Menu
theempireshadow
Szint 2
no avatar
Offline, itt járt 3 éve
3 éve tag
A túlélés és az építészet találkozása
Írta: theempireshadow, 2014. január 06., játékteszt
Játék: Rust

A Garry\'s Mod készítői visszatértek,és egy olyan játékkal rukkoltak elő,ami külön fejezetet érdemel a survival és First Person Shooter játékok terén.Ez a RUST!Igaz hogy korai hozzáférésű (jelenleg) a játék,de olyan élményt nyújt,amit nem felejtesz el!Jó olvasást :)

A játékról

A Rust egy Survival Crafting és egy kicsit horror játék.Lényege hogy túléld!Ennyi!Gondolom úgy hangzik hogy egyszerű!De nem!A Rust a Facepunch Studios és Garry Newman új csillagfénye ami rengeteg játékost hívott magával!19 Euró az ára a Steamen!Ez sok embernek drágának tűnik,de én most bebizonyítom nektek hogy a játék teljes mértékben megéri a pénzét.

A kezdet


A játék csakis kizárólag Multiplayer (jelenleg).Szerverek vannak bőven,már kb. több mint 2000.Amint belépsz a szerverre természetesen látod a kezed,vagy valamilyen tárgyat amit fogsz.A legtöbb (vagy mindegyik) szerveren a kezdő felszerelés egy nagy kőtömb,3 Medkit és egy fáklya.A Rust Island 2013 pálya tele van fákkal,hegyekkel,nagy kövekkel és természetesen zombikkal!A Tab gomb segítségével beléphetsz a saját inventoridba.Itt bírsz craftolni(készíteni) cuccokat,elrakhatod cuccaidat és berakhatod a ruhákat öltözetnek amiket találsz vagy készítesz.A jobb alsó sarokban láthatod az életerődet és az éhséget ami minél kisebb annál rosszabb.Alattuk láthatod a Radioaktivitást jelző írás és szám.
Alul pedig láthatod cuccaidat amiket jelenleg azon gomb lenyomására használhatsz vagy kézbe foghatsz.

Grafika

A játék ezúttal nem grafikailag debütált.Tele van még grafikai bugokkal,Pl. az ember átmegy a másik emberen vagy átlát a fán.De elfogadható.A játék még csak korai hozzáférésű,ezért nem szidom a grafikáját.Mondjuk a fegyvereket gyönyörűen megcsinálták.A pisztolyt,a shotgunt az m4-et és még a többit.Ami borzasztó az a fa és az állatok.Én többet vártam e téren Garry Newman csapatától.A mappa elég nagy és szép.Bőven kihasználható.


Életerő,éhség és a RADS

Életerő:
100 életerő a maximum.Veszthetjük ha megütnek,ha leesünk egy bizonyos magasságból,ha mérgező ételt eszünk vagy ha meglőnek.Növelhetjük ha Medkitet használunk.Amikor egy zombi megüt akkor elkezdünk vérezni,amit medkittel elállíthatunk.

Éhség állapot:
Minél nagyobb annál jobb.3000-ig megy.Növelhetjük az éhséget ha nem eszünk.Csökkenthetjük ha nem mérgezett ételt eszünk.

RADS(Radioaktivitás):
Ha 500 felett van akkor csökken az életerő.Általában gyáraknál vagy más nyilvános helyen van.Úgy jöhetünk rá hogy radioaktiv területen,hogy a hang elkezd recsegni és a RADS szám elkezd nőni.

Építkezés:
A játék főleg az építésről szól,mivel így élheted túl.Meg kell szerezned a kellő hozzávalót hogy legalább a házad egy részét megépíthesd.Van wooden és metal falak,ajtók stb.Amikor meghalsz a játék megkérdezi hogy hol akarsz újjáéledni.Simán spawn valahol vagy at the camp(a sleeping bagnál).De hogy a házadnál spawnoljál kell hogy legyen ott egy sleeping bag.Akár kis városokat vagy falukat is bírsz építeni akár egyedül vagy akár barátaiddal.


Fegyverek és túlélő eszközök

A RUST rendesen dolgozott e téren.Ezek a tárgyak gyönyörűek.

Fegyverek:
-Íj és nyíl
-9mm,P250 pisztoly
-Shotgun,M4,MP5A4

Túlélő eszközök:
-fejsze
-csákány
-kőfejsze
-kő

Összegzés

A játéknak egy nagy előnye van,az hogy nem lehet ráunni.Ott tart a számítógép előtt és nem enged el amíg nem éred el a célod a játékban.Egyszerű és nagyszerű craft rendszer és túlélési rendszer.Ha még nem vetted meg,akkor itt az idő.A játék vár hogy ott tartson a számítógép előtt.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 13
no avatar
3 éve | 2014. 02. 04. 21:26:34
#
Rohadt jó élvezhető játék akinek van egy kis pénze ezt vegye meg
Gyarmati Jani avatar
3 éve | 2014. 01. 12. 22:44:50
#
Razer015: Attól még, hogy valaki leírja az igazat, s nem nyalakodik, attól még az illető nem nagy arcú. El kell fogadni a kritikákat, főleg ha nem durva stílusban nyilvánulnak meg azok. Én is írtam néhány teszthez, hogy ez meg ez nem jó. Valaki azt írta oké, valaki meg majdnem sírva fakadt. Nyilván nem profi szinten kell űzni a tesztek írását itt, mert nem ez a munkája az illetőnek, de azért van egy minimum szint, amit elvár az ember. Nincs azzal baj, ha valakinek nem sikerül elsőre olyat írnia, amitől leesik mindenkinek az álla.

Én úgy vagyok ezzel a teszt írással, hogy az adott játékot minimum 2-szer végig kell vinni, mert elsőre csak ismerkedünk a játékkal, s sok mindent nem veszünk észre, még olyan dolgokat is, amelyek fontosak lehetnek. Mikor másodjára viszed végig, akkor már jobban figyelsz a részletekre, s több is megmarad benned, mert már sok elemmel találkoztál az első alkalommal. Nyilván, ha az adott játék only multiplayer ott nincs az, hogy első, második, harmadik stb. végigjátszás, ott inkább az eltöltött idő számít. Tehát ne fél óra multizás után írjon az ember egy cikket.
Milton avatar
3 éve | 2014. 01. 12. 22:03:33
#
Sok szerencsét hozzá! Már az egy nagyon jó pont, hogy megpróbálsz hallgatni a kritikákra ;)
no avatar
3 éve | 2014. 01. 11. 20:26:21
#
Köszönöm!Igazatok van,azért télleg teli van béna szavakkal.Remélem a következő jobb lesz!
Milton avatar
3 éve | 2014. 01. 09. 16:31:24
#
Razer015:
Igaz, elnézést, nem vettem észre. Mentségemre legyen, ha igényesen lenne megszerkesztve a cikk, lehet nem tévednék el a sorok között. :)
Nem nagy a pofám, csak én sokakkal ellentétben az igazat mondom. Azért ha olvasgatod az oldalon megjelenő teszteket, Te sem mondhatod, hogy ennél nem láttunk már sokkalta igényesebb munkát, minden szempontból. Ha neki ez a "szint" megfelel, egészségére, nem fogom kevesebbnek nézni érte, lehet hogy csak nem érdekli az egész teszt írás, de akkor nem is érdemel akkora ajnározást, mint aki az lelkét bele adja a munkájába. Nem fogom azt hazudni, hogy jó lett, mert nem lett az. Ha meg jobb akar lenni, hallgat a kritikákra, és kész.
Cikket nem írok, részben azért, mert a játék jelen verziójában lehet még a késői tartalmak 90%-a nincs is bent, másrészt nincs időm arra, hogy igényesebb cikkeket dobjak össze.
Razer015 avatar
3 éve | 2014. 01. 09. 16:23:15
#
Protein: A Grafikánál említi, hogy korai hozzáférésű....... Másik.... túl nagy az arcod. Vegyél belőle vissza 1 csöppet és írj te 1 tesztet róla. :)
Milton avatar
3 éve | 2014. 01. 08. 08:22:05
#
Hát jó, tegyük félre azt, hogy magyar nyelvből megbukott a teszt író, ennek akkor is több a kézikönyv jellege, mint a teszt. Nem elbátorítani akarom, de azért van hova fejlődni. Vannak mérföldekkel igényesebb tesztek, egy-kettő ezen az oldalon is. Első próba ide vagy oda.
kmetovics avatar
3 éve | 2014. 01. 08. 00:26:32
#
Ez nem magyar óra, hanem egy weboldal :) Ne ilyen kis hülyeséget vegyél már észre, hanem sokkal durvább hibákat. Amúgy szerintem jó lett a teszt. Ha ez tényleg az 1. teszted, akkor le a kalappal :D Én megadom neked a 4*ot :)
Milton avatar
3 éve | 2014. 01. 07. 22:44:14
#
Pedig csak kiszúrja az ember szemét, hogy egyetlen írásjel után se rakott szóközt. (Igen, kell rakni.)
De ne aggódj, többet is találtam.
RespectInTheBeard avatar
3 éve | 2014. 01. 07. 19:24:29
#
Én nem találtam benne helyesírási hibát
(Érdekes módon)
Conoren avatar
3 éve | 2014. 01. 06. 23:00:08
#
Mondjuk én egy Alphában lévő játékról nem biztos, hogy írnék tesztet, de ezt mindenki maga dönti el. Nem olyan rossz ez, bár tény, hogy nem is jó. :/ Gyakorolj, jó lesz ez!
Spartan117 avatar
3 éve | 2014. 01. 06. 21:31:51
#
Sztem: Vegyük figyelembe hogy első tesztje!
De amúgy a problémák: Hiányos : Hangok? A játékmenetről ennyi elég vagy még picit több is jöhetett volna de sebaj. Ami biszont baj : Grafika: részletesebben kellett volna pl.: Milyen grafikai motor alatt megy.....textúrák,fényhatások blablabla... Hangok minősége ( egyébként a játékban a hangok minősége nem a legjobb ) Sokkal bővebben és részletesebben legközelebb és ami még fontosabb:
HIVATALOSABB FORMÁBAN, ezalatt azt értem hogy vannak szleng megjegyzéseid és ez nem is probléma de ha ezek számát kissé lejjebb tudnád venni az nagyon jó lenne :) Alpha státuszról valóban beszélhettél volna:) Pl: Szlegnek tartom : az invetori-t i vel írni ..... az is furcsa hogy nem magyarul írod (magyarul értsd: leltár,eszköztár,nagyon nagyon nagyon nyersfordításban : felszerelés)
De elsőnek tesztnek átlagos.... ha megfogadod a tanácsainkat akkor hidd el jobb lesz :) Jó éjszakát!
Milton avatar
3 éve | 2014. 01. 06. 19:20:10
#
Az a minimum, hogy megemlíted ilyenkor, hogy a játék még csak Alpha státuszban van, és a tesztet az alapján a verzió alapján írtad.
Na jó, túl sok hülyeséggel van tele hogy mindet leírjam, bocsi, de ez úgy lett rossz ahogy van. Követhetetlen fogalmazás, borzalmas helyesírás, semmi teszt jellege nincs a szövegnek, ez inkább egy kézikönyv, és még félre is informálod az olvasót.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
6
20 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek