Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DzsekkSzperro avatar
Akkor ez sem rossz,igaz?
https://kepfeltoltes.hu/151217/1413060150K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png

kenyerlangoss,de ezek ugye nem üresjárati értékek?
Csak mert az a közel 4200-as cpu hütő fordulat kemény
0
0
0
0
FekaRap avatar
dehogy issss az tök jó 😃
0
0
0
0
Omis avatar
ha normál használaton vagy,szerintem alapból kicsit sok az alaplap hőfok😃
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Hát igen... használtan vettem, akkor is elég melegedősnek találtam, nem tűnik valami jónak a hűtése. Átkenéskor láttam, hogy nem áll túl jól, így akkor még talán ért is valamit, hátha most még jobb lesz 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
ja hogy te ezt már átkented egyszer... így már más a leányzó fekvése, akkor pár fokot nyerhetsz jobb esetben...
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Az a baj, hogy egy kb. 500 Ft-os hűtőzsírral kentem le a procit és a videokártyát még régebben. Most rendeltem Arctic MX-4-et, majd megírom az eredményt, ha nem felejtem el 😉. Sajnos a 90°C nem nagyon fér bele, mert egyszer már lekapcsolt mikor feljebb ment a hőmérséklet, csak félek, nehogy bajom legyen belőle. 😕
0
0
0
0
Bronson avatar
Nem nyernél vele sokat szerintem. Ha van rá garanciád, az is ugrana. az a proci 105fokig bírja, szóval a 90 belefér.
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Üdv! Azt szeretném kérdezni, mennyire éri meg drágább hűtőzsírt venni? Kb. hány fokot lehet nyerni? Laptophoz kéne, sajnos játék közben könnyen felmegy 90°C fölé a proci hőmérséklete, vettem Arctic laptop hűtőt, sajnos néha ez se segít rajta.
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Az Arctic Hybrid II vagy a arctic accelero xtreme iii lenne a jobb a Referencia r9 290 típusú kártyámra?
0
0
0
0
csuz-li avatar
A BIOS semmit nem terhel. Abból még nem tudod meg, hogy felpörög-e a processzor terhelés alatt.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Hát a BIOS nem tudom mennyit terhel, de jól pörögnek a ventik. Szerintem megfelelően illeszkedik. A proci feszültséget hogy tudnám lejjebb húzni? Csak magasabbra engedi..
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nincs olyan proceszorhiba, amitől melegedhet. Viszont lehet hibás a hűtő, vagy maga a vezérlés. Felpörög a ventilátor, mikor terheled? Rendesen felfekszik a borda a processzorra?
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Üdv!
Attól hevulhet nagyon a proci hogyha valami baja van? Esetleg alaplap miatt? P4 3, 4GHz-es proci alap hutovel, van rajta paszta is. Igaz nem sok, de nem is kevés. Most levettem 2GHz-re és 60-at tartja BIOS-ba! Most néztem hozzá hűtöt. De gondoltam előbb megkerdezem hogy proci vagy lap hiba-e.
0
0
0
0
toopa avatar
MC MaRcI:Vannak magasabb hőmérsékletű kártyák is:
[url]http://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-r9-390x-r9-380-r7-370,4178-11.html[/url]
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
ezt a grafikont be tudnád nekem linkelni?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Tesztek grafikonjaira rákerestem. Ott típustól függően 60-80°C körül voltak terhelés alatt.
Ha ez fölé nem megy, akkor nem hiszem hogy gond lenne
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
házam jól szellőzik (aero cool v3x)
olvastam hogy talán azért ilyen mert oc-s
meg hogy az r9 széria magas hőmérsékletre lett tervezve
nem tudom ezekben van e igazság

egyébként alapjáraton 33fokos és 80fok-ról is hamar vissza hűl ha jól tudom ez azt jelenti hogy a hűtővel nincs baj
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Anno a 400as GTX-ek tudtak 100°C-ig is hevülni.
Eléggé magas, de elvileg bírnia kellene. A házad hogy szellőzik? Jó szellőzés is akár -10°C-ot jelenthet.

Új ventilátornak nem illő zörögnie, de hát megeshet minden. Ha ritka dolog, akkor nincs gond.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
hali az r9 380 dual-x oc-s kártyám combosabb játékok alatt 75-82 fok között megy
sok e ez egy ilyen kártyánál?

illetve 82foknál 80-as fordulaton mintha zörögne a venti (1-2x hallottam eddig) azonban ha csak úgy nem játék alatt afteburnerbe felnyomom a ventit nincs zörgés
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
nem sok, szerintem marad akkor ami van
0
0
0
0
Puffin avatar
hátul mekkora hely van ventinek? ha 12-es elfér akkor esetleg egy Coolermaster Seidon 120
0
0
0
0
Puffin avatar
A házadat elnézve szerintem nem fér be magas hűtő.
Marad a TX3 EVO
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Max 15-20ezer forintot szánnék rá. van hely bőven a házban
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Keret rá? Én Cooler Master Hyper 212 EVO-t ajánlom ha befér a házadba. Ha nem a Cooler Master TX3 EVO sem rossz.
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Üdv! FX6350-hez tudtok valami hűtőt ajánlani? A gyári marhahangos.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
r2d2: PC boltokban érdeklődj. Ahol használt cuccokkal is foglalkoznak, ott biztos tudnak segíteni.
Ha ugyanolyan a csavar, mint az átlagos ház ventilátorokhoz való csavar, akkor elvileg az egy lemezcsavar. Én legalább is annak nézem. Elvileg árulnak is pár helyen.

Esetleg alternatíva lehet egy ilyen csomag:
[LINK]
0
0
0
0
FekaRap avatar
tibi211: nyugi nem lesz baja 😀
0
0
0
0
tibi211 avatar
Üdv.
Fx8350 proci és egy Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 processzor hűtő van rajta.
Játék alatt 65-70 fokos a proci.
Az lenne a kérdésem h egy idő után nem fog elromlani a proci vagy ilyesmi?? 😀
0
0
0
0
r2d2 avatar
Helló van egy corsair h60 vizhütésem milyen csavar kell a a ventilátor rögzítésére a radiátor részébe megjártam pár csavar boltot de sehol nem találtam olyan menetsürüségü csavart van valakinek valami ötlete???
0
0
0
0
Joker avatar
Amúgy gyárilag is zsír volt benne,azt szedtem le róla ugyhogy elvileg nem olajozni kell.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ezekbe általában siklócsapágy van. Ha az kikopik, olyan mindegy mit csinál vele az ember.
Volt hogy kettőből raktam össze egyet. A jónak a kerete tört el, a rossz meg szimplán csapágyas volt.
Flacihoz hasonlóan én is WD40el dolgozok 😆 Mondjuk ha a por betud jutni a csapágyhoz, már régen rossz.
0
0
0
0
Joker avatar
Nagy terhelésű gördülőcsapágyak kenésére általánosan alkalmazható, lítium bázisú kenőzsír.Ezzel zsíroztam be és halkabb lett,csak az a kérdés meddig😃Kicsit szoptam vele mert elpattant a müanyag zégergyűrű,de szerencsére kiszedtem egy másikból ami volt otthon.
0
0
0
0
Amilo01 avatar
Lehet kapni úgynevezett száraz kenőzsírt spray formában, az megfelelő kenést ad és nem tapad rá a por...
0
0
0
0
FLaci81 avatar
Én egyszer zsíroztam és egy idő után a zsír a porral szép kemény elegyet alkotott, aminek az lett a vége, hogy olyan szépen beállt a ventilátor, hogy öröm volt nézni (és nem azért, mert sok zsírt raktam bele).

Én csak olajozni szoktam, de sűrűbb olajjal. Ezzel a módszerrel még egy ventit se küldtem a halálba (kb. 15-17 év alatt) és elég sokáig bírják.

Esetleg amit elképzelhetőnek tartok az a zsír keverése az olajjal, jól összekutyulva úgy talán még jobb lehet a kenő képessége. De hogy simán zsírt nem tennék bele az biztos!

Max a ventilátor tengely aljára, ahol a műanyag rögzítőgyűrű van. Műszerolajat meg egyenesen felejtős ilyen célokra használni szerintem, annál még a WD40 is többet ér!

A csapágyas ventiknél ha a csapágy áll be, vagy hangosabb lesz, oda is az olaj tud bejutni a legkönnyebben.

De ez csak az én véleményem! 😀

Álj-álj.Nem olajozni kell egy adott ventit általában hanem zsírozni.Haverom pont nemrégen csinálta végig ugyanezt.A vége az lett hogy új ventilátort vett bele.Azután mikor megolajozta egy kis műszerolajjal kb fél napig volt csendben aztán még hangosabb lett mint előtte volt.Utánakérdezett valahol hogy mi lehetett a gond mivel megolajozta a ventit és még se jó, és azt a választ kapta hogy még jobban kitolt vele mert a maradék kis zsírt is feloldotta a ventiben és semmi kenés nem maradt.Ebből kifolyólag 1 nap alatt megrágta a belső forgó elemeket is.Ennek következtében már ha csak bezsírozta volna ezek után már nem lett volna jó.Nem került sokba 1500 ft-ból megúszta és pont ugyanolyan még márkára is megfelelő ventillátorral cserélte.
0
0
0
0
Joker avatar
Akkor megpróbálom bezsírozni,ha meg nem segít veszek egy ventit.Addig is köszönöm a helpet mindenkinek😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Álj-álj.Nem olajozni kell egy adott ventit általában hanem zsírozni.Haverom pont nemrégen csinálta végig ugyanezt.A vége az lett hogy új ventilátort vett bele.Azután mikor megolajozta egy kis műszerolajjal kb fél napig volt csendben aztán még hangosabb lett mint előtte volt.Utánakérdezett valahol hogy mi lehetett a gond mivel megolajozta a ventit és még se jó, és azt a választ kapta hogy még jobban kitolt vele mert a maradék kis zsírt is feloldotta a ventiben és semmi kenés nem maradt.Ebből kifolyólag 1 nap alatt megrágta a belső forgó elemeket is.Ennek következtében már ha csak bezsírozta volna ezek után már nem lett volna jó.Nem került sokba 1500 ft-ból megúszta és pont ugyanolyan még márkára is megfelelő ventillátorral cserélte.
0
0
0
0
Omis avatar
vegyél ilyet
ez halk és jó http://www.rufusz.hu/Huto-ventilator/Coolink-Swif2-1200-huto-ventilator-120-mm-800-rpm-8-5-dB--C0014812-p26277.html?ak=0
de ha kevés a 800 rpm
akkor itt a 1700rpm nem sokkal hangosabb persze max-on igen http://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/coolink/swif2-120p-p38509204/#termek-leiras
0
0
0
0
SuperPuma avatar
winrar: Max ebben a szezonban olcsóbb lenne a fűtés 😊
0
0
0
0
winrar avatar
Először próbáld az olajozást, lehet egy (jó)darabig az is elég lesz. Ha nem segít, akkor azonos vagy jobb paraméterekkel rendelkező ventire cseréld le, gyengébbet semmiképp se vegyél, mert ha nem tudja lehűteni rendesen, akkor túlmelegszik és tönkremegy a táp.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Első körben megpróbálhatod a takarítást és az olajozást, viszont nagyon figyelj oda a tápnál azért.
Ha meg csere mellett döntesz, akkor majd jól forrassz és szigeteld is le megfelelően, hogy ne legyen semmi gond. Ha nem forrasztott a venti, hanem csatis, akkor meg Hawai van 😎
0
0
0
0
Joker avatar
Sziasztok.A tápom kezd hangosodni mostanában.Érdemes lenne venni bele ventit,vagy csak olajozzam meg?
0
0
0
0
Puffin avatar
GodSie: nem tudom hol akarsz venni 1200 Ft-nál olcsóbban ventit... 😆
Van 2db Corsair 12cm-es PWM-es ventim eladó, 0 percesek. 2ezer/db... 😃
0
0
0
0
no avatar
GodSie: nekem is Artic F12-m van. Megéri megvenni. Masszív cucc és még halk is (legalább is a pro). Használtan ne vegyél mert vagy rossz, vagy atom koszos.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nem hiszem hogy találsz olyat ami rendben működik.Általában csak azokat szedik ki a gépből az emberek amik már zörögnek vagy nem is működnek.
0
0
0
0
GodSie avatar
Tudom de használtanszerenték venni picit olcsóbban 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Arctic F12 TC csak 1200-1400 ft között mozog és aránylag elég jó a teljesítménye is.
0
0
0
0
GodSie avatar
Tudom 😀 csak ha esetleg valakinek akad 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció