Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sawyer777: ELőször azt döntsd el, hogy milyen processzort akarsz mert a két alaplapba különböző foglalatú processzorok mehetnek.
Már írtam ide pár napja és lemondtam az Asrock lapról 😃 Most van két kiszemeltem, de nem tudok dönteni.
Asus B85M-G avagy MSI B75A-G43 Gaming ?
Ahogy néztem az Asus kb 5-6 ezerrel olcsóbb és több csatlakozó is van rajta.
Melyik lenne megbízhatóbb, illetve stabilabb? Mert igazából nem vagyok ez az elcsábulós típus, attól mert odaírták hogy "gaming", meg gyönyörű vörös-fekete színű 😃 A puszta adatok híve vagyok és az Asus felé húz a szívem a bővíthetőség miatt.
Csak hát Asus vagy MSI ? 😜
milyen alaplap tudna kihajtani egy i5 4670est és egy GTX660 OC-t?? Max olyan 15k-t szánnék rá, használt szóba se jöhet
Jó semmi gond,igazad van,írhattam volna árat is meg azt is hogy nem tuningolok. 😀
RedRabbit
Köszi ez árban elég jó,de játékra elég egy Sapphire R9 270 4Gb mellé?
Milyet ajánlanátok egy erős géphez? Most akkor vonatkoztassunk el az áraktól...
Intel Core i5 4440_44k
GIGABYTE GA-B85M-HD3_16k
Össz: 60k
MSI B85M-E45 alaplap
MSI Z87-G41 alaplap
Írd le mennyit szánsz rá úgy könnyebben segíthetünk. 😀
970 chipsetből már találni ilyet de nem az össze ilyen, 990 chispetből szerintem már csak ilyet találni😀
de könnyebben segítenék ha megmondanád mennyit áldozól rá.
Asrock lapot inkább kerüld !
Ugyanez a kérdésem, épp ilyen konfigot akarok összerakni egy Sapphire HD7870-nel, de nem a Rev2.0-ás lappal hanem a simával és nem 500W-os táppal, hanem FSP Hexa 400W-tal (nem lenne kicsi?). Mennyire bírják ezek az ASrock lapok? Régebben nem sok jót hallottam róluk, most mi a helyzet?
persze mellette lenne egy 500W-os tapegyseg is
[LINK]
http://www.***/termek/asrock-960gc-gs-fx-alaplap-37692
Valaki tapasztalatok? vélemény esetleg? egy gigabyt 970A DS3 helyett lesz.
Mondjatok egy olyan alaplapot amely elbír 100%-ig egy FX 6300-as processzort úgy, hogy 3.5-ről feltudom húzni 4.10GHZ-re és 20-21.000FT max.
Válaszokat előre is köszönöm!
fm-be tartoznak főleg Apu-k meg mosmár az új athlon procik, am3+ a másik foglalatuk, abban homogén fx procik vannak bár most nem tudni mi lesz ezzel a foglalattal elvileg még érkezik bele vmi, de úgy nézki Amd átállt az fm2+ most apu lett a favourite náluk😉
És köszönöm a segítséget mindenkinek
Szerk:Most olvasom, hogy a proci, amit néztem AM3-as tokozású vagy mi, az alaplap meg FM1-es akkor ez mi?? Egyébként ehhez is találtam alaplapot csak azért nem akarok 2-t megvenni és vagyjóvagynem alapon kipróbálni.
Az oldal:
http://www.amd.com/uk/products/desktop/processors/athlon-ii-x2/Pages/AMD-athlon-ii-x2-processor-model-numbers-feature-comparison.aspx
alaplapból méretek vannak eatx>atx>matx>itx, a számítógép házak 80% atx ami azt jelenti ez a legnagyobb amit befogad és értelemszerűen a kissebeket is matx itx,
van amd és intel proci, ehhez választasz alaplapot, a vga-k csatlakozása pcie x16 ez a standard értelemszerűen így bele megy mind a 2 gyártóé amd és nvidia videokártya is, olyan NINCS hogy amd-amd vagy intel-nvidia jobban megy.
Processzor van és videkártya úgy kombinálod őket ahogy akarod.(feltéve hogy a proci passzol az alaplapba)
Még 2 kérdés:
1. amd alaplap és GeForce videókártya hogy kompatibilisek és megy-e úgy, mint egy intellel?
2. És az hogy amd alaplap bemegy intel helyére?
Köszi a választ.