Számítógép fogyasztása
Létezik hogy ettől a géptől az éves villanyszámla 120000Ft?
Processzor: intel pentium 4 1600mhz
Memória: sd 768
Videókártya: nvidia geforce fx 5500
DirectX-verzió: DirectX 9
Op. rendszer: Windows XP
Alaplap: fujitsu siemens d1327
Merevlemez: maxtor 60gb
Hangkártya: intel 82801ba ich2x - ac97 audio controller
Tápegység: 400watt
creative 245 hangszóró
A gép 24 órából 18at megy
Mondjuk még van 1 villanybojler is és kb a 2 1xre került hozzánk szal nemtom mitől
Processzor: intel pentium 4 1600mhz
Memória: sd 768
Videókártya: nvidia geforce fx 5500
DirectX-verzió: DirectX 9
Op. rendszer: Windows XP
Alaplap: fujitsu siemens d1327
Merevlemez: maxtor 60gb
Hangkártya: intel 82801ba ich2x - ac97 audio controller
Tápegység: 400watt
creative 245 hangszóró
A gép 24 órából 18at megy
Mondjuk még van 1 villanybojler is és kb a 2 1xre került hozzánk szal nemtom mitől
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Attól függ hogy lesz terhelve. Ha abból a 13 órából nagyrészt netezés filmezés lesz akkor tényleg kb 3000 re jön ki
És ugyanez a gép ugyanennyi használat mellett kétmagos procival (i3-2100) és vga nélkül mennyit fogyasztana?
Szerintem ha minden nap annyit megy a gép, és olyanokkal amitket leírtál, havonta ha minden nap megy a gép, szerintem 3-5000Ft körül.
Ennek a gépnek mennyi lenne a fogyasztása napi 10-13 óra használat (letöltés, filmnézés, játék, netezés) mellett?
Gigabyte GA-HA65M-D2H
Intel Core i5-2400 3.1 GHz
Gigabyte GV-R685OC-1GD - HD6850 1GB
2 x 4 GB 1333 MHz DDR3
Samsung 500 GB
Samsung DVD-RW
CM Elite 430 Black
Chieftec 500 W
Win7 64 bit
22" full hd led monitor.
Köszönöm a segítséget nektek!😀
Kicseréltem!
Ezzel sem lett jobb.😀 De már elindul legalább bekapcsolásnál a gép. Még azt hiszem a kábeleket rendesen elvezetem,mert beleakadnak a ventibe.
Amit kiszedem nem is Deer,hanem valami HEC-350MR-PTR nevű táp...
amit betettem már Deer. Hát ez sem lesz sokáig benne azt hiszem.
Ha bizonytalan a gép indulása, akkor az táp. Volt ilyen nekem is régen, Codegennel. Azt cseréld gyorsan! Deer-t meg felejtsd el. 😀
Deer táp 350W. Ez tényleg elég kis teljesítményű. Régi gépemből megmentettem egy ugyan ilyet.Itt fityeg az asztalon. Gondoltam kicserélem arra,ami most benne van,mert elég nehezen tudom bekapcsolni a gépet alul.Van hogy nem indul el első nyomásra és elég lassan jön be a windows és egyéb programok indításnál.Pedig most raktam újra a rendszert nem régen. Lehet ez tápegység hiba? Ezért kerestem a tápegység topikot,de nem találom a fórumban. Tudsz ebben segíteni,vagy infot adni?
Mindkettő HTPC és nem érik el a 40 W-ot sem fogyasztásban.
Jól teljesítenek, Full HD filmet viszik, más nagy feladata nincs egyiknek sem.
Anyáméknak egy Laptop van, az max 70-et ehet, nem tudom pontosan.
Nekem meg ott a Gamer/Meló gépem, azt meg annyira nem használom gyakran. Főleg most, hogy a kis gépen is meg tudok oldani dolgokat. (EON Reality Studio)
SZóval pénzt költöttem, hogy pénzt spórolhassak. Havi 5-10 ezer a minusz így.
A villanyszámlád biztosan nem a számítógéped miatt magas, mert nem eszik sokat. A tápod gondolom noname, ezért rossz a hatásfoka, de ekkora áramfelvételnél ez nem akkora hátrány, hogy jelentősen megdobja a számlát.
Nem olvastam el miket írtatok korábban.Lehet már erről is volt szó.
Most éppen tápegység gondom van...kis teljesítményű,de így is sok az áramszámlánk. Pedig pont nagyobb teljesítményűt akarok. Éppen a tápegység topikot keresem,de nem találom.
Phenom 555 3.2Ghz
Radeon HD 5670
6Gb ram
Havi áram nem több 8-10-nél, persze ebben benne van minden más is!
És igen, nekem is 500W-os a tápom, de 10/10 sosem éri el ezt a fogyasztást, még jó, hogy nem 😀 gáz lenne, max terhelésnél is 400-hoz közeli. És persze sokat megy egész nap a gép!
Nem hinném, hogy ez probléma.
Azért nekem fogyaszt rendesen ha játszok 450-500W csak a gép 😃 a Hangfal is rendesen meg monitor..
Esélytelen, hogy akár 500W -ot is fogyasztana. Maximum 350 - 400W -ot ha eszik de ennyit is csak csutkára terhelve.
és fogyasztás mérőt hol lehet kapni?
Nem lehet, hogy valami rövidzárlatos? (akár eszköz, akár a falban vezeték? )
Sziasztok.
Szerintetek ha egy ilyen konfig menne napi 10- 16 órát, nagyban megnőne a fogyasztás?
(elegendő az 500 W-s Chieftec táp?)
ASRock Z68 Pro3-M
Intel Core i5-2500K 3.3GHz Box
Sapphire HD5830 1GB GDDR5 Xtreme 11169-08-20G
Kingston HyperX Blu DDR3 1600MHz 4GB Kit CL9 XMP KHX1600C9D3B1K2/4GX
2x WD Caviar Blue 500GB WD5000AAKX
Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W Active PFC
Cooler Master Elite 430 Black RC-430-KWN1-GP
LG GH22NS50 20x DVD-RW Fekete
plusz egy 21.5" Full HD led monitor.
Durván havi 3000 forint lenne a gép fogyasztása ha ennyit menne
Köszi.
És hogyan lehetne ezt az összeget még lentebb vinni? Mi az ami ennyit fogyaszt ebben a gépben?
Olvastam hogy ennek az Intel procinak 95 W a fogyasztása, egy Phenom II X4 955-nek pedig 125 W.
Gondolom az AMD-s procival szerelt gép (többi alkatrész ugyanaz) még ennél is többet fogyasztana?
Sziasztok.
Szerintetek ha egy ilyen konfig menne napi 10- 16 órát, nagyban megnőne a fogyasztás?
ASRock Z68 Pro3-M
Durván havi 3000 forint lenne a gép fogyasztása ha ennyit menne
ASRock Z68 Pro3-M
Nekem csak nyugalmi állapotban és még nem nyúltam hozzá eszik 210W és ebben csak a gép van, semmi más. Amikor már az egérhez érek és netezni akarok akkor kb. 250w-ra ugrik a dolog és van egy-két játék ami alatt folyamatosan 450-500w között eszik a gép, ezért is leálltam játszani vele mert vennem kell bele sokkal nagyobb tápot.
Ott valami gond lehet, ennyit nem ehet az a konfig.
Bioritmus: ez sem a gép miatt lehet, nem eszik az olyan sokat.
Ha jobban megnézted volna akkor látnád hogy kilenc vinyo van benne és nem kicsit van huzva
az kemény 😆
Nekem csak nyugalmi állapotban és még nem nyúltam hozzá eszik 210W és ebben csak a gép van, semmi más. Amikor már az egérhez érek és netezni akarok akkor kb. 250w-ra ugrik a dolog és van egy-két játék ami alatt folyamatosan 450-500w között eszik a gép, ezért is leálltam játszani vele mert vennem kell bele sokkal nagyobb tápot.
Ha jobban megnézted volna akkor látnád hogy kilenc vinyo van benne és nem kicsit van huzva
Nekem naponta 16 órát megy (😆😉 és tavaly decemberbe kaptam meg akkor még 100e alatt volt a villanyszámla és ahogy megkaptam rohamosan növekedett 😆...végül 150e lett 😆..és idén még több lesz :S
Érdekes dolgokról beszélsz,én 2 hűtő,2 tévé,2 Számítógép(aktív napi 24h-ban megy),szivattyú,bojler,3 kamera,páraelszívó,elektromos tűzhely,mikró,kávéfőző,sok lámpa.,ezek minden nap mennek.
20k-nél többet nem fizetek.
Akkor nektek mi fogyaszt annyit?
Egész nap hegesztesz vagy mi? 😆
nekünk 4 fagyasztó, naponta 3 óra heggesztés, bojler, hidrofor,... ezek mind többet esznek 1kw-nál de a gépre van fogja a nagy áramszámla... mind1már nem érdekelnek (ja és zeke 24 órába mennek kb)
Még 1x bocsi.😆
Nekem naponta 16 órát megy (😆😉 és tavaly decemberbe kaptam meg akkor még 100e alatt volt a villanyszámla és ahogy megkaptam rohamosan növekedett 😆...végül 150e lett 😆..és idén még több lesz :S
MIVAN? 150 EZER?
Átlagosan napi 16.6 órát az igen sok.
Nálam is volt egy fogyasztásmérő, de én nem tapasztaltam ilyet! 😂
Bár a GTX 480 mire felveszi az ívet, sok áram kell neki! 😂😆😆
Remelem segitettem ezzel vmit es nem irtam el semmit sem ! NEM szakmam a szamtech, csak az 1ik hobbim ez mindossze. ^^
Nemreg vettem 1 konnektorba dughato fogyasztasmerot, amin keresztul kapja most az aramot az asztali vasam, ennek az adatait osztanam csak meg veletek itt:
Meg annyit, h a konfigom tomoren: Q9550-es CPU, 8 Gb RAM DDR 2 1066 Mhz, GTX480 VGA, 1000 W CoolerMaster Silent Pro PSU, azaz tap.
Most pl. , jelenleg 220-226 W kozott ingazik, amit felvesz a vasam, ugy h csak bongeszek, meg 1-2 alap program fut, pl. steam, antivirus.
Meg nem volt idom sokszor megfigyelni sok 3D-es jateknal, de pl. Two Worlds 2 alatt 295 W-ra ugrott mindossze. A jatekon beluli ki-be lepegetes kozben 265-301 W kozott ingadozott, gondolom ilyenkor a VGA mellett ( ami a legtobbet fogyassza ) a CPU is emelte a fogyasztasat 1-2 pillanatra. Talcara leteszem, de NEM lepek ki a jatekbol 253 W kornyeken stagnal.
Vegul meg 1 adat: Elinditom a vasam, teljes kikapcsolt allapotbol: tobb mint 700 W-ot felvesz ( asszem 720 W volt, majd felirok par adatot ). 😲 Ennyi az inditashoz szukseges loket a konfigomhoz, a Zotac GTX480-al. ^^
Ezt viszont csak nehany, 2-3 masodpercre mindossze, utana csak a szokasos 220 W koruli erteket latom.
Annyit meg zarasul, h ezek az ertekek NEM OC mellett jottek ki ! 😉
+ Szerintem jol latszik, h annak, h mekkora a tapegyseg, gyakorlatilag nem sok koze van hozza, h mennyit fogyaszt a vasad valojaban. 600 W-os tappal is fogyaszthat tobbet, ha OC-t hasznal az illeto, + pl. sokat is jatszik rajta. 😉