Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Így: tápkábelt kihúzod. Elvégzed a CMOS resetet - van egy Jumper az alaplapon ezzel a névvel, áthelyezed a fedőkupakot a másik felére. Vársz 1 percet. Visszahelyezed a fedőkupakot az eredeti helyére. Tápkábel bedug, és bekapcsolod a gépet. Nézd meg így. Ha nem vagy biztos benne, alaplap kézikönyve szépen leírja, rajzzal együtt.
De lásd alább, ha nem vagy biztos benne, kérjél segítséget, ezt nem lehet távsegítséggel megoldani, ha nem vagy magabiztos.
Ötletem sincs hogy most mit kéne tennem. 😀
Valami ott nem stimmel... Rendesen rá van kötve a tápra?
Szerk: Na bejutottam a BIOS-ba, hát ez is érdekesen néz ki, a dolgok kb 80%-a nincs a helyén, és még a gombokra sem reagál. 😃 Egész vicces videokártyát vettem. 😃
NSD4rKn3SS:Windows 7 Ultimate x64.
Melyik windows-t használod?
Hunork:Igazság szerint először én is így jártam el, de csak fekete képernyő fogadott, aztán egyáltalán nem is volt kép. Utána mondom akkor inkább megkérdezem itt hogy mitévő legyek.
Szerk:Most már a windows se jön be, beadja a "Windows indítása" képernyőt egy fél percre, és utána újraindul.
Elég lenne kivenni a kártyát, de előtte táp is áramtalanít, Vársz, előtte egy BIOS default sem árt. Visszateszed a kártyát, indít, és be kell jönnie, ha más nem, 640x480 felbontáson, majd lehet a drivert telepíteni.
Az alaplapodról való infókat csak tájékoztató jelleggel írtam, ha betölt a gép és minden megy akkor nem kell fáradnod a BIOS-szal, a legnagyobb gondod az lehet hogy minden indítás 10-15mp-el tovább fog tartani mert a BIOS panaszkodik egy kicsit gép indulásnál hogy "Ez így nem jó haver, de teszek rá..." 😃 B2 hiba ide vagy oda de menni fog 😉
Ja és köszi a fáradozásotok! Igazán rendesek vagytok! 😀
Utána olvasgattam közbe neked:
[list]a B2-es hibakód előfordulhat hibás bios beállításokból, pl újabb kártyák jobban preferálják az UEFI bootot a Legacy-val szemben,
valakinél bios-t kellett frissíteni mert még a gyári 2012-es volt fennt, legfrissebb a lapodhoz 2013-10-31-án jött ki 10.10-es verzió szám alatt [LINK] itt a link hozzá[/list]
Hogy kicsit pontosítsak egy MSI B75A-G43 alaplapom van és egy ASUS GTX 550Ti lett kicserélve egy GIGABYTE GTX 1060 WINDFORCE OC 6G-ra.
Igen, utána mehet be az új VGA
Ha nagyobb generáció váltás van gyártón belül is, azért érdemes DDU-zni, találkoztam már pár ebből adódó hibával.
Lehet hogy tévedek, de pont az AppData-s tartalmak miatt ajánlott a csökkentett módban történő eltávolítás gyárilag, nem?
csuz-li:
Megesik ami megesik 😃
Ha más a gyártó, akkor én a DDU programot tanácsolom (Display Driver Unintaller), ez legyalul szinte mindent. Azért szinte, mert utána azért érdemes megnézni a Users/felhasználó/Appdata - Local - Roaming mappákat is. Itt kitörölni a gyártó nevével jelzett mappákat, majd gép leállít, jöhet a VGA csere. Miután megvagy, gép beindul és az új VGA driver feltesz.
Mennyi same vélemény 😆 😂 😉
Ahogy én szoktam csinálni: Első lépésben leszedem a drivert DDU-val (Display Driver Uninstaller). Ez után kiveszed a régi VGA-t és mehet bele az új, majd az annak megfelelő driver telepítése.
Szerk: egyesek hogy megelőztek... 😀
[list]1) Meglévő kártyával elindítod a géped
2) Letöltöd előre az új kártyához a drivert hivatalos oldalról (AMD/Nvidia)
3) Letöltöd a DisplayDriverUninstaller-t (DDU)
4) DDU-t elindítod és ajánlott beállításokkal (Csökkentett módban) törlöd a meglévő Nvidia/AMD drivereidet és kikapcsolod a gépet
5) Eltávolítod a gépből a megúnt régi kártyád, ha már ott tartassz érdemes kiporolni a gépet, paszta csere, stb...
6) Újat behelyezed, kábeleket rádugod, leellenőrzöd hogy minden rendben van-e kétszer, majd össze szereled
7) Elindítod a rendszert, és feltelepíted az előre letöltött drivert[/list]
Körülbelül ennyi így dióhéjban
Egy videokártya csere lépésről lépésre hogy néz ki? Biztos ki lett mér tárgyalva ezerszer, de nem találtam eddig. Konkrétan arra lennék kíváncsi hogy mikor és mit kell kezdeni a driverekkel.
Teljesen jó vétel ennyiért. Általában 15-18k szokott lenni. És igen, jobban mennek majd a játékok (de csodát ne várj)
Az lenne a kérdésem, hogy van nekem egy gt730 gddr5 64 bites 2gb os kártyám, megérné ezt lecserélnem egy gtx 650 2gb 128 bitesre? 13000+posta lenne az ára.csak hogy jobban kockulhassak😀 leginkább 1280x720 ban szoktam játszani közepes/alacsony beállításokkal a 650 el tehát gyorsabban futkosnának a dogok ?
Köszi
Memóriabővítésre én is gondoltam.
köszi. üdv.
És miért nem jó a 60 fps? Legtöbb esetben bekapcsolt Vsync-el játszok, ami azért is jó, mert nem akar többet dolgozni a GPU, így nem is melegszik fel annyira.
Továbbá a játék grafikus motorjától is függ. Frostbite alatt pl én nem érzem szétesve a képet kikapcsolt vsync-el.
Miért van az, hogy vSync nélkül nagyon szétesik a kép?(Jó, tudom, ha bekapcsolom nem lesz olyan.. De, olvass tovább. 😃😉 Másnak, vSync nélkül is szép, sima, folyamatos képe van, nekem meg még vSync-el is a fix 60FPS szemrákot okoz.. Miért lehet ez?
Azért merem itt feltenni a kérdésem, mert tudom milyen kártyát szeretnék, csak bizonytalan vagyok. A jelenlegi gtx 650 2 gb -os kártyámat szeretném lecserélni a most megjelenő gtx 1050 ti 4 gb-os karira.
1. lehetséges-e?
2. van értelme?
3. Bővítsek mást is hozzá?
Válaszokat köszönöm.
üdv: Atti
Aqua, Extreme Digital, Rufus Computer még jók.