a gépen már win7,win8.1(jelenleg is azvan)win 10 de a hiba mindig előjött frissen telepített rendszernél is mikor csak a szükséges driver volt fenn. próbáltam aktivált UEFI-vel rendszert rakni,meg nélküle is MBR-ben de lassan már tanácstalan vagyok.
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Korábbira: Sajnos újrapasztázás után is felkúszik 69 fokra a CPU.. Lehet még talán érzékelő hiba is..:/
Vagy már a fene tudja..
0
0
0
0
no avatar
Akkor tényleg RAM hiányom van? De a tesómnak is 4gb ramja van es neki tokéletesen müködik,pedig a gyengébb a processzor ja is meg a videókártyája is..
0
0
0
0
Skiter0524 avatar
Tibenk

A 63-fok az tejesen baráti terhelés alatt
0
0
0
0
no avatar
http://kepkezelo.com/images/pa4x3dc97nf7r1teoc0j.jpg

Futattam a MSI AfterBrunert és ezeket az adatokat adta ki,jók?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
tibenk:
MSI AfterBurner programmal lehet monitorozni a gép hőmérsékletét és az adott alkatrészek kihasználtságát.
És én is a 4 GB RAM-ra gyanakszom hogy kevés.Még mellé egy ugyan olyan órajelű 4 GB-osat és akkor lehet meg szűnik a hiba.
0
0
0
0
sisko avatar
tibenk : elnézve a géped,egyedül a 4gb ram tűnik kevésnek manapság...a Dota 2-re mások is panaszkodtak,hogy random crashel 4 gb rammal...
0
0
0
0
no avatar
Nem hinném hogy az lehet a baj,próbáltam már úgy is hogy levettem az oldalát,de úgy sem javult semmit,esetleg tudnátok mondani egy jó ingyenes programit,amivel tudom játék közben figyelni a gép hőmérsékletét?
0
0
0
0
Bronson avatar
Milyen a házad szellőzése, nem melegszik túl semmi...?
0
0
0
0
no avatar
Hát úgy picit minden,pl Maffia 2 az mondjuk az nagyon szépen ment de néha nagyon beszagatott de csak időközönként.
0
0
0
0
Bronson avatar
minden játék akad, vagy csak a dota 2?
0
0
0
0
no avatar
Az én problémámra nem tudnatok adni valami ötletet?😕
0
0
0
0
Bronson avatar
Persze azt nem kell... igazából olyan hú de sűrűn egyiket sem kell cserélni, persze függ attól is , mennyit van használva milyen körülmények között...
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Hát, az utolsó pasztázás óta már kijött pár játék 😃
Hétfőn veszek bele valami normálisat..
Nem tudom, a VGA-t illik pasztázni, vagy hagyjam? Szeptemberben cserélte a bolt garanciában újra, talán az még ráér..:/ 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
az már sok annak a procinak! mikor volt utoljára pasztázva?
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Sziasztok!

Pár hete a gépem elkezdte hogy pár perc játék után szép lassan elkezd szaggatni, legyen szó bármelyik játékról. Először driver / frissítés gondra tippeltem, de ezek átnézése, és javítása után sem lett jobb a helyzet. Ma ki lett porolva a gép, valamicskét javult a dolog, de még így is 5-10 perc játék után az alábbi hőmérsékletek fogadtak:
cpu: 70 fok, gpu: 58 fok.
Lehet hogy sok a procinak ez hőmérséklet, és inkább visszafogja magát?

Köszi!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Nemrégiben vásároltam teljesen új asztali számitógépet.Nem úgy futnak rajta a játékok mint ahogy kellene,próbáltam win7-el win8-al...És elég idegesítő hogy amannyit ráköltöttem,és még sem úgy müködik ahogy müködnie kellene.Pl Dota 2,nevetve vinni-e kellen ennek gépnek és akad valamiert...Legfirssebb driverok fent vannak..probaltam mar az eredi CD-ről kapottakat is felrakni,probaltam már a gyártó honlapjáról leszedni a legfrissebeket,de eddig sikertelen volt minden probáltkozásom..Mi lehet a baj? Mit tanácsoltok,mit tegyek?
0
0
0
0
szucsy3 avatar
legrand,

Windows frissítéseket csapasd felfelé, valamint az msconfig-ban kapcsold be az összes services-t! Majd utána próbáld,
0
0
0
0
hangzoj avatar
Mindet próbáltam. Sajnos nem vált be. Nem tudom elindítani a windows audio szolgáltatást. Ha el akarom indítani akkor azt írja ki hogy : Hiba 1079: A szolgáltatáshoz megadott fiók eltér, más ugyan ebben a folyamatban futó szolgáltatásokhoz megadott fióktól.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Vagy innen az audio drivert:[url]http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-S%20UCC/?cat=Download&os=Win764[/url]
0
0
0
0
hangzoj avatar
Megpróbálom ezzel, viszont azt látom, hogy nem akar elindulni a windows audio szolgáltatás. Alaplap: asrock N68C-S UCC.
0
0
0
0
Puffin avatar
legrand: [url]ftp://europe.asrock.com/Drivers/All/Audio/Realtek_Audio(v7560).zip[/url]
ezt próbáltad?
0
0
0
0
hangzoj avatar
Sziasztok! Van 1 gép amire az istenért se tudok hangot varázsolni. Nem engedi feltelepíteni a hangkártya drivert. Azt írja ki, hogy "We cant find hd audio device ". Újratelepítés előtt működött...
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Nekem is volt olyan hogy véletlen rossz drivert tettem visza a gép ujraindult sípolt egyet aztán csak fekete kép.Ezt úgy oldottam meg hogy integrált cpu vga-ról kitöröltem a rossz drivert a jót feltelepítettem aztán vissza tettem rendes vga kimenetre és már ment is.
Illetve ahogy piero is írja kártya is lehet hiba.Ezt pedig másik gépben kéne kipróbálni ott megy e egyáltalán a kártya.
0
0
0
0
Puffin avatar
Nem hiszem hogy a táppal lenne baj. 31W-os fogyasztást írnak arra a kártyára. Azt szinte bármi elviszi! Valószínűbb hogy a kártya nem jó!
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Yuukikaroyu:Valószinű hogy a táp a ludas.Még azért meg próbálnam azt hogy beépített alaplapi vagy proci vga-ról fel tenném a szükséges drivert legfrisebbet aztán tenném át rendes vga kimenetre.Illetve biosban nézted hogy a PCI van e elsődleges-nek megadva?De mondom itt valószínű táp a luda de előtte próbáld meg amit írtam.
0
0
0
0
no avatar
Segítsetek, kérlek sürgősen!
Vettem minap egy Gainward Nvidia GeForce 210-et /ddr3 /512MB/Dx 10.1
bele raktam a gépembe ami: core 2 duo 2,4ghz, 4gb ram
de amikor beleraktam sípolt egyet, miközbe képet nem adott csak egyet sípolt, átraktam közbe alaplapi vga-ra ami adott képet de benne hagytam az nvidiat ami melegedett, a gépbe be tudtam lépni de a driver nem ismerte fel,hogy benne van a gépbe a kártya.
Nos a tápom gagyi sff 240W-os táp, gyakorikerdesek.hu-n azt írták ,hogy a táp a hibás, facebookon is kiírtam és ott is ezt mondták, vagyis ha holnap egy nagy tápra lecserélem akkor működni fog?
a kártyának: Minimum 300W táp, Windows xp/vista/7/8/8.1/10 kell ,és pci-e 2.0
mi a véleményetek?
0
0
0
0
Smebjulak avatar
Sziasztok!

Ezt a kérdést már feltettem kb. egy hete a Hangtechnika topikba, de azt nem sokan látogatják, gondoltam, itt is megpróbálkozom vele, végül is a hanghiba is géphiba. Szóval, az eredeti postom:

Vmi gebasz lehet a hangkártyámmal, de igazából talán csak a hang az, amihez nem értek gép ügyileg, úgyhogy ezért fordulnék hozzátok, nem nagyon értek ehhez. Játék, zene stb. közben minden rendben megy, de ha streamet nézek YT-n/Twitchen, akkor nagyon erősen zúg a headset, néha videóknál is, de ez nem jellemző. Hangkártyadriver-újratelepítés nem működött, valami ötlet esetleg? Segítségeteket előre is köszönöm.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció