Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
dodo50: Nem rossz lap. Attól még mert másnak hamar tönkrement neked nem feltétlen fog. Az különben is egy AM2-es lap amit cseszka írt. Valószínűleg ez a gyártó is akkor még nem volt olyan jó mint most. pl itt olvastam egyszer valakitől, hogy a Biostar biosánál jobbal még sosem találkozott(Nem egy kezdő volt hanem aki komolyan ért a tuninghoz és a hardverekhez). Egy csomó mindent lehet benne állítani amit más alaplapoknál nem lehet vagy csak sokkal feljebb lévő kategóriában.

Sawyer777: ELőször azt döntsd el, hogy milyen processzort akarsz mert a két alaplapba különböző foglalatú processzorok mehetnek.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

Már írtam ide pár napja és lemondtam az Asrock lapról 😃 Most van két kiszemeltem, de nem tudok dönteni.
Asus B85M-G avagy MSI B75A-G43 Gaming ?
Ahogy néztem az Asus kb 5-6 ezerrel olcsóbb és több csatlakozó is van rajta.

Melyik lenne megbízhatóbb, illetve stabilabb? Mert igazából nem vagyok ez az elcsábulós típus, attól mert odaírták hogy "gaming", meg gyönyörű vörös-fekete színű 😃 A puszta adatok híve vagyok és az Asus felé húz a szívem a bővíthetőség miatt.

Csak hát Asus vagy MSI ? 😜
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem volt,NF520-A2SE .Ujan vettem boltban 1év gar volt vele.😆Ez sokat elárul.😃,14hónapos korában meg is halt.😀De még kicserélték.😀
0
0
0
0
Bronson avatar
[LINK] én eddig miért nem hallottam erről a márkáról? 😆 valahogy kimaradt...
0
0
0
0
no avatar
és a Biostar T77 milyen alaplap mert nekem ilyen van
0
0
0
0
Bronson avatar
az alaplap nem igazán hajt ki semmit... az asrock márka általában kerülendő, MSI, Asus, Gigabyte stb az ajánlottabb...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
milyen alaplap tudna kihajtani egy i5 4670est és egy GTX660 OC-t?? Max olyan 15k-t szánnék rá, használt szóba se jöhet
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Igen elbírná és igen ez nem alaplapfüggő.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, szerintetek egy ASROCK Fatal1ty H87 Performance elbírna egy gtx 780ti-t? Vagy ez nem alaplap függő?
0
0
0
0
Hupszka avatar
TaylorXIII

Jó semmi gond,igazad van,írhattam volna árat is meg azt is hogy nem tuningolok. 😀

RedRabbit

Köszi ez árban elég jó,de játékra elég egy Sapphire R9 270 4Gb mellé?
0
0
0
0
kistiko07a avatar
20k-tól már lehet kapni elég jó MSI lapokat, amik bőven kiszolgálják a szükségleteidet, és az utóbbi időben elég jó gyártóként tartják számon, de az Asus-t se kell félteni. 😀
0
0
0
0
no avatar
Értem, köszi 😀 Nekem csak az volt a kikötésem a választásnál hogy i7-es procit fogadja, 1600 MHz-es ramokat kezeljen ( de 2 db foglalat bőven elég mert úgyis 8 gigás modult raknék rá) . Illetve hogy sata III-at támogasa, meg legalább 1 usb 3.0 legyen rajta. Ja meg megnéztem azt is hogy szilárd kondik legyenek, bár ahogy néztem az összes új lapon már ilyen kondik vannak.

Milyet ajánlanátok egy erős géphez? Most akkor vonatkoztassunk el az áraktól...
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Sawyer777: Annyira nem rossz gyártó talán csak a megbízhatóság és az élettartam szól ellene. De az sem a te árkategóriádban áll fenn. Ha nem nyúzod akkor sokáig is kitarthat. De nehogy azt hidd, hogy az alaplapon szabad spórolni, mert egyszer megy tönkre és bánhatja más is.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Hupszka

Intel Core i5 4440_44k
GIGABYTE GA-B85M-HD3_16k

Össz: 60k
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem írtál árat és azt sem, hogy tuningolsz-e, ezért írtam először a Z87 lapot és 4670k procit.
0
0
0
0
Hupszka avatar
Nem is volt szó tuningról,sosem szoktam tuningolni a gépem,mindíg alapon fut.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Z87 azért lett és azért ilyen komoly árú mert komoly tuningra is alkalmas mivel K-s processzort írtam. De pl egy i5-4570 mellé full felesleges ez az alaplap mivel az nem tuningolható processzor. 14-20kért Z87 lapot fix, hogy nem veszel szóval akkor tuning nálad ugrott. Marad a B85,H81,H87 chipset. Ahogy nézem talán ez lenne a legjobb vétel: Gigabyte GA-B85M-D3H+i5-4570
0
0
0
0
Hupszka avatar
Jó a proci amit írtál,az alaplap kissé húzós,meg én a Gigabyte-ot részesítem előnyben és 14-20k közé essen az ára,valamint a chipsetek is érdkelnek hogy most meikek a jók és amit érdemes megvenni?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
1150 és intelnél nincs olyan, hogy jó darabig kitartó foglalat. Jön még 1150be processzor de más chipset lesz szóval végülis nem lesz jó egyik mostani 1150 lapba sem. Keret nem írtál de itt egy kombó: i5-4670k+ASUS Z87 Pro.
0
0
0
0
Hupszka avatar
Hali! Én is alaplapot szeretnék venni és mindenképpen Intelt,csak mostanában kissé levagyok maradva számítástechnika téren és nemtudom meikek az új és még jódarabig használható foglalatok és mien provit érdemes bele venni?Többnyire játékra használom a gépem.A segítséget előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
kung avatar
Patyi201: 1150-es a jó választás, szerintem. Elég lesz még sokáig.

MSI B85M-E45 alaplap
MSI Z87-G41 alaplap
0
0
0
0
Patyi201 avatar
kb 20 ezret akarok alaplapra költeni
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Attól függ milyen procit akarsz belerakni. s1150-be lényegesen erősebbeket tehetsz, igaz azok drágák.
Írd le mennyit szánsz rá úgy könnyebben segíthetünk. 😀
0
0
0
0
Patyi201 avatar
Hali mindenki az a kérdésem lenne hogy egy FM2+ vagy LGA-1150 melyik foglaltú alaplap a jobb?
0
0
0
0
no avatar
lujo: pci-e 3.0 nem fogsz találni belőle, mondjuk ez nem probléma hátrányod sem származik belőle, mindenképp 8+2 táp ellátás legyen rajtam ahol a vrm-ek hűtőbordával rendelkeznek.

970 chipsetből már találni ilyet de nem az össze ilyen, 990 chispetből szerintem már csak ilyet találni😀

de könnyebben segítenék ha megmondanád mennyit áldozól rá.
0
0
0
0
Puffin avatar
Az AM3+ -os lapokon a chipset nem támogatja a PCI-e 3.0-ás csatolót.
0
0
0
0
no avatar
amd fx 8320 tuningra kéne alaplap ami támogat Pci-e 3.0 is milyet ajánlotok?
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Szoszo: Bőven elég a hexa 400...teljes rendszerfogyasztásod max 325w lesz.
Asrock lapot inkább kerüld !
0
0
0
0
no avatar
rex014
Ugyanez a kérdésem, épp ilyen konfigot akarok összerakni egy Sapphire HD7870-nel, de nem a Rev2.0-ás lappal hanem a simával és nem 500W-os táppal, hanem FSP Hexa 400W-tal (nem lenne kicsi?). Mennyire bírják ezek az ASrock lapok? Régebben nem sok jót hallottam róluk, most mi a helyzet?
0
0
0
0
rex014 avatar
A ASROCK 970 Extreme3 R2.0 alaplap elég volna egy AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition-hoz?
persze mellette lenne egy 500W-os tapegyseg is
0
0
0
0
kung avatar
MMathers: egy normális CPU tápellátás tuninghoz és 6 maghoz legalább 6+2 fázis, vagy több ajánlott. Szerintem még told meg 2k-val és vegyél egy Gigabyte GA-970A-UD3 lapot, ami 10 fázisos, és mehet a betyárkodás 4.10GHZ-en.

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
egy ilyen alaplap megér ennyit?
http://www.***/termek/asrock-960gc-gs-fx-alaplap-37692
0
0
0
0
Nitram1 avatar
Asus M5A97 R2.0
Valaki tapasztalatok? vélemény esetleg? egy gigabyt 970A DS3 helyett lesz.
0
0
0
0
Domfoz avatar
LE R2.0 nem annyira bírja a tuningot.
0
0
0
0
Bronson avatar
ASUS M5A97 LE R2.0 GIGABYTE GA-970A-DS3P ASUS M5A78L-M/USB3 ASROCK 970 Extreme3 R2.0 csak pár példa...
0
0
0
0
no avatar
Üdv.
Mondjatok egy olyan alaplapot amely elbír 100%-ig egy FX 6300-as processzort úgy, hogy 3.5-ről feltudom húzni 4.10GHZ-re és 20-21.000FT max.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Asrock semmiképp, MSI 970A-G46 21k bőven megfelel, fennmaradó összeget költheted SSD-re, vagy jobb VGA, esetleg több vagy jobb minőségű rendszerhűtőre. 😉
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Sziasztok. Szerintetek a profilomban lévő Omega X nevű géphez legyen az asus sabertooth 990fx r2.0 vagy legyen egy asrock 990fx extreme 9 alaplap? Vagy esetleg jobb választás lenne e az asus crosshair V formula-Z?

Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
cseszka avatar
Meik lap jobb:MSI B85-G43 GAMING,MSI B85-G43,vagy MSI H87-G43 I5 4440 Proci menne bele.
0
0
0
0
TrolHunter avatar
Kösz, tehát akkor am3-as alaplap kell ugye? Csak a biztonság kedvéért.
0
0
0
0
no avatar
Fm1 már nyugdíjas foglalat, fm2+ fut azon a vonalon, és az fm2 cpu-k bele mennek a fm2+ deszkába.

fm-be tartoznak főleg Apu-k meg mosmár az új athlon procik, am3+ a másik foglalatuk, abban homogén fx procik vannak bár most nem tudni mi lesz ezzel a foglalattal elvileg még érkezik bele vmi, de úgy nézki Amd átállt az fm2+ most apu lett a favourite náluk😉
0
0
0
0
TrolHunter avatar
Mondtam hogy amdhez hülye vagyok.😆 Egyébként erről az alaplapméret meg ilyenekről tudtam, csak azt nem, hogy ez itt is így van, mivel eddig meg csak nem is láttam amd foglalatos alaplapot.
És köszönöm a segítséget mindenkinek

Szerk:Most olvasom, hogy a proci, amit néztem AM3-as tokozású vagy mi, az alaplap meg FM1-es akkor ez mi?? Egyébként ehhez is találtam alaplapot csak azért nem akarok 2-t megvenni és vagyjóvagynem alapon kipróbálni.
Az oldal:
http://www.amd.com/uk/products/desktop/processors/athlon-ii-x2/Pages/AMD-athlon-ii-x2-processor-model-numbers-feature-comparison.aspx
0
0
0
0
no avatar
TrolHunter:
alaplapból méretek vannak eatx>atx>matx>itx, a számítógép házak 80% atx ami azt jelenti ez a legnagyobb amit befogad és értelemszerűen a kissebeket is matx itx,

van amd és intel proci, ehhez választasz alaplapot, a vga-k csatlakozása pcie x16 ez a standard értelemszerűen így bele megy mind a 2 gyártóé amd és nvidia videokártya is, olyan NINCS hogy amd-amd vagy intel-nvidia jobban megy.

Processzor van és videkártya úgy kombinálod őket ahogy akarod.(feltéve hogy a proci passzol az alaplapba)
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Nincs AMD alaplap, Amd processzor van, és ehhez alaplap, Vga mindegy nincs összefüggésben a kettő.
0
0
0
0
Bronson avatar
az hogy nvidia vagy radeon teljesen mindegy az alaplapnak,viszont amd nem megy intel foglalatba és fordítva.
0
0
0
0
TrolHunter avatar
Kösz
Még 2 kérdés:
1. amd alaplap és GeForce videókártya hogy kompatibilisek és megy-e úgy, mint egy intellel?
2. És az hogy amd alaplap bemegy intel helyére?
0
0
0
0
Bukta avatar
Bakker pedig ezek jóknak néztek ki. 😕
Köszi a választ.
0
0
0
0
Devis avatar
Én se ajánlom, pedig volt.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Asus M5A97 LE R2.0, ha belefér MSI 970A-G46, tudom egyik sem asrock, rossz élményeim vannak a márkával...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció